Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το Eurogroup
  • [02] Στη σκιά των οικονομικών εξελίξεων η εργατική Πρωτομαγιά
  • [03] Εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά σ΄ όλο τον κόσμο
  • [04] Φονική έκρηξη σε τέμενος στη Σομαλία
  • [05] Πυρά κατά της BP για την οικολογική καταστροφή
  • [06] Στην Παγκόσμια έκθεση της Σαγκάης ο Θ. Πάγκαλος
  • [07] Επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων
  • [08] Μνημόσυνο τιμής στον Αλέκο Παναγούλη
  • [09] Χανιά: Αδελφός πυροβόλησε αδελφό
  • [10] Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες αποφάσεις

    [01] Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το Eurogroup

    Σαββατο, 01 05 2010 12:02

    Ευρετήριο Άρθρου

    Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το Eurogroup

    Δημοσκοπήσειςγια την οικονομική στήριξη της Ελλάδας

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Εντός του διημέρου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα των διεθνών ελεγκτών για τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα, που αποτελούν προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Αυτή την ώρα, με δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι και συνδικάτα στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς εκφράζουν την αντίθεσή τους. Το απόγευμα της Κυριακής, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup για να επικυρώσει τη συμφωνία και να εγκρίνει το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η οριστική έγκριση της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από τους αρχηγούς των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

    Αποφασισμένοι να δράσουν Σαρκοζί-Μέρκελ

    Η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ μετά από τη συνάντηση της στο μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι το συνολικό ποσό για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στα 100 και 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

    "Το ΔΝΤ και η ευρωπαική Επιτροπή έκαναν λόγο για ένα ποσό μεταξύ 100 και 120 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό πιθανότατα θα κινηθεί το σχέδιο" σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι το σχέδιο βοήθειας θα κλιμακωθεί μέσα σε τρία έτη.

    Από την πλευρά τους, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβαν το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους ότι είναι αποφασισμένοι να "δράσουν γρήγορα" για την υλοποίηση του σχεδίου οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

    Η Ελλάδα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

    Το ΔΝΤ, το οποίο τώρα διαπραγματεύεται μαζί με τους Ευρωπαίους τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στην Αθήνα με αντάλλαγμα τη χορήγηση μαζικής οικονομικής βοήθειας, "ετοιμάζεται να μείνει δέκα χρόνια στη χώρα, μέχρις ότου εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αποδώσουν καρπούς", σύμφωνα με το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο και το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του.

    Τα πρόσθετα μέτρα

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρόσθετα μέτρα που ζητάει η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ, προβλέπεται μεταξύ άλλων, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του ΦΠΑ.

    Εν τω μεταξύ, μετά τη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομίας ότι η χώρα του θα αποδεσμεύσει την βοήθεια προς την Ελλάδα μετά την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου την προσεχή Παρασκευή, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δηλώνει σε συνέντευξή της ότι θα καλωσόριζε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα της χώρας της και ιδιαίτερα την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών, στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

    Ήδη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε τις γερμανικές τράπεζες να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, ενώ τραπεζική πηγή δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank συντονίζει τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για τη στήριξη του πακέτου διάσωσης.

    Είδηση: 36119

    [02] Στη σκιά των οικονομικών εξελίξεων η εργατική Πρωτομαγιά

    Σαββατο, 01 05 2010 13:24

    Ευρετήριο Άρθρου

    Στη σκιά των οικονομικών εξελίξεων η εργατική Πρωτομαγιά

    Σε Χαλκιδική και Πιερία

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Στη σκιά των οικονομικών εξελίξεων τιμήθηκε σήμερα η εργατική Πρωτομαγιά, με συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ φραστική επίθεση από αριστεριστές δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης την ώρα που διέσχιζε την οδό Πανεπιστημίου. Νωρίτερα πυρπολήθηκε από κουκουλοφόρους ένα ΒΑΝ της ΕΡΤ στα Προπύλαια.

    Πορεία του ΠΑΜΕ

    Πορεία στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, μετά τη συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά νωρίτερα στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχημάτισαν, κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, ανθρώπινο ποτάμι "αγώνα και διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων".

    Με κόκκινες σημαίες και λάβαρα του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα νέα οικονομικά μέτρα, αποδίδοντας ευθύνες στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση.

    Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο πλοίων, τρένων και προαστιακού, ενώ κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα.

    Κεντρικό σύνθημα της απεργιακής κινητοποίησης είναι "ο λαός δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν θα πληρώσει σε κανέναν".

    Κανονικά λειτούργησαν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, ενώ χωρίς αστικά λεωφορεία έμεινε η Θεσσαλονίκη.

    Μικροεπεισόδια - προσαγωγές

    Στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

    Φραστική επίθεση από αριστεριστές δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, την ώρα που διέσχιζε την οδό Πανεπιστημίου, ενώ νωρίτερα ένα ΒΑΝ της ΕΡΤ στα Προπύλαια πυρπολήθηκε από κουκουλοφόρους και ένα άλλο έξω από την Μεγάλη Βρετανία δέχθηκε επίθεση με ξύλα και πέτρες.

    Έχουν γίνει προσαγωγές 26 ατόμων, εκ των οποίων τελικά συνελήφθησαν οι 14.

    Eκδηλώσεις διαμαρτυρίας

    Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, μετατράπηκαν οι συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο στόχαστρο διαδηλωτών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μπήκαν για μία ακόμη φορά πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς και τα ΑΤΜ των τραπεζών της οδού Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

    Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους και των αντιεξουσιαστών στη Καμάρα.

    Η πορεία των αντιεξουσιαστών ήταν η πρώτη που ξεκίνησε από την Καμάρα.

    Νεαρά άτομα που μετείχαν στην πορεία έσπασαν με βαριοπούλες τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης όλων των τραπεζών που βρέθηκαν στο δρόμο τους, ενώ επίσης έσπασαν και έβαψαν με σπρέι πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Μητροπόλεως.

    Οι πορείες του ΠΑΚΕ και του ΕΚΘ πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά.

    Είδηση: 36121

    [03] Εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά σ΄ όλο τον κόσμο

    Σαββατο, 01 05 2010 12:28

    Την εργατική Πρωτομαγιά, τιμούν οι εργαζόμενοι σ' ολόκληρο τον κόσμο. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 21 τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά στην πόλη Ναλτσίκ της Δημοκρατίας της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας που βρίσκεται στα βόρεια του Καυκάσου, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία. Το πρακτορείο ειδήσεων ITAR- TASS ανέφερε ότι η βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια ιπποδρομιών στο θεωρείο VIP ενός ιπποδρόμου στο Ναλτσίκ. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι αλλά το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι δύο άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση.

    Γερμανία

    Στη Γερμανία, εκατοντάδες ακροαριστεροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γερμανικής "Αντίφα" και διαδήλωσαν στα προάστεια του Βερολίνου το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σημερινή προγραμματισμένη πορεία των νεοναζί.

    Ντυμένοι στα μαύρα, κατευθύνθηκαν προς μία μπυραρία όπου συχνάζουν ακροδεξιοί, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους. Η διαδήλωση έληξε χωρίς εκτεταμένα επεισόδια.

    Στο Αμβούργο, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, καθώς 9 άτομα συνελήφθησαν, όπου οπαδοί της ακροαριστεράς έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Δεκαεπτά αστυνομικοί και ένας περαστικόςτραυματίσθηκαν ελαφρά από πέτρες και μπουκάλια.

    Στο Βερολίνο, περίπου 40 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ανάλογα επεισόδια. Περίπου 5.800 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στο Βερολίνο για να διατηρήσουν την τάξη κατά τις σημερινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.

    Ιαπωνία

    Σταθερές θέσεις εργασίας, αυξήσεις μισθών και κοινωνική ασφάλιση είναι τα κύρια αιτήματα των εργατικών σωματείων στην Ιαπωνία, που οργάνωσαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνο στο πάρκο Γιογιόγκι του Τόκιο, συγκεντρώθηκαν 32.000 διαδηλωτές.

    Φιλιππίνες

    Οι εργαζόμενοι στις Φιλιππίνες κατέκλυσαν τους δρόμους, απαιτώντας για ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση να προστατεύσει τις δουλειές στη χώρα. Ζητώντας παιδεία, υγεία και στέγαση για όλους, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μανίλα και σε άλλες πόλεις των Φιλιππινών.

    Τουρκία

    Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, για πρώτη φορά μετά από την "αιματοβαμμένη πρωτομαγιά" του 1977 που σημαδεύτηκε από το θάνατο 34 ανθρώπων. Περισσότεροι από 22.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την εκδήλωση, στην οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 300.000 άτομα. Οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία από το πρωί, μέσω τριών διαφορετικών σημείων, μετά από αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας.

    Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ είχαν απαγορευθεί από την 1η Μαΐου 1977, όταν άγνωστοι είχαν ανοίξει πυρ κατά του πλήθους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα.

    Φέτος όμως, οι αρχές επέτρεψαν τον εορτασμό της 1ης Μαΐου στη διασημότερη πλατεία της Κωνσταντινούπολης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουάμερ Γκιουλέρ δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως "εορτασμοί" και όχι ως μία "πολιτική συνάντηση".

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36120

    [04] Φονική έκρηξη σε τέμενος στη Σομαλία

    Σαββατο, 01 05 2010 14:56

    Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατό τραυματίστηκαν, από δυο διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τέμενος στην σομαλική πρωτεύουσας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι δύο διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν στο τέμενος Αμπντάλα Σιντέγιε στην αγορά Μπακαρά, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το τέμενος Άμπου Χουρέιρα, όπου την Τρίτη ένα άτομο σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση. Η αγορά Μπακαρά, ελέγχεται από τις δύο μεγαλύτερες ισλαμιστικές παρατάξεις την αλ Σαμπαάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα και την Χέζμπουλ Ισλάμ.

    "Πολλοί άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, κάποιοι ήταν νεκροί, κάποιοι τραυματισμένοι. Υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα νεκροί" δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι από εκατό τραυματίες.

    "Άνδρες της αλ Σαμπαάμπ έφτασαν και περικύκλωσαν το τέμενος", σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

    Μέχρι στιγμής καμία ισλαμιστική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36123

    [05] Πυρά κατά της BP για την οικολογική καταστροφή

    Σαββατο, 01 05 2010 17:14

    Δείτε το video Εντείνεται η κριτική στις ΗΠΑ απέναντι στην βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP για τον τρόπο που διαχειρίζεται την τεράστια οικολογική καταστροφή που δημιουργήθηκε στον κόλπο του Μεξικού μετά την διαρροή πετρελαίου σε μία από τις δεξαμενές άντλησης της. Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολίτανο, ζήτησε από την εταιρεία, ταχύτερη δράση και περισσότερα βήματα για την αντιμετώπιση της καταστροφής ενώ σκληρή κριτική κατά του βρετανικού κολοσσού άσκησε και ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος μεταβαίνει μέσα στις επόμενες 48 ώρες στον Κόλπο του Μεξικού.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις πολιτείες

    Νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Αλαμπάμα με τον κυβερνήτη της Μπομπ Ράιλι, να υπογραμμίζει ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού αποτελεί σοβαρή απειλή για τον περιβάλλον και την οικονομία της Αλαμπάμα.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί επίσης οι πολιτείες του Μισισιπί, της Λουιζιάνα και της Φλόριντα.

    Υπολογίζεται ότι καθημερινά διαρρέουν στη θάλασσα τουλάχιστον 5000 βαρέλια πετρελαίου ενώ ενδεικτικής της κρισιμότητας της κατάστασης είναι και η απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Τόνι Χέιουορντ να μεταβεί στη Λουιζιάνα προκειμένου να επιθεωρήσει ο ίδιος τις επιχειρήσεις καθαρισμού.

    Από την πλευρά πάντως της BP, επισημαίνεται ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στις οποίες συμμετέχουν 2.500 υπάλληλοι της εταιρείας.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει επιστρατεύσει περισσότερα από 1.900 άτομα και 300 πλοία και αεροσκάφη για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στις ΗΠΑ

    Σκάφη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού αναπτύσσουν πλωτά φράγματα και η πολεμική αεροπορία αναμένεται να βομβαρδίσει την κηλίδα με χημικά απορρύπανσης.

    Δυστυχώς, τις προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας που εκτείνεται σε μήκος 200 χιλιομέτρων δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες.

    Στο μεταξύ, νωρίτερα, ανατράπηκε ακόμα μία κινητή εξέδρα άντλησης πετρελαίου, σε ένα κανάλι της Λουιζιάνα αλλά σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, δεν διαπιστώθηκε καμία διαρροή πετρελαίου.

    Πηγή: Reuters - BBC - ΝΕΤ

    Σχετικοί σύνδεσμοι: BP Greenpeace Nasa - Earth Observatory

    Σχετικές ειδήσεις: Στο δέλτα του Μισισιπί η πετρελαιοκηλίδα

    Είδηση: 36127

    [06] Στην Παγκόσμια έκθεση της Σαγκάης ο Θ. Πάγκαλος

    Σαββατο, 01 05 2010 18:11

    Την σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας ιδιαίτερα στο εμπόριο και τον τουρισμό τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εγκαινιάζοντας το ελληνικό Περίπτερο στην Παγκόσμια Εμπορική Έκθεση της Σαγκάης που άνοιξε σήμερα τις πύλες της παρουσία πολλών ξένων ηγετών. Στο πλαίσιο της ελληνικής παρουσίας στην μεγάλη εμπορική έκθεση που αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες παρουσιάστηκε βιβλίο για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στην κινεζική γλώσσα.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικοί σύνδεσμοι: Expo 2010 Shanghai China

    Είδηση: 36128

    [07] Επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

    Σαββατο, 01 05 2010 18:28

    Τις ειρηνικές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά σκίασαν μικροεπεισόδια από ομάδες νεαρών. Φραστική επίθεση δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης την ώρα που διέσχιζε την οδό Πανεπιστημίου. Νωρίτερα πυρπολήθηκε από κουκουλοφόρους ΒΑΝ της ΕΡΤ στα Προπύλαια. Την επίθεση κατά του Απόστολου Κακλαμάνη καταδίκασε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Καταδικάζει ο Πρόεδρος της Βουλής

    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προπηλακίστηκε στην οδό Κοραή από ομάδα διαδηλωτών, που τον περικύκλωσαν και τον εξύβρισαν.

    Οι δράστες απωθήθηκαν από αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, ενώ ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο, λόγω του στρες που του δημιούργησε η επίθεση.

    Την έντονη καταδίκη του για τα επεισόδια σε βάρος του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για την κατάσταση της υγείας του.

    "Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση σε βάρος του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος υπηρετεί επί δεκαετίες με ήθος, συνέπεια και πάθος τα συμφέροντα του λαού και του τόπου". Φ.Πετσάλνικος

    "Τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες, σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής αμαυρώνουν τον εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τους εργαζόμενους."

    Στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας προσήχθησαν συνολικά 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τελικά τα δέκα τέσσερα.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Στη σκιά των οικονομικών εξελίξεων η εργατική Πρωτομαγιά

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

    "Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής, την επίθεση σε βάρος του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος υπηρετεί επί δεκαετίες με ήθος, συνέπεια και πάθος τα συμφέροντα του λαού και του τόπου".

    Είδηση: 36129

    [08] Μνημόσυνο τιμής στον Αλέκο Παναγούλη

    Σαββατο, 01 05 2010 15:36

    Μνημόσυνο για τον αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη τελέστηκε στο Πρώτο νεκροταφειο Αθηνών από τον αδελφό του Στάθη Παναγούλη, φίλους και συναγωνιστές του. Ο Αλέκος Παναγούλης σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά του 1976 σε ηλικία 38 ετών σε τροχαίο. Γεννήθηκε στην Γλυφάδα και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα και έγινε σύμβολο για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρας μας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36126

    [09] Χανιά: Αδελφός πυροβόλησε αδελφό

    Σαββατο, 01 05 2010 14:02

    Για προσωπικές διαφορές μίλησαν σήμερα το πρωί τα όπλα στα Χανιά. Το περιστατικό συνέβη στις 7 παρά πέντε το πρωί, σε αυλή σπιτιού στην συνοικία Πασακάκι στα Χανιά. Δυο αδέλφια είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο και τότε " μίλησαν" τα όπλα. Ο ένας από αυτούς, 37 ετών, έβγαλε το 45αρι περίστροφο που είχε μαζί του, πυροβόλησε 6 φορές από κοντινή απόσταση τον 36χρονο αδελφό του και τράπηκε σε φυγή. Το θύμα της επίθεσης έχοντας δεχτεί συνολικά 3 σφαίρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως έφερε ένα διαμπερές τραύμα στο δεξί πόδι, ένα διαμπερές στο αριστερό, καθώς και ένα διαμπερές τραύμα στο χέρι. Νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.

    Αμέσως η αστυνομία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

    Στις 11:30 το πρωί οι έρευνες απέδωσαν καρπούς, καθώς συνελήφθη σε ένα από τα σπίτια που διαθέτει στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

    Λίγο μετά οι αστυνομικοί βρήκαν σε κοντινό χωράφι με πυκνή βλάστηση και το όπλο της επίθεσης.

    Ο παρ' ολίγον αδελφοκτόνος ομολόγησε την πράξη του και με την κατηγορία της απόπειρας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    Η αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε προσωπικές διαφορές που είχαν θύτης και θύμα.

    Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36122

    [10] Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες αποφάσεις

    Σαββατο, 01 05 2010 19:20

    Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες σε Αθήνα και Βρυξέλλες καθώς αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα των εμπειρογνωμόνων και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Νωρίς το πρωί της Κυριακής, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα γνωστοποιηθούν, τα σκληρά πλην αναγκαία μέτρα, που αποφασίστηκαν με γνώμονα της εθνική επιβίωση της χώρας, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

    Στο Υπουργικό το πλαίσιο της συμφωνίας

    Η συμφωνία θα επικυρωθεί από το Eurogroup που συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή το απόγευμα ενώ το συνολικό ύψος των δανείων προς τη χώρα μας θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 120 δισ. ευρώ, και θα εκτείνεται σε βάθος τριετίας, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

    Νικολά Σαρκοζί και Αγγελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να κινηθούν ταχύτατα για την ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας.

    Το πρωί της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το περιεχόμενο των νέων μέτρων και αμέσως μετά θα δημοσιοποιηθούν.

    Η ανακοίνωση θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης του σχεδίου στήριξης.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει, μετά την μεταξύ τους συνάντηση, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

    Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε και αυτός, κατά την συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια, την σύγκληση του συμβουλίου, πριν όμως δημοσιοποιηθούν τα νέα μέτρα.

    "Δεν έχει νόημα η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, από τη στιγμή που θα γίνει έχοντας ανακοινωθεί τα μέτρα της κυβέρνησης. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρόκειται για σύσκεψη που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό και για να εκληφθεί ως συναίνεση στο εξωτερικό" σημειώνει το ΚΚΕ.

    Ενεργοποίηση του μηχανισμού

    Μόλις Αθήνα και Βρυξέλλες δημοσιοποιήσουν τα μέτρα και οριστικοποιήσουν την συμφωνία , ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

    Όπως όλα δείχνουν το ύψος του δανείου θα κυμαίνεται από 120 -150 δισ. ευρώ, με σταθερό επιτόκιο 5% για τρία χρόνια.

    Είναι πλέον σαφές ότι με το φόβο εξάπλωσης της κρίσης, όλες οι χώρες της ευρωζώνης λένε ναι στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου.

    Ενδεικτική ήταν η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ

    "Ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία των απόψεων τους και επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν γρήγορα για την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης".

    Κυρώσεις για όσους δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας

    Παρότι η Γερμανία συνειδητοποιεί πλέον ότι το ελληνικό σχέδιο βοήθειας πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, η κ. Μέρκελ δεν παραλείπει, μέσω συνεντεύξεων, να απευθύνεται προς το εσωτερικό της χώρας, ζητώντας αυτή τη φορά αυστηρότερες κυρώσεις για όσες χώρες δε θα σεβαστούν το σύμφωνο σταθερότητας.

    "Σε τελική ανάλυση, θα είναι δυνατόν στο μέλλον να αρθεί τουλάχιστον προσωρινά το δικαίωμα ψήφου σε μια χώρα η οποία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τη νομισματική πολιτική" ανέφερε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

    "Για τη Γερμανία, αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο" υπογράμμισε και πρόσθεσε:

    "Πρέπει πραγματικά να πάρουμε το μάθημα μας από την τρέχουσα κρίση, έτσι ώστε το ευρώ να παραμείνει ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα".

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το Eurogroup

    Είδηση: 36130


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 May 2010 - 16:53:52 UTC