Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα η ενδιάμεση έκθεση για την ελληνική οικονομία
  • [02] Στη Θεσσαλονίκη Γ. Παπανδρέου - Α. Σαμαράς για τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου
  • [03] «Βροχή» τα προβλήματα σε Αττική και Πελοπόννησο
  • [04] Έκκληση Ρέππα προς εργαζόμενους του ΟΣΕ για συνεργασία
  • [05] Στον Πειραιά ο Γ.Καρατζαφέρης
  • [06] Έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Καφίδα
  • [07] Η επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. στη Μεσσηνία
  • [08] Ομιλία Τατούλη στους ετεροδημότες της Πελοποννήσου
  • [09] Ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών στη Λάρισα
  • [10] Δράση για την Υγεία
  • [11] Ο Φώτης Κουβέλης στην Πελοπόννησο
  • [12] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στον Ολυμπο
  • [13] Συγκέντρωση Λαϊκής Συσπείρωσης
  • [14] Η υπουργός Παιδείας στην Τρίπολη
  • [15] Υπογειοποίηση σιδηροδρόμου
  • [16] Χιλή: Ηττήθηκαν οι 33 ανθρακωρύχοι σε ποδοσφαιρικό αγώνα
  • [17] Επιστολή Νομάρχη Λέσβου για επιτάχυνση έργων
  • [18] Στον ρυθμό των εκλογών
  • [19] Ομόφωνα ψηφίστηκε το σχέδιο πόλεως του δήμου Αφάντου
  • [20] Aνακύκλωση χαρτιού στις Πηγές Καλλιθέας στις 30 Οκτωβρίου
  • [21] Ο Κ. Σκανδαλίδης για τις επιδοτήσεις
  • [22] Όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό - Ναι στο θεσμό της αναδοχής
  • [23] 100 Κιλά χασίς και 500 δενδρύλλια
  • [24] Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Καστοριά για την ευχή ενός παιδιού
  • [25] Εκδήλωση για την Έλλη Παππά και το Νίκο Μπελογιάννη
  • [26] 23 εκατομμύρια για την υγεία στη Δ.Μακεδονία
  • [27] Ινδονησία: Εκατοντάδες αγνοούμενοι από τσουνάμι
  • [28] Δημοπρατούνται προσεχώς τέσσερα έργα της Σάμου
  • [29] Το σαββατοκύριακο η συνάντηση χορωδιών στην Τρίπολη για την «Πίστη»
  • [30] Μεγάλες οφειλές και απαιτήσεις έχει η ΔΕΥΑΡ
  • [31] Μέτρα για τους πλημμυρόπληκτους της Ικαρίας ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης
  • [32] Διαμαρτυρία ροδακινοπαραγωγών έξω από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

    [01] Στη δημοσιότητα η ενδιάμεση έκθεση για την ελληνική οικονομία

    Τριτη, 26 10 2010 09:35

    Την ενδιάμεση έκθεση για την ελληνική οικονομία θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση της ΤτΕ περιλαμβάνονται θετικά σχόλια για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, αλλά υπογραμμίζεται η ανάγκη περαιτέρω επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

    Ανάκαμψη τέλος του 2011 προβλέπει ο Γ. Προβόπουλος

    Ο κ. Προβοπουλος θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει νέα φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

    Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας προέβλεψε οικονομική ανάκαμψη στο τέλος του 2011.

    Παράλληλα ανέφερε ότι «τα χειρότερα για τις ελληνικές τράπεζες πέρασαν».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 44269

    [02] Στη Θεσσαλονίκη Γ. Παπανδρέου - Α. Σαμαράς για τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου

    Τριτη, 26 10 2010 09:15

    Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παραστεί στη Δοξολογία για τον Εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται σήμερα και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με την ευκαιρία της επετείου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Ο κος Παπούλιας θα απέχει από τις δραστηριότητές του για όλη την εβδομάδα ύστερα από υπόδειξη των γιατρών για προληπτικούς λόγους

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 44261

    [03] «Βροχή» τα προβλήματα σε Αττική και Πελοπόννησο

    Τριτη, 26 10 2010 08:21

    Προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και στην περιφέρεια. Στην Πάτρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια ενώ σημειώθηκαν και συνεχείς διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της πόλης και του νομού γενικότερα. Κατοικίες και καταστήματα πλημμύρισαν ακόμα στην Κυλλήνη και τη Βάρδα. Προβλήματα λόγω της καταιγίδας αναφέρθηκαν και στην Αττική.

    Πλημμύρισαν υπόγεια στην Καλλιθέα - Νεάπολη - Κερατσίνι

    Στην Αττική, η πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια στις περιοχές της Καλλιθέας, της Νεάπολης και του Κερατσινίου.

    Στο Κερατσίνι εγκλωβίστηκαν μέχρι και οδηγοί στα αυτοκίνητά τους, ενώ στα Σεπόλια και την Κυψέλη έσπασαν δένδρα και έπεσαν στο οδόστρωμα.

    Ζημιές υπέστησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Γέρακα από ισχυρή χαλαζόπτωση.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 44250

    [04] Έκκληση Ρέππα προς εργαζόμενους του ΟΣΕ για συνεργασία

    Τριτη, 26 10 2010 09:15

    Έκκληση στους εργαζομένους να αναγνωρίσουν τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης και να συνεργαστούν, προκειμένου να καταστεί ο ΟΣΕ ανταγωνιστικός, απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, κατά την επί της αρχής συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αν και με πολλές επιφυλάξεις, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το καταψήφισαν. Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα, εκτός από την Πέμπτη, τα τρένα και ο προαστιακός, λόγω απεργίας των εργαζομένων, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του οργανισμού έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης, στην οδό Καρόλου.

    «Καμιά θέση εργασίας δεν χάνεται»

    «Πρωτοβουλία ευθύνης και τομή στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε «ουδείς λέει πως το πρόβλημα του ΟΣΕ είναι οι εργαζόμενοί του. Ειδικά σε ορισμένες ειδικότητες, είναι ηρωικός ο ρόλος τους. Όμως θέλουμε να δεχθούν ότι και εμείς πιστεύουμε στον σιδηρόδρομο και να συνεργαστούμε αντί να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής. Και το σχέδιό μας είναι σχέδιο ριζικής αλλαγής. Διαμορφώνει πλαίσιο λειτουργίας σε λογικές αγοράς. Και επειδή η αγορά ανοίγει και ο ανταγωνισμός αποτελεί κανόνα, θα πρέπει να ανοιχτούμε στο αύριο, ειδικά για την ΤΡΕΝΟΣΕ. Να την εξυγιάνουμε και - γιατί όχι; - αν μπορεί να κατακτήσει και συμμαχίες θα έχει μέλλον. Αλλιώς πετυχαίνουμε την αυτοκατάργηση του ΟΣΕ, το κλείσιμό του».

    Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε (μαζί με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Μ. Στρατάκη και τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Χ. Πρωτόπαπα), πως καμία θέση εργασίας δεν χάνεται και αναγνώρισε τις ευθύνες της Πολιτείας για τα υπέρογκα χρέη του ΟΣΕ - υπογράμμισε ωστόσο, πως η κυβέρνηση παράλληλα «βάζει κόκκινη γραμμή σ' αυτό που ισχύει σήμερα, απαλλάσσει τους φορολογούμενους από ένα δημοσιονομικό άγος και αποκαθιστά αρχές όπως η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση».

    «Το 2004, με 2000 λιγότερους εργαζόμενους ο ΟΣΕ, είχε 16% μικρότερο μισθοδοτικό κόστος. Και για ποιον σιδηρόδρομο μιλούμε, όταν το μερίδιό του στην εμπορευματική μεταφορά είναι το 1,2%, όταν δίνονταν εκπτώσεις για μεταφορά εμπορευμάτων, ύψους 80%, τις οποίες καταργήσαμε;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

    Η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου, παράλληλα με την διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, έδωσε την ευκαιρία στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να καταγγείλει τα δύο άρθρα (8 και 13) του νομοσχεδίου, που «εξαρτούν την εφαρμογή τους από την έγκριση της Τρόικας» και να αξιώσει από τον παριστάμενο υπουργό, να διευκρινίσει εάν βαδίζει η χώρα σε εκλογές.

    «Αυτός ο Πρωθυπουργός θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στους πολίτες; Αυτά τα ανησυχητικά μηνύματα στέλνουμε στις αγορές; Τώρα κατάλαβε ο κος Πρωθυπουργός πως η πολιτική του είναι αδιέξοδη και τρέμει;» αναρωτήθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές. «Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση «επαχθών όρων». Τι να διαπραγματευτεί κύριοι συνάδελφοι; Αυτά που υπέγραψε, να πληρώσει ο ελληνικός λαός 30 δισ. μέχρι το 2014;».

    «Καταλαβαίνω και τα προβλήματα που σας δημιούργησε η σημερινή παρέμβαση του Πρωθυπουργού και τον πανικό σας» απάντησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας. «Θεωρήσατε πως μπορούσατε να παίξετε με τη χώρα και καλέσατε να καταψηφιστεί το Μνημόνιο, να κατρακυλήσουμε, να ξαναρχίσουμε απ' την αρχή και να αντιμετωπίσουμε και πάλι το φάσμα της χρεοκοπίας. Εμείς ελπίζουμε πως οι πολίτες θα προτιμήσουν να βγούμε απ' την κρίση, ώστε το 2013 να απαλλαγούμε απ' το Μνημόνιο και να προχωρήσουμε μπροστά με ψηλά το κεφάλι» συμπλήρωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Ο κ.Κεφαλογιάννης, όπως και ο εισηγητής της ΝΔ Στ. Καλαφάτης, διευκρίνισαν πως το κόμμα τους στηρίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, αν και θεωρούν πως η κατοχύρωση των εργαζομένων δεν έχει εξασφαλιστεί - ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης τάχθηκε υπέρ της ανάθεσης του μάνατζμεντ του ΟΣΕ στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

    Από πλευράς του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Μαυρίκος χαρακτήρισε «εικονικό» το έλλειμμα του ΟΣΕ, τονίζοντας πως «προέρχεται από το γεγονός ότι το κράτος δεν συμμετείχε σε συγχρηματοδότηση μιας σειράς έργων. Στη Γερμανία και την Ιαπωνία, οι κυβερνήσεις είναι καπιταλιστικές, αλλά χρηματοδοτούν τον σιδηρόδρομο - κι ας είναι ελλειμματικός» συμπλήρωσε.

    Ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ υποστήριξε πως το νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζει πως και στο μέλλον δεν θα υπάρξουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης του Οργανισμού, δηλώνοντας πως πιστεύει στην συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και δυσπιστεί για τις διοικητικές ικανότητες του ευρύτερου κράτους. «Συμφωνώ να είναι οι υποδομές ευθύνη του κράτους, αλλά γιατί να παραμείνει και όλος αυτός ο μηχανισμός;» αναρωτήθηκε.

    Αντίθετα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αξίωσε από τον κ. Ρέππα να εγγυηθεί πως ο σιδηρόδρομος θα παραμείνει δημόσιος και κατήγγειλε κατάργηση εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αφορμή την εξυγίανση του ΟΣΕ.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Χωρίς τρένα- προαστιακό όλη την εβδομάδα

    Είδηση: 44272

    [05] Στον Πειραιά ο Γ.Καρατζαφέρης

    Τριτη, 26 10 2010 09:31

    Τον Πειραιά επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης Αρχικά θα συναντηθεί με το δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα, στη συνέχεια, θα περιοδεύσει στην αγορά, ενώ στις 12:00, θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων της πόλης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 44268

    [06] Έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Καφίδα

    Τριτη, 26 10 2010 09:59

    Στην «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΑΒΡΑΣ» θα παρουσιαστεί από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Καφίδα, με τίτλο «ΜΕΤΑΤΡΟΠΙΑ». Τα έργα της ζωγράφου έχουν ρεαλιστικά στοιχεία, όσο αφορά την πλαστικότητα της φόρμας, την πινελιά, το χρώμα, καθώς και την αναγνωρισημότητα των στοιχείων που χρησιμοποιεί. Στην ουσία, όμως, η πρόθεσή της είναι να ακουμπήσει και να επανατοποθετηθεί στα βασικά ερωτήματα της ζωής, έτσι ώστε η τέχνη της να μπορέσει να αποτελέσει ένα διαχρονικό μέσο επικοινωνίας.

    Η ζωγράφος, Ιωάννα Καφίδα, δίνει το θεματικό τίτλο «Μετατροπία», ένα μουσικό όρο τον οποίο χρησιμοποιεί μεταφορικά θέλοντας να τονίσει τα μεταβατικά στάδια, τις καθοριστικές στιγμές της ανθρώπινης διαδρομής.

    Ο άνθρωπος μέσα από την εσωτερική του έρημο και την εναλλαγή των συναισθημάτων του αναζητά την προσωπική του αλήθεια. Kέντρο της δουλειάς της είναι ο άνθρωπος, όλοι εμείς μέσα από την παιδική ηλικία. Αγόρια, κορίτσια, ζώα, είναι ένα σύνολο σε ανοιχτά τοπία, που λειτουργούν καταλυτικά στις σχέσεις τους. Η ιστορία τους προυπάρχει της ύπαρξης τους.

    «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΑΒΡΑΣ»

    Ηροδότου 17- Κολωνάκι

    210 - 7215194

    Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 στις 20:00

    Ημέρες και ώρες εκθεσιακού χώρου: Καθημερινά 11.00-14.00 και Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00

    Είδηση: 44286

    [07] Η επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

    Τριτη, 26 10 2010 10:52

    Ολοκλήρωσε χθες τη διήμερη επίσκεψη του στη Μεσσηνία ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί από την Κυπαρισσία. Τελευταίος σταθμός την περιοδείας του χθες η Καλαμάτα. Αρχικά, το πρωί επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τον Πρόεδρό του Γ. Καραμπάτο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

    Στη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τις οποίες και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Ακόμα συζήτησαν για τα μεσσηνιακά προϊόντα, για τα οποία τονίστηκε ότι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικά, ενώ ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για το πολιτιστικό οδοιπορικό «Οι δρόμοι του λαδιού και της ελιάς». Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κατευθύνθηκε προς το εκλογικό κέντρο τού Δημήτρη Δράκου, διανύοντας πεζή με τη συνοδεία του τμήμα της οδού Αριστομένους, της οποίας επισκέφθηκε καταστήματα και μίλησε με τους ιδιοκτήτες τους και με διερχόμενους. Στο εκλογικό κέντρο του κ. Δράκου, τον υποδέχτηκε ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στους παρευρισκόμενους ζήτησε, όπως και την Κυριακή, από του Μεσσήνιους ενότητα και συσπείρωση, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποχή από τις κάλπες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του για νίκη του κ. Δράκου. Αμέσως μετά πήγε στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Παν. Νίκα, για τον οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητα επανεκλογής του. Επίσης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», επισημαίνοντας ότι οι νέοι δήμοι θα αντιμετωπίσουν οικονομικά και άλλα προβλήματα κατά την εφαρμογή του. Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Μεσσηνία ολοκληρώθηκε με σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., στην Καλαμάτα, στην οποία μετείχαν τοπικά στελέχη του κόμματος.

    Την Κυριακή από τη Μεσσηνία ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδέου, ότι «προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, το καινούργιο ψευτοδίλημμα, "Παπανδρέου ή χρεοκοπία"» κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του μνημονίου έχει φέρει «τον αφανισμό των καταστημάτων, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου». Ακόμα ο κ. Σαμαράς είπε πως πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στις εκλογές, γιατί, όπως ανέφερε «αν την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται ανακουφισμένο από το αποτέλεσμα τότε θα έρθουν σκληρότερα και χειρότερα μέτρα». Είναι κρίσιμη, η στιγμή και το ζήτημα της ενότητας υπερέχει, όπως υπερέχει και το ζήτημα να βάλουμε μακριά τη λέξη αποχή».

    Ακόμα, ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη αλλαγής πορείας στην οικονομία, σημειώνοντας πως πρέπει να δοθεί ελπίδα στα νέα παιδιά, ενώ επανέλαβε τη θέση της Ν.Δ. για ανάπτυξη. Επίσης κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι δυσφημεί τη χώρα μας.

    Συντάκτης Είδησης: Γεώργιος Ξιάρχος

    Είδηση: 44349

    [08] Ομιλία Τατούλη στους ετεροδημότες της Πελοποννήσου

    Τριτη, 26 10 2010 10:50

    Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μίλησε χθες σε ξενοδοχείο της Αθήνας σε ετεροδημότες της Περιφέρειας, που κατοικούν στην πρωτεύουσα. Ο κ. Τατούλης αφού παρουσίασε τους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του «Νέα Πελοπόννησος» είπε στην ομιλία του: «Δίνουμε τα χέρια, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, γιατί ο τόπος μας, μας έχει όλους ανάγκη. Εκφράζουμε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που δεν ξεκίνησε από κάποια σκοτεινά κομματικά γραφεία, αλλά πορεύεται από την ίδια την κοινωνία. Και σ' αυτήν μόνο λογοδοτεί. Αυτήν και μόνον αυτήν υπηρετεί».

    Ξεκαθαρίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί δεν είναι λόγια του αέρα, υπογράμμισε αρχικά την αδυναμία του κεντρικού κράτους να χρηματοδοτήσει την περιφέρεια για να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη και περιέγραψε την αποφασιστικότητα των στελεχών, των επιστημόνων και των συνεργατών του συνδυασμού να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους πόρους από το ΕΣΠΑ, να αναζητήσουν απευθείας χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε., και να διεκδικήσουν, με ώριμες προτάσεις και σχέδιο, τους πόρους από την κεντρική κυβέρνηση καταρρίπτοντας την λογική του επαίτη αυτοδιοικητικού που σπαταλούσε χρηματοδοτήσεις λόγω έλλειψης σχεδίου και ανυπαρξίας ελέγχου».

    Σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» είπε ότι «δεν είμαστε καιροσκόποι, από τη μια μεριά να πολεμάμε λυσσαλέα τον Καλλικράτη, και από την άλλη να ζητάμε να ηγηθούμε στην προσπάθεια για την εφαρμογή του. Κι αναρωτιέμαι. Πώς μπορεί να πετύχει κάποιος σε κάτι που δεν πιστεύει; Πώς μπορεί κανείς να στηρίζεται στο αυτοδιοικητικό του παρελθόν, χωρίς να κάνει καμία κουβέντα για τα όσα ως αυτοδιοικητικός δεν έπραξε; Πώς μπορεί να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα;».

    Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για «καπάτσους πολιτικάντηδες» και «"κομματικές πατρωνίες" που κάποιοι χρησιμοποιούν σαν δεκανίκια». «Το διακύβευμα των εκλογών, σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, είναι: «αν μπορούμε να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας παράδειγμα για την έξοδο της χωράς από την κρίση».

    Συντάκτης Είδησης: Γεώργιος Ξιάρχος

    Είδηση: 44347

    [09] Ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών στη Λάρισα

    Τριτη, 26 10 2010 10:50

    Στη σύλληψη ενός 17χρονου την Κυριακή το βράδυ προχώρησαν άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο νεαροί ηλικίας 19 και 17 ετών για ληστεία, πρόκληση σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος ενός Πακιστανού ιδιοκτήτη παντοπωλείου στη Λάρισα.

    Οι τρεις δράστες, μπήκαν την Κυριακή μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα στο παντοπωλείο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, στην Λάρισα και επιτέθηκαν απρόκλητα στον 16χρονο γιο του καταστηματάρχη και σε 37χρονο ομοεθνή του, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν. Στη συνέχεια προξένησαν φθορές στο εσωτερικό του καταστήματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. Στο χώρο του συμβάντος προσέτρεξαν περίπου δέκα άτομα, οι οποίοι καταδίωξαν τους δράστες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 17χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς που κατέφθασαν στο σημείο.

    Ο 37χρονος αλλοδαπός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την παροχή πρώτων βοηθειών και εξήλθε σήμερα το πρωί. Ο 17χρονος που συνελήφθη μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, εξήλθε και μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου και κρατείται.

    Σύνταξη: Γιάννης Γιάτσος

    Είδηση: 44345

    [10] Δράση για την Υγεία

    Τριτη, 26 10 2010 10:50

    «Το σύστημα Υγείας είναι σε κώμα και σε μη αναστρέψιμη κατάσταση». Αυτό δήλωσαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και είχαν συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση.

    Οι δύο βουλευτές, αποφάσισαν να αναλάβουν ενεργό δράση σε επίπεδο Βουλής και υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής. Ο κ. Μπεκίρης και ο κ. Νικολόπουλος, επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της παράταξης ΔΑΚΕ και της παράταξης ΔΑΚΕ - Νέα Πορεία.

    Είδηση: 44346

    [11] Ο Φώτης Κουβέλης στην Πελοπόννησο

    Τριτη, 26 10 2010 10:49

    Ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς", Φώτης Κουβέλης, αρχίζει σήμερα διήμερη επίσκεψη σε νομούς της Πελοποννήσου. Ο κ. Κουβέλης θα βρίσκεται στην Καλαμάτα σήμερα το απόγευμα, όπου στις 05:30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο και θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του Νομού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Γύθειο όπου θα διανυκτερεύσει.

    Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" θα βρίσκεται στη Σπάρτη όπου στις 10:30, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Sparta Inn". Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Τρίπολη όπου αύριο στις 12:00 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης Νίκου Δελφάκη. Στη 01:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Κουβέλης αύριο στις στις 05:00 το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Άργος και στις 07:30 θα βρίσκεται στην Κόρινθο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Δημοκρατικής Οικολογικής Συνεργασίας".

    Συντάκτης Είδησης: Γεώργιος Ξιάρχος

    Είδηση: 44344

    [12] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στον Ολυμπο

    Τριτη, 26 10 2010 10:48

    Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό της 37χρονης Γαλλίδας τουρίστριας και του 85χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο, αφού μέχρι και χθες το βράδυ, οι έρευνες παρέμεναν άκαρπες.

    Η Γαλλίδα τουρίστρια αγνοείται από τις αρχές του Οκτωβρίου επτεμβρίου και οι έρευνες των εθελοντών έχουν επικεντρωθεί σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, στην περιοχή Μπάρες, όπου εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο της εξαφάνισής της. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες και για τον 85χρονο, ο οποίος αγνοείται όταν αποκόπηκε από την ομάδα του, κατά την κατάβαση από την κορυφή «Βουλγάρα» του Ολύμπου.

    Σύνταξη: Αρης Ψύχας

    Είδηση: 44342

    [13] Συγκέντρωση Λαϊκής Συσπείρωσης

    Τριτη, 26 10 2010 10:48

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δήμο Ζακύνθου και στην Π.Ι.Ν. απηύθυναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού, στο μουσικό γυμνάσιο, ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Κωνσταντίνου και ο υποψήφιος αντι-περιφερειάρχης, Γιάννης Κορφιάτης.

    Οι δύο υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ άσκησαν σκληρή κριτική στους υποψηφίους των υπόλοιπων συνδυασμών για την τακτική και την πολιτική που ακολουθούν, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποχή από τις αυτό-διοικητικές εκλογές γιατί αυτό βολεύει τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ πρόσθεσαν ότι το μήνυμα των εκλογών επιβάλλεται να είναι πολιτικό, δηλαδή, μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Να σημειωθεί ότι δεν παρέστη στη συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Θοδωρής Γουλής, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών.

    Σάκης Νέγκας

    Είδηση: 44348

    [14] Η υπουργός Παιδείας στην Τρίπολη

    Τριτη, 26 10 2010 10:48

    Η υπουργός Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης Νίκος Δελφάκης θα είναι εισηγητές σε ημερίδα που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου και ο συνδυασμός «Συνεργασία για την Τρίπολη Πρωτεύουσα Πόλη».

    Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 07:00 το βράδυ στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο» στην Τρίπολη έχει ως θέμα: «Τοπική Ανάπτυξη και Καθημερινότητα του πολίτη. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι δυνατότητες του νέου Δήμου Τρίπολης». Θα ακολουθήσει συζήτηση με φορείς και πολίτες της πόλης.

    Συντάκτης Είδησης: Γεώργιος Ξιάρχος

    Είδηση: 44341

    [15] Υπογειοποίηση σιδηροδρόμου

    Τριτη, 26 10 2010 10:48

    Την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής κατά τη διέλευσή της από την Πάτρα, μελετά η ΕΡΓΟΣΕ. Ωστόσο, η χρηματοδότηση είναι το βασικό πρόβλημα για την υπόγεια διέλευση του σιδηροδρόμου από την πόλη, αφού δεν είναι εξασφαλισμένη, παρ΄ ότι το έργο είναι ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών - Μεταφορών, γίνονται τα απαραίτητα διαβήματα, για τη συνολική χρηματοδότηση του έργου.

    Η οριστική μελέτη που κατατέθηκε, αναφέρεται σε υπογειοποίηση, με κόστος που κυμαίνεται στα 500.000.000 ευρώ.

    σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 44343

    [16] Χιλή: Ηττήθηκαν οι 33 ανθρακωρύχοι σε ποδοσφαιρικό αγώνα

    Τριτη, 26 10 2010 09:54

    Οι 33 διασωθέντες ανθρακωρύχοι στη Χιλή, ηττήθηκαν με σκορ 3-2 στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση που έδωσαν με την προεδρία της Δημοκρατίας, ένα παιχνίδι που είχαν κλείσει με τον πρόεδρο Σεμπαστιάν Πινιέρα ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την διάσωσή τους. Οι ανθρακωρύχοι, με την ενίσχυση κάποιων συγγενών τους, έπαιξαν με τα χρώματα του «Καταυλισμού Ελπίδα», το όνομα του πρόχειρου χωριού που είχε στηθεί κοντά στο ορυχείο Σαν Χοσέ από τις οικογένειές τους, που περίμεναν σχεδόν μήνες να τους ανασύρουν στην επιφάνεια της γης.

    Παρασημοφορήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Οι ανθρακωρύχοι μάλιστα προηγήθηκαν με 2-0, χάρις σ' έναν εξαιρετικά τεχνικό συνδυασμό και την εκτέλεση ενός απευθείας φάουλ από τον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή των 33 Φράνκλιν Λόμπος, υπό τις επευφημίες των 2.000 ατόμων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο, την οποία μετέδιδε και η κρατική τηλεόραση.

    Όμως η αντίπαλη ομάδα «Επιχείρηση Σωτηρία», που απαρτιζόταν από υπουργούς και διασώστες πήρε το προβάδισμα, χάρις κυρίως σε ένα τέρμα του 60χρονου Πινιέρα, επωφελούμενη από το γεγονός ότι οι ανθρακωρύχοι με την πάροδο της ώρας έχαναν τον ρυθμό τους και πολλαπλασίαζαν τις αλλαγές στη σύνθεσή τους.

    «Είχαμε στοιχηματίσει πως όποιος κέρδιζε θα έμενε στο προεδρικό μέγαρο και ο άλλος θα κατέβαινε στο ορυχείο. Τώρα θα πρέπει να σας ξανασώσουμε», τόνισε χαριτολογώντας ο πρόεδρος, παραλαμβάνοντας το «κύπελλο Ελπίδα», που είχε αθλοθετηθεί για την αναμέτρηση.

    Νωρίτερα, οι ανθρακωρύχοι ντυμένοι με κοστούμι και γραβάτα είχαν τιμηθεί και παρασημοφορηθεί κατά τη διάρκεια τελετής στην προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ στη συνέχεια αποθεώθηκαν από το πλήθος χιλιάδων κατοίκων του Σαντιάγο που ήλθε να τους σφίξει το χέρι.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 44352

    [17] Επιστολή Νομάρχη Λέσβου για επιτάχυνση έργων

    Τριτη, 26 10 2010 11:44

    Επιστολή με θέμα την επιτάχυνση της διαδικασίας για τη δημοσίευση της 2ης φάσης της μελέτης για τα έργα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων για το νησί του Λέσβου, μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης της μελέτης, απέστειλε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής.

    Είδηση: 44383

    [18] Στον ρυθμό των εκλογών

    Τριτη, 26 10 2010 11:43

    Ακολουθεί η δραστηριότητα των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

    Εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, κατά την 8ετία 2003-2010 πραγματοποιεί την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παύλος Βογιατζής και οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού «Αγώνας για τα Νησιά μας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

    Την Θερμή και τα Μυστεγνά επισκεφθήκαν το Σάββατο κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Βουλβούλη και το υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου κ. Βαγγέλη Παλαιολόγο καθώς και με υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους όπου συζήτησαν με τους κατοίκους των χωριών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία απέδωσαν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης κάλεσαν του πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές καθώς η αποχή δεν αποτελεί λύση.

    Τα νησιά του Νομού Σάμου επισκέφθηκε από τις 21 έως τις 25 του μήνα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Βασίλης Τεντόμας συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σάμου Γιώργο Κουτσοδόντη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Συναντήθηκε με τον Νομάρχη Σάμου κ. Μανόλη Κάρλα και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του νησιού όπου άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων καθώς και την ΕΟΣΣ.

    Το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Τεντόμας πραγματοποίησε ομιλία στον δήμο Μαραθοκάμπου και το Σάββατο επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ευδήλου καθώς και αρκετές από τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία, όπου συζήτησε με τους ανθρώπους που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το βιός τους και τόνισε την υποχρέωση της πολιτείας για άμεση και πλήρη αποζημίωση καθώς και για άμεση και πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στους Φούρνους, συζήτησε με τους κατοίκους και τον δήμαρχο του νησιού και το πρωί της Κυριακής πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στη πλατεία του χωριού.

    Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του υποψήφιου Δήμαρχου κ. Παντελή Πατερέλλη στη Προκυμαία της Μυτιλήνης. Πλήθος κόσμου από τη Μυτιλήνη και τα χωριά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έδωσε το παρόν του στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Β. Αιγαίου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηρακλής Βερβέρης η Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λέσβου κα Μαρία Ψήμμα, νυν και πρώην Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του νησιού.

    Επισκέψεις σε χωριά της Λέσβου πραγματοποιεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου και επικεφαλής του «Συνδυασμού Λαϊκή Ενότητα - Αυτόνομη Υπέρβαση Δήμου Λέσβου» κ. Δημήτρης Βουνάτσος. Στις ομιλίες του ο κ. Βουνάτσος ενημερώνει τους πολίτες για τις διοικητικές αλλαγές του Καλλικράτη καθώς επίσης και για το πρόγραμμα του συνδυασμού του για το Δήμο της Λέσβου.Στα χωριά του Δήμου Θερμής περιόδευσε την Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου κ. Άρης Χατζηκομνηνός συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της περιοχής όπου και ενημέρωσε τους κατοίκους για τις θέσεις, τις απόψεις και τους στόχους της Επόμενης Μέρας για το νέο Δήμο Λέσβου. Η περιοδεία του συνδυασμού κατέληξε στην Θερμή, όπου ο κ. Χατζηκομνηνός πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να αναλάβουμε το ποσοστό της ευθύνης που μας αναλογεί και μόνοι μας να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν την όψη του νησιού και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας. Επεσήμανε επίσης την άμεση ανάγκη να κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός στη Λουτρόπολη Θερμής.

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες, η "Αλλαγή Πορείας" στο ξενοδοχείο "Λέσβιον" για την παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τη χωροταξία του νησιού. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου κ. Γιώργος Πάλλης επεσήμανε ότι η καρδιά του προγράμματος του συνδυασμού για την αλλαγή πορείας στην οικονομία είναι μια ανάπτυξη συμβατή με τη διατήρηση των περιβαλλοντικών αξιών της Λέσβου και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει σχεδιασμούς σε όλους τους τομείς και κυρίως ολιστική προσέγγιση της ανάπτυξης μέσω της χωροταξίας που θα θέσει κανόνες στις χρήσεις της γης σ' όλη την έκταση του νησιού.

    Είδηση: 44382

    [19] Ομόφωνα ψηφίστηκε το σχέδιο πόλεως του δήμου Αφάντου

    Τριτη, 26 10 2010 11:42

    Ομόφωνα ψηφίστηκε το σχέδιο πόλεως του δήμου Αφάντου που περιλαμβάνει τις ευρύτερες περιοχές της έδρας του δήμου, το δημοτικό διαμέρισμα Αρχίπολης και τον οικισμό Κολυμπίων κατά τη συνεδρίαση τοι Δημοτικού Συμβουλίου.

    Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η Α΄ φάση κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου του δήμου Αφάντου.

    Είδηση: 44384

    [20] Aνακύκλωση χαρτιού στις Πηγές Καλλιθέας στις 30 Οκτωβρίου

    Τριτη, 26 10 2010 11:38

    Μεγάλη κινητοποίηση στο νησί της Ρόδου έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη δράση ανακύκλωσης χαρτιού, στις Πηγές Καλλιθέας στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00-14.00. Διοργανωτές είναι οι «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ», ο ΔΟΠΕΚ (Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος Δήμου Καλλιθέας) και το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Οικονομίδης». Μετά από το έντονο εργασιακά καλοκαίρι, το άχρηστο χαρτί θα πάρει το δρόμο της ανακύκλωσης χάρη στην πρωτοβουλία των φορέων και κυρίως των εθελοντών που συμμετέχουν.

    Στις Πηγές Καλλιθέας, το Σάββατο 30/10/10, συγκεντρώνουμε: άχρηστα βιβλία, καταλόγους, εφημερίδες, περιοδικά, κόλλες Α4. Οι διοργανωτές παρακαλούν να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη πεταχτούν βιβλία που μπορεί να έχουν κάποια άλλη αξία. Η ενέργεια της ανακύκλωσης έχει εθελοντικό χαρακτήρα για όσους συμμετέχουν και για τη διευκόλυνση της μεταφοράς, τα προς ανακύκλωση υλικά πρέπει να είναι τακτοποιημένα σε δέματα ή σε χαρτοκιβώτια.

    Με τα χρήματα που θα εισπραχθούν από το χαρτί που θα αποσταλεί για ανακύκλωση θα αγοραστεί σχολικό υλικό για το κοινωνικό παντοπωλείο που εξυπηρετεί άπορες οικογένειες του νησιού .

    Είδηση: 44380

    [21] Ο Κ. Σκανδαλίδης για τις επιδοτήσεις

    Τριτη, 26 10 2010 11:23

    Αρχίζει σήμερα η πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές των αγροτών μέχρι τον Ιούλιο του 2011. Από σήμερα και μέχρι τέλους Οκτωβρίου θα δοθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε 720.000 δικαιούχους αγρότες.

    Η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης (δεύτερη δόση) θα καταβληθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα εξοφληθούν οι ενισχύσεις για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα του 2009 (εξισωτική αποζημίωση, βιολογική γεωργία - κτηνοτροφία, μείωση νιτρορύπανσης) συνολικού ύψους 150 εκατομ. ευρώ οι εκκρεμότητες των ετών 2006-09 ύψους 15 εκατ. ευρώ και οι ενισχύσεις στους νέους αγρότες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Είδηση: 44377

    [22] Όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό - Ναι στο θεσμό της αναδοχής

    Τριτη, 26 10 2010 11:22

    Η Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και η Ομάδα Comenius του 4ου Γυμνασίου Ρόδου στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαίδευση στην απλότητα και την αλληλεγγύη» πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγεμα στην Πλατεία Κύπρου εκδήλωση κατά την οποία θα διανεμηθούν συμβολικά μπλουζάκια με μηνύματα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού

    και της προώθησης του θεσμού της αναδοχής .

    Είδηση: 44378

    [23] 100 Κιλά χασίς και 500 δενδρύλλια

    Τριτη, 26 10 2010 11:17

    Αστυνομικοί της δίωξης και των ΤΑΕ, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή δάσος Αρμού στον οικισμό Μερτές στο Ροδοβάνι, εντόπισαν κρυμμένη σε ρεματιά χασισοφυτεία αλλά και μεγάλη ποσότητα χασίς. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης τα οποία και ξεριζώθηκαν, πάνω από 100 κιλά χασίς σε συσκευασίες, αλλά και μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης έτοιμη για αποξήρανση σε ειδικό αποξηραντήριο που είχαν οι καλλιεργητές σε παράπηγμα μέσα στη φυτεία. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

    (Σοφία Θεοδωράκη)

    Είδηση: 44376

    [24] Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Καστοριά για την ευχή ενός παιδιού

    Τριτη, 26 10 2010 11:14

    Φιλανθρωπική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο ελληνικό τμήμα του διεθνούς φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κάνε Μια Ευχή» θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων «Αυτών Μαζί σου».

    Η μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Esperos Palace στην Καστοριά. Στο πιάνο θα είναι η Ναταλία Σερόβα- Χωλοπούλου και στο τραγούδι η Αθηνά Δέλλιου. Στην εκδήλωση θα εκτεθούν και θα τεθούν σε δημοπρασία έργα παιδιών από σχολεία του νομού Καστοριάς και τα έσοδα από την πώληση τους θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 20 ευρώ.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

    Είδηση: 44374

    [25] Εκδήλωση για την Έλλη Παππά και το Νίκο Μπελογιάννη

    Τριτη, 26 10 2010 11:14

    Εκδήλωση με θέμα «Ένας χρόνος χωρίς την Έλλη Παππά» διοργανώνουν η δημοτική κίνηση «Ροδοκόκκινο» και η Περιφερειακή Παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό». Για τη ζωή και το έργο της θα μιλήσουν ο Αντώνης Κουντούρης, και η Θεοδοσία Δασκαλάκη ενώ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Σαν τους πρώτους Χριστιανούς. Η δράση και η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη».Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Νίκος Νικολάου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 7:30 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο « Το Δέντρο»( Θεμ. Σοφούλη 127).

    Είδηση: 44375

    [26] 23 εκατομμύρια για την υγεία στη Δ.Μακεδονία

    Τριτη, 26 10 2010 11:14

    Σύσκεψη των διοικητών των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και του διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ζηλίδη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Κίρκου, ενώ συμμετείχαν επίσης η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή με στελέχη της. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι υποδομές υγείας της Περιφέρειας, καθώς επίσης οι αναγκαιότητες και τα έργα που πρέπει να ενταχθούν στο «Π.Ε.Π. Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, για κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Οι διοικητές των νοσοκομείων παρουσίασαν τις ελλείψεις των μονάδων υγείας που ηγούνται και αναφέρθηκαν εκτενώς στους τρόπους αντιμετώπισής τους. Μεταξύ άλλων συναποφασίστηκε, η προμήθεια και εγκατάσταση δύο αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία Γρεβενών και Φλώρινας, ενώ επίσης θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Κοζάνης. Οι συνολικές παρεμβάσεις για εξοπλισμό και κτίρια στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, ανέρχεται σε β¬23.000.000,00. Ο εξοπλισμός πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέχρι τέλος του 2010, ώστε η προμήθειά τους να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2011.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 44373

    [27] Ινδονησία: Εκατοντάδες αγνοούμενοι από τσουνάμι

    Τριτη, 26 10 2010 11:28

    Τουλάχιστον 160 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, αγνοούνται στην Ινδονησία καθώς το χωριό τους επλήγη από τεράστιο τοπικό τσουνάμι, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε χθες ανοικτά της Σουμάτρα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Ο σεισμός, μεγέθους 7,7 βαθμών, έπληξε την περιοχή που βρίσκεται 78 χιλιόμετρα δυτικά του Νότιου Πάγκαλ στη νησιά Μενταουάλ και κατέστρεψε τα περισσότερα κτίσματα του παραλιακού χωριού Μπέτου Μόνγκα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αλιείας.

    «Έχουμε ανθρώπους που δηλώνουν στον τοπικό σταθμό των υπηρεσιών ασφαλείας ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα παιδιά τους, ότι παρασύρθηκαν», πρόσθεσε.

    Επίσης, διευκρίνισε ότι στο γειτονικό χωριό, το Μαλακόπα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο αγνοούνται. Το 80% των κτισμάτων έχει υποστεί ζημιές και υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα.

    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι δύο πτώματα έχουν ανασυρθεί κοντά στο νησί Σιπόρα και ότι πολλοί άνθρωποι αγνοούνται.

    Στο νησί του Νότιου Πάγκαλ, τα κύματα διείσδυσαν σε βάθος 600 μέτρων από τις ακτές, ενώ στο Βόρειο Πάγκαλ τα κύματα έφθασαν στις στέγες των σπιτιών.

    Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι μετά τον σεισμό χάθηκε κάθε επαφή με τουριστικό σκάφος που μετέφερε 8-10 Αυστραλούς.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 44386

    [28] Δημοπρατούνται προσεχώς τέσσερα έργα της Σάμου

    Τριτη, 26 10 2010 11:49

    Το μεσημέρι της Κυριακής ο υφυπουργός Υποδομών είχε επισκεφθεί την Σάμο όπου ανακοίνωσε την δημοπράτηση εντός των προσεχών μηνών τεσσάρων σημαντικών έργων για το νησί. Πρόκειται για την οδική σύνδεση Σάμος - Καρλόβασι, που θα χρηματοδοτηθεί με 22 εκατ. ευρώ, την παράκαμψη Πυθαγορείου-Χώρας, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, έργα στο Ευπαλίνειο Όρυγμα προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, ενώ 400.000 ευρώ θα διατεθούν για τη μελέτη του οδικού έργου Μαραθοκάμπου -Αγίας Κυριακής.

    Είδηση: 44387

    [29] Το σαββατοκύριακο η συνάντηση χορωδιών στην Τρίπολη για την «Πίστη»

    Τριτη, 26 10 2010 11:50

    Η 3η χορωδιακή συνάντηση παιδικών και νεανικών χορωδιών θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης στις 7.00 το απόγευμα.

    Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος χορωδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η συνάντηση είναι αφιερωμένη στο έργο και τους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Πίστη».

    Πέγκη Μπρούσαλη

    Είδηση: 44389

    [30] Μεγάλες οφειλές και απαιτήσεις έχει η ΔΕΥΑΡ

    Τριτη, 26 10 2010 11:48

    Μεγάλες οφειλές και απαιτήσεις έχει η ΔΕΥΑΡ, σύμφωνα με το δήμαρχο Ροδίων Χατζή Χατζηευθυμίου, ο οποίος αναζητά τρόπους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης. Οι υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΡ προς προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και Δήμο, ανέρχονται στα 2εκ. ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να καλυφθεί από τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί προς την επιχείρηση.

    Οι ιδιώτες και οι επαγγελματίες οφείλουν στη ΔΕΥΑΡ κοντά στις 850.000 ευρώ.

    Είδηση: 44388

    [31] Μέτρα για τους πλημμυρόπληκτους της Ικαρίας ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης

    Τριτη, 26 10 2010 11:52

    Ολοκλήρωσε χθες την διήμερη περιοδεία του στην πλημμυρόπληκτη Ικαρία ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκο και την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σοφία Θεολογίτου. Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης έχει ήδη υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση ώστε άμεσα να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις μόλις ολοκληρωθούν όλες οι καταγραφές. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν σταλεί από το υπουργείο Υγείας σε Χίο και Ικαρία οι πρώτες 100.000 ευρώ για τα έκτακτα προνοιακά προβλήματα, ποσά που θα αυξηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. «Τόσο για τη Χίο όσο και για την Ικαρία, είπε ο κ. Μαγκριώτης, ετοιμάσαμε Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις κάθε μορφής, ορίζοντας τα δύο νησιά ως πλημμυρόπληκτα στο σύνολό τους. Περιμένουμε πρόσθεσε, να μας στείλουν τις προτάσεις, τις καταγραφές και τις εκτιμήσεις των τοπικών φορέων για τον αριθμό, αλλά και το εύρος των καταστροφών, που έχουν υποστεί κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, δημόσιες υποδομές, οικοσκευές, σοδειές αγροτικών προϊόντων, μηχανολογικός εξοπλισμός για να δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις άμεσα», υπογράμμισε ο κ. Μαγκριώτης.

    Στη συνάντηση που έγινε στις Ράχες με τους φορείς ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε τα ποσά που διατίθενται για την επισκευή των ζημιών. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη υποδομών που διαπίστωσε στο νησί σημειώνοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ένταξη και χρηματοδότηση και άλλων έργων αναγκαίων για την ανάπτυξη του νησιού. Ο κ. Μαγκριώτης εξήγγειλε δύο έργα, το δρόμο Στελλί Φραντάτο Ράχες, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 11 εκατ. ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου και την τρίτη φάση για το λιμάνι Ευδήλου, από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΠΕΠ) Β. Αιγαίου ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Τέλος ο κ. υφυπουργός αναφέρθηκε στο πρόσθετο πρόβλημα που έχει προκληθεί στο περιβάλλον από την υπερβόσκηση, η οποία έχει οδηγήσει σε ερημοποίηση το 42% της έκτασης του νησιού, σύμφωνα με μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας. «Ευθύνη της Πολιτείας, των τοπικών φορέων και των πολιτών είναι να βάλουν τέλος σε αυτές τις πρακτικές, που καταστρέφουν το περιβάλλον και πολλαπλασιάζουν τις καταστροφές, όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα».

    Είδηση: 44390

    [32] Διαμαρτυρία ροδακινοπαραγωγών έξω από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

    Τριτη, 26 10 2010 11:42

    Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιούν από τις 12:00 το μεσημέρι οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη πληρωμή τους από τους κονσερβοβιομηχάνους. Αντιπροσωπεία των ροδακινοπαραγωγών θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Κανελλόπουλο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 44391


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 October 2010 - 9:17:52 UTC