Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπακωνσταντίνου: Αντέχουν οι ελληνικές τράπεζες
  • [02] Γουίμπλεντον: Ο Αϊσνερ τελικά νίκησε σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 11 ώρες!
  • [03] 30 χρόνια κάθειρξη προτείνουν για τον Νικολά Κοκέν
  • [04] Χωρίς εφημερία αύριο το Αττικόν
  • [05] Συνάντηση Κ. Παπούλια με μαθητές Ριζοκαρπάσου
  • [06] Siemens: Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για Γ. Τσουγκράνη
  • [07] Α. Παπαρήγα: Κυβέρνηση και ΝΔ συμπλέουν

    [01] Γ. Παπακωνσταντίνου: Αντέχουν οι ελληνικές τράπεζες

    Πεμπτη, 24 06 2010 20:51

    Να συνεχίσουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο κάλεσε τα πιστωτικά ιδρύματα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην ετήσια γενική συνέλευση της ελληνικής ένωσης τραπεζών.

    Αναμένεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να συσταθεί το ταμείο χρηματο-πιστωτικής σταθερότητας, που θα ενισχύσει της τράπεζες με 10 δισεκατομμύρια ευρώ, από τον μηχανισμό στήριξης, ενώ, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι και η προώθηση του νομοσχεδίου, για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

    Στην ομιλία του ο κ. Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι καμία τράπεζα δεν θα μπει τελικά στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

    Πάντως απευθυνόμενος στους τραπεζίτες δήλωσε ότι είναι η ώρα να κοιτάξουν τους όρους αμοιβών σε υψηλόβαθμα στελέχη τους, καθώς και να διασφαλίσουν τους όρους ρευστότητας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου:

    "Η πολιτεία, έχει στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με το πακέτο των 28 δισ. ευρώ, πρόσφατα αύξησε το σκέλος των εγγυήσεων κατά 15 δισ. ευρώ και είναι έτοιμη να το πράξει περαιτέρω αν υπάρξει ανάγκη".

    Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα επιτύχει, ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους στόχους του προϋπολογισμού, το 2010, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι αποδίδουν, το έλλειμμα το πρώτο πεντάμηνο έχει μειωθεί κατά 39%, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση 8% και η μείωση των δαπανών φθάνει το 10%.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/37952-g-papakonstantinou-antexoun-oi-ellinikes-trapezes"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37952"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37952

    [02] Γουίμπλεντον: Ο Αϊσνερ τελικά νίκησε σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 11 ώρες!

    Πεμπτη, 24 06 2010 19:47

    Δείτε το video

    Τελικά ολοκληρώθηκε σήμερα η αναμέτρηση του Αμερικανού Τζον Αϊσνερ με τον Γάλλο Νικολά Μαού για τον Α΄ γύρο του Γουίμπλεντον, η οποία είναι πλέον αυτή με τη μεγαλύτερη διάρκεια σε αγώνα τένις στον κόσμο, καθώς οι δύο αθλητές συμπλήρωσαν 11 ώρες και πέντε λεπτά στο κορτ (το 5ο σετ, μάλιστα, διήρκησε 8 ώρες και 11 λεπτά!)

    Παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας

    Ο αγώνας είχε αρχίσει την Τρίτη και διακόπηκε λόγω σκότους μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου σετ, με τους δύο τενίστες ισόπαλους 2-2. Χθες Αϊσνερ και Μαού ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν το ματς, αλλά τελικά ανανέωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για την Πέμπτη 24/6 (πάλι λόγω σκότους), καθώς το σκορ στο πέμπτο σετ ήταν 59-59. Τελικά ο Αμερικανός ήταν ο νικητής, αφού επικράτησε του Γάλλου στα γκέιμ με 70-68. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο Γουίμπλεντον και στο Ρολάν Γκαρός, το τελευταίο σετ (πέμπτο στους άνδρες, τρίτο στις γυναίκες) δεν έχει τάι-μπρέικ και, προκειμένου να αναδειχθεί νικητής, πρέπει κάποιος από τους δύο αντιπάλους να πάρει διαφορά δύο γκέιμ.

    «Είμαι λίγο κουρασμένος» δήλωσε αστειευόμενος μετά τη λήξη του αγώνα ο Αϊσνερ, ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ (6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68), και συνέχισε: «Όταν παίζεις έναν αγώνα σαν κι αυτόν, με μια ατμόσφαιρα όπως αυτή, δεν αισθάνεσαι κουρασμένος. Το κοινό ήταν φανταστικό. Αυτός (σ.σ. ο Μαού) είναι ένας απόλυτος πολεμιστής. Θέλω να μοιραστώ αυτήν την ημέρα μαζί του, ήταν μια απόλυτη τιμή. Του εύχομαι το καλύτερο και να τον αντιμετωπίσω ξανά, αλλά να μη λήξει... 70-68!»

    Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας αγώνα τένις ήταν μόλις έξι ώρες και 33 λεπτά και είχε σημειωθεί στην αναμέτρηση του Ρολάν Γκαρός του 2004 μεταξύ των Γάλλων Φαμπρίς Σαντορό και Αρνό Κλεμάν.

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/paraksena/eidiseis/37950-gouimplenton-o-aisner-telika-nikise-se-enan-agona-pou-kseperase-tis-11-ores"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37950"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37950

    [03] 30 χρόνια κάθειρξη προτείνουν για τον Νικολά Κοκέν

    Πεμπτη, 24 06 2010 17:40

    30 χρόνια ποινή φυλάκισης, εκ των οποίων τα 20 χωρίς αναστολή, πρότεινε η εισαγγελέας του κακουργιοδικείου της Ρουέν για τον Νικολά Κοκέν, 38 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και έφαγε ένα κομμάτι από τον πνεύμονα του συγκροτούμενου του.

    Στις 2 Ιανουαρίου 2007, "ακολουθώντας μία βίαιη παρόρμηση", όπως δήλωσε ο Κοκέν, γνωστός από τα μέσα ενημέρωσης και ως "κανίβαλος της Ρουέν", που βρισκόταν στη φυλακή περιμένοντας να δικαστεί για απόπειρα βιασμού, χτύπησε με ψαλίδι, με γροθιές και κλωτσιές τον συγκροτούμενο του Τιερί Μποντρί και μετά τον έπνιξε με μια σακούλα σκουπιδιών.

    Λίγο αργότερα αποφάσισε να φτιάξει το δείπνο του και εκείνη την ώρα, όπως δήλωσε στο δικαστήριο, του ήρθε η ιδέα να φάει την καρδιά του θύματός του.

    "Πήρα τη λάμα ενός ξυραφιού και του άνοιξα το στήθος. Βύθισα το χέρι μου και τράβηξα αυτό που νόμιζα ότι είναι η καρδιά του, όμως στην πραγματικότητα ήταν ένα κομμάτι του πνεύμονά του το οποίο έβαλα σε ένα τάπερ".

    Ο κατηγορούμενος έφαγε ένα ωμό κομμάτι και μετά μαγείρεψε το υπόλοιπο σε ένα τηγάνι με κρεμμύδια.

    "Το έκανα από περιέργεια να φάω ανθρώπινη σάρκα", είπε.

    Η εισαγγελέας συμμορφώθηκε με τα συμπεράσματα της πλειονότητας των ειδικών που χθες Τετάρτη δήλωσαν ότι ο Κοκέν πάσχει από ψυχωτικές διαταραχές, όμως εξακολουθεί να είναι εν μέρει υπεύθυνος για τις πράξεις του.

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται απόψε το βράδυ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/kosmos/eyropi/37938-30-xronia-katheirksi-proteinoun-gia-ton-nikola-koken"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37938"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37938

    [04] Χωρίς εφημερία αύριο το Αττικόν

    Πεμπτη, 24 06 2010 19:29

    Με ανακοίνωσή του οι ιατροί του νοσοκομείου "ΠΓΝ Αττικόν", κάνουν γνωστό ότι μετά από απόφαση της συνέλευσής τους στις 24 Ιουνίου, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, ότι δε θα υπάρχει ικανός αριθμός ιατρών για να πραγματοποιηθεί η εφημερία στις 25 Ιουνίου.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται προς τους πολίτες ότι:

    "Παρακαλείσθε όπως προβείτε στην έγκαιρη κοινοποίηση του παρόντος, καθ'ότι με δεδομένη την ταυτόχρονη κινητοποίηση του ΓΝ Νικαίας "Άγιος Παντελεήμων" (καθώς και του ΓΝ Τζανείου) οι ασθενείς της ευρύτερης περιφέρειας Δυτικής Αττικής θα πρέπει να απευθύνονται στα κεντρικά Νοσοκομεία των Αθηνών. Λυπούμαστε για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία που θα υποστούν, για την οποία δυστυχώς δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι απλήρωτοι ιατροί του Ε.Σ.Υ.".

    Αίτημα της κινητοποίησης είναι η αποπληρωμή στο ακέραιο, των εφημεριακών αμοιβών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου.

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/37948-xoris-efimeria-ayrio-to-attikon"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37948"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37948

    [05] Συνάντηση Κ. Παπούλια με μαθητές Ριζοκαρπάσου

    Πεμπτη, 24 06 2010 16:39

    Συνάντηση με 11 μαθητές από το γυμνάσιο Ριζοκάρπασου στα κατεχόμενα είχε σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο προεδρικό μέγαρο.

    Τα παιδιά προσέφεραν στον κ. Παπούλια τοπικά προϊόντα και τον ευχαρίστησαν για το "αδιάλειπτο ενδιαφέρον" που επιδεικνύει για την επανένωση της Κύπρου, ενώ ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κυπριακό θα λυθεί.

    "Είστε μια μεγάλη ελπίδα. Και θα έρθει η μεγάλη μέρα που περιμένουμε όλοι. Εσείς όμως έχετε μεγάλη θέληση και πίστη. Αντέχετε σ'αυτό που ζείτε. Ζείτε με την ελπίδα ότι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη, ότι η Κύπρος θα είναι ενωμένη και οι δύο κοινότητες θα ζουν ειρηνικά και δημιουργικά. Μέχρι τότε, να είστε καλά και να ζείτε με αυτή την ελπίδα. Όπως κάνουμε κι εμείς. Θέλω να σας συγχαρώ. Θέλει ψυχική δύναμη αυτό που κάνετε", δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Παπούλιας.

    Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένας από τους μαθητές επισήμανε ότι "οι αριθμοί είναι εναντίον των εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα και ο χρόνος περνά" και ζήτησε " να μην πάει πολύ μακριά ακόμη αυτός ο χρόνος", για να απαντήσει ο κ. Παπούλιας ότι και ο ίδιος, που έχει περάσει πόλεμο, κατοχή και Χούντα, παραμένει αισιόδοξος για την επανένωση της Κύπρου.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/37936-synantisi-k-papoulia-me-mathites-rizokarpasou"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37936"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37936

    [06] Siemens: Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για Γ. Τσουγκράνη

    Πεμπτη, 24 06 2010 16:07

    Ενώπιον του Συμβουλίου εφετών εμφανίστηκε σήμερα ο επιχειρηματίας κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης όπου συζητήθηκε η επικύρωση ή μη της εισαγγελικής διάταξης, που του απαγορεύει την έξοδο από την χώρα. Το Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Ο ίδιος ζήτησε από τους εφέτες, να μην επικυρώσουν τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τη μόνιμη διαμονή του στην Ελλάδα, το καθαρό ποινικό μητρώο του, προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει κανέναν δεσμό με το εξωτερικό. Επίσης υποστήριξε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν έχει τελέσει καμία παράνομη πράξη.

    Ο κ. Γ. Τσουγκράνης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία που του απαγγέλθηκε μετά την ομολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή, ότι άνοιξε, για να εξυπηρετήσει τον πρώην υπουργό, λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας όπου μεταφέρθηκαν συνολικά 250, 000 μάρκα από την Siemens.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8, ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Siemens: Απαντητική επιστολή από μητρική εταιρεία προς Υπουργό Επικρατείας

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/37934-siemens-to-symboulio-efeton-tha-apofasisei-tis-epomenes-meres-gia-g-tsougkrani"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37934"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37934

    [07] Α. Παπαρήγα: Κυβέρνηση και ΝΔ συμπλέουν

    Πεμπτη, 24 06 2010 21:39

    Eπίθεση στην κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τις εργοδοτικές οργανώσεις, έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια πολιτικής της ομιλίας στο Βόλο.

    Όπως ανέφερε η κ. Παπαρήγα:

    "Μιλάνε για τον τουρισμό αυτοί που στέρησαν από τα 2/3 των δικαιούχων, το κουπόνι του κοινωνικού τουρισμού για επτά μέρες στο όνομα της κρίσης. Φωνάζουν για τον τουρισμό αυτοί, που έχουν στερήσει τις διακοπές από εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Μιλάνε εφοπλιστές που το χειμώνα σταματάνε τα πλοία τους να μεταφέρουν φάρμακα, τρόφιμα και επιβάτες για τα νησιά γιατί δεν βγάζουν πολλά κέρδη από τα ναύλα. Μιλάνε εφοπλιστές που χρωστάνε δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν θέση για την τρομοκρατική συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσαν με αφορμή την απεργία στο λιμάνι κατά των απεργών, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που υποστήριξε το δίκιο των εργαζόμενων, η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές, τα ΜΜΕ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ο λαός πρέπει να δει την μεγάλη τους υποκρισία όσον αφορά το ενδιαφέρον τους για τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, αλλά να μην μείνει μόνο σ' αυτό. Μόνο για το λαό δεν νοιάζονται αυτοί που τον καταδικάζουν να ζήσει στη φτώχεια, στον εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς σύνταξη, χωρίς δικαιώματα".

    Αναφερόμενη στο πολιτικό σκηνικό η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι: "Η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν την ίδια γραμμή πλεύσης, οι διαφορές τους είναι για τα μάτια του κόσμου, είναι θέμα εκλογικής πίττας. Και αν ακόμη είναι διαφορές χειρισμού, σε ένα πράγμα μοιάζουν σαν μια σταγόνα νερού: Πρέπει να πληρώσει ο λαός, να στηριχθούν οι επιχειρηματίες, η ευρωζώνη, η ΕΕ.

    Όσοι θεωρούν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ μέσο σωτηρίας και αναπόφευκτη λύση, είναι αυτοί που θέλουν να διασφαλίσουν την επόμενη περίοδο κερδοφορίας μετατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων σε κόλαση. Η ΝΔ που καταψήφισε το μνημόνιο το έκανε από καθαρή ανάγκη να κρατήσει επαφή με τον δυσαρεστημένο λαό, σε μια περίοδο που προσπαθεί να ανακάμψει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται έτσι, το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε η ΝΔ είπε ότι είναι θετικό το Μνημόνιο, διαφωνεί στην εξειδίκευση.

    Το ΛΑ.Ο.Σ έκανε το καθήκον του, έδειξε το πραγματικό ταξικό του πρόσωπο. Το ταξικό του πρόσωπο το δείχνει και όταν πήγαινε κολλητά στην ΝΔ και όταν κόλλησε στο ΠΑΣΟΚ, πάντα εξαπτέρυγο του ενός ή του άλλου αστικού κόμματος.

    Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ, σκόρπιο κόμμα ανάλογα με την φορά των ανέμων, καλύπτει σήμερα από τους φιλοευρωπαίους ρεαλιστές όσο και τους φιλοευρωπαίους που ονειρεύονται μια ΕΕ που τάχα ανακαλύπτει το κοινωνικό της πρόσωπο. Πραγματικό ναυάγιο της ταξικής πάλης, πνίγεται μέσα σε αλλοπρόσαλλες θέσεις, που η μια αντιφάσκει προς την άλλη".

    Μιλώντας για τα μέτρα η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως: "Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να συμβιβαστούν με τις απώλειες που είχαν, με το πισωγύρισμα και να παραιτηθούν από σύγχρονες διεκδικήσεις.

    Οι επιχειρηματίες βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, η αστική τάξη στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ζητά εκσυγχρονισμούς και προσαρμογές δηλαδή βαρβαρότητα για να διατηρήσει τα υψηλά κέρδη και γιατί όχι να τα αυξήσει.

    Άρα οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και η φτωχή αγροτιά οφείλουν να διεκδικούν τον δικό τους εκσυγχρονισμό που είναι αδιανόητος να υπάρξει δίχως ρήξη με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, δίχως άρνηση συμμόρφωσης και υιοθέτησης με τα μέτρα του μνημονίου.

    Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα όταν ισχυρίζεται ότι τα δύσκολα για την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στο χωριό θα κρατήσουν μόνο τρία το πολύ τέσσερα χρόνια, και μετά θα έλθει η "αναγέννηση" της ελληνικής οικονομίας. Ένα καντάρι ψέματα μας πετάει κατάμουτρα, όταν ισχυρίζεται ότι οι λαϊκές θυσίες θα πιάσουν τόπο.

    Εκπονούν βάρβαρα μέτρα για να κρατήσουν μια ζωή, είναι πανέτοιμοι να πάρουν και άλλα ακόμα χειρότερα που θα ισχύουν για τα παιδιά των εγγονών μας".

    Τέλος η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι: "Για την Ελλάδα όλα δείχνουν ότι η κρίση θα κρατήσει, η ανάκαμψη θα είναι στην καλύτερη περίπτωση πολύ αναιμική, το κρατικό χρέος θα μεγαλώσει, επομένως θα υπάρξει αλυσίδα αντεργατικών μέτρων. Ενώ πιο γρήγορα ίσως από κάθε άλλη φορά θα ξεσπάσει νέος κύκλος οικονομικής κρίσης. Ακριβώς γιατί υπάρχει πρόβλεψη ότι θα οξυνθούν όλες οι κοινωνικές αντιθέσεις με κορυφαία την βασική αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, ακριβώς γι' αυτό γίνεται προσπάθεια να αναδιαμορφωθεί και να μακιγιαριστεί το πολιτικό σκηνικό, μέχρι και να υπάρξουν νέα κόμματα, στη θέση των παλιών με τον ίδιο βεβαίως ρόλο και την αποστολή των παλιών.

    Η διέξοδος ταυτίζεται με μια νέα πολιτική επιλογή που η προετοιμασία της πρέπει να ξεκινήσει διακριτά και με όρους κινήματος και μετωπικής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας από τα κάτω. Τα ρυάκια της αντίστασης έχουν ήδη ξεκινήσει πιο πλατιά, πρέπει να συνενωθούν σε ένα μεγάλο, ορμητικό ποτάμι".

    Πηγή: ΑΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/37954-a-papariga-kybernisi-kai-nd-sympleoun"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37954"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37954


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 June 2010 - 20:54:15 UTC