Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 49 οι νεκροί, πάνω από 650 οι τραυματίες στο Κιργιστάν
  • [02] Αναγκαστική προσγείωση στη Βοστώνη της πτήσης Νιούαρκ-Αθήνα
  • [03] Θα συναντηθεί με αξιωματούχους της BP ο Ομπάμα
  • [04] Σκότωσε 19 ανθρώπους για να τους πιει το αίμα

    [01] Στους 49 οι νεκροί, πάνω από 650 οι τραυματίες στο Κιργιστάν

    Σαββατο, 12 06 2010 10:51

    Δείτε το video

    Ο απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων στο Κιργιστάν έφτασε τους 49 νεκρούς και τους 654 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Από το βράδυ της Πέμπτης "49 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί" στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ουζμπέκους και Κιργίζιους στην περιοχή του Ος, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Κιργιστάν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν κήρυξε την πόλη Ος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ απαγόρευσε και την κυκλοφορία μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων την Πέμπτη το βράδυ μεταξύ των Κιργίζιων και της μειονότητας των Ουζμπέκων.

    Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, πυροβολισμοί ακούγονταν στη διάρκεια της νύχτας στο Ος:

    "Η κατάσταση παραμένει πολύπλοκη και δύσκολη... Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, πολλά κτίρια καίγονται", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε ομάδες νεαρών από τις δύο εθνότητες και επεκτάθηκαν στις γειτονικές περιοχές.

    Στο μεταξύ, εκατοντάδες διαδηλωτές που θέλουν να φτάσουν στο Ος συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο του Μπισκέκ, κοντά στις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης.

    Από την πλευρά τους οι αρχές της χώρας κάλεσαν τους εφέδρους αξιωματικούς και αστυνομικούς να μεταβούν στο Ος για να βοηθήσουν να "αποτραπεί ο εμφύλιος πόλεμος".

    "Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν καλεί τους αξιωματικούς της αστυνομίας και του στρατού που έχουν αποστρατευτεί να συμβάλουν στην σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ος", τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αζιμπέκ Μπεκναζάροφ.

    Οι νέες αυτές βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν περίπου δύο εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα, στις 27 Ιουνίου, για την επικύρωση του νέου συντάγματος.

    Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Σχετική είδηση: Δεκάδες νεκροί από βίαια επεισόδια στο Κιργιστάν

    Είδηση: 37576

    [02] Αναγκαστική προσγείωση στη Βοστώνη της πτήσης Νιούαρκ-Αθήνα

    Σαββατο, 12 06 2010 10:34

    Νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) αναμένεται να αναχωρήσουν από το διεθνές αεροδρόμιο της Βοστώνης οι 220 επιβάτες της πτήσης 104 της αμερικανικής εταιρίας Continental Airlines, με προορισμό την Αθήνα. Το αεροπλάνο Boeing 767-400 είχε αναχωρήσει (με 220 επιβάτες και 13μελες πλήρωμα) από το διεθνές αεροδρόμιο Λίμπερτι στο Νιούαρκ, της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής και στις 7:50 έκανε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης.

    Η προσγείωση έγινε κανονικά, χωρίς να αναφερθεί κανένα δυσάρεστο περιστατικό και κανένας τραυματισμός, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Άντριου Φερράρο.

    Πρόκειται για την καθημερινή πτήση της Continental Airlines με προορισμό το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Συνήθως, η πλειοψηφία των επιβατών είναι ομογενείς.

    Σύμφωνα με τον κ. Φερράρο, οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο, όπου θα διανυχτερεύσουν θα αναχωρήσουν το πρωί (τοπική ώρα) με άλλο αεροπλάνο για την Αθήνα.

    Η αναγκαστική προσγείωση έγινε μετά από αναφορές επιβατών για οσμή καπνού εντός της καμπίνας. Αρχικά ειπώθηκε ότι ο πιλότος έκανε αναφορά για οσμή μέσα στο πιλοτήριο, αλλά όπως τόνισε ο κ. Φερράρο η πληροφορία αυτή ήταν εσφαλμένη.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37575

    [03] Θα συναντηθεί με αξιωματούχους της BP ο Ομπάμα

    Σαββατο, 12 06 2010 11:38

    Δείτε το video

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα την πρώτη συνάντησή του με ανώτατους αξιωματούχους από τον πετρελαϊκό γίγαντα BP, ανέφερε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, καθώς τα κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως η διαρροή από την πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να είναι διπλάσια απ΄ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

    Επαφές και επικρίσεις

    Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της BP, Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ, την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον. Δεν ήταν σαφές κατά πόσον ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Τόνι Χέιγουορντ, ο οποίος έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τον Ομπάμα ως το πρόσωπο που δίνει απαντήσεις για την πετρελαϊκή καταστροφή που προκάλεσε η BP, θα είναι επίσης παρών.

    Ο Ομπάμα έχει δεχθεί κάποιες επικρίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δε συναντήθηκε με αξιωματούχους της BP μετά την έκρηξη, στις 20 Απριλίου, της εξέδρας της Deepwater Horizon που προκάλεσε την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον πυθμένα του Κόλπου του Μεξικού, τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

    Οι συζητήσεις με τον Χέιγουορντ της BP και άλλους είχαν εναποτεθεί στο ναύαρχο της ακτοφυλακής Θαντ Άλεν, ο οποίος συντονίζει την απόκριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην καταστροφή.

    Ο Ομπάμα έχει προγραμματίσει επίσης να μιλήσει τηλεφωνικά το Σάββατο με το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, που έσπευσε την Παρασκευή να υποστηρίξει την BP, εν μέσω μιας διεύρυνσης του ρήγματος μεταξύ των δύο συμμάχων χωρών.

    Βρετανοί πολιτικοί αισθάνονται αμήχανα για τη ρητορική του Ομπάμα εναντίον της BP, καθώς ο καταποντισμός της τιμής της μετοχής της εταιρίας θέτει μια σοβαρή απειλή στις αποταμιεύσεις για τη σύνταξη πολλών βρετανικών νοικοκυριών.

    Την Πέμπτη επιστήμονες της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανέφεραν ότι μπορεί να διαρρέουν από 20.000 έως 40.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα αφότου η εξέδρα βυθίστηκε στον πυθμένα του ωκεανού στις 22 Απριλίου.

    Προηγούμενες κυβερνητικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η διαρροή μπορεί να είναι από 12.000 έως 25.000 βαρέλια την ημέρα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, CNN

    Σχετική είδηση: ο»ΏΚόλπος του Μεξικού: Διπλάσια η διαρροή από τις αρχικές εκτιμήσεις

    Είδηση: 37579

    [04] Σκότωσε 19 ανθρώπους για να τους πιει το αίμα

    Σαββατο, 12 06 2010 11:26

    Κενυάτης κατά συρροή δολοφόνος που ομολόγησε ότι σκότωσε 19 ανθρώπους για να τους πιεί το αίμα, αποκάλυψε την Παρασκευή στην αστυνομία άλλα πέντε σημεία στο Ναϊρόμπι όπου είχε διαπράξει τα εγκλήματά του. Οι αποτρόπαιες αποκαλύψεις του δράστη, πρωην φρουρού ασφαλείας που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνονται από την αστυνομία, αλλά και από κατοίκους των συνοικιών που ερευνώνται. Επίσης η δράση του ταιριάζει απόλυτα με φακέλους δολοφονιών που δεν είναι διαλευκανθεί.

    Αποκαλύψεις που σοκάρουν

    Ο 32χρονος Φίλιπ Ονιάντσα οδήγησε τους αστυνομικούς σε συνοικία στο νότιο Ναϊρόμπι όπου είχε εγκαταλείψει τα πτώματα δύο γυναικών τις οποίες σκότωσε τον Απρίλιο του 2009.

    Ο ίδιος οδήγησε στη συνέχεια τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε θάψει τα πτώματα άλλων δύο γυναικών, στο Νγκονγκ Φόρεστ στα περίχωρα της πόλης και μετά σε βόρειο προάστιο της κενυατικής πρωτεύουσας, όπου είχε δολοφονήσει άλλη μια γυναίκα.

    Ο δολοφόνος, που όλοι θεωρούσαν ήσυχο και διακριτικό άνθρωπο, δήλωσε πως δεν είχε βιάσει ποτέ τα θύματά του -αποκλειστικά γυναίκες και παιδιά- αλλά τους έπινε το αίμα υπακούοντας σε μια μυστηριώδη απόκρυφη τελετή. Επίσης πρόσθεσε πως σκοπός του ήταν να σκοτώσει εκατό ανθρώπους.

    "Δεν μπορώ να πω ότι γνώριζα τα θύματά του, γιατί όταν αισθανόμουν την ανάγκη να πιώ αίμα πήγαινα κατευθείαν στο στόχο μου", είπε ο ίδιος που έχει ομολογήσει μέχρι τώρα εννιά δολοφονίες στο Ναϊρόμπι και δέκα σε άλλες πόλεις της Κένυας.

    Η αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη μια δασκάλα που ο δολοφόνος υπέδειξε ως εκείνη που τον μύησε στους τελετουργικούς φόνους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP Είδηση: 37577


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 June 2010 - 8:54:55 UTC