Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο έλεος του καιρού

    [01] Στο έλεος του καιρού

    Παρασκευη, 26 02 2010 19:21

    Στο έλεος μιας νέας χιονοθύελλας βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα η Νέα Υόρκη, η οποία έχει παραλύσει, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μείνουν κλειστά και εκατοντάδες πτήσεις να ακυρωθούν. Τουλάχιστον 32.000 νοικοκυριά στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη έμειναν χωρίς ρεύμα. Υπερχειλισμένα ποτάμια, πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, και ξεριζωμένα δένδρα συνθέτουν στο σκηνικό στη Γαλικία της Ισπανίας, μετά τις ισχυρές καταιγίδες και τους ανέμους ταχύτητας 135 χλμ την ώρα που έπληξαν την περιοχή. Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ανατολικές ακτές και οι Κανάριοι νήσοι, καθώς νέα ισχυρή καταιγίδα αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Και η Μαδέρα της Πορτογαλίας προετοιμάζεται για την κακοκαιρία, μία εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 70 νεκρούς.

    ΗΠΑ

    Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το βράδυ της Πέμπτης στα αεροδρόμια του Νιούαρκ και του JFK λόγω του χιονιού, των ισχυρών άνεμων και της έλλειψης ορατότητας. Οι βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν αρχίσει από την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες σε ορισμένες περιοχές το χιόνι φθάνει ακόμη και στο ένα μέτρο.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Πέμπτη, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Σέντραλ Παρκ, όταν ένα κλαδί το οποίο είχε καλυφθεί από χιόνι έσπασε και έπεσε πάνω του.

    Πορτογαλία

    Πολλές πτήσεις προς το πορτογαλικό νησί της Μαδέρας, που επλήγη στις 20 Φεβρουαρίου από αφοδρές καταιγίδες, άλλαξαν τελικά προορισμό ή ακυρώθηκαν λόγω των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, ανακοίνωσαν πηγές του αεροδρομίου της Μαδέρας.

    Δύο αεροσκάφη υποχρεώθηκαν να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο του νησιού Πόρτο Σάντο -δευτερεύον νησί στο αρχιπέλαγος της Μαδέρας -και μια πτήση από τη Λισσαβόνα ακυρώθηκε, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

    Επιπλέον, σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν στις αναχωρήσεις όπως και στις αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδέρας που καλύπτεται από πυκνή ομίχλη.

    Το πορτογαλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας προβλέπει επιδείνωση του καιρού στο αρχιπέλαγος από Παρασκευή 26/2, με ισχυρούς ανέμους που μπορεί να πνέουν με ταχύτητα έως και 130 χλμ. την ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές του νησιού.

    Αλβανία-Νέες πλημμύρες στη Σκόδρα

    Νέες πλημμύρες έπληξαν την περιοχή της Άνω Σκόδρα στην Αλβανία όταν απεγκλωβίστηκαν τεράστιες ποσότητες νερού από τα φράγματα των υδροηλεκτρικών σταθμών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αλβανικού Υπουργείου Εσωτερικών, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις ανέρχονται σε 6.750 εκτάρια και οι ομάδες διάσωσης απομάκρυναν 375 άτομα από τις περιοχές που επλήγησαν.

    Ο υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας της Αλβανίας Ντρίταν Πρίφτι ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να αποφύγουν τους κινδύνους. Πλημμύρες είχαν σημειωθεί στην ίδια περιοχή στις αρχές Ιανουαρίου εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, που ανάγκασαν τις αρχές να ανοίξουν τα φράγματα των τριών μεγαλύτερων υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Δρίνο, ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστροφές. Η Ελλάδα και η Ιταλία ήταν ανάμεσα στις χώρες που έστειλαν τότε ομάδες διάσωσης στη Σκόδρα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 33824


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 February 2010 - 9:54:24 UTC