Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] EΡΤ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του Γ. Γαμπρίτσου
  • [02] Άγνωστοι πυροβόλησαν διανομέα φαγητού
  • [03] Στη Σερβία το ΔΝΤ
  • [04] Ν.Δ.: Νέος γραμματέας της Κ.Ο.
  • [05] A. Παπαρήγα: Συνάντηση με αθλητική συνομοσπονδία ΑΜΕΑ
  • [06] Πορεία μεταναστών το Σάββατο
  • [07] Δεν έχουμε σχέση με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
  • [08] 7 αφγανοί αστυνομικοί νεκροί από τις βόμβες Νατοϊκού αεροσκάφους
  • [09] Απόπειρα πραξικοπήματος σε έξέλιξη στο Νίγηρα

    [01] EΡΤ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του Γ. Γαμπρίτσου

    Παρασκευη, 19 02 2010 09:09

    Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διορισμός του Γ. Γαμπρίτσου στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ λευκό ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν, τόσο για το όραμα και τους στόχους που έχει, όσο και για δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη σχέση του με εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος και τελικώς εξαγοράστηκε από τον κ. Λαναρά, ο κ. Γαμπρίτσιος τόνισε μεταξύ άλλων: "Διοίκηση και εργαζόμενοι θα συμφωνήσουμε για τα παραπάνω, με χρηστή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού και εξοικονομώντας πόρους που θα διοχετευθούν στο πρόγραμμα. Θα κτίσουμε και θα ενδυναμώσουμε όσα καλά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια χωρίς βιασύνη και κινήσεις εντυπωσιασμού και θα ξεκινήσουμε με αξιολόγηση. Θα προσπαθήσω να σταθώ σε ύψος περιστάσεων. Έχω την πρόθεση. Θα δείξω επαγγελματικό ήθος, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Η ιδιωτική τηλεόραση χτίστηκε στην πλάτη της δημόσιας τηλεόρασης, δεν μπορώ να πω με ποιον τρόπο βοηθήθηκε αλλά θα το ψάξω και σίγουρα θα επανορθώσω αν μπορώ και σίγουρα δεν θα γίνει στις μέρες μου. Η μόνη σχέση μου με την εταιρεία ήταν ότι έκανα μια επένδυση που ήταν μάλιστα ζημιογόνος. Τον μόνο μέτοχο που ήξερα από εκεί ήταν ένας Κύπριος, μικρομέτοχος επίσης".

    Aπαντώντας σε ερωτήσεις της βουλευτού του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου, που μεταξύ άλλων ζήτησε να πληροφορηθεί τί θα γίνει με "παραγωγές - σκάνδαλα" και αν υπάρχει θέμα απολύσεων προσωπικού, ο κ. Γαμπρίτσος δήλωσε: "Δεν πάω να βγάλω τα χρήματα που έβγαζα στον ιδιωτικό τομέα, ούτε όσα πήρε ο προηγούμενος. Δεν τους κρίνω τους προηγούμενους, αντιλαμβάνομαι το κλίμα. Το προσωπικό είναι μια πρόκληση. Δεν έχω δικαίωμα να απολύσω προσωπικό είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα δω πώς θα το αξιοποιήσω, με εσωτερικές μετατάξεις, με εκπαίδευση, θα εξετάσω".

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος σε οικονομικά θέματα, ρωτώντας αν ισχύουν τα όσα έχουν δημοσιευτεί περί μισθών παρουσιαστών πρωινής εκπομπής της τάξης των 27.000 ευρώ ο καθένας, ψυχαγωγικής εκπομπής των 40.000 ευρώ το επεισόδιο, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτες" και εξωφρενικές τις αμοιβές του πρώην προέδρου της ΕΡΤ, γενικών διευθυντών και διευθυντών που προσέκρουαν στο δημόσιο αίσθημα, πολλώ δε μάλλον καθώς 290 εκ. ευρώ εσόδων της ΕΡΤ προέρχονται από την εισφορά των πολιτών, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και απηύθυνε παραίνεση: "Σας προειδοποιώ μην κάνετε το ίδιο".

    "Καταλαβαίνω ότι η χώρα περνά κρίση. Η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να πληρώνει τέτοια ποσά, αλλά δουλεύει σε ανταγωνιστική αγορά και αν δεν πληρώσεις τους καλούς δεν θα μπορέσεις να τους κρατήσεις. Θα φροντίσω να λάβω υπόψη μου και τις δύο παραμέτρους", είπε ο κ. Γαμπρίτσος.

    Θέματα αξιοποίησης του αρχείου της ΕΡΤ, που συχνά υπεξαιρείται από τα ιδιωτικά κανάλια έθεσε στην παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Τέλος ο κ. Γαμπρίτσος, δεσμεύτηκε για μια δημόσια τηλεόραση που θα ενημερώνει και θα ψυχαγωγεί χωρίς εξαιρέσεις και προκαταλήψεις, μετανάστες και Έλληνες διασποράς, νέους, επιστήμονες, καλλιτέχνες και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της υπαγωγής της ΕΡΤ στο υπουργείο Πολιτισμού η οποία σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για στροφή στον Πολιτισμό.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 33502

    [02] Άγνωστοι πυροβόλησαν διανομέα φαγητού

    Παρασκευη, 19 02 2010 08:42

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται διανομέας φαγητού, μετά από επίθεση ενόπλων σε βάρος του που είχε σαν αποτέλεσμα να πυροβοληθεί στη λεκάνη, στην κοιλιά και στον αριστερό μηρό. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα στη Νέα Χαλκηδόνα κατά τη διάρκεια διανομής φαγητού με μηχανάκι και οδηγό το θύμα. Οι δράστες είναι άγνωστοι και περίμεναν το θύμα στην οδό Δωδεκανήσου 40, όπου θα πήγαινε παραγγελία. Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιεί η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομεία "Αγία Όλγα", όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 33500

    [03] Στη Σερβία το ΔΝΤ

    Παρασκευη, 19 02 2010 09:42

    Στη Σερβία βρίσκεται κλιμάκιο του ΔΝΤ στα πλαίσια του ελέγχου και της αξιολόγησης της πορείας των μακροοικονομικών δεδομένων της οικονομίας της βαλκανικής χώρας. Ταυτόχρονα το κλιμάκιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της Σερβικής Εθνικής Τράπεζας.

    Σε δηλώσεις της η υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Ντιάνα Ντραγκουτίνοβιτς, διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου, ότι υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Με δανειοδοτήσεις η Σερβία, επιχειρεί να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα, προκειμένου να έχει την απαραίτητη οικονομική ρευστότητα σε ξένο συνάλλαγμα. Ήδη η Σερβική Εθνική Τράπεζα διέθεσε χθες οικονομική ρευστότητα 10 εκατ. ευρώ στην αγορά συναλλάγματος, προκειμένου να στηρίξει τη ζήτηση του δηναρίου και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της.

    Εκτός της Σερβίας, οικονομικές εξελίξεις στα Βαλκάνια, σημειώθηκαν και στη Βουλγαρία, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλλει πρόστιμο 20,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αιτία του προστίμου ήταν οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στην υλοποίηση δράσεων των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης (SAPS), το 2007.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug, Bta Είδηση: 33503

    [04] Ν.Δ.: Νέος γραμματέας της Κ.Ο.

    Παρασκευη, 19 02 2010 11:06

    Νέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας εκλέγει σήμερα η ΝΔ κατά τη συνεδρίαση που θα γίνει στις 11.30 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Μοναδικός υποψήφιος είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων και τομεάρχης Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας.

    Το βιογραφικό του κ. Τασούλα

    Γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 17 Ιουλίου 1959. Είναι έγγαμος με τη Φανή Σταθοπούλου και έχει ένα γιο και μια κόρη. Δικηγόρος.

    Σπουδές: Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

    Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες: Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000 και του 2004. Μετέχει στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

    Μετέχει επίσης στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων ως Α' Αντιπρόεδρος καθώς και στην Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου "Κύρωση Συνθήκης για τη Θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης" ως Μέλος.

    Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες:

    Διετέλεσε δήμαρχος Κηφισιάς (1994-1998). Προηγουμένως εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1990 δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα (1981-1990) και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας (1989-1990). Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από τον Οκτώβριο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1993. Επίσης ήταν συντάκτης του περιοδικού "Βιομηχανική Επιθεώρηση" ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Επίσης είχε ασχοληθεί με αρθρογραφία στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων. Τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 1997 επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. προσκεκλημένος της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων νέων Ευρωπαίων πολιτικών. Είδηση: 33507

    [05] A. Παπαρήγα: Συνάντηση με αθλητική συνομοσπονδία ΑΜΕΑ

    Πεμπτη, 18 02 2010 15:59

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία της εθνικής αθλητικής συνομοσπονδίας ΑμΕΑ είχε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση η κ. Παπαρήγα δήλωσε:

    "Θεωρούμε πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη τη στάση του υπουργού Πολιτισμού απέναντι στην Αθλητική Ομοσπονδία των ΑμΕΑ που συνεχίζει να καθυστερεί τη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων, που κάνουν οργανωμένο αθλητισμό και μάλιστα και με διεθνή συμμετοχή, στο όνομα της κρίσης και της περικοπής των δαπανών του προϋπολογισμού. Η κατάσταση στα αθλητικά σωματεία του χώρου είναι πάρα πολύ άσχημη διαχρονικά μεν αλλά και καθημερινά οξύνεται. Ως ΚΚΕ επειδή αποδεχόμαστε τα αιτήματά τους και τις ανάγκες τους, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και την επιχορήγηση. Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις τους. Να διεκδικήσουμε την αλλαγή της κατάστασης στο χώρο με το διορισμό κατά πλειοψηφία από την πλευρά της κυβέρνησης της σχετικής επιτροπής".

    Συνεχίζοντας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως: "Διεκδικούμε τη δυνατότητα για τα παιδιά που γεννιούνται με αναπηρία ή αποκτούν στην πορεία, ανεξάρτητα της ηλικίας τους, να απολαμβάνουν τη φυσική αγωγή και μέσα σε αυτή τη διαδικασία να μπορούν να αναδειχθούν σε αθλητές και μάλιστα να επιδίδονται και στον πρωταθλητισμό. Ο χώρος αυτός το έχει απόλυτη ανάγκη γιατί δείχνει τις ικανότητες των ανθρώπων αυτών και τις δυνατότητες να παλέψουν. Όμως για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτές πρέπει πριν απ' όλα να έχουν αποκλειστικά κρατική στήριξη. Απορρίπτουμε ως κόμμα το θεσμό της χορηγίας που καταντάει βεβαίως συνέργια της κερδοσκοπίας και διαφήμιση των προσώπων και οδηγεί τους αθλητές ή τους επίδοξους αθλητές στην αναζήτηση με δικά τους μέσα οικονομικών εξόδων πράγμα που φέρνει και τη φτώχεια στα έσοδα αλλά πάνω απ' όλα θίγει το δικαίωμα και την αξιοπρέπειά τους".

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 33468

    [06] Πορεία μεταναστών το Σάββατο

    Πεμπτη, 18 02 2010 15:05

    Με συνθήματα όπως «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά», «Ούτε βήμα πίσω από τα αυτονόητα δικαιώματά τους», «Νομιμοποίηση των Μεταναστών» και «Άσυλο στους πρόσφυγες», θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία των 55 μεταναστευτικών αντιρατσιστικών οργανώσεων και συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις τρεις το μεσημέρι, στην πλατεία Ομονοίας. Από πλευράς πολιτικών κομμάτων, θα συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ στις 17.00 θα ξεκινήσει συναυλία με συγκροτήματα μεταναστών δεύτερης γενιάς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό» Θανάση Κούρκουλα, πρόκειται για μία κινητοποίηση διεκδίκησης όλων των αιτημάτων, που αφορούν μετανάστες και πρόσφυγες, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

    Μεταξύ των αιτημάτων είναι η επαναφορά στη νομιμότητα 140.000 μεταναστών, που έχασαν τη νομιμοποίηση τα τελευταία χρόνια και ειδική ρύθμιση για τα παιδιά, που γεννήθηκαν, ή μεγάλωσαν στη χώρα, και δεν έχουν χαρτιά, μέσω της οικογένειάς τους.

    «1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς»

    "Πάντα χρειάζεται ένας Άραβας. Όταν υπάρχει ένας, όλα είναι καλά. Όταν, όμως μαζευτούν πολλοί, αρχίζουν τα προβλήματα" είχε πει το Σεπτέμβριο του 2009 ο Μπρις Ορτεφέ, υπουργός Μετανάστευσης της Γαλλίας, σε νέο αλγερινής καταγωγής, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με νέους. Την ίδια μέρα, το βίντεο με τον υπουργό είχε αναρτηθεί στο Ίντερνετ και η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", το ανέδειξε ως μείζον σκάνδαλο με σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Το περιστατικό έγινε αφορμή να ξεκινήσει ένας ευρύτατος δημόσιος διάλογος, σε επίπεδο ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με τα ζητήματα της μετανάστευσης, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν πεδία συζητήσεων στο Ίντερνετ μεταξύ πολιτών και γρήγορα εξαπλώθηκε και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία , με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η κίνηση «1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς» που καλεί όλους τους πολίτες σε αποχή από κάθε οικονομική συναλλαγή για μία μέρα.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33461

    [07] Δεν έχουμε σχέση με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς

    Πεμπτη, 18 02 2010 20:36

    Βρετανοί και Ιρλανδοί, ζητούν διευκρινίσεις από τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στις χώρες τους, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας ανώτατου στελέχους της Χαμάς, στο Ντουμπάι, και την εμπλοκή ατόμων, με ξένα διαβατήρια. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντουμπάι, έντεκα άνθρωποι, με ευρωπαϊκά διαβατήρια, σκότωσαν τον Παλαιστίνιο Μαχμούντ Αλ Μπαμπ-ντούχ. Ωστόσο άφαντη παραμένει η συμμορία, ενώ οι Αρχές του εμιράτου δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία, ότι πράκτορες της Μοσάντ προσποιούμενοι Ευρωπαίους τουρίστες εκτέλεσαν το σχέδιο, που τώρα απειλεί να βάλει στον πάγο τις σχέσεις Ισραήλ -Ευρώπης.

    Εκτός από τις αρχές του Ντουμπάι, κι οι Ευρωπαϊκές χώρες, διαβατήρια των οποίων χρησιμοποίησαν οι έντεκα δράστες, επιμένουν ότι η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από την άριστα σχεδιασμένη δολοφονία του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, Μαχμούντ Αλ Μπαμπχούχ, πριν από έναν μήνα σε ξενοδοχείο του Εμιράτου. Τα διαβατήρια αποδείχθηκε τελικά ότι δεν ήταν πλαστά και οι πραγματικοί κάτοχοί τους φοβούνται αντίποινα από την Χαμάς. Ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Τελ Αβίβ, το οποίο όμως ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει εμπλοκή του.

    Εν τω μεταξύ, τα πλοκάμια της επιχείρησης "Ντουμπάι" φθάνουν μέχρι την Αυστρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ υπάρχουν στοιχεία για ανάμειξη και Παλαιστινίων, αν και η μέθοδος θυμίζει τη Μοσάντ, οι ευρωπαϊκές χώρες, διαβατήρια των οποίων χρησιμοποίησε η σπείρα, είναι προσεκτικές στις κατηγορίες κατά του Ισραήλ, χωρίς να κρύβουν όμως την οργή τους.

    Η Γαλλία απαιτεί εξηγήσεις, ενώ Βρετανοί και Ιρλανδοί κάλεσαν τους Ισραηλινούς πρεσβευτές για συνομιλίες. Σίγουρα οι διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων δεν θα σταματήσουν σε αυτές τις συναντήσεις.

    Το Τελ Αβίβ αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε. Ωστόσο το Δουβλίνο επιμένει να μάθει πώς χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικοί αριθμοί ιρλανδικών διαβατηρίων. Και το Λονδίνο θυμάται την υπόσχεση που είχε δώσει το Ισραήλ το 1987, μετά από παρόμοιο περιστατικό, ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει βρετανικά διαβατήρια σε επιχειρήσεις της Μοσάντ. Oι πολίτες, τα στοιχεία των οποίων εκλάπησαν από τη συμμορία είναι οργισμένοι και φοβούνται αντίποινα από τη Χαμάς.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 33486

    [08] 7 αφγανοί αστυνομικοί νεκροί από τις βόμβες Νατοϊκού αεροσκάφους

    Πεμπτη, 18 02 2010 17:33

    Επτά αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν το αυτοκίνητό τους επλήγη κατά λάθος από ένα νατοϊκό μαχητικό αεροπλάνο που ενεργούσε στο πλαίσιο των κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν στη περιοχή Εμάμ Σαχέμπ στην βόρεια επαρχία Κουντούζ, νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ο τοπικός αστυνομικός διοικητής Αμπντούλ Καγιούμ.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους, "κατά την διάρκεια της επιχείρησης ένα μαχητικό αεροπλάνο του ΝΑΤΟ έπληξε ένα αστυνομικό όχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά αστυνομικοί", είπε ο Καγιούμ προς το Γερμανικό Πρακτορείο. "Πιστεύουμε ότι ο πιλότος εξέλαβε κατά λάθος τους αστυνομικούς για Ταλιμπάν", ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και ένας τραυματίας.

    "Ορισμένα από τα πτώματα κομματιάστηκαν και δεν είναι δυνατή η αναγνώρισή τους", είπε σε συνέντευξή του σε νοσοκομείο ένας κάτοικος. Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ δήλωσε ότι η Συμμαχία γνωρίζει για ένα περιστατικό και γίνονται έρευνες.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33475

    [09] Απόπειρα πραξικοπήματος σε έξέλιξη στο Νίγηρα

    Πεμπτη, 18 02 2010 15:50

    Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η χώρα του Νίγηρα, όπου από το μεσημέρι στρατιωτικοί προσπαθούν με τα όπλα να αναλάβουν την ηγεσία του κράτους. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα αναφορές αξιωματούχων, απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νίγηρα και ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Μαμαντού Τάντζα "δεν βρίσκεται σε καλή θέση".

    "Βρίσκεται σε εξέλιξη μία απόπειρα πραξικοπήματος" στον Νίγηρα, είπε ο αξιωματούχος ."Αυτό που μπορώ να πω εκ των προτέρων είναι ότι ο Τάντζα δεν είναι σε καλή θέση", πρόσθεσε.

    Λίγο νωρίτερα, αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είχε δηλώσει ότι καπνός φαινόταν να αναδύεται από το προεδρικό μέγαρο εν μέσω σφοδρών ανταλλαγών πυρών στην πρωτεύουσα Νιαμέι.

    Η πολιτική ένταση ήταν μεγάλη τους τελευταίους μήνες στην χώρα που εξάγει ουράνιο λόγω της επέκτασης των εξουσιών του προέδρου γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες επικρίσεις και διεθνείς κυρώσεις.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πυρά αυτομάτων και βαρέων όπλων άρχισαν στις 14:00,ώρα Ελλάδας, και στρατιώτες έχουν αποκλείσει δρόμους, συμπεριλαμβανομένου αυτού που οδηγεί στο προεδρικό μέγαρο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33471


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 February 2010 - 9:53:32 UTC