Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Επίθεση στην κυβέρνηση, μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος
  • [02] Πράσινο φως για τα κολέγια
  • [03] Πένθος για την ελληνική κωπηλασία
  • [04] Βολές Τσίπρα για τον Καλλικράτη
  • [05] 42 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν
  • [06] Εξάρθρωση κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών
  • [07] Επέστρεψε ο δάσκαλος των Καλάς Θανάσης Λερούνης
  • [08] Θρήνος στο Κιργιστάν
  • [09] Εννέα νεκροί, και 500 τραυματίες στην Ταϊλάνδη

    [01] Α. Σαμαράς: Επίθεση στην κυβέρνηση, μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος

    Σαββατο, 10 04 2010 13:37

    Την πόρτα εξόδου στα στελέχη της Ν.Δ. που δεν ήταν στις λίστες των τελευταίων εκλογών αλλά και σε όσους όπως είπε πλήγωσαν την παράταξη, έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνδιάσκεψη στη Λάρισα. «Είναι όλοι τους κομμένοι από τη Ν.Δ. Εγώ δεν θα απολογηθώ για κανέναν», είπε ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού για την χώρα μας. Μεταξύ των άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν μπορεί το ΔΝΤ να ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα από την Αθήνα και αν χρειάζεται ακόμη ομοφωνία των εταίρων μας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

    Αποσπάσματα της ομιλίας Σαμαρά στη Λάρισα

    Σε κρίση δανεισμού βρίσκεται η χώρα και την αποκλειστική ευθύνη την έχει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος στη Λάρισα για θέματα αγροτικής πολιτικής.

    Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σε όσους πλήγωσαν την παράταξη λέγοντας πως "δεν έχουν θέση σε αυτήν. Είναι κομμένοι". Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι δικαστής, είναι πολιτικός και έχει ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης κα μάλιστα αυτοκάθαρσης.

    "Τον Οκτώβριο του 2009, η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη", είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε: "Το ΠΑΣΟΚ με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του, μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, που είναι πολύ χειρότερη. Το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μετατρέψει την κρίση ελλείμματος σε ξεχωριστή, μόνο για την Ελλάδα και πολύ βαριά, κρίση δημοσίου δανεισμού".

    Αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και παρατήρησε ότι η ΝΔ δεν πανηγυρίζει. Συνιστά περίσκεψη, διότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, δεν έχει ακόμα φανεί η ισορροπία αποφάσεων και αγορών και παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα.

    Ο κ. Σαμαράς απέδωσε ευθύνες και στην κυβέρνηση της ΝΔ για τη δημιουργία του μεγάλου ελλείμματος, γιατί, όπως είπε, δεν έκανε από την αρχή ό,τι μπορούσε, ώστε να ελέγξει τα μεγάλα ελλείμματα και τον υψηλό δανεισμό που κληρονόμησε, δεν επανίδρυσε το κράτος και δίστασε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε όσους τον ρωτούν τι θα κάνει με όσους πλήγωσαν το φιλότιμο της παράταξης όταν ήταν στην κυβέρνηση, με εκείνους που έβγαλε από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με εκείνους που θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί για να διευκολύνουν την κατάσταση. "Δικαστής δεν είμαι. Είμαι πολιτικός", είπε και ξεκαθάρισε: "Με εξέλεξαν 800.000 μέλη της ΝΔ. - εκλογή κινηματικού χαρακτήρα και με εντολή απερίφραστη: Αλλαξέ τα όλα! Αυτή είναι ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης. Και μάλιστα αυτοκάθαρσης! Αρα, ναι! Ας γνωρίζει ο λαός της Ν.Δ. ότι άκουσα την εντολή του. Κι ότι θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο. Οσοι πλήγωσαν την παράταξη, δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε δέκα στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και του αγροτικού τομέα. "Η ΝΔ πιστεύει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή, με το κράτος να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και όχι να συνεισφέρει στη φτώχεια των αγροτών" είπε ο κ. Σαμαράς.

    Πηγή: NET, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση Είδηση: 35279

    [02] Πράσινο φως για τα κολέγια

    Σαββατο, 10 04 2010 12:20

    Το πράσινο φως, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αναγνώριση, των επαγγελματικών δικαιωμάτων, σε αποφοίτους κολεγίων. Με απόφασή του, το Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο, ενέκρινε το Σχέδιο, Προεδρικού Διατάγματος, του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο, οι απόφοιτοι των Κολεγίων, που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, αλλά και ξένοι υπήκοοι, που θέλουν να εργαστούν στην Ελλάδα, θα μπορούν να αναγνωρίσουν, το επαγγελματικό τους δικαίωμα και ακολούθως, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Με το Προεδρικό Διάταγμα, το Υπουργείο Παιδείας, ενσωματώνει, στο εσωτερικό δίκαιο, οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου, να μην αναγκαστεί η χώρα, να καταβάλει τσουχτερό πρόστιμο. Με τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, θα μπορούν να ζητήσουν, από το αρμόδιο Συμβούλιο, επαγγελματική αναγνώριση, όλοι οι απόφοιτοι κολεγίων, που έχουν πάρει πτυχίο από το 1989, οπότε και εκδόθηκε, η πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία, που υποχρέωνε, σε αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

    "Η αναγνώριση των παραμάγαζων, που έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με ξένα ιδρύματα, συμβάλλει στην προώθηση της ενιαίας αγοράς της εκπαίδευσης. Ωθεί πιο ουσιαστικά στη διαμόρφωση του «πανεπιστήμιου -Α.Ε.», για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, στο ξεπούλημα όλης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας" ανεφέρει το ΚΚΕ.

    Πηγή: NET Είδηση: 35276

    [03] Πένθος για την ελληνική κωπηλασία

    Σαββατο, 10 04 2010 12:30

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η ελληνική κωπηλασία, μετά το θάνατο χθες βράδυ του τριανταενός χρόνων, αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Κερκύρας, Διονύση Νικολούζου. Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Τη θλίψη της εξέφρασε η Ομοσπονδία Κωπηλασίας και αποφάσισε τη διακοπή του 76ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

    Διακοπή του πρωταθλήματος

    Την απόφαση για τη διακοπή της 1ης Φάσης του 76ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, μετά τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του αθλητή του ΝΑΟΚ Διονύση Νικολούζου, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ακόμη αποφάσισε να καλύψει εξ ολοκλήρου τα έξοδα της κηδείας του άτυχου αθλητή, καθώς και όπως καθιερώσει την απονομή επαμειβόμενου Κυπέλλου στη μνήμη του σε αγώνισμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

    Αναλυτικά το ψήφισμα που εξέδωσε η ΕΚΟΦΝΣ:

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίαση του, μετά το τραγικό συμβάν του χαμού του εξαίρετου Κωπηλάτη ΔΙΟΝΥΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ, του ΝΑΟ Κέρκυρας, που στο παρελθόν υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ομάδας,

    ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

    1. Την διακοπή της Α' φάσης του 76ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας

    2. Να αναλάβει την δαπάνη της τελετής και αντιπροσωπεία του να παρευρεθεί σε αυτήν

    3. Να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτηθεί η σημαία της Ομοσπονδίας, μεσίστια, στα γραφεία της ΕΚΟΦΝΣ και στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Μαραθώνα.

    4. Να καθιερωθεί η απονομή Επαμειβόμενου Κυπέλλου στο όνομα του αθλητή, σε αγώνισμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας».

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 35277

    [04] Βολές Τσίπρα για τον Καλλικράτη

    Σαββατο, 10 04 2010 18:31

    Την ανάγκη καταδίκης μίας ολόκληρης πολιτικής αντίληψης που σήμερα προωθείται από το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των κοινωνικά ισχυρών, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί στη Λειβαδιά σε ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, γιά το οποίο επεσήμανε ότι αυτό προωθείται εσπευσμένα, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο, την στιγμή που είναι μια μεταρρύθμιση που θ΄αλλάξει ριζικά τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 35284

    [05] 42 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν

    Σαββατο, 10 04 2010 15:36

    Τουλάχιστον 42 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησε ο πακιστανικός στρατός σε φυλετική περιοχή στα βορειο-δυτικά σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Η αεροπορική επιδρομή, η οποία είχε ως στόχο μία συγκέντρωση ανταρτών, σημειώθηκε στην κοιλάδα Τιρα της επαρχίας Κιμπέρ.

    "Τουλάχιστον 42 μαχητές της Λασκάρ -ε- Ισλάμ έχασαν τη ζωή τους και δύο από τις κρυψώνες τους έχουν καταστραφεί" δήλωσε ο Σαφιρουλάχ Ουαζίρ, επικεφαλής της διοίκησης της Κιμπέρ. "Η αεροπορική επιδρομή ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για συγκέντρωση της Λασκάρ -ε- Ισλάμ στην περιοχή" πρόσθεσε ένας αξιωματικός του στρατού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35281

    [06] Εξάρθρωση κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών

    Σαββατο, 10 04 2010 16:04

    Ένα από το πιο γνωστά ονόματα στον κόσμο της παρανομίας, που στο παρελθόν, υπήρξε και μέλος του διαβόητου "συνδικάτου του εγκλήματος" ήταν σύμφωνα με την αστυνομία ο αρχηγός του καλά οργανωμένου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

    Συγκεκριμένα, οι άνδρες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από έρευνες κατάφεραν να δώσουν τέλος στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης που, από την σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών γυναικών, απεκόμιζε τεράστια κέρδη.

    Ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ότι είναι γνωστό όνομα του υποκόσμου και παλιό μέλος του συνδικάτου του εγκλήματος, ο όποιος συνελήφθη μαζί με αλλά 4 μελή της σπείρας και 2 Αλβανίδες που κατηγορούνται για παράνομη πορνεία.

    Οι κατηγορούμενοι αναζητούσαν αλλοδαπές των οποίων εκμεταλλεύονταν τη δεινή οικονομική θέση και τις προωθούσαν στην πορνεία μέσω ροζ αγγελιών σε εφημερίδες και τις εξέδιδαν σε ξενοδοχεία και σπίτια, όπου τις οδηγούσαν μέλη της σπείρας. Οι κοπέλες στη συνέχεια παρέδιδαν όλο το ποσό το οποίο εισέπρατταν στους οδηγούς και αυτοί με τη σειρά τους στους ταμίες της οργάνωσης.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 Έλληνες και ένας Αλβανός που κατηγορούνται για σωματεμπορία και άλλα αδικήματα, ενώ στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα και 18 κινητά τηλέφωνα.

    Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Είδηση: 35283

    [07] Επέστρεψε ο δάσκαλος των Καλάς Θανάσης Λερούνης

    Σαββατο, 10 04 2010 15:46

    Εμφανώς συγκινημένος και ανακουφισμένος για τη λήξη της περιπέτειάς που έζησε επί επτά μήνες στα χέρια των ανταρτών ταλιμπάν, έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο δάσκαλος των "Καλάς" κ. Λερούνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που πατάω ελληνικό έδαφος μετά από μήνες. Ένα μεγάλο συγγνώμη για την αναστάτωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στο Πακιστάν, στην ελληνική κυβέρνηση και στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, που έδρασε ως άνθρωπος και όχι ως πολιτικός".

    "Με την υποστήριξη της ελληνικής και της πακιστανικής κυβέρνησης κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω και να συνεχίσω το έργο". Θανάσης Λερούνης

    Ο κ. Λερούνης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δόλη, ειδικό απεσταλμένο του πρωθυπουργού, πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και τον Έλληνα πρέσβη στο Ισλαμαμπάντ κ. Μαυροειδή, οι οποίοι τον συνόδευσαν με την πτήση 472 του Κατάρ. Ευχαρίστησε ακόμη τους Έλληνες πολίτες που συμπαραστάθηκαν στο πρόβλημά του.

    Ο κ. Δόλης δήλωσε ότι "κανένα αντάλλαγμα δεν εδόθη στους Ταλιμπάν. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής διπλωματίας, του έθνους. Ο κ. Λερούνης είναι ένα παράδειγμα αντοχής, είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου που έζησε επτά μήνες σε δύσκολες συνθήκες ζωής".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 35282

    [08] Θρήνος στο Κιργιστάν

    Σαββατο, 10 04 2010 12:50

    Δείτε το video

    Η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας κήρυξε διήμερο πένθος την Παρασκευή και το Σάββατο στη μνήμη των 79 θυμάτων των αιματηρών συγκρούσεων. Περίπου 7.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο νεκροταφείο Ατα Μπεϊίτ στα βουνά του Κιργιστάν για τις κηδείες 16 θυμάτων των αιματηρών συγκρούσεων της Τετάρτης, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι σοροί ήταν τυλιγμένες με την σημαία του Κιργιστάν και είχαν εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα πριν την ταφή στο νεκροταφείο αυτό που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπισκέκ. Μέλη της προσωρινής κυβέρνησης της αντιπολίτευσης έφτασαν στο νεκροταφείο και έγιναν δεκτοί με παραδοσιακά τραγούδια και προσευχές.

    "Εχθρός του λαού το προηγούμενο καθεστώς"

    "Το προηγούμενο καθεστώς ήταν ο εχθρός του λαού γιατί είχε στραφεί εναντίον των πατριωτών, των καλύτερων γιων του έθνους και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε ένα δίκαιο καθεστώς στο Κιργιστάν", δήλωσε η επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουνμπάγεβα.

    "Θα χτίσουμε μια πραγματική δημοκρατία, αλλιώς οι ψυχές των νεκρών δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ", τόνισε ο Ομουρμπέκ Τεκεμπάγεφ, που έχει αναλάβει τις εργασίες για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

    Στους 79 οι νεκροί - σε κρίση η χώρα

    Τους 79 έφτασαν οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις της Τετάρτης στο Κιργιστάν, ανακοίνωσε η προσωρινή υπουργός Υγείας Νταμίρα Νιαζαλίεβα, καθώς τρεις ακόμα τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους το βράδυ της Παρασκευής.

    Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές και στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους όταν αυτό προσπάθησε να καταλάβει την έδρα της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.

    Οι βιαιότητες εξαπλώθηκαν σε όλη την πόλη αναγκάζοντας τον πρόεδρο Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ να την εγκαταλείψει και να καταφύγει στη γενέτειρά του Ντζαλαλαμπάντ στο νότιο Κιργιστάν.

    Η αντιπολίτευση σχημάτισε προσωρινή κυβέρνηση και η επικεφαλής της Ρόζα Οτουνμπάγεβα κάλεσε τον ανατραπέντα πρόεδρο Μπακίγιεφ να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα, κάτι που εκείνος αρνήθηκε.

    Η αντιπολίτευση επιμένει στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στην διεξαγωγή προεδρικών εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

    Στο μεταξύ, ματαιώθηκε λαϊκή συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί το Σάββατο στο Ντζαλαλαμπάντ εξαιτίας του εθνικού πένθους για τα θύματα των συγκρούσεων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    "Η εκλογή κυβερνήτη στην περιοχή Ντζαλαλαμπάντ από το κουρουλτάι (την παραδοσιακή λαϊκή συνέλευση) αναβλήθηκε λόγω του πένθους σε όλη τη χώρα", δήλωσε σε περίπου 300 ανθρώπους ο επικεφαλής του συμβουλίου των γερόντων της περιοχής Αντιτς Κοτσκόροφ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Σχετική είδηση: Αναγνώρισε η Ρωσία την κυβέρνηση της Οτουνμπάγεβα Είδηση: 35278

    [09] Εννέα νεκροί, και 500 τραυματίες στην Ταϊλάνδη

    Σαββατο, 10 04 2010 12:11

    Για μία ακόμη ημέρα συνεχίστηκε το αιματοκύλισμα στην Ταϊλάνδη, στην πρωτεύουσα της οποίας, συνολικά εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 500 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντικυβερνήτης της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μονάδων των δυνάμεων καταστολής και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην παλιά συνοικία της Μπανγκόκ.

    Η ταϊλανδική τηλεόραση είχε ανακοινώσει νωρίτερα το θάνατο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενός Ιάπωνα εικονολήπτη.

    Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, σε τουλάχιστον 500 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών κατά τις συγκρούσεις αυτές.

    Η κυβέρνηση και ο στρατός ζήτησαν απόψε "εκεχειρία" και κάλεσαν σε συνομιλίες τους υποστηρικτές με τα κόκκινα πουκάμισα του ανατραπέντος με πραξικόπημα εξόριστου πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τάκσιν Σιναουάτρα οι οποίοι ζητούν από τις 14 Μαρτίου την παραίτηση του πρωθυπουργού Βετζατζίβα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35275


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 April 2010 - 16:53:56 UTC