Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες συλλήψεις, καυτά ευρήματα
  • [02] Κιργιστάν: Τη σύλληψη Μπακίγεφ εξετάζει η προσωρινή κυβέρνηση
  • [03] Στην Κύπρο ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Θρήνος στην Πολωνία για την αεροπορική τραγωδία
  • [05] Αποφάσεις - ορόσημο για την ελληνική Οικονομία
  • [06] 10χρονος θεατής νεκρός σε αγώνες ταχύτητος στο Πολυδένδρι
  • [07] Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Αν. Σαμαρά
  • [08] Επεισόδια από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια ο αλλοδαπός στη Σκιάθο

    [01] Νέες συλλήψεις, καυτά ευρήματα

    Κυριακη, 11 04 2010 15:18

    Νέα δεδομένα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Σε συλλήψεις ακόμα έξι ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας. Νωρίτερα στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες σε βάρος των έξι ατόμων που προσήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί έκαναν έφόδους σε σπίτια στη Νέα Ιωνία, τη Γαλάζια Ακτή, τα Καλύβια και τα Εξάρχεια. Μια σειρά από σημαντικά ευρήματα εντοπίστηκαν στο σπίτι στα Καλύβια, όπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με προκηρύξεις, αλλά και χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων, πιθανώς μελλοντικών στόχων των τρομοκρατών.

    Τα ονόματα

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θανάσης Κοκαλάκης πρόκειται για 6 άτομα που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Συλλήφθεντες είναι οι Νίκος Μαζιώτης, 39 χρόνων, η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, 41 χρόνων, Ευάγγελος Σταθόπουλος, 32 χρόνων, Χριστόφορος Κορτέσης, 31 ετών, Σαράντος Νικητόπουλος, 32 ετών και Κωνσταντίνος Γουρνάς, 30 ετών.

    Στο σπίτι στα Καλύβια, όπου εντοπίστηκε ο σκληρός δίσκος με τις προκηρύξεις, αλλά και τα σχέδια για μελλοντικές επιθέσεις διέμεναν οι συλληφθέντες Μαζιώτης και Ρούπα.

    Τα ονόματα των τρομοκρατών και οι φωτογραφίες τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας. Η αστυνομία παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τους συλληφθέντες να επικοινωνησει στα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας 170-1014 και 1964 με τη διαβεβαίωση οτι θα τηρηθεί η ανωνυμία και το απόρρητο των επικοινωνιών.

    "Συγκοινωνούντα δοχεία"

    Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τα συγκεκριμένα άτομα που είναι γνωστά και ανήκουν στον χώρο των αντιεξουσιαστών εκτιμάται ότι εμπλέκονται στην δράση, όχι μόνο του "Επαναστατικού Αγώνα", αλλά και άλλων οργανώσεων και ομάδων αντάρτικου πόλης, όπως η "Σέχτα Επαναστατών" και ο "ΟΠΛΑ" που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν κάνει την εμφάνισή τους χτυπώντας με αυτοσχέδιες βόμβες.

    Το δεδομένο αυτό, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την θεωρία περί συγκοινωνούντων δοχείων στον χώρο της τρομοκρατίας, ενώ ως αυτή τη στιγμή δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους συλληφθέντες με τους "Πυρήνες της Φωτιάς".

    Σημαντικό είναι το ότι μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, είναι και ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα που είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συλληφθέντες ήταν πολύ προσεκτικοί στις επαφές και τις μετακινήσεις τους τηρώντας όλους τους κανόνες του συνωμοτισμού. Αυτό που απομένει πλέον είναι η σύλληψη του στρατολόγου της οργάνωσης, αν και όπως λέγεται τα στοιχεία του είναι γνωστά.

    Τα ευρήματα

    Ιδιαίτερα σημαντικά είναι, όμως, και τα ευρήματα από τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

    Οι άνδρες της ΕΛΑΣ στο σπίτι στα Καλύβια βρήκαν το σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή στον οποίο τα μέλη της οργάνωσης έγραφαν τις προκηρύξεις καθώς και τον εκτυπωτή. Επιπλέον εντοπίστηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων, πιθανώς μελλοντικών στόχων των τρομοκρατών.

    Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, μεταξύ των εγγράφων που εντόπισαν, βρήκαν και τις προκηρύξεις για το χτύπημα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, αν και τότε τα μέλη του Ε.Α. είχαν πει ότι δεν είχαν καμία σχέση.

    Ένα ακόμη στοιχείο που "δένει" την υπόθεση για τους αστυνομικούς αποτελεί και το λογότυπο της οργάνωσης που βρέθηκε στον Η/Υ.

    Οι διωκτικές Αρχές, πλέον, επικεντρώνουν τις έρευνες τους στον εντοπισμό του διαμερίσματος- γιάφκα στο οποίο τα μέλη της οργάνωσης κρύβουν τον οπλισμό τους, ενώ το σπίτι στην Ν. Ιωνία όπου συνελήφθησαν δύο άτομα θεωρείται ως το σημείο όπου γίνονταν οι συναντήσεις των μελών και σχεδιάζονταν τα χτυπήματα της οργάνωσης.

    Νωρίτερα η Επιχείρηση

    Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι η αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης της τρομοκρατίας είχε προγραμματιστεί να γίνει προς τα τέλη του μήνα. Όμως, οι πληροφορίες που έφθαναν στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι τα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" ετοίμαζαν αιματηρό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας.

    Σχόλια

    Την πεποίθηση του ότι η επιτυχία της ΕΛΑΣ θα έχει συνέχεια εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος πρόσθεσε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά με σχέδιο και στρατηγική και η αστυνομία κάνει τη δουλειά της πολύ καλά.

    "Η τρομοκρατική δράση αποτελεί μια ιστορικά ατελέσφορη και καταδικαστέα επιλογή. Η Αριστερά των μαζικών, δημοκρατικών αγώνων βρίσκεται στον αντίποδα τέτοιων επιλογών" σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Προσαγωγές που δείχνουν τρομοκρατία Είδηση: 35297

    [02] Κιργιστάν: Τη σύλληψη Μπακίγεφ εξετάζει η προσωρινή κυβέρνηση

    Κυριακη, 11 04 2010 16:58

    Δείτε το video

    Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν εξετάζει να συλλάβει τον πρόεδρο Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ προκειμένου να δικαστεί για το θάνατο 81 ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ανακοίνωσε η επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης στη χώρα, Ρόζα Οτουνμπάγεβα. Ο ανατραπείς πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ δήλωσε ότι δε θα παραιτηθεί και πως κάθε προσπάθεια "φυσικής εξόντωσής του θα αιματοκυλήσει το Κιργιστάν". Στο μεταξύ, μετά τη Ρωσία και οι ΗΠΑ αναγνώρισαν επίσημα την προσωρινή κυβέρνηση.

    "Ενδεχόμενη η χρήση βίας"

    Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει "βία" εναντίον του ανατραπέντος προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, αν εκείνος προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα, δήλωσε ο Ομουρμπέκ Τεκεμπάγεφ, αντιπρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης.

    Η επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί βία κατά του προέδρου Μπακίγεφ. "Δεν υποστηρίζουμε την χρήση βίας. Το ένταλμα σύλληψης για τους συγγενείς και τους συνεργούς του έχει ήδη εκδοθεί" ανέφερε η Ρόζα Οτουνμπάγεβα.

    "Ο Μπακίγεφ πρέπει να καταλάβει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όταν συλληφθεί τότε... θα είναι δυνατό να διεξάγουμε μία έρευνα και να τον ανακρίνουμε στα πλαίσια του νόμου" δήλωσε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters.

    "Αυτό που έκανε χρειάζεται μία σοβαρή δίκη" πρόσθεσε η επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης του Κιργιστάν.

    Η κ. Οτουνμπάγεβα δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση της δε μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ εναντίον όσων επιθυμούν να εκδικηθούν μετά από τις συγκρούσεις.

    "Για να είμαι ειλικρινής μετά βίας μπορούμε να συγκρατήσουμε αυτούς που είναι έτοιμοι να ορμήσουν εκεί (στο οχυρό του Μπακίγεφ) με τουφέκια. Ο καθένος από αυτούς που σκοτώθηκαν έχει συγγενείς και φίλους. Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν εκδίκηση. Είναι μία πολύ ευαίσθητη κατάσταση. Πρέπει να καταλάβετε ότι δε θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά του" τόνισε η ίδια.

    Μπακίγεφ: "Δεν παραιτούμαι"

    Από την πλευρά του, ο ανατραπείς πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ δήλωσε στο Reuters πως δε θα παραιτηθεί και πως κάθε προσπάθεια "φυσικής εξόντωσής του" θα "αιματοκυλήσει το Κιργιστάν".

    Ο Μπακίγεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές από άγνωστη περιοχή της γενέτειράς του Ντζαλαλαμπάντ.

    Ο ίδιος τόνισε πως είναι έτοιμος για συνομιλίες με την προσωρινή κυβέρνηση, αλλά δεν αναγνωρίζει την νομιμότητά της.

    Ο Μπακίγεφ κάλεσε τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ να διασφαλίσουν την ειρήνη στη χώρα μετά την ανατροπή της κυβέρνησής του και αρνήθηκε ότι διέταξε τις δυνάμεις της τάξης να ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών στο Μπισκέκ στις 7 Απριλίου.

    Τέλος επισήμανε πως ανεξάρτητη επιτροπή πρέπει να ερευνήσει τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας και υπογράμμισε πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη, αν η επιτροπή κρίνει πως είναι ένοχος.

    Αναγνώριση από τις ΗΠΑ

    Επίσημα αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ η αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση του Κιργιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανίδας πρεσβευτού στη χώρα.

    "Εργαζόμαστε με την προσωρινή κυβέρνηση και σκοπεύω να συναντηθώ με τα μέλη της στο εγγύς μέλλον" δήλωσε η Τατιάνα Γκφόελερ, σε ανακοίνωση της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας. "Είμαι βαθύτατα αφοσιωμένη στη συνεχή συνεργασία μας με το Κιργιστάν για το όφελος του λαού του Κιργιστάν. Ευελπιστώ στη συνέχιση της υποστήριξης της οικονομικής και δημοκρατικής ανάπτυξης του Κιργιστάν" πρόσθεσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ.

    Η ανακοίνωση της πρεσβείας πραγματοποιείται μία ημέρα μετά από τη συνομιλία της επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουνμπάγεβα με την Aμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Σχετική είδηση: Θρήνος στο Κιργιστάν Είδηση: 35299

    [03] Στην Κύπρο ο Γ. Παπανδρέου

    Κυριακη, 11 04 2010 17:34

    Στην Λευκωσία μεταβαίνει το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ το πρωί της Δευτέρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Διευρυμένη συνάντηση

    Θα επακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση μεταξύ του Ελληνα Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου και μελών της ελληνικής και κυπριακής αντιπροσωπείας, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και κατόπιν αυτών ο κ. Χριστόφιας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Γ. Παπανδρέου.

    Η επίσκεψη εργασίας του Ελληνα Πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με την συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β'.

    Δηλώσεις Στεφάνου - πολιτικών κομμάτων

    «Η Ελλάδα είναι το βασικό μας στήριγμα στον αγώνα που διεξάγουμε για επίλυση του κυπριακού προβλήματος», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία ο κ. Στεφάνου είπε ότι «με την Ελλάδα ανέκαθεν και διαχρονικά υπάρχει στενή συνεργασία και συντονισμός και πρέπει να υπάρχει αυτή η συνεργασία και ο συντονισμός».

    Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και κρίσιμη φάση του Κυπριακού να συζητήσουμε τα διάφορα ζητήματα, στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού και του προέδρου Χριστόφια με το άτυπο Συμβούλιο των αρχηγών των κυπριακών κομμάτων.

    Κληθείς να σχολιάσει ανησυχίες ότι μέρος των κεφαλαίων που φεύγουν από την Ελλάδα έρχονται στην Κύπρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτό έχει ξανατεθεί και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι. Από κει και πέρα είναι ένα θέμα που συνεχώς η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει λόγω και των προβλημάτων της οικονομίας που αντιμετωπίζει».

    Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού να συμβάλει στο ξεπέρασμα των αχρείαστων και ζημιογόνων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό μέτωπο.

    Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε την ελπίδα στην άτυπη σύνοδο των αρχηγών των κομμάτων με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνει η αρχή για μια εις βάθος συζήτηση όλων των εξελίξεων και για την αναζήτηση νέας στρατηγικής.

    Το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωση καλεί Αθήνα και Λευκωσία, υπό το φως και της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, "να σχεδιάσουν από κοινού την ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και των προσπαθειών για ταϊβανοποίηση του κυπριακού". Είδηση: 35300

    [04] Θρήνος στην Πολωνία για την αεροπορική τραγωδία

    Κυριακη, 11 04 2010 18:17

    Δείτε το video

    Η Πολωνία θρηνεί, ύστερα από την αεροπορική τραγωδία με 96 νεκρούς. Ανάμεσά τους, ο πρόεδρός της καθώς και μέλη της ανώτατης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Όλοι μιλούν για το τραγικότερο γεγονός στην μεταπολεμική ιστορία της Πολωνίας. Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους εξετάζουν ειδικοί από τη Ρωσία και την Πολωνία. Στην Πολωνία, όπου έχει μεταφερθεί η σορός του Λέχ Κασίνσκι και θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, κηρύχθηκε εθνικό πένθος για μία εβδομάδα. Εντός 14 ημερών θα ανακοινώσει την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία ο εκτελών χρέη προέδρου στην Πολωνία, πρόεδρος της Κάτω Βουλής. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν εντός 60 ημερών.

    Απέκλεισαν το ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης

    Την τεχνική βλάβη ως αιτία της συντριβής του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Πολωνός πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι απέκλεισαν οι Ρώσοι πραγματογνώμονες.

    Το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται τον επικεφαλής της έρευνας Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, μετέδωσε ότι το αεροσκάφος TU-154 ήταν σε άριστη κατάσταση.

    Ο Ρώσος ειδικός δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Σμολένσκ δεν αναφέρθηκε η ύπαρξη κάποιου τεχνικού προβλήματος.

    Σύμφωνα με το Interfax, ο καταγραφέας ήχου έδειξε ότι ο πιλότος έκανε αρκετές προσπάθειες να προσγειωθεί παρά τις προειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

    Εθνικό πένθος

    Στη Βαρσοβία προσγειώθηκε το πολωνικό στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τη σορό του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι, μία ημέρα μετά από το αεροπορικό δυστύχημα στο Σμολένσκ της δυτικής Ρωσίας που του στοίχισε τη ζωή.

    Η οικογένεια του Πολωνού προέδρου, η κόρη του και ο δίδυμος αδελφός του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ασκών χρέη προέδρου Μπρονισλάβ Κομορόβσκι, ο πρωθυπουργός Ντόναλτ Τασκ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι υποδέχθηκαν το φέρετρο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πολωνικής πρωτεύουσας.

    Μετά από μία σύντομη τελετή στο αεροδρόμιο, το φέρετρο οδηγήθηκε με στρατιωτική συνοδεία στο προεδρικό μέγαρο όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

    Η σορός της συζύγου του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, η οποία σκοτώθηκε μαζί του στο αεροπορικό δυστύχημα, δεν έχει αναγνωριστεί και έτσι δεν ήταν δυνατό να μεταφερθεί στη Βαρσοβία, ανακοίνωσε η πολωνική προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Δύο λεπτά σιγής

    Δύο λεπτά σιγής στη μνήμη του πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι και των υπόλοιπων θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος τηρήθηκαν σήμερα λίγο μετά από τη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) σε ολόκληρη την Πολωνία.

    Η πολωνική τηλεόραση έδειξε εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας, όπου οι ήχοι των σειρήνων σήμαιναν την έναρξη της σιγής.

    Στο κοινοβούλιο, τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές κρατούσαν αναμμένα κεριά.

    Πλήθος ανθρώπων τήρησε τα δύο λεπτά σιγής έξω από το προεδρικό μέγαρο στο ιστορικό κέντρο της Βαρσοβίας, μπροστά σε μία θάλασσα από κεριά και λουλούδια τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκεί από χθες Σάββατο.

    Στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, οι πεζοί σταμάτησαν να περπατούν, τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και οι επιβάτες τους βγήκαν έξω από αυτά για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

    Στη Μόσχα οι συγγενείς

    Συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο πολωνός πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι αναχώρησαν για τη Μόσχα, ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στους συγγενείς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που έγινε σε ρωσικό έδαφος.

    Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμος της Μόσχας έχει κλείσει 450 δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης και έχει μισθώσει μέσα μεταφοράς και μια υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης για τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα.

    Ουγγαρία, Ουκρανία, Λιθουανία πενθούν με τους Πολωνούς

    Δύο λεπτά σιγής τηρήθηκαν στη μία το μεσημέρι και στην Ουγγαρία, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπάιναϊ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Λάζλο Σόλιομ υπέβαλλε προσωπικά τα συλλυπητήρια του ενώπιον του πρεσβευτή της Πολωνίας στην Βουδαπέστη.

    Στην Λιθουανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τη Δευτέρα στη μνήμη του Πολωνού προέδρου. "Για τρεις ημέρες θα θρηνήσουμε μαζί με το πολωνικό έθνος, που είναι θύμα μιας τεράστιας τραγωδίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας Αντριους Κουμπίλιους.

    Ημέρα εθνικού πένθους ανακηρύχθηκε η Δευτέρα και για την Ουκρανία από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην πολωνική πρεσβεία στο Κίεβο.

    Πηγή: NET, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

    Σχετική είδηση: 96 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους του Πολωνού προέδρου Είδηση: 35301

    [05] Αποφάσεις - ορόσημο για την ελληνική Οικονομία

    Κυριακη, 11 04 2010 16:01

    Ένα αποφασιστικό βήμα έκαναν τα μέλη της Ευρωζώνης, συμφωνώντας στα μέσα και τις διαδικασίες ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα, όταν αυτό καταστεί απαραίτητο. Σύμφωνα με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο βασικός άξονας των αποφάσεων της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της ΕΕ, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, προβλέπει ότι διμερή δάνεια μέσω της ΕΚΤ από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και με συγχρηματοδότηση από το ΔΝΤ, βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας, εάν κι εφόσον αυτή ζητήσει την ενεργοποίηση της βοήθειας. Η δομή του μηχανισμού είναι τέτοια ώστε να επιστρέψει το δυνατόν νωρίτερα η Ελλάδα στις αγορές. Το ποσό του δανείου για τον πρώτο χρόνο θα είναι 30 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ με χορήγηση συμπληρωματικού ποσού από το ΔΝΤ, ενώ το επιτόκιο θα είναι 5% για τρία χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Όλι Ρεν. Αργότερα και εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν αποφάσεις και για τα επόμενα έτη.

    Γ. Παπακωνσταντίνου: H Ελλάδα θα συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές

    Την πίστη του ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές, παρά την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών. Τόνισε εξάλλου ότι, με την αποσαφήνιση των όρων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, η Επιτροπή, αναγνωρίζει τις προσπάθειες της χώρας μας και των πολιτών και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας.

    Ο Υπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι, σε περίπτωση που αντλήσουμε κεφάλαια από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, αυτό θα γίνει, είτε με σταθερό επιτόκιο κοντά στο 5%, είτε με κυμαινόμενο επιτόκιο, περίπου κοντά στο 3,85%.

    Ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας περαιτέρω τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι αγορές και τα spreads τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» προκειμένου να αποφασισθεί εάν η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

    Σημειώνεται ότι την προσεχή Τρίτη θα γίνει έκδοση εντόκων γραμματίων, που θα αποτελεί και μια πρώτη ένδειξη για το εάν υπάρξει αποκλιμάκωση των spreads.

    Το Οικονομικό Επιτελείο χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι είναι πάνω από τις προσδοκίες μας, τόσο όσο προς το ύψος των Κεφαλαίων που υπολογίζονται συνολικά σε τουλάχιστον 40 δισ., όσο και προς τα επιτόκια, τα οποία είναι σημαντικά χαμηλότερα από αυτά των αγορών.

    Τη Δευτέρα συνέρχεται μια τετραμερής επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ελλάδας, προκειμένου να ορισθούν οι ακριβείς τελικές λεπτομέρειες για τη δανειοδότηση της Ελλάδας. Παράλληλα, θα πρέπει, όπου χρειαστεί, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες σε εθνικό επίπεδο από τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης (π.χ. έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια για τη δανειοδότηση της Ελλάδας).

    Ικανοποίηση Μπαρόζο

    Την πλήρη ικανοποίησή του για την σημερινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης σχετικά με τις τελευταίες λεπτομέρειες της ενδεχόμενης συντονισμένης βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Μπαρόζο αναφέρει ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί σαφή και ισχυρή δέσμευση, η οποία αποδεικνύει ότι η ευρωζώνη κάνει αυτό που χρειάζεται για να διασφαλίσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα αλλά και για να στηρίξει την Ελλάδα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

    «Με τη σημερινή συμφωνία η Ευρώπη απέδειξε ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πάνε μαζί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ζ. Μπαρόζο. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέβαλε στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας και είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα να συνεχίσει την αυστηρή προσαρμογή των δημόσιων οικονομικών της και να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», καταλήγει ο Ζ. Μπαρόζο.

    Παπανδρέου: "Δεν είναι πρώτη επιλογή ο μηχανισμός στήριξης"

    Στο θέμα της βοήθειας αναφέρεται ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, τονίζοντας ότι ο μηχανισμός αυτός "δεν ήταν ούτε είναι η πρώτη μας επιλογή αλλά βεβαίως υπάρχει και άρα έχουμε πια ένα δίχτυ ασφαλείας".

    Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι ο μηχανισμός στήριξης θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν δεν πειστούν οι αγορές.

    Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι το πλαίσιο είναι το αυστηρότερο που έχει πάρει ποτέ κυβέρνηση και ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, αλλά ριζικής αλλαγής του Πειθαρχικού Δικαίου, ώστε να μπει τέλος στην ατιμωρησία.

    "Ο μηχανισμός στήριξης είναι πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας. Ηταν κρίσιμο να δημιουργηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει η χώρα μας", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στη Real news και τονίζει ότι "κανένα νέο μέτρο δεν πρόκειται να χρειαστεί εφόσον εφαρμόζεται με συνέπεια το υπάρχον πρόγραμμα".

    Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι όλες οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων έχουν υπερκαλυφθεί από προσφορές, ενώ ως προς το ύψος των επιτοκίων λέει ότι θα πέσει όταν φανεί ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια η οποία αποδίδει.

    "Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να σταθεί η χώρα στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις", υπογραμμίζει ο κ Παπακωνσταντίνου.

    Αντιδράσεις

    Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς και ζήτησε περίσκεψη και όχι πανηγυρισμούς.

    Αναπόφευκτη χαρακτήρισε την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ. Μιλώντας στη ΝΕΤ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά , καταλογίζοντας της ταυτόχρονα ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κάνει κάτι υπέρ του λαού.

    "Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να ζητήσει την ενεργοποίηση ενός τέτοιου μηχανισμού, που μας οδηγεί στην αγκαλιά του ΔΝΤ και έχει ως προαπαιτούμενο τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων" ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετική είδηση: Κατέληξαν στους όρους Είδηση: 35296

    [06] 10χρονος θεατής νεκρός σε αγώνες ταχύτητος στο Πολυδένδρι

    Κυριακη, 11 04 2010 14:08

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένα παιδί ηλικίας 10 ετών, όταν την ώρα που παρακολουθούσε αγώνες ταχύτητος αυτοκινήτων στην πίστα στο Πολυδένδρι μαζί με τον πατέρα του και τον ανήλικο αδελφό του, ένα από τα αγωνιστικά ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω τους.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το αυτοκίνητο το οποίο συμμετείχε στον αγώνα και προκάλεσε το τραγικό περιστατικό δεν ήταν αγωνιστικό και ο οδηγός του ήταν ερασιτέχνης που συμμετείχε σε φεστιβάλ ράλι σε πίστα που βρίσκεται στις Αφίδνες που χρησιμοποιείται για σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από περιοδικό αυτοκίνητου.

    Η απειρία του οδηγού πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκίνητου που μπορεί να αναπτύξει υπερβολικά υψηλές ταχύτητες αποδείχτηκε μοιραία αφού το όχημα ξέφυγε από την πορεία του προσέκρουσε πάνω στα προστατευτικά λάστιχα και τα κιγκλιδώματα που δεν μπόρεσαν αν συγκρατήσουν τον όχημα.

    Σε λάθος σημείο όμως είχε σταθεί, συμφωνά με πληροφορίες, και ο πατέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά του και το αποτέλεσα ήταν να συνθλιβεί πάνω σε μια μεταλλική αψίδα το ένα παιδί. Είδηση: 35294

    [07] Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Αν. Σαμαρά

    Κυριακη, 11 04 2010 12:55

    Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στην οικονομία που οδήγησαν στα τοκογλυφικά επιτόκια, όπως είπε, εξαπέλυσε από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα, αλαζονεία, διγλωσσία και αβουλία και προειδοποίησε πως με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την Ευρωπαϊκή 'Ένωση ίσως μας ζητηθούν νέα σκληρότερα μέτρα. Κατά την ομιλία του έστειλε και νέο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας πως η εσωστρέφεια και οι προσωπικές στρατηγικές είναι εχθροί της Νέας Δημοκρατίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποχώρησε μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά.

    "Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία και γι αυτό ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες μετεξελίξεις", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Λέμε όχι σε σκληρότερα μέτρα και εναντιονόμαστε σε εκείνα τα μέτρα που δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης".

    Αντ. Σαμαράς

    Βάλλοντας κατά της κυβέρνησης, είπε ότι "ποτέ μία κυβέρνηση δεν κατάφερε να κάνει τόσα πολλά σφάλματα σε τόσο λίγο χρόνο για τόσο ανόητους λόγους μικροπολιτικής και με τόσο άμεσα και οδυνηρά αποτελέσματα". Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι "σήμερα αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο για τίποτα εκτός από ένα, να πλήξει τη ΝΔ" και την κατηγόρησε για "ανικανότητα ανάμεικτη με αλαζονεία, διγλωσσία ανάμεικτη με αβουλία, γκάφες ανάμεικτες με αντιφατικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η χώρα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση της που δεν είναι η κρίση του ελλείμματος, είναι κρίση δημόσιου δανεισμού. Μέχρι τον Οκτώβριο είπε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα ήταν μία χώρα με κρίση ελλείμματος, τους τελευταίους μήνες είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει κρίση δανεισμού. Είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης και είναι δακτυλοδεικτούμενη. Πέρυσι με τη ΝΔ η οικονομία δοκιμάστηκε αλλά δεν γονάτισε παρά τα λάθη που έγιναν και τα έχει αναγνωρίσει και ο κ. Καραμανλής είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διατήρησε τον έλεγχο, αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχασε τον έλεγχο φούσκωσε το έλλειμμα και μετά έχασε χρόνο, δεν πήρε μέτρα εξαρχής, πήρε σκληρότερα με καθυστέρηση και χάλασε και την ψυχολογία των αγορών. Σήμερα τα σπρέντ είναι υπερτριπλάσια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέκρωσε τον φορολογικό μηχανισμό, δεν τον βρήκε παραλυμένο τον νέκρωσε και διόγκωσε το έλλειμμα.

    Αναφερόμενος στην πορεία του κόμματός του υποστήριξε ότι "στην αρχή πολλοί στοιχημάτιζαν ότι, τάχα, "θα αργήσουμε πολλά χρόνια να βρούμε το δρόμο μαςβ¦ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με ένα ΠΑΣΟΚ που παραπαίει συνεχώς, αυτό άλλαξε. Τώρα, όλο και περισσότεροι άρχισαν να στοιχηματίζουν υπέρ μαςβ¦"

    Για το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται την Τρίτη στην Βουλή, τόνισε ότι "θα εξηγήσουμε γιατί απορρίπτουμε συνολικά το φορολογικό νομοσχέδιο, γιατί στραγγαλίζει ακόμη περισσότερο την οικονομία, δεν μειώνει αποτελεσματικά τα ελλείμματα, διώχνει κεφάλαια, δεν συλλαμβάνει την φοροδιαφυγή, σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, συντρίβει την μεσαία τάξη και τα μεσαία εισδήματα χωρίς να αποκαθστά την κοινωνική δικαιοσύνη και να λειτουργεί υπέρ των αδύνατων στρωμάτων".

    Και αυτή τη φορά έστρεψε τα πυρά του και προς το εσωτερικό του κόμματος λέγοντας: "σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ενόψει τις αναγεννητικής προσπάθειας του κόμματος η εσωστρέφεια, η πολυγλωσσία, η χαλαρότητα και ασφαλώς οι προσωπικές στρατηγικές, είναι οι εχθροί της Νέας Δημοκρατίας. Όταν απέναντί σου παρατάσσονται μια βαθύτατη κρίση και μια κυβέρνηση που όχι μόνον αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, αλλά την επιτείνει, οι συμπεριφορές πολιτικού εγωισμού, είναι απαράδεκτες για την παράταξη και απωθητικές για την κοινωνία. Γιατί οι πολίτες ζητούν από όλους εμάς πολιτικό λόγο, σχέδιο, συνέπεια και κυρίως αποφασιστικότητα".

    Περιγράφοντας την βασική πρόταση για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος πρότεινε:

    Να εκλέγονται οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ από τη βάση

    Σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης, ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ, να ενσωματώνονται νέα πρωτοεκλεγόμενα μέλη, τουλάχιστον κατά 20%.

    Σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης να συμμετέχουν κατά 20% μέλη ηλικίας κάτω των 35 ετών.

    Να δημιουργηθούν νέοι τομείς δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις.

    Στο Συνέδριο για την "Κεντρική Επιτροπή" να συμμετέχουν οι άμεσα εκλεγμένοι από τη βάση, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι αιρετοί δήμαρχοι, νομάρχες, κλπ, καθώς και οι εκλεγμένοι με ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση και οι εκλογές να γίνονται από έναν ενιαίο Πίνακα κι όχι από διαφορετικές επί μέρους λίστες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

    Το Τακτικό Συνέδριό, να ονομάζεται "Εθνικό Συνέδριο" πλέον και να παραμένει το ανώτατο όργανο, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 30% μέλη γυναίκες και τουλάχιστον 25% μέλη κάτω των 35 ετών.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35293

    [08] Επεισόδια από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη

    Κυριακη, 11 04 2010 12:47

    Μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες νεαροί κουκουλοφόροι οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προκάλεσαν φθορές στο χώρο γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

    Συγκεκριμένα, αναστάτωση προκλήθηκε, από τις 2:30 έως τις 4:30 τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ομάδα περίπου 30 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά στο χώρο του ΑΠΘ, μεταξύ των οδών Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου.

    Οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με συνέπεια να προκληθούν φθορές σε 3 σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση για τα επεισόδια, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές ατόμων, τα οποία τελικά αποχώρησαν, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους. Είδηση: 35292

    [09] Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια ο αλλοδαπός στη Σκιάθο

    Κυριακη, 11 04 2010 11:29

    Άγριο έγκλημα με θύμα μία 58χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου και δράστη έναν 17χρονο αλλοδαπό τον οποίο είχαν υπάλληλο στην τουριστική επιχείρηση που λειτουργούν στο νησί έγινε γύρω στις 02:30 στη Σκιάθο.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο αλλοδαπός ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο, χτύπησε θανάσιμα με γεωργικό εργαλείο την 58χρονη, ενώ αυτή κοιμόταν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, τραυμάτισε σοβαρά και τον 63χρονο σύζυγό της και ελαφρά την 20χρονη κόρη τους. Αιτία του άγριου εγκλήματος εκτιμάται πως ήταν οι οικονομικές διαφορές που λέγεται ότι είχε ο αλλοδαπός δράστης με τα θύματα.

    Ο αλλοδαπός δράστης προκάλεσε φθορές στο χώρο του ξενοδοχείου και σε δύο αυτοκίνητα.

    Ο 17χρονος κακοποιός αναγνωρίστηκε από την κόρη του θύματος, ενώ μετά την πράξη του διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.

    Προανάκριση για τη δολοφονία διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου. Είδηση: 35291


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 April 2010 - 16:54:36 UTC