Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον

    [01] Κρίσιμες διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον

    Σαββατο, 24 04 2010 21:20

    Συνάντηση με τον διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, είχε στην Ουάσινγκτον ο Γ. Παπακωνσταντίνου."Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου" εκτίμησε ο Όλι Ρεν και επεσήμανε ότι η υποστήριξη θα προέλθει από ένα κοινό τριετές πρόγραμμα, όπου η Ελλάδα καλείται να εντείνει τα μέτρα την επόμενη διετία. Να δράσουν γρήγορα κάλεσε τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και τις ελληνικές αρχές ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

    Ταχεία ενεργοποίηση ζητά το ΔΝΤ

    Στη συνάντηση με τους Ντομινίκ Στρος Καν, Ζαν Κλοντ Τρισέ και Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τους κάλεσε να δράσουν γρήγορα για να τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων και μία ουσιαστική και συμπαγής χρηματοπιστωτική υποστήριξη προς την Ελλάδα.

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει συστήσει την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να παράσχει τα απαιτούμενα κονδύλια.

    Σε μία προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, κάλεσε τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες της χώρας του σε συνομιλίες τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία αυτή.

    Γερμανία: Συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Ευρώ

    Στη Γερμανία, ωστόσο, πολλές είναι οι φωνές που μιλούν για το ενδεχόμενο να πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη ευρώ μετά την απόφαση της Αθήνας να προσφύγει στο σχέδιο βοήθειας ΕΕ και ΔΝΤ.

    " Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη ζώνη του Ευρώ" δήλωσε στο περιοδικό Spiegel που θαν κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ανώτερος αξιωματούχος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU)

    Πρέπει να επιλύσουμε την κρίση αυτή στο πλαίσιο των (ευρωπαϊκών) συνθηκών που ισχύουν σήμερα Β. Σόιμπλε, Γερμανός υπ. Οικονομικών

    "Η πραγματική εναλλακτική είναι να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη ευρώ και να ξαναγίνει ανταγωνιστική με σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", τονίζει επίσης στο Spiegel ο Βέρνελ Λάνγκεν, επικεφαλής της ομάδας των CSU και CDU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Πηγή πάντως από το κόμμα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν πρόκειται για επίσημη θέση των CSU - CDU και ίσως το θέμα αυτό συζητηθεί στην εβδομαδιαία συνάντηση των συντηρητικών ηγετών.

    Την ιδέα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, απέρριψε ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

    "Πρέπει να επιλύσουμε την κρίση αυτή στο πλαίσιο των (ευρωπαϊκών) συνθηκών που ισχύουν σήμερα", ανέφερε στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τονίζει ότι το να μη βοηθάει κανείς σήμερα την κυβέρνηση Παπανδρέου, που μάχεται τόσο σκληρά, είναι σαν να δίνει κίνητρα για ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, που απειλεί το Ευρώ και τα άλλα κράτη της Ένωσης.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Γ. Παπανδρέου: "Η ΝΔ γιγάντωσε τη διαφθορά" Έντονες αντιδράσεις για την προσφυγή στο μηχανισμό Είδηση: 35841


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 April 2010 - 20:53:33 UTC