Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επισπεύδονται οι διαδικασίες
  • [02] Στην Κίνα ο Νικολά Σαρκοζί
  • [03] Ομπάμα: «Χρεοκοπημένο το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης»
  • [04] Στην Αθήνα απόψε ο Πρόεδρος Χριστόφιας
  • [05] Οι πιο ευχάριστες πόλεις των ΗΠΑ
  • [06] Κατέκτησε και τις 14 κορυφές του κόσμου
  • [07] Σήμερα στο Υπουργικό ο Καλλικράτης
  • [08] ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε ένας από τους δολοφόνους του Μάλκολμ Χ
  • [09] Εκτός ΝΔ ο Αριστοτέλης Παυλίδης
  • [10] Ταϊλάνδη: Προειδοποιητικά πυρά κατά των διαδηλωτών
  • [11] ΧΑΑ: φρένο στις ανοιχτές πωλήσεις μετοχών

    [01] Επισπεύδονται οι διαδικασίες

    Τεταρτη, 28 04 2010 09:54

    Επιταχύνονται οι διαβουλεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, μετά και τη χθεσινή υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες από τον οίκο Standard & Poor's, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι φόβοι για επέκταση της κρίσης σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Δεν τίθεται κανένα θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε από το Τόκιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι συγκάλεσε Σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης στις 10 Μαΐου για τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας. Ο μηχανισμός στήριξης βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο και των συναντήσεων στο Βερολίνο που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Ντομινίκ Στρος Καν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Εξάλλου, σύμφωνα με την υπηρεσία Dow Jones Newswires, στις 2 Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 10 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, γράφουν οι Finanacial Times. Τις 780 μονάδες βάσης άγγιξε σήμερα το spread του 10ετούς ομολόγου.

    Χρονοδιάγραμμα της βοήθειας

    Την ερχομένη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την αποδέσμευση της πρώτης δόσης της οικονομικής βοήθειας που θα εγκριθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 10 Μαΐου, ώστε να εκταμιευθεί πριν από τις 19 Μαΐου, οπότε πρέπει να αποπληρωθεί ομόλογο 9 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία Dow Jones Newswires, η οποία επικαλείται έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που δόθηκε στα μέλη της γερμανικής βουλής, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στις 4 Μαΐου, το ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητήσει το θέμα στις 6 ή 7 Μαΐου και στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ.

    "Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις"

    "Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας" διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο Χέρμαν φαν Ρομπέι.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τόκιο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ιαπωνίας, τόνισε ότι "οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συνεχίζονται. Είναι σε καλό δρόμο και δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας".

    "Μετά τις διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα αποφασίσουν στις 10 Μαΐου την καταβολή της βοήθειας προς την Ελλάδα" τόνισε ο φαν Ρομπέι.

    Ούτε η Ελλάδα, ούτε άλλο κράτος της Ευρωζώνης θα κηρύξει στάση πληρωμών, διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    "Δυσάρεστο φάρμακο"

    Αν δεν δοθεί βοήθεια προς την Ελλάδα, η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει θα είναι "αφόρητη", προειδοποιεί σε συνέντευξή του ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα La Tribune.

    "Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Εάν δεν τους βοηθήσουμε, θα βρεθούν σε αφόρητη κατάσταση" Ντομινίκ Στρος Καν

    "Οι Έλληνες πρέπει να καταπιούν 'ένα δυσάρεστο φάρμακο' και να αποδεχτούν τη βοήθεια από το εξωτερικό εάν θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση με το χρέος τους" τονίζει ο Στρος Καν

    "Οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι η εξισορρόπηση των δημοσιονομικών προβλημάτων τους, μετά από πολλά χρόνια απρόσεκτων κινήσεων, θα είναι επώδυνη και δύσκολη. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για να βγουν από αυτή την κατάσταση" ανέφερε ο διευθυντής του ΔΝΤ.

    Financial Times: Βοήθεια 25 δισ. από το ΔΝΤ

    Η εφημερίδα Financial Times γράφει σήμερα ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 10 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ανεβάζοντας σε 25 δισ. ευρώ το σύνολο της βοήθειάς του προς τη χώρα μας.

    "Η συνολική βοήθεια του ΔΝΤ θα ανέλθει σε 25 δισ. ευρώ" γράφει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τραπεζίτες και αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον και προσθέτει: "Η αύξηση κατά 10 δισ. ευρώ της βοήθειας του ΔΝΤ θα δοθεί με τη μορφή δανείου σε διάστημα τριών ετών".

    Εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

    Το ευρώ υποχώρησε σήμερα στα 1,3167 δολάρια που αποτελεί το κατώτερο επίπεδο από τις 29 Απριλίου του 2009.

    Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο "η υποχώρησης του ευρώ οφείλεται στην αβεβαιότητα για τα δημοσιονομικά ελλείμματα στην Ευρώπη, κυρίως της Ελλάδας και της Πορτογαλίας".

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: "Μαραθώνιος" για το πακέτο στήριξης- Νέα υποβάθμιση από τη Standard & Poor's Κάλεσμα σε συστράτευση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση Περαιτέρω μείωση του ελλείμματος συνιστά ο Γ. Προβόπουλος Ελεύθερη πτώση στο ΧΑΑ - στα ύψη το spread

    Είδηση: 35962

    [02] Στην Κίνα ο Νικολά Σαρκοζί

    Τεταρτη, 28 04 2010 08:58

    Στην Κίνα βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος, για μια επίσκεψη που το Παρίσι ελπίζει να τερματίσει την διμερή ένταση με το Πεκίνο που προκάλεσαν οι διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά το ζήτημα του Θιβέτ. Παράλληλα, ο Νικολά Σαρκοζί θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη συναίνεση της Κίνας για την επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    Συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο

    Ο Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι έφθασαν στην αρχαία κινεζική πρωτεύουσα Σιάν όπου θα περιηγηθούν σε μνημεία, όπως το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάν και οι στρατιώτες από τερακότα.

    Αργότερα σήμερα θα μεταβούν στο Πεκίνο, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο, μετά από μια τελετή στην λαϊκή εθνοσυνέλευση στην Τιενανμέν.

    Την Παρασκευή ο Σαρκοζί θα επισκεφθεί τη Σαγκάη για την World Expo.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35959

    [03] Ομπάμα: «Χρεοκοπημένο το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης»

    Τεταρτη, 28 04 2010 09:29

    «Χρεοκοπημένο» χαρακτήρισε το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ζήτησε υποστήριξη για να διώξει τις αμερικανικές εταιρίες που σκόπιμα προσλαμβάνουν εργάτες χωρίς έγγραφα. «Αυτό που επιθυμώ είναι ένα σύστημα στο οποίο θα διασφαλίζει τα σύνορα μας. Θα καταδιώξουμε τις εταιρίες που σκόπιμα προσλαμβάνουν εργάτες χωρίς έγγραφα για να περικόπτουν τους μισθούς των Αμερικανών εργαζομένων", δήλωσε ο Ομπάμα στην Ουτουμούα, της Αϊόβα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Κογκρέσο πρέπει να επεξεργαστεί μια "νομοθεσία κοινής λογικής" που θα λάβει υπόψη της την ενίσχυση των συνόρων και τις ανθρωπιστικές ανησυχίες εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    "Ελπίζω ότι θα το κατορθώσουμε αυτό κάποια στιγμή και σύντομα", κατέληξε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35961

    [04] Στην Αθήνα απόψε ο Πρόεδρος Χριστόφιας

    Τεταρτη, 28 04 2010 10:13

    Για το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θα μιλήσει αύριο Πέμπτη στις 11.45 το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο συνέδριο του Economist, που διεξάγεται στην Αθήνα. Ο Κύπριος Πρόεδρος αναχωρεί για την ελληνική πρωτεύουσα σήμερα το απόγευμα και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που παραθέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35966

    [05] Οι πιο ευχάριστες πόλεις των ΗΠΑ

    Τεταρτη, 28 04 2010 10:11

    Η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Βοστώνη χαρακτηρίστηκαν οι πιο κεφάτες πόλεις στις ΗΠΑ ξεπερνώντας κατά πολύ το Λος Άντζελες και το Σαν Φραντσίσκο. Σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό τους οι τρεις αμερικανικές αυτές μεγαλουπόλεις προσφέρουν απλόχερα διασκέδαση, καλό φαγητό, ψώνια αλλά και πολιτισμό όλων των ειδών από εκδηλώσεις, ομιλίες, εκθέσεις, θέατρα αλλά και ότι άλλο επιθυμεί ένας επισκέπτης.

    "Οι μητροπολιτικές περιοχές όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη, το Σικάγο και αρκετά πιο κάτω το Μαϊάμι και η Φιλαδέλφεια , προσφέρουν στους ντόπιους και στους τουρίστες πολλές επιλογές για όλα τα γούστα κατοίκων και τουριστών", ανέφερε μια εκπρόσωπος της ιστοσελίδας που έκανε το σχετικό γκάλοπ.

    Το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες από την άλλη έχουν πέσει αρκετά και δεν βρίσκονται στις πέντε καλύτερες ως προς την διασκέδαση αμερικανικές πόλεις.

    Το ίδιο συμβαίνει με το Σαν Φραντσίσκο, το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, τη Φιλαδέλφεια και τη Μινεάπολη που φιγουράρουν σε αρκετά χαμηλές θέσεις.

    Ειδικά όμως το Πόρτλαντ, σημειώνεται ότι αν και δεν είναι πολύ ψηλά ,έχει μια ιδιαίτερη θέση στον κατάλογο γιατί διαθέτει πολλές και μεγάλες μαρίνες, αμέτρητα γυμναστήρια και κέντρα αδυνατίσματος καθώς δεκάδες γήπεδα για γκολφ, πολλά πάρκα και κινηματογράφους.

    Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ο παράδεισος του τζόγου, το Λας Βέγκας βρίσκεται μόλις στην 26η θέση ενώ η Νέα Ορλεάνη στην 13η, η Ουάσινγκτον στην 27η θέση και η Φλόριντα στην 42η.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35967

    [06] Κατέκτησε και τις 14 κορυφές του κόσμου

    Τεταρτη, 28 04 2010 09:56

    Δείτε το video

    Η πρώτη γυναίκα που έχει ανέβει και στις 14 κορυφές του κόσμου με ύψος άνω των 8.000 μέτρων, έγινε μια Nοτιοκορεάτισσα αλπινίστρια, η οποία ανέβηκε χθες και στην κορυφή Αναπούρνα των Ιμαλαΐων.

    Η Ο Έουν-Σουν, 44 χρόνων, έστησε μια νοτιοκορεατική σημαία στο χιόνι στην κορυφή Αναπούρνα, που υψώνεται στα 8.091 μέτρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απ' ευθείας από τη νοτιοκορεατική τηλεόραση.

    "Μανσάε!" (Ούρρα!), φώναξε η αλπινίστρια, την οποία κινηματογραφούσε ένας εικονολήπτης του κορεατικού καναλιού KBS. "Είμαι ευτυχισμένη, ευχαριστώ", είπε σκουπίζοντας δάκρυα χαράς.

    "Μαμά, μπαμπά, μου λείπετε. Τώρα θέλω να επιστρέψω στο σπίτι", είπε ακόμη στο τηλεοπτικό μήνυμά της.

    Η Ο ήταν μία από τις δύο αλπινίστριες που είχε ανέβει τις 13 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων.

    Όμως μια αμφιβολία μπορεί να σκιάζει το ρεκόρ της. Μερικοί ειδικοί υποψιάζονται ότι η Ο Έουν-Σουν δεν έφτασε στ' αλήθεια το Μάιο του 2009 στην κορυφή Καντσεντζούγκα (8.586 μ.), την 3η υψηλότερη κορυφή του πλανήτη, κάτι το οποίο η ίδια ισχυρίζεται.

    Η Ισπανίδα Εντουρνε Πασαμπάν, 36 χρόνων είναι η σοβαρότερη ανταγωνίστριά της. Κατέκτησε αυτό το μήνα την κορυφή Αναπούρνα και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ανάβασή της στην τελευταία κορυφή άνω των 8.000 μέτρων, την Σίσα Πάνγκμα (8.027 μ.) στο Θιβέτ.

    Είδηση: 35964

    [07] Σήμερα στο Υπουργικό ο Καλλικράτης

    Τεταρτη, 28 04 2010 09:54

    Το νομοσχέδιο με το όνομα «Καλλικράτης», το οποίο περιλαμβάνει τη χωροθέτηση των νέων δήμων, συζητείται στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, στη 1 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και με εισηγητή τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ 105,8. Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας. Με τον "Καλλικράτη" οι 1.034 Δήμοι και Κοινότητες της χώρας μειώνονται σε λιγότερος από 370 ενώ οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταργούνται και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης συγκροτείται σε 13 αιρετές Περιφέρειες. Το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί στο τέλος Μαΐου, ώστε οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές να πραγματοποιηθούν με τα νέα δεδομένα του «Καλλικράτη».

    Αλλαγές στη διάρθρωση των Δήμων

    Τα δημοτικά νομικά πρόσωπα και οι δημοτικές επιχειρήσεις μειώνονται σε λιγότερα από 2.000 ενώ για το προσωπικό προβλέπονται μετατάξεις όπως και για το προσωπικό των υπηρεσιών των νομαρχιών η αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρεται στους δήμους. Σε τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Πρεμιέρα για τον "Καλλικράτη"

    Είδηση: 35963

    [08] ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε ένας από τους δολοφόνους του Μάλκολμ Χ

    Τεταρτη, 28 04 2010 09:10

    Ύστερα από 44 χρόνια πίσω από τα σίδερα απελευθερώθηκε οριστικά χθες Τρίτη από τη φυλακή ένας άνδρας, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι ενεχόταν στην δολοφονία του Malcolm X, του συμβόλου του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ. Ο Τόμας Χάγκαν βγήκε από τη φυλακή Λίνκολν στη Νέα Υόρκη μετά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους μετά την έκτιση της ποινής του, που ήταν από 20 χρόνια έως ισόβια, επιβεβαίωσε ο Έρικ Κρις, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

    Ο Χάγκαν, 69 ετών σήμερα, ζούσε, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος εργασίας κρατουμένων, πέντε ημέρες με την οικογένειά του με την προϋπόθεση ότι είχε απασχόληση κι επέστρεφε στη φυλακή τα Σαββατοκύριακα, είπε ο Κρις.

    Ο Χάγκαν είχε ομολογήσει ότι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν πάει στην αίθουσα Όντιουμπον στη Νέα Υόρκη την 21η Φεβρουαρίου του 1965 για να εκτελέσουν τον Μάλκολμ X. Ο ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων πέθανε από έναν καταιγισμό πυροβολισμών στη σκηνή ενώ ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του. Η σύζυγος και οι τέσσερις νεαρές του κόρες βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία.

    Ο Χάγκαν ήταν μέλος της οργάνωσης Έθνος του Ισλάμ την εποχή εκείνη. Ο Μάλκολμ X είχε αποχωρήσει από την οργάνωση και είχε προκαλέσει οργή στα μέλη της και στους υποστηρικτές της κατηγορώντας τον ηγέτη της, Ιλάιζα Μοχάμεντ, ότι εμπλεκόταν σε πράξεις απιστίας και ότι "έχει τρελαθεί". Κατόπιν, ο Μάλκολμ X προσηλυτίστηκε στο ορθόδοξο Ισλάμ.

    Πρόσφατα, ο Χάγκαν δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για το ρόλο του στην δολοφονία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35960

    [09] Εκτός ΝΔ ο Αριστοτέλης Παυλίδης

    Τεταρτη, 28 04 2010 08:36

    Διεγράφη την Τρίτη από μέλος της ΝΔ με αίτημα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην υπουργός και τέως βουλευτής Δωδεκανήσου Αριστοτέλης Παυλίδης, και με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, με το σκεπτικό ότι προκαλεί βλάβη στην παράταξη.

    "Προκάλεσε και προκαλεί βλάβη"

    Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ συνήλθε υπό την προεδρία του προέδρου της Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του κόμματος, ο οποίος παρέπεμψε τον κ. Παυλίδη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος του κόμματος της ΝΔ.

    Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ δηλαδή ότι "με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του, ο κ. Παυλίδης προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στην λειτουργία του κόμματος".

    Κατόπιν τούτου, με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας διέγραψε οριστικά τον κ. Παυλίδη.

    Σήμερα πραγματοποιείται προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ στα Δωδεκάνησα όπου ήταν βουλευτής στο παρελθόν ο κ. Παυλίδης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35956

    [10] Ταϊλάνδη: Προειδοποιητικά πυρά κατά των διαδηλωτών

    Τεταρτη, 28 04 2010 11:36

    Στον αέρα πυροβόλησαν το πρωί της Τετάρτης Ταϊλανδοί στρατιώτες κοντά σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε οπαδούς της αντιπολίτευσης που πραγματοποιούσαν "εποχούμενη πορεία", δίχως ωστόσο να καταφέρουν να την ανακόψουν. Σε επεισόδια που ακολούθησαν, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Μπλόκα από τις αρχές

    Περίπου 450 στρατιώτες και αστυνομικοί εγκατέστησαν φυλάκιο ελέγχου έξω από αεροπορική βάση, σε αυτοκινητόδρομο στα βόρεια προάστια της Μπανγκόκ και κάποιοι από τους στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα με πολυβόλα και τουφέκια.

    Οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, που πιέζουν για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, απομακρύνθηκαν νωρίτερα σήμερα από το κέντρο της πρωτεύουσας όπου έχουν στρατοπεδεύσει, με φορτηγά και μοτοσικλέτες, για να πραγματοποιήσουν "εποχούμενη πορεία".

    Ο αρχηγός των διαδηλωτών Γιατουπόρν Προμπάν κάλεσε την αυτοκινητοπομπή να συνεχίσει την πορεία της.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Προειδοποίηση του Ταϊλανδού πρωθυπουργού προς τους διαδηλωτές BBC: Thai red-shirts defy troops with protest convoy

    Είδηση: 35969

    [11] ΧΑΑ: φρένο στις ανοιχτές πωλήσεις μετοχών

    Τεταρτη, 28 04 2010 11:26

    Την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών, των λεγόμενων short selling, εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τους επόμενους δύο μήνες, και συγκεκριμένα από σήμερα 28 Απριλίου έως και τις 28 Ιουνίου 2010, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά σε μια προσπάθεια να φρενάρουν τις κερδοσκοπικές τάσεις. Στο μεταξύ συνάντηση με εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) είχε σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Σουλτσχάις: "Η Ελλάδα έχει λάβει γενναία μέτρα"

    Στη συνάντηση ήταν «παρών» και ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Σουλτχάις, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει λάβει γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών

    Ο κ. Σουλτχάις πρόσθεσε ότι θα μεταφέρουν το σχετικό μήνυμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο και παρέπεμψε σε χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ότι κανείς στη γερμανική Κυβέρνηση δεν συζητεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι η Γερμανία δεν θα απογοητεύσει την Ελλάδα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Επισπεύδονται οι διαδικασίες

    Σχετική είδηση: Κάλεσμα σε συστράτευση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

    Σχετική είδηση: Περαιτέρω μείωση του ελλείμματος συνιστά ο Γ. Προβόπουλος

    Είδηση: 35970


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 April 2010 - 8:55:11 UTC