Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου- Σαμαράς στο συνέδριο της ΓΣΕΕ
  • [02] Τα σεξιστικά σχόλια προς μία γυναίκα προσβάλλουν σύσσωμο το γυναικείο φύλο
  • [03] Από Δευτέρα η νέα συνάντηση Α. Λοβέρδου με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
  • [04] Βρετανία: Τριήμερη απεργία της British airways
  • [05] Τουρκία: 33 ύποπτοι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη

    [01] Παπανδρέου- Σαμαράς στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

    Παρασκευη, 19 03 2010 09:38

    Ευρετήριο Άρθρου

    Παπανδρέου- Σαμαράς στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

    Ένταση και ομιλίες

    Κινητοποιήσεις

    Όλες οι Σελίδες

    Η οικονομική κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα για την περιστολή εισοδημάτων, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, κυριαρχούν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που άρχισε την Πέμπτη στη Χαλκιδική. Οι εργασίες διεξάγονται σε μια περίοδο που το πρόβλημα της ανεργίας αποκτά απειλητικές διαστάσεις, όπως δείχνουν και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας. Χαιρετισμό απηύθυνε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς και το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αποφασιστούν οι δράσεις και οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ, για την επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα θα εκλεγούν τα όργανα της νέας διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

    Γ. Παπανδρέου: "Κυρίαρχοι των επιλογών μας"

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους συνέδρους τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ώστε να ειμαστε κυρίαρχοι των επιλογών μας και επιτέθηκε στη ΝΔ για το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε. Υποσχέθηκε στηριξη των θεσεων εργασιας, ενισχυση των βιώσιμων επιχειρήσεων, επενδυσεις στην πρασινη αναπτυξη κι ενα βιώσιμο ασφαλιστικό στυστημα.

    Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε τη ΝΔ για τις επιλογές της και την κατάσταση που δημιούργησε, τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε δύσκολα μέτρα με στόχο να μπορέσει η χώρα να γυρίσει σελίδα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

    "Δίκαιο είναι να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας έτσι ώστε να είμαστε κυρίαρχοι των επιλογών μας και να μην ισχύει το δίκαιο των ισχυρών. Ως προς το μέγεθος των προβλημάτων, δεν είχα ποτέ διανοηθεί ότι βρισκόμασταν στον πάτο του βαρελιού. Δεν βρήκαμε καν κράτος".

    Ιδιαίτερη μνεια εκανε στην αντιμετωπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Τέλος, απαντώντας σε αίτημα του προέδρου της ΓΣΕΕ να αποσυρθεί η διάταξη για φορολόγηση της αποζημίωσης απολύσεων, είπε πως γίνονται και λάθη τα οποία θα διορθωθούν.

    A. Σαμαράς: "Δεν είναι συγκυριακή η κρίση"

    "Η κρίση που γνωρίζουμε σήμερα δεν είναι συγκυριακή. Ουσιαστικά χρεοκόπησε ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών. Κι ένα πολιτικό μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος, τα κόμματα και την κοινωνία. Αυτό τελείωσε πια..." είπε κατά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

    Όλες οι χώρες επλήγησαν από τη διεθνή κρίση που την προκάλεσε η απληστία των ανεξέλεγκτων χρηματαγορών και η Ελλάδα δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    "Η προηγούμενη Κυβέρνηση πήρε ορισμένα έκτακτα μέτρα, όπως έκαναν κι άλλες χώρες. Δύσκολα μέτρα. Αλλά καμία σχέση και καμία σύγκριση με τα μέτρα που βλέπουμε τώρα. Που είναι πολύ πιο σκληρά. Και οδυνηρά. Και αναποτελεσματικά..."

    Ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τις υποσχέσεις του πριν από τις εκλογές, αλλά και για την έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων στο πρόγραμμά του, ενώ επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της ΝΔ για χαμηλά εισοδήματα και συντάξεις.

    Ένταση και συνθήματα στο συνέδριο

    Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί όταν μέλη του ΠΑΜΕ προπηλάκισαν τον εκπρόσωπο των ευρωπαϊκών συνδικάτων. Συνθηματολογία υπήρξε και την ώρα των ομιλιών του Α. Σαμαρά και ακολούθως του Γ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στο σύνθημα ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη", δήλωσε ότι σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε. Ο κ. Σαμαράς απαντώντας στο σύνθημα ότι "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν την πλουτοκρατία", απάντησε ότι οι κοινωνικοί αγώνες επιφυλάσσουν εκπλήξεις, διότι από αλλού το περιμένεις και από αλλού σου έρχεται.

    Η ομιλία Παναγόπουλου

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ανέπτυξε τον Διοικητικό Απολογισμό και το Πρόγραμμα Δράσης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας. Ο προεδρος της ΓΣΕΕ ζητησε να αποσυρθεί η διαταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο περι φορολόγησης των αποζημιώσεων απολυσης για να λαβει την εμμεση απάντηση οτι γινονται και λαθη τα οποία θα διορθωθούν.

    Oμιλία Παπασπύρου

    Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, τόνισε μεταξύ άλλων: "Στην περίπτωση, που έρθουμε προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το πιο ακραίο διεθνές όργανο για αντιλαϊκές πολιτικές, θα είναι μείζον ζήτημα και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί ο αγώνας μας είναι αυτός που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την πτώση και σε αυτή την αφαίρεση δικαιωμάτων. Σε ένα κλεπτοκρατικό καπιταλιστικό σύστημα, που όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι διεφθαρμένο σε όλα τα χαρακτηριστικά του και έχει χρεοκοπήσει, όπου πολλές δυνάμεις είναι μέρος του προβλήματος, οι εργαζόμενοι με τη συλλογικότητά τους, τους αγώνες τους, είναι μέρος της λύσης, της εξόδου".

    Η ομιλία του εκπροσώπου των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

    Στην ομιλία του ο Τόμας Τζέκινκς, εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, πέρα από την κοντόφθαλμη πεποίθηση για την υπεροχή των αγορών έναντι της κοινωνίας και να προχωρήσει με βάση μια νέα αρχιτεκτονική που θέλει σε πρώτη προτεραιότητα τους ανθρώπους, την αλληλεγγύη και την πραγματική οικονομία.

    Η Ελλάδα είναι το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Έχει διδάξει πάρα πολλά στην Ευρώπη. Τώρα αξίζει τη βοήθεια των άλλων με την προϋπόθεση ότι οι πλούσιοι, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες της μαύρης οικονομίας, θα πληρώσουν το μεριδιό τους. Εμείς λέμε: Είμαστε υπέρ της δικαιοσύνης - όχι των προνομίων, υπέρ της πρόνοιας, όχι των περικοπών, υπέρ της αλληλεγγύης όχι των κοντόφθαλμων μέτρων, υπέρ της Ελλάδας, όχι της Goldman Sachs.

    Αυτός είναι ο αγώνας σας, αυτός είναι και ο δικός μας, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, είμαστε στο πλευρό σας".

    Χαλκιδική: Αποχώρηση ΔΑΣ και ΠΑΜΕ από τις εργασίες του 34ου συνεδρίου

    Αποχώρησε από τις εργασίες του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που διεξάγεται στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

    Στην ανακοίνωση της ΔΑΣ ασκείται κριτική στις ομιλίες του προέδρου της ΓΣΕΕ, του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ-ΕΤUC) Τομ Τζένγκινς, του πρωθυπουργού και των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων, «που όλοι στήριξαν τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε.» και καταγγέλλεται νόθευση της αντιπροσωπευτικότητας του συνεδρίου.

    «Η νομιμοποίηση δεκάδων νόθων συνέδρων από την επιτροπή πληρεξουσίων και την πλειοψηφία των συνέδρων επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ ότι το 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι ένα συνέδριο στήριξης της στρατηγικής και των απαιτήσεων του κεφαλαίου, απόκρυψης των ευθυνών της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ένα συνέδριο πλαστών συσχετισμών, ένα συνέδριο εχθρικό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΔΑΣ.

    «Αποχωρούμε από αυτή την παρωδία και συντεταγμένα πάμε στους χώρους δουλειάς στους εργάτες - εργάτριες για να συζητήσουμε μαζί τους και να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις για να προετοιμάσουμε τους νέους αγώνες μπροστά στο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης της ΓΣΕΕ από τον Γ. Παναγόπουλο - Τοποθετήσεις παρατάξεων

    Στον απολογισμό των πεπραγμένων και τον προγραμματισμό της δράσης για την επόμενη περίοδο αναφέρθηκε στην κεντρική του ομιλία, στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    Ο κ. Παναγόπουλος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην διεθνή και την ελληνική διάσταση της κρίσης και τη δράση των συνδικάτων την προηγούμενη περίοδο και εστίασε στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν "με την ενότητα της δράσης και τους αγώνες τους" στο επόμενο διάστημα. Χαρακτήρισε την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας «τροχιοδεικτική πράξη των συνδικάτων» και πρόσθεσε:

    «Εμείς συλλογική σύμβαση θα υπογράψουμε μέσα σε αυτή την κρίση και δεν ενδιαφέρει κανένα τι λέει ο κ. Τρισέ, με αυτά τα κόλπα που κάνει και τι λέει ο κ. Στρος Καν», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική ασφάλιση «δημόσια, κοινωνική και καθολική».

    «Τους το λέω και δημοσίως, κούνια που τους κούναγε. Το ασφαλιστικό είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα και όχι δημοσιονομικό. Δεν τελειώνουν ποτέ τα κοινωνικά ζητήματα, πρέπει να υπάρχουν πολιτικές, που θα υποστηρίζουν διαρκώς την κοινωνική ασφάλιση, με πρώτο άξονα τη χρηματοδότηση της. Το σύστημα πρέπει να είναι αναδιανεμητικό και να εκφράζει την αλληλεγγύη από την παλιά προς την καινούργια γενιά και ανάμεσα στις γενεές».

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις της ΓΣΕΕ για το φορολογικό, την απασχόληση, την ανεργία, τη μετανάστευση, τις απολύσεις, κ.α.

    Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, που άσκησαν κριτική στη διοίκηση και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για το ρόλο και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.

    Κινητοποιήσεις

    Νέο συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα στα Προπύλαια διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα.

    Σε πανελλαδική επίσχεση εργασίας, από τη Δευτέρα και μέχρι να καταβληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες, καλεί τις τοπικές ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών η ΠΟΕΔΗΝ, παρά την υπόσχεση της υπουργού Υγείας για άμεση καταβολή των εφημεριών του Δεκεμβρίου και την εξαίρεσή τους, όπως και των υπερωριών, από την παρακρατηση του 10%.

    Σε αποχή από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι προχώρησαν οι διοικήσεις πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αναγνώριση "ως ισότιμων master" των πενταετών πτυχίων που χορηγούν. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το τεχνικό και το γεωτεχνικό επιμελητήριο.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ Είδηση: 34503

    [02] Τα σεξιστικά σχόλια προς μία γυναίκα προσβάλλουν σύσσωμο το γυναικείο φύλο

    Παρασκευη, 19 03 2010 19:03

    Οι άνδρες που παρενοχλούν τις γυναίκες με σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου, ουσιαστικά προσβάλλουν σύσσωμο το γυναικείο φύλο, προκύπτει από μία νέα μελέτη. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις Στέφανι Σοντουά και Νταϊάν Κουίν του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, επικεντρώθηκε στα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των γυναικών που είδαν ή άκουσαν άνδρες να κάνουν υποτιμητικά σχόλια σε άλλες γυναίκες. Οι ερευνητές ζήτησαν από 114 φοιτήτριες να παρακολουθήσουν ένα βίντεο και να φανταστούν τον εαυτό τους να παρακολουθεί έναν άνδρα να κάνει κάποιο σεξιστικό σχόλιο σε μία γυναίκα ή απλώς να την χαιρετάει.

    Στη συνέχεια οι φοιτήτριες κλήθηκαν να κατατάξουν τα συναισθήματα - άγχος, κατάθλιψη, θυμό και φόβο - προς τους άνδρες και την επιθυμία τους να κινηθούν εναντίον τους ή να απομακρυνθούν από αυτούς. Η έρευνα έδειξε ότι, εκτός από τη σύγχυση που τους προκαλεί μία τέτοια κατάσταση, οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες θεώρησαν το σεξιστικό σχόλιο ως μία προσβολή προς σύσσωμο το γυναικείο φύλο και αισθάνθηκαν οργή και διάθεση να αναλάβουν δράση εναντίον όλων των ανδρών.

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS Είδηση: 34539

    [03] Από Δευτέρα η νέα συνάντηση Α. Λοβέρδου με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

    Παρασκευη, 19 03 2010 21:55

    Σε νέα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο παραπέμπεται ο διάλογος με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ καθώς στη σημερινή σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς σημειώθηκε πρόοδος, αλλά δεν προέκυψε τελική συμφωνία.

    Όπως έγινε γνωστό από το συνδικάτο υπάρχει κατ' αρχήν συνεννόηση ώστε η μείωση των μισθών που ισχύει για τη ΔΕΗ, όπως και για όλες τις ΔΕΚΟ, να μην επιφέρει και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης έχει συμφωνηθεί να προχωρήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι προσλήψεις των επιτυχόντων στο διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2007. Δεν υπάρχει ανάλογη πρόοδος στο ζήτημα των συντάξεων και ειδικότερα στη μείωση της εισφοράς του κρατικού προϋπολογισμού προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ.

    Η νέα συνάντηση θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η ΓΕΝΟΠ έχει αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη, αν στο μεταξύ δεν βρεθεί λύση. Είδηση: 34543

    [04] Βρετανία: Τριήμερη απεργία της British airways

    Σαββατο, 20 03 2010 10:56

    Κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ της διεύθυνσης της αεροπορικής εταιρείας British airways και του συνδικάτου Unite με αποτέλεσμα από τα μεσάνυχτα και για τρεις ημέρες να απεργεί το προσωπικό καμπίνας. Η αεροπορική εταιρεία αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το 65% των πτήσεων, παρά το γεγονός ότι έχουν ακυρωθεί 1.100 από 1.950 δρομολόγια. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ο βρετανικός αερομεταφορέας έχει ναυλώσει αεροσκάφη άλλων εταιρειών και σχεδιάζει να καλύψει τις θέσεις του προσωπικού καμπίνας που απεργεί με υπαλλήλους άλλους ειδικοτήτων. Ο πυρετός των απεργιακών κινητοποιήσεων ανεβαίνει σχεδόν ενάμιση μήνα πριν την πιθανή ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Στο χορό των απεργιών αναμένεται να μπουν σύντομα και οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους.

    Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η ακύρωση των εισιτηρίων και η μίσθωση αεροσκαφών άλλων εταιρειών επέφερε στη British απώλειες που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια λίρες. 0ι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 27 Μαρτίου και στις 14 Απριλίου σε περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν.

    Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει ποσοστό άνω του 60% των επιβατών που έχουν βγάλει εισιτήρια για πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, παρά την τριήμερη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας που κινδυνεύει να πλήξει την κυβέρνηση των Εργατικών μερικές εβδομάδες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση.

    Η απεργία, με μισθοδοτικά και εργασιακά αιτήματα, θα επηρεάσει τη μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ του συνδικάτου Unite και της διοίκησης.

    Μία πτήση της BA με προορισμό το Τελ Αβίβ αργά το βράδυ της Παρασκευής ήταν η τελευταία που έφυγε από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου πριν από την επίσημη έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης τα μεσάνυκτα. Έχει προγραμματιστεί επίσης άλλη μία τετραήμερη απεργία αργότερα αυτό το μήνα.

    Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους χωρίς καθυστέρηση, καθώς οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν τη θέση της Unite που είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος χρηματοδότης των Εργατικών.

    Οι Εργατικοί έχουν ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα που ανάγονται στην ίδρυσή του το 1900. Ο πολιτικός διευθυντής της Unite, του μεγαλύτερου βρετανικού συνδικάτου, είναι πρώην εκπρόσωπος του Μπράουν.

    Οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί, που θεωρούνται οι επικρατέστεροι νικητές των εκλογών της 6ης Μαΐου, κάλεσαν τον Μπράουν να κόψει τους χρηματοδοτικούς του δεσμούς με το συνδικάτο.

    "Η εξάρτηση της χρηματοδότησης των Εργατικών από την Unite εμποδίζει την ικανότητά τους να αντιπαρατεθούν με τα συνδικάτα και να στηρίξουν τα συμφέροντα των επιβατών", δήλωσε η εκπρόσωπος των Συντηρητικών για τις Μεταφορές Τερέζα Βίλιερς.

    Η BA η οποία έχει 12.000 υπαλλήλους προσωπικό καμπίνας, θέλει να περικόψει ετησίως 62,5 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να αντεπεξέλθει σε μία μείωση της ζήτησης, στις ευμετάβλητες τιμές των καυσίμων και στον αυξημένο ανταγωνισμό των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους.

    Ο εκτελεστικός διευθυντής της BA Ουίλι Ουόλς ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών σε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

    Είπε πως η εταιρία είναι καλά προετοιμασμένη και πως θα θέσει σε λειτουργία έκτακτα σχέδια.

    "Θα μεταφέρουμε όσους περισσότερους από τους πελάτες μας μπορούμε. Θα σας μεταφέρουμε με ασφάλεια υπό ασφαλείς συνθήκες και θα σας μεταφέρουμε με άνεση", είπε ο Ουόλς.

    Ο Τόνι Γούντλι, γενικός γραμματέας της Unite, κατηγόρησε τον Ουόλς ότι κήρυξε τον πόλεμο στο συνδικάτο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS Είδηση: 34545

    [05] Τουρκία: 33 ύποπτοι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη

    Παρασκευη, 19 03 2010 16:29

    33 Τούρκοι, τρεις από τους οποίους βρίσκονται ήδη στη φυλακή, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι ύποπτοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αξιωματικοί του Ναυτικού εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Σκοπός τους ήταν, στο πλαίσιο ενός συνωμοτικού σχεδίου με την ονομασία "Κλουβί", να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις κατά μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία -Αρμένιους, Έλληνες, Εβραίους- ρίχνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για τις επιθέσεις σε κινήματα που πρόσκεινται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που είδαν το φως της δημοσιότητας. Με αυτό τον τρόπο θα προκαλούσαν πλήγμα στην αξιοπιστία του AKP καταλογίζοντας του την ευθύνη για "ολοκληρωτικές" ενέργειες.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ύποπτοι, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 15 χρόνια κάθειρξη ο καθένας και φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση "Εργκένεκον" για την ανατροπή της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

    Η δίκη τους θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34526


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 March 2010 - 9:53:17 UTC