Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βατοπέδι: Συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής
  • [02] Οριακά η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων
  • [03] Κύπρος: Παράνομη άσκηση των κατοχικών δυνάμεων
  • [04] Νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν προτείνουν οι ΥΠΕΞ των 27
  • [05] ΠΓΔΜ: Αντιδράσεις για δημοσίευμα της Καθημερινής για την ονομασία

    [01] Βατοπέδι: Συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής

    Δευτερα, 14 06 2010 23:27

    Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Μονή Βατοπεδίου. Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης τόνισε πως, αν πρέπει να λυτρωθεί το πολιτικό παρόν και μέλλον της χώρας, δεν πρέπει να μείνει καμιά σκιά για το παρελθόν. Ως ένα από τα μεγαλύτερα και διαχρονικά σκάνδαλα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την υπόθεση του Βατοπειδίου ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ όλα τα κόμματα συνηγόρησαν στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά για διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα ο καθένας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και δεν προβλέπεται ψηφοφορία.

    Χ. Καστανίδης: "Να ολοκληρωθεί η αποκάλυψη της αλήθειας "μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες"

    Την ανάγκη και να ολοκληρωθεί η αποκάλυψη της αλήθειας "μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες" επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης στην ομιλία του.

    "Δεν θα αξιολογήσω την άποψη της ΝΔ. Οφείλω όμως να υπενθυμίσω μιαν απλή αλήθεια: Εάν το θέμα παρέμενε στο επίπεδο της νομικής διαφοράς μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Μονής σχετικά με την κυριότητα της Βιστωνίδας, θα ήταν μια διαφορά που θα είχε αχθεί στο δικαστήριο. Το θέμα δεν είναι εάν θα αξιολογήσουμε μια νομική διαφορά - το πρόβλημα αρχίζει απ' τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο πουλά και ανταλλάσσει σημαντικά μερίδια της περιουσίας του. Εκεί αρχίζει η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο. Θα διερευνηθεί στη συνέχεια ενδεχομένως, εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Αλλά μας λείπει η κοινή ιστορική μνήμη και κοινή λογική; Αρκεί να κοιτάξει κανείς τα συμβόλαια, την αναγραφόμενη αντικειμενική αξία και την αξία που αναγνωρίζουν για τα ίδια ακίνητα οι κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και συγκρίνοντας τις δύο τιμές, να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την πραγματική αξία...»ανέφερε ο κος Καστανίδης.

    Δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το περιεχόμενο των πορισματικών θέσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κος Καστανίδης, δεν παρέλειψε παρά ταύτα να αναφερθεί στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, παρατηρώντας πως γι' αυτήν "κάθε παραβατική συμπεριφορά συνέβη μέχρι το 2004, μέχρι το 2009 δεν συνέβη τίποτα και μετά το 2009, υπάρχει και πάλι παραβατική συμπεριφορά".

    Απάντησε και στις βολές του Αλέξη Τσίπρα, παρατηρώντας ότι "καλό είναι να έχουμε αίσθηση του πολιτικού μέτρου" και υπενθυμίζοντας ότι και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών αποτελεί πρωτοβουλία της παρούσας κυβέρνησης.

    Τέλος, στις υποδείξεις των εισηγητών της αντιπολίτευσης, σχετικά με την ολιγωρία που παρατηρείται στην ενεργοποίηση του Δημοσίου έναντι της Μονής (επίσημη εκτίμηση μεγέθους ζημιάς, παράσταση πολιτικής αγωγής κλπ), ο κος Καστανίδης υποστήριξε πως το ερώτημα θα πρέπει να τεθεί προς τον Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς "είναι απολύτως βέβαιο, ότι ο υπουργός του ζήτησε να ετοιμάσει τον απαραίτητο νομικό εξοπλισμό. "Δεν είμαι βέβαιος ότι το ΝΣΚ, λόγω της εμπλοκής στελεχών του ήταν τόσο γρήγορο στις αποφάσεις του, ή τόσο πρόθυμο να ακούσει την εντολή του υπουργού Οικονομικών".

    Υπέρ της σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση του Βατοπεδίου τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κάνοντας λόγο για διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο και τονίζοντας ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, βασικά ερωτήματα παραμένουν και οι ποινικές ευθύνες δεν μπορούν να αποκλειστούν. Ακόμα, ο κ. Χαλβατζής ανέφερε ότι το κυριότερο δεν είναι αν θα πάνε κάποιοι φυλακή, αλλά το να ληφθεί μέριμνα και να παρθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να αποδοθούν στο κράτος όλα τα περιουσιακά στοιχεία που με δόλο, όπως είπε, αφαιρέθηκαν.

    Σκληρή επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Βατοπεδίου "ως ένα καραμπινάτο γαλάζιο και πράσινο σκάνδαλο". Τα κατηγόρησε ότι "προχωρούν σε λελογισμένη κάθαρση με καταλογισμό ευθυνών σε απόστρατους και βαρίδια" ενώ ζήτησε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής "με την ελπίδα να βγουν στο φως όσα το δικομματικό σύστημα θέλει να κρατήσει στο σκοτάδι".

    Εισηγητές

    "Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού" εκτίμησε ο πρόεδρός της Μανώλης Μπεντενιώτης, παρουσιάζοντάς το στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Επισκοπώντας το πόρισμα που εκφράζει μονάχα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην Επιτροπή, ο κος Μπεντενιώτης υπολόγισε την ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τις "ανταλλαγές" δημοσίων γαιών έναντι της - παραχωρηθείσας στη Μονή - λιμνοθάλασσας της Βισθωνίδας, σε 1 δισ. ευρώ, υπολογισμό στον οποίο είχε προβεί το ΠΑΣΟΚ, ήδη από την πρώτη Εξεταστική Επιτροπή του 2008.

    Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη του σκανδάλου σύμφωνα με την πλειοψηφία, κάθε άλλο παρά "παραπλανήθηκαν" - κατά τις αρχικές κατευθύνσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά - αλλ' αντιθέτως, "επιβεβαιώνεται ο κεντρικός συντονισμός και η ύπαρξη άνωθεν καθοδήγησης», ενώ η ΚΕΔ καθοδηγείται από έμπειρους υπαλλήλους και υπουργούς, "να προχωρήσει με καταστρατήγηση των νομικών κανόνων στις ανταλλαγές".

    Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, τέλος, προανήγγειλε εμμέσως την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση μιας Προκαταρκτικής-Προανακριτικής Επιτροπής, τόσο για την περαιτέρω διερεύνηση ποινικών διαστάσεων έξι υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, όσο για την ολοκλήρωση των τραπεζικών, φορολογικών και χρηματιστηριακών ελέγχων, οι οποίοι εκκρεμούν ήδη από την προηγούμενη Εξεταστική.

    Σε αντίθεση με τον κο Μπεντενιώτη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδιας, υπογράμμισε πως "το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, δεν μπορεί να αποτελούν το κριτήριο απόφασης μιας Εξεταστικής Επιτροπής και μιας ποινικής διερεύνησης. Η απόδοση της αλήθειας δεν θα βοηθηθεί αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους και αποσείοντας τις ευθύνες όλων των υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

    Πολιτική εντιμότητα συνιστά να μπορεί κανείς να πηγαίνει ενάντια στο κλίμα" τόνισε ο βουλευτής, συμπληρώνοντας πως από τις καταθέσεις, "δεν υπάρχει ούτε μία φράση" που να αποδεικνύει δόλο των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόθεσή τους να προβούν στις ανταλλαγές.

    Άλλο τόσο, κατά την ΝΔ, η Εξεταστική Επιτροπή δεν επιτέλεσε το έργο της, αφού δεν φώτισε τις διαδρομές των κεφαλαίων από και προς τη Μονή, ούτε βεβαίως κατέληξε σε ροή πολιτικού χρήματος - "και όταν προσεγγίσαμε μια οφ σορ που αναφέρθηκε ως έχουσα σχέση με συγγενικά συμφέροντα πρώην υπουργού (σ.σ. του Άκη Τσοχαζόπουλου) μας είπαν ότι η εταιρεία δεν κινείτο στον πυρήνα της υπόθεσης και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διερευνηθούν".

    Κατά τον εισηγητή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκο, ευθύνες για το σκάνδαλο έχουν και οι δύο κυβερνήσεις, καθώς "υπήρχε θέληση και επί ΠΑΣΟΚ και ακόμα περισσότερο επί ΝΔ, να ευνοηθεί η Μονή με νύχια και με δόντια". Άλλωστε και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους, "ποτέ δεν σηκώνουν κεφάλι και σκίζονται να εξυπηρετήσουν την εικαζόμενη θέληση της εκάστοτε κυβέρνησης".

    "Η ταχύτητα και η αλληλουχία των γεγονότων προδίδει συντονισμό" εκτίμησε ο κος Σκυλλάκος. Υπάρχει ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου, "τουλάχιστον ευθύνη Αγγέλου", ενώ και ο ρόλος των κ.κ. Σανιδά και Καρούτσου αποδείχθηκε πιο καθαρά, για να δούμε πόσο ανεξάρτητα λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Πάνω απ' όλα ωστόσο, χρειάζεται θεσμική παρέμβαση που να αφαιρεί από τα βυζαντινά χρυσόβουλα και τα οθωμανικά φιρμάνια την ισχύ των τίτλων ιδιοκτησίας, αλλά και μια νομοθετική παρέμβαση ειδικά για το Βατοπέδιο, σαν αυτή που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση.

    Επιθετικός ενάντια και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα εμφανίστηκε και ο Θ. Πλεύρης.

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αρνήθηκε να αναγνωρίσει οιαδήποτε ευθύνη στον Σ. Ξυνίδη (το όνομα του οποίου είχε επικαλεστεί ο Ν. Δένδιας επισκοπώντας την περίοδο ΠΑΣΟΚ), αλλά απέρριψε ρητά τις επιλογές του Γ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας την κυβέρνηση, πως για να μην κατηγορηθεί πως κάνει πίσω έναντι της Μονής, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια περιουσία: "Μπορεί κανείς να προκαταλάβει τις αποφάσεις του Εφετείου και Αρείου Πάγου; Και ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να κόψουμε τις ανταλλαγές και να γυρίσουμε στο θέμα της κυριότητας, όπου η Μονή δεν έχει ουσιαστικά δικαιώματα γιατί βαρύνεται με την κοινοχρησία της λίμνης, κινδυνεύουμε, εάν χάσουμε τη δίκη, να νομιμοποιηθούν όλες οι ανταλλαγές".

    Τέλος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα από την Κ.Ο. του κόμματος, Νίκο Τσούκαλη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

    "Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμα εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς και δεν έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής", επεσήμανε την ανάγκη θεσμικών μεταρρυθμίσεων (π.χ. αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) και προειδοποίησε για την έκβαση άλλων δύο υποθέσεων - εκείνης της Μονής Τοπλού στην Κρήτη και των διεκδικήσεων της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37656

    [02] Οριακά η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων

    Δευτερα, 14 06 2010 20:07

    Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς οι προμηθευτές έχουν σταματήσει τη διάθεση υλικών για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Προμηθευτών, και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας Ηλία Πλασκοβίτη, εκτιμά ότι τις επόμενες μέρες θα εξομαλυνθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων. Η νέα πρόταση της κυβέρνησης ήταν η έκπτωση επί του χρέους αντί 18% να μειωθεί στο 13% - 14%. Ωστόσο, οι προμηθευτές - σύμφωνα με πληροφορίες - δηλώνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και λένε ότι θα συνεχίζουν το εμπάργκο.

    Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων.

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε ακόμη ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου αποπληρωμής των χρεών, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

    H υπουργός Υγείας διευκρίνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πως ήδη έχει εξοφληθεί το 1,2 από τα 6,2 δις ευρώ και ζήτησε από τους προμηθευτές να σταματήσουν τον εκβιασμό.

    Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Υπάρχουν προβλήματα ελλείψεων υλικών στα νοσοκομεία, αλλά δεν πρέπει να κινδυνολογούμε δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

    Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της, ζητούν με ανακοινώσεις τους ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Εν τω μεταξύ, οι εθελοντές αιμοδότες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί ίσως μέσα στο καλοκαίρι να παρουσιαστούν ελλείψεις στις αναλώσιμες φιάλες αίματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Κρίσιμη συνάντηση στο Υπ. Υγείας με εκπροσώπους προμηθευτών

    Είδηση: 37651

    [03] Κύπρος: Παράνομη άσκηση των κατοχικών δυνάμεων

    Δευτερα, 14 06 2010 21:17

    Οι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο και στρατιωτικές δυνάμεις από την Τουρκία, σε συνεργασία με μονάδες υγειονομικού και μεταφορών άρχισαν τη Δευτέρα παράνομη άσκηση έρευνας και διάσωσης στα ανατολικά της Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοινώσεις των κατοχικών δυνάμεων, η άσκηση θα διεξαχθεί σε κατεχόμενα εδάφη και χωρικά ύδατα της Κύπρου και στην ανατολική Μεσόγειο σε ύδατα που βρίσκονται στη ζώνη ευθύνης της Τουρκίας. Η "άσκηση" θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 37655

    [04] Νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν προτείνουν οι ΥΠΕΞ των 27

    Δευτερα, 14 06 2010 20:45

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να προτείνουν τη Δευτέρα την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων (εκτός αυτών που έχει προτείνει ο ΟΗΕ) σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή. Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να επικυρωθούν την Πέμπτη στη σύνοδο των ηγετών των "27" που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες.

    Η ΕΕ μελετά κατ' αρχήν το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις νέες επενδύσεις, τη μεταφορά τεχνολογίας, εξοπλισμού και υπηρεσιών στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

    Όσον αφορά το εμπόριο

    Τα μέτρα θα επικεντρωθούν στα "ευαίσθητα" προϊόντα που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Στις μεταφορές οι κυρώσεις θα πλήξουν κυρίως την ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία IRISL και τις μεταφορές ενώ εξετάζεται επίσης η πιθανότητα να απαγορευτεί η χορήγηση βίζας και να παγώσουν περιουσιακά στοιχεία των Φρουρών της Επανάστασης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 37653

    [05] ΠΓΔΜ: Αντιδράσεις για δημοσίευμα της Καθημερινής για την ονομασία

    Δευτερα, 14 06 2010 19:32

    Δείτε το video

    Ευρεία προβολή έδωσαν τη Δευτέρα 14/6 τα ΜΜΕ των Σκοπίων σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή της Κυριακής", σύμφωνα με το οποίο Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη". Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν θα σχολιάσει πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ, διότι πρόκειται για δημοσιογραφικές αναφορές και όχι για δηλώσεις της επίσημης Αθήνας, μετέδωσε ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός "Sitel".

    Πάντως όπως δήλωσε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Σκοπίων τη Δευτέρα ο πρέσβης της ΠΓΔΜ και νυν μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων του γραφείου του Προέδρου της ΠΓΔΜ Ρίστο Νίκοφσκι, "οποιοσδήποτε προσδιορισμός μεταξύ του "Δημοκρατία" και του "Μακεδονία" δεν είναι αποδεκτή λύση επειδή επηρεάζει άμεσα την ταυτότητα του λαού". Για οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση πρέπει να υπάρξουν σοβαρές διαπραγματεύσεις και να αναζητηθεί λύση.

    "Η απόρριψη των προσδιορισμών "Βόρεια" και του "Άνω" ως πιθανές λύσεις, οι οποίες ήταν απερίσκεπτες, καταδεικνύει ότι γίνεται ένα βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση του προβλήματος", ανέφερε ο κ. Νίκοφσκι, προσθέτοντας ότι εκφράζει προσωπική του άποψη και δεν μιλάει εκ μέρους του γραφείου του Προέδρου της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Νίκοφσκι, πριν ένα περίπου χρόνο είχε ταχθεί υπέρ της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη)" και είχε απορρίψει προτάσεις όπως "Βόρεια" ή "Άνω Μακεδονία".

    Τέλος, τα ΜΜΕ των Σκοπίων,αναφερόμενα σε δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", μετέφρασαν τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη" ως "Ρεπούμπλικα Βάρνταρσκα Μακεντόνια", (Republika Vardarska Makedonija) τοποθετώντας δηλαδή τον προσδιορισμό πριν από το "Μακεδονία", καθώς έτσι αποδίδεται ο όρος αυτός στη σλαβομακεδονική γλώσσα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37650


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 June 2010 - 20:56:06 UTC