Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό
  • [02] Α. Σαμαράς: Συνάντηση με Πρυτάνεις Πανεπιστημίων

    [01] Σκληρή επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό

    Παρασκευη, 08 10 2010 15:06

    Tweet

    Για νέα φοροκαταιγίδα μέτρων και ψέματα του πρωθυπουργού για τα περί του αντιθέτου, λόγω των εκλογών, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς από την Τρίπολη, σημειώνοντας πως τον κ. Παπανδρέου διαψεύδει ακόμη και ο κ. Στρος Καν. Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους δημότες να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ και τόνισε πως ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σημαίνει λευκή επιταγή στα χέρια της κυβέρνησης και χειρότερα μέτρα. Η ΝΔ υποκρίνεται δίχως όριο καθώς οι κυβερνήσεις της ήταν εκείνες που εξαπατούσαν με παραποιημένα στοιχεία τους εταίρους και τον ελληνικό λαό, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που περιοδεύει σε τέσσερις νομούς της Πελοποννήσου, εν όψει και των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, θα βρίσκεται το απόγευμα, στη Σπάρτη, ενώ το Σάββατο, θα επισκεφθεί τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας.

    Δήλωση Σαμαρά για στήριξη του πολίτη και «πόλεμο» στο παραεμπόριο

    Την αγορά της Τρίπολης επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αρκαδία. Αναφερόμενος στην κρίση και την κατάσταση στην οικονομία και την αγορά, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Υπάρχει κόσμος που δικαίως παραπονείται ότι υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο με την ίδια τη δουλειά, όχι μόνο με την έλλειψη κατανάλωσης που γίνεται μέσα από αυτή τη φοροκαταιγίδα που μας επεφύλασσε το ΠΑΣΟΚ. Κάποτε έλεγε λεφτά υπάρχουν και σήμερα δεν τα βρίσκει και πάει να τα πάρει από εκείνους που δεν έχουν κι εκεί είναι το πρόβλημα».

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι υπάρχει ωστόσο «και άλλο ζήτημα, το ότι δεν έχουμε ασχοληθεί όσο πρέπει κι εδώ υπάρχει ευθύνη και της δικιάς μου της παράταξης, με το θέμα του παραεμπορίου».

    Δηλαδή, εξήγησε, «το γεγονός ότι έξω από τα καταστήματα υπάρχουν οι παράνομοι και συνήθως το ΣΔΟΕ κυνηγάει μέσα τους νόμιμους κι αφήνει απέξω τους παράνομους να ασελγούν σε βάρος της αγοράς, γι' αυτό κι εμείς έχουμε κηρύξει πόλεμο στο παραεμπόριο και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης που στηρίζει η ΝΔ, τον Γιάννη Σμυρνιώτη, από το εκλογικό κέντρο του οποίου πέρασε.

    «Οφείλουμε να περάσουμε το μήνυμα της αξιοσύνης, δηλαδή μια παράταξη να επιλέγει με κριτήρια την αρετή ανθρώπων που νοιάζονται για την πατρίδα τους, τέτοιος είναι και ο Γιάννης Σμυρνιώτης», είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τον υποψήφιο δήμαρχο να είναι δίπλα στον απλό πολίτη που δοκιμάζεται, όπως είπε, καθημερινά και έχει ανάγκη, «γιατί ο απλός κόσμος αυτές τις δύσκολες μέρες δεινοπαθεί και πρέπει να είμαστε δίπλα του, να του δίνουμε το δικαίωμα να ελπίζει, γιατί είμαστε το κόμμα της ανάπτυξης και της ελπίδας που θέλει τον Έλληνα με χαμόγελο και αισιοδοξία».

    Αντώνης Σαμαράς για νέα μέτρα και δηλώσεις Στρός -Καν

    "Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα. Έρχεται όμως ο κ. Στρος - Καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον διαψεύδει. Μήπως λόγω εκλογών το νέο ψέμα;..."

    Αντώνης Σαμαράς

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από την Τρίπολη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα. Έρχεται όμως ο κ. Στρος - Καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον διαψεύδει. Μήπως λόγω εκλογών το νέο ψέμα;...;

    Φ.Π.Α., πετρέλαιο, Δ.Ε.Η., εν τω μεταξύ, παίρνουν την ανηφόρα.

    Ψήφος, λοιπόν, στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σημαίνει λευκή επιταγή στα χέρια της κυβέρνησης. Και λευκή επιταγή στα χέρια της κυβέρνησης σημαίνει ότι, μετά τις εκλογές, θα ακολουθήσουν τα χειρότερα μέτρα.

    Να το ξέρει, να το γνωρίζει και να το αποφασίσει από τώρα ο Ελληνικός Λαός».

    Παναγιωτόπουλος: Ψήφος κατά του Μνημονίου

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά την περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στην αγορά της Τρίπολης, δήλωσε ότι "κι εδώ, από το εμπορικό κέντρο της Τρίπολης, διαπιστώνουμε κάτι που συμβαίνει σ' όλη την Ελλάδα, την απόγνωση, την απελπισία, την αγανάκτηση όλων των μικρομεσαίων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμπόρων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, για την πολιτική της κυβέρνησης του μνημονίου".

    Ο Π. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι "οι πολίτες αυτό που μας λένε, είναι αυτό που αισθανόμαστε κι εμείς, ότι με απλά λόγια τους ακούμε, δεν έχουμε, λέει, από πού να φυλαχτούμε. Ανοίγουν τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις: αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ, βλέπουν τα εισοδήματά τους να περικόπτονται από μέρα σε μέρα, πάνε να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ και βλέπουν τον πληθωρισμό να κατατρώγει την αγοραστική τους δύναμη. Όλα αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν κι εδώ στην καρδιά της Πελοποννήσου, γι' αυτό και στις επόμενες εκλογές θεωρούμε ότι και η Πελοπόννησος θα στείλει το μήνυμα της έντονης δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση και την πολιτική της, ψηφίζοντας για την περιφέρεια το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Δράκου και στην Τρίπολη το δημοτικό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σμυρνιώτη".

    Επίθεση της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ στην κυβέρνηση

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Σε κείμενο της Πολιτικής Γραμματείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνεται πως ο Γ.Παπανδρέου "παρά τη γενική απαξίωση της φερεγγυότητας του πολιτικού λόγου της κυβέρνησής του, που προκαλείται από την απόλυτη διάψευση των ασύστολων υποσχέσεών της, συνεχίζει απτόητος να κινείται στον ίδιο δρόμο της εσκεμμένης παραπλάνησης".

    Η ΝΔ ασκεί έντονη κριτική στο γεγονός ότι στην ομιλία του ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους πολίτες πως δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, ενώ την επομένη ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

    "Την πρωθυπουργική «ειλικρίνεια» υπονόμευσαν, όμως, και οι δηλώσεις εκπροσώπων της τρόικας σε υψηλότατο επίπεδο", τονίζει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, επισημαίνοντας πως ο επικεφαλής του ΔΝΤ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να αποφασιστούν νέες προσαρμογές.

    Η ΝΔ παραθέτει στοιχεία θέλοντας να αναδείξει, όπως σημειώνεται, την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, όπως η ύφεση, που θα φτάσει στο 3,7%, ο πληθωρισμός που θα ξεπεράσει το 5,6%, αλλά και οι δείκτες του λιανεμπορίου, της βιομηχανίας,του κατασκευαστικού τομέα και των πωλήσεων στα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν μεγάλη πτώση.

    Ιδιαίτερη αναφορά γινεται και στην εκτίναξη της ανεργίας που θα φτάσει το 2011 στο 14,5% και το 2012 στο 15%.

    "Αυτά είναι τα αποτελέσματα του «πρώτου ημιχρόνου» μιας κυβέρνησης, που έχει υποβιβαστεί σε απλό διεκπεραιωτή των όρων του Μνημονίου. Πριν, όμως, ξεκινήσει ένα ανάλογης «επιτυχίας» δεύτερο ημίχρονο,είναι βέβαιο ότι αυτά τα «θαυμάσια» αποτελέσματα, όπως και η πρωθυπουργική «ειλικρίνεια» θα εκτιμηθούν κατάλληλα από τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου", καταλήγει η ανάλυση της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ.

    Ολοκλήρωση της περιοδείας στη Σπάρτη του αρχηγού της ΝΔ

    Με ομιλία έξω από το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Σπάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέτζο και τον Δ. Δράκο περιόδευσε στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.

    «Σας μιλάω εκ μέρους του Δημήτρη και σας διαβεβαιώνω ότι κατεβαίνουμε με ένα στόχο. Ανάπτυξη και αισιοδοξία για να φύγουμε από τα λουκέτα που κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά, από τη νοοτροπία της κατάθλιψης που έχει αφαιρέσει το δυναμισμό και την αισιοδοξία που από τη φύση μας έχουμε οι Έλληνες» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Αυτός, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο στόχος ενός περιφερειάρχη του Μωριά, ο οποίος δεν θα επαιτεί αλλά θα απαιτεί από την κυβέρνηση γι' αυτά που χρειάζονται, για τον απλό άνθρωπο. Ιδιαίτερα, σημείωσε, θα κάνει τα πάντα για τα νέα παιδιά, για να έχουν δικαίωμα στο αύριο, διαβατήριο στην ελπίδα και μια αίσθηση, μια πεποίθηση ότι μπορούν να πάνε μπροστά.

    Καταλήγοντας στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Κώστα Φαρλέκα και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό τους, ενώ παράλληλα τόνισε: «είμαστε όλοι ενωμένοι μια γροθιά, γι' αυτό που θέλει ο κόσμος ανάπτυξη και ελπίδα».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο με επίσκεψη στη Δημητσάνα, τη Στεμνίστσα και τη Μεγαλόπολη.

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 41700

    [02] Α. Σαμαράς: Συνάντηση με Πρυτάνεις Πανεπιστημίων

    Πεμπτη, 07 10 2010 18:28

    Tweet

    Με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Χώρας, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στη συνάντηση πήραν μέρος η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Ε. Βόζεμπεργκ, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Κ. Αρβανιτόπουλος και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Θ. Κυριαζής.

    Η συνάντηση είχε διάρκεια δύο ωρών, με βασικό άξονα στον οποίο περιστράφηκε, τα ζητήματα που αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικά την εκπαίδευση στη χώρα μας, καθώς και στην αναζήτηση συναίνεσης για τη δρομολόγηση των δράσεων που απαιτούνται.

    Η υπεύθυνη Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ε. Βόζεμπεργκ, δήλωσε: «Έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος με τους Πρυτάνεις και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Αντώνη Σαμαρά. Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκουμε τη μέγιστη συναίνεση. Πρώτα, οι αλλαγές στο Πανεπιστήμιο και μετά να μιλάμε για εξετάσεις. Για να γίνουν, όμως, μεταρρυθμίσεις, απαιτούνται χρήματα. Έχουμε πει και θα το λέμε πάντα: Να εξαιρεθεί η Παιδεία από την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας».

    Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου, ανέφερε ότι : «Έγινε συνάντηση των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κύριο Σαμαρά και με την Υπεύθυνη Τομεάρχη Παιδείας. Συζητήθηκαν τα θέματα των μεταρρυθμίσεων στο Πανεπιστήμιο. Κατατέθηκαν απόψεις, οι οποίες συγκλίνουν, τόσο στην εμβάθυνση της διοικητικής αυτοτέλειας του Πανεπιστημίου, όσο και στις προϋποθέσεις ενός διαλόγου που πρέπει να γίνει, έτσι ώστε οι μεταρρυθμίσεις να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Είδηση: 41668


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 October 2010 - 22:09:51 UTC