Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ριζικές αλλαγές στην Παιδεία
  • [02] Νέος γύρος κινητοποιήσεων
  • [03] Πακιστάν: Άμαχοι οι δεκάδες νεκροί από την επιδρομή του Σαββάτου
  • [04] Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ
  • [05] 800 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε φορτηγό στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ
  • [06] Προσοχή στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών
  • [07] Δημοτικές εκλογές: Συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες - Όχι της ΝΔ στο ΛΑ.ΟΣ
  • [08] Εξεταστική για τη Siemens: Στο μικροσκόπιο το C4I
  • [09] Την Κυριακή η κηδεία του Κατσίνσκι
  • [10] Ρυθμίσεις για τον αγροτικό κλάδο στο υπουργικό Συμβούλιο
  • [11] K.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ:«Αλίμονο, αν η ΝΔ δεν έχει θέση για όλα τα στελέχη της, είναι δυνατόν; Αυτό είναι το αυτονόητο.»
  • [12] Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Εφόσον δεν θα ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα δεν διαβλέπω κινδύνους με την συμμετοχή και συμβολή και του
  • [13] Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Εύχομαι κάποια στιγμή να μην μιλάμε στη ΝΔ ούτε για μαντριά ούτε για λύκους ούτε για τσοπάνους.»
  • [14] Ετοιμάζονται νέα εντάλματα
  • [15] Ξανάρχισε η δίκη του Κάρατζιτς
  • [16] Υπό όρους θέλει να παραιτηθεί ο Μπακίγεφ
  • [17] Συνέντευξη Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ
  • [18] Ενιαία φωνή στα θέματα της οικονομίας
  • [19] Ο Bob Dylan στην Αθήνα!

    [01] Ριζικές αλλαγές στην Παιδεία

    Τριτη, 13 04 2010 17:24

    Ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση, επιφέρει το πολυ-νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Από φέτος, καταργείται η βαθμολογική βάση του 10, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που όπως είπε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ η οποία και υλοποιείται. Προβλέπει επίσης ενεργοποίηση του θεσμού, του δόκιμου εκπαιδευτικού, και την πρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών, αποκλειστικά, μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης, περιλαμβάνει νέες ρυθμίσεις, για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των κολεγίων, και όλων των δομών μετα-λυκειακής εκπαίδευσης.

    Τα 20 σημεία - "κλειδιά" των αλλαγών στην εκπαίδευση

    Αναβάθμιση του εργασιακού βίου των εκπαιδευτικών και της αξίας του εκπαιδευτικού έργου.

    1. Καθιερώνεται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης ως αναγκαία προϋπόθεση για την είσοδο στην εκπαίδευση.

    2. Όλοι οι διορισμοί μόνον μέσω ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται από το σχολικό έτος 2012 - 2013 σε όλα τα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης θα είναι αποκλειστικά και μόνον επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    3. Τέλος στα περίπλοκα και αδιαφανή κριτήρια. Οι πίνακες προϋπηρεσίας κλείνουν οριστικά στις 30.6.2010. Ακολουθεί μεταβατική διετής περίοδος η οποία κατοχυρώνει τα ώριμα δικαιώματα.

    4. Ειδικό βάρος στην παιδαγωγική και τη γενική παιδεία. Αναμορφώνεται πλήρως το περιεχόμενο και η διαδικασία των εξετάσεων ΑΣΕΠ, οι οποίες θα διεξάγονται ανά διετία.

    5. Θεσπίζεται για πρώτη φορά ελάχιστος χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στον τόπο πρώτου διορισμού και είναι τα 3 έτη.

    6. Εισάγεται ο θεσμός του "δόκιμου εκπαιδευτικού". Ο νεοδιόριστος μόνιμος εκπαιδευτικός παραμένει επί δυο έτη ως "δόκιμος εκπαιδευτικός".

    7. Καθιερώνεται ο θεσμός του Μέντορα του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού.

    8. Τριμελής επιτροπή εισηγείται την παραμονή στην εκπαίδευση ή την μετάταξή του στη διοίκηση του δόκιμου εκπαιδευτικού. Θα γίνεται αξιολόγηση από τον Δ/ντη της σχολικής μονάδας, τον Μέντορα και τον Σχολικό Σύμβουλο.

    9. Από το "χύμα" χαρτί στην ενιαία ηλεκτρονική διαδικασία προσδιορισμού κενών οργανικών θέσεων και λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

    10. Από τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ κάθε πρόσληψη για αναπλήρωση ή αντιμετώπιση των κενών, με βάση τη σειρά των ενδιαφερομένων.

    11. Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με στόχο την κατάργηση της ωρομισθίας.

    12. Καμία μετάθεση ή απόσπαση δεν θα γίνεται, αν αφήνει κενό που δεν αναπληρώνεται. Η ηλεκτρονική καταγραφή τους θα επιτρέπει την πλήρη διαφάνεια και προσβασιμότητα στο διαδίκτυο.

    13. Για πρώτη φορά ο ορισμός των μελών των Συμβουλίων επιλογής στελεχών γίνεται υπερκομματικός μέσω της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

    14. Καθιερώνεται πιστοποιητικό διοικητικής ή καθοδηγητικής επάρκειας, ύστερα από επιμόρφωση και εξετάσεις για την επιλογή στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης.

    15. Θεσπίζεται για πρώτη φορά συγκροτημένη διαδικασία διοικητικής και παιδαγωγικής - διδακτικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Ετήσια έκθεση δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Ετήσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.

    Βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΙ

    16. Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος από την ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    17. Μικρότερα και ευέλικτα εκλεκτορικά σώματα για εκλογή μελών ΔΕΠ. Νομοθετείται συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού.

    18. Αίρονται οι περιορισμοί στην εισαγωγή υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη βάση του 10.

    Ρύθμιση θεμάτων Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης

    19. Συγχωνεύσεις - καταργήσεις εκκλησιαστικών σχολείων με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και εξοικονόμηση πόρων.

    Πλαίσιο νομιμότητας και ελέγχου για τις μεταλυκειακές σπουδές

    20. Τέλος στο θεσμικό και εποπτικό κενό για τα Κολέγια. Δημιουργείται νέο θεσμικό πλαίσιο, στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομιμότητας και με ενίσχυση του εθνικού ελέγχου μέσα από την ανάδειξη του αναβαθμισμένου Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, για την πιστοποίηση και παρακολούθηση της λειτουργίας δομών μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

    Διαμαντοπούλου:"Νέο σχολείο με πρωταγωνιστή τον εκπαιδευτικό"

    "Σήμερα εισηγηθήκαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο την πρώτη νομοθετική ρύθμιση, που αφορά το νέο σχολείο και ξεκινάμε από τον πρωταγωνιστή του Νέου Σχολείου τον εκπαιδευτικό. Η πρότασή μας δημιουργεί ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου στην εκπαίδευση μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό, ο οποίος και θα αξιολογείται. Σημαντική, επίσης, επιλογή είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η οποία ξεκινά από το Σεπτέμβριο, και σημαίνει προγραμματισμό για το κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και στους γονείς", τόνισε μετά τη συνεδρίαση η υπουργός Παιδείας.

    Η Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι η κατάργηση της βάσης του 10 θα γίνει από εφέτος, τονίζοντας ότι η απόφαση αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και επιλογή που έχει να κάνει με παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.

    Αντιδράσεις

    "Άνθρακες ο θησαυρός της μεταρρύθμισης που, 6 μήνες τώρα, ευαγγελιζόταν το Υπουργείο Παιδείας. Αποσπασματικά μέτρα, χωρίς μεταξύ τους συνοχή και διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι πολυεξαγγελλόμενες αλλαγές στο χώρο της Εκπαίδευσης, που αφήνουν στην αβεβαιότητα όλους όσους έχουν, χρόνια τώρα, υπηρετήσει την Εκπαίδευση, είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι", τόνισε η υπεύθυνη Παιδείας ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

    Εχθρικό προς τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και τα εργασιακά του δικαιώματα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το ΚΚΕ τονίζοντας ότι "σε αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει "νέο σχολείο" δεν είναι "πρώτα ο μαθητής", αλλά "πρώτα ο επενδυτής."

    "Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως ένα φθηνό, εκμεταλλεύσιμο και ιδεολογικά υποταγμένο εργατικό δυναμικό", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού, ενώ χαιρετίζει την κατάργηση της βάσης του 10.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 35372

    [02] Νέος γύρος κινητοποιήσεων

    Τριτη, 13 04 2010 14:45

    Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν δικηγόροι, ιδιοκτήτες ταξί και παραγωγοί λαϊκών αγορών, αντιδρώντας σε ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Από σήμερα, Τρίτη, έως και την Πέμπτη απεργούν οι δικηγόροι, Τετάρτη και Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί ενώ για την Πέμπτη στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό, τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϋ και τα τραμ από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που είναι και πωλητές λαϊκών αγορών, για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησής τους, ενώ την Τετάρτη προχωρούν σε πανελλαδική απεργία. Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 22 Απριλίου έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

    Αντίδραση στα μέτρα

    Τη στήριξη της στους πολύμορφους αγώνες, που πραγματοποιούνται από συγκεκριμένες ομοσπονδίες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, δήλωσε η ΑΔΕΔΥ σε σχετική της ανακοίνωση.

    Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει την 3ωρη στάση (11.00 έως 14.00) και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΕΝΓΕ, έξω από το Κοινοβούλιο, την Πέμπτη 15/4/2010 (ώρα 12 το μεσημέρι) και την 4ωρη στάση εργασίας (τις τελευταίες ώρες του ωραρίου) της ΠΟΕ - ΟΤΑ, την Τετάρτη 14/4/2010. Η αντιμετώπιση των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης είναι στους πολύμορφους αγώνες, στη συνεχή δράση των εργαζομένων, υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.

    Στις 22 Απριλίου και ώρα 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, όπως είχε εξαγγελθεί.

    Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ

    Σε συνέντευξη Τύπου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι: "η κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, η άντληση τεράστιων δημόσιων και κοινωνικών πόρων, για την επιβίωση και κερδοφορία του, τα καρτέλ, η κατασπατάληση πόρων για την αναπαραγωγή ενός πελατειακού συστήματος, το έλλειμμα αναπτυξιακής πολιτικής και δημιουργικότητας, λιτούς και αποδοτικής αξιοποίησης των δημόσιων και κοινωνικών πόρων, η φοροκλοπή, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή - αποφυγή, συνθέτουν το αδιέξοδο της ελληνικής περίπτωσης και μορφής κρίσης και όχι οι δημόσιες υπηρεσίες, η μισθωτή εργασία, η πραγματική οικονομία. Πράξη ευθύνης, όπως επισημαίνει, είναι η αναδιάταξη του σκηνικού, η έξοδος των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων από τη θέση όπου είναι, με την πλάτη στον τοίχο και μόνιμος στόχος επίθεσης, ενοχοποίησης, το υποζύγιο της ζημιάς, του κόστους της κρίσης".

    "Συνεχίζουμε, απεργούμε στις 22 Απριλίου με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, διαμαρτυρόμαστε 27 Απριλίου, διεκδικούμε και απεργούμε 1η Μάη, κλιμακώνουμε μετά. Μπορούμε με τον αγώνα μας να σταθούμε φραγμός, να ανατρέψουμε άδικες και καταφανώς δυσανάλογες "προσαρμογές" να επαναφέρουμε, να διευρύνουμε δικαιώματα", προσθέτει η ΑΔΕΔΥ. Είδηση: 35363

    [03] Πακιστάν: Άμαχοι οι δεκάδες νεκροί από την επιδρομή του Σαββάτου

    Τριτη, 13 04 2010 16:13

    Όλες οι απώλειες από τη φονική επιδρομή πακιστανικών μαχητικών αεροσκαφών το Σάββατο κοντά στη μεθόριο του Πακιστάν με το Αφγανιστάν ήταν άμαχοι, σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής Χάιμπερ αλλά και κατοίκους. Ωστόσο, αξιωματούχοι του πακιστανικού στρατού εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι οι τουλάχιστον 73 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επιδρομή του Σαββάτου στο απομακρυσμένο χωριό ήταν αντάρτες. Το Πακιστάν έχει εντείνει τις επιχειρήσεις στην περιοχή Χάιμπερ και τη γειτονική Ορακζάι κατά των ανταρτών που διέφυγαν των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι εναντίον των θυλάκων των Ταλιμπάν στο Σουάτ, στο Νότιο Ουαζιριστάν και στο Μπατζαούρ.

    "Να περάσουν από στρατοδικείο"

    "Δεν πρόκειται για μαχητές" δήλωσε ο Ικραμουλά Χαν Κόκιχελ, πρεσβύτερος μιας φυλής στο Σαραβίλα: "Επρόκειτο για το σπίτι ενός άνδρα της φυλής μας, του οποίου οι τρεις γιοι υπηρετούν στον στρατό".

    Το Σάββατο το πρωί μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή στο σπίτι αυτό. Όταν οι κάτοικοι του χωριού πήγαν να απομακρύνουν τα πτώματα από τα συντρίμμια, τα αεροσκάφη επιτέθηκαν ξανά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    "Πρόκειται για βαρβαρότητα. Θέλουμε να περάσουν από στρατοδικείο αυτοί που ευθύνονται για την απώλεια αυτή" σημείωσε ο Ικραμουλά.

    Στο χωριό υπάρχουν καταφύγια, συμπλήρωσε ο Ζαχίρ Νουρ, επίσης κάτοικος του Σαραβίλα, αλλά χρησιμεύουν στην άμυνα των χωρικών από τους αντάρτες.

    "Τους έχουμε αντιμετωπίσει ανοιχτά και δεν τους έχουμε επιτρέψει ποτέ να έρθουν στο έδαφός μας" σημείωσε.

    Και ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της περιοχής Σαφιρουλά Ουαζίρ συμφώνησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από την επιδρομή του Σαββάτου δεν ήταν αντάρτες. "Πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες για την παρουσία ανταρτών στην περιοχή αυτή ήταν εσφαλμένες", είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές "ερευνούν το ζήτημα". Ο ίδιος ζήτησε επίσης συγγνώμη για λογαριασμό της κυβέρνησης και εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

    Η μεγάλη αυτή απώλεια αμάχων σε επιχείρηση του πακιστανικού στρατού μπορεί να καταφέρει πλήγμα στις κυβερνητικές προσπάθειες να κερδίσει η κυβέρνηση και όχι οι Ταλιμπάν τη συμπάθεια των κατοίκων της πακιστανικής μεθορίου.

    Ωστόσο, ο στρατός εξακολουθεί να αρνείται το θάνατο αμάχων σε αυτήν την επιχείρηση που πραγματοποίησε. "Οι αντάρτες έχουν χτίσει ενισχυμένα καταφύγια. Οι κρυψώνες τους χτυπήθηκαν αφού λάβαμε επιβεβαίωση από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών ότι οι αντάρτες βρισκόντουσαν μέσα" δήλωσε αξιωματούχος του στρατού.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: 42 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν BBC: Pakistan 'military air strike kills civilians'

    Είδηση: 35367

    [04] Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ

    Τριτη, 13 04 2010 15:01

    Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ για περίπου δυο ώρες προχώρησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ζητώντας την αποφυλάκιση των έξι συλληφθέντων για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα". Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι μέλη του ΔΣ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ενωσης Πάνος Σόμπολος, ήταν όμηροι των αντιεξουσιαστών. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της κατάληψης τα μέλη του ΔΣ αποχώρησαν από το κτήριο της Ένωσης.

    Κατάληψη στο κτήριο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών πραγματοποίησαν το μεσημέρι περί τα 60 άτομα, από το χώρο ταν αντιεξουσιαστών.

    Η έφοδος πραγματοποιήθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και οι καταληψίες αφού έβγαλαν το προσωπικό από το κτήριο, εγκλώβισαν σε γραφείο τον πρόεδρό της Πάνο Σόμπολο, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Έννυ Μαγιάση και Χρήστο Κυρίτση, τους οποίους άφησαν ελεύθερους λίγο αργότερα.

    Έξω από το κτήριο οι καταληψίες ανάρτησαν πανό, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη των έξι, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

    Στον τόπο της κατάληψης έχουν έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, και μετά από διαπραγματεύσεις οι καταληψίες αποχώρησαν.

    Οι αντιεξουσιαστές, αφού έκαναν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ επί δύο ώρες, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα έφυγαν, κάνοντας πορεία στην οδό Σόλωνος. Είδηση: 35366

    [05] 800 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε φορτηγό στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ

    Τριτη, 13 04 2010 17:40

    Με περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης, που είχαν κρυμμένα σε φορτηγό βοήθεια των οδηγών που μετέχουν στον αγώνα ράλι Παρίσι- Ντακέρ, σκόπευαν να γεμίσουν τις πιάτσες της Ισπανίας και όχι μόνο τα μέλη διεθνούς κυκλώματος που συνελήφθησαν από την αστυνομία του Μπιλμπάο.

    Συγκεκριμένα, από τις ισπανικές αρχές στο Μπιλμπάο κατασχέθηκαν περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης, τα οποία ήταν κρυμμένα στο διπλό πάτωμα ενός φορτηγού που ήταν καμουφλαρισμένο σε φορτηγό βοήθειας για τους συμμετέχοντες στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ, ενώ συνελήφθησαν επτά ισπανοί ως μέλη του κυκλώματος.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το φορτηγό είχε φύγει από το λιμάνι του Μπιλμπάο τον Ιανουάριο για την Αργεντινή, όπου διεξήχθη το ράλι. Το όχημα, που ήταν καμουφλαρισμένο σε όχημα βοήθειας για τους συμμετέχοντες στο ράλι και έφερε κανονικά τα σήματα των χορηγών αλλά και διαφημίσεις, φορτώθηκε στην Αργεντική με 814 κιλά κοκαΐνης.

    Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε έναν φάκελο από μόλυβδο ώστε να μη γίνει αντιληπτή η κοκαΐνη κατά τη διάρκεια των ελέγχων, επισημαίνει η αστυνομία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έμποροι ναρκωτικών είχαν εξοπλίσει το φορτηγό με όλο τον τεχνικό εξοπλισμό που ήταν απαραίτητος για να πάρει μέρος στο ράλι. Ακόμα και οι ίδιοι "φορούσαν τις επίσημες στολές του ράλι με τα σήματα των χορηγών και διαφημίσεις".

    Όταν τελείωσε το ράλι οι έμποροι προσπάθησαν να περάσουν το φορτηγό στην Ισπανία, όπου και κατασχέθηκε από την αστυνομία, η οποία είχε ξεκινήσει να τους παρακολουθεί από την εποχή που αγόρασαν το φορτηγό.

    Οι συλλήψεις έγιναν στο Μπιλμπαό, τη Βαρκελόνη και την Ίμπιζα. Η αστυνομία κατάσχεσε επίσης 15.000 χάπια "έκστασι", περίπου 47.000 ευρώ και δύο όπλα.

    1,3 τόνοι κοκαϊνης στη Γερμανία

    Ένα ακόμη τεράστιο φορτίο κοκαΐνης, που προοριζόταν για τις αγορές της Ευρώπης, εντόπισαν στο λιμάνι του Αμβούργου και οι γερμανικές διωκτικές Αρχές που δέσμευσαν 1,3 τόνους της ναρκωτικής ουσίας και συνέλαβαν άλλους επτά υπόπτους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τελωνειακές αρχές έκαναν έλεγχο σε φορτίο τούβλων και ξύλων που προερχόταν από την Παραγουάη και έφθασε στο Αμβούργο τη Δευτέρα. Όμως διαπιστώθηκε ότι "31 από τις 32 παλέτες δεν περιείχαν μόνο τούβλα και ξύλα, αλλά και κιβώτια με κοκαΐνη". Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπισθεί στην Γερμανία.

    Στο πλαίσιο των ερευνών η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, ηλικίας από 27 έως 35 ετών, που είναι ύποπτα για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Βασικοί ύποπτοι είναι ένας Παραγουανός, 35 ετών, κάτοικος Αμβούργου και ένας Γερμανός τουρκικής καταγωγής, 31 ετών. Άλλοι τρεις Γερμανοί και ένας Τούρκος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35375

    [06] Προσοχή στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

    Τριτη, 13 04 2010 19:07

    Υγεια

    Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών που καταγράφεται στη χώρα μας, καθιστά τα φάρμακα ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, μερίδιο ευθύνης φέρουν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι με τη στάση τους ενισχύουν την τάση των ασθενών να καταναλώνουν αντιβιοτικά χωρίς ιατρική γνώμη. Το αποτέλεσμα είναι, να δημιουργούνται ανθεκτικά και επικίνδυνα μικρόβια λόγω της κατάχρησης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 35377

    [07] Δημοτικές εκλογές: Συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες - Όχι της ΝΔ στο ΛΑ.ΟΣ

    Τριτη, 13 04 2010 17:33

    Συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες των κομμάτων προκαλεί ο «Καλλικράτης». Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο «Βήμα», εκφράζει την πάγια θέση του για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά, κάτι όμως που προϋποθέτει, όπως σημειώνει, ειλικρινείς προθέσεις και από τις δύο πλευρές. "Αριστερά δεν είναι η μόνιμη άρνηση κάθε αλλαγής στον τόπο μας, δεν είναι οι εύκολες καταγγελίες των αυτονόητων αδυναμιών του σημερινού οικονομικού συστήματος, ούτε είναι ιδεοληψίες που οδηγούν σε διχασμούς" αναφέρει ο Πρωθυπουργός. Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα είναι Κομμουνιστικό και όχι γενικώς αριστερό και συνεπώς οι αναφορές του Πρωθυπουργού δεν το αφορούν. Για επικοινωνιακές σκοπιμότητες της Kυβέρνησης μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει κάθε παράθυρο συνεργασίας. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με δήλωσή του κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε διάλογο "για το πώς θα εμποδιστεί το ΠΑΣΟΚ να εγκαθιδρύσει στις περιφέρειες μια μονοκρατορία".

    Νέο κάλεσμα Καρατζαφέρη προς τη ΝΔ ενόψει δημοτικών εκλογών

    Ο Γ. Καρατζαφέρης απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε απορρίψει την πρόταση του αρχηγού του ΛΑΟΣ, δήλωσε ότι «μόνον αν λειτουργήσουμε συνολικά και τα δύο Κόμματα της Παράταξης και οι ανεξάρτητες πολιτικές προσωπικότητες του χώρου, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποια περιφέρεια, από αυτές που διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ με τον "Καλλικράτη"».

    «Από τη στιγμή, που η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι για τις εκλογές αυτές τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες, τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν νόημα» σημείωνε νωρίτερα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, τον κάλεσε να αφήσει τις υπεκφυγές και να προσέλθει σε διάλογο. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ΝΔ φοβάται το διάλογο» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η "ισχύς εν τη ενώσει" θα φέρει αποτελέσματα».

    Αναφέρθηκε στη συνάντησή του με το Μιλτιάδη Έβερτ και είπε ότι θέλει να ακούσει από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ τις απόψεις του.

    Τέλος είπε ότι έχει ζητήσει συνάντηση και από τον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση ακόμη από τον πρώην πρωθυπουργό.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις του με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι είχε μαζί της διαφορές, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και διαφωνούσε με τις απόψεις της.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35376

    [08] Εξεταστική για τη Siemens: Στο μικροσκόπιο το C4I

    Τριτη, 13 04 2010 16:58

    Με τις καταθέσεις αξιωματικών του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής αλλά και τεχνικών συμβούλων για το C4I συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα μαύρα ταμεία της Siemens. Για πρώτη φορά από την έναρξη των εργασιών της η εξεταστική καλεί για την Τετάρτη, υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας Siemens ενώ δεν αποκλείεται στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας να ξεκινήσουν οι καταθέσεις από πολιτικά πρόσωπα.

    Αντιπαραθέσεις

    Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής, Κώστας Τζαβάρας, επικαλέστηκε διαδοχικές αποφάσεις του περασμένου Δεκεμβρίου με τις οποίες καταβλήθηκαν 5 εκ. ευρώ συνολικά για τη λειτουργία του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και την παροχή υπηρεσιών για το σύστημα παρακολούθησης ΤΕΤΡΑ.

    Οι συγκεκριμένες αποφάσεις φέρουν την υπογραφή του υφ. Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου και όπως υποστηρίζει η ΝΔ συνιστά πολιτικό και λαϊκό εμπαιγμό από τη μία το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν κατήγγειλε τη σύμβαση για το C4I και από την άλλη να εξοφλεί την ανάδοχο εταιρία.

    Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι οι πληρωμές έγιναν στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων που ανέλαβε το ελληνικό Δημόσιο μετά από τροποποίηση της σύμβασης που έγινα επί ημερών του Βύρωνα Πολύδωρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ρήγας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη τροποιητική σύμβαση ήταν εκείνη η οποία έδεσε χειροπόδαρα το ελληνικό Δημόσιο ως προς την παραλαβή των συστημάτων και την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 35370

    [09] Την Κυριακή η κηδεία του Κατσίνσκι

    Τριτη, 13 04 2010 16:48

    Κάθε ενδεχόμενο, το αεροσκάφος του Πολωνού προέδρου να κατέπεσε λόγω πυρκαγιάς ή έκρηξης, απέκλεισαν οι Ρώσοι ειδικοί σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ.

    "Η προκαταρκτική ανάλυση των μαγνητοφώνων του αεροσκάφους και το αποτέλεσμα της επιτόπιας έρευνας έδειξαν ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη ή φωτιά στο αεροσκάφος", είπε ο Ιβανόφ στη διάρκεια σύσκεψης της ρωσικής κυβερνητικής επιτροπής στην οποία μετείχαν και Πολωνοί ειδικοί, αποκλείοντας ταυτόχρονα και κάθε σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας.

    "Οι κινητήρες του αεροπλάνου λειτούργησαν ως τη στιγμή της πρόσκρουσης στο έδαφος", πρόσθεσε.

    Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της διακυβερνητικής επιτροπής αεροπορίας (MAK) ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Δευτέρας ανακαλύφθηκε και τρίτο μαύρο κουτί στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας στη Ρωσία, το οποίο θα αναλυθεί στην Πολωνία.

    Την Κυριακή η κηδεία του προεδρικού ζεύγους

    Στον καθεδρικό ναό στην Κρακοβία, όπου βρίσκονται θαμμένοι βασιλείς, πρόεδροι και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της πολωνικής ιστορίας, θα κηδευτεί την Κυριακή το μεσημέρι ο Λεχ Κατσίνσκι και η σύζυγός του Μαρίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

    Οι σοροί του προέδρου και της συζύγου του, οι οποίοι βρήκαν το θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία το Σάββατο, έχουν εκτεθεί από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.

    Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία πανεθνική εκδήλωση στη μνήμη των 96 ανθρώπων που χάθηκαν στο δυστύχημα.

    Την Τετάρτη η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών

    Και ενώ η χώρα πενθεί τον άδοξο θάνατο του προέδρου της, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Λεχ Κατσίνσκι

    Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου της Πολωνίας, η ανακοίνωση των προεδρικών εκλογών " είναι απολύτως απαραίτητο".

    Σύμφωνα με το πολωνικό σύνταγμα, ο Κομορόφσκι έχει περιθώριο 14 ημερών για να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν σε διάστημα 60 ημερών από την προκήρυξή τους.

    ΟΗΕ

    "Για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προτρέπει τα ενδιαφερόμενα μέρη να βρουν μια λύση ειρηνική και που θα σέβεται το Σύνταγμα". Μπαν Κι μουν

    Έκκληση για εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη διαφορά τους απηύθυνε προς την προσωρινή κυβέρνηση και τον ανατραπέντα πρόεδρο του Κιργιστάν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι μουν ο οποίος επισκέφθηκε αυτό το μήνα το Κιργιστάν και σήμερα συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια "παρακολουθεί με ανησυχία τη συνταγματική μάχη στο Κιργιζιστάν και τις απειλές για χρήση βίας".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35371

    [10] Ρυθμίσεις για τον αγροτικό κλάδο στο υπουργικό Συμβούλιο

    Τριτη, 13 04 2010 16:32

    Το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε και ρυθμίσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε σχετικά νομοσχέδια που παρουσίασε η Κατερίνα Μπαζελή προβλέπεται ενιαίο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, νέα δομή στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για πρώτη φορά καθιερώνεται ποσόστωση στα ψηφοδέλτια και ορίζεται στο 40% για άνδρες μέχρι 40 ετών και 10% για τις γυναίκες.

    Ενιαίο μητρώο

    Ενιαίο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με νομοσχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

    Στο Μητρώο εγγράφονται ως επαγγελματίες αγρότες όσοι είναι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ή συνταξιοδοτούνται από αυτόν και η αγροτική τους δραστηριότητα καλύπτει το 35% του ετήσιου εισοδήματός τους.

    Στο Μητρώο εγγράφονται επίσης οι αλιείς που έχουν επαγγελματική άδεια αλλά και φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες αγρότες αλλά καλλιεργούν ή μισθώνουν αγροτεμάχια.

    Νέα δομή στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα

    Νέα δομή στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα προωθεί με άλλο νομοσχέδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Καθιερώνονται τρεις βαθμίδες συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

    Η πρώτη, είναι ανά κλάδο φυτική, ζωική παραγωγή και αλιεία. Η δεύτερη, σε επίπεδο ενός ή δύο όμορων Δήμων και μια τριτοβάθμια Αγροτική οργάνωση για όλη την επικράτεια με την συμμετοχή εκπροσώπων από τις δύο άλλες.

    Για πρώτη φορά καθιερώνεται ποσόστωση στα ψηφοδέλτια και ορίζεται στο 40% για άνδρες μέχρι 40 ετών και 10% για τις γυναίκες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, NET Είδηση: 35368

    [11] K.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ:«Αλίμονο, αν η ΝΔ δεν έχει θέση για όλα τα στελέχη της, είναι δυνατόν; Αυτό είναι το αυτονόητο.»

    Τριτη, 13 04 2010 15:05

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: « Το σημαντικό είναι να δίνουμε ειδήσεις ως ΝΔ και να δίνουμε θετικές ειδήσεις. Την Κυριακή αποφασίστηκε στη ΚΕ μια σειρά από αλλαγές, πραγματικά είναι πολύ σημαντικές οι αλλαγές και εκσυγχρονίζουν την παράταξή μας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα βάλετε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε ακόμα και νέο όνομα για τη ΝΔ, όπως είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος;»

    Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: « Όταν βγαίνεις από μια ήττα -όπως η ήττα της 4ης Οκτωβρίου που ήταν σημαντική ήττα- και από την άλλη μεριά πας να κάνεις μια αναδιοργάνωση στο κόμμα, από εκεί και πέρα οι αλλαγές είναι λογικό ότι πρέπει να είναι ουσιαστικές και όπου χρειάζεται να είναι και βαθιές αλλαγές. Έχω την εντύπωση ότι ο κος Αβραμόπουλος, ότι αυτό που είπε είναι ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν σε βάθος, να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι αν χρειαστεί. Δηλαδή δεν πρέπει να δουλέψουμε ούτε με φοβικά σύνδρομα, ούτε με ταμπού. Αν υπάρξουν προτάσεις να συζητήσουμε και για τα σύμβολα, ας κάνουμε τη συζήτηση. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να γίνει μια τέτοια αλλαγή. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να συζητήσουμε και το θέμα του ονόματος, ας το βάλουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους αλλαγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ταμπού.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κυριολεκτικά βρίσκεται μια έντονη ζύμωση στο εσωτερικό της ΝΔ.»

    Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: « Απόλυτα λογικό είναι. Όταν προσπαθείς να αναδιοργανώσεις το κόμμα, να μπαίνουν όλα σε συζήτηση, θα συζητήσουμε τα πάντα. Αυτό όμως αφορά περισσότερο στα στελέχη της ΝΔ, συμβαίνει με εμάς - τα στελέχη- δηλαδή να χανόμαστε στο κόσμο τον εσωτερικό των παρατάξεών μας και κινδυνεύουμε να μην ακούσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας. Αλλά η κοινωνία σήμερα νοιάζεται για το πως θα βγει η πατρίδα μας από αυτή την δύσκολη κρίση. Και περιμένει από τη ΝΔ τις θέσεις που θα πάρει και τις προτάσεις που θα κάνει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η κα Μπακογιάννη χωράει στη ΝΔ, ή δεν χωράει;»

    Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: « Με ρωτάτε τώρα για ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της παράταξής μας, την κα Μπακογιάννη για το αν χωράει στη ΝΔ, μα είναι αυτονόητο. Αλίμονο, αν η ΝΔ δεν έχει θέση για όλα τα στελέχη της, είναι δυνατόν; αυτό είναι το αυτονόητο. Πιστεύω ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα, σαφώς μπορούν να συνυπάρξουν όλα τα στελέχη και βεβαίως σε κάποια θέματα μπορεί να υπάρχουν ενδεχομένως και διαφορετικές απόψεις. Αρκεί αυτές οι απόψεις να μην είναι θεμελιωδώς αντίθετες από τις βασικές αρχές του κόμματός μας. Εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα στρατευμένων, συντεταγμένων στελεχών που δεν έχουν το δικαίωμα της προσωπικής άποψης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φαίνεται πως είναι νομοτελειακό για τα κόμματα εξουσίας, όταν περνούν στην αντιπολίτευση και με χαρακτηριστικά βαριάς ήττας να περάσουν μια περίοδο, η οποία είναι επώδυνη.»

    Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: « Δεν είναι ευχάριστες αυτές οι διαδικασίες πάντα, πολλές φορές είναι επώδυνες, είναι δυσάρεστες, είναι σκληρές, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητες, γιατί αλίμονο, αν ένα κόμμα βγαίνοντας από μια δύσκολη και σκληρή μάχη, μια μάχη στην οποία ηττήθηκε πολιτικά, εάν δεν αναζητήσει τις αιτίες της ήττας, αν δεν δει τι οδήγησε εκεί, εάν δεν διορθώσει την πορεία του, να απαλλαγεί από αυτά τα αρνητικά που υπήρξαν στην προηγούμενη πορεία. Υπήρξαν στιγμές στην παράταξή μας και κατά την διάρκεια του εσωκομματικού αγώνα για την ανάδειξη νέου αρχηγού που ήταν σκληρές. Κάποια στελέχη υπερέβαλαν εαυτό, αλλά εν πάση περιπτώσει δανείζομαι την φράση που είπε ο πρόεδρός μας, ότι από την επομένη, «από την 30η Νοεμβρίου τραβάμε ένα σφουγγάρι προς τα πίσω και πάμε όλοι μαζί.» Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αλίμονο αν προχωρούμε στη ΝΔ και μοιράζουμε τον κόσμο μας, λέγοντας ότι «εγώ ήμουν με τον Σαμαρά, ο άλλος ήταν με την Ντόρα, ο άλλος ήταν με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.» Βεβαίως δεν έχουμε τελειώσει την διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματός μας, σε αυτή την πορεία βρισκόμαστε. Δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη, χρειάζεται χρόνος.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα είστε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης;»

    Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: « Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση νομίζω ότι περιττεύει, τον πρώτο λόγο βεβαίως τον έχει ο νυν δήμαρχος.»

    Είδηση: 35365

    [12] Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Εφόσον δεν θα ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα δεν διαβλέπω κινδύνους με την συμμετοχή και συμβολή και του ΔΝΤ.»

    Τριτη, 13 04 2010 13:37

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Δημήτρη Χόνδρο.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα αποφύγουμε, ή όχι την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού;»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: « Η εξέλιξη αυτή, δηλαδή η συγκεκριμενοποίηση του μηχανισμού στήριξης είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα και για ολόκληρη την ΕΕ και ειδικότερα την ευρωζώνη. Και είναι πολύ συγκεκριμένο πλέον αυτό το δίχτυ ασφαλείας. Για το αν θα κάνει χρήση ή όχι η χώρα μας θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά των διαφόρων αγορών. Η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχτεί - να στηριχτούμε- πρωτίστως στις δικές μας προσπάθειες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει με συνέπεια να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής για νοικοκύρεμα σε ό,τι αφορά την εθνική οικονομία, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα δεν θα είναι έρμαιο- και οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν θα είναι έρμαιο στις επιδιώξεις και στις ορέξεις των διεθνών κερδοσκόπων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σας άκουσα να λέτε ότι δεν πρέπει να μας φοβίζει η προσφυγή στο ΔΝΤ, αν βεβαίως το ταμείο είναι διατεθειμένο να δανείσει με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό των κερδοσκόπων.»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: « Εφόσον το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα που θα έθεταν σε κίνδυνο την κοινοτική συνοχή στη χώρα μας, τότε δεν διαβλέπω κινδύνους με την συμμετοχή και συμβολή και του ΔΝΤ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι η Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και ταμείο επεξεργάζονται ήδη τους όρους με τους οποίους θα χορηγήσουν το πακέτο βοήθειας και οι οποίοι αφορούν σε πρόσθετα μέτρα που σχετίζονται με ασφαλιστικό, με ανταγωνιστικότητα και μεταρρυθμίσεις.

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Δεν έχει να κάνει με το τι θα ζητήσουν οι εταίροι μας , αυτές είναι αναγκαίες αλλαγές στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε εμείς. Είναι γνωστό ότι θα πρέπει να έχει βιωσιμότητα το ασφαλιστικό μας σύστημα. Το ότι επίσης χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα και του δημόσιου τομέα, αλλά και ευρύτερα της οικονομίας και αυτό είναι κοινή διαπίστωση. Χρειάζεται να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στα αναπτυξιακά μέτρα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είστε αισιόδοξος όσον αφορά στην πορεία μας από εδώ και στο εξής;»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: « Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι είναι αποφασισμένος και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά να προχωρήσουμε σε αυτές τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία για τη χώρα, ο τόπος μας. Και ταυτόχρονα είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία την αναγκαιότητα αυτών των αλλαγών. Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, προσπάθειες, αποφάσεις και στις δικές μας θυσίες, μπορούμε να βγούμε και θα βγούμε από την κρίση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχουμε όμως και μια θετική εξέλιξη όσον αφορά στο μέτωπο της τρομοκρατίας.»

    Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: «Αυτό το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζει και το αρμόδιο υπουργείο και η ελληνική αστυνομία με πολύ σοβαρότητα και πολύ συστηματικότητα.»

    Είδηση: 35361

    [13] Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Εύχομαι κάποια στιγμή να μην μιλάμε στη ΝΔ ούτε για μαντριά ούτε για λύκους ούτε για τσοπάνους.»

    Τριτη, 13 04 2010 12:58

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υιοθετείτε την εκτίμηση ότι ξετυλίγεται το κουβάρι;»

    Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: « Πρέπει να περιμένουμε ακόμα. Καμιά φορά υπάρχει ιδιαίτερα από το μέρος των αστυνομικών αρχών και το λέω πολύ καλοπροαίρετα αυτό το πράγμα, διότι μάλλον λείπει η εμπειρία, ή αν θέλετε δεν έχουν τις ίδιες γνώσεις και γενικότερα αντιμετώπιση των καταστάσεων με τα δικαστήρια. Πολλές φορές γίνεται μια υπερεκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, η οποία δεν ταυτίζεται με την εκτίμηση των δικαστηρίων στην συνέχεια. Μακάρι στο τέλος να αποδειχτεί ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν σεσημασμένοι του αντιεξουσιαστικού χώρου.»

    Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: « Συγκεκριμένοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής τους είχαν χρεωθεί και τους παρακολουθούσαν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πριν από ένα χρόνο είχε συλληφθεί ο Μαζιώτης στη Θήβα και όμως είχε ξεφύγει πάλι.»

    Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: « Δεν ξέρω αν είχε συλληφθεί ο Μαζιώτης πριν από ένα χρόνο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είχε εντοπιστεί.»

    Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: « Όχι - όχι. Αυτό ήταν μια δημοσιογραφική πληροφορία. Δεν ήταν αλήθεια. Για μένα κάτι άλλο είναι απορία ότι 3 διαδοχικές αλλαγές με τις 2 μάλιστα παραιτήσεις στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών μέσα σε 6 μήνες, κάτι δεν μου πάει καλά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κάποια στιγμή πρέπει να απαντήσετε στην κριτική που δέχεστε, ως ηγεσία του υπουργείου της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι ήταν ανενεργής η αντιτρομοκρατική επί 5 χρόνια.»

    Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: « Εγώ λέω ότι η μοναδική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία τα 35 χρόνια που μας ταλαιπωρεί η τρομοκρατία υπήρξε επί των ημερών μου τότε που με δικές τις δυνάμεις η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, χωρίς την τύχη μαζί της και χωρίς συμπαράσταση κανενός κατόρθωσε και βρήκε την γιάφκα των Πυρήνων της Φωτιάς στο Χαλάνδρι, χωρίς την θεά τύχη επαναλαμβάνω.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ποια είναι η άποψη σας, όποιος βγαίνει από το μαντρί δεν τον τρώει πια ο λύκος;»

    Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: « Εύχομαι κάποια στιγμή να μην μιλάμε στη ΝΔ ούτε για μαντριά ούτε για λύκους ούτε για τσοπάνους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Βλέπετε οι διαγραφές που αφήνει να εννοηθεί ο κ. Σαμαράς να γίνουν πραγματικότητα για κάποιους;»

    Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: « Πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί και δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Δεν λύνονται τα προβλήματα εύκολα έτσι.»

    Είδηση: 35360

    [14] Ετοιμάζονται νέα εντάλματα

    Τριτη, 13 04 2010 12:36

    Σε πλήρη εξέλιξη και προς πάσα κατεύθυνση είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της γιάφκας με το οπλοστάσιο του "Επαναστατικού Αγώνα". Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση περιμένουν τα εντάλματα σύλληψης για ακόμα 4 υπόπτους, 2 άνδρες και 2 γυναίκες, που έχουν προκύψει από στοιχεία κινητού τηλεφώνου του Λάμπρου Φούντα και από αποτυπώματα στο σπίτι του, ενώ όλα τα ευρήματα επαναξιολογούνται και οδηγούν στην εκτίμηση ότι η γιάφκα βρίσκεται στο τρίγωνο Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Ιωνία - Περισσός. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, απέστειλε έγγραφο με το οποίο ζητεί την σύγκληση της ολομέλειας Εφετών της Αθήνας προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα". Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε "καίριο βήμα" στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τις συλλήψεις των τελευταίων ημερών και συνεχάρη τον Υπουργό Προστασιας του Πολίτη και όσους δούλεψαν σε αυτήν την υπόθεση.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, νέα εντάλματα σύλληψης ετοιμάζουν μέσα στα επόμενα 24ωρα, οι Αντιτρομοκρατικές Αρχές για τουλάχιστον 4 άτομα που τα θεωρούν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, έχουν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία για πολλά πρόσωπα πέραν των 6 κατηγορουμένων, οι οποίοι απολογούνται αύριο και μεθαύριο. Στη δικογραφία της υπόθεσης έχει συμπεριληφθεί και μια αποκαλυπτική τηλεφωνική συνομιλία που αποδίδεται στο Νίκο Μαζιώτη και σε άγνωστο άνδρα, ελάχιστες ώρες μετά την έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια από την οποία βρήκε τραγικό θάνατο ο 15χρονος Αφγανός.

    Στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφίας ο Νίκος Μαζιώτης δέχεται στο κινητό του μία κλήση από ένα καρτοκινητό τηλέφωνο. Η συνομιλία μεταξύ των δύο αντρών που καταγράφηκε από τις διωκτικές αρχές εκτιμάται από την αστυνομία πως αφορά στην δολοφονική έκρηξη που είχε σημειωθεί τρεις ώρες νωρίτερα στα Πατήσια όπου έχασε την ζωή του ο 15χρονος αφγανός.

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της γιάφκας της οργάνωσης. Μέχρι στιγμής από τις έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια, δεν έχει βρεθεί το οπλοστάσιο της οργάνωσης. Η αστυνομία εκτιμά ότι το οπλοστάσιο της οργάνωσης βρίσκεται σε δύο γιάφκες, μια εκ των οποίων ενδεχομένως να βρίσκεται στο τρίγωνο μεταξύ Πατησίων, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας.

    Στα εργαστήρια της αστυνομίας εξακολουθούν να αναλύονται όλα όσα βρέθηκαν χθες στο σπίτι του Νίκου Μαζιώτη αλλά και στο διαμέρισμα της οδού Σαραντόγλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία πως σε γειτονικές οικίες διέμεναν αστυνομικοί.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι καταγεγραμμένες από τις διωκτικές αρχές τηλεφωνικές συνομιλίες ορισμένων εκ των κατηγορουμένων. Μία ακόμη συνομιλία που έχει συμπεριληφθεί στην δικογραφία της υπόθεσης αφορά σε μία κλήση που δέχθηκε και πάλι ο Νίκος Μαζιώτης στο κινητό του από άγνωστο άντρα που του τηλεφώνησε το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου από καρτοτηλέφωνο.

    Γ. Παπανδρέου: "Αποκατάσταση της ευνομίας"

    Με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας συσχέτισε ο Πρωθυπουργός την επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    "Στο πλαίσιο της ανάκτησης της αξιοπιστίας και της ευνομίας έγινε ένα καίριο βήμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συγχαίρω τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη και όσους δούλεψαν σε αυτή την υπόθεση" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

    Πρόσωπο - κλειδί ο Λ. Φούντας

    Πρόσωπο κλειδί στις έρευνες αποδεικνύεται ο Λάμπρος Φούντας.

    Στο σπίτι του βρέθηκαν:

    Μία μαύρη κουκούλα full face

    Ολόσωμες φόρμες

    Laptop

    Τρία φύλλα με οδηγίες φίλτρων αναπνευστικών μασκών

    Σπρέι δακρυγόνου

    Αντιασφυξιογόνος μάσκα και ένα φύλλο χαρτί τυπωμένο σε η/υ με τίτλο «δεν χρειάζονται πολλά λόγια» με αποτυπώματα του Κορτέση και του Νικητόπουλου

    Η τελευταία κλήση του Φούντα έγινε από την τηλεκάρτα του στις 9-03-2010 ώρα 22.44 μμ. από καρτοθάλαμο του ΟΤΕ στη Λεωφ Αλεξάνδρας 122.

    Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Φούντας είχε επαφές με Μαζιώτη, Γουρνά, Νικητόπουλο και τον Κ.Κ. όπως και με άλλα άγνωστα στην ανάκριση άτομα.

    Εκτιμάται ότι το τηλεφώνημα έγινε πριν το επικείμενο χτύπημα στην Πανόρμου καθώς και ότι στη Δάφνη ο Φούντας με έναν εκ των συλληφθέντων είχαν πάει για να κλέψουν Ι.Χ που θα χρησιμοποιούσαν στο χτύπημα.

    To σκίτσο για το χτύπημα στην Πανόρμου

    Τη Δευτέρα, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα σκαρίφημα για το επικείμενο χτύπημα στην Πανόρμου.

    Είναι σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια και αποτυπώνει τη θέση στατικής δύναμης αστυνομικών στη διασταύρωση των οδών Πανόρμου και Βαθέως.

    Η αντιτρομοκρατική βρέθηκε πολύ κοντά στη σύλληψη των φερόμενων ως τρομοκρατών τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα παρακολουθώντας τον Ευάγγελο Σταθόπουλο να κάνει σκοποβολή στον Υμηττό.

    Τότε κρίθηκε ότι τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί δεν «έδεναν» τους συλληφθέντες και έτσι οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε συλλήψεις.

    Περισυλλέχθηκαν κάλυκες από όπλα διαφόρων διαμετρημάτων τα οποία όπως ανακοινώθηκε δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα.

    Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Δήμητρα Ρούπα, είναι τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

    Σχόλιο ΛΑΟΣ

    «Ο κ. Χρυσοχοΐδης, όσο ρίχνει τον «κουβά» στο «πηγάδι» της τρομοκρατίας, θα βγάζει πολύ πράγμα... Αν, όμως, αντί για «κουβά» ρίξει «δύτη», τότε θα βγάλει θησαυρούς...» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ.

    Πηγή: ΝΕΤ, NET 105.8

    Σχετικά άρθρα: Ποινική δίωξη σε βάρος των έξι Είδηση: 35357

    [15] Ξανάρχισε η δίκη του Κάρατζιτς

    Τριτη, 13 04 2010 17:12

    Άρχισε και πάλι ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη, μετά τις 5 Μαρτίου, οπότε και είχε διακοπεί, προκειμένου να εξεταστεί αίτηση που είχε υποβάλει ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, η δίκη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

    Η δίκη του Κάρατζιτς, η οποία έχει ξεκινήσει πριν από πέντε μήνες, διακόπηκε για δεύτερη φορά το Μάρτιο, προκειμένου να εξεταστεί έφεση που είχε υποβάλει ο Κάρατζιτς ζητώντας να του δοθεί περισσότερος χρόνος για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

    Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημά του, οπότε η δίκη του ξεκίνησε και πάλι σήμερα.

    Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 15:30 ώρα Ελλάδος από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ο-Γκον Κουόν παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος ασκεί ο ίδιος την υπεράσπισή του και δηλώνει αθώος.

    Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε στο δικαστήριο ο Άχμετ Ζούλιτς, ο οποίος συνελήφθη και κρατείτο σε σερβικά στρατόπεδα από την αρχή του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).

    Ο Ζούλιτς ήταν παρών τον Ιούνιο του 1992 στην εκτέλεση περίπου 15 ανδρών από Σέρβους στρατιώτες, σύμφωνα με τον ίδιο, και επίσης στη μεταφορά με φορτηγό αιχμαλώτων πολέμου κατά την οποία πολλοί πέθαναν από ασφυξία.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35373

    [16] Υπό όρους θέλει να παραιτηθεί ο Μπακίγεφ

    Τριτη, 13 04 2010 15:56

    Την απόφασή του να παραιτηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η νέα κυβέρνηση θα εγγυηθεί την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και την ηρεμία στη χώρα, μετά τις ταραχές των τελευταίων ημερών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, μετά την άρση της ασυλίας του και το τελεσίγραφο που του έστειλε η κυβέρνηση ότι θα συλληφθεί αν δεν παραιτηθεί.

    Συγκεκριμένα, ο ανατραπείς πρόεδρος Μπακίγεφ έθεσε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο παραίτησής του, αλλά έθεσε και όρους για την πιθανή παραίτησή του, ενώ η προσωρινή κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο για συνομιλίες μαζί του.

    Στην αρχή του προσέφερε ασυλία αλλά στην συνέχεια την ανακάλεσε επειδή δεν επέστρεψε στο Μπισκέκ. Εντάλματα σύλληψης προβλέπεται να εκδοθούν σε βάρος του πατέρα και του αδελφού του που κατηγορούνται για συνενοχή σε ορισμένους από τους 83 θανάτους που σημειώθηκαν στα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

    Επίσης, η προσωρινή κυβέρνηση απείλησε ότι θα τον συλλάβει εάν συνεχίσει να την αγνοεί και δεν επιστρέψει στη πρωτεύουσα.

    "Καταργήσαμε την προεδρική ασυλία και άρχισαν ανακρίσεις σε βάρος του πρώην προέδρου. Εάν δεν παρουσιαστεί σήμερα θα υπάρξει επιχείρηση για την σύλληψή του", είπε ο νέος υπουργός για την Ασφάλεια Αζιμπεκ Μπεκναζάροφ.

    Ερωτηθείς ο Μπακίγεφ εάν φοβάται απάντησε: "Όχι δεν φοβάμαι για καμία επιχείρηση...οι δυνάμεις που έχουν στη διάθεσή τους δεν είναι ικανές να το υλοποιήσουν". Ταυτόχρονα κάλεσε την επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουνμπάγεβα να προσέλθει σε συνομιλίες στη πόλη Τζαλαλαμπάντ.

    Νωρίτερα σήμερα περίπου 7.000 υποστηρικτές του Μπακίγεφ, που δήλωσε ότι οι αποφάσεις της προσωρινής κυβέρνησης "δεν είναι νόμιμες", συγκεντρώθηκαν στη Τζαλαλαμπάντ,πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πανό και φώναζαν "κάτω η αιματηρή προσωρινή κυβέρνηση".

    Πηγη: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35369

    [17] Συνέντευξη Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ

    Τριτη, 13 04 2010 12:36

    Ανοιχτός σε κάθε μορφή συνεργασίας με την Αριστερά, παρά την έντονη κριτική που δέχεται, εξακολουθεί να δηλώνει ο Πρωθυπουργός. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο "Βήμα", τονίζει ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο, ωστόσο, κατηγορεί ότι καλύπτει τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή, η πολιτική του οποίου -όπως λέει - οδήγησε τη χώρα στη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου.

    Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κοιτάξει μπροστά, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και τα προβλήματα και να γυρίσει σελίδα για τη χώρα.

    Ακόμη, ο Πρωθυπουργός δεν δέχεται ότι ο ΛΑΟΣ φλερτάρει με το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι απλώς "αναγνωρίζει την πραγματικότητα και αποφασίζει να στηρίξει έστω και λίγες από τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για να γυρίσει η χώρα σελίδα είναι θετικό για τη χώρα και τους πολίτες".

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τις ερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα ιστορικό πολιτικό ορόσημο, το οποίο όπως τονίζει «πρέπει να περάσει- και θα περάσει με επιτυχία- όχι η κυβέρνηση αλλά ολόκληρη η χώρα. Θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση που έγινε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Με αιρετό περιφερειάρχη και ενοποιημένους και ισχυρούς δήμους. Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι η απαρχή ενός εντελώς διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας".

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα επισημαίνει ότι έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια προσέγγισης και συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ εκφράζει την πεποίθησή του ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΝ

    Από τον Περισσό επισημαίνουν πως το κόμμα τους είναι Κομμουνιστικό και όχι γενικώς αριστερό και συνεπώς οι αναφορές του πρωθυπουργού δεν τους αφορούν.

    Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και το ΣΥΝ. Θεωρούν, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη αναφορά εξυπηρετεί επικοινωνιακές και μόνο σκοπιμότητες οι οποίες, όπως λένε, αποσκοπούν στο να ανακόψουν ενδεχόμενη μετακίνηση ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος προς το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΤΟ ΒΗΜΑ Είδηση: 35359

    [18] Ενιαία φωνή στα θέματα της οικονομίας

    Τριτη, 13 04 2010 14:40

    Ικανοποιημένος με τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας εμφανίστηκε μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα έδωσε συνεχείς και δύσκολες μάχες για να κερδίσει η χώρα την αξιοπιστία της και ζήτησε από όλους συντονισμό και ενιαία παρουσία στα θέματα της οικονομίας για να αποφεύγονται οι παρανοήσεις και να μην ενισχύονται οι φημολογίες, που εντείνουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Σήμερα Τρίτη, οι αγορές υπερκάλυψαν την έκδοση των εντόκων γραμματίων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας, αλλά με επιτόκια που διαμορφώθηκαν αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες δημοπρασίες. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στη Βουλή εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης όπως οριστικοποιήθηκε και επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ενεργοποίηση του μηχανισμού.

    Υπερκάλυψη του δανεισμού με "τσουχτερό" επιτόκιο

    Σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού υπήρξε κατά τη σημερινή έκδοση των εντόκων 6μηνης και 12μηνης διάρκειας ,με το επιτόκιο , ωστόσο, να αγγίζει αντίστοιχα το 4,55% και το 4,85%. Σημειώνεται ότι, στα έντοκα γραμμάτια ετήσιας διάρκειας το επιτόκιο της προηγούμενης δημοπρασίας (του Ιανουαρίου) είχε διαμορφωθεί στο 2,20% και στα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας στο 1,38%.

    Το δημόσιο από την έκδοση του ομολόγου θα αντλήσει 1,56 δις ευρώ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, πωλήθηκαν έντοκα γραμμάτια ετήσιας διάρκειας 780 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,85% και έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, αξίας επίσης 780 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,55%.

    Τα ποσά των προσφορών τόσο στα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας όσο και στα ετήσια ήταν σημαντικά υψηλότερα από το δημοπρατούμενο ποσό. Έτσι, για τα έντοκα γραμμάτια ετήσιας διάρκειας προσφέρθηκαν 3,925 δισ. ευρώ έναντι 600 εκατ. ευρώ που ήταν το δημοπρατούμενο ποσό υπερκάλυψη 6,54 φορές, ενώ στα εξάμηνης διάρκειας προσφέρθηκαν προσφορές 4,602 δισ. ευρώ, ενώ το δημοπρατούμενο ποσό ήταν 600 εκατ. ευρώ, υπερκάλυψη 7,67 φορές.

    Αναλυτές όπως η Unicredit και η Bnp Paribas, χαρακτήρισαν τη σημερινή δημοπρασία αρκετά επιτυχημένη καθώς πολλοί επενδυτές χρησιμοποίησαν την οψιόν του 30% για αγορά ομολόγων σε μέση τιμή, αλλά και γιατί η Ελλάδα άντλησε περισσότερα κεφάλαια από ό,τι είχε αρχικά είχε ανακοινώσει και η έκδοση υπερκαλύφθηκε πολλές φορές.

    Σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο

    Με απώλειες σε ποσοστό 2,21% έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ο γενικός δείκτης τιμών του οποίου διαμορφώθηκε 2.015,56 μονάδες στις.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,85%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,77% και ο δείκτης της μικρής σημείωσε πτώση 1,55%.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση 46 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 130 πτωτικά και 49 παρέμειναν σταθερές.

    Την ίδια ώρα, τα spreads κινούνται σταθεροποιητικά γύρω στις 368 μονάδες.

    Συντονισμό ζήτησε από τους Υπουργούς ο Πρωθυπουργός

    Για δίχτυ ασφαλείας που θα επιτρέψει στη κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της απρόσκοπτα και με ηρεμία έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο για το μηχανισμό στήριξης, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη σκληρή δουλειά για την ανάταξη της οικονομίας.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της εισήγησής του ζήτησε συντονισμό, τόνισε ότι είναι σημαντική η ενιαία παρουσία της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα καλής ενημέρωσης στα ζητήματα αυτά και της συνεργασίας με τον εκπρόσωπο Τύπου, το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, το Γραφείο Τύπου και τους υπουργούς και επισήμανε ότι οι Υπουργοί δεν πρέπει να είναι αναλυτές και σχολιαστές και να αφήσουν αυτό το έργο στους δημοσιογράφους.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι για θέματα οικονομίας, επενδύσεων και συνεργασιών πρέπει οι Υπουργοί να είναι σε άμεση επαφή με το γραφείο του.

    "Καλό θα είναι να επαναλαμβάνουμε τις βασικές μας θέσεις και αυτό πρέπει να κάνουμε και με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, με χρονοδιαγράμματα σε κάθε τομέα, τα οποία θα τεθούν σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ θα αξιολογηθεί και το έργο των υπουργείων.

    Τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του κόμματος, των γραμματέων των τομέων, των υπουργών, των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας και των βουλευτών, ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση, διαβούλευση και σχεδιασμός.

    Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Παπακωνσταντίνου: "Επιτυχία ο μηχανισμός στήριξης"

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο υποστήριξε πως ο μηχανισμός στήριξης που εξασφάλισε η Ελλάδα, αποτελεί μια επιτυχία της κυβέρνησης. Και ότι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

    "Ήταν σαφές δείγμα της εμπιστοσύνης που αρχίζει και πάλι να απολαμβάνει η Ελλάδα, βασιζόμενη στο γεγονός, πως ό,τι έχουμε πει στα Συμβούλια Κορυφής, το έχουμε κάνει. Ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα με μείωση του ελλείμματος κατά 40% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009 - ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Τονίζω όμως, ότι η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Στόχος μας παραμένει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε απρόσκοπτα απ' τις αγορές", τόνισε.

    O Πάγκαλος στη ΝΕΤ

    Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις σημερινές μεγάλες δυσκολίες, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή της ΝΕΤ "ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ".

    Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο άλλα άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τους υπαλλήλους υπηρεσιών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

    Αντιδράσεις

    "Είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα μας ζήτησε χρήματα από τις αγορές και τα βρήκε. Βεβαίως, το κόστος του δανεισμού είναι ιδιαίτερα ψηλό, είναι υπερδιπλάσιο του αντιστοίχου κόστους του Ιανουαρίου του 2010", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι τα δύσκολα για τη χώρα πέρασαν, ωστόσο επισήμανε ότι απαιτείται συνεχής προσπάθεια, νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια για την ανάταξη της οικονομίας και όπως χαρακτηριστικά είπε όχι άλλο μίγμα κυβερνητικής φλυαρίας και πανηγυρισμών.

    "Η κ. Μέρκελ επιμένει να εξελιχθεί σε «κακό δαίμονα» της Ελλάδας. Ας καταλάβει ότι αν η Ελληνική Πολιτεία πιεσθεί, υπάρχουν πολλά «ελαττώματα» σε γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τα οποία θα μπορούσαν να απασχολήσουν τη δικαιοσύνη", τόνισε ο ΛΑΟΣ.

    "Πέραν του μεγάλου προβλήματος της κρίσης δανεισμού, υπάρχει και η πραγματική κρίση που έχει να κάνει με την ύφεση, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στο κόκκινο. Έχει να κάνει επίσης με το ότι η αγορά έχει στεγνώσει και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η ύφεση και η έλλειψη ρευστότητας μέσα από μέτρα υφεσιακά. Και δεν μπορεί οι τράπεζες να επανα-ενεργοποιούν το πακέτο των 28 δισ. θέλοντας να πάρουν 16,8 δισεκατομμύρια σε εγγυήσεις και να μη δεσμεύονται ώστε να υπάρξει τόνωση της δανειοδότησης, τόνωση της αγοράς. Η πραγματική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί. Αν δεν ενισχυθεί, το μέλλον θα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο", τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων.

    Αντιδράσεις στη Γερμανία

    Οι πιέσεις των αγορών πάντως δεν υποχωρούν όσο η κυβέρνηση Μέρκελ υπό την πίεση των εσωτερικών αντιδράσεων ισχυρίζεται ότιδε μπορεί να ενεργοποιηθεί αμέσως ο μηχανισμός τονίζοντας ότι θα επιβαρυνθεί η Γερμανία.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικών Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του προς τους Financial Times Deutschland εκτιμά ότι η Γερμανία θα πληρώσει ακριβά αυτή την υπόθεση, προβλέποντας ότι και το Βερολίνο θα κληθείμελλοντικά να πληρώσει υψηλότερα επιτόκια για τον δανεισμό του.

    Πλήρη ενημέρωση της βουλής για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδαζητεί μέσω της ίδιας εφημερίδας ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Όττο Φρίκε.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικόκοινοβούλιο για δημοσιονομικά θέματα, Νόρμπερτ Μπάρτλε δήλωσε ότι στηρίζει τηναπόφαση των Ευρωπαίων Υπουργών, ενώ σε σημερινή του συνέντευξη προς τηνοικονομική εφημερίδα "Handelsblatt", εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά τη βοήθεια της Ευρώπης.

    Κριστίν Λαγκάρντ: " Ιστορική η απόφαση για το μηχανισμό"

    Την ικανοποίηση της για τον μηχανισμό εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο αρωγής προς την Ελλάδα είναι ένας "νέος ιστορικός μηχανισμός" για να αντιμετωπίζονται στο μέλλον ενδεχόμενες παρόμοιες κρίσεις.

    "Έπρεπε να προσαρμοστούμε στην κατάσταση. Όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο διάσωσης. Υπάρχει ξεκάθαρα μια νέα αποφασιστικότητα των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ να βοηθούν αλλήλους.", δήλωσε, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι αυτό το εργαλείο "δεν θα χρησιμοποιηθεί".

    Τις επόμενες ημέρες το γαλλικό κοινοβούλιο θα εξετάσει το σχέδιο και ιδιαίτερα το ποσό με το οποίο θα συμβάλει η Γαλλία στο σχέδιο. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει του μεριδίου που είχε η Γαλλία στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την 1η Ιανουαρίου 2009, η συμβολή της θα ανέλθει σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    "Πρόκειται για έναν μηχανισμό που θα βοηθήσειτην Ελλάδα να δανειστεί σε καλύτερες συνθήκες, αλλά δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι Βέλγοι, ή Γερμανοί φορολογούμενοι", υποστήριξε ο Βέλγος υπουργός Οικονομίας στην εφημερίδα "Le Soir".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35362

    [19] Ο Bob Dylan στην Αθήνα!

    Τριτη, 13 04 2010 12:26

    Δείτε το Video

    Στις 29 Μαΐου, το Terra Vibe Park υποδέχεται έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής παγκοσμίως, μια από τις πιο επιδραστικές μορφές της τελευταίας πεντηκονταετίας, τον Bob Dylan, μαζί με το συγκρότημά του, στα πλαίσια του Never Ending Tour, της περιοδείας που ξεκίνησε το 1988 και συνεχίζει ακόμα, μετρώντας πάνω από 2000 εμφανίσεις!

    Ο Bob Dylan υπήρξε ο καταλύτης για τη ροκ μουσική και μια εμβληματική φυσιογνωμία για πέντε δεκαετίες. Από τον Ιανουάριο του 1961, όταν ο άσημος εικοσάχρονος Robert Allen Zimmerman φτάνει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει το είδωλό του, τον Woody Guthrie, μουσικό και τραγουδιστή της φολκ αμερικάνικης σκηνής, έως σήμερα χρειάστηκαν να κυλήσουν πολλές πέτρες και να χυθούν τόνοι μελανιού για να εξηγηθεί το μέγεθος της ιδιοφυΐας, που έγινε ο Bob Dylan!

    Έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Rolling Stone ως ο σημαντικότερος σόλο καλλιτέχνης, έχει βραβευτεί με βραβείο Όσκαρ και 11 βραβεία Grammy. Μέχρι σήμερα η πορεία του σημαδεύεται από 55 άλμπουμ, μερικά από τα οποία σφράγισαν την εποχή του.

    Από το πρώτο του άλμπουμ με το όνομα του, στο Blonde on blonde (1966) -το εμβληματικό διπλό άλμπουμ της γενιάς του- έως το Love and Theft (2001) - το άλμπουμ σταθμό για τη γενιά των παιδιών του- και έως το τελευταίο του, το Together through life (2009), ο Bob Dylan δεν σταματά να ηχογραφεί μερικά από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

    Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

    Ξεκίνησε σήμερα η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Dylan. Έτσι όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν τα πολυπόθητα χαρτάκια για να παρακολουθήσουν τον διάσημο τραγουδιστή και το συγκρότημά του, σπεύσατε να τα αγοράσετε.

    Τα πρώτα εισιτήρια που φτάνουν τα 2500 θα κοστίζουν 39 ευρώ, ενώ στην συνέχεια θα φτάσουν τα 45 ευρώ. Οι διακεκριμένες θέσεις θα στοιχίζουν 75 ευρώ ενώ για όσους δεν προλάβουν να τα παραλάβουν εγκαίρως θα αποκτήσουν τα εισιτήρια την ημέρα της συναυλίας με 50 ευρώ.

    INFO

    Τοποθεσία: Terra Vibe Park, Μαλακάσα

    Ημερομηνία: Σάββατο 29 Μαΐου

    Τιμές εισιτηρίων: Τα πρώτα 2500 εισιτήρια: 39 ευρώ, μετά την εξάντλησή τους: 45 ευρώ, διακεκριμένη θέση: 75 ευρώ, Ταμείο την ημέρα της συναυλίας: 50 ευρώ

    Προπώληση εισιτηρίων: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Αθήνα, τηλ.: 210 3608 366, Ticket House, Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880, Online ή αγορές με πιστωτική κάρτα: http://www.ticketpro.gr/ και http://www.tickethouse.gr

    Είδηση: 35355


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 April 2010 - 16:55:49 UTC