Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεσοι στόχοι σε θετικό απόηχο
  • [02] Αντίστροφη μέτρηση για την Ωρα της Γης
  • [03] Συνεχές εορταστικό ωράριο στην αγορά
  • [04] Οι νέες ανώτατες τιμές καυσίμων
  • [05] Δολοφονία 60χρονου απόστρατου
  • [06] Ιράκ: Μετεκλογικές διεργασίες

    [01] Άμεσοι στόχοι σε θετικό απόηχο

    Σαββατο, 27 03 2010 12:40

    Θετικές είναι οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της συνόδου των Βρυξελλών, αλλά και για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να στηρίξει τα ελληνικά ομόλογα. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ήταν μια σημαντική απόφαση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στις αγορές να μην παίζουν με την Ελλάδα.

    Στους επόμενους στόχους είναι διάσκεψη επενδυτών στη χώρα μας με τη συμμετοχή ελλήνων της διασποράς και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγορές επηρεάστηκαν θετικά από τις εξελίξεις, καθώς αποκλιμακώθηκαν τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού και ενισχύθηκε το ευρώ.

    Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρος Χριστοδούλου ανακοίνωσε στους Financial Times ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να δανεισθεί περί τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, λέγοντας ότι: "Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στην αγορά στο τέλος Μαρτίου".

    Για να συνεχίσει την αναχρηματοδότηση του χρέους της, η Ελλάδα έχει ανάγκη από περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του Μαΐου. Η ελληνική κυβέρνηση θα εκδώσει πιθανότατα ομόλογο τριών ή επτά ετών αυτόν τον μήνα και ένα αντίστοιχο τον Απρίλιο, γεγονός που θα αποτελέσει κρίσιμη δοκιμασία αξιοπιστίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

    Την προσεχή Τετάρτη, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί σχέδιο φορολόγησης των γερμανικών τραπεζών, που προβλέπει τη δημιουργία ταμείου για την υποστήριξη των τραπεζών σε περίπτωση νέας κρίσης. Αυτό προκύπτει από δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Welt. Η Γερμανία, η Γαλλία όπως και οι ΗΠΑ προσανατολίζονται προς ένα μοντέλο , που σε επιδιώκει σε περίπτωση κρίσης, να αποφύγει νέα προσφυγή στα χρήματα των φορολογουμένων και επιδιώκει να ωθήσει τις τράπεζες να πληρώσουν οι ίδιες.

    Η Αγκελα Μέρκελ δεν κινήθηκε ως επικεφαλής της πιο ισχυρής οικονομίας της Ευρώπης, αλλά ως καγκελάριος, με το μυαλό της στις εκλογές της Ρηνανίας και στις αντιθέσεις που αντιμετωπίζει μέσα στην κυβέρνησή της, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης απαιτείται ομοφωνία στην ευρωζώνη, κάτι που σημαίνει νέα μέτρα, σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποτελεί υπονόμευση των ευρωπαϊκών θεσμών και προοιωνίζει επιπλέον δυσμενείς όρους για την Ελλάδα.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το ΚΚΕ, αναφέρει: "Ξεσηκωμός τώρα! Ο λαός πρέπει να κηρύξει πόλεμο στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του κυβέρνηση - ΕΕ και όλα τα αστικά κόμματα και που θα συνεχιστεί πιο έντονος μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ". Παράλληλα όπως ανακοίνωσε, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: "Τα αντιλαϊκά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ" τη Δευτέρα 29 Μαρτίου και ώρα 12:30 στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

    Κερδίσαμε μια ανακωχή που δεν γνωρίζουμε τη διάρκειά της, σημείωσε ο ΛΑΟΣ.

    "Η Ελλάδα παρά τους πανηγυρισμούς παραμένει δέσμια των κερδοσκόπων και οι έλληνες δέσμιοι μιας αντιλαϊκής πολιτικής υφεσιακών μέτρων που θα μειώνει διαρκώς το εισόδημά τους", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΚΠΕ του ΣΥΝ.

    "Η κρίση δεν αποτελεί τον παπά που θα θάψει και τους ζωντανούς", τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ Γιάννης Παναγόπουλος στην Ημερησία, προσθέτοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση και οι εργασιακές σχέσεις είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των συνδικάτων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικά άρθρα: Παπανδρέου: "Απόφαση σταθμός για Ελλάδα και Ευρώπη", Θετικός ο απόηχος στις αγορές, Προβληματισμός ΝΔ- Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

    Είδηση: 34819

    [02] Αντίστροφη μέτρηση για την Ωρα της Γης

    Σαββατο, 27 03 2010 18:37

    Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη συμβολική «Ώρα της Γης», σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή παγκοσμίως και ευαισθητοποιείται με συσκότιση σε Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, Δήμους, κοινότητες, σχολεία, σπίτια και επιχειρήσεις.

    Πολίτες σε δράση

    Ώρα 20.30. Ώρα της Γης. Η Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, βυθίζονται στο σκοτάδι.

    Για άλλη μια χρονιά, η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά στην παγκόσμια οικολογική πρωτοβουλία για ένα καλύτερο αύριο.

    Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2007, αλλά το μήνυμα ελπίδας εξαπλώθηκε γρήγορα σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

    Πέρυσι, η συμμετοχή της Ελλάδας άγγιξε επίπεδα ρεκόρ. Η χώρα μας κατέλαβε τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με την ενθουσιώδη συμμετοχή 480 Δήμων και περίπου ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών.

    Μαζική είναι και φέτος η κινητοποίηση των Ελλήνων. Λίγο πριν την ώρα της γης, συμμετοχή είχαν δηλώσει:

    250 δήμοι και κοινότητες

    25.000 πολίτες στην ιστοσελίδα της 'Ωρας της Γης

    1200 φορείς και επιχειρήσεις

    350 σχολεία και φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα

    ενώ χιλιάδες ήταν οι συμμετοχές και στο Facebook.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στηρίζει κι εφέτος την πρωτοβουλία, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη συμβολική ισχύ στο μήνυμα της Ελλάδας ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικοί δικτυακοί τόποι: Earthour

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ώρα 20.30. Η ώρα της Γης.

    Είδηση: 34824

    [03] Συνεχές εορταστικό ωράριο στην αγορά

    Σαββατο, 27 03 2010 16:58

    Με έρευνα αγοράς από τους περισσότερους καταναλωτές ξεκίνησε η εορταστική περίοδος. Σε ότι αφορά τον παραδοσιακό οβελία, η τιμή του φαίνεται να διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Την ίδια ώρα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι από συνεργεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΦΕΤ και του ΣΔΟΕ σε συνοικιακά κρεοπωλεία, στην Βαρβάκειο και στα Σούπερ Μάρκετ.

    Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές

    Με εορταστικό συνεχές ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα καθώς το Πάσχα πλησιάζει.

    Οι καταστηματάρχες ελπίζουν να αυξηθεί η εμπορική κίνηση, αφού, όπως λένε, όλο τον τελευταίο καιρό ο τζίρος ήταν ιδιαίτερα πεσμένος.

    Οι καταναλωτές, πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί και οι έμποροι περιμένουν μέσα από την εφαρμογή του συνεχούς εορταστικού ωραρίου να κινηθεί η αγορά.

    Το ωράριο των καταστημάτων

    Τα καταστήματα το Σάββατο του Λαζάρου θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μ. Πέμπτη από τις 9.00 έως τις 21.00, τη Μεγάλη Παρασκευή από 13.00 έως τις 19.00 και το Μ. Σάββατο από τις 09.00 έως τις 15.00.

    Παραιτούνται του δώρου τα ταξί

    Την ίδια στιγμή, ελάφρυνση περιμένει όσους χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ταξί, καθώς οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί πανελλαδικά αποφάσισαν, σε κοινή πρόταση που κατέθεσαν και στο υπουργείο Μεταφορών να μην επιβάλλουν φέτος δώρο Πάσχα σε όλες τις διαδρομές του επιβατικού κοινού.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ Είδηση: 34822

    [04] Οι νέες ανώτατες τιμές καυσίμων

    Σαββατο, 27 03 2010 17:55

    Νέα ανώτατα όρια στις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών στους οκτώ νομούς, όπου ισχύει το πλαφόν, θα ισχύσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Κυριακή του Πάσχα. Αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν, οι βενζινοπώλες της Κρήτης απειλούν με απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη.

    Σε ισχύ από Μ. Δευτέρα μέχρι Κυριακή του Πάσχα

    Τις νέες ανώτατες τιμές των καυσίμων που θα ισχύουν από μεθαύριο, Μ. Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Οι νέες ανώτατες τιμές είναι 0,1 - 0,2 λεπτά υψηλότερες σε σχέση με εκείνες που ισχύουν τώρα, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών στο μεσοδιάστημα.

    Συγκεκριμένα η αμόλυβδη θα πρέπει να πωλείται κατά ανώτατο όριο:

    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ : 1,519 ευρώ το λίτρο

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ : 1,522

    ΛΑΣΙΘΙ : 1,545

    ΡΕΘΥΜΝΟ: 1,563

    ΧΑΝΙΑ: 1,539

    ΦΩΚΙΔΑ : 1,492

    ΠΡΕΒΕΖΑ : 1,479

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: 1,494

    Ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα στους παραβάτες

    Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν στις τιμές καυσίμων επιβλήθηκε σε οκτώ νομούς (Δωδεκάνησα, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λασίθι, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Φωκίδα, Χανιά) και θα ισχύσει μέχρι τις 11 Απριλίου.

    Το υπουργείο καλεί τις νομαρχίες να κάνουν ελέγχους για την εφαρμογή του πλαφόν και να επιβάλουν κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης.

    Ο νόμος προβλέπει ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα από 5.000 έως 1.500.000 ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Πλαφόν στα καύσιμα σε 8 Νομούς για 3 εβδομάδες Είδηση: 34823

    [05] Δολοφονία 60χρονου απόστρατου

    Σαββατο, 27 03 2010 12:11

    Θανάσιμος ήταν ο τραυματισμός 60χρονου απόστρατου του στρατού, από δύο άγνωστους δράστες που εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στην οδό Παρασκευοπούλου 125 στην Αθήνα. Οι δράστες τραυμάτισαν ελαφρά τη γυναίκα του στο κεφάλι, άρπαξαν μερικά αντικείμενα και εξαφανίστηκαν.

    Σε άλλο περιστατικό, τρεις ένοπλοι με καλάσνικοφ, εισέβαλαν στη Βούλα, στο σπίτι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Χέσους Ντάτολο, ο οποίος βρίσκονταν εκεί με μία φίλη του και τον Ραούλ Μπράβο. Οι δράστες άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, χρυσαφικά, κάρτες και εξαφανίστηκαν.

    Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη αλλοδαπός που μετέφερε επτά μετανάστες χωρίς αυτοί να διαθέτουν τα προβλεπόμενα έγγραφα, εκ των οποίων οι δύο ήταν κρυμμένοι στο πορτ-μπαγκαζ, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 34818

    [06] Ιράκ: Μετεκλογικές διεργασίες

    Σαββατο, 27 03 2010 14:05

    Στις πρώτες μετεκλογικές κινήσεις και συγκεκριμένα διαπραγματεύσεις με πολιτικά κόμματα, προχώρησε σήμερα Σάββατο ο νικητής των ιρακινών εκλογών Ιγιάντ Αλάουι, με στόχο το σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αλάουι τόνισε ότι: "Μέχρι σήμερα υπήρχαν συνομιλίες. Οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν τώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο διάλογος διεξάγεται με ποικίλες πολιτικές δυνάμεις χωρίς εξαίρεση. Απευθείας διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν με στόχο τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, της φύσης της και του προγράμματός της. Το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό: αρκούν τα δεινά του λαού, αρκεί η φτώχεια και ο εκφοβισμός. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να λάβει αποφάσεις που θα υπηρετούν τον ιρακινό λαό και θα επιτρέψουν στο Ιράκ να επιτύχει τη σταθερότητα και την ειρήνη και να ξαναπάρει τη θέση του στον αραβο-ισλαμικό κόσμο και στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας".

    Στις πρόσφατες εκλογές το "Ιρακινό Μπλοκ" του Ιγιάντ Αλάουι εξασφάλισε 91 από τις 325 έδρες της ιρακινής βουλής, έναντι 89 εδρών για το "Κράτους Νόμου" του Νούρι αλ Μάλικι και των 70 εδρών που εξασφάλισε η "Εθνική Ιρακινή Συμμαχία". Ο βασικός του αντίπαλος και απερχόμενος πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι, έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 34820


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 March 2010 - 17:52:43 UTC