Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ κινητοποιήσεων από την Τρίτη
  • [02] Αφγανιστάν: Ικανοποίηση του ΝΑΤΟ από τις επιχειρήσεις
  • [03] Κούλουμα με έθιμα σε όλη τη χώρα
  • [04] Κρίσιμες αποφάσεις από Eurogroup και Ecofin

    [01] Μπαράζ κινητοποιήσεων από την Τρίτη

    Δευτερα, 15 02 2010 10:42

    Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινά από την Τρίτη με την τριήμερη απεργία των Τελωνειακών που διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων τους. Εξάλλου απεργία από την Τρίτη έως Παρασκευή εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ. Από την απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών αναμένεται να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.

    Σε τριήμερη απεργία, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι τελωνειακοί που διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων και του εισοδήματός τους.

    Την ίδια ώρα, οι βενζινοπώλες προειδοποιούν με επ΄ αόριστο κλείσιμο των πρατηρίων τους εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιβολή των φορολογικών μέτρων στον κλάδο τους.

    Απεργία από την Τρίτη έως Παρασκευή εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο ΚΕΠΥΟ, στο Χημείο Κράτους, στο Λογιστήριο του Κράτους, στις Κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, στη Στατιστική Υπηρεσία, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στον ΟΔΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

    Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου νέα 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ Είδηση: 33310

    [02] Αφγανιστάν: Ικανοποίηση του ΝΑΤΟ από τις επιχειρήσεις

    Κυριακη, 14 02 2010 10:11

    Ικανοποιημένοι δηλώνουν ότι είναι οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, από την πορεία των επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ στο νότιο τμήμα της χώρας. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και δυνάμεις του αφγανικού στρατού, ενώ οι απώλειες που έχουν καταγραφεί είναι 27 Ταλιμπάν και πέντε στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός και τρεις Αμερικανοί. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δώδεκα άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από ρουκέτα που έπληξε το σπίτι τους στην πόλη Μαρζάχ.

    Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ρουκέτες που προορίζονταν εναντίον ισλαμιστών μαχητών αστόχησαν.

    Ο διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ εξέφρασε τη λύπη του διότι "στη διάρκεια των κοινών μας προσπαθειών χάθηκαν αθώες ζωές" και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια "για να αποφευχθούν και άλλα περιστατικά στο μέλλον".

    Νωρίτερα το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Καμπούλ είχε κάνει λόγο για τον θάνατο 10 πολιτών και είχε εκφράσει τη βαθειά λύπη του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια σχετικής έρευνας.

    "Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι λυπάται βαθύτατα για τον θάνατο 10 πολιτών από ρουκέτα που έπληξε το σπίτι τους στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης", αναφέρει ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου στην Καμπούλ.

    Οι επιχειρήσεις έχουν την κωδική ονομασία "Μαζί" και παίρνουν μέρος 15.000 στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων, καθώς και 2.500 Αφγανοί.

    Πολλοί δυτικοί και Αφγανοί αξιωματικοί μιλούν πάντως ήδη για επιτυχία, κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης.

    Η πόλη Μαρζάχ στην περιοχή θεωρείτε από τα προπύργια των Ταλιμπάν, αλλά και κέντρο καλλιέργειας οπίου. Η αντίσταση των Ταλιμπάν δεν ήταν η αναμενόμενη, αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι συχνά επιλέγουν τη διάχυσή τους μέσα στον τοπικό πληθυσμό, αλλά και βομβιστικές ενέργειες.

    Οι Ταλιμπάν απαντούν ότι οι ξένοι υπερτίμησαν την σημασία που έχει η πόλη στρατηγικά, για να καλύψουν τις αποτυχίες τους.

    Εφόσον ο στρατιωτικός στόχος επιτευχθεί, το ΝΑΤΟ ελπίζει να φτάσει γρήγορα στους κατοίκους βοήθεια και να αποκατασταθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να μην επιστρέψουν ξανά στην περιοχή οι Ταλιμπάν.

    Πηγές: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό Είδηση: 33293

    [03] Κούλουμα με έθιμα σε όλη τη χώρα

    Δευτερα, 15 02 2010 10:21

    Με το παραδοσιακό σαρακοστιανό τραπέζι, γλέντι και πέταγμα του χαρταετού γιορτάζονται σε όλη τη χώρα τα Κούλουμα. Στην Αθήνα διοργανώνεται λαϊκό γλέντι στο Λόφο του Φιλοπάππου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στους Αμπελόκηπους. Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στην αγορά. Η ιχθυαγορά στη Βαρβάκειο θα μείνει ανοιχτή έως τη μια το μεσημέρι, ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι από συνεργεία της Νομαρχίας Αθηνών. Η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί από 2,50 έως 3 ευρώ. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, που θα γιορτάσουν τα Κούλουμα εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Στις εθνικές οδούς απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο, σε τμήματα των εθνικών οδών.

    Με χαμηλές θερμοκρασίες γιορτάζονται σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, τα Κούλουμα. Οι Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις, με παραδοσιακή λαγάνα, σαρακοστιανά, γλέντια και πέταγμα χαρταετού.

    Στην Αθήνα διοργανώνεται λαϊκό γλέντι στου Φιλοπάππου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στους Αμπελόκηπους ενώ οι Πειραιώτες γιορτάζουν τα Κούλουμα στην πλαζ της Φρεαττύδας.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33309

    [04] Κρίσιμες αποφάσεις από Eurogroup και Ecofin

    Δευτερα, 15 02 2010 11:28

    Κρίσιμο θεωρείται για τη χώρα μας το 48ωρο που διανύουμε όσον αφορά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα από το Eurogroup και την Τρίτη από το Ecofin αναμένεται να σηματοδοτήσουν και την κίνηση των αγορών. Στις δυο αυτές συνεδριάσεις η Ελλάδα θα επιδιώξει ένα σαφές σχέδιο στήριξης από τους ισχυρούς της ευρωζώνης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις. Παράλληλα θα επιχειρήσει να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους, που πιέζουν για πρόσθετα μέτρα, ότι οι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι εφικτοί και υλοποιήσιμοι. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωσε ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για την Ελλάδα. Επέπληξε όμως τη χώρα μας για τις πρακτικές του παρελθόντος.

    Η Ελλάδα θα πρέπει "να διορθώσει την τροχιά από την οποία είχε αποκλίνει" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, προσκεκλημένος στην εκπομπή Grand Jury του RTL-LCI-Le Figaro, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας " θα πρέπει να ενισχύσει την επαλήθευση των στοιχείων της" καθώς όπως εξήγησε η κατάθεση στατιστικών που αποδεικνύονται εσφαλμένες " δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές".

    Ωστόσο, έκρινε ικανοποιητικές τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες στη διάρκεια της συνόδου της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. " Οι δεσμεύσεις αυτές μου αρκούν, είναι σοβαρές", τόνισε και σημείωσε ότι την Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες αναμένεται πως θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδα υπό την επίβλεψη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών".

    Αναφερόμενος στην οικονομική ευρωστία των άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ, ο κ. Τρισέ διευκρίνισε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητεί την αξιοπιστία και τη διαφάνεια των προϋπολογισμών καμίας ευρωπαϊκής χώρας και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

    "Έχουμε ένα ξεχωριστό ελληνικό πρόβλημα (...) κατά τ΄ άλλα, οι χώρες έχουν το σχέδιο τους και το πρόγραμμά τους. Αυτά τα προγράμματα έχουν εγκριθεί και οι χώρες πρέπει να τα εφαρμόσουν αυστηρώς".

    Με πολλά ερωτήματα να μένουν αναπάντητα όσον αφορά την ευρωπαϊκή στήριξη της ελληνικής οικονομίας, συνέρχονται Eurogroup και Ecofin, Δευτέρα και Τρίτη. Σημαντικός παράγοντας στις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, είναι η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι αγορές καθώς η νευρικότητα σε ομόλογα, μετοχές και ευρώ παραμένει.

    Το προσεχές Συμβούλιο ECOFIN θα υιοθετήσει τις ακόλουθες πράξεις:

    βΆ Σύσταση βάσει του άρθρου 126 (9) της Συνθήκης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος.

    βΆ Γνώμη επί του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας για την περίοδο 2010-2013.

    βΆ Σύσταση βάσει του άρθρου 121 (4) της Συνθήκης για τον τερματισμό της ασυνέπειας με τους γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών στην Ελλάδα και την εξάλειψη του κινδύνου υπονόμευσης της ορθής λειτουργίας της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Θα υπάρξει επίσης απόφαση του Συμβουλίου για τη δημοσίευση της ως άνω σύστασης.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33312


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 February 2010 - 9:51:59 UTC