Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση στο Λευκό Οίκο
  • [02] Δυο σεισμοί βόρεια της Εύβοιας
  • [03] Του Τ.Παπαδόπουλου η σορός σύμφωνα με τις εξετάσεις DNA
  • [04] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων
  • [05] Ισλανδία: Άλλο το «όχι» στη συμφωνία κι άλλο η ένταξη στην Ε.Ε.

    [01] Κρίσιμη συνάντηση στο Λευκό Οίκο

    Τριτη, 09 03 2010 08:49

    Η οικονομία και ειδικότερα η ενιαία πολιτική κατά των κερδοσκόπων σε συνεννόηση της Κομισιόν με την Ουάσιγκτον, θα έχει κυρίαρχη θέση στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο. Ο πρωθυπουργός θα προτείνει κοινή δράση Ευρώπης - Ηνωμένων Πολιτειών για την αλλαγή των κανόνων του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα ζητήσει να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνάντηση των G20.

    Ανάγκη βελτίωσης των ελεγκτικών μηχανισμών στις αγορές

    Με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο, από τον οποίο θα ζητήσει τη συστράτευσή του στην αντιμετώπιση των κερδοσκόπων.

    Τη Δευτέρα, την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον και αποδέχθηκε την προτροπή του Έλληνα πρωθυπουργού να συζητήσουν οι ΗΠΑ και οι άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη την ανάγκη βελτίωσης των ελεγκτικών μηχανισμών στις αγορές, κατά τη διάρκεια της επόμενης συνόδου κορυφής των G20.

    Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι "εξαιρετικής σπουδαιότητας" στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας.

    "Η Ελλάδα δεν ζητεί οικονομική βοήθεια, ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από κανέναν άλλο, αλλά αναδεικνύει την αναγκαιότητα καλύτερων και συντονισμένων ελέγχων από τις κυβερνήσεις, έτσι, ώστε να αποφεύγονται κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος χωρών και λαών'' ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη ελέγχων στο οικονομικό σύστημα και συμπλήρωσε ότι μετά τις συναντήσεις του με την κ. Μέρκελ, τον κ. Σαρκοζί, τον κ. Μπράουν και τον κ. Θαπατέρο, η Ευρώπη είναι έτοιμη να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κερδοσκοπίας στην επόμενη σύνοδο των G20.

    Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και η κατάσταση στα Βαλκάνια, με τη Χίλαρι Κλίντον να τονίζει τον ηγετικό και στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και να εξαίρει τις πρωτοβουλίες του Έλληνα πρωθυπουργού στο διπλωματικό πεδίο και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Άγκυρα.

    Οι επαφές του Πρωθυπουργού

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Υπουργό Οικονομίας , ηγέτες της Γερουσίας, με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών οικονομικών παραγόντων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Γ. Παπανδρέου: Παγκόσμια η κρίση, αλλά και οι προσπάθειες αντιμετώπισης Είδηση: 34129

    [02] Δυο σεισμοί βόρεια της Εύβοιας

    Τριτη, 09 03 2010 08:21

    Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Εύβοιας. Οι σεισμοί που έγιναν αισθητοί και στην Αττική, δεν προκάλεσαν ζημιές. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

    Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.01 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, με επίκεντρο 19 χλμ ανατολικά του Μαντουδίου και 100 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

    Ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 4.55 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της βόρειας Εύβοιας και της Σκοπέλου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34128

    [03] Του Τ.Παπαδόπουλου η σορός σύμφωνα με τις εξετάσεις DNA

    Τριτη, 09 03 2010 10:08

    Η σορός άνδρα, που βρέθηκε βράδυ της Δευτέρας σε κοιμητήριο της Λευκωσίας, είναι αυτή του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός. Ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε ότι νωρίς το πρωί ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις DNA από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι η σορός ανήκει στον τέως Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Ο κύριος Κατσουνωτός αρνήθηκε να αναφέρει οτιδήποτε για τις έρευνες της αστυνομίας, κατά πόσο στρέφονται στις κεντρικές φυλακές ή εάν έγιναν συλλήψεις.

    Αρκέστηκε να πει ότι η αστυνομία είχε πληροφορίες και ενήργησε μεθοδικά και με διακριτικότητα, για να φτάσει στα χτεσινά αποτελέσματα. Η σορός είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009 από το κοιμητήριο Δευτεράς, μια ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Κύπρος: Βρέθηκε η σορός του Τ. Παπαδόπουλου Είδηση: 34132

    [04] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων

    Τριτη, 09 03 2010 09:41

    Κατά 10,7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί στα επιτελεία των δυο μεγάλων κομμάτων η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Mega, καθώς δείχνει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν χάσει μέσα σε δύο μήνες ποσοστό πάνω από 8%. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31,8%, η Ν.Δ 21,1%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑΟΣ 6,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Αντώνη Σαμαρά κατά 22,3 ποσοστιαίες μονάδες.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34133

    [05] Ισλανδία: Άλλο το «όχι» στη συμφωνία κι άλλο η ένταξη στην Ε.Ε.

    Τριτη, 09 03 2010 09:56

    «Ξεχωριστό» από την ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ε.Ε. είναι το μαζικό «όχι» των Ισλανδών στην επαχθή οικονομική συμφωνία Icesave επανέλαβε χθες Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Στέφαν Φίλε, υπογραμμίζοντας συνάμα πως οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα οικονομικά θέματα της Ισλανδίας. «Το περίπου 94% του «όχι» στο δημοψήφισμα την περασμένη εβδομάδα δεν συνεπάγεται πως το 94% εναντιώνεται στην ένταξη στην Ε.Ε.», τόνισε ο Φίλε ενώπιον των ευρωβουλευτών.

    «Ήταν μία διαφωνία με τις προϋποθέσεις» της συμφωνίας για την αποζημίωση έως το 2024 από την Ισλανδία των βρετανών και ολλανδών επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους με την κατάρρευση της ισλανδικής τράπεζας Icesave.

    «Είναι δύο ξεχωριστά θέματα» τόνισε. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με καλή θέληση μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων πλευρών» στην υπόθεση Icesave. «Πιστεύουμε, όπως και τα τρία μέρη, πως μία συμφωνία μπορεί να βρεθεί αναφορικά με τις προϋποθέσεις της αποζημίωσης των απαιτούμενων ποσών», δήλωσε.

    «Μήπως αυτό σημαίνει πως η Κομισιόν αγνοεί εντελώς το θέμα, πως δεν ενδιαφέρεται για την καλή λειτουργία του ισλανδικού χρηματοοικονομικού συστήματος; Όχι, Έχουμε ενδιαφερθεί έως τώρα και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά», τόνισε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34131


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 March 2010 - 9:52:19 UTC