Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Περιστερίου
  • [02] Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο
  • [03] Nέα χειρουργική επέμβαση της 11χρονης αφγανής
  • [04] Νέες συστάσεις στο Ιράν
  • [05] Συλλήψεις στην Κίνα για τα βρέφη στο ποτάμι
  • [06] Ο Ρίκι Μάρτιν αποκαλύπτεται ...
  • [07] Συνελήφθη ληστής από την ομάδα ΔΙΑΣ
  • [08] Απέκλεισαν την Εγνατία οδό αγρότες του Λαγκαδά
  • [09] Επίσκεψη Δ. Δρούτσα στη Τουρκία
  • [10] Ανθοκομική έκθεση στην Κηφισιά
  • [11] Επίσκεψη Γερουλάνου στη Βαρκελώνη
  • [12] Έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα
  • [13] Oι Σέρβοι καταδίκασαν τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα
  • [14] Βομβιστική επίθεση στο Νταγκεστάν
  • [15] Πακιστάν: Μάχες με αντάρτες
  • [16] Ομπάμα - Σαρκοζί: Κοινές προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη

    [01] Γ. Παπανδρέου: Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Περιστερίου

    Τεταρτη, 31 03 2010 11:50

    Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ στο Περιστέρι, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το πρωί της Μ. Τετάρτης. Υλοποιούνται προγράμματα για εξεύρεση εργασίας.

    Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στον άνεργο. "Είμαστε κοντά στις γυναίκες που απειλούνται από την ανεργία, κοντά στον πολίτη", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό να σταθούμε δίπλα στον πολίτη, στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι "επιδοτούμε 120.000 νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα".

    Τα προγράμματα

    Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ παρουσιάζει αναλυτικά τα προγράμματα.

    1. Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 40.000 ανέργων. Προϋπολογισμός: 500 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

    Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται σε ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του ύψους του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ:

    α) για τους "κοινούς" άνεργους, (100%) για το πρώτο έτος, (75%) για το δεύτερο έτος, (50%) για το τρίτο και (25%) το τέταρτο έτος

    β) για τους νέους έως 30 ετών, τους ανέργους που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών και άνεργες γυναίκες, άνω των 50 ετών, τους πολύτεκνους/νες και τρίτεκνους/νες καθώς και τους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, τα ποσοστά επιχορήγησης αυξάνονται σε (100%) για το πρώτο και το δεύτερο έτος και (50%) για το τρίτο και το τέταρτο έτος.

    2. Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

    Προϋπολογισμός: 170 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του Υπ. Εργασίας.

    α) για τους "κοινούς" άνεργους, (80%) για το πρώτο έτος και (60%) για το δεύτερο έτος.

    β) για τους νέους έως 30 ετών και τις λοιπές ειδικές ομάδες (όπως παραπάνω), τα ποσοστά επιχορήγησης αυξάνονται σε (80%) για το πρώτο έτος και (80%) για το δεύτερο έτος.

    Και στα δύο προγράμματα:

    - Δίνεται προτεραιότητα σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα, και στους τομείς της πράσινης οικονομίας.

    - Επιβάλλεται 1 πρόσθετο έτος υποχρεωτικής απασχόλησης.

    - Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους λόγω απόλυσης τους τελευταίους 6 μήνες.

    - Δεν υπάγονται ένας αριθμός από δραστηριότητες (νυχτερινά κέντρα, εταιρείες προσωρινής απασχόλησης, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης).

    3. Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών, γυναικών ηλικίας 22-64 ετών. Προϋπολογισμός: 96 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του Υπ. Εργασίας.

    Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέα ελεύθερη επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000 ευρώ.

    Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες γυναίκες με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας που θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους και ιδιαίτερα της πράσινης οικονομίας.

    4. Ειδικό πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Προϋπολογισμός: 50 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

    Το ποσό επιχορήγησης αφορά το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του 30πλασίου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου, όπως ορίζεται από την ΕΓΣΣΕ.

    Η επιχορήγηση δίνεται για 2 μήνες που επιλέγουν οι επιχειρήσεις στο διάστημα Απριλίου - Οκτωβρίου, εκτός από το διάστημα Ιουνίου - Σεπτεμβρίου.

    Οι επιχειρήσεις πρέπει να απασχολούν συνολικά τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού σε σχέση με το 2009.

    Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα και η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί με νεώτερο δελτίο τύπου του Οργανισμού.

    Πηγή: NET, NET 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 34980

    [02] Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

    Τεταρτη, 31 03 2010 09:59

    Ψηφίστηκε επί της αρχής -κατά πλειοψηφία- το φορολογικό νομοσχέδιο από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Οι επιτροπές αποφάσισαν το πρωί την παράταση των εργασιών τους με δυο ακόμη συνεδριάσεις, μετά το Πάσχα και έτσι η συζήτηση του φορολογικού, στην Ολομέλεια της βουλής, θα ξεκινήσει, την Τρίτη, 13 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή συζητώνται τα άρθρα. Χθες, κατά την ακρόαση τους οι κοινωνικοί φορείς εξέφρασαν αντιρρήσεις κάνοντας λόγο για αδικίες και αναποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ βελτιωτικές τροποποιήσεις ζήτησαν και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Το νομοσχέδιο εισάγει και θετικές ρυθμίσεις, εκτίμησε πάντως η ΓΣΕΕ, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος υπογράμμισε ότι δεν ζητά προνομιακή, αλλά ισότιμη μεταχείριση με τα άλλα Νομικά Πρόσωπα.

    Ο Υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε βελτιώσεις, που βασίζονται στην αρχή της φορολογικής δικαιοσύνης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό είδηση: Συνεχίζεται η συζήτηση για το φορολογικό Είδηση: 34969

    [03] Nέα χειρουργική επέμβαση της 11χρονης αφγανής

    Τεταρτη, 31 03 2010 12:15

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, η νέα χειρουργική επέμβαση στα μάτια της 11χρονης αφγανής που τραυματίστηκε στην έκρηξη στα Πατήσια, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 15χρονος αδελφός της. Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ η τραγική μητέρα των δύο παιδιών, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται συγγενείς και ειδικοί για να την στηρίξουν. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ η αστυνομία είναι άκρως επιφυλακτική με την χθεσινή ανάληψη ευθύνης απο δύο άγνωστες ως τώρα οργανώσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ

    ο»ΏΣχετική είδηση: Την άκρη του νήματος αναζητά η Αντιτρομοκρατική Είδηση: 34981

    [04] Νέες συστάσεις στο Ιράν

    Τεταρτη, 31 03 2010 08:25

    Μόνο λίγες ώρες χρειάστηκαν, μετά την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της G8 για το θέμα των πυρηνικών του Ιράν, για να κινηθεί στην ίδια τροχιά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    "Η πόρτα παραμένει ανοικτή εάν οι Ιρανοί επιλέξουν να τη διαβούν", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού πρώτα είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι το Ιράν έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα να ανταποκριθεί στις διπλωματικές πιέσεις, αρνούμενο ότι επιδιώκει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, εκτίμηση που δε συμμερίζονται οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές τους χώρες.

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων κυρώσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ελπίδα μου είναι ότι θα έχουμε κατορθώσει να τελειώσουμε με όλο αυτό μέσα στην άνοιξη. Ενδιαφέρομαι να δω αυτό το καθεστώς τακτοποιημένο εντός εβδομάδων".

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον κ. Ομπάμα, λέγοντας: "Ήλθε η ώρα της λήψης αποφάσεων για το Ιράν και από κοινού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη ως σύνολο θα δεσμευτεί στο καθεστώς των κυρώσεων".

    Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι αυτομόλησε στις ΗΠΑ Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος της Μέκκας τον Ιούνιο. Πρόκειται για τον 30χρονο Σαχράν Αμίρι που εργαζόταν στον Οργανισμό Ατομικής Ενεργείας του Ιράν. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, ενώ η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας συνεργάζεται μαζί της. Το Δεκέμβριο η Τεχεράνη κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι παρέδωσε τον Αμίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό

    Σχετικά άρθρα: G8: Αντίθετοι στα πυρηνικά σχέδια του Ιράν

    Είδηση: 34960

    [05] Συλλήψεις στην Κίνα για τα βρέφη στο ποτάμι

    Τεταρτη, 31 03 2010 11:40

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα ο εντοπισμός των πτωμάτων 21 βρεφών σε ποτάμι της πόλης Ζινίνγκ, στα ανατολικά της χώρας. Οι κινεζικές αρχές, συνέλαβαν δυο υπαλλήλους του νεκροτομείου της πόλης, οι οποίοι ενώ είχαν συμφωνήσει με τις οικογένειες των μωρών, δεν προχώρησαν στον ενταφιασμό, αλλά πέταξαν τα πτώματα τους στις όχθες ποταμού.

    Δεν τηρήθηκε προφορική συμφωνία

    Η αστυνομία και οι ιατροδικαστές ανακάλυψαν ότι δύο εργαζόμενοι στο νεκροτομείο, είχαν συμφωνήσει προφορικά με τις οικογένειες και μάλιστα είχαν λάβει χρήματα για αυτό να φροντίσουν για τις σορούς.

    Ωστόσο, αντί για αυτό, πήγαν και απέρριψαν τις σορούς κοντά στο ποτάμι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μία αποτέφρωση στην Κίνα, στοιχίζει εκατοντάδες δολάρια και προφανώς οι γονείς των μωρών αδυνατούσαν ή δεν ήθελαν να καταβάλουν το ποσό που απαιτείται για μία κανονική ταφή ή αποτέφρωση.

    Μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων των βρεφών σε πλαστικές σακούλες σήμανε συναγερμός γιατί εκ των άλλων, το νερό του ποταμιού είναι πόσιμο.

    Πηγή: Reuters

    Σχετικά άρθρα:ο»Ώ Κίνα: Πεταμένα πτώματα βρεφών σε ποτάμι Είδηση: 34979

    [06] Ο Ρίκι Μάρτιν αποκαλύπτεται ...

    Τριτη, 30 03 2010 15:37

    Μέσα από μια λιτή ανακοίνωση-γράμμα προς τους απανταχού θαυμαστές του στην προσωπική του ηλεκτρονική ιστοσελίδα, ο 38χρονος τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν δηλώνει περήφανος και τυχερός που είναι ομοφυλόφιλος. Από τη μέρα που έγινε γνωστός στον κόσμο, ψίθυροι υπήρχαν αλλά δεν είχε δώσει δικαιώματα και, κυρίως, δεν είχε πει τίποτα. Με την ανακοίνωση όμως αυτή τα βάζει όλα στη θέση τους και εξηγεί: "είμαι περήφανος που δηλώνω ότι είμαι ένας τυχερός ομοφυλόφιλος. Είναι ευλογία να είμαι αυτό που είμαι".

    Ο 38χρονος Μάρτιν, διάσημος σταρ της ποπ μουσικής και είδωλο στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και σε ολόκληρο τον Κόσμο που καθιερώθηκε με το τραγούδι "Livin' la Vida Loca", έχει αποκτήσει δύο δίδυμα αγόρια από παρένθετη μητέρα.

    "Ήταν μια πολλή έντονη διαδικασία. Κάθε λέξη που γράφω σ' αυτό το σημείωμα έχει βγει μέσα από την αγάπη, την αποδοχή, την αμεροληψία και την ειλικρινή ευχαρίστηση", αναφέρει στο μήνυμα προς τους θαυμαστές του ο Ρίκι Μάρτιν.

    "Γράφοντας αυτές τις λέξεις αισθάνομαι ότι πραγματοποιώ ένα καθοριστικό βήμα για την εσωτερική μου ειρήνη και για τη ζωτικής σημασίας εξέλιξή μου", καταλήγει ο Λατίνος τραγουδιστής.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34935

    [07] Συνελήφθη ληστής από την ομάδα ΔΙΑΣ

    Τεταρτη, 31 03 2010 11:38

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Alpha Bank στη Νέα Ερυθραία. Ο ληστής εγκλωβίστηκε μέσα στην τράπεζα και συνελήφθη από αστυνομικούς της νεοσύστατης ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

    Συμφώνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είχε στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό. Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ώστε να τον παραλάβει.

    Σε απόσταση 100 μέτρων από την τράπεζα συνελήφθη ένα άτομο που εκτιμάται ότι είναι συνεργός του.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8

    Είδηση: 34978

    [08] Απέκλεισαν την Εγνατία οδό αγρότες του Λαγκαδά

    Τεταρτη, 31 03 2010 11:07

    Μέσω Σερρών διεξάγεται η κίνηση των αυτοκινήτων από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, καθώς αγρότες του Λαγκαδά απέκλεισαν την Εγνατία οδό στο ύψος του Προφήτη, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας και το δρόμο Λαγκαδά προς Ρεντίνα. Οι αγρότες, που διαμαρτύρονται γιατί η ΠΑΣΕΓΕΣ τους απέκλεισε από τις επιδοτήσεις, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στα σημεία μέχρι το μεσημέρι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34974

    [09] Επίσκεψη Δ. Δρούτσα στη Τουρκία

    Τεταρτη, 31 03 2010 11:05

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία στις 7 και 8 Απριλίου μετά από πρόσκληση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών στην Άγκυρα στις 8 Απριλίου, αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν επίσης θέματα περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας.

    Την Τετάρτη 7 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 Είδηση: 34973

    [10] Ανθοκομική έκθεση στην Κηφισιά

    Τεταρτη, 31 03 2010 10:51

    Ανοίγει τις πύλες της η ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς, στις 28 Απριλίου και με διάρκεια μέχρι τις 16 Μαΐου. Η 56η ανθοκομική έκθεση, έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία που έχει το πράσινο στους ελεύθερους χώρους και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

    Παράλληλα με την έκθεση θα γίνονται και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Περίπου 2.300 διαφορετικά είδη φυτών, θα παρουσιαστούν στην έκθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 έχει χαρακτηριστεί ως "παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας" και η ελληνική χλωρίδα αριθμεί πάνω από 6.000 είδη. Η 56η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς θα γίνει στο Άλσος "Δημήτρης Ζωμόπουλος" (τέρμα ηλεκτρικού σιδηροδρόμου- παλιός "τροχονόμος") από 28 Απριλίου (οι πύλες της θα ανοίξουν 6:30μ.μ) έως 16 Μαΐου 2008, καθημερινά από 10π.μ έως 10μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.kifissia.gr Είδηση: 34971

    [11] Επίσκεψη Γερουλάνου στη Βαρκελώνη

    Τεταρτη, 31 03 2010 09:09

    Επίσκεψη στη Βαρκελώνη πραγματοποιεί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, προκειμένου σήμερα και αύριο να συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βαρκελώνη ο κ. Γερουλάνος θα ξεναγηθεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης και θα συναντηθεί με τον τοπικό Υπουργό Πολιτισμού της Καταλανικής Κυβέρνησης Χουάν Μανουέλ Τρεσέρας καθώς και με τον με τον αρχιτέκτονα Χοσέπ Άντονι Ασεμπίγο.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8

    Είδηση: 34966

    [12] Έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

    Τεταρτη, 31 03 2010 09:04

    Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά ενόψει του Πάσχα, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι για να αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Αυξάνεται η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι τιμές εξακολουθούν να κινούνται σε μέσο όρο στα 7,5 ευρώ για τα εγχώρια και εισαγόμενα αμνοερίφια ενώ οι τιμές είναι 1 με 2 ευρώ ακριβότερες στα συνοικιακά κρεοπωλεία.Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλα τα σφαγεία και τις αποθήκες χονδρεμπόρων ενώ στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκονται και τα κρεοπωλεία, τα σούπερ μάρκετ και η Βαρβάκειος.

    To ωράριο των καταστημάτων

    Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και αύριο Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

    Την Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη μία το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν στις 4 μετά το μεσημέρι. Τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

    Αυξημένα μέτρα από την τροχαία

    Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία, για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.

    Θα υπάρχει αστυνόμευση του οδικού δικτύου ανά 20-30 χλμ και ενισχυμένη παρουσία στα σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

    Συνεργεία θα διενεργούν έλεγχους για υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αντικανονικό προσπέρασμα.

    Παράλληλα θα ανοίξουν από τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι τις 12 Απριλίου τα Τέμπη.

    Από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού, έχουν προγραμματιστεί 150 έκτακτα δρομολόγια, 2750 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως την Τρίτη του Πάσχα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ μείωση της κίνησης κατά 15% παρατηρείται στα πλοία.

    Εν τω μεταξύ, επιστρέφονται από τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, οι πινακίδες κυκλοφορίας στους οδηγούς.

    Εξαιρούνται όσοι δέχθηκαν κλήσεις για παράνομη στάθμευση μπροστά σε ράμπες αναπήρων και κάδους απορριμμάτων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34967

    [13] Oι Σέρβοι καταδίκασαν τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

    Τεταρτη, 31 03 2010 09:59

    Το κοινοβούλιο της Σερβίας ψήφισε την απόφαση με την οποία καταδικάζει τη σφαγή 8, 000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα το 1995 και ζητεί συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, μετά από 15 χρόνια.

    Η διακήρυξη με την οποία καταδικάστηκε η σφαγή, αλλά δεν αναγνωρίστηκε ως γενοκτονία υιοθετήθηκε με 127 ψήφους στο σύνολο των 173 βουλευτών. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε μετά από πολύωρη συζήτηση, που διήρκεσε 13 ώρες και μεταδόθηκε απ' ευθείας από την τηλεόραση.

    "Κάναμε ένα πολιτισμένο βήμα για πολιτικά υπεύθυνους ανθρώπους, που βασίζεται στην πολιτική πεποίθηση για το έγκλημα πολέμου που τελέστηκε στη Σρεμπρένιτσα", δήλωσε ο Μπράνκο Ρούζιτς, στο κόμμα του οποίου στη δεκαετία του '90 ήταν επικεφαλής ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 ΝΕΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34970

    [14] Βομβιστική επίθεση στο Νταγκεστάν

    Τεταρτη, 31 03 2010 09:35

    Εκρήξεις που η αστυνομία αποδίδει σε επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην πόλη Κιζλιάρ του Νταγκεστάν στη Ρωσία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκρήξεις, εκ των οποίων η μια ήταν από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Oι νεκροί ανέρχονται σε 12 και τουλάχιστον 18 οι τραυματίες. Το Itar-Tass και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσαν ότι επρόκειτο για μία έκρηξη και ότι σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Κιζλιάρ, Βιτάλι Βεντερνίκοφ, ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ των θυμάτων είναι έξι αστυνομικοί, ένα μέλος των ανακριτικών αρχών και ένας πολίτης.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ Είδηση: 34968

    [15] Πακιστάν: Μάχες με αντάρτες

    Τεταρτη, 31 03 2010 09:02

    Νέες συγκρούσεις με 25 νεκρούς σημειώθηκαν σήμερα στο Πακιστάν στην περιοχή Μπάρα. Σε ένοπλη αντιπαράθεση ανταρτών Ταλιμπάν, με δυνάμεις της συνοριοφρουράς, σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες και 20 αντάρτες.

    Τουλάχιστον 30 είναι οι τραυματίες των κυβερνητικών δυνάμεων και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πεσαβάρ. Στη μάχη χρησιμοποιήθηκα πυρά πυροβολικού από τη συνοριοφρουρά και ρουκέτες από τους αντάρτες.

    Η περιοχή που διεξάγονται οι μάχες, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αποτελεί θέατρο συνεχών συγκρούσεων, με τους αντάρτες να έχουν σημαντικά ερείσματα και να επιχειρούν επιθέσεις σε αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν εφόδια προς τις συμμαχικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Αφγανιστάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, να προσπαθούν να εκκαθαρίσουν την περιοχή.

    Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σκοτωθεί 150 αντάρτες, πέντε στρατιώτες, ενώ 46.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή που διεξάγονται οι μάχες, όπως αναφέρουν στοιχεία από κυβερνητικές πηγές.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό, Ρόιτερ, Γαλλικό Είδηση: 34965

    [16] Ομπάμα - Σαρκοζί: Κοινές προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη

    Τεταρτη, 31 03 2010 08:00

    Eντατικές και από κοινού προσπάθειες ανακοίνωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, με στόχο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

    Όπως τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, αυτός ο στόχος συνεπάγεται την απόρριψη του εμπορικού προστατευτισμού.

    Παράλληλα ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι θα επιθυμούσε να δει τις συνομιλίες της Ντόχα για το εμπόριο, που εδώ και καιρό παρουσιάζουν στασιμότητα, να προοδεύουν, ενώ απεύθυνε έκκληση σε όλες τις πλευρές, για μια ισόρροπη συμφωνία που θα ανοίξει τις αγορές.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ Είδηση: 34959


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 31 March 2010 - 9:55:13 UTC