Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι στόχοι της φορολογικής πολιτικής
  • [02] ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία του ν/σ για την περίθαλψη
  • [03] Επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
  • [04] Κρίσιμο τεστ για Σαρκοζί
  • [05] Ιράκ: Νέα καταμέτρηση ζητά ο αλ Μαλίκι
  • [06] ΓΣΕΕ: Αποχώρησαν ΔΑΣ, Αυτόνομη Παρέμβαση από το συνέδριο
  • [07] Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους

    [01] Οι στόχοι της φορολογικής πολιτικής

    Σαββατο, 20 03 2010 19:55

    Τις τελευταίες παρατηρήσεις μέσω της διαβούλευσης αναμένει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου την Τρίτη να καταθέσει στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο. Στόχος της νέας φορολογικής πολιτικής η δικαιοσύνη και η πάταξη των κατ' επάγγελμα φοροφυγάδων, αφού όλες οι κατηγορίες επαγγελματιών θα πληρώνουν φόρο με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα. Παράλληλα, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να εκδίδουν αποδείξεις. Το νέο φορολογικό καθεστώς αναμένεται να επιδράσει και στον προσανατολισμό αγοράς κατοικίας, με τις νέες ρυθμίσεις να οδηγούν πολλούς αγοραστές σε εκπτώσεις επιλογών ή και στη λύση του ενοικίου.

    Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

    Την Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που προβλέπει νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με ελαφρύνσεις για όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης για όλους, ταμειακές μηχανές στο σύνολο της αγοράς και επέκταση του ΦΠΑ και της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όλους τους επαγγελματίες, με εξαίρεση τους γιατρούς που απαλλάσσονται με κοινοτική οδηγία.

    Ακόμα, καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση σειράς επιδομάτων και αμοιβών, ενώ θα φορολογούνται με συντελεστές από 10% έως και 40% οι αποζημιώσεις για απολύσεις.

    Για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας θα εκπίπτει από τον φόρο το 20% των τόκων, ενώ καταργείται η έκπτωση του φόρου 40% για τα στεγαστικά δάνεια του 2009 και αυτά που θα χορηγηθούν το 2010.

    Στο πλαίσιο απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η δεύτερη δόση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύη θα καταβληθεί κανονικά.

    Δικαιοσύνη με βάση τα πραγματικά εισοδήματα

    Συγκεκριμένα, οι φοροελαφρύνσεις αφορούν τους φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα έως 40.000 ευρώ. Επιπλέον φόρο θα πληρώσουν όσοί δηλώνουν εισοδήματα άνω των 70.000 ευρώ.

    Το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 12.000 ευρώ για όσους έχουν προστατευόμενα παιδιά αυξάνεται στα 1.500 ευρώ για το πρώτο παιδί. 3.000 ευρώ για το δεύτερο. 11.500 ευρώ για το τρίτο και επιπλέον 2.000 ευρώ για κάθε ένα παιδί μετά τα τρία.

    Το ύψος του αφορολογήτου συνδέεται πλέον άμεσα με τις αποδείξεις που θα συγκεντρώσει ο φορολογούμενος.

    Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, μέχρι 6.000 ευρώ δεν θα απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις. Για εισόδημα έως 12.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του εισοδήματος, ενώ πάνω από 12.000 ευρώ αξίας ίσης με το 30%

    Με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής θεσμοθετούνται ιδιαίτερα αυστηρές ποινές που φθάνουν μέχρι και την πολυετή φυλάκιση και αφορούν:

    τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων,

    το λαθρεμπόριο,

    τους επίορκους εφοριακούς,

    και όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

    Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οφειλέτες του δημοσίου θα μπορούν μέχρι τις 29 Απριλίου να καταβάλουν εφάπαξ το ποσό και να απαλλαχθούν σε ποσοστό 80% από τις προσαυξήσεις. εκπρόθεσμης καταβολής.

    Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, δηλώνει ότι: "Πως θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20%, όταν μπορεί να μη βγάζει τα έξοδα του; Αυτό είναι αντισυνταγματικό και πολεμιέται τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως και ανήθικο. Δεν έχουμε, λοιπόν, καμία αντίρρηση το υπόλοιπο, το καθαρό, να το φορολογήσει, όπως έχει πει η κυβέρνηση, με 20%".

    Την Τρίτη συγκαλείται έκτακτη Διαρκείς Ιερά Σύνοδος προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας

    Αυστηρές ποινές για τους φοροφυγάδες

    Την αντίδραση πολλών παραγωγικών ομάδων προκαλεί η επέκταση του ΦΠΑ σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, εκτός των γιατρών, αλλά και η υποχρεωτική χρήση ταμειακών μηχανών σε όλες τις συναλλαγές. Βασικό πεδίο των αντιρρήσεων αποτελεί ο νέος λογιστικός τρόπος υπολογισμού του εισοδήματός τους, ενώ και για τον ΦΠΑ δηλώνουν ότι τελικά θα μετακυληθεί στον καταναλωτή.

    Παράλληλα, "στενό μαρκάριμα" από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα δεχθούν όσοι πλήρωναν ως τώρα χαμηλό φόρο με τεκμαρτό τρόπο, ενώ στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνουν κατηγορίες επαγγελματιών που θεωρούνται ύποπτες για φοροδιαφυγή.

    Θα σταματήσουμε να καλλιεργούμε εάν μας βάλουν λογιστικό προσδιορισμό, απαντούν οι αγρότες.

    Στο στόχαστρο της εφορίας και οι καλλιτέχνες.

    Με τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή απαντούν οι δικηγόροι σε μία πρώτη διαμαρτυρία για την επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τους. Τις ίδιες μέρες θα απέχουν και οι δικαστικοί επιμελητές.

    Αντίθετοι στον τρόπο της φορολόγησής τους δηλώνουν και οι μηχανικοί, αφού η πολιτεία -όπως υποστηρίζουν- καταργεί τον αντικειμενικό τρόπο υπολογισμού των εξόδων τους, υποχρεώνοντας τους να ενταχθούν στον λογιστικό υπολογισμό του εισοδήματός τους.

    Από την 1 Ιουλίου του 2010 αποδείξεις ταμειακής μηχανής θα πρέπει να εκδίδουν ταξί, βενζινάδικα, περίπτερα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και λιανοπωλητές και πρακτορεία ΠΡΟΠΟ. Ταυτόχρονα θα πρέπει να τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων όπου εκεί θα εντοπίζονται οι όποιες διαφορές.

    Ναι στις ταμειακές αλλά με ολοκληρωμένα συστήματα εισροών-εκροών, λένε οι βενζινοπώλες.

    Με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων απειλεί η κυβέρνηση όσους κλάδους δεν συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις που ορίζουν εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων.

    Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

    Σε παλαιότερες κατασκευές ή στο ενοίκιο στρέφονται πλέον πολλά νοικοκυριά, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακινήτων. Οι αλλαγές που επιφέρει το φορολογικό νομοσχέδιο οδηγούν πολλούς φορολογούμενους στον επαναπροσανατολισμό του είδους του σπιτιού που θέλουν να μείνουν και εγκαταλείπουν τα σχέδια για αγορά κατοικίας, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με χρεώσεις που προκύπτουν από τα νέα μέτρα.

    Σύμφωνα με το προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου, το αφορολόγητο για την αγορά πρώτης κατοικίας αυξάνεται και διαμορφώνεται σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο.

    Το επιπλέον ποσό της αξίας του ακινήτου θα φορολογείται με συντελεστή 10%.

    Η νεα ρύθμιση καταργεί το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων και εισάγει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας από τα 400.000 ευρώ και άνω, που θα υπολογίζεται με συντελεστές από 0,1 έως 1% της συνολικής αντικειμενικής αξίας.

    Για τις ακίνητες περιουσίες άνω των 5.000.000 ευρώ, ο συντελεστής από 1% αυξάνεται σε 2% για τρία χρόνια.

    Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη για τα ακίνητα θα γίνεται με βάση τις δαπάνες συντήρησης, κατανάλωσης και λειτουργίας, καθώς και με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης κύριας κατοικίας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικά άρθρα: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων Είδηση: 34563

    [02] ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία του ν/σ για την περίθαλψη

    Κυριακη, 21 03 2010 10:59

    Δείτε το video

    Λίγες ώρες έμειναν πριν από την "ιστορική", όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ψηφοφορία στο Κογκρέσο, για τη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για κατάληξη της "μάχης ενός αιώνα" υπέρ των Αμερικανών. Μιλώντας το Σάββατο στους Δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο, ο Μπαράκ Ομπάμα τους προέτρεψε να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ διαβεβαίωσε τους δημοκρατικούς βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι έχει εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις "ικανής πλειοψηφίας" γερουσιαστών ότι θα στηρίξουν τις προτεινόμενες αλλαγές που προωθούνται με το νομοσχέδιο για το σύστημα υγείας. Για να εγκριθεί η μεταρρύθμιση, οι Δημοκρατικοί χρειάζονται 216 ψήφους.

    "Ιστορική ψηφοφορία"

    "Εάν συμφωνείτε ότι το σύστημα δεν δουλεύει για τις συνηθισμένες οικογένειες, εάν έχετε ακούσει τις ίδιες ιστορίες που έχω ακούσει κι εγώ, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, τότε βοηθήστε μας να το φτιάξουμε. Μην το κάνετε για εμένα. Ούτε για τη Νάνσι Πελόζι ή τον Χάρι Ρέιντ. Κάντε το για όλους εκείνους τους ανθρώπους που παλεύουν" είπε το Σάββατο στους Δημοκρατικούς ο Μπαράκ Ομπάμα.

    "Σε λίγες μόνο ημέρες, μία μάχη ενός αιώνα θα καταλήξει με μία ιστορική ψηφοφορία" δήλωσε την Παρασκευή ο Ομπάμα ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων στο πανεπιστήμιο Τζορτζ-Μέισον στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια.

    "Μερικά χιλιόμετρα από εδώ, το Κογκρέσο βρίσκεται στα τελευταία στάδια μιας αποφασιστικής διαμάχης για το μέλλον της ασφάλειας υγείας στις ΗΠΑ (...) Στην καρδιά αυτής της διαμάχης βρίσκεται το ερώτημα, αν θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε ένα σύστημα ασφάλειας υγείας που θα εργάζεται περισσότερο προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών ή υπέρ των Αμερικανών" πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Πηγές: CNN, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: CNN: Obama makes final case on Capitol Hill; Democrats ditch 'deem and pass'

    Είδηση: 34571

    [03] Επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

    Κυριακη, 21 03 2010 10:19

    Μικροεπεισόδιο δημιουργήθηκε στις 23.30, το βράδυ του Σαββάτου, στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος, στα Εξάρχεια, όταν ομάδα νεαρών κινήθηκε εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και οι νεαροί πέταξαν μία βόμβα μολότοφ η οποία εξερράγη στο δρόμο χωρίς να προκληθούν ζημιές, ενώ οι ίδιοι κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας, αφού προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, περίπου στις 20:00, άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ εναντίον βιβλιοπωλείου στην οδό Αγίας Γλυκερίας 16, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 34568

    [04] Κρίσιμο τεστ για Σαρκοζί

    Κυριακη, 21 03 2010 10:00

    Ανοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία για τον δεύτερο, αποφασιστικής σημασίας γύρο των περιφερειακών εκλογών. Η κεντροδεξιά παράταξη του Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να υποστεί μία σημαντική ήττα, που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων, με δεδομένο μάλιστα ότι τα κόμματα προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Στον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών, το κόμμα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί UMP είχε λάβει το 26% των ψήφων, ενώ οι Σοσιαλιστές (PS), που στον β' γύρο των εκλογών μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη των οικολόγων και των υπόλοιπων αριστερών κομμάτων, έλαβαν το 29%. Κατά τον α' γύρο, το ακροδεξιο κόμμα "Εθνικό Μέτωπο" του Ζαν Μαρί Λε Πεν έλαβε πάνω από 11% και μπόρεσε να περάσει στον β' γύρο των εκλογών σε 12 περιφέρειες.

    Αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

    Η δεξιά προσπαθεί να αποφύγει μία ολοκληρωτική ήττα, δηλαδή να αποφύγει τη νίκη της αριστεράς και στις 22 περιφέρειες της Γαλλίας (εκτός των υπερπόντιων διαμερισμάτων). Από την άλλη, η αριστερά που ήδη ελέγχει 20 περιφέρειες, ελπίζει να κερδίσει από τη δεξιά την Κορσική, ενώ η Αλσατία, παραδοσιακό προπύργιο της δεξιάς, παραμένει αμφισβητούμενη.

    Το μεγάλο ποσοστό της αποχής στον α' γύρο -καθώς πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους δεν πήγαν στις κάλπες- και το υψηλό ποσοστό του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου -που πήρε σχεδόν 12%- , ερμηνεύονται ως ένα ηχηρό μήνυμα για τον Σαρκοζί, του οποίου η δημοτικότητα έχει μειωθεί σημαντικά.

    Ο Σαρκοζί έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων την επόμενη χρονιά, αλλά η ήττα στις περιφερειακές εκλογές στο μέσον της θητείας του εκτιμάται ότι θα τον υποχρεώσει να εγκαταλείψει τα επώδυνα μέτρα για το συνταξιοδοτικό και τα ελλείμματα, ώστε να μπορέσει να ανασυνταχθεί ενόψει των προεδρικών εκλογών.

    Ήδη το πανίσχυρο συνδικάτο CGT προγραμματίζει μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη, με συνθήματα κατά των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό, ενώ και άλλες ομάδες, όπως οι αγρότες, θεωρούν ότι η ήττα της κεντροδεξιάς στις περιφερειακές εκλογές θα τους επιτρέψει να κλιμακώσουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση.

    Παράλληλα, οι εκλογές θεωρούνται βαρόμετρο για τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι στις περιφερειακές εκλογές του 2004 είχαν κερδίσει στις 20 από τις 22 περιφέρειες και τώρα ελπίζουν ότι θα τα πάνε ακόμα καλύτερα.

    Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Le Monde: RΓ©gionales : la dynamique du scrutin est clairement Γ gauche BBC: French regional polls may step up pressure on Sarkozy

    Είδηση: 34567

    [05] Ιράκ: Νέα καταμέτρηση ζητά ο αλ Μαλίκι

    Κυριακη, 21 03 2010 11:29

    Νέα καταμέτρηση των ψήφων ζήτησε την Κυριακή ο απερχόμενος Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι, τον οποίο ξεπέρασε σε ψήφους ο πρώην πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου. Από τη μεριά του, το κόμμα Ισλαμικό Μπλοκ του Αλάουι κατήγγειλε τις "ξεκάθαρες απειλές" κατά της εκλογικής επιτροπής από την πλευρά του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαλίκι. Το αίτημα αυτό του Μαλίκι έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των νέων αποτελεσμάτων από την εκλογική επιτροπή που, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, δείχνουν ότι η Συμμαχία για το Κράτος Δικαίου (AED) του Μαλίκι χάνει σε εθνικό επίπεδο έχοντας 7.900 ψήφους λιγότερους από το Ισλαμικό Μπλοκ του πρώην πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι.

    Για ξεκάθαρες απειλές Μαλίκι κάνει λόγο το κόμμα του Αλάουι

    Οι δηλώσεις του Μαλίκι "αποτελούν ξεκάθαρες απειλές κατά της εκλογικής επιτροπής με στόχο να την πιέσουν για να αλλάξει τα αποτελέσματα υπέρ της Συμμαχίας για το Κράτος Δικαίου (ΑΕD)", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ιντισάρ Αλάουι, υποψήφιος με το Ισλαμικό Μπλοκ.

    Ο Μαλίκι πάντως, υπογραμμίζοντας ότι είναι ακόμα "ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων" και υπεύθυνος "της πολιτικής της χώρας", εξήγησε ότι ζήτησε τη νέα καταμέτρηση "προκειμένου να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα, να εμποδίσει τη χειροτέρευση της κατάστασης της ασφάλειας και να αποτρέψει την επιστροφή στη βία".

    "Ακούσαμε αυτές τις δηλώσεις, όμως δεν έχουμε λάβει κανένα επίσημο αίτημα. Όταν το λάβουμε θα το συζητήσουμε με τον ΟΗΕ" δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Σαάντ αλ Ραουί, μέλος της εκλογικής επιτροπής.

    Λίγο αφότου έχασαν το προβάδισμα στις βουλευτικές εκλογές, οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Μαλίκι άρχισαν να κατηγορούν την εκλογική επιτροπή ότι διέπραξε νοθεία στην καταμέτρηση. Αντίστοιχα, προτού το κόμμα του Αλάουι πάρει το προβάδισμα, οι καταδίκες για νοθεία προέρχονταν κυρίως από το Ισλαμικό Μπλοκ.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο από την εκλογική επιτροπή, το κόμμα του Αλάουι προηγείται με 2.543.632 ψήφους, ενώ το κόμμα του Μαλίκι έχει λάβει 2.535.704 ψήφους. Η Ιρακινή Εθνική Συμμαχία (ANI), που αποτελείται από σιιτικά θρησκευτικά κόμματα, έχει κερδίσει 1.915.654 ψήφους.

    Τα αποτελέσματα όμως αναμένεται να αλλάξουν μέχρι να καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, τα τελικά αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά πριν περάσουν αρκετές ημέρες, δεν έδωσε όμως συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αλάουι δήλωσε το Σάββατο στο BBC ότι προτεραιότητά του στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης θα είναι "να καθαρίσει τις ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες από τα αιρετικά στοιχεία", ενώ δήλωσε ότι θα αρνηθεί να εργαστεί στο πλαίσιο ενός συνασπισμού με τον Μαλίκι, αν ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν αλλάξει τις απόψεις του.

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34572

    [06] ΓΣΕΕ: Αποχώρησαν ΔΑΣ, Αυτόνομη Παρέμβαση από το συνέδριο

    Σαββατο, 20 03 2010 12:56

    Με αποχωρήσεις των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και στον ΣΥΝ τα μέλη των οποίων καταγγέλλουν νοθεία στη νομιμοποίηση 18 συνέδρων, συνεχίστηκε το 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ωστόσο και οι δύο παρατάξεις θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία την Κυριακή για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στη ΓΣΕΕ χωρίς να αναμένονται ουσιαστικές εκπλήξεις στην κατανομή των εδρών.

    Η οικονομική κρίση, τα κυβερνητικά μέτρα, το φορολογικό και το ασφαλιστικό κυριαρχούν και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που συνεχίζει σήμερα Σάββατο τις εργασίες του στη Χαλκιδική. Θα υπογράψουμε εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας ό,τι κι αν λέει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ για το ασφαλιστικό επισήμανε πως είναι κοινωνικό-πολιτικό και όχι δημοσιονομικό πρόβλημα.

    Στήριξη των θέσεων εργασίας, ενίσχυση των βιώσιμων επιχειρήσεων, επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη κι ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Δεν έχει χρεοκοπήσει η χώρα, αλλά το οικονομικό και πολιτικό μοντέλο, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας και τις ευθύνες της ΝΔ για την κατάσταση και επισημαίνοντας ότι θα βοηθούσε εάν αναλάμβαναν όλοι τις δικές τους.

    Αποχώρησε από τις εργασίες του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ η παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση

    Καταγγέλλουν την "πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με τη συμπαιγνία του ΠΑΜΕ" για αθέμιτες πρακτικές στις διαδικασίες αντιπροσώπευσης.

    "Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταδικάζει τα θλιβερά φαινόμενα νοθείας, που αναπαράγονται και ενισχύονται και ζητά την πραγματοποίηση νέου συνεδρίου, το 2011, με καθαρά μητρώα". Γιώργος Γαβρίλης (γραμματέας της παράταξης)

    Οι εκπρόσωποι της παράταξης, σχολιάζοντας τη θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε την Παρασκευή από μερίδα συνέδρων στον πρωθυπουργό, υποστήριξαν ότι η "εικόνα ενός πανεργατικού συνεδρίου να δημιουργεί πανηγυρικό κλίμα" με αυτή την αφορμή, είναι "θλιβερή για την εργατική τάξη, η οποία βιώνει απίστευτα δύσκολες μέρες".

    Την Παρασκευή αποχώρησε και το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας επίσης φαινόμενα νόθευσης της αντιπροσωπευτικότητας του συνεδρίου. Και οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις θα πάρουν μέρος κανονικά στην αυριανή ψηφοφορία για τον απολογισμό και την εκλογή της νέας διοίκησης και των οργάνων της ΓΣΕΕ, με την οποία ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34556

    [07] Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους

    Παρασκευη, 19 03 2010 13:18

    Ο μαγικός, παραμυθένιος κόσμος της κούκλας καλεί όσους θέλουν να δραπετεύσουν - έστω και για λίγο - από την καθημερινότητα και να αγγίξουν έναν ονειρικό κουκλίστικο κόσμο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, στις 19, 20 και 21 Μαρτίου, το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου (UNIMA) με την υποστήριξη του Ε.Κ.Ε.Θ.Ε.Χ. και του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, διοργανώνει μια τριήμερη γιορτή η οποία περιλαμβάνει παραστάσεις, εργαστήρια και εκθέσεις που αφορούν στον θεατρικό κόσμο της κούκλας.

    Οι ποικίλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε διάφορα μέρη σε Αθήνα και Λάρισα. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφίας Φουτζοπούλου, δημιουργών του Δημοτικού Κουκλοθεάτρου Τιριτόμπα στη Λάρισα, που έφυγαν πρόωρα.

    Εργαστήρια κατασκευής Αχυρένιας Κούκλας με βέργες (Μαρότας) για ενήλικες και κατασκευής κούκλας για παιδιά, έκθέση με θέμα: Θεατρικές Κούκλες από το εργαστήρι θεατρικής κούκλας Ιωνικού Συνδέσμου και πολλές παραστάσεις συνθέτουν το εορταστικό τριήμερο.

    ΙΝFO:

    Παραστάσεις: σε διάφορούς κουκλοθεατρικούς χώρους στην Αθήνα

    Εργαστήρια: Ελληνικό κέντρο κουκλοθεάτρου, Αγίου Κωνσταντίνου 28, Άγιοι Ανάργυροι, Μυκονιάτικα

    Εκθέσεις - Προβολές: Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Προβολές - συζητήσεις - παραστάστεις - εργαστήρια: Λάρισα, στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου

    Ημερομηνία: 19, 20 και 21 Μαρτίου

    Πληροφορίες: Τηλ.: 2108326357, 6977150305, 6932445733, http://www.unimahellas.org/ Είδηση: 34516


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 March 2010 - 9:52:58 UTC