Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός από έκρηξη στα Πατήσια
  • [02] Αναψηλάφιση της υπόθεσης υποκλοπών

    [01] Νεκρός από έκρηξη στα Πατήσια

    Κυριακη, 28 03 2010 23:09

    Ένας νεκρός και δύο τραυματίες, ένα δεκάχρονο κορίτσι και η μητέρα του είναι ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22.30 της Κυριακής στην οδό Ιακωβάτων 61 στα Πατήσια, πίσω από τη σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι ο βομβιστής. Η μητέρα με την κόρη της που κατάγονται από το Αφγανιστάν, μάλλον περνούσαν τυχαία από το σημείο της έκρηξης. Το κοριτσάκι φέρει μώλωπες στο σώμα του και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, ενω η μητέρα της μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

    Είδηση: 34848

    [02] Αναψηλάφιση της υπόθεσης υποκλοπών

    Κυριακη, 28 03 2010 19:48

    Λεπτομερώς εξετάζονται από τους τρεις ειδικούς της Αρχής διασφάλισης απορρήτων επικοινωνιών τα δύο πορίσματα των ανακριτών που έθεσαν στο αρχείο την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και του θανάτου του 39χρονου τεχνικού της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη. Ορατό είναι το ενδεχόμενο της ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο και της επανεξέτασής της από τις δικαστικές αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη επήλθε με απαγχονισμό και συνιστά ανθρωποκτονία, ενώ το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε στην εταιρία Vodafone και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κηφισού, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί το πρόσωπο με το οποίο μίλησε. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, είχε εκμυστηρευτεί στην μνηστή του ότι ήθελε να φύγει από την εταιρεία χαρακτηρίζοντάς το θέμα "ζωής και θανάτου".

    Μια ημέρα μετά το θάνατό του, στις 10 Μαρτίου 2005 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Κορωνιάς ενημέρωσε την κυβέρνηση και τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος ανωτάτων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, τονίζοντας το περίεργο της "σύμπτωσης" του θανάτου του Τσαλικίδη.

    Όπως προέκυψε στη συνέχεια από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού έγινε μέσω τηλεχειρισμού και αυτό συνεργάστηκε άριστα με 25 εκατομμύρια γραμμές του νόμιμου λογισμικού, ενώ δεν προέκυψαν ενδείξεις κατά συγκεκριμένων φυσικών προσώπων. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν παράγεται λογισμικό, αποκλείστηκαν οι τεχνικοί της Vodafone και της Ericsson Ελλάς. Στη χώρα μας η εταιρεία Ιντρακόμ είναι η μόνη που παράγει υπεργολαβικά λογισμικό σε γλώσσα PLEX.

    Πηγές: ΝΕΤ Είδηση: 34847


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 March 2010 - 21:52:09 UTC