Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Παρασκευή στη Βουλή το ν/σ για τη φορολογία
  • [02] Η ρύθμιση για τα χρέη των επιχειρήσεων
  • [03] Φόβοι για πλημμύρες στην Ευρώπη
  • [04] Γρεβενά: Απεργία πείνας στις φυλακές
  • [05] Πήλινο πλακίδιο 4.000 ετών επιστράφηκε στο Ιράκ από την Ολλανδία
  • [06] Ισραήλ: Έκρηξη βόμβας κοντά σε αυτοκινητοπομπή με Ισραηλινούς διπλωμάτες
  • [07] Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Συλλήψεις σε Πάτρα και Αθήνα

    [01] Την Παρασκευή στη Βουλή το ν/σ για τη φορολογία

    Πεμπτη, 14 01 2010 15:11

    Την Παρασκευή και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για τη φορολογία των γονικών παροχών, των ποτών και των τσιγάρων, που ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε καταθέσει ως τροπολογία στο δασικό νομοσχέδιο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε την Τετάρτη στην απόσυρση της σχετικής τροπολογίας από το δασικό νομοσχέδιο.Η τροπολογία, είχε ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για την κατάθεσή της σε νομοσχέδιο, άσχετο με το περιεχόμενό της, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής - κάτι που και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, είχε αναγνωρίσει πως παραβιάζει τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με διευκρινίσεις του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να καταθέσει τις ρυθμίσεις με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αυτές θα συζητηθούν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, για να ακολουθήσει συζήτησή τους στην Ολομέλεια, εντός της προσεχούς εβδομάδος.

    Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι αύριο κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου με δύο άρθρα, το οποίο θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε αντικατάσταση της τροπολογίας για τη φορολογία των γονικών παροχών και των τσιγάρων- αλκοολούχων ποτών.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των γονικών παροχών θα ισχύσει από τις 8 Ιανουαρίου, ενώ για την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα είπε ότι "βρέθηκε λύση αποδεκτή από όλους".

    Πάντως, όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προκύπτει αύξηση της τιμής του πακέτου των 20 τσιγάρων από τα 3 στα 4 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το γενικό φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση, θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, ενώ οι λεπτομέρειες για την εισοδηματική πολιτική θα αποτυπωθούν σε ειδικό σχέδιο νόμου εντός του Φεβρουαρίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 31946

    [02] Η ρύθμιση για τα χρέη των επιχειρήσεων

    Πεμπτη, 14 01 2010 21:55

    Το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο πήραν και οι προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας. Ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων στα πιστωτικά ιδρύματα. Η Λούκα Κατσέλη προχώρησε σε βελτιωτικές τροποποιήσεις, και δεν απέσυρε τις ρυθμίσεις παρά τις αντιδράσεις των τραπεζών αλλά και τις ενστάσεις της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, για τις ενήμερες οφειλές. Μεταξύ των άλλων, αυξάνεται το ύψος του ρυθμιζόμενου χρέους, από το ένα σε ενάμιση εκατομμύρια ευρώ ανά τράπεζα και τρία εκατομμύρια στο σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ εκτός από τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση των διατάξεων. Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις εκπροσώπων της αγοράς.

    Χωρίς ανατροπές αλλά με βελτιώσεις ούτως ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι μικρές επιχειρήσεις ρυθμίζονται τα χρέη ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.

    Ανάσα δίνεται σε επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από τον Ιούλιο του 2007, αντί τον Ιανουάριο του 2008 που προέβλεπε αρχικά η ρύθμιση. Αρκεί να ζητήσουν να μπουν στην ρύθμιση έως τις 15 Απρίλιου και να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

    Παρά τη σκληρή γλώσσα από την ΕΚΤ ειδικά για τις ενήμερες οφειλές και τις προειδοποιήσεις της για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ρευστότητα στην αγορά η Λούκα Κατσέλη δεν απέσυρε την επίμαχη ρύθμιση, αλλά προχώρησε σε αναγκαίες τροποποιήσεις. Αυξάνεται ουσιαστικά το ύψος του χρέους που ρυθμίζεται ανά σύμβαση δανείου , στο 1,5 εκατ. Ευρώ, ενώ πριν αφορούσε οφειλές έως 1 εκατ ευρώ ανά τράπεζα και 3 εκατ. ευρώ στο σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων. Χωρίς πλαφόν στις συμβάσεις και περιορισμό στον αριθμό των τραπεζών.

    Ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Διευρύνονται τα όρια για κάθε δάνειο, τώρα έως 1,5 εκατ. ευρώ ανά σύμβαση δανείου. Αυτό που ίσχυε πριν ήταν 1 εκατ. ευρώ ανά τράπεζα, ή 3 εκατ. ευρώ στο σύνολο των τραπεζών

    Η κριτική από πλευράς της ΕΚΤ ανέβασε το θερμόμετρο και εντός κοινοβουλίου.

    Όσοι έχουν οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μετά την 1/1 του 2005 μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση με τον όρο, να έχουν εξοφλήσει έως τα μέσα Μαΐου τουλάχιστον το 10% της οφειλής τους. Διαγράφονται τα πανωτόκια μόνο αν έχει εξοφληθεί έως τότε το 50% της οφειλής.

    Όσο για τους ενήμερους οφειλέτες:

    Στις 350.000 ευρώ ανεβαίνει το οφειλόμενο ποσό που μπορεί να ρυθμιστεί και μάλιστα ανά σύμβαση δανείου, για επιχειρήσεις με τζίρο έως και 2,5 εκατ ευρώ. Πριν το ανώτατο ποσό ήταν 250.000 ευρώ ανά τράπεζα όμως και 1 εκατ. για το σύνολο των τραπεζών. Και για τις μικρές επιχειρήσεις στις 200.000 ευρώ ανά δάνειο από 350.000 ευρώ πριν ανά τράπεζα.

    Ενήμερες οφειλές μικρών επιχειρήσεων:

    Τώρα: χρέη έως 200.000 ευρώ ανά σύμβαση δανείου, πριν: χρέη έως 300.000 ευρώ ανά τράπεζα

    Το σημαντικότερο είναι ότι απελευθερώνονται από τα δεσμά του ΤΕΙΡΕΣΙΑ περισσότεροι από 120.000 επαγγελματίες που θα αποπληρώσουν τα χρέη τους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31962

    [03] Φόβοι για πλημμύρες στην Ευρώπη

    Πεμπτη, 14 01 2010 11:29

    Το χάος εξαιτίας των χιονοπτώσεων συνεχίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Νέο κύμα ψύχους στη Βρετανία πάγωσε τους δρόμους, ενώ οι αρχές προετοιμάζονται για πλημμύρες, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για το Σαββατοκύριακο βροχές, που θα επισπεύσουν το λιώσιμο του χιονιού. Τα σχολεία έκλεισαν στο Παρίσι εξαιτίας της κακοκαιρίας, που σήμανε ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες, αντιμέτωπους με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια.

    Oι μετεωρολόγοι προβλέπουν εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

    Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά, σε Αγγλία και Ουαλία. Οι συνθήκες παγετού αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε έντονες βροχοπτώσεις και εκφράζονται φόβοι για ξαφνικές πλημμύρες μέσα στο Σαββατοκύριακο, από το απότομο λιώσιμο του χιονιού.

    Αποκλεισμένες παραμένουν κάποιες αγροτικές περιοχές, ενώ οι διακοπές ρεύματος είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη σε πολλές άλλες.

    Η ομοσπονδία μικρών επιχειρήσεων εκτιμά ότι το κόστος της κακοκαιρίας ανέρχεται σε 600 εκατομμύρια στερλίνες την ημέρα.

    Κι ενώ τα αεροδρόμια στη Βρετανία αρχίζουν σταδιακά να επανέρχονται σε φυσιολογική λειτουργία, δεν συμβαίνει το ίδιο και στη Γαλλία. Ειδικότερα στο Παρίσι, η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας χειροτέρεψε την κατάσταση.

    Στην Κίνα η χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. 5.000 άλλοι εγκλωβίστηκαν από χιονοστιβάδες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Ξινγιάνγκ. Εκατό χιλιάδες σπίτια ισοπεδώθηκαν ή υπέστησαν ζημιές από το βάρος του χιονιού και περισσότερα από 8.600 σπίτια εκκενώθηκαν.

    Ξαφνικό κύμα ψύχους με σφοδρές χιονοθύελλες πλήττει και την Ιαπωνία, όπου πολλοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν λόγω χαμηλής ορατότητας.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 31927

    [04] Γρεβενά: Απεργία πείνας στις φυλακές

    Πεμπτη, 14 01 2010 20:38

    Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει κρατούμενοι στη φυλακή του Φελλίου Γρεβενών, διαμαρτυρόμενοι για την καταπάτηση των στοιχειωδών, όπως τονίζουν δικαιωμάτων τους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, οι κρατούμενοι καταγγέλλουν την εξευτελιστική, όπως χαρακτηρίζεται τακτική των σωματικών ελέγχων και τις πειθαρχικές διώξεις αν αρνηθούν, ενώ επισημαίνουν ότι καθυστερούν τα αιτήματα για άδειες, δεν υπάρχει γιατρός για τους κρατούμενους, όπως και γραμματεία για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ

    Είδηση: 31960

    [05] Πήλινο πλακίδιο 4.000 ετών επιστράφηκε στο Ιράκ από την Ολλανδία

    Πεμπτη, 14 01 2010 23:04

    Η Ολλανδία επέστρεψε την Πέμπτη στο Ιράκ ένα πήλινο πλακίδιο 4.000 ετών που ανακαλύφθηκε λίγο πριν πωληθεί σε ολλανδική ιστοσελίδα δημοπρασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ολλανδίας. Το πλακίδιο, μήκους 7 εκατοστών και πλάτους 4,5 εκατοστών προέρχεται από την αρχαία τοποθεσία της Ουρ στα νότια του Ιράκ και επιστράφηκε στην ιρακινή πρεσβεία στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια τελετής του Εθνικού Μουσείου Αρχαιοτήτων στο Λίντεν, σύμφωνα με το μουσείο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2009 σε ιστοσελίδα δημοπρασιών, ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Πολιτισμού.

    "Ο ιδιοκτήτης παραιτήθηκε εθελουσίως από το αντικείμενο αφού ενημερώθηκε ότι η εμπορία αντικειμένων τέχνης από το Ιράκ είναι παράνομη", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. Το πλακίδιο "φέρει μία διοικητική λίστα με αριθμούς, ονόματα και πληρωμές για παρεχόμενες υπηρεσίες" και χρονολογείται περίπου από το 2.050 π.Χ. "Οι Ολλανδοί βρίσκονται στο σημείο της καταπολέμησης αυτού του είδους του λαθρεμπορίου. Το Ιράκ τους είναι ευγνώμον", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιρακινός πρεσβευτής στην Ολλανδία Σιαμάντ Μπάνα.

    Το πλακίδιο θα εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Λίντεν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου μαζί με 69 άλλα ιρακινά αρχαιολογικά αντικείμενα στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο "Επιστροφή στο Ιράκ".

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 31963

    [06] Ισραήλ: Έκρηξη βόμβας κοντά σε αυτοκινητοπομπή με Ισραηλινούς διπλωμάτες

    Πεμπτη, 14 01 2010 20:06

    Μία βόμβα εξερράγη το απόγευμα της Πέμπτης κοντά σε δύο αυτοκίνητα που μετέφεραν ισραηλινούς διπλωμάτες στην Ιορδανία, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Όπως ανέφεραν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη σημειώθηκε στις 15Η00 GMT κοντά στη γέφυρα Αλενμπάι, που συνδέει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία. "Προς το παρόν ελέγχουμε και δεν θα σχολιάσουμε", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, αναφερόμενος στο περιστατικό.

    Από την πλευρά της Ιορδανίας δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Channel Two, δύο αυτοκίνητα βρίσκονταν καθ' οδόν από την ισραηλινή πρεσβεία στο Αμάν, ενώ ο πρέσβης Ντάνι Νέβο δεν βρισκόταν σε κανένα από τα οχήματα.

    "Οι επιβαίνοντες ήταν προσωπικό της πρεσβείας και σωματοφύλακες" μετέδωσε το Channel Two, αναφέροντας ότι η αυτοκινητοπομπή συνεχίστηκε κανονικά και μόνο ένα από τα δύο οχήματα υπέστη ελαφρές ζημιές.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS Είδηση: 31958

    [07] Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Συλλήψεις σε Πάτρα και Αθήνα

    Πεμπτη, 14 01 2010 19:54

    Μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας εξάρθρωσαν την Πέμπτη κύκλωμα διακίνησης μεταναστών για την Ιταλία με επιβατηγά πλοία. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού, οι άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας οι οποίοι παρουσιάσθηκαν ως ενδιαφερόμενοι για τη μεταφορά λαθρομεταναστών με φορτηγά αυτοκίνητα προς την Ιταλία, κατάφεραν να εντοπίσουν και να έρθουν σε επαφή με τρεις Αφγανούς που ήθελαν να μεταφέρουν οκτώ αλλοδαπούς.

    Η παραλαβή έγινε με δεσμευμένη νταλίκα, έξω από την Πάτρα, ενώ λίγο προτού οι μετανάστες επιβιβασθούν στο πλοίο, ο οδηγός και συνοδηγός, που ήταν λιμενικοί, ζήτησαν από τους Αφγανούς τα χρήματα της μεταφοράς, που ήταν τρεις χιλιάδες ευρώ. Εκείνοι, όμως, τους παρέπεμψαν σε δύο ομοεθνείς συνεργούς τους στον Αλιμο Αττικής, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι δύο της Πάτρας. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31956


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 14 January 2010 - 21:50:58 UTC