Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρετανία: Δύσκολες εποχές για δούκισσες
  • [02] Αυστραλία: Μεγάλος ο αριθμός των ανδρών που κακοποιείται από γυναίκες!

    [01] Βρετανία: Δύσκολες εποχές για δούκισσες

    Δευτερα, 24 05 2010 20:52

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα της Αγγλίας Άντριου, Σάρα Φέργκιουσαν, βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που έκλεινε συμφωνία, έναντι αδρού χρηματικού ποσού, με δημοσιογράφο προκειμένου να τον συστήσει στον πρώην σύντροφό της, κατά κανόνα «πρεσβευτή» του βρετανικού εμπορίου ανά την υφήλιο, αποκαλύπτει σήμερα λαϊκή εφημερίδα.

    Η κυριακάτικη News of the World δημοσίευσε σήμερα βίντεο, στο οποίο η Φέργκιουσον παρουσιάζεται να «πωλεί» την προνομιακή της πρόσβαση στον Δούκα της Υόρκης -με τον οποίο διατηρεί στενή σχέση ακόμη και μετά το διαζύγιό τους το 1996-έναντι 500.000 λιρών (575.000 ευρώ) σε δημοσιογράφο της ίδιας εφημερίδας, που παρίστανε τον πλούσιο ευρωπαίο επιχειρηματία.

    Κατά την εφημερίδα, στη συνάντηση εκείνη η 50χρονη σήμερα Φέργκιουσον είχε δεχθεί προκαταβολή 40.000 δολαρίων, και 'εβόησε' αφού τα είχε τα χρήματα 'εν τη παλάμη' «μπορώ να σας ανοίξω διάπλατα όλες τις πόρτες που θέλετε».

    «500.000 λίρες, όποτε μπορείτε, στο όνομά μου», τονίζει η πρώην Δούκισσα της Υόρκης, στην βιντεοταινία που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η News. Όπως ζήτησε, τα χρήματα θα μεταφέρονταν στον βρετανικό τραπεζικό λογαριασμό της και θα της καταβαλλόταν και προμήθεια για τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες που θα κλείνονταν με τον Άντριου, ο οποίος από το 2001 αποτελεί τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις.

    Στην έντυπη έκδοσή της, η εφημερίδα τονίζει πως ο Άντριου δεν γνώριζε τίποτε για την συναλλαγή, μολονότι η 'Φέργκι' τονίζει στον συνομιλητή της πως «ο Άντριου μου είπε ».

    «»Γνωρίζει πως πρέπει να με βοηθήσει γιατί σήμερα δεν έχω χρήματα. Λοιπόν, εάν θέλετε να τον συναντήσετε για τις υποθέσεις της, φροντίστε εμένα και εκείνος θα φροντίσει εσάς. Θα βγάλετε δύο φορές αυτά τα χρήματα», φέρεται να δηλώνει στον δημοσιογράφο, τον οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα συνάντησε δύο φορές-μία σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και άλλη μία σε ιδιωτική λέσχη στο Λονδίνο-προτού μεταβεί στο διαμέρισμα όπου έγινε η συναλλαγή. Είδηση: 36865

    [02] Αυστραλία: Μεγάλος ο αριθμός των ανδρών που κακοποιείται από γυναίκες!

    Δευτερα, 24 05 2010 20:09

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Διαστάσεις καλυμμένης επιδημίας έχει η κακοποίηση των ανδρών από τις γυναίκες τους στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας μεταξύ ανδρών που έχουν πέσει θύματα των συντρόφων τους.

    Ο πραγματικός αριθμός των ανδρών που υποτιμούνται, υβρίζονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δέρνονται και κακοποιούνται σεξουαλικά, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

    Ο λόγος που ο αριθμός των ανδρών-θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι οι άνδρες, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας που υφίστανται.

    Ο κυριότερος λόγος που δεν προβαίνουν σε καταγγελίες έχει να κάνει με την αποδεκτή κουλτούρα που θέλει τους άνδρες "άνδρες". Ορισμένοι, επίσης, φοβούνται για "το τι θα πει ο κόσμος" όταν πληροφορηθεί ότι τον δέρνει η γυναίκα του, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις αυτών που δεν γίνονται πιστευτοί όταν καταγγέλλουν ένα τέτοιο περιστατικό.

    Έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις γυναικών που όχι μόνο ξυλοφορτώνουν τους άνδρες τους, αλλά τους βιάζουν και σεξουαλικά!

    Σχετικά με τις γυναίκες που καταγγέλλουν κρούσματα οικογενειακής βίας, ο αριθμός των ανδρών είναι μικρότερος, υποστηρίζεται στην έρευνα γιατί, οι άνδρες έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν και την κοινωνία που τους θεωρεί "δειλούς" αν δεν είναι σε θέσει να "επιβληθούν" στην γυναίκα τους.

    Ανατρέπεται, δηλαδή, μέσα τους όλη η αποδεκτή κουλτούρα που θέλει τους άνδρες να είναι πιο "ισχυροί" μέσα στην οικογένεια.

    Αναφερόμενος στην έρευνα, ο πανεπιστημιακός καθηγητής, Άλφρεντ Άλαν, είπε ότι, αρχικά, δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο όμοιες είναι οι καταγγελίες που κάνουν οι γυναίκες για επεισόδια οικογενειακής βίας, με αυτές των ανδρών. Στις περισσότερες περιπτώσεις και οι αιτίες που αρχίζει ένας καυγάς μεταξύ του ζευγαριού είναι ίδιες.

    Οι γυναίκες που γκρινιάζουν και καταπιέζουν, είτε ψυχικά είτε και σωματικά τους άνδρες τους φτάνοντας στην βιαιοπραγία, μιμούνται κατά πολύ τους "σκληρούς" άνδρες.

    AΠΕ Είδηση: 36864


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 May 2010 - 20:53:57 UTC