Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγροτικό: Θεσμικές παρεμβάσεις για εξοικονόμηση πόρων
  • [02] Αϊτή: Ζωντανός μετά από 11 ημέρες
  • [03] Χιονιάς σ' ολόκληρη τη χώρα
  • [04] Θέμα αιχμής το μεταναστευτικό
  • [05] Συνέντευξη Σαμαρά στον Τύπο της Κυριακής : Δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια
  • [06] Ιράν: τουλάχιστον 46 τραυματίες από φωτιά σε αεροσκάφος
  • [07] Ασφαλιστικό: Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές
  • [08] Δίγαμος έφαγε μισό εκατομμύριο δολάρια
  • [09] Κοινωνικός τουρισμός: Αρχίζει η απογραφή
  • [10] Χρονοδιάγραμμα για την οικονομία
  • [11] Μήνυμα Λάντεν για την απόπειρα στο Ντιτρόιτ

    [01] Αγροτικό: Θεσμικές παρεμβάσεις για εξοικονόμηση πόρων

    Κυριακη, 24 01 2010 17:34

    "Tα αιτήματα είναι κατανοητά και θα τα αντιμετωπίσουμε. Χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις θα εξοικονομήσουμε πόρους", τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή, μετά το τέλος της συνάντησής της με τους αγρότες το μεσημέρι της Κυριακής. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Καχριμάκης, τόνισε ότι ανοίγουμε ένα διάλογο που πιστεύω ότι θα είναι δημιουργικός και εποικοδομητικός. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες που δηλώνουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν.

    Περίπου διόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση και συμμετείχαν αγρότες από 14 μπλόκα, ενώ δεν πήραν μέρος αγρότες από 12 μπλόκα. Στα πλαίσια των θεσμικών παρεμβάσεων θα προωθηθούν πέντε νομοσχέδια.

    Η αναλυτική δήλωση της κ. Μπατζελή ήταν: "Διαβεβαιώσαμε τους αγρότες που εκπροσωπούνται από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων, των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία και το αγροτικό κίνημα. Έχουμε ανάγκη από βαθιές αλλαγές τις οποίες έχουμε υποσχεθεί και προεκλογικά και θα τις τηρήσουμε. Το ζήτημα των αγροτών μας έχει απασχολήσει και μας απασχολεί και γι αυτό θα το επιλύσουμε. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί το μέτωπο προς μια αθέμιτη αγορά, μια αγορά η οποία μαστίζει και την αγροτική οικονομία. Οι αγρότες είναι μαζί μας και θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε πάντα μαζί τους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές. Τα οικονομικά αιτήματά, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός μπορεί να είναι κατανοητά, θα τα αντιμετωπίσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων, αλλά υπάρχει η δυνατότητα με τις θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να εξοικονομηθούν πόροι, όπως από το κόστος των εισροών, από τις καλύτερες εμπορικές τιμές και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα".

    Μετά τη συνάντηση με την κ. Μπατζελή, οι αγρότες συζήτησαν για τη στάση τους, ενώ η υπουργός συνεχίζει τις συναντήσεις της με αμυγδαλοπαραγωγούς.

    Aφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αγροτών, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Γιάννης Πασαλίδης, δήλωσε ότι οι απαντήσεις της Υπουργού, δεν δίνουν άμεσες λύσης στη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι αγρότες, οπότε οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

    Οι διαφορετικές οπτικές που υπάρχουν μέσα στο χώρο των αγροτών, οδηγούν και σε διαφορετικές εκτιμήσεις και στάσεις. Αγρότες που βρίσκονται στον Προμαχώνα, απογοητευμένοι από τις δηλώσεις της κ. Μπατζελή, έκλεισαν τα σύνορα και ανακοίνωσαν ότι τη Δευτέρα θα κλείσουν και τη σιδηροδρομική γραμμή.

    Τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Ζάππειο πραγματοποιείται εθνικός διάλογος για το αγροτικό, όπου όμως και πάλι οι αγρότες από τα περισσότερα μπλόκα έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν, ενώ όσοι μετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Free Sunday" η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, δήλωσε πως: "Εάν ισχύει ότι κάθε χειμώνα έχουμε εθιμοτυπική έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους, τότε οι αγρότες αδικούν τους εαυτούς τους και στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία που παρακολουθεί και κρίνει. Στο Ζάππειο θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και προφανώς, η πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα είναι ανοικτή προκειμένου να παρευρεθούν και να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το αγροτικό ζήτημα. Με δεδομένο ότι οι δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων ανέρχονται σχεδόν σε 900.000 αν δίναμε 15.000 ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση, το συνολικό ποσό θα προσέγγιζε τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ".

    Από τη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: "Κατανοούμε όλοι την αγωνία του αγροτικού κόσμου, αλλά μόνο ο δρόμος του διαλόγου μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις πρακτικές και βιώσιμες".

    Σε ομιλία του στα Τέμπη για το θέμα των κατολισθήσεων και των συνεπειών τους, ο Α. Τσίπρας τόνισε: "Πέρασα από μπλόκα αγροτών ερχόμενος στα Τέμπη, από αυτό εδώ όμως δεν μπορώ να περάσω. Κανείς όμως δεν λέει ότι οι μεγαλοεργολάβοι έκλεισαν τον δρόμο. Και Οι αγρότες είναι λοιπόν αυτοί που δυσφημούν τη χώρα;".

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής σε δηλώσεις του για το αγροτικό, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η ετήσια κάθοδος των αγροτών στους εθνικούς κόμβους με τα ίδια αιτήματα και τις ίδιες παράπλευρες συνέπειες αποδεικνύει την διαχρονική τραγική αδιαφορία και ανικανότητα των κυβερνήσεων να δώσουν λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας". Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας να καταρτίσει σχέδιο, διότι δυστυχώς δεν έχει, για την παραγωγική δομή της χώρας και την ανταγωνιστικότητα. Να διαμορφώσει αγροτική πολιτική με έμφαση στην αναδιάρθρωση των γεωργικών καλλιεργειών".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα:Καθοριστική συνάντηση αγροτών -Κ. Μπατζελή,Αγροτικό: Κρίσιμη συνάντηση την Κυριακή,Α. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους αγρότες

    Είδηση: 32374

    [02] Αϊτή: Ζωντανός μετά από 11 ημέρες

    Κυριακη, 24 01 2010 12:20

    Στην Αϊτή, ένας 24χρονος άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, έντεκα ημέρες μετά τον φονικό σεισμό. Ανείπωτη ήταν η χαρά της ελληνικής ομάδας διάσωσης, που πρωτοστάτησε στη διάσωση του άνδρα, καθώς και των γάλλων και αμερικανών συναδέλφων τους που μετείχαν στην τρίωρη επιχείρηση. Κι όμως θαύματα εξακολουθούν να συμβαίνουν. Έντεκα ημέρες μετά το φονικό σεισμό και ώρες μετά τη διακοπή των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, Έλληνες διασώστες έβγαλαν από τα ερείπια έναν 24χρονο άνδρα.

    Όπως δήλωσε ο Απόστολος Δέδος από την ελληνική ομάδα διάσωσης "Πιθανόν είναι θαύμα. Δεν γνωρίζουμε τι πιθανότητες υπήρχαν να τον βρούμε εκεί που βρισκόταν, αλλά είναι θαύμα που είναι ζωντανός". Η ελληνική ομάδα διάσωσης, κινητοποιήθηκε μόλις Έλληνας δημοσιογράφος της ανέφερε ότι άκουσε κτυπήματα στα ερείπια του ξενοδοχείου "Νάπολι Ιν". Μαζί της ενήργησαν ομάδες από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Δύο διασώστριες, ένα μέλος της ελληνικής ομάδας και ένα της γαλλικής, σύρθηκαν στα ερείπια για να κατορθώσουν να μετακινήσουν τα έπιπλα που έφραζαν το δρόμο προς την επιφάνεια στον Εξάντους Γουϊσμοντ Ζαν Πιερ. Η τύχη δεν εγκατέλειψε ούτε μια στιγμή τον Εξάντους. Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου Νάπολι Ιν, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε έπιπλα, σε κατάστημα τροφίμων την ώρα που αυτό κατέρρευσε. Κατάφερε να επιζήσει, πίνοντας γουλιά -γουλιά αναψυκτικά και τρώγοντας ότι έβρισκε. Βγαίνοντας στην επιφάνεια είπε ότι στα ερείπια υπήρχαν και άλλοι εγκλωβισμένοι.

    Όπως είπαν οι Έλληνες διασώστες: "Είχαμε την ένδειξη ότι υπάρχουν και άλλοι εγκλωβισμένοι. Όσο ήταν παγιδευμένος μας είπε ότι υπήρχαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα στα ερείπια".

    Ο προσωρινός αριθμός των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό στην Αίτή στς 12 Ιανουαρίου, έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 112.225 ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τις 195 χιλιάδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποήθηκαν από το αίτινό υπουργείο Εσωτερικών.

    "Οι ζημιές είναι τεράστιες ,μια πλήρης καταστροφή" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου που προσθέτει ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα είναι άστεγοι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα μισά και πλέον σπίτια στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς , και στις πόλεις Ζακμέλ και Λεογκάν έχουν ισοπεδωθεί ενώ τα υπόλοιπα έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές. "Τουλάχιστον 23 ιδιωτικά νοσοκομειακά κέντρα καταστράφηκαν ενώ τράπεζες, σχολεία, βιομηχανικά και εμπορικά συγκροτήματα έχουν καταρρεύσει" σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Εκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι από τον μεγάλο σεισμό έχουν πληγεί περίπου τρία εκαοτομμύρια πολίτες.

    Παρά τα προβλήματα των πρώτων ημερών, στην κατεστραμμένη Αϊτή, φθάνουν καθημερινά περίπου 140 αεροσκάφη με βοήθεια. Στο Πορτ Ο Πρενς και γύρω από αυτό, λειτουργούν 47 νοσοκομεία, 11 κινητές κλινικές και δύο πλωτά νοσοκομεία που έχουν σταλεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Είδηση: 32362

    [03] Χιονιάς σ' ολόκληρη τη χώρα

    Κυριακη, 24 01 2010 10:37

    Δριμύ ψύχος και κατά τόπους ολικός παγετός στα βόρεια, τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Κυριακή. Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων σε περιοχές της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, ακόμα και στην Αττική. Ειδικότερα, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, στη Λεωφόρο Τατοϊου από τα Βασιλικά Κτήματα έως το Κατσιμίδι και σε τμήματα του ορεινού και επαρχιακού, αλλά και εθνικού οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Γρεβενών, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Εβρου, Ροδόπης, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λάρισας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αχαϊας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, καθώς και στη Θάσο και τη Σαμοθράκη.

    Λαμία - Δεκάδες χωρία αποκλεισμένα λόγω χιονιού

    Αποκλεισμένα στο νομό της Φθιώτιδας παραμένουν δεκάδες χωριά από τις χιονοπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων κινήθηκαν έγκαιρα για να καθαρίσουν τους δρόμους, η συνεχής χιονόπτωση δεν επιτρέπει να αποκατασταθεί η συγκοινωνία μέσα στο νομό.Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές περιοχές του νομού από υψόμετρο 100 μέτρων και άνω, έχουν καλυφθεί με χιόνι. Το ύψος του χιονιού στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τους 30 και 50 πόντους ενώ στα ορεινά χωριά ξεπερνά το 1 και 1,5 μέτρο. Το θερμόμετρο δείχνει από -2 έως -5 βαθμούς και το κρύο παραμένει τσουχτερό.

    Στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, αν και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, τα ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα να παρέμβουν σε κανένα σημείο. Αντίθετα, πολύωρες μάχες με τα χιόνια δίνουν τα μηχανήματα στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού όπου η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αλλά και στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας στο Μπράλλο και το 51ο χλμ λίγο μετά την Γραβιά.

    Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες από το ύψος του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά την Μακρακώμη. Τα μηχανήματα ρίχνουν τόνους αλάτι, νύχτα και μέρα, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό.

    Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα οδικά σημεία του νομού Τρικάλων. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, αναγκαία είναι η χρήση αλυσίδων στην Ε.Ε. Τρικάλων-Άρτας από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου).

    Επίσης στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα). Αναγκαία είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών δήμων Πινδέων, Αθηνών και Κλεινοβού, όπως και στη διευρυμένη κοινότητα Νεράιδας, Ασπροποτάμου, Καστανιάς και Τυμφαίων. Το ύψος του χιονιού φτάνει στα 25 με 30 εκατοστά, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

    Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του ορεινού και επαρχιακού δικτύου Δ. Μακεδονίας

    Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του ορεινού και επαρχιακού δικτύου της δυτικής Μακεδονίας, καθώς οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός, έχουν δημιουργήσει συνθήκες αυξημένης ολισθηρότητας στο οδόστρωμα.

    Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Δ. Μακεδονίας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα, που κινούνται στο τμήμα της εθνικής οδού Γρεβενών-Βασιλίτσας από το 35ο ως το 45ο χιλιόμετρο, αλλά και σε άλλα σημεία του ορεινού και επαρχιακού δικτύου του νομού Γρεβενών.

    Αλυσίδες πρέπει να "φορούν" και τα οχήματα που κινούνται από το 18ο ως το 28ο χιλιόμετρο της οδού Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου. Στην Κοζάνη-Πτολεμαΐδα, οι οδηγοί που επιθυμούν να κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο της Εορδαίας, θα πρέπει να προνοήσουν για αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας. Στις 11:30 πμ, το θερμόμετρο έδειχνε -2 βαθμούς Κελσίου στην Καστοριά, -5 σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και -9 στη Φλώρινα, ενώ στη Βασιλίτσα ο υδράργυρος βρέθηκε τα ξημερώματα στους -11 C.

    Χωρίς προβλήματα και χωρίς να απαιτούνται αλυσίδες διεξαγόταν η κίνηση σε σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, αν και οι οδηγοί συνιστάται να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και να οδηγούν με αυξημένη προσοχή, λόγω του παγετού.

    Κυριακή 24/1/2010

    Γενικά χαρακτηριστικά προειδοποιήσεις Δριμύ ψύχος. Κατά τόπους ολικός παγετός στα βόρεια.

    Στην Αττική κατά διαστήματα θα επικρατούν νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Καιρός: κατά διαστήματα νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

    Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά του νόμου όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά ολικός παγετός.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη Καιρός: στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 10 έως 03 βαθμούς κελσιου. Τοπικά ολικός παγετός.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 5 έως 10 βαθμούς κελσιου. Τοπικά παγετός

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 8 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία δεν θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς κελσιου.

    Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς κελσιου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις η χιονόνερο στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 11 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς κελσιου.

    Α. Νόμοι Κοζάνης, Γρεβενών, Πιερίας και Ημαθίας Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 6 έως 01 βαθμούς κελσιου. Τοπικά ολικός παγετός.

    Β. Νόμοι Λάρισας και Τρικάλων Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Άνεμοι: ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 03 βαθμούς κελσίου.

    Εξάλλου, πρόβλημα με το οδικό δίκτυο είχε το Σάββατο το Ρέθυμνο λόγω της κακοκαιρίας. Με απόφαση του Νομάρχη απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στη επαρχιακή οδό 22 "Πλατανές - Κυριάννα - Ιερά Μονή Αρκαδίου" στο 15, 20 χιλιόμετρο μέχρι και την εκεί αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η κακοκαιρία.

    Δευτέρα 25/1/2010

    Γενικά χαρακτηριστικά προειδοποιήσεις

    Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

    Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 11 έως 03 βαθμούς κελσιου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

    Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιόνιου μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 6 έως 10 βαθμούς κελσιου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Καιρός: παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 4 έως 7 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία θα σημειωθεί τοπικά παγετός και δε θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς κελσιου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς κελσιου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Καιρός: παροδικές νεφώσεις. πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 6 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 10 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 04 βαθμούς κελσιου.

    Αττική

    Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 06 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 03 έως 02 βαθμούς κελσιου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

    Για Δευτέρα 25/1/2010

    α. Νόμοι Κοζάνης, Γρεβενών, Πιερίας και Ημαθίας καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από μείον 6 έως 01 βαθμούς κελσιου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

    Β. Νόμοι Λάρισας και Τρικάλων καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. άνεμοι: ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από μείον 4 έως 03 βαθμούς κελσιου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 32354

    [04] Θέμα αιχμής το μεταναστευτικό

    Κυριακη, 24 01 2010 16:04

    Κινητικότητα με αφορμή το μεταναστευτικό θέμα παρουσιάζεται σε πολιτικά επιτελεία και κοινωνικές οργανώσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα νεαρών πραγματοποίησε επίθεση εναντίον συμμετεχόντων σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους. Οι συλληφθέντες απολογήθηκαν στον εισαγγελέα και παραμένουν κρατούμενοι.

    Aνακοίνωση για το θέμα των μεταναστών, εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, με την οποία προτείνει νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και χορήγηση Ιθαγένειας στους νέους με την ενηλικίωσή τους, εφόσον το επιθυμούν. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, προτείνεται μεταξύ άλλων: "Κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δυνατότητα μεταφοράς στη χώρα προέλευσης. Κατάργηση των νόμων και των εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.

    Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Κατάργηση της τροπολογίας της ΝΔ που προβλέπει απέλαση για λόγους "δημόσιας τάξης και ασφάλειας" κάθε μετανάστη που θα κατηγορηθεί ακόμη και για μικροαδικήματα. Συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους έχουν 5ετή πραγματική παραμονή στη χώρα".

    Την πρόταση συλλογής υπογραφών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τους μετανάστες, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στα πλαίσια εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος για το μεταναστευτικό.

    "Η Ελλάδα λέει όχι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση γιατί δεν θέλει να νοθευτεί ο Ελληνισμός" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Διώξεις από τον εισαγγελέα

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 45 συλληφθέντες ακροδεξιοί στα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο σταθμό του μετρό της Πανόρμου κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής συγκέντρωσης, όταν οι συγκεντρωθέντες δέχτηκαν επίθεση κουκουλοφόρων. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις για την κουκούλα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, ενώ ως τότε παραμένουν κρατούμενοι.

    Σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα των 60.000 Ελλήνων - Εβραίων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος καταδίκασε τον πρόσφατο εμπρησμό της συναγωγής στα Χανιά και τόνισε ότι οι σύγχρονες κοινωνίες πρέπει να εντοπίζουν και να σπάνε εγκαίρως το "αυγό του φιδιού", που συχνά εκκολάπτεται.

    Σε συντονισμένη αντιρατσιστική κινητοποίηση σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο) προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιανουαρίου μαζικοί φορείς, πολιτικές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, σωματεία εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. Στόχος της κινητοποίησης είναι η προώθηση του αιτήματος "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά - Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών". Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 6μμ στην Ομόνοια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ Είδηση: 32370

    [05] Συνέντευξη Σαμαρά στον Τύπο της Κυριακής : Δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια

    Κυριακη, 24 01 2010 12:08

    Συνέντευξη, με τίτλο "δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια", παραχώρησε στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα γενικευμένης απραξίας και χαλαρότητας, και δουλειά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να χτυπά την καμπάνα: "Το ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση σε αυτά που είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε. Ο κ. Σαμαράς εκφράζει -εκ νέου- τη διαφωνία της ΝΔ στο κλείσιμο των δρόμων από τις αγροτικές κινητοποιήσεις οι οποίες, όπως σημειώνει, "μας προειδοποιούν για πολύ χειρότερα". Δυστυχώς, προσθέτει, η Πολιτεία δεν έχει αγροτική πολιτική, αλλά πολιτική διανομής επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων. "Και αυτό το έλλειμμα πολιτικής διαχρονικά θα παράγει όλο και περισσότερη απελπισία στους αγρότες, όλο και περισσότερα μπλόκα".

    Αναφερόμενος στη διαδικασία κομματικής ανασυγκρότησης της ΝΔ ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι "ξεπεράσαμε την εσωστρέφεια". Όσο για την κριτική, λέει ότι είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, "ακριβώς επειδή δεν είμαστε "άπειροι" ξέρουμε πότε είναι χρήσιμη". Τονίζει μάλιστα ότι "δεν χαριζόμαστε σε κανένα, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα".

    Για το "γερμανικό" εκλογικό μοντέλο, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η άποψη του κόμματος θα στηριχτεί στη Βουλή, ενώ για τις εξεταστικές επιτροπές που προτείνει η συμπολίτευση, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η ΝΔ δεν τις φοβάται: "Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα".

    Τέλος, προτείνει να παίρνουν ιθαγένεια όσα παιδιά γεννιούνται από νόμιμους μετανάστες στην Ελλάδα, αφού ολοκληρώσουν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32359

    [06] Ιράν: τουλάχιστον 46 τραυματίες από φωτιά σε αεροσκάφος

    Κυριακη, 24 01 2010 14:02

    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι που επέβαιναν σε αεροσκάφος της Ιρανικής αεροπορικής εταιρίας Taban τραυματίστηκαν όταν αυτό έπιασε φωτιά στην διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο της Μάσαντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. Κατά το πρακτορείο, η φωτιά ξεκίνησε στο ουραίο τμήμα του αεροσκάφους, τύπου Tupolev 154.

    Τουλάχιστον 46 από τους 157 επιβάτες και τα 13 μέλη του πληρώματος καμπίνας και τους πιλότους του αεροσκάφους τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Ρεζά Μοτί, τοπικό αξιωματούχο.

    Ομάδα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Ιράν άρχισε έρευνα για το ατύχημα, στην επαρχία Χορασάν Ραζαβί, της οποίας η Μάσαντ είναι η πρωτεύουσα. Είδηση: 32366

    [07] Ασφαλιστικό: Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές

    Κυριακη, 24 01 2010 16:38

    Σε τροχιά αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, μπαίνει η κυβέρνηση μετά τις 2 Φεβρουαρίου. Κεντρικά θέματα αποτελούν η αύξηση του ορίου ηλικία των γυναικών στο δημόσιο τομέα, αλλά και την περικοπή συντάξεων όταν πρόκειται για περιπτώσεις συνταξιούχων του δημοσίου που εργάζονται και μετά από τη συνταξιοδότησή τους.

    Παράλληλα θα επανεξεταστούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις στις συντάξεις των ενστόλων. Επίσης προσανατολισμός είναι ο υπολογισμός σύνταξης ανάλογης σε αποδοχές με το ύψος των εισφορών που θα έχει καταβάλλει ο εργαζόμενος και ο εργοδότης, καθώς και με τα χρόνια εργασίας. Η σύνταξη αυτή θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32372

    [08] Δίγαμος έφαγε μισό εκατομμύριο δολάρια

    Κυριακη, 24 01 2010 14:58

    Ένοχος για διγαμία και για υπεξαίρεση 215.000 δολαρίων Αυστραλίας (137.000 ευρώ) από τη δεύτερη σύζυγό του, την ομογενή Λούσι Παππά, κρίθηκε ο 59χρονος Αυστραλός Ρότζερ Γκάμλι από δικαστήριο της Μελβούρνης. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση της παθούσας, ο Γκάμλι της "έφαγε" πάνω από 500.000 δολ (319.000 ευρώ). Ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή διαμερίσματα και μονοκατοικίες που η Λούσι πίστευε ότι πλήρωνε ο πλούσιος σύζυγός της, αποδείχθηκε ότι ήταν μία ψεύτικη βιτρίνα που χρησιμοποίησε ο Γκάμλι για να ροκανίσει όσα μετρητά μπορούσε από την δεύτερη σύζυγό του.

    Ο Γκάμλι υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης, αλλά κατέληξε σκουπιδιάρης όταν έχασε τη δουλειά του.

    Το 2001, ενόσω ήταν επί σειρά ετών παντρεμένος οικογενειάρχης με την πρώτη του σύζυγο Άννα Γκάμλι με την οποία έχει και δύο παιδιά, παντρεύτηκε σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και την ομογενή Λούσι Παππά, στην οποία, μάλιστα, έκανε γαμήλιο δώρο μία πολυτελέστατη Πόρσε. Ο Γκάμλι είπε στη Λούσι ότι αγόρασε τοις μετρητοίς την Πόρσε, κάτι που όμως δεν ίσχυε αφού αργότερα η εταιρεία από την οποία είχε ενοικιάσει το πανάκριβο αυτοκίνητο, το κατέσχεσε.

    Η Λούσι (η δεύτερη σύζυγος) που ήταν τραπεζική υπάλληλος, μετά από προτροπές του "ιδανικού συζύγου" είχε ήδη παραιτηθεί από την δουλειά της και έδωσε την αποζημίωση που έλαβε σ' αυτόν να την ..επενδύσει. Ο Γκάμλι χρησιμοποίησε όμως τα χρήματα όχι μόνο για να εντυπωσιάσει τη δεύτερη σύζυγο αγοράζοντάς της ένα πανάκριβο διαμέρισμα στην Μελβούρνη, και μία πολυτελή κατοικία στο Templestowe, αλλά και για να πάει χειμερινές διακοπές με την πρώτη του, επίσης σύζυγο Άννα, στην Ευρώπη.

    Ο Γκάμλι λειτούργησε ως εξής: Λίγο μετά το γάμο του με την δεύτερη σύζυγο, της αγόρασε, με τμήμα των χρημάτων της, βέβαια, ως προκαταβολή, ένα πολυτελές διαμέρισμα στην πόλη. Προκειμένου να καταφέρει να φύγει από την οικογένειά του για έξι μήνες για να μείνει με τη νέα σύζυγο προφασίστηκε ότι έπρεπε να προσέξει το διαμέρισμα ενός φίλου στην πόλη και έτσι για ένα εξάμηνο έμεινε με την Λούσι στο... άλλο του σπίτι.

    Εν τω μεταξύ, ο Γκάμλι αποφάσισε να αγοράσει και δεύτερο σπίτι στη δεύτερη σύζυγο, που ήταν μία πολυτελής κατοικία στο Templestowe, αξίας 942.000 δολ (600.000 ευρώ). Ωστόσο, και η πρώτη και νόμιμη σύζυγος είχε απαιτήσεις, με τα χρήματα να μην φτάνουν για να καλύψουν τις απαιτήσεις και των δύο συζύγων. Έτσι η επιταγή που έδωσε ως προκαταβολή στο σπίτι του Templestowe ήταν ακάλυπτη. Τότε, η Λούσι άρχισε να υποπτεύεται ότι ο άντρας των ονείρων της, δεν ήταν αυτός που νόμιζε ότι ήταν.

    Ο Γκάμλι, εν τω μεταξύ, και λίγο πριν εξαργυρωθεί η επιταγή της προκαταβολής, προφασίστηκε στη δεύτερη σύζυγο ότι έχασε τη μητέρα του και θα λείψει για μία-δύο εβδομάδες για να κανονίσει τα της κηδείας. Και αυτό ψέμα. Ο Γκάμλι πήρε την πρώτη του σύζυγο και αναχώρησε για σκι στις ελβετικές Άλπεις. Όπως αποδείχθηκε σε δικαστήριο της Μελβούρνης οι χειμερινές διακοπές μάλλον έκαναν κακό στα σχέδια του Γκάμλι, αφού τότε ήταν που άρχισε η Λούσι να ψάχνει έως ότου αποκάλυψε την αλήθεια. Ο Γκάμλι κρίθηκε ένοχος και από εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η ποινή του.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32367

    [09] Κοινωνικός τουρισμός: Αρχίζει η απογραφή

    Κυριακη, 24 01 2010 17:06

    Αυλαία από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2010. Περίπου 550.000 είναι οι δικαιούχοι και η απογραφή θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου.

    Απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχει μαζί του ο δικαιούχος, είναι ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας θεωρημένο, αστυνομική ταυτότητα και απόσπασμα ασφάλισης 100 ημερών το 2009 για τους εργαζόμενους. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας, αστυνομική ταυτότητα, βεβαίωση σύνταξης, και αντίγραφο εκκαθαριστικού για το φόρο εισοδήματος του 2009.

    Η απογραφή θα γίνεται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 5μμ από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας:

    ΑΘΗΝΑΣ Πατησίων 125

    ΑΘΗΝΑΣ Αγ. Μάρκου 11

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Θίσβης 7

    ΠΕΙΡΑΙΑ Ομηρίδου Σκυλίτση 19

    ΤΑΥΡΟΥ Τιμοθέου Ευγενικού 5

    ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Χαριλάου 30

    Ν. ΙΩΝΙΑΣ- Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ 28ης Οκτωβρίου 42

    ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Αργυρουπόλεως 94-96

    ΧΟΛΑΡΓΟΥ Αγαμέμνονος 22

    ΑΙΓΑΛΕΩ Πλαστήρα 105

    ΚΕΝΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Ήρας 2

    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ Μ. Μητρόπουλου 49-51

    Σχετικά άρθρα:Παροχές από την Εργατική Εστία

    Είδηση: 32373

    [10] Χρονοδιάγραμμα για την οικονομία

    Κυριακη, 24 01 2010 15:33

    Καθοριστικό θα είναι το διάστημα του επόμενου τριμήνου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τόσο η αξιολόγηση του προγράμματος σταθερότητας από την ευρωπαϊκή επιτροπή, όσο και η κατάθεση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου, αποτελούν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε εξελίξεις. Στόχος είναι η απόδειξη, με αποδέκτη τις διεθνείς αγορές, ότι το Ελληνικό Δημόσιο ότι μπορεί να δανειστεί έστω και με υψηλότερο επιτόκιο.

    Από την πλευρά του ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάνει λόγο για γενναία μέτρα που θα πρέπει να πάρει η χώρα μας, ώστε να μειώσει το έλλειμμα, ενώ ο εκ των ηγετικών στελεχών της ίδιας τράπεζας, ο Γιούργκεν Σταρκ μιλάει υπέρ της μείωσης μισθών. Στο πεδίο των οικονομικών εξελίξεων κινούνται και αρκετές δηλώσεις σημαντικών κυβερνητικών στελεχών στις εφημερίδες της Κυριακής.

    Θ. Πάγκαλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης): "Σχέδιο "Β" με την έννοια κάποιου κόλπου για να αποφύγουμε τα δύσκολα δεν υπάρχει. Όσοι χαίρονται για μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας πως μία τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και εκφράζει την εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχουμε το ελληνικό οικονομικό θαύμα".

    Λ. Κατσέλη (υπουργός Οικονομίας): "Θεωρώ ότι πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα τα όποια φορολογικά μέτρα και η εισοδηματική πολιτική για να λάβουν οι ξένοι το μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης".

    Ευ. Βενιζέλος (υπουργός Εθνικής Άμυνας): "Η χώρα χρειάζεται εθνικό συντονισμό. Πολλές από τις πιέσεις που ασκούνται έχουν στόχο το ευρώ και κερδοσκοπικές κινήσεις".

    Είδηση: 32369

    [11] Μήνυμα Λάντεν για την απόπειρα στο Ντιτρόιτ

    Κυριακη, 24 01 2010 13:16

    Την ευθύνη για την απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους της εταιρίας Delta στις 25 Δεκεμβρίου, αναλαμβάνει ο αρχηγός της Αλ Κάϊντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο φέρεται να ακούγεται η φωνή του Μπιν Λάντεν, ο οποίος όχι μόνο αναλαμβάνει την ευθύνη για την απόπειρα του Νιγηριανού Ουμάρ Φαρούκ Αμντουλ-μουταλάμπ, να ανατινάξει το αεροπλάνο με 300 επιβάτες, ενώ πλησίαζε στο Ντιτρόιτ, αλλά, απειλεί επίσης και με νέες επιθέσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

    "Από τον Οσάμα στον Ομπάμα" τιτλοφορείται το ηχογραφημένο μήνυμα του Μπιν Λάντεν, που μετέδωσε το αλ Τζαζίρα. "Το μήνυμα που λάβατε με την απόπειρα του ήρωα, νιγηριανού Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ είναι μία επιβεβαίωση προηγούμενου μηνύματός μας που μετέφεραν οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου", λέει ο μπιν Λάντεν στο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα.

    "Αν ήταν δυνατό να να σας μεταφέρουμε τα μηνύματά μας με λέξεις δεν θα σας τα είχαμε μεταφέρει με αεροπλάνα", αναφέρει ο αρχηγός της αλ Κάιντα στο μήνυμά του, που όπως λέει ο ίδιος, απευθύνεται "από τον Οσάμα στον (αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ) Ομπάμα".

    Στο ηχητικό του μήνυμα ο Μπιν Λάντεν αναφέρει τη στήριξη που προσφέρει η Ουάσινγκτον στο Ισραήλ ως κίνητρο για νέες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και δεσμεύεται να μη σταματήσουν αυτές όσο οι παλαιστίνιοι δεν μπορούν να ζουν ειρηνικά.

    "Οι επιθέσεις μας εναντίον σας θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται και η αμερικανική στήριξη προς το Ισραήλ. Δεν είναι δίκαιο οι αμερικανοί να ζουν ειρηνικά όσο τα αδέλφια μας στη Γάζα ζουν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS Είδηση: 32363


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 January 2010 - 17:50:51 UTC