Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για τη νέα συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού
  • [02] Η κατάρα των Όσκαρ
  • [03] Απάτη-μαμούθ από έμπορο έργων τέχνης
  • [04] Στη Ρωσία η Χίλαρι Κλίντον
  • [05] Διπλό έγκλημα στα Βριλήσσια

    [01] Στην τελική ευθεία για τη νέα συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού

    Παρασκευη, 19 03 2010 09:01

    Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για τη νέα συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού START, διαβεβαίωσαν σήμερα οι αρχηγοί της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον και της ρωσικής Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών έκρινε πάντως ως "πρώιμο" το σχέδιο της Ρωσίας να θέσει σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2010 τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Μπουσέρ στο Ιράν.

    "Γόνιμες διαπραγματεύσεις"

    "Βρισκόμαστε στο τέλος της ευθείας και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα οι διαπραγματευτές θα ανακοινώσουν το τέλος των εργασιών", δήλωσε ο Λαβρόφ.

    "Στη συνέχεια θα συμφωνήσουμε για το τι μπορούμε να προτείνουμε στους προέδρους ως ημερομηνία και χώρο για την υπογραφή αυτού του επίσημου κειμένου", πρόσθεσε.

    "Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο για τη νέα συνθήκη START, αυτό λέγουν οι διαπραγματευτές μας στη Γενεύη", εκτίμησε από την πλευρά της, η κ. Κλίντον.

    "Τα αποτελέσματα των τελευταίων γύρων των διαπραγματεύσεων μας κάνουν να σκεφτούμε ότι θα καταλήξουμε σε τελική συμφωνία σύντομα", πρόσθεσε.

    Η συνθήκη αφοπλισμού την οποία οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και ΗΠΑ διαπραγματεύονται εδώ και πολλούς μήνες στη Γενεύη θα διαδεχτεί την συμφωνία START 1, που συνήφθη το 1991 και έληξε στις 5 Δεκεμβρίου του 2009. Από τις αρχές του έτους, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον λέγουν ότι είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία, αλλά οι συνομιλίες φάνηκε να διαιωνίζονται χωρίς τα μέρη να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης.

    Χ. Κλίντον: "Πρώιμη η ενεργοποίηση του Μπουσέρ"

    "Κρίνουμε πρώιμη, προς το παρόν, την συνέχιση αυτού του σχεδίου, διότι θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα χωρίς αμφισημίες στους Ιρανούς", δήλωσε η Κλίντον.

    Ο Ρώσος ομόλογός της απάντησε λέγοντας ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας Μπουσέρ είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της παρουσίας της ΙΑΕΑ στο Ιράν.

    Λίγο νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού Μπουσέρ θα τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2010. Είδηση: 34499

    [02] Η κατάρα των Όσκαρ

    Παρασκευη, 19 03 2010 10:51

    Η κατάρα των Όσκαρ φαίνεται ότι χτυπά κυρίως γυναίκες που καταφέρνουν να κρατήσουν στα χέρια τους το χρυσό αγαλματίδιο. Τελευταίο θύμα η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία έμαθε για τη σχέση του συζύγου της με μοντέλο.

    Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας της, "The Blind Side", στο Λονδίνο, μετά την αποκάλυψη αμερικανικού περιοδικού πως ο σύζυγός της την απατά.

    Η 45χρονη Μπούλοκ ενημέρωσε τη Γουόρνερ Μπρος (Warner Bros) ότι, εξαιτίας "απρόβλεπτων προσωπικών λόγων, είναι αδύνατον να ταξιδέψει στο εξωτερικό".

    Η ανακοίνωση αυτή της διάσημης ηθοποιού έρχεται μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό "In Touch" συνέντευξης ενός μοντέλου από την Καλιφόρνια, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με τον σύζυγο της Μπούλοκ, όταν εκείνη βρισκόταν στην Ατλάντα για τα γυρίσματα της ταινίας που της χάρισε το Όσκαρ.

    Η Μπούλοκ παντρεύτηκε το 2005 τον 40χρονο Τζέσε Τζέιμς, κατασκευαστή μοτοσικλετών και σταρ των τηλεοπτικών ριάλιτι. Στις πρόσφατες βραβεύσεις της τόνισε πως η επιτυχία της οφείλεται στην οικογενειακή της ευτυχία.

    Αν η ιστορία αυτή αποδειχθεί αληθινή, η Μπούλοκ θα είναι μια ακόμα ηθοποιός που η σχέση της διαλύεται αμέσως μετά τη βράβευσή της με Όσκαρ.

    Η "κατάρα των Όσκαρ" έχει μέχρι τώρα χτυπήσει τη Χίλαρι Σουάνκ, τη Χάλι Μπέρι, τη Ρις Γουίδερσπουν και την Τζούλια Ρόμπερτς.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34509

    [03] Απάτη-μαμούθ από έμπορο έργων τέχνης

    Παρασκευη, 19 03 2010 10:02

    Για απάτη-μαμούθ, ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορείται ένας πρώην έμπορος έργων τέχνης από τη Νέα Υόρκη, θύματα του οποίου έπεσαν ο πρώην τενίστας Τζον Μάκενρο και ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο λόγος για τον Λόρενς Σάλαντερ, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του για 29 κατηγορίες διακεκριμένης κλοπής και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση από 6 έως 18 χρόνια, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει τα 120 εκατομμύρια, ως αποζημίωση, στα θύματά του.

    Από το 2004 μέχρι το 2007 ο Σάλαντερ παραπλανούσε τους πελάτες του πουλώντας έργα που δεν του ανήκαν ή τους παρότρυνε να επενδύσουν σε ανύπαρκτα σχέδια.

    "Η επιδίωξη ενός πολυτελούς τρόπου ζωής έσπρωξε τον Λόρενς Σάλαντερ να εξαπατήσει παλαιούς φίλους του αλλά και συναδέλφους που τον εμπιστεύονταν", σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς

    Μεταξύ άλλων, με τα κλοπιμαία ο Σάλαντερ αγόρασε μια πολυτελή κατοικία στο Μανχάταν και ένα ιδιωτικό τζετ.

    "Ο κατηγορούμενος δεν έκλεψε μόνο χρήματα από τα θύματά του αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και οικογενειακά κειμήλια. Πολλού από τα έργα τέχνης φιλοτεχνήθηκαν από τους γονείς ή τους παπούδες των θυμάτων", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

    Ο Μάκενρο έχασε συνολικά δύο εκατομμύρια δολάρια πιστεύοντας ότι επενδύει σε έργα του Αμερικανού, αρμενικής καταγωγής, ζωγράφου Αρσίλε Γκόρκι. Επίσης, ο Σάλαντερ πούλησε και πολλούς πίνακες του πατέρα του Ντε Νίρο, χωρίς τη συγκατάθεση του ηθοποιού.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34505

    [04] Στη Ρωσία η Χίλαρι Κλίντον

    Πεμπτη, 18 03 2010 09:08

    Έφθασε στη Ρωσία σήμερα Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον για συνομιλίες σχετικά με το Μεσανατολικό και την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία Ουάσινγκτον και Μόσχας για την μείωση των πυρηνικών τους οπλοστασίων. Η Κλίντον θα λάβει μέρος, στην διάρκεια της 36ωρης επίσκεψής της, στη σύνοδο του Κουαρτέτου (Ε.Ε., Ρωσία, ΟΗΕ, ΗΠΑ) για το Μεσανατολικό, την οποία επισκίασε η διπλωματική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ.

    Αμερικανοί διπλωμάτες εξέφραζαν επιφυλάξεις για το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις προσπάθειες επανέναρξης της αποτελματωμένης "ειρηνευτικής διαδικασίας" Ισραήλ-Παλαιστινίων, αλλά εμφανίζονταν πολύ πιο αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία για την μείωση των πυρηνικών τους οπλοστασίων, στις διαπραγματεύσεις για την οποία σημειώθηκε, όπως ανέφεραν, πρόοδος την περασμένη εβδομάδα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34450

    [05] Διπλό έγκλημα στα Βριλήσσια

    Παρασκευη, 19 03 2010 10:07

    Οικογενειακή τραγωδία είναι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, το διπλό έγκλημα στα Βριλήσσια. Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία, που έκαναν στο χώρο αστυνομικοί και ιατροδικαστής, ο 90χρονος που βρέθηκε νεκρός, σκότωσε την κατάκοιτη σύζυγό του, 84 ετών, βάζοντας στο πρόσωπό της ένα μαξιλάρι και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι, δίνοντας τέλος στη ζωή του. Ο δράστης και αυτόχειρας έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους της πράξης του.

    Το ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε με την κόρη τους, η οποία είχε φύγει το πρωί για να πάει το παιδί της στο σχολείο και όταν γύρισε βρέθηκε μπροστά στην τραγωδία.

    Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το τμήμα ασφάλειας της περιοχής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34504


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 March 2010 - 9:53:29 UTC