Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός της εβδομάδας οι αλλαγές στο φορολογικό ν/σ
  • [02] Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στην Τουρκία
  • [03] Αντίθετος σε νέες κυρώσεις για το Ιράν ο Ερντογάν
  • [04] Την Πέμπτη η υπογραφή της συνθήκης START
  • [05] Λ' Άκουιλα: Ένα χρόνο μετά

    [01] Εντός της εβδομάδας οι αλλαγές στο φορολογικό ν/σ

    Τριτη, 06 04 2010 19:32

    Την Πέμπτη ξαναρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω αλλαγές, είτε όσον αφορά τα τεκμήρια, είτε την παρακράτηση του 8% σε όλα τα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου και το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την παρακράτηση στο 5%, μεταθέτοντας την εφαρμογή της από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχήματα για την κυβέρνηση είναι ο εντοπισμός μεγάλων φοροφυγάδων τους οποίους προειδοποιεί ακόμη και με κατάσχεση ακινήτων.

    Εντός της εβδομάδας οριστικοποιούνται οι τελευταίες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στην αύξηση των τεκμηρίων για τα μεγάλα ακίνητα, τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και τις δαπάνες ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στο σύστημα των τεκμηρίων πιθανότατα θα υπαχθούν και οι συνταξιούχοι αλλά με ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

    Κυνήγι για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει περισσότεροι από χίλιοι φορολογούμενοι, κάτοχοι πολυτελών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα τους. Το υπουργείο έχει αρχίσει επίσης, την αποστολή προειδοποιητικών επιστολών σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να προσέλθουν στις εφορίες ώστε να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει η διαδικασία επιβολής ποινών, επιστρατεύοντας ακόμη και την απειλή κατάσχεσης ακινήτων.

    Γιώργος Ελευθερίου γ.γ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών: Η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί από το κράτος, θα πρέπει να όμως να βοηθηθούν και οι γιατροί να ξεπεράσουν την κρίση. Καλούμε τους γιατρούς να μη φοροδιαφεύγουν.

    Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και τις τελευταίες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, μετά τις εισηγήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του στην αρμόδια επιτροπή.

    Γραφείο Τύπου ΣΥΝ

    Η σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων υπέρ των δεύτερων, το χαμηλό ύψος των φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι μέρος της εικόνας ενός άδικου φορολογικού συστήματος που ενθαρρύνει την φοροαποφυγή και την φοροδιαφυγή, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Συνασπισμός. Οι αλλαγές θα αφορούν τον συντελεστή βαρύτητας των τεκμηρίων, στα ακίνητα άνω των 300 τ.μ όπου ο υπολογισμός του τεκμηρίου θα γίνεται με 250 β¬ το τ.μ από 200β¬ που είχε ανακοινωθεί. στα εξοχικά σπίτια και στην 2η κατοικία με υψηλότερους συντελεστές στα Ι.Χ με υψηλότερο τεκμήριο άνω των 1.800 κ.εκ. υψηλότερο τεκμήριο στο 2ο Ι.Χ

    Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην αρμόδια επιτροπή την Πέμπτη, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί στις 15 Απριλίου. Είδηση: 35129

    [02] Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στην Τουρκία

    Τριτη, 06 04 2010 20:39

    Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει Τετάρτη 7/4 και Πέμπτη 8/4, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα συζητήσουν θέματα διμερούς, περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας. Ο κ. Δρούτσας, κατά την επίσκεψή του θα γίνει δεκτός από την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα επισκεφθεί και το Σισμανόγλειο Μέγαρο.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αμέσως μετά μεταβαίνει στην Άγκυρα όπου το πρωί της Πέμπτης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ μετά το γεύμα εργασίας, ο κ. Δρούτσας πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιουλ και τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Τουρκία πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του κ. Νταβούτογλου και στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο υπουργών βρίσκεται η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα στις αρχές του καλοκαιριού. Είδηση: 35133

    [03] Αντίθετος σε νέες κυρώσεις για το Ιράν ο Ερντογάν

    Τριτη, 06 04 2010 20:26

    Υπέρμαχος τη ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αλλά αντίθετος στην επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, δηλώνει ο Ερντογάν, λίγες ώρες, πριν συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι. Ωστόσο, τρέχουν και οι εξελίξεις στην υπόθεση Βαριοπούλα, με νέο κύμα συλλήψεων στην Κωνσταντινούπολη, για το περιβόητο σχέδιο πραξικοπήματος, του 2003.

    Νέες συλλήψεις για την υπόθεση "Βαριοπούλα"

    Νέο κύμα συλλήψεων στην Κωνσταντινούπολη για το διαβόητο "Σχέδιο Βαριοπούλα" το 2003, που προέβλεπε αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης και τεχνητή όξυνση με την Ελλάδα. Συνελήφθηκαν αρκετοί απόστρατοι αξιωματικοί, ανάμεσά τους στρατηγοί και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

    Δύσκολη αποστολή έχει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο Παρίσι, θα προσπαθήσει να πείσει τον Νικολά Σαρκοζί να άρει τις επιφυλάξεις του για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, πάντως, δηλώνει αντίθετος στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Είδηση: 35132

    [04] Την Πέμπτη η υπογραφή της συνθήκης START

    Τριτη, 06 04 2010 20:13

    Τη νέα στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών, για την χρήση πυρηνικών όπλων, θα ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα. Σε συνέντευξή του στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ωστόσο ότι για κράτη που θέτουν εαυτόν εκτός των διεθνών κανόνων, όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, θα υπάρξουν εξαιρέσεις από αυτά που αναφέρονται στο νέο δόγμα για τα πυρηνικά των ΗΠΑ.

    Την Πέμπτη, αναμένεται να υπογραφεί η συνθήκη START, από τον Μπαράκ Ομπάμα, και τον Ρώσο ομόλογό του.

    Σε συνέντευξή του στους Times της Νέας Υόρκης, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει ότι θα περιορίσει κατά πολύ τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες η Ουάσινγκτον, θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε την Τρίτη ένα νέο δόγμα για τα πυρηνικά, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ δεν θα καταφύγουν στα πυρηνικά όπλα παρά μόνο "υπό εξαιρετικά ακραίες συνθήκες", και μόνον για να υπερασπιστούν τα ζωτικά τους συμφέροντα, καθώς και αυτά των συμμάχων τους. "Οι ΗΠΑ επιθυμούν να εμμείνουν στο γεγονός ότι δεν θα προσφύγουν στη χρήση πυρηνικών όπλων παρά μόνο υπό εξαιρετικά ακραίες συνθήκες, για να υπερασπιστούν τα δικά τους ζωτικά συμφέροντα καθώς και αυτά των συμμάχων και εταίρων τους" αναφέρεται σε σχετική έκθεση της κυβέρνησης Ομπάμα.

    Σύμφωνα με το νέο δόγμα "η πυρηνική τρομοκρατία" και όχι πλέον τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, αποτελεί "το μεγαλύτερο κίνδυνο και τον πλέον άμεσο", τη στιγμή "που η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και οι εξτρεμιστές σύμμαχοί τις επιχειρούν να εφοδιαστούν πυρηνικά όπλα". Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να μη χρησιμοποιήσουν ποτέ πυρηνικά όπλα κατά ενός εχθρού που δεν διαθέτει όπλα τέτοιου είδους και σέβεται τους κανόνες της Συνθήκης μη Διάδοσης των πυρηνικών (TNP).

    Στη συνέχεια αναφέρεται ότι η Ουάσινγκτον "θα συνεχίσει να ενισχύει τις συμβατικές αμυντικές της ικανότητες " ώστε να μπορεί να απαντήσει σε επιθέσεις με μη πυρηνικά όπλα.

    "Το νέο δόγμα για τα πυρηνικά αναφέρει σαφέστατα ότι ένα κράτος που δεν διαθέτει τέτοια όπλα και σέβεται τη Συνθήκη ΤΝΡ έχει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ εναντίον του πυρηνικά".

    Μπαράκ Ομπάμα

    Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε: "Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα υποχρεωθούμε να απαντήσουμε εάν τα κράτη αυτά (που δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα) δεν δεσμευτούν ότι δεν θα προβούν σε πράξεις εξαιρετικά βλαβερές για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Θα αγωνιστούμε τότε με όλα τα αναγκαία μέσα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του αμερικανικού λαού".

    Ρόμπερτ Γκέιτς: Ολες οι προοπτικές είναι στο τραπέζι για χώρες όπως είναι το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα

    "Το NPR περιέχει ένα ισχυρό μήνυμα για τις δύο χώρες, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα" , δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη δημοσιοποίηση του νέου δόγματος για τα πυρηνικά των ΗΠΑ.

    "Δεν συμπεριλαμβάνουμε κράτη, όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα που δεν συνάδουν με τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών και βασικά πρέπει να τονίσω ότι όλες οι προοπτικές υπάρχουν στο τραπέζι, όταν αναφερόμαστε σε χώρες που ανήκουν σ αυτήν την κατηγορία", ανέφερε ο κ. Γκέιτς.

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επισήμανε: "Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μια "σκληρή" απάντηση, με τη χρήση συμβατικών όπλων, εάν έρθουν αντιμέτωπες με επιθέσεις χημικές ή βιολογικές".

    "Για να γίνω κατανοητός --κατέληξε ο κ. Γκέιτς-- το μήνυμα που απευθύνουμε στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα είναι το ακόλουθο : Εάν αποφασίσετε να σεβαστέιτε τους κανόνες του παιχνιδιού, εάν συμπράξετε και εσείς με τη διεθνή κοινότητα, τότε θα σεβαστούμε ορισμένες υποχρεώσεις προς εσάς. Αλλά εάν δεν σεβαστείτε τους κανόνες, εάν διαδίδετε τα πυρηνικά", τότε θα αντιμετωπίσετε μια "κατάλληλη" απάντηση.

    Εγγύηση της ασφάλειας των πυρηνικών υλικών στον κόσμο μέσα σε τέσσερα χρόνια επιθυμεί ο Μπαράκ Ομπάμα

    Η πυρηνική σύνοδος κορυφής στην οποία θα συμμετάσχουν 47 χώρες υπό την ηγεσία του Αμερικανού πρόεδρου την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον θα έχει ως στόχο την εγγύηση της ασφάλειας όλων των πυρηνικών υλικών στον κόσμο μέσα σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα.

    "Η σύνοδος μας για την πυρηνική ασφάλεια την επόμενη εβδομάδα θα είναι μία ευκαιρία για τις 47 χώρες να δεσμευθούν για συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση των πυρηνικών υλικών που θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια, σε όλο τον κόσμο μέσα σε τέσσερα χρόνια" δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου πυρηνικού δόγματος των ΗΠΑ.

    Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει διμερή συνάντηση με τον κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

    Επιπλεόν, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ και με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS Είδηση: 35131

    [05] Λ' Άκουιλα: Ένα χρόνο μετά

    Τριτη, 06 04 2010 19:18

    Η Λ' Άκουϊλα και ολόκληρη η Ιταλία, ένα χρόνο μετά τον τραγικό σεισμό της έκτης Απριλίου του 2009, με σειρά εκδηλώσεων μνήμης, με προσπαθούν να ατενίσουν το μέλλον χωρίς να ξεχάσουν τα τόσα θύματα της βίας του Εγκέλαδου. Οι καμπάνες της εκκλησίας Άνιμε Σάντε, χτύπησαν 308 φορές, στις τρεις και τριάντα δυο λεπτά, της περασμένης νύχτας. Όσοι ακριβώς ήταν οι νεκροί της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης, πριν 365 ημέρες. Στην έδρα του δήμου, οι παρευρισκόμενοι κατά την επίσημη τελετή, χειροκρότησαν το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ενώ επεφύλαξαν μερικά σφυρίγματα σε εκείνο του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερουσκόνι.

    Περισσότεροι από είκοσι πέντε χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας του Αμπρούτσο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του καθεδρικού ναού, και με λαμπάδες και κεριά στα χέρια, χωρίς να φωνάξουν συνθήματα, έστειλαν το μήνυμα ότι επιθυμούν να μπορέσει να προχωρήσει, η ανοικοδόμηση, με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Υπενθυμίζεται ότι όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, αποτελεί ακόμη "zona rossa", μη προσβάσημη περιοχή και σε πολλά του σημεία, τα ερείπια δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί.

    Οι κακοτεχνίες, που έχουν πλέον διαπιστωθεί από τις έρευνες της δικαιοσύνης, ήταν η αιτία πολλών καταρρεύσεων, τόσο στην φοιτητική εστία, 'casa dello studente', όσο και σε πολλές άλλες ιδιωτικές κατοικίες.

    Στις περιπτώσεις που αναμένουν οριστική εξιχνίαση και εκείνη της πολυκατοικίας κοντά στο δημοτικό πάρκο, που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Εκεί που ζούσε ο έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια, ενώ η αδελφή του τραυματίσθηκε σοβαρά.

    Ο δήμαρχος της πόλης, Μάσιμο Τσιαλέντε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ευχαρίστησε την πολιτική προστασία, τους πυροσβέστες και τους πολυάριθμους εθελοντές, για τη βοήθεια που πρόσφεραν από την τραγική εκείνη νύχτα του σεισμού, μέχρι και σήμερα.

    Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της Λ' ΆκουΪλα, είναι να μπορέσουν να επιστρέψουν, το γρηγορότερο δυνατό, στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας τους. Να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τα "προσωρινά σπίτια των new towns", τους καινούριους οικισμούς που τους παρέδωσαν οι αρχές. Διαθέτουν όλες τις σύγχρονες, τυπικές ανέσεις, αλλά είναι μακριά από την ιστορική μνήμη της πρωτεύουσας του Αμπρούτσο, από το δίκτυο ανθρώπινων σχέσεων και επαφών. Ο μόνος τόπος συνάντησης των νέων, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, είναι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.

    Ο Μπερλουσκόνι επιμένει ότι η Λ' Άκουϊλα, θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, "ένα πραγματικό θαύμα σε ότι αφορά τα έργα και την νέα οργάνωση της πόλης". Οι κάτοικοι της Λ' Άκουϊλα, με τον μετρημένο τρόπο τους, τον άκρως περήφανο χαρακτήρα τους , περιμένουν απτά αποτελέσματα. Συνεχίζουν να συλλέγουν, και τις ώρες αυτές, χιλιάδες υπογραφές, για να ζητήσουν, από το ιταλικό κοινοβούλιο και απ' το συμβούλιο της περιφέρειάς τους "ταχύτερους ρυθμούς και μεγαλύτερη σαφήνεια σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35127


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 6 April 2010 - 20:52:23 UTC