Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέχεια κινητοποιήσεων
  • [02] Στο Υπουργικό Συμβούλιο το φορολογικό νομοσχέδιο
  • [03] Σχέδιο για τα τροχαία ετοιμάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • [04] Βιετνάμ: δεύτερος θάνατος από τη γρίπη των πουλερικών για το 2010
  • [05] Στη Βουλή το ν/σ για την αδειοδότηση επαγγελμάτων
  • [06] Σύλληψη οκτώ ατόμων για παράνομη ανασκαφή

    [01] Συνέχεια κινητοποιήσεων

    Πεμπτη, 18 03 2010 09:43

    Κλειστά είναι σήμερα τα πρατήρια υγρών καυσίμων λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ομοσπονδία των βενζινοπωλών, ωστόσο συνάδελφοι τους αποφάσισαν να μην τους ακολουθήσουν. Πρατηριούχοι του Έβρου έχουν εξαγγείλει αποκλεισμό του τελωνείου μέχρι τη μία το μεσημέρι. Στην απεργία δεν συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και παραμένουν ανοιχτά τα βενζινάδικα σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Γρεβενά, Αρκαδία και Μεσσηνία. Μετά από συσκέψεις, οι ενώσεις τους τόνισαν ότι δεν αρνούνται να τοποθετήσουν ταμειακές μηχανές, όπως προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ενώ την Κυριακή η Γενική συνέλευση του κλάδου θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις.

    Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών. «Εξαιρούνται από την παρακράτηση του 10% οι εφημερίες των ιατρών και οι υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού». Αυτό δήλωσε στη Βουλή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την συζήτηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου για τις επισχέσεις εργασίας που συνεχίζονται στα νοσοκομεία. Η υπουργός ανέφερε εντός της εβδομάδας θα υπάρξει εγκύκλιος από το υπουργείο οικονομικών που θα ρυθμίζει το θέμα. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου είπε ακόμη ότι υπογράφηκε από τον κ.Σαχινίδη η εκταμίευση ποσού 36 εκατ. για την καταβολή των εφημεριών του Δεκεμβρίου, και ότι έχει συμφωνηθεί η καταβολή για μέρος των υπολοίπων προ Δεκεμβρίου.24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι οδηγοί ταξί έως τη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής, αντιδρώντας έτσι στη φορολόγηση που προωθεί το υπουργείο για τον κλάδο τους. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί, χαρακτήρισε εξωπραγματική την αύξηση του τεκμαρτού εισοδήματος από τις 16, 000 ευρώ στις 25, 000 ευρώ και μη εφαρμόσιμη την τήρηση εσόδων-εξόδων από το 2011 ενώ προειδοποίησε με απεργία διαρκείας όταν το φορολογικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση.

    Στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της αλλά αν αποβεί άκαρπη η αυριανή συνάντηση της με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, θα προχωρήσει, από τις 24 Μαρτίου, σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

    Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το Πανελλαδικό συνέδριο της ΓΣΕΕ στο οποίο αναμένονται αποφάσεις για τις δράσεις και τις διεκδικήσεις της.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34452

    [02] Στο Υπουργικό Συμβούλιο το φορολογικό νομοσχέδιο

    Πεμπτη, 18 03 2010 09:17

    Συνεδριάζει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό το Γιώργο Παπανδρέου για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Οικονομίας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου. Σίγουρη θεωρείται η επιβολή της χρήσης ταμειακών μηχανών από τους ελεύθερους επαγγελματίες από 1ης Απριλίου 2010.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει το τι θα γίνει με τους δικηγόρους, ενώ στους γιατρούς, λόγω κοινοτικών οδηγιών, δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο ΦΠΑ. Σε ότι αφορά τη φορολόγηση της κατοικίας ως τεκμήριο, αποφασίστηκε ότι το κριτήριο θα είναι τα τετραγωνικά μέτρα, με βάση την αντικειμενική αξία.

    Σημαντικές αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο και για την πρώτη κατοικία, καθώς το αφορολόγητο όριο για τον άγαμο ορίζεται σε αντικειμενική άξια ακινήτου 100.000 ευρώ και για τον έγγαμο στις 200 χιλιάδες ευρώ. Όσον αφορά στους φόρους μεταβίβασης, μειώνονται από 9% για τα πρώτα 15.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και 11% για το υπόλοιπο πόσο, σε 8% για τα πρώτα 20.000 ευρώ και 10% για το υπόλοιπο ποσό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34451

    [03] Σχέδιο για τα τροχαία ετοιμάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    Πεμπτη, 18 03 2010 11:07

    Τη σύνταξη σχεδίου για την καταπολέμηση των τροχαίων ατυχημάτων, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Βουδούρη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων -Κυβέρνησης, Βουλής αλλά και πολιτών-με στόχο τη μείωση των νεκρών αλλά και των τροχαίων. Αναφερόμενος στα πρόστιμα του ΚΟΚ, τα χαρακτήρισε απάνθρωπα λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξουν γρήγορα και να εξορθολογιστούν.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34456

    [04] Βιετνάμ: δεύτερος θάνατος από τη γρίπη των πουλερικών για το 2010

    Πεμπτη, 18 03 2010 09:00

    Ένα κορίτσι τριών ετών που ζούσε κοντά σε παράνομο σφαγείο πουλερικών στο Βιετνάμ έχασε τη ζωή του εξ αιτίας της λεγόμενης γρίπης των πτηνών, αναφέρουν σήμερα Πέμπτη κρατικά ΜΜΕ. Το παιδί, από τη νότια επαρχία Μπινχ Ντουόνγκ, ήταν το δεύτερο θύμα του ιού H5N1 στο Βιετνάμ εφέτος. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολύ κοντά στο σπίτι του κοριτσιού υπήρχε εκτροφείο πουλερικών, έγραψε η εφημερίδα Tuoi Tre. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το εκτροφείο και σφαγείο βρισκόταν σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από το σπίτι της μικρής, η οποία εισήχθη σε νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα.

    Τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) πριν από αυτό το κρούσμα της ασθένειας έκαναν λόγο για 58 θανάτους από τον ιό στο Βιετνάμ μετά το 2003. Περισσότερα θύματα από τον H5N1 έχουν καταγραφεί μόνο στην Ινδονησία, όπου ο απολογισμός φθάνει τους 135 νεκρούς.

    Αν και η μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι ακόμα χαμηλή, επιδημιολόγοι σημειώνουν ότι εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο, ειδικά εάν ο ιός με κάποιο τρόπο "συνδυαστεί" με τον H1N1, το λεγόμενο ιό της γρίπης των χοίρων. Ένα τέτοιο υβρίδιο, σύμφωνα με αυτούς τους επιστήμονες, θα ήταν ιδιαίτερα θανατηφόρο και εύκολα μεταδόσιμο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34449

    [05] Στη Βουλή το ν/σ για την αδειοδότηση επαγγελμάτων

    Πεμπτη, 18 03 2010 10:28

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπηρεσιών που προβλέπει την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών και των περιορισμών αδειοδότησης σε επαγγέλματα όπως των δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και τεχνιτών. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στον Υπουργό Οικονομικών να παρατείνει την ισχύ του πακέτου των 28 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και η δυνατότητα στις τράπεζες να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα κεφάλαια αυτά και μετά την προβλεπόμενη 5ετία, αλλά με επιπλέον επιτόκιο 2% για κάθε έτος καθυστέρησης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34453

    [06] Σύλληψη οκτώ ατόμων για παράνομη ανασκαφή

    Τεταρτη, 17 03 2010 23:00

    Οκτώ άτομα, επτά άνδρες και μία γυναίκα συνελλήφθησαν από τους άνδρες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας, ενώ επιχειρούσαν παράνομη ανασκαφή σε δασική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βερδικούσιας, νομού Λάρισας, για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν σχετικά με παράνομη ανασκαφή στην δασική περιοχή "Παλάσκα της Βερδικούσιας, εντόπισαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οχτώ άτομα, προερχόμενα από Τύρναβο, Λάρισα και Βόλο, τα οποία τελικά και συνέλαβαν.

    Βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, δύο σκαπάνια, δύο φτυάρια και δύο σκαλιστήρια κήπων, που είχε χρησιμοποιήσει η ομάδα για την παράνομη ανασκαφή στην οποία φέρεται ότι εμπλέκεται. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος και όρισε ρητή δικάσιμο και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι¨.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34445


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 March 2010 - 9:53:37 UTC