Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία στα νοσοκομεία στις 22 Απριλίου
  • [02] Σύλληψη γιατρού για απάτη
  • [03] Έξι οι νεκροί από τη συντριβή Αιρμπάς στο Μεξικό
  • [04] Δημήτρη Ρηγογιάννης: Κακώς υπεγράφη η σύμβαση για το C4 I

    [01] Απεργία στα νοσοκομεία στις 22 Απριλίου

    Τεταρτη, 14 04 2010 21:57

    Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22 Απρίλη, αποφάσισε ομόφωνα η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε διάφορες πόλεις. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11πμ την Πέμπτη 22 Απρίλη στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Παράλληλα σε νέα συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ στις 27 Απριλίου θα τεθεί το ζήτημα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Οι διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ είναι η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να μην υπάρξει περιστολή μισθολογικών δικαιωμάτων, καθώς και να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να μη μειωθούν οι συντάξεις.

    Σε πρακτικό επίπεδο στη διάρκεια της απεργίας, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Είδηση: 35431

    [02] Σύλληψη γιατρού για απάτη

    Τεταρτη, 14 04 2010 21:12

    Με τις κατηγορίες για απάτη κατ' εξακολούθηση συνελήφθη από αστυνομικούς μία γυναίκα ιατρός του Γ.Ν. Αθηνών «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί μετά από έρευνα καταγγελίας, προέκυψε ότι η ιατρός είχε διαβεβαιώσει ψευδώς ζευγάρι ιδιωτών, που την είχε επισκεφθεί τον Φεβρουάριο, ότι το Νοσοκομείο διενεργεί εξειδικευμένες εξετάσεις, ενημερώνοντας τους ότι το κόστος των εξετάσεων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ με απόδειξη και 800 Ευρώ χωρίς απόδειξη.

    Στη συνέχεια έλαβε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή, ενώ σήμερα τους παρέδωσε απαντήσεις των εξετάσεων, οι οποίες ήταν ξενόγλωσσες και φέρονται να έχουν εκδοθεί από εργαστήριο της αλλοδαπής. Επιπλέον συνοδεύοντο από αντίστοιχες απαντήσεις στα ελληνικά, τις οποίες φέρεται ότι υπογράφει η ιατρός, ενώ έχει τεθεί σε αυτές σφραγίδα που φέρει τα στοιχεία της και τα στοιχεία του Νοσοκομείου.

    Παρέλαβε δε ως εξόφληση προσημειωμένο χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της κατά τη στιγμή της σύλληψης και κατασχέθηκε.

    Επίσης, όπως εξακριβώθηκε, τον περασμένο Μάρτιο είχε καταφέρει με την ίδια μεθοδολογία να εξαπατήσει και άλλη πολίτη, απαιτώντας και λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των 1.800 Ευρώ.

    Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Είδηση: 35430

    [03] Έξι οι νεκροί από τη συντριβή Αιρμπάς στο Μεξικό

    Τεταρτη, 14 04 2010 20:45

    Έξι άνθρωποι, πέντε εκ των οποίων μέλη του πληρώματος, έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή εμπορευματικού αεροσκάφους, λίγο πριν την προσγείωσή του στο Μοντερέι στα βορειοανατολικά του Μεξικού.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τις τοπικές Αρχές, το αεροσκάφος, τύπου Αίρμπας Α300-Β4, μεξικανικής ιδιωτικής εταιρείας, που πραγματοποιούσε τακτική μεταφορά εμπορευμάτων από το Μεξικό, συνετρίβη λίγο μετά τις 23.30, τοπική ώρα (07.30, ώρα Ελλάδος), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Νεκροί είναι οι πέντε επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, καθώς και ένας οδηγός αυτοκινήτου, το οποίο επλήγη από τα θραύσματα του συντετριμμένου αεροσκάφους, τόνισε ο ίδιος.

    Ένα τμήμα από τα συντρίμμια έπεσε στα χωράφια που περιβάλλουν το αεροδρόμιο του Μοντερέι, ενώ άλλο ένα κατέπεσε στην οδική αρτηρία που οδηγεί σ' αυτό. Ωστόσο, η δραστηριότητα του αεροδρομίου του Μοντερέι δεν διαταράχθηκε από το δυστύχημα, τόνισε ο Καμάτσο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35427

    [04] Δημήτρη Ρηγογιάννης: Κακώς υπεγράφη η σύμβαση για το C4 I

    Τεταρτη, 14 04 2010 19:52

    Οι όροι της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών C4 I και η αξιολόγησή του, ήταν το περιεχόμενο τα κατάθεσης του τεχνικού συμβούλου του συστήματος για λογαριασμό του κράτους Δημήτρης Ρηγογιάννης, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

    Ο μάρτυρας, που ήταν και σύμβουλος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη- Χρήστου Μαρκογιαννάκη και παρέμεινε ως το Νοέμβριο του 2008, κατέθεσε ότι το Δημόσιο πλήρωσε πανάκριβα ένα σύστημα το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε όπως είχε συμφωνηθεί και κυρίως δεν λειτούργησε ποτέ η «καρδιά» του που είναι το υποσύστημα CDSS που ενοποιεί τα διάφορα υποσυστήματα και επιτυγχάνει τη διαλειτουργικότητα του συνολικού συστήματος.

    Κακώς υπεγράφη η «απαράδεκτη αυτή σύμβαση» με αυτούς τους όρους και τις «απαράδεκτες προδιαγραφές» και κακώς παρελήφθησαν τα υποσυστήματα, είπε ο κ. Ρηγογιάννης, ο οποίος μίλησε για ένα «ομιχλώδες» πλαίσιο προδιαγραφών που έδωσε στην ανάδοχο SAIC/SIEMENS «δυνατότητες υπαναχωρήσεων και ευελιξίας».

    Ο ίδιος με εξειδίκευση στο θέμα του CDSS έκανε λόγο για υποτυπώδεις δοκιμές, αλλά και για απόλυτη ευθύνη της SAIC για τη μη επίτευξη της διαλειτουργικότητας του συστήματος. Μίλησε για δοκιμές που έγιναν βεβιασμένα και χωρίς τη συμμετοχή των απαραιτήτων 1300 εξειδικευμένων χρηστών.

    «Για μένα μια εταιρεία σοβαρή δεν θα πρέπει να υπογράφει μία σύμβαση που δεν είχε σκοπό να υλοποιήσει με ένα επαγγελματικό τρόπο το σύστημα C4I. Μπορεί να είχε το σκοπό, αλλά να μην είχε την ικανότητα, δεν ξέρω, ή μπορεί να διάλεξαν λάθος άτομα. Για μένα, όμως, έκαναν τραγικά λάθη στην υλοποίηση του CDSS».

    Ο μάρτυρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την κατάθεση των μελών της επιτροπής παραλαβής που ήσαν άκρως εγκωμιαστικά, χρησιμοποιηθούν από την SAIC στη διαδικασία διαιτησίας στην οποία έχει οδηγηθεί η διαφωνία της με το Δημόσιο για οικονομικές απαιτήσεις.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατήγγειλε την αποπομπή μετά από είκοσι χρόνιας παρουσίας στο ΔΣ του ΟΣΕ του πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Δημήτρη Καραπάνου, ο οποίος είχε εξετασθεί από την επιτροπή και είχε καταγγείλει τους πρώην υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη για υποθέσεις του Οργανισμού.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35426


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 April 2010 - 20:53:50 UTC