Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ με άνοιγμα στη κοινωνία
  • [02] Παπακωνσταντίνου: Δεν θα χρειαστούν και άλλα επώδυνα μέτρα
  • [03] Μείωση τιμών 20% στην αγορά περιμένει η Λ. Κατσέλη
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πορεία ειρήνης

    [01] Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ με άνοιγμα στη κοινωνία

    Κυριακη, 30 05 2010 12:15

    Για την ανάδειξη των συμβούλιων των Τοπικών Οργανώσεων και των προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος ψηφίζουν τα μέλη της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ψήφισε στις 11 το πρωί στην Κηφισιά και στη δήλωσή του έκανε λόγο για ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία καθώς, όπως είπε, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες ανοίγματος προς την ελληνική κοινωνία.

    Ανάδειξη νέων συμβουλίων και προέδρων ΝΟΔΕ

    Σε συνέχεια της "κινηματικής διαδικασίας της ανάδειξης του προέδρου κ. Σαμαρά", τα μέλη της ΝΔ ψηφίζουν την Κυριακή σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη νέων συμβούλιων των Τοπικών Οργανώσεων και πρόεδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων.

    Κάλπες έχουν στηθεί στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ αλλά και σε δημοτικά και νομαρχιακά καταστήματα, εργατικά κέντρα και ΚΕΠ. Η ψηφοφορία άρχισε στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 07:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όσοι ενεγράφησαν και ψήφισαν στην εκλογή του νέου αρχηγού το Νοέμβριο.

    "Αφού η ΝΔ αποφάσισε να ανοιχτεί και να προσφύγει στην κοινωνία για να εκλέξει τον αρχηγό της, μετά τον αρχηγό της νεολαίας, σήμερα εκλέγει τον πρόεδρο της κάθε νομαρχιακής επιτροπής και της κάθε τοπικής επιτροπής. Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα κι είμαστε περήφανοι που είμαστε το μόνο κόμμα που έχει προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες ανοίγματος προς την ελληνική κοινωνία", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ψηφίζοντας νωρίς το πρωί.

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ψήφισε στην Ραφήνα, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    Σύμφωνα με κομματικά στελέχη η προσέλευση των μελών κρίνεται αρκετά ικανοποιητική.

    Εν τω μεταξύ, σε λάθος κατεύθυνση κινείται η ΝΔ εκτιμούν 7 στους 10 ερωτηθέντες, αλλά και 6 στους 10 ψηφοφόρους του κόμματος, σε δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE για την "Καθημερινή". Το 61% των οπαδών της ΝΔ επικροτεί την απόφαση Σαμαρά να διαγράψει τη Ντόρα Μπακογιάννη και το 54% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία επιρρίπτει στον Κώστα Καραμανλή την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του κόμματος και εκτιμά ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 37087

    [02] Παπακωνσταντίνου: Δεν θα χρειαστούν και άλλα επώδυνα μέτρα

    Κυριακη, 30 05 2010 15:19

    Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον επώδυνα οικονομικά μέτρα διαβεβαιώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματα για να ξαναβρεί η οικονομία το βηματισμό της και να νιώσουν οι πολίτες ασφαλείς. Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι από το 2011 θα αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη και προαναγγέλλει την κατάθεση στο άμεσο μέλλον νομοσχεδίων για τους δανειολήπτες, τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, την εξίσωση των ορίων ηλικίας και την εναρμόνιση της συνταξιοδότησης στο Δημόσιο με το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο.

    Ασιόδοξια για την πορεία της οικονομίας

    Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    "Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά επώδυνα. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, να θυμάστε ότι είμαι πεισματάρης και μπροστά μου βλέπω μόνο μία επιλογή, να εκπληρώσουμε με συνέπεια τους στόχους μας", τονίζει ο Υπουργός, ο οποίος υπεραμύνεται των διαπραγματεύσεων που έκανε η κυβέρνηση με την τρόικα και επισημαίνει την αποφασιστικότητά της να τα βάλει με τα προβλήματα και να τα

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου τάσσεται για άλλη μια φορά κατά της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια λύση θα ήταν καταστροφική για την χώρα και θα οδηγούσε σε πολύ μεγάλη ύφεση και σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές

    Ο Υπουργός Οικονομικών εκτιμά, ότι το 2010 θα είναι η χρονιά με την μεγαλύτερη ύφεση για την χώρα και δηλώνει αισιόδοξος ότι από εκεί και πέρα θα αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη.

    Ταυτόχρονα προαναγγέλλει αναμόρφωση των φορολογικών υπηρεσιών, μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων, αλλά και την ανανέωση, θωράκιση και ενίσχυση των εισπρακτικών και ελεγκτικών μηχανισμών με στόχο τη βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Το σχετικό νομοσχέδιο, θα κατατεθεί έως το τέλος Ιουνίου και σε αυτό θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για την εναρμόνιση του συνταξιοδοτικού στο Δημόσιο με το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο που προκύπτει από τον νόμο που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο.

    Αυτή την εβδομάδα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο η είσοδος ιδιωτών σε στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, με στόχο την είσπραξη ενός δις ευρώ το χρόνο για μία 3ετία, θέμα που συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον κ.Παπακωνσταντίνου.

    Στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων βρίσκονται μεταξύ άλλων, ο ΟΣΕ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΔΕΠΑ, οι επιχειρήσεις ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, αλλά και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37088

    [03] Μείωση τιμών 20% στην αγορά περιμένει η Λ. Κατσέλη

    Κυριακη, 30 05 2010 15:48

    Την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς και την σταθεροποίηση, αν όχι τη μείωση των τιμών στην αγορά, έχει στόχο του το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που κατατίθεται την προσεχή Τετάρτη προς ψήφιση στη Βουλή.

    Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη από το βήμα της Ημερίδας «Η Βόρεια Ελλάδα σταυροδρόμι ενεργειακών δικτύων και βιώσιμης ανάπτυξης», με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο περιμένει το προσεχές διάστημα οι τιμές να μειωθούν στην αγορά 20%.

    Αναφορικά με την μείωση της γραφειοκρατίας η υπουργός υπενθύμισε ότι με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, από 38 μέρες και 15 βήματα που απαιτούνται για να ιδρύσει κάποιος μια επιχείρηση, θα απαιτείται 1 βήμα σε 1 μέρα, με την ενεργοποίηση του ΓΕΜΗ (Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων), με τη διασύνδεση υπηρεσιών μιας στάσης, που είναι τα ΚΕΠ, οι συμβολαιογράφοι και τα Επιμελητήρια, με το TAXIS και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έτσι ώστε κάποιος που θέλει να ιδρύσει μια επιχείρηση να το κάνει γρήγορα και με χαμηλό κόστος, με 75% λιγότερο κόστος απ' ότι το κάνει τώρα.

    Όσον αφορά στο επόμενο βήμα της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων, μέσα στους επόμενους ένα ή δυο μήνες, περνάει το δεύτερο νομοσχέδιο, που αφορά στις μεγάλες επενδύσεις. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ταχεία αδειοδότηση μεγάλων έργων, μεγάλων επενδύσεων. «Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε ένα σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα ενισχύει πραγματικά την υγιή επιχειρηματικότητα στον τόπο μας», σημείωσε η υπουργός.

    Για τις μικρές επιχειρήσεις, υπενθύμισε ότι μετά τα δυο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες το πρόγραμμα που θα αφορά στις εξαγωγικές επιχειρήσεις θα είναι μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, έτσι ώστε να υποβοηθηθεί η δανειοδότηση αυτών ενώ παράλληλα, και μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μπαίνουν περίπου 600 εκ. στο ΤΕΜΠΜΕ για σχετικά χαμηλότοκα δάνεια, τα οποία θα ενισχύσουν τη μόχλευση στην αγορά.

    Για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά η υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις και εναρμονισμένες πρακτικές σε όλο το φάσμα της αγοράς και με πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις διευκολύνουμε την είσοδο και προχωράμε στο άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων.

    Αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακής σύγκλισης για μεγάλες παρεμβάσεις, που εξοικονομούν πόρους και αυξάνουν τη διαφάνεια. Και είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση και η χαρά, διότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρώτο έργο για τις ηλεκτρονικές προμήθειες.

    Θα μπορούσα να μιλήσω πολύ για την αγορά, για την τεκμηρίωση των ενδοομιλικών συναλλαγών και την ενεργοποίηση του Νόμου 3728/08, για τη θεσμική κατοχύρωση καθαρών τιμών χονδρικής - διότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα στην αγορά είναι ότι δεν έχουμε καθαρές τιμές ούτε από τους χονδρέμπορους στους λιανέμπορους ούτε από το λιανέμπορο στον καταναλωτή».

    Επομένως, με αγορανομικές διατάξεις που έρχονται λέμε ``καθαρές τιμές``, κάτι που θα αποτελέσει ένα μεγάλο εξυγιαντικό μέτρο για την αγορά, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές, όπως υπολογίζουμε, γύρω στο 20%, αν όχι και περισσότερο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 37089

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πορεία ειρήνης

    Κυριακη, 30 05 2010 11:44

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 08:00 έως τις 19:00 κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής λόγω της πορείας ειρήνης στη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

    Ειδικότερα θα γίνει τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος και στους κάθετους δρόμους από τις 08:00 έως τις 16:30 ενώ στη συνέχεια θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στο υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής και συγκεκριμένα:

    -Στη λεωφόρο Μεσογείων από τις 16:30 έως τις 20:00. -Στην οδό Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της λεωφόρου Μεσογείων και της λεωφόρου Κηφισίας, κατά τις ώρες 17.00 με 20.00 -Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από τις 17:00 έως το τέλος της πορείας. -Στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Α, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 18.00 έως το τέλος της πορείας. -Στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της λεωφόρου Συγγρού και της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας από τις 18.00 έως το τέλος της πορείας. -Στη Σταδίου από τις 18.00 έως το τέλος της πορείας. -Στη Λεωφόρο Συγγρού από τις 18.00 έως το τέλος της πορείας. -Στην Ακαδημίας, από τις 18.00 έως το τέλος της πορείας. -Στη Ρηγίλλης από τις 18.00 έως το τέλος της πορείας. -Στη λεωφόρο Κατεχάκη από τις 17.00 έως το τέλος της πορείας. -Στη λεωφόρο Κηφισίας από 17.00 έως το τέλος της πορείας. Είδηση: 37086


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 May 2010 - 16:53:44 UTC