Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκία- Επιχείρηση Βαριοπούλα . Δέκα αξιωματικοί ελεύθεροι
  • [02] Πάνω από 83 δολάρια το βαρέλι του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης
  • [03] Γαλλία-Κάτω απο 30% η αποδοχή της πολιτικής Σαρκοζί
  • [04] Σε ανακλήσεις μοντέλων για έλεγχο προχωρούν δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα
  • [05] Η αύξηση της στάθμης του Νείλου απειλεί να αφήσει άστεγους τους Αιγύπτιους
  • [06] Μαθηματική φόρμουλα για τον τέλειο γάμο
  • [07] Πίστωση τέλος από τους φαρμακοποιούς
  • [08] Φωτιά σε δάσος στο Λασίθι

    [01] Τουρκία- Επιχείρηση Βαριοπούλα . Δέκα αξιωματικοί ελεύθεροι

    Τεταρτη, 31 03 2010 22:47

    Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης άφησε την Τετάρτη ελεύθερους 10 αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και τρεις ναύαρχοι, που είχαν κατηγορηθεί για προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Οι άνδρες, έξι από τους οποίους υπηρετούν ακόμα στο στράτευμα, κρατήθηκαν μαζί με άλλους 70 αξιωματικούς από τα τέλη του περασμένου μήνα σε μια έφοδο που έγινε και κλιμάκωσε περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει ρίζες στο πολιτικό Ισλάμ, και το κοσμικό κράτους, ένα γεγονός που ταρακούνησε και τις χρηματαγορές.

    Εικοσιτέσσερα άτομα παραμένουν κρατούμενα σε σχέση με την υπόθεση "Επιχείρηση Βαριοπούλα", όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ δεν κατέστη προς το παρόν σαφές για πιο λόγο αφέθηκαν ελεύθεροι οι έξι αξιωματικοί.

    Οι εισαγγελείς ερευνούν τις κατηγορίες με βάση τις οποίες οι ύποπτοι είχαν στόχο να ρίξουν βόμβες σε ιστορικό τζαμί, να καταρρίψουν ένα μαχητικό τζετ και να κατηγορήσουν γι αυτό την Ελλάδα και να συλλάβουν εκατοντάδες πολίτες για να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Ερντογάν.

    Ο στρατός αρνήθηκε ότι σχεδιαζόταν μια τέτοια συνωμοσία τονίζοντας ότι η υπόθεση "Επιχείρηση Βαριοπούλα" αποτελεί μέρος ενός σενάριο πολεμικών παιχνιδιών που χρησιμοποιείται στα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

    Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο τουρκικός στρατός που διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη επιρροή στην πολιτική σκηνή, έχει ανατρέψει τρεις κυβερνήσεις από το 1960, ενώ άσκησε πολύ έντονες πιέσεις για παραίτηση της πρώτης ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας το 1997.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS Είδηση: 35016

    [02] Πάνω από 83 δολάρια το βαρέλι του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης

    Τεταρτη, 31 03 2010 23:32

    Πάνω από τα 83 δολάρια το βαρέλι έκλεισε η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, γεγονός που αποδίδεται στην ενίσχυση του Ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, παρόλο που τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι αυξήθηκαν τα στρατηγικά αποθέματα σε αργό.

    Τα συμβόλαια ενός μήνα για το αργό έκλεισαν με άνοδο 1,15 δολαρίων, στα 83,52 δολάρια το βαρέλι, κοντά στην υψηλότερη τιμή στη διάρκεια των συναλλαγών, που ήταν στα 83,76. Η τιμή αυτή πλησίασε την υψηλότερη από τον Οκτώβριο του 2008 - στα 83,95 δολάρια. Το αργό πετρέλαιο τύπου Μπρεντ, για παράδοση Μαϊου αυξήθηκε κατά 1,12 $ , κλείνοντας στα 82,40 δολάρια το βαρέλι.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS Είδηση: 35017

    [03] Γαλλία-Κάτω απο 30% η αποδοχή της πολιτικής Σαρκοζί

    Τεταρτη, 31 03 2010 22:37

    Για πρώτη φορά το ποσοστό αποδοχής της πολιτικής του προέδρου Νικολά Σαρκοζί έχει πέσει κάτω από το 30%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sofres, για λογαριασμό του Le Figaro. Συγκεκριμένα, οι θετικές γνώμες για τον Νικολά Σαρκοζί είναι μόλις 28%, έναντι 31% τον περασμένο μήνα. Το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τον πρόεδρο της χώρας, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 5% - ήταν στο 65% τον περασμένο μήνα.

    Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό αποδοχής που συγκεντρώνει ο Γάλλος πρόεδρος από τον Μάιο του 2007, όταν ανέβηκε στην προεδρία και ακολουθεί μία σειρά από δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μειώνεται διαρκώς η δημοτικότητα του Σαρκοζί. Κάτι που έχει προκαλέσει και συζητήσεις στους κόλπους της κεντροδεξιάς παράταξης ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

    Το ιδιαιτέρως ανησυχητικό για τον Σαρκοζί είναι το γεγονός ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, που αποφασίστηκαν στον απόηχο της σημαντικής ήττας που υπέστη η κεντροδεξιά στις περιφερειακές εκλογές.

    "Οι Γάλλοι δεν δείχνουν ευτυχισμένοι με την πρώτη αντίδρασή του (στην εκλογική ήττα)", γράφει η συντηρητική Le Figaro, που παραδοσιακά θεωρείται υποστηρίκτρια του Σαρκοζί.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS Είδηση: 35015

    [04] Σε ανακλήσεις μοντέλων για έλεγχο προχωρούν δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

    Τεταρτη, 31 03 2010 21:11

    Σε ανάκληση μοντέλων τύπου OPEL Antara, έτους κατασκευής 2007 - 2008, για έλεγχο του συνδέσμου του ενδιάμεσου άξονα κολώνας - τιμονιού προχωρεί η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομίας. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η ανάκληση αφορά 554 οχήματα, παραγωγής 2007 - 2008, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί στη Ελλάδα καμία περίπτωση δυσλειτουργίας που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

    Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμπλέκονται στην ανάκληση θα αποσταλεί σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου OPEL, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

    Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164 700.

    Επίσης, σε ανάκληση αυτοκινήτων CHEVROLET μοντέλο Captiva για έλεγχο του συνδέσμου του ενδιάμεσου άξονα κολώνας - τιμονιού προχωράει και η εταιρεία Chevellas A.E., Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CHEVROLET, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομίας.

    H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η ανάκληση περιλαμβάνει 1141 οχήματα, παραγωγής από τις 03 Μαρτίου 2006 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007, με εύρος πλαισίων από KL1CG26FJ7B005637 έως KL1CG26RJ8B197306. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος στην Ελλάδα, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

    Η εταιρεία Chevellas A.E. θα ενημερώσει με προσωπικές επιστολές τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ώστε να προσέρχονται με ραντεβού στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων της CHEVROLET σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος της συνδεσιμότητας του συνδέσμου του ενδιάμεσου άξονα της κολώνας τιμονιού με τον άξονα της κρεμαγιέρας και εφόσον απαιτηθεί θα πραγματοποιηθεί επανατοποθέτηση του συνδέσμου του ενδιάμεσου άξονα της κολώνας τιμονιού στον άξονα της κρεμαγιέρας. χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

    Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210 5773460.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35013

    [05] Η αύξηση της στάθμης του Νείλου απειλεί να αφήσει άστεγους τους Αιγύπτιους

    Τεταρτη, 31 03 2010 20:26

    Τον κίνδυνο να μείνουν άστεγοι μέχρι το τέλος του αιώνα από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας αντιμετωπίζουν περίπου έξι εκατομμύρια Αιγύπτιοι, όπως υποστηρίζει επιστήμονας του υπουργείου Γεωργίας της Αιγύπτου. Το δέλτα του ποταμού Νείλου μπορεί να είναι μία από τις πιο πολυπληθείς περιοχές του κόσμου που θα επηρεαστεί περισσότερο από την αύξηση της στάθμης των υδάτων, δήλωσε ο Χάμντι αλ Χουσέινι Χαλίφα, που εργάζεται για το κέντρο ερευνών του υπουργείου Γεωργίας, μιλώντας σε διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αλεξάνδρεια, για ζητήματα περιβάλλοντος στον αραβικό κόσμο.

    Περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά ένα μέτρο, περίπου 4.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα του δέλτα του Νείλου.

    Ο Αιγύπτιος υπουργός Περιβάλλοντος Ματζίντ Τζορτζ έχει προειδοποιήσει ότι το 50% του δέλτα του ποταμού Νείλου απειλείται από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

    "Η ανάγκη για πιο δραστικές ενέργειες δικαιολογείται από τους κινδύνους" δήλωσε η Μαρία Λουίζα Σίλβα-Μεχιας, του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), μιλώντας στη διάσκεψη.

    Ο Αιγύπτιος μηχανικός Μαμντούχ Χάμζα έχει προτείνει ένα εικοσαετές σχέδιο για την προστασία του δέλτα του Νείλου από την αύξηση της στάθμης των υδάτων, το οποίο περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση υπόγειου τείχους και την πρόσθεση άμμου στις παραλίες.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 35011

    [06] Μαθηματική φόρμουλα για τον τέλειο γάμο

    Πεμπτη, 04 03 2010 15:45

    Η διαφορά ηλικίας, το κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο αλλά και η οξυδέρκεια των γυναικών καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ευτυχία στον έγγαμο βίο, σύμφωνα με έρευνα Ελβετών επιστημόνων.

    Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη (σε ποσοστό 27%!) από αυτόν. Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με την έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος "μαθηματικής φόρμουλας" για τον τέλειο γάμο.

    Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης και δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό "European Journal of Operational Research", σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

    Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα εξάλλου είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης (συμβαδίζει πάντως με τη "συνταγή" ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη...).

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34035

    [07] Πίστωση τέλος από τους φαρμακοποιούς

    Τεταρτη, 31 03 2010 15:07

    Διακόπτουν από αύριο Μ. Πέμπτη την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους των ταμείων ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, Εμπορικής Τράπεζας και Τράπεζας Πίστεως, οι φαρμακοποιοί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των πληρωμών από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και με την απόδειξη του φαρμακείου να εισπράττουν τα χρήματα από το ταμείο τους.

    "Σε 28 δισ. ανέρχονται τα χρέη"

    Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε συνέντευξη Τύπου, τα χρέη των εν λόγω ταμείων προς τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου ανέρχονται σε συνολικά 28 δισ. ευρώ.

    Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου προειδοποίησαν ότι από την 1η Μαΐου θα διακόψουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (του δημοσίου), εάν έως τότε δεν τους έχουν καταβληθεί τα χρέη του ΟΠΑΔ που ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να δείξουν κατανόηση, καθώς από τις 14 Απριλίου θα αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 34986

    [08] Φωτιά σε δάσος στο Λασίθι

    Τεταρτη, 31 03 2010 14:44

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί οπότε και εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κρούστα και Πρίνα στο Λασίθι.

    Επί τόπου βρίσκονται 4 οχήματα και όλοι οι άνδρες του πυροσβεστικού σταθμού Αγίου Νικολάου οι οποίοι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που μαίνονται σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Πάντως, σύμφωνα με τους επικεφαλής των δυνάμεων, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Να σημειωθεί ότι πτητικά μέσα δεν υπάρχουν, καθώς δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και δεν έχει γίνει εκμίσθωση ελικοπτέρων. Είδηση: 34985


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 31 March 2010 - 21:53:21 UTC