Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη στη ΓΓ Τύπου
  • [02] Κινητοποιήσεις και μπλόκα από τους αγρότες
  • [03] Υπερδιπλασιάστηκαν οι ακάλυπτες επιταγές το 2009
  • [04] Επιδείνωση του καιρού
  • [05] Στην Αθήνα ο Δ. Χριστόφιας

    [01] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη στη ΓΓ Τύπου

    Σαββατο, 16 01 2010 09:58

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη μεσαίας ισχύος έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από τη Γενική Γραμματεία Τύπου, στο Νέο Κόσμο, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή, ενώ της έκρηξης προηγήθηκαν τηλεφωνήματα αγνώστων σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς. Εν τω μεταξύ, φάρσα αποδείχθηκε το πρωινό τηλεφώνημα αγνώστου σε τηλεοπτικό σταθμό για ύπαρξη βόμβας στο ξενοδοχείο Χίλτον, εξαιτίας του οποίου έκλεισε το κέντρο της Αθήνας για μία ώρα.

    Υλικές ζημιές

    Μεσαίας ισχύος ήταν σύμφωνα με την Αστυνομία ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Αλ. Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο.

    Μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και έτσι από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Ωστόσο, προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου όπου έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δύο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.

    Στο σημείο παρέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνεχίζοντας τις έρευνες.

    Είναι η γνωστή πρακτική ορισμένων θρασύδειλων που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Έκρηξη στο Υπουργείο Τύπου

    Είδηση: 32019

    [02] Κινητοποιήσεις και μπλόκα από τους αγρότες

    Σαββατο, 16 01 2010 10:27

    Με μπλόκα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στην Εγνατία Οδό άρχισαν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους με οικονομικά αιτήματα, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχουν συγκεντρώσεις χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία προς το παρόν. Αυτή τη στιγμή, κλειστή είναι Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κάστρου και της Ριτσώνας στο νομό Βοιωτίας, καθώς και στην Αλαμάνα Φθιώτιδας, ενώ αποκλεισμό πραγματοποιούν οι αγρότες στη Χρυσούπολη Καβάλας. Κλειστή παραμένει από το μεσημέρι της Παρασκευής η Εγνατία Οδός Σερρών-Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τους παράπλευρους δρόμους της παλιάς Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τους παράπλευρους δρόμους της παλιάς Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης.Σε όλες τις περιπτώσεις η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Στα μπλόκα αναμένεται να μεταβεί η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο στους αγρότες, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην προγραμματισμένη συζήτηση για την αγροτική πολιτική στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο.

    "Ανοιχτές για όλους οι πόρτες του υπουργείου"

    Οι μεγαλύτερες αγροτικές συγκεντρώσεις βρίσκονται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Δράμας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, στη Χαλκιδική, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Καστοριά, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα, χωρίς ωστόσο -για την ώρα- να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

    Στο μπλόκο των Κερδυλλίων έχουν παραταχθεί περισσότερα από 180 τρακτέρ και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών ν. Σερρών Γιάννη Παναγή, η Εγνατία Οδός θα παραμείνει κλειστή.

    Οι αγρότες του νομού Καστοριάς έχουν συγκεντρωθεί από την Παρασκευή στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, στον κόμβο Κωσταραζίου, και κλείνουν περιοδικά το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Αύριο Κυριακή, οι αγρότες του νομού Γρεβενών θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους έξω από τη Νομαρχία και ανάλογα με τη μαζικότητα τους θα αποφασίσουν ή όχι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων.

    Οι αγρότες των ομοσπονδιών ΟΑΣ (Oμοσπονδία Aγροτικών Συλλόγων) και ΟΔΑΣ (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων), που από την Παρασκευή το απόγευμα παρέταξαν τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του κόμβου Στρυμονικού, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης, ανέστειλαν τον αποκλεισμό της εθνικής Σερρών-Θεσσαλονίκης για την προσεχή Δευτέρα.

    Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση καταβολή των δικαιωμάτων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών.

    "Οι πόρτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοικτές για όλους", δήλωσε από τη Λάρισα η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Επισήμανε, πάντως, ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των αγροτών.

    Η κα Μπατζελή τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δράση 100 ημερών και τώρα προχωρά σε νέες δομές και τομές. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, είπε, είναι μία από τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, μαζί με την Παιδεία και την στήριξη των ανέργων.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Ξανά τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές

    Είδηση: 32020

    [03] Υπερδιπλασιάστηκαν οι ακάλυπτες επιταγές το 2009

    Παρασκευη, 15 01 2010 14:15

    Το πρόβλημα ρευστότητας και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά απεικονίζουν τα στατιστικά στοιχεία του "Τειρεσία", σύμφωνα με τα οποία ο όγκος των ακάλυπτων επιταγών υπερδιπλασιάστηκε το προηγούμενο έτος σε σχέση με το 2008. Συγκεκριμένα, το 2009 υπερδιπλασιάστηκαν τόσο σε αξία όσο και σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές το 2009, σε σχέση με το 2008, σύμφωνα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας ΑΕ.

    Οι ακάλυπτες επιταγές το 2009 ανήλθαν σε τεμάχια σε 304.377 έναντι 118.036 το 2008 και σε αξία σε 3 δισ. ευρώ έναντι 1,2 δισ. ευρώ το 2008.

    Τον Δεκέμβριο του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε τεμάχια σε 17.791 παρουσιάζοντας αύξηση 13,64% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2008 και σε αξία σε 174,1 εκατ.ευρώ σημειώνοντας άνοδο 2,29%.

    Οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο σύνολο τους το 2009 ανήλθαν σε τεμάχια σε 152.779 και σε αξία σε 250 εκατ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2009 ανήλθαν σε τεμάχια σε 14.274 παρουσιάζοντας άνοδο 49,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2008. Σε αξία ανήλθαν σε 22,1 εκατ.ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο 72,7%.

    Είδηση: 31986

    [04] Επιδείνωση του καιρού

    Σαββατο, 16 01 2010 10:50

    Αισθητή είναι η επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και με ισχυρούς ανέμους. Λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύτηκε ο απόπλους στα πορθμεία Πρίνου-Καβάλας, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Ληξουρίου-Αργοστολίου και Ρίου-Αντιρρίου. Στο πορθμείο Κεραμωτής-Θάσου τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με κλειστού τύπου πλοία.

    Για σήμερα Σάββατο, σημειώνονται βροχές και στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια πέφτουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι ανεμοι πνέουν 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

    Στην Αττική επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στην Θεσσαλονίκη επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 8 βαθμούς.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικό άρθρο: Πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Είδηση: 32021

    [05] Στην Αθήνα ο Δ. Χριστόφιας

    Σαββατο, 16 01 2010 11:15

    Συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία με βασικό αντικείμενο το Κυπριακό, θα έχει από σήμερα το απόγευμα ο Κύπριος πρόεδρος. Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα συναντηθεί στις 19:00 με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ αύριο θα παραστεί μαζί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη τελετή παράδοσης του οικισμού Αρτέμιδας στην Ηλεία, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32024


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 January 2010 - 9:50:23 UTC