Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καυτή εβδομάδα για το σκάνδαλο της Siemens
  • [02] Κρίση στο πολιτικό σύστημα αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις
  • [03] Κιργιστάν: Την επιστράτευση όλων των εφέδρων έως 50 ετών διέταξε η Κυβέρνηση
  • [04] 48ωρη διορία στην BP για τον έλεγχο της πετρελαιοκηλίδας
  • [05] Ινδία: Ισχυρός σεισμός 7,7 βαθμών κοντά στα νησιά Νικομπάρ
  • [06] Α. Τσίπρας: Άλμα στο κενό
  • [07] Σύλληψη 40χρονου για σωματεμπορία και πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

    [01] Καυτή εβδομάδα για το σκάνδαλο της Siemens

    Κυριακη, 13 06 2010 12:32

    Καυτή αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα για το σκάνδαλο της Siemens, καθώς στο επίκεντρο θα τεθεί ο φάκελος ΟΣΕ. Με ενδιαφέρον, αναμένεται η κατάθεση, του Κωνσταντίνου Γιαννακού, που διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, επί υπουργίας Χρήστου Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, όταν κατοχυρώθηκε και υπογράφηκε η επίμαχη σύμβαση, για τον Προαστιακό. Παράλληλα, κλιμάκιο της εξεταστικής θα μεταβεί στη Γερμανία για συνάντηση με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της μητρικής εταιρείας, ενώ αναμένεται η δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα λογαριασμών και του πόθεν έσχες πρώην Υπουργών.

    Αύριο συζητείται στη Βουλή το πόρισμα της εξεταστικής για το Βατοπαίδι, ενώ ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης δήλωσε στη ΝΕΤ ότι εξετάζονται πρόσωπα και υπεράκτιες εταιρίες που εμφανίζονται τόσο στη Siemens όσο και στο Βατοπαίδι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Σχετική είδηση:Siemens: Αυτοβούλως στην Εξεταστική ο Κ. Σκανδαλίδης

    Είδηση: 37601

    [02] Κρίση στο πολιτικό σύστημα αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις

    Κυριακη, 13 06 2010 16:13

    Κρίση στο πολιτικό σύστημα αποτυπώνουν οι Έλληνες πολίτες, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εταιρίας PUBLIC ISSUE, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Tο 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα αποδοθούν ευθύνες στις υποθέσεις των εξεταστικών, ενώ η πλειοψηφία πιστεύει ότι η διαφθορά στη χώρα είναι μεγάλη, επιρρίπτοντας τη μεγαλύτερη ευθύνη στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Kαλύτερο πολιτικό αρχηγό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς θεωρούν το Γιώργο Παπανδρέου, αν και το 61% εκτιμά ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.

    Δεν εμπιστεύονται τις Κυβερνήσεις

    Σε δείγμα 498 ατόμων απ΄όλη την Ελλάδα, σε ποσοστό 52% δηλώνουν δεν εμπιστεύονται ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, ενώ 4 στους 10 τις εμπιστεύονται μόνον περιστασιακά. Επιπλέον, συντριπτική είναι η πλειονότητα (89%) εκείνων, που εκτιμούν ότι οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Σε ό,τι δε αφορά την υφιστάμενη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, περί τους 8 στους 10 (77%) εκτιμούν ότι αυτό διασπαθίζεται.

    Για το θέμα της διαφθοράς, από ποσοστό 65% των ερωτηθέντων, εκτιμάται ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, από 27% ότι είναι μάλλον μεγάλη, με τους πολιτικούς να προηγούνται στη «μαύρη λίστα των διεφθαρμένων» και τους γιατρούς να έπονται. Τέλος, σε ποσοστό 53% υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τα δύο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα. Το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα αποδοθούν ευθύνες στις υποθέσεις των εξεταστικών. Το 41% δηλώνει ότι καλύτερος για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, το 10% ο Αντώνης Σαμαράς και το 40% κανένας από τους δύο. Ωστόσο, το 61% εκτιμά ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.

    Σε άλλη δημοσκόπηση, που διενέργησε η εταιρία Pulse RC για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», οι ερωτηθέντες Έλληνες πολίτες βαθμολογούν με «κάτω από τη βάση» την εικόνα της κυβέρνησης σε τέσσερις κρίσιμους τομείς, την οικονομία, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την ανάπτυξη και την εξωτερική πολιτική.

    Ειδικότερα, σε δείγμα 1.095 πολιτών, για τον τομέα της ανάπτυξης, συνολικό (ψηφοφόροι και του ΠΑΣΟΚ) ποσοστό 70% αξιολογούν την εικόνα της κυβέρνηση ως «κακή έως πολύ κακή» και 20% «μέτρια». Για τη διαχείριση στον τομέα της οικονομίας, 85% των ερωτηθέντων την αξιολογούν ως «πολύ κακή». Σε ποσοστό 48%, οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν «κακή έως πολύ κακή» την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ενώ ποσοστό 42% των ερωτηθέντων κρίνουν «κακή έως πολύ κακή» την εικόνα της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Πηγή: NET 105.8, AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37602

    [03] Κιργιστάν: Την επιστράτευση όλων των εφέδρων έως 50 ετών διέταξε η Κυβέρνηση

    Κυριακη, 13 06 2010 12:03

    Την επιστράτευση όλων των εφέδρων ως 50 ετών διέταξε η προσωρινή Κυβέρνηση του Κιργιστάν σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις αιματηρές συγκρούσεις στις νότιες περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας. "Το υπουργείο Άμυνας καλεί όλους του εφέδρους μέχρι 50 ετών να παρουσιαστούν σήμερα 13 Ιουνίου πριν τις 15:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) στα στρατολογικά γραφεία", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου. Από την Παρασκευή τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό στην πόλη Ος και σε γειτονικές περιοχές στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Κιργίζιους και Ουζμπέκους ενώ από τη μεριά του ο εξόριστος Πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στις αιματηρές συγκρούσεις, χαρακτηρίζοντας "αισχρά ψέματα" τις αναφορές ότι έχει ανάμιξη στις συγκρούσεις και τόνισε πως η προσωρινή Κυβέρνηση που ανέλαβε μετά την εξέγερση του Απριλίου αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει τις ταραχές.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Κιργιστάν επέβαλε μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ος και στις περιοχές Κάρα-Σούου και Αραβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Η Κυβέρνηση του Κιργιστάν κινητοποίησε χθες Σάββατο το στρατό, και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις αρχές να χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά για να τερματίσουν τις ταραχές. Η περιοχή τελεί υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε από την Κυβέρνηση λόγω του κινδύνου "αποσταθεροποίησης" της χώρας, όπως ανέφερε.

    Ένας Πακιστανός σπουδαστής έχασε τη ζωή του και άλλοι 15 θεωρείται πως έχουν απαχθεί από την αιμορροούσα πόλη Ος στο νότιο Κιργιστάν, τόνισε ο πακιστανός ΥΠΕΞ Σαχ Μεχμούντ Κιουρέσι.

    Από τον Απρίλιο, όταν 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες ταραχές και ο πρόεδρος Κουρμάνμπεκ Μπακίεφ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εξουσία, η κατάσταση στο Κιργιστάν παραμένει έκρυθμη.

    Αντιδράσεις από ΗΠΑ-Ρωσία

    Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε χθες Σάββατο να υπάρξει "ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης και της δημόσιας τάξης" στο νότιο Κιργιστάν, τάχθηκε υπέρ των προσπαθειών του ΟΗΕ και της ΕΕ να τερματισθεί η βία και διαβεβαίωσε ότι "παρακολουθεί τις εξελίξεις" στη χώρα.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες "υποστηρίζουν τις προσπάθειες που συντονίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη [ΟΑΣΕ] προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και τάξη και να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα της βίας και των ταραχών στην Κιργιζική Δημοκρατία", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.

    Η μεταβατική Πρόεδρος Ρόζα Οτουνμπάγεβα δήλωσε νωρίτερα σε τηλεοπτικό διάγγελμά της ότι "η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο" και κάλεσε την Μόσχα να στείλει στρατεύματα για να "συμβάλλει" στην αντιμετώπιση των ταραχών.

    Η Ρωσία διατηρεί στρατιωτική βάση στο Κιργιστάν, όπως και οι ΗΠΑ, στο Μανάς, από όπου σταθμεύουν αεροσκάφη που φροντίζουν για τον εναέριο ανεφοδιασμό αμερικανικών μαχητικών και τεράστια μεταγωγικά που μεταφέρουν άνδρες και εφόδια στο Αφγανιστάν.

    Ανθρωπιστική βοήθεια στο Κιργιστάν σχεδιάζει να στείλει η Ε.Ε.

    Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αποστολή στο Κιργιστάν ενός ειδικού στα ανθρωπιστικά ζητήματα ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάσταση. "Απέναντι στις νέες εθνοτικές βιαιότητες στο νότιο Κιργιστάν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να αποστείλει έναν ειδικό για να εξετάσει τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ.

    "Λόγω των χιλιάδων αμάχων που φεύγουν μαζικά προς τα σύνορα και για τους άλλους που εμποδίζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε για την αντιμετώπιση τυχόν ανθρωπιστικών προβλημάτων" δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια και για καταστάσεις κρίσης, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

    "Η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση εκ του σύνεγγυς και αν χρειαστεί θα κινητοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα" πρόσθεσε η επίτροπος.

    Σε παύση των εχθροπραξιών κάλεσε ο γερμανός ΥΠΕΞ

    Η Γερμανία κάλεσε σήμερα τις αντίπαλες φατρίες στο Κιργιστάν να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να επιτρέψουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Ο γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βέστερβελε τόνισε από το Βερολίνο πως η ομάδα του επεξεργάζεται επίσης σχέδια για την απομάκρυνση των Γερμανών και άλλων υπηκόων της ΕΕ από τα νότια της Κεντρασιατικής χώρας.

    «Είμαι πολύ ανήσυχος για την συνεχιζόμενη κατάσταση έντασης και τις συγκρούσεις στο νότιο Κιργιστάν, οι οποίες έχουν κοστίσει ήδη πολλές ανθρώπινες ζωές. Καλώ κάθε πλευρά να σταματήσει άμεσα τις βιαιοπραγίες», τόνισε ο Βέστερβελε.

    Ο ίδιος τόνισε πως είναι ζωτικό να εξασφαλισθεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες. Στο ανακοινωθέν του ο Βέστερβέλε τονίζει πως πιστεύεται ότι δύο Γερμανοί υπήκοοοι βρίσκονται στην πόλη Ος, επίκεντρο των συγκρούσεων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Κιργιστάν: Και 2η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

    Είδηση: 37598

    [04] 48ωρη διορία στην BP για τον έλεγχο της πετρελαιοκηλίδας

    Κυριακη, 13 06 2010 12:15

    Διορία 48 ωρών έδωσε η αμερικανική ακτοφυλακή στην βρετανική εταιρεία BP για να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσει τον καλύτερο έλεγχο της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει κάνει αρκετά για να σταματήσει η διαρροή. "Με ανησυχεί το γεγονός ότι τα τωρινά σχέδια σας δεν επιτρέπουν την μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των πόρων, ώστε η ικανότητα άντλησης του πετρελαίου να ανταποκρίνεται στις νέες εκτιμήσεις σχετικά με την διαρροή", ανέφερε ο ναύαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζέιμς Γουάτσον, σε επιστολή της 11ης Ιουνίου προς τον επικεφαλής επιχειρήσεων της BP Νταγκ Σατλς.

    Σύμφωνα με τον ναύαρχο Γουάτσον, "οι νέες εκτιμήσεις ζητούν επειγόντως την αύξηση των ικανοτήτων άντλησης του πετρελαίου". "Η BP πρέπει να προσδιορίσει στις επόμενες 48 ώρες τους νέους τρόπους ελέγχου της διαρροής οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν", προσθέτει στην επιστολή του ο αμερικανός ναύαρχος της ακτοφυλακής.

    Αντιδράσεις Ομπάμα-Κάμερον

    Στο μεταξύ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συμφώνησαν σήμερα ότι η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ πρέπει να κάνει τα πάντα για να σταματήσει την εξάπλωση του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν την τραγική επίδραση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, επαναλαμβάνοντας ότι η ΒΡ πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης", ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

    Εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τον κ. Κάμερον ότι οι διάφορες επικρίσεις σχετικά με την διαρροή του πετρελαίου που στρέφονταν κατά της ΒΡ δεν είχαν ως στόχο το Λονδίνο.

    Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της αμερικανικής διοίκησης, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στον Ντέιβιντ Κάμερον ότι η ΒΡ πρέπει να πληρώσει "δεκάδες χιλιάδες" οικονομικές αξιώσεις για την διαρροή του πετρελαίου. "Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η ΒΡ πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς που οι ζωή τους έχει διαταραχθεί και θα επιμείνει ώστε να γίνουν τα πάντα για να καλυφθεί η εξέδρα και να πληρώσει για τον καθαρισμό, την περιβαλλοντική ζημιά που έχει γίνει και για δεκάδες χιλιάδες οικονομικές αξιώσεις εξαιτίας της καταστροφής", πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Θα συναντηθεί με αξιωματούχους της BP ο Ομπάμα

    Είδηση: 37599

    [05] Ινδία: Ισχυρός σεισμός 7,7 βαθμών κοντά στα νησιά Νικομπάρ

    Κυριακη, 13 06 2010 12:23

    Ένας πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή κοντά στα νησιά Νικομπάρ της Ινδίας και, ταυτοχρόνως, στα βορειοδυτικά της άκρης του νησιού της Ινδονησίας Σουμάτρα, όπως ανακοίνωσε πριν από τα μεσάνυκτα, ώρα Ελλάδας, το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του "Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι στον Ειρηνικό", υπήρξε μία προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες τις περιοχές του Ινδικού Ωκεανού, την οποία, όμως, μέσα σε σχετικά λίγη ώρα, οι αμερικανικές αρχές "αναθεώρησαν προς τα κάτω", τονίζοντας ότι "δεν μπορεί να προκύψει απειλητικό τσουνάμι, σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ., από το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης".

    Ωστόσο, οι ινδικές αρχές και οι αρχές στη Σρι Λάνκα "τελούν ήδη σε κατάσταση συναγερμού, μέχρι νεοτέρας". Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού, που διήρκεσε σχεδόν δύο λεπτά, εντοπίστηκε, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, στα 157 χιλιόμετρα δυτικά της Μίσα στα νησιά Νικομπάρ, σε βάθος όμως 33 χιλιομέτρων, όπως πρόσθεσε το USGS.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37600

    [06] Α. Τσίπρας: Άλμα στο κενό

    Κυριακη, 13 06 2010 16:53

    Έντονη κριτική στη φυγή των τεσσάρων της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τους κόλπους του κόμματός του, χαρακτηρίζοντας την παραίτησή τους «άλμα στο κενό», ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημ. «Έθνος της Κυριακής».

    Συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής

    «Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να μπούμε σε πόλεμο φθοράς. Η πορεία τους θα κριθεί από τη ζωή, όπως θα κριθεί και η στάση του καθενός μας», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Δεν εγκαταλείπεις το σπίτι σου, επειδή οι διπλανοί κάνουν φασαρία. Εκτός κι αν έχεις κάπου καλύτερα να πας. Δεν το πιστεύω, όμως. Το μέλλον θα δείξει».

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο οι τέσσερις παραιτηθέντες του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει πως δεν γνωρίζει, αλλά «η όποια συνεργασία οφείλει να είναι αξιόπιστη στις αρχές, τα προγράμματα και τα πρόσωπα». Επιμένει δε, πως τίθεται ζήτημα ηθικής τάξεως, καθώς «όσο κι αν κάποιος επικαλείται τον αριθμό των σταυρών, που συγκέντρωσε προσωπικά, το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται σε μια συλλογική προσπάθεια αριστερών ανθρώπων. Οι πολίτες στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, με κριτήριο αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, με τις διαφορετικές απόψεις και τα διαφορετικά πολιτικά του ρεύματα».

    Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι «το πολιτικό σκηνικό καταρρέει» και υπογραμμίζει ότι «αυτό, που διεκδικούμε εμείς, είναι μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, που μπορεί να σχηματιστεί μέσα από τους σημερινούς κοινωνικούς αγώνες, που υπερασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα και διεκδικούν εναλλακτικές λύσεις». Σε πολιτικό δε πεδίο, τονίζει πως «η Αριστερά πρέπει να βρει κοινό βηματισμό με δυνάμεις, που αμφισβητούν ανοιχτά τη σημερινή πολιτική, είτε αυτές προέρχονται από τον οικολογικό, είτε από τον σοσιαλιστικό χώρο».

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: ΣΥΝ: Επανεξελέγη γραμματέας της Π.Γ. ο Δ.Βίτσας, Α.Τσίπρας: Δε θα αναλωθούμε σε πόλεμο φθοράς

    Είδηση: 37603

    [07] Σύλληψη 40χρονου για σωματεμπορία και πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

    Παρασκευη, 11 06 2010 13:31

    Ένας 40χρονος άντρας συνελήφθη στη Πάτρα μετά από ψηφιακή έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διενεργήθηκε στο διαδίκτυο. Αφού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες, διαπιστώθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ενός Έλληνα χρήστη του ίντερνετ σε ανοικτή γραμμή διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά ίχνη, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά, σύμφωνα με την αστυνομία, ο προαναφερόμενος άντρας, να διακινεί στο διαδίκτυο και από συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικα παιδιά.

    Μετά από έρευνα που ακολούθησε στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και γυμνές φωτογραφίες ανηλίκου, τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση.

    Επίσης ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο προφίλ που διατηρεί στη σελίδα, γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων δίνοντας παράλληλα και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37550


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 June 2010 - 16:54:48 UTC