Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Τούρκος Πρωθυπουργός
  • [02] Σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής
  • [03] Σκότωσε νήπια γιατί είχε διαφορές με την ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου
  • [04] Ν. ΡΟΒΛΙΑΣ « Αυτή η γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής είναι αφενός επικίνδυνη για την ίδια την δημοκρατία και αφετέρου
  • [05] Βουλγαρία: Σομαλοί πειρατές έχουν καταλάβει βουλγαρικό πλοίο

    [01] Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Τούρκος Πρωθυπουργός

    Πεμπτη, 13 05 2010 10:57

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από την Παρασκευή στη χώρα μας ο Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, συνοδευόμενος από 10 υπουργούς και περίπου 100 επιχειρηματίες. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσουν συνάντηση και συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα δει τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Στο επίκεντρο των συναντήσεων των δύο πλευρών αναμένεται να βρεθούν η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, το ζήτημα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά.

    Την Παρασκευή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο η συνεδρίαση των 7 Ελλήνων και 10 Τούρκων υπουργών που συμμετέχουν στο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών.

    Λίγες ώρες αργότερα, θα πραγματοποιηθεί ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ υπό την προεδρία των δύο Πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ.

    Το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα ενημερώσει τους βουλευτές του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη Ερντογάν και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36504

    [02] Σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής

    Πεμπτη, 13 05 2010 08:51

    Σαφάρι της εφορίας και του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε κλείσιμο καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι έλεγχοι δείχνουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Η αρχή θα γίνει με την επιβολή αυστηρών προστίμων και κλείσιμο για ένα μήνα σε 60 νυχτερινά κέντρα που οι ιδιοκτήτες τους εντοπίστηκαν κατ' εξακολούθηση να φοροδιαφεύγουν. Σε υποθέσεις φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ, θα αναλάβουν δράση και εισαγγελείς.

    Παράλληλα, το ΣΔΟΕ, εξετάζει την περίπτωση επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να αγόρασε τα τελευταία χρόνια δεκάδες ακίνητα, για τα οποία δεν πλήρωσε φόρους, ενώ δεν δήλωσε εισοδήματα από αυτά.

    Στο μεταξύ, με εγκύκλιό του προς τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών ζητά να εφαρμοστεί ο τελευταίος φορολογικός νόμος, που προβλέπει, μεταξύ των άλλων, την εφαρμογή πόθεν έσχες στην πρώτη κατοικία και τις τοκοχρεολυτικές δόσεις των στεγαστικών δανείων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Τεκμήριο η πρώτη κατοικία - Φορολογικοί έλεγχοι στις off shore

    Είδηση: 36499

    [03] Σκότωσε νήπια γιατί είχε διαφορές με την ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου

    Πεμπτη, 13 05 2010 09:51

    Πέρα από κάθε λογική είναι η αιτία που οδήγησε την Τετάρτη, στο μακελειό με θύματα επτά παιδιά σε νηπιαγωγείο της Κίνας. Ο δράστης, ήταν ο ιδιοκτήτης του κτηρίου που είχε νοικιάσει η διευθύντρια του νηπιαγωγείου και προχώρησε σε αυτήν την πρωτοφανή ενέργεια, γιατί ήθελε να λήξει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο που είχε μαζί της. Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ήθελε αντίθετα να συνεχιστεί η λειτουργία του νηπιαγωγείου στο κτήριο μέχρι το καλοκαίρι.

    Η έκτη επίθεση εναντίον μαθητών από το Μάρτιο

    Ο 48χρονος Γου Χουαμίνγκ, σκότωσε πέντε αγόρια και δυο κορίτσια χτυπώντας τα με έναν μπαλτά για κρέας.

    Σκότωσε επίσης την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και την 80χρονη μητέρα της.

    Ύστερα επέστρεψε στο σπίτι του και αυτοκτόνησε.

    H επίθεση ήταν η έκτη εναντίον μαθητών στην Κίνα από τον Μάρτιο, εν μέσω της προσπάθειας της κυβέρνησης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία και ενώ οι κοινωνικές εντάσεις λόγω των ταχύτατων αλλαγών στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μεγεθύνονται.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Νέα τραγωδία με νεκρά παιδιά στην Κίνα

    Είδηση: 36500

    [04] Ν. ΡΟΒΛΙΑΣ « Αυτή η γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής είναι αφενός επικίνδυνη για την ίδια την δημοκρατία και αφετέρου αναποτελεσματική.»

    Πεμπτη, 13 05 2010 11:20

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχει κάποια κόντρα σε εξέλιξη με τους επιχειρηματίες; Τι ανάγκασε χθες τον κ. Καστανίδη, αλλά και άλλους πολιτικούς να ανεβάσουν τους τόνους;»

    Ν. ΡΟΒΛΙΑΣ: « Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό, τις τελευταίες βδομάδες είναι μια γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Αυτή η γενικευμένη απαξίωση είναι αφενός επικίνδυνη για την ίδια την δημοκρατία και αφετέρου αναποτελεσματική επί της ουσίας, διότι όταν τους απαξιώνεις όλους θα χάσεις αυτούς που είναι πραγματικά ένοχοι.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εκτιμάτε ότι επιχειρείτε συνειδητά μια απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας;»

    Ν. ΡΟΒΛΙΑΣ: « Όταν αυτές οι συνεχείς απαξιώσεις ειδικά των πολιτικών προσώπων είναι επαναλαμβανόμενες συστηματικές καθημερινές τότε είναι ύποπτες. Υπό την καλύτερη εκδοχή, ο κ. Δασκαλόπουλος έπεσε σε αυτήν την παγίδα γενικευμένης απαξίωσης. Πέρασε και αυτός ένα μήνυμα ότι για όλα ευθύνονται όλοι οι πολιτικοί.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δηλαδή αυτή η απαξίωση έχει κάποια στόχευση για παράδειγμα την δημιουργία ενός νέου κόμματος με την συμμετοχή επιχειρηματιών λένε κάποιοι;»

    Ν. ΡΟΒΛΙΑΣ: « Δεν μπορώ να πω ότι τίποτα προετοιμάζεται και δεν μπορώ να αποκλείσω και τίποτα. Προβληματίζει τον πολιτικό κόσμο και προβληματίζει κάθε υγιή σκεπτόμενο πολίτη μια τέτοια κατάσταση. Η απαξίωση των πάντων με γενική μορφή δεν βοηθούν στην εξυγίανση. Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί το ίδιο υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες. Πώς είναι δυνατόν μια συγκεκριμένη μερίδα της κοινωνίας, ένα συγκεκριμένο κομμάτι του πολιτικού συστήματος που είναι οι βουλευτές να απαξιώνεται συλλήβδην; Απαιτείται ψυχραιμία, διότι οι στιγμές για την χώρα είναι πάρα πολύ κρίσιμες.»

    Είδηση: 36505

    [05] Βουλγαρία: Σομαλοί πειρατές έχουν καταλάβει βουλγαρικό πλοίο

    Πεμπτη, 13 05 2010 10:34

    Σομαλοί πειρατές έχουν καταλάβει το βουλγαρικό πλοίο "Πάνεγκα", στον κόλπο του Άντεν. Η πρώην κρατική εταιρεία "Navigation Maritime Bulgare", η επίσημη διαχειρίστρια του υπό πειρατεία πλοίου, ανακοίνωσε πως δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη στο ζήτημα, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τους Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι έχουν καταλάβει το πλοίο από την Τρίτη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Χρίστο Ντόνεφ, δήλωσε ότι η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της "Navigation Maritime Bulgare" εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να βρεθεί μια κάποια λύση.

    Χθες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ατανάς Παναγιότοφ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι, οι Σομαλοί πειρατές θα αφήσουν γρήγορα ελεύθερο το πλήρωμα και το πλοίο, καθώς δεν κουβαλά φορτίο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36502


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 May 2010 - 8:53:37 UTC