Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή γραμμή για την οικονομία
  • [02] Πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου/ Αποζημιώσεις
  • [03] Δηλώσεις Μιλόσοσκι για την ονομασία - Αντιδράσεις για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας
  • [04] Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την Κύπρο
  • [05] Η ΚΙΑ ανακαλεί 56.000 οχήματα του μοντέλου ceed λόγω προβλημάτων στα φρένα.
  • [06] Στο Υπουργικό ιδιωτική ασφάλιση και τυχερά παιχνίδα
  • [07] Επαφές Κινέζου αντιπροέδρου στην Αθήνα

    [01] Κοινή γραμμή για την οικονομία

    Τριτη, 15 06 2010 20:29

    Γεφυρώθηκαν οι διαφορές του Βερολίνου με το Παρίσι στη συνάντηση Μέρκελ -Σαρκοζί τη Δευτέρα, οι οποίοι θα εμφανιστούν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κοινές θέσεις σε ό,τι αφορά την οικονομική διακυβέρνηση και τις κυρώσεις για τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες, όπως η αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος σχεδιάζουν να συντάξουν επιστολή προς του ηγέτες του G20 ζητώντας αυξημένη εποπτεία των διεθνών αγορών και την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές με στόχο τα ποσά που θα συγκεντρωθούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάσωση των τραπεζών από μελλοντικές κρίσεις.

    Ο πάγος έσπασε και ο Νικολά Σαρκοζί με την Αγκέλα Μέρκελ μίλησαν με μία φωνή ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποχωρήσεις ήταν αμοιβαίες τόσο όσον αφορά το εύρος της οικονομικής διακυβέρνησης όσο και τις κυρώσεις που πρέπει να επιβάλλονται σε χώρες που εμφανίζουν υπερβολικό έλλειμμα.

    Γαλλία και Γερμανία προσπαθούν να πείσουν τις αγορές ότι η Ευρώπη ξέρει πως θα προστατεύσει το ευρώ, ωστόσο οι οικονομολόγοι, προειδοποιούν ότι ο επόμενος κίνδυνος έρχεται από τις τράπεζες- ζόμπι με τα τοξικά χρέη, που προκάλεσαν την κατάρρευση της ιαπωνικής οικονομίας τη δεκαετία του 90.

    Ισπανοί τραπεζίτες παραδέχονται ότι οι διεθνείς αγορές κεφαλαίων είναι κλειστές για τα ισπανικά πιστωτικά ιδρύματα, φουντώνοντας τις ανησυχίες για είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

    Σε θέση μάχης βρίσκονται οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 63 έτη.

    Στη Βρετανία, το μεγαλύτερο συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων προειδοποίησε ότι θα καταπολεμήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για πάγωμα των μισθών και μείωση των συντάξεων των μελών του.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι η Βρετανία δεν αντέχει πλέον να δίνει "χρυσές" συντάξεις στους δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να επανεξετάσει τις ετήσιες δαπάνες για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, που ανέρχονται σε 160 δισεκατομμύρια λίρες.

    Η κυβέρνηση Κάμερον θα παρουσιάσει στις 22 Ιουνίου τα σχέδια για μείωση του χρέους, που ανέρχεται περίπου στο 11% επί του ΑΕΠ. Τα σχέδια αυτά αναμένεται ότι θα φέρουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα συνδικάτα.

    "Θα υποστηρίξουμε πλήρως οποιοδήποτε κλάδο υποχρεωθεί να καταφύγει σε δράσεις για να υπερασπιστεί τη δουλειά", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison, Ντέιβ Πρέντις. Το συνδικάτο Unison έχει 1,3 εκατομμύρια μέλη. "Θα οικοδομήσουμε συμμαχία με όλες τις ενώσεις του δημόσιου τομέα για να ανατρέψουμε το πάγωμα των μισθών", πρόσθεσε.

    Οι συντηρητικοί του Κάμερον, που κυβερνούν με τους φιλελεύθερους του Κλεγκ, έχουν εκφράσει την πρόθεση να παγώσουν τις αποδοχές των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων το 2011.

    Η Ισπανία έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα από το 11,2% του ΑΕΠ το 2009 σε 9,3% του ΑΕΠ το 2010 και σε 6% το 2011.

    Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας από την πλευρά της, ενέτεινε τις προσπάθειές της, υποσχόμενη να μειώσει το έλλειμμά της από 9,4% του ΑΕΠ 2009 σε 4,6% από το 2011.

    Στη Ρουμανία, ανάστατατοι οι πολίτες, είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται δραστικά προκειμένου η χώρα τους να εξασφαλίσει το δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου. Η κυβέρνηση βγήκε αλώβητη από την πρόταση μομφής, όμως η οργή ξεχειλίζει.

    Εν τω μεταξύ, η Κάτω Βουλή της Ελβετίας άναψε το πράσινο φως για την παράδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες στοιχείων για χιλιάδες υπόπτους φοροδιαφυγής. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθησυχάσει την αμερικανική κυβέρνηση, που σε διαφορετική περίπτωση απειλούσε να ασκήσει δίωξη κατά της ελβετικής τράπεζας UBS για πάνω από 4.000 Αμερικανούς πελάτες της.

    Η Κομισιόν καλεί Μαδρίτη και Λισσαβόνα να "αποσαφηνίσουν" τα μέτρα τους εξοικονόμησης πόρων για τη μείωση των ελλειμμάτων τους μετά το 2010.

    Οι Βρυξέλλες, που επιτηρούν τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσίευσαν εκτιμήσεις για την αξιοπιστία των προγραμμάτων μείωσης των ελλειμμάτων 12 χωρών, ανάμεσα τους η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

    "Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν επαρκή για την επίτευξη των στόχων για το 2010 και, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει μία πρόσκληση για να διευκρινιστούν το συντομότερο δυνατό τα μέτρα για την επίτευξη των στόχων για τα χρόνια μετά το 2010", αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση της.

    Για την Ισπανία και την Πορτογαλία, "το συμπέρασμα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι στόχοι είναι αρκετά φιλόδοξοι", τονίζουν οι Βρυξέλλες.

    Ωστόσο, "αναμένεται από την Ισπανία και την Πορτογαλία να διευκρινίσουν τα μέτρα τους στους προϋπολογισμούς του 2011, που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα το 1,75% και το 1,50% του ΑΕΠ, προκειμένου να επιτύχουν τους νέους στόχους τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Ολι Ρεν.

    "Υπάρχει μια σαφής ανάγκη να προχωρήσουμε πιο δυναμικά στο διαρθρωτικό πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Η ισπανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, παρουσίασε ένα νέο σχέδιο λιτότητας, προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων. Αυτή η περαιτέρω μείωση των δαπανών, κατά 15 δισ. ευρώ, προστίθεται σε ένα πρώτο σχέδιο, τον Ιανουάριο, που προβλέπει εξοικονόμηση 50 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 37707

    [02] Πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου/ Αποζημιώσεις

    Τριτη, 15 06 2010 19:51

    Πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου ανάβει το "πράσινο φως" σε βάρος αντιπροσωπειών αυτοκινήτων να καταβάλουν μεγάλες αποζημιώσεις όταν λόγω της βλάβης αυτοκινήτων τους, επέρχεται ο θάνατος των οδηγών και των επιβατών. Το Ανώτατο Δικαστήριο, επιδίκασε αποζημίωση συνολικού ύψους 280.000 ευρώ, δικαιώνοντας ύστερα από δέκα χρόνια τους συγγενείς 22χρονου νεαρού που βρήκε τον θάνατο, επειδή δεν "άνοιξε" ο αριστερός αερόσακος του αυτοκινήτου του κατά την πρόσκρουσή του σε δέντρο. Ο ΑΠ έκρινε (500/2010) ότι ο θάνατός του επήλθε λόγω του εργοστασιακού ελαττώματος των αερόσακων, το οποίο μάλιστα είχε αποκαλύψει ο άτυχος νέος, αλλά δεν είχε διορθώσει το εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

    Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση κατά την πορεία του αυτοκινήτου μέσα στα χωράφια και την σφοδρή πρόσκρουσή του στο δένδρο δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα του αριστερού πλευρικού αερόσακου, ο οποίος ήταν ελαττωματικός. Επίσης, δεν ενεργοποιήθηκε ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας, ο οποίος αποτελεί αλληλοσυμπληρούμενο με τους αερόσακους σύστημα ασφαλείας

    Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση ήταν εργοστασιακό το ελάττωμα με τους αερόσακους, ενώ το σύστημα των αερόσακων είχε παρουσιάσει πρόβλημα και πριν το ατύχημα. Οι τεχνικοί του συνεργείου της εταιρείας που πώλησε το αυτοκίνητο, επιδιόρθωσαν την βλάβη στον αερόσακο. Η βλάβη ήταν -κατά τους ισχυρισμούς τους- ότι ένα φις δεν έκανε καλή επαφή στο δεξιό αερόσακο. Ωστόσο οι τεχνικοί δεν έκαναν ευρύτερο έλεγχο σε όλο το σύστημα ασφαλείας αερόσακων, προκειμένου να εντοπίσουν και να διορθώσουν το ελάττωμα του αριστερού αερόσακου.

    Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι στη μνήμη των αυτόματων ηλεκτρονικών ελέγχων του αυτοκινήτου κατά την ημέρα του ατυχήματος δεν καταγράφονται σφάλματα στο σύστημα των αερόσακων και του προεντατήρα ζώνης.

    Αντίθετα, αναγνωρίστηκαν από τους τεχνικούς δύο σφάλματα στο σύστημα των ζωνών ασφαλείας (τεντωτήρας), τα οποία χαρακτηρίστηκαν "σποραδικά εμφανιζόμενο λάθος". Δηλαδή λάθος το οποίο δεν εμφανίζεται συνεχώς, αλλά ορισμένες μόνο φορές. Ακόμη, η εταιρεία επικαλέστηκε έκθεση της Siemens και μάρτυρα που υποστήριξαν ότι το σφάλμα εμφανίστηκε 25 λεπτά μετά το ατύχημα. Και τους δύο αυτούς ισχυρισμούς, όπως και όλους τους άλλους που προέβαλε η εταιρεία, ο Άρειος Πάγος δεν τους δέχθηκε.

    Οι αρεοπαγίτες αφού έλαβαν υπόψη τους ότι ο άτυχος νέος επέδειξε αμέλεια κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου του, καθώς εξετράπη της πορείας του, επιδίκασε τα εν λόγω ποσά στους συγγενείς του ως εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37703

    [03] Δηλώσεις Μιλόσοσκι για την ονομασία - Αντιδράσεις για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

    Τριτη, 15 06 2010 20:34

    Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε ομιλία του, την Τρίτη, στη διάσκεψη της Κεντροευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας (CEI), που πραγματοποιείται στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, δήλωσε ότι, "η Μακεδονία βρίσκεται αντιμέτωπη με παράλογη πίεση να παραιτηθεί από το φυσικό και θεμελιώδες δικαίωμα κάθε κοινότητας να επιλέξει το όνομά της". "Πρακτικά, είναι αδύνατο να οδηγηθούμε - και μάλιστα υπό πίεση - σε λύση, η οποία θα εμπεριέχει μόνον τη θέση της μιας πλευράς", πρόσθεσε ο κ. Μιλόσοσκι.

    Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ο κ. Μιλόσοσκι, δήλωσε ότι, "εάν η Μακεδονία λάμβανε ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, αυτό θα μπορούσε να έχει θετική επίπτωση στο γενικό πλαίσιο των σχέσεων με την Ελλάδα, όπως, επίσης, και στη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα λειτουργούσε και ως κίνητρο για τη Μακεδονία να επενδύσει σε αύξηση των προσπαθειών για διευθέτηση των μακροχρόνιων διμερών διενέξεων".

    "Η εξέλιξη αυτή (σ.σ στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο) δεν ήταν αναπάντεχη. Η Ελλάδα είχε δηλώσει πριν από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ ότι δεν είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη λήψη μιας ομόφωνης απόφασης, προκειμένου να δοθεί στη Μακεδονία ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων και πιστεύω ότι η θέση αυτή της Ελλάδας, κατά κύριο λόγο, επηρέασε την έκβαση, η οποία δεν είναι ευνοϊκή", ανέφερε ακόμη ο κ. Μιλόσοσκι.

    Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM), σχολίασε ότι "χθες, στο Λουξεμβούργο, πραγματοποιήθηκε το χειρότερο δυνατό σενάριο για τη Μακεδονία, καθώς η χώρα ούτε καν συμπεριλήφθηκε στα συμπεράσματα".

    Το αποτέλεσμα του χθεσινού Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την ΠΓΔΜ παρουσιάστηκε ως "αρνητικό" από τα περισσότερα ΜΜΕ των Σκοπίων.

    Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων "Α1", στο Συμβούλιο υλοποιήθηκε το πλέον απαισιόδοξο σενάριο για την ΠΓΔΜ, καθώς όχι μόνο δεν έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά το ζήτημα της ενταξιακής της πορείας απουσιάζει εντελώς από τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου. Η αναμενόμενη παρέμβαση της Σουηδίας δεν πραγματοποιήθηκε, η Σλοβενία έμεινε μόνη να στηρίζει το ζήτημα της ΠΓΔΜ, το οποίο εν τέλει συζητήθηκε μόνο ατύπως, υπογράμμισε το "Α1".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alfatv», το αποτέλεσμα του χθεσινού Συμβουλίου δεν συνάδει με τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ, διότι δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου 2009, να επανέλθει η ΕΕ - στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας - στο ζήτημα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ. Το αποτέλεσμα του χθεσινού Συμβουλίου καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι, η περαιτέρω πορεία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ εξαρτάται πλήρως από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, σημείωσε ο τηλεοπτικός σταθμός. Είδηση: 37708

    [04] Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την Κύπρο

    Τριτη, 15 06 2010 21:17

    Ενεκρίθη νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, με 14 ψήφους υπέρ και μία κατά, της Τουρκίας, καλωσορίζοντας τις δυο τελευταίες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα για την Ειρηνευτική Δύναμη (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) και για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στην Κύπρο. Το Σ.Α. ανανεώνει για άλλους έξι μήνες την παρουσία της Δύναμης στο νησί και καλωσορίζει την πρόθεση του γ.γ. του ΟΗΕ να τηρεί το Συμβούλιο ενήμερο για τις "περαιτέρω εξελίξεις και την πρόοδο", σημειώνοντας επίσης την πρόθεσή του να υποβάλλει έκθεση το Νοέμβριο του 2010 για την "κατάσταση της διαδικασίας".

    Στο προοίμιο του κειμένου, το Σ.Α. "συγχαίρει την πολιτική ηγεσία που επιδείχθηκε από τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες" και "καλωσορίζει θερμά την πρόοδο που σημειώθηκε μέχρι σήμερα στις ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις και τα κοινά ανακοινωθέντα των ηγετών, συμπεριλαμβανομένων αυτών της 23ης Μαΐου και της 1ης Ιουλίου 2008".

    Το Σ.Α. "ενθαρρύνει έντονα τους ηγέτες να αυξήσουν τη δυναμική στις διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσουν την πλήρη αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας για επίτευξη μίας συνολικής διευθέτησης, βασισμένης σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας".

    Επίσης, το Σ.Α. "δίδοντας έμφαση στη σημασία που προσδίδει η διεθνής κοινότητα, όλες οι πλευρές να εμπλακούν πλήρως, με ευελιξία και εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις και απηχώντας την άποψη του Γενικού Γραμματέα ότι η λύση είναι εφικτή, προσβλέπει σε αποφασιστική πρόοδο στο εγγύς μέλλον, οικοδομώντας πάνω στην πρόοδο που σημειώθηκε μέχρι σήμερα, σε συμφωνία, με την ελπίδα που εκφράστηκε από τις δύο πλευρές στις 21 Δεκεμβρίου 2009, αν είναι δυνατόν το 2010 να είναι η χρονιά της λύσης".

    Στο διατακτικό μέρος καλωσορίζεται "η πρόοδος που σημειώθηκε μέχρι στιγμής στις ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις", καθώς και "η προοπτική περαιτέρω προόδου στο εγγύς μέλλον, στην κατεύθυνση μιας συνολικής και διαρκούς διευθέτησης". Το Σ.Α. καλεί για την «πλήρη αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας» και της "ενίσχυσης του μομέντουμ των διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την παρούσα ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και καλής θέλησης και με εμπλοκή στη διαδικασία κατά εποικοδομητικό και ανοιχτό τρόπο".

    Τέλος, το Σ.Α. επιβεβαιώνει όλα τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. και ειδικά το ψήφισμα 1251. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας, πρέσβης Ερτουγρούλ Απακάν, μιλώντας στο Σ.Α. μετά την ψηφοφορία (η χώρα του είναι μη μόνιμο μέλος για τη διετία 2009-2010), υποστήριξε ότι το καταψήφισε επειδή από το 1964 τα ψηφίσματα κάνουν αναφορά μόνο σε μία πλευρά στην Κύπρο, προσθέτοντας όμως ότι συμφωνεί με τις "παραμέτρους που τίθενται στο ψήφισμα".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37709

    [05] Η ΚΙΑ ανακαλεί 56.000 οχήματα του μοντέλου ceed λόγω προβλημάτων στα φρένα.

    Τριτη, 15 06 2010 19:59

    Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ΚΙΑ ανακοίνωσε σήμερα πως ανακαλεί 56.000 οχήματα του μοντέλου της ceed, το οποίο παράγεται αποκλειστικά στη Σλοβακία, εξαιτίας πιθανού προβλήματος στο σύστημα πέδησης.

    "Καλούμε τους ιδιοκτήτες του ΚΙΑ ceed, που περιλαμβάνει ένα Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Σταθεροποίησης (ESP) και είχαν παραχθεί μεταξύ 1ης Απριλίου 2008 και 30ης Μαρτίου, να τα υποβάλλουν σε έλεγχο διότι το σύστημά του μπορεί να χρειάζεται επιδιόρθωση», τονίζει σε ανακοινωθέν της η Kia Motors Slovakia.

    Η πιθανή βλάβη αφορά 56.000 οχήματα, που έχουν πωληθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, εκ των οποίων τα 35.000 χρειάζονται όντως επιδιόρθωση, τονίζει η σλοβακική εταιρεία, μοναδική παραγωγός του μοντέλου.

    Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την παραγωγή στη Σλοβακία του συγκεκριμένου μοντέλου, όπως επίσης και των μοντέλων Kia Sportage και Hyundai ix35, το 2006. Απασχολεί 2.600 υπαλλήλους στο εργοστάσιό της στη Ζίλινα, στα βόρεια της χώρας.

    απε Είδηση: 37705

    [06] Στο Υπουργικό ιδιωτική ασφάλιση και τυχερά παιχνίδα

    Τριτη, 15 06 2010 14:25

    Την ανάγκη να εργαστεί η κυβέρνηση με ακόμα εντατικότερους ρυθμούς ποιοτικά και ποσοτικά, τόνισε, ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να προχωρήσουν όλες οι μεγάλες αλλαγές. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν σχέδια νόμου που αφορούν τη δημιουργία ανεξάρτητου φορέα για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, τη δημοσιοποίηση αποφάσεων και πράξεων του δημοσίου στο διαδίκτυο, για τους ανήλικους παραβάτες, τη βιοποικιλότητα, αλλά και τα τυχερά παίγνια. Επίσης, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε το Συμβούλιο και για την ισότητα μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 37674

    [07] Επαφές Κινέζου αντιπροέδρου στην Αθήνα

    Τριτη, 15 06 2010 14:22

    Σελίδα 1 από 3Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ μαζί με μέλη του κινεζικού υπουργικού συμβουλίου, με στόχο την προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος παρέθεσε προς τιμήν του γεύμα. Το πρωί ο Κινέζος αντιπρόεδρος συναντήθηκε με τον ομόλογό του Θεόδωρο Πάγκαλο, ενώ συνεδρίασαν οι δύο αντιπροσωπείες και στη συνέχεια υπεγράφησαν 14 συμφωνίες που αφορούν κυρίως τους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και την εξαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου. Το απόγευμα ο Ζανγκ Ντετζιάνγκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ο Κινέζος αντιπρόεδρος θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Ελλάδα με την επίσκεψη του στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Υπεγράφησαν 14 συμφωνίες

    Ο αντιπρόεδρος της κινέζικης κυβέρνησης και ο ομόλογός του Θεόδωρος Πάγκαλος υπέγραψαν 14 συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων αυτές που αφορούν το ναυτιλιακό τομέα, τον Τουρισμό, των Τηλεπικοινωνιών και την εξαγωγή ελαιόλαδου.

    Η πρώτη υπογραφή "έπεσε" στο Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας στον Ναυτιλιακό Τομέα, μεταξύ της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και του υπουργού Μεταφορών της Κίνας Λι Σενγκλίν, το οποίο προβλέπει επωφελές καθεστώς ναυλώσεων για την ελληνική ναυτιλία.

    Οι επόμενες τέσσερις συμφωνίες αφορούν ναυπήγηση ή πρόθεση ναυπήγησης ελληνικών φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου στα ναυπηγεία της COSCO και υπεγράφησαν μεταξύ ελλήνων πλοιοκτητών και της COSCO shipyard Co.

    Μία συμφωνία αφορά τη σύσταση κοινοπραξίας (jv) και άλλες δύο συμφωνίες ναύλωσης, οι οποίες, από κινεζικής πλευράς, υπεγράφησαν από τον εκπρόσωπο της COSCO Bulk Carrier και απο ελληνικής από έλληνες εφοπλιστές.

    Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ του ΟΤΕ και της Huawei Technologies, την οποία υπέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης.

    Μια συμφωνία υπεγράφη για την κατασκευή του εμπορικού και ξενοδοχειακού συγκροτήματος Pireus Plaza από την BCEGI και την Helios Plaza.

    Τέλος, τέσσερις συμφωνίες υπεγράφησαν για την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου.

    Ο Ζανγκ Ντετζιάνγκ σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση προς όφελος και της ευημερίας του ελληνικού λαού, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση ακόμα παραμένει διεθνώς και ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης.

    Με τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο Κινέζος αντιπρόεδρος είχε μια πολύ φιλική συνομιλία -όπως είπε ο ίδιος- από την οποία άντλησε ενθαρρυντικά μηνύματα, ενώ παρακινεί και τους Κινέζους επιχειρηματίες να έρθουν στην Ελλάδα και να συνεργαστούν με ελληνικές επιχειρήσεις.

    Ζήτησε εξάλλου από τους δημοσιογράφους να συμβάλλουν στην ελληνοκινεζική συνεργασία με την προβολή των σημαντικών αυτών συμφωνιών.

    Πέραν των συμφωνιών που υπογράφτηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν διακρατικές συμφωνίες, όπως το μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο του Θριασίου, θέματα έρευνας και τεχνολογίας, τουρισμού και κατασκευής υποδομών, όπως το λιμάνι στο Τυμπάκι της Κρήτης.

    Το βράδυ ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης.

    Είδηση: 37680


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 June 2010 - 20:55:38 UTC