Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινήσεις και έλεγχοι
  • [02] Αιματηρά επεισόδια τη νύχτα στην Αθήνα
  • [03] Μεξικό: Κύμα δολοφονιών και πόλεμος συμμοριών
  • [04] Δρέσδη: Διαδήλωση χιλιάδων αντιφασιστών
  • [05] Iράκ: Στα πρόθυρα εμφύλιας διαμάχης
  • [06] Είκοσι ένοπλοι νεκροί από ανταλλαγή πυρών στην Ινγκουσετία

    [01] Διευκρινήσεις και έλεγχοι

    Κυριακη, 14 02 2010 09:56

    Παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση κενών και αδικιών που εντοπίστηκαν στο σύστημα των αποδείξεων, πρόκειται να γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών. Στόχος η άρση των αδικιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

    Για να καλυφθεί το αφορολόγητο που συνδέεται με τις αποδείξεις, θα απαιτούνται αποδείξεις που θα αντιστοιχούν στο 30% για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ και 10% για εισοδήματα από 6.000 έως 12.000 ευρώ. Δεν απαιτούνται αποδείξεις για εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ.

    Στον αγροτικό τομέα, μετά από τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το Σεπτέμβριο με το νέο σύστημα πληρωμών, αναμένεται ο καταλογισμός κυρώσεων και ευθυνών, σε όσους αγρότες έχουν κάνει ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα "Έθνος" η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Παράλληλα η κ. Μπατζελή αναφέρεται στο θέμα της αντιπροσώπευσης των αγροτών, λέγοντας ότι υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης και τονίζει ότι προωθείται η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού αγροτικού κινήματος.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33292

    [02] Αιματηρά επεισόδια τη νύχτα στην Αθήνα

    Κυριακη, 14 02 2010 10:20

    Θανατηφόρα επίθεση από από πυροβόλο όπλο, λίγο πριν τις έξι το πρωί, στο δρόμο στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 18 στην Κυψέλη, δέχτηκε 27χρονος Αλβανός. Υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από ασθενοφόρο στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

    Σε άλλο περιστατικό σε διαμέρισμα της οδού Μυλλέρου 1 στην Ομόνοια, τρεις αλλοδαποί ασιατικής καταγωγής συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικές διαφορές. Οι δύο τραυματίστηκαν από μαχαίρι και διακομίσθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο τρίτος, επίσης με τραύμα από μαχαίρι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο "Σωτηρία". Η σύζυγος του ενός από τους δύο πρώτους τραυματίες υπέδειξε ως δράστη τον τρίτο, ο οποίος και συνελήφθη.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 33294

    [03] Μεξικό: Κύμα δολοφονιών και πόλεμος συμμοριών

    Κυριακη, 14 02 2010 09:50

    Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες εκδηλώθηκαν από κατοίκους της πόλης Τσιουντάντ Χουάρες στο Μεξικό, όπου αποτελεί πεδίο συγκρούσεων μεταξύ των συμμοριών των ναρκωτικών. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κατηγόρησαν τον πρόεδρο της χώρας Φελίπε Καλντερόν, ότι ούτε με την στρατιωτική καταστολή, μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και τις ανεξέλεγκτες δολοφονίες στην περιοχή.

    Εκτιμάται ότι πάνω από 4.300 είναι οι δολοφονίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια και με το στρατό παρόντα στην περιοχή, που μάλλον αναζωπύρωσε τις διαμάχες, παρά τις περιόρισε.

    Δείγμα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί είναι η δολοφονία 13 εφήβων και δύο ενηλίκων σε εφηβικό πάρτι γενεθλίων, πριν από ένα μήνα, μετά από εισβολή ενόπλων. Η υπόσχεση του προέδρου της χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην περιοχή, για κοινωνικά προγράμματα, μάλλον δεν εφησύχασε τους κατοίκους, που θεωρούν ότι γίνεται όλο και πιο αδύναμος στην αντιμετώπιση των εξαιρετικά σκληρών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

    Είδηση: 33290

    [04] Δρέσδη: Διαδήλωση χιλιάδων αντιφασιστών

    Κυριακη, 14 02 2010 09:54

    Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Δρέσδη της Γερμανίας, με αφορμή την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης το 1945 από τους συμμάχους, που είχε σαν αποτέλεσμα εκατόμβη θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Στην πόλη επιχείρησαν να οργανώσουν συγκέντρωση περίπου 6.000 Γερμανοί νεοναζί, με τη συνδρομή ομοϊδεατών τους από άλλες χώρες, για να εμποδιστούν από περίπου 12.000 αντιφασίστες διαδηλωτές.

    Πάνω από 5.500 ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια, στα οποία σύμφωνα με την αστυνομία οι τραυματίες ήταν 27 εκ των οποίων 15 αστυνομικοί. Ήταν η πρώτη φορά που οργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση για να ματαιώσει τη συγκέντρωση των νεοναζί, που μέχρι τώρα κάθε χρόνο πραγματοποιούσαν τη λεγόμενη "πένθιμη πορεία" στη Δρέσδη.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 33291

    [05] Iράκ: Στα πρόθυρα εμφύλιας διαμάχης

    Σαββατο, 13 02 2010 17:41

    Πολιτική ένταση ενδέχεται να δημιουργηθεί στο Ιράκ, με αφορμή τον αποκλεισμό διακεκριμένων σουνιτών πολιτικών κατά της απόφασης να αποκλεισθούν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου. Οι αποκλεισμένοι από την εκλογική διαδικασία, κατηγορούνται για σχέσεις με το κόμμα Μπάαθ, του σουνίτη πρώην δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν και αριθμούν περίπου 500 άτομα.

    Από αυτούς μόνο οι 26 είδαν την προσφυγές τους κατά του αποκλεισμού να τους δικαιώνουν, ενώ 145 προσφυγές απορρίφθηκαν και ένα άλλο τμήμα των υποψηφίων, αντικαταστάθηκε εθελοντικά από τα κόμματά τους. Λάδι στη φωτιά ρίχνει το γεγονός ότι οι έχοντες την εξουσία στο Ιράκ είναι σιίτες και αν δεν αρθεί το αδιέξοδο, θα υπάρξει αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος και καταγγελίες για νόθευση της βούλησης του εκλογικού σώματος. Ήδη σε πρώτο στάδιο άρχισαν να ακούγονται τέτοιου τύπου καταγγελίες. Οι εκλογές στο Ιράκ γίνονται σε μια χρονική περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες να περάσει η διακυβέρνηση της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και αυτό της ασφάλειας, στα χέρια των Ιρακινών, με τα αμερικανικά στρατεύματα να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν ως το τέλος του 2011. Παράλληλα έχουν αρχίσει οι επενδύσεις στον τομέα της εκμετάλλευσης του πετρελαίου.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠE, Ρόιτερ Είδηση: 33279

    [06] Είκοσι ένοπλοι νεκροί από ανταλλαγή πυρών στην Ινγκουσετία

    Παρασκευη, 12 02 2010 13:54

    Είκοσι ενόπλους, ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν οι άνδρες των Αρχών ασφαλείας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην περιοχή της , Ινγκουσετίας του Βόρειου Καυκάσου όπου δρουν ομάδες εξτρεμιστών οι οποίες ευθύνονται για δεκάδες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τουλάχιστον 20 ένοπλοι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές αρχές ασφαλείας στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που σημειώθηκε στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, Ινγκουσετία.

    "Η επιχείρηση συνεχίζεται και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τρομοκρατών και την αναγνώριση εκείνων που εξουδετερώθηκαν", δήλωσε αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη στο Ρόιτερς ότι τουλάχιστον δέκα ένοπλοι σκοτώθηκαν σε μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή.

    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο τελευταίος απολογισμός συμπεριλαμβάνει και τα θύματα από τις χθεσινές εχθροπραξίες. Είδηση: 33237


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 February 2010 - 9:51:58 UTC