Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη εβδομάδα/ Νέες συναντήσεις της τρόικας
  • [02] Ασφαλιστικό: Συνάντηση Λοβέρδου - ΓΣΕΕ
  • [03] ΔΝΤ: Προειδοποιήσεις στην Ιαπωνία
  • [04] Σύσκεψη για τις συγχωνεύσεις στο Δημόσιο
  • [05] Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
  • [06] Όνειρα ίσον μάθηση!
  • [07] Εκστρατεία για ασφαλή εργασία στην Ευρώπη
  • [08] Πρωτομαγιά με τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις
  • [09] Βομβιστική επίθεση στην Υεμένη
  • [10] Κινητοποιήσεις σε λιμάνια, ταχυδρομεία, συγκοινωνίες
  • [11] Βενεζουέλα - Κολομβία: Στα πρόθυρα νέας έντασης
  • [12] Το δεξιό Fidesz νικητής των εκλογών στην Ουγγαρία

    [01] Κρίσιμη εβδομάδα/ Νέες συναντήσεις της τρόικας

    Δευτερα, 26 04 2010 08:49

    Κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκίνησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ σχετικά με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Το τελικό κείμενο με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν την επόμενη τριετία αναμένεται να είναι έτοιμα το αργότερο σε 10 μέρες ώστε, όπως είπε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας, "να καμφθούν οι όποιοι ενδοιασμοί υπάρχουν στην ευρωζώνη αλλά και να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις ανάγκες της και δεν θα φύγει από το Ευρώ". Διαβεβαίωσε επίσης, ότι σε περίπτωση καθυστέρησης, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταμειακής διευκόλυνσης από κράτη της ζώνης του ευρώ. Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης θα τεθεί την Τρίτη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    Συναντήσεις με υπουργούς Υγείας - Οικονομίας

    Τα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών θα έχουν σήμερα Δευτέρα, συνάντηση με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αντικείμενο την εξυγίανση στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων και τη συνταγογράφηση.

    Παράλληλα θα επισκεφθούν και την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για να ζητήσουν λεπτομέρειες για τους αναπτυξιακούς μηχανισμούς που διαθέτει η κυβέρνηση προκειμένου να βγούμε σύντομα από την ύφεση.

    Πιέσεις για νέα μέτρα

    Την ίδια ώρα, η χώρα μας δέχεται πιέσεις για νέα μέτρα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο όρο για τη γερμανική στήριξη στην Ελλάδα την τήρηση σκληρών μέτρων εξυγίανσης τα επόμενα χρόνια.

    Από την πλευρά της, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η υποστήριξη της Ελλάδας για το ξεπέρασμα των δημοσιονομικών της προβλημάτων, ωστόσο, η ζώνη του Ευρώ θα πρέπει να τηρεί αυστηρότερη στάση προς τα μέλη της αν θέλει να προλάβει στο μέλλον νέες κρίσεις.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται στις πιέσεις που ασκούνται από ΔΝΤ και Ε.Ε. με κατεύθυνση την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ζητείται η μείωση του κατώτατου μισθού, που σήμερα ανέρχεται στα 780 ευρώ και αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων.

    Πότε θα είναι έτοιμος ο μηχανισμός

    Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση της χώρας μας τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν εκτίμησε ότι ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος στις αρχές Μαΐου.

    Πεπεισμένη ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από τις 3 Μαίου εμφανίσθηκε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, ημερομηνία μετά την οποία όπως είπε θα εξεταστεί το γαλλικό σχέδιο οικονομικής βοήθειας από το γαλλικό κοινοβούλιο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105, 8 ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Γ. Παπακωνσταντίνου: "Τριετές χρονοδιάγραμμα και αυστηρές προϋποθέσεις" Ασφαλιστικό: Συνάντηση Λοβέρδου - ΓΣΕΕ Είδηση: 35864

    [02] Ασφαλιστικό: Συνάντηση Λοβέρδου - ΓΣΕΕ

    Δευτερα, 26 04 2010 09:32

    Συνάντηση με τη ΓΣΕΕ θα έχει σήμερα Δευτέρα στις 2.30μμ ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, με θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται στις πιέσεις που ασκούνται από ΔΝΤ και Ε.Ε. με κατεύθυνση την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ζητείται η μείωση του κατώτατου μισθού, που σήμερα ανέρχεται στα 780 ευρώ και αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό οκ. Λοβέρδος, θεωρεί ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης εναρμονίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις του Ecofin στις 16 Φεβρουαρίου και στα κριτήρια της Ε.Ε., ενώ η ενεργοποίηση του μηχανισμού, η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων, χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ως μονόδρομος.

    Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση που θα διατυπωθεί για το ασφαλιστικό και τις ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις, στο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ στις 7, 8, 9 Μαΐου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 35868

    [03] ΔΝΤ: Προειδοποιήσεις στην Ιαπωνία

    Δευτερα, 26 04 2010 08:19

    "Καμπανάκι" για την οικονομία της Ιαπωνίας χτύπησε το ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της οποίας προσεγγίζει το 200% του ΑΕΠ, με το 95% από αυτό να είναι εσωτερικό χρέος. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ναογιούκι Σινοχάρα: "Μολονότι τα προβλήματα στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να εξισώνονται με εκείνα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η αστάθεια του προϋπολογισμού της τείνει να αυξάνεται σε πραγματικά υψηλά επίπεδα".

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκτιμήσεις οίκων αξιολόγησης, όπως η Απριλίου η Fitch και η Standard & Poor's.

    Πάντως σήμερα Δευτέρα, οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, παρουσίασαν ανοδικές τάσεις με τις μετοχές που αφορούν τις εξαγωγές προς την Ασία να ενισχύονται χάρις στην πτώση του γεν και ο γενικός δείκτης Nikkei με κέρδη 226,85 μονάδες κατέγραψε άνοδο 2,08% και ανέβηκε στις 11.141,31 μονάδες.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 35862

    [04] Σύσκεψη για τις συγχωνεύσεις στο Δημόσιο

    Δευτερα, 26 04 2010 09:28

    Σύσκεψη για την πορεία των συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου των οποίων οι αρμοδιότητες επικαλύπτονται, θα έχει σήμερα το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

    Αντίστροφη μέτρηση για τον Καλλικράτη

    Με την ανακοίνωση του νέου χάρτη της Αυτοδιοίκησης στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την καθιέρωση του «Καλλικράτη».

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η κυβέρνηση, ο νέος νόμος θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ως το τέλος του Μαΐου, έτσι ώστε να εφαρμοστεί στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, που θα αναδείξουν τους νέους τοπικούς άρχοντες στους περίπου 380 δήμους και στις 13 περιφέρειες που στο εξής θα διοικούνται από αιρετούς περιφερειάρχες.

    Έκτακτα συνέδρια ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ

    Από την πλευρά της η ΚΕΔΚΕ, σημειώνει ότι η οριστική της τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου θα γίνει κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου της στις 3 Μαΐου.

    Έκτακτο συνέδριο για το σχέδιο νόμου Καλλικράτης θα πραγματοποιήσει και η ΕΝΑΕ στις 5 Μαΐου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ Είδηση: 35869

    [05] Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

    Δευτερα, 26 04 2010 10:43

    Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων-εξαιτίας των οποίων έχουν συμβεί και πολλά τροχαία δυστυχήματα- από την συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Σπύρου Λούη. Συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και της ΕΛ.ΑΣ παρουσία εισαγγελέως, θα συνεχίσουν την αποκαθήλωση των διαφημιστικών πινακίδων σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους του λεκανοπεδίου.

    Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνακης επισήμανε ότι όλοι όσοι παρανομούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στα προβλεπόμενα πρόστιμα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 35875

    [06] Όνειρα ίσον μάθηση!

    Δευτερα, 26 04 2010 11:06

    Υγεια

    Ένας σύντομος ύπνος μετά την απόκτηση νέων γνώσεων, μπορεί να βοηθάει τα άτομα να συγκρατήσουν τις καινούργιες πληροφορίες στη μνήμη τους, με την προϋπόθεση ότι ο ύπνος συνοδεύεται από όνειρα. Σύμφωνα με τον Dr Robert Stickgold και τους συναδέλφους τους, στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ζήτησαν από εθελοντές να μάθουν τη διάταξη ενός τρισδιάστατου λαβύρινθου στον υπολογιστή, ώστε να μπορέσουν αρκετές ώρες αργότερα να βρουν τη διαδρομή εξόδου, επιτρέποντας στη συνέχεια σε κάποιους από αυτούς να πάρουν ένα σύντομο υπνάκο.

    Ο εγκέφαλος εργάζεται σκληρά

    Το πείραμα έδειξε ότι τα άτομα στα οποία είχε επιτραπεί να κοιμηθούν και θυμόνταν ότι ονειρεύτηκαν το λαβύρινθο και την έξοδό τους από αυτόν βρήκαν στην πραγματικότητα πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, που είτε δεν είχαν κοιμηθεί είτε δεν είχαν ονειρευτεί, τη διαδρομή εξόδου από το λαβύρινθο στον υπολογιστή.

    Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα όνειρα ενδέχεται να αποτελούν μια ένδειξη ότι ο εγκέφαλος εργάζεται σκληρά για την επίλυση ενός προβλήματος αξιοποιώντας τις πληροφορίες που έχει σε πολλά επίπεδα.

    "Τα όνειρα ενδέχεται να αντανακλούν την προσπάθεια του εγκεφάλου να εντοπίσει συσχετισμούς για τις υπάρχουσες μνήμες, οι οποίοι θα μπορούσαν να τις καταστήσουν πιο χρήσιμες στο μέλλον", δήλωσε ο Dr Stickgold.

    Ακόμη, η μελέτη δείχνει ότι υποσυνείδητα τμήματα του εγκεφάλου μας επεξεργάζονται τις πληροφορίες που κρίνουν ως πιο σημαντικές.

    Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Biology, θα μπορούσε να έχει πρακτική αξία, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα ευρήματά της προκειμένου να βελτιώσουμε τη διαδικασία της μάθησης και της μνήμης.

    Πηγή: http://www.healthview.gr/ Είδηση: 35876

    [07] Εκστρατεία για ασφαλή εργασία στην Ευρώπη

    Δευτερα, 26 04 2010 10:41

    Την εναρκτήρια εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2010-2011, πραγματοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 28 Απριλίου στις 11πμ στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σταδίου 29.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία ο οποίος εδρεύει στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Δίκτυο των Εθνικών Εστιακών Πόλων του έχει θεσπίσει σε διετή βάση την οργάνωση της "Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία". Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή εκστρατεία στον τομέα της ασφάλειας και υγείας στην εργασία, η οποία καλύπτοντας περισσότερες από 30 χώρες, στοχεύει στην πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων, των εργοδοτών, όλων των ενδιαφερόμενων για θέματα ΑΥΕ και του κοινού γενικότερα καθώς και στην προώθηση σχετικών δράσεων προκειμένου να καταστούν ασφαλέστεροι, υγιέστεροι και παραγωγικότεροι οι χώροι εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

    Η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την περίοδο 2010-2011 είναι αφιερωμένη στις "Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης", έχει ως κεντρικό σύνθημα "Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - Οφέλη για εσένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις" και στοχεύει στην προώθηση της ασφάλειας και της υγείας στους χώρους εργασίας, ενθαρρύνοντας μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση όσον αφορά στις εργασίες συντήρησης, η οποία θα βασίζεται στην συνεργασία εργοδοτών, εργαζομένων και των εκπροσώπων τους".

    Την 28η Απριλίου 2010, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, έχει προγραμματιστεί η επίσημη πανευρωπαϊκή έναρξη της εκστρατείας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα η έναρξη της εκστρατείας σε εθνικό επίπεδο, σε κάθε χώρα-μέλος.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 35874

    [08] Πρωτομαγιά με τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις

    Δευτερα, 26 04 2010 10:26

    Σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1η Μάη, συγκεντρώσεις για την εργατική πρωτομαγιά.

    Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συναυλία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όχι πολύ μακρύτερα, στο Σύνταγμα, καλεί σε πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στις 11πμ.

    Την ίδια ώρα στις 11πμ στο Μουσείο, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διοργανώνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει διαδήλωση στη Βουλή και στα γραφεία της Ε.Ε. Είδηση: 35873

    [09] Βομβιστική επίθεση στην Υεμένη

    Δευτερα, 26 04 2010 09:50

    Επίθεση με βομβιστή καμικάζι σε αυτοκινητοπομπή του πρεσβευτή της Βρετανίας, σημειώθηκε στην Υεμένη, στην περιοχή στη Σαναά. Τόσο ο πρεσβευτής Τιμ Τόρλοτ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, δεν έπαθαν τίποτα, σε αντίθεση με το βομβιστή, που έχασε τη ζωή του.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό

    Είδηση: 35870

    [10] Κινητοποιήσεις σε λιμάνια, ταχυδρομεία, συγκοινωνίες

    Δευτερα, 26 04 2010 08:43

    Νέες κινητοποιήσεις σε κλάδους εργαζομένων ξεκινούν αυτή τη βδομάδα, με πρώτη κινητοποίηση στη σειρά την 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά της άρσης του καμποτάζ, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα. Η απεργιακή κινητοποίηση θα ακινητοποιήσει όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία.

    Σε ανακοίνωσή της για το θέμα του καμποτάζ η ΠΝΟ αναφέρει ότι: "Θεωρούμε ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν εκφράζεται διώχνοντας τους Έλληνες ναυτεργάτες από τα κρουαζιερόπλοια . Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ναυτικοί έχουν λόγους να ανησυχούν διαρκώς για το παρόν και το μέλλον της εργασίας τους.

    Η ΠΝΟ απορρίπτει την άποψη ότι θα υπάρξουν οφέλη από την άρση του καμποτάζ, και μάλιστα ότι αυτά "αφορούν σε μεγάλο βαθμό και τους ίδιους (δηλ. τους ναυτεργάτες)". Αντίθετα, αυτή θα σημαίνει αθρόα απώλεια των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών και εκτόξευση της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.

    Αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός η προσδοκία ότι "πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε ξηρά και θάλασσα, θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και σε πολλούς άλλους τομείς", αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της Ιταλίας στην οποία απασχολούνται 4.000 Ιταλοί ναυτικοί.

    Η ΠΝΟ εστιάζοντας την προσοχή και το ενδιαφέρον της στον τομέα της ναυτικής εργασίας, όχι μόνο δεν πείθεται από τις σχετικές εξαγγελίες, αλλά με βεβαιότητα υποστηρίζει ότι ανεργία και ευημερία συνιστούν έννοιες ασύμβατες".

    Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ.). Η απεργία έχει σαν βασικό αίτημα την πραγματοποίηση προσλήψεων στα ΕΛΤΑ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: "με την ομόφωνη μας απόφαση για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Απριλίου 2010, απαιτούμε προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών σε όλη τη χώρα, άμεσα. Σήμερα με 2.500 κενές οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους, σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το ταχυδρομικό έργο και ο πολίτης αλλά και οι εργαζόμενοι μέσα από την εντατικοποίηση και το φόρτο εργασίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και ανοχής".

    Συγκοινωνίες

    Αύριο Τρίτη από τις 11πμ έως τις 5μμ στάση εργασίας και γενική συνέλευση, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ. Από τη στάση αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

    Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και την ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

    Είδηση: 35863

    [11] Βενεζουέλα - Κολομβία: Στα πρόθυρα νέας έντασης

    Δευτερα, 26 04 2010 08:06

    Νέα επεισόδια στη διαμάχη Βενεζουέλας - Κολομβίας, αναμένεται να προσθέσει η ενδεχόμενη εκλογή στην προεδρία της δεύτερης του Χουάν Μανουέλ Σάντος στις 30 Μαΐου. Τουλάχιστον ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δεν άφησε καμία αμφιβολία γι αυτό, δηλώνοντας ότι η εκλογή του κ. Σάντος: "ενδέχεται να προκαλέσει πόλεμο στην περιοχή".

    Ο κ. Σάντος που είναι πολιτικά προσκείμενος στο απερχόμενο πρόεδρο Αλβάρο Ουρίμπε, δείχνει με βάση τις δημοσκοπήσεις ότι προηγείται σημαντικά.

    Η πλήρης δήλωση του κ. Τσάβες ήταν: "Ο Σάντος ως πρόεδρος μπορεί να προκαλέσει πόλεμο σε αυτήν την περιοχή του κόσμου. Ο κ. Σάντος μπορεί να θέλει να παραστήσει την Κοκκινοσκουφίτσα, στην πραγματικότητα όμως είναι ένας λύκος, ο οποίος διέταξε την επίθεση στον Ισημερινό. Εάν θέλει να γίνει πρόεδρος θα πρέπει να ξεκινήσει λέγοντας "έκανα λάθος" και να ζητήσει συγγνώμη".

    Οι δύο χώρες έχουν παρελθόν στις μεταξύ τους διαμάχες, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος της Κολομβίας, με την ιδιότητά του, ως υπουργός Αμύνης κατηγορείται από τη Βενεζουέλα, ότι είχε διατάξει το 2008, την επίθεση του στρατού εντός του εδάφους του Ισημερινού κατά δυνάμεων των ανταρτών Farc, γεγονός πάντως που ο ίδιος διαψεύδει, δηλώνοντας πως επιθυμεί συνάντηση με τον κ. Τσάβες για να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 35861

    [12] Το δεξιό Fidesz νικητής των εκλογών στην Ουγγαρία

    Δευτερα, 26 04 2010 00:26

    Την πλειοψηφία των 2/3 έλαβε το κόμμα της δεξιάς αντιπολίτευσης Fidesz στην Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε το εθνικό εκλογικό γραφείο, με καταμετρημένο το 82% των ψήφων του β' γύρου των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Στη βουλή κάνει την ιστορική του είσοδο το κόμμα Jobbik της ακροδεξιάς, λαμβάνοντας 48 έδρες.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Fidesz λαμβάνει 263 έδρες, ενώ η πλειοψηφία των 2/3 είναι 258 βουλευτές στο 386μελές ουγγρικό κοινοβούλιο.

    Το σοσιαλιστικό κόμμα MSZP "τιμωρήθηκε" μετά τα σκληρά οικονομικά μέτρα που είχε επιβάλει κι επειδή δεν καταπολέμησε τη διαφθορά, αποσπώντας 58 έδρες.

    Κι ένα τέταρτο κόμμα, το LMP της οικολογικής αριστεράς, που ιδρύθηκε το 2009, διασφάλισε την είσοδό του στο κοινοβούλιο, λαμβάνοντας 16 έδρες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Landslide victory for Hungary's conservative opposition Είδηση: 35859


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 April 2010 - 8:55:27 UTC