Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρθηκε η τροπολογία για φόρο σε γονικές παροχές, ποτά, τσιγάρα
  • [02] Αλλαγές στο ν/σ για τις οφειλές
  • [03] Σύγκρουση σκαφών στα Ίμια
  • [04] Τα ενεργειακά στο επίκεντρο
  • [05] Τουρκία: Θα διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα δημόσια και ιδιωτικά φροντιστήρια
  • [06] Άβαταρ: Κάτω οι καπνιστές

    [01] Αποσύρθηκε η τροπολογία για φόρο σε γονικές παροχές, ποτά, τσιγάρα

    Τεταρτη, 13 01 2010 14:28

    Σε απόσυρση της τροπολογίας για την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα και τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών. Στη θέση της θα καταθέσει κατεπειγόντως ολοκληρωμένο νομοσχέδιο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το υπουργείο προέβη σε αυτή την κίνηση λόγω της δεδομένης βούλησης της κυβέρνησης για την τήρηση των διαδικασιών που προάγουν τη διαφάνεια στη νομοθετική λειτουργία, αλλά και επειδή όπως τονίζεται ασκήθηκε έντονη κριτική ότι η τροπολογία κατατέθηκε "νύχτα".

    "Στο Υπουργείο Οικονομικών ασκήθηκε κριτική ότι η τροπολογία κατατέθηκε «νύχτα». Σε αντίθεση όμως με πρακτικές κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας κατάθεσης πραγματικών νυχτερινών τροπολογιών κατά τη διάρκεια ψήφισης νομοσχεδίων στην ολομέλεια της Βουλής ώστε να ψηφιστούν χωρίς συζήτηση, το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την τροπολογία αυτή εμπρόθεσμα ώστε να ενταχθεί στο Νομοσχέδιο πριν καν ξεκινήσει συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής", τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και υπογραμμίζεται:

    "Με προφανή την ανάγκη να υπάρξει άμεση ρύθμιση των ζητημάτων αυτών αλλά και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης, συνολικά για την τήρηση των διαδικασιών που προάγουν τη διαφάνεια στη νομοθετική λειτουργία με το υπουργείο Οικονομικών, προτίθεται να αντικαταστήσει την πιο πάνω τροπολογία με την άμεση κατάθεση για συζήτηση κατά προτεραιότητα σχεδίου νόμου για την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα και τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών".

    Σημειώνεται ότι η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή σε νομοσχέδιο που δεν σχετίζονταν με τη φορολογία.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αυτό έγινε διότι όσο αφορά την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα η εξαιρετικά δυσμενής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επέβαλε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενεργοποίηση του μέτρου αυτού από την αρχή του 2010 και γι' αυτό επελέγη να ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση, αφού κάθε εβδομάδα καθυστέρησης κοστίζει στα δημόσια έσοδα περίπου 13 εκατ. ευρώ.

    Για τις γονικές παροχές, σύμφωνα με το υπουργείο, επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μαζικής μεταβίβασης μεγάλης ακίνητης περιουσίας που παρατηρήθηκε από το Δεκέμβριο σε επιλεγμένες περιοχές κυρίως της Αθήνας.

    Κριτική από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    Ωστόσο με αφορμή την επίμαχη ρύθμιση , βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν κριτική στις κινήσεις και τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας.

    Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν το λόγο στη συνεδρίαση, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους. Η Βάσω Παπανδρέου αναφερόμενη στις εξελίξεις είπε "καλή η διαβούλευση αλλά οδηγεί σε απραξία, ασυνεννοησία και σύγχυση".

    Ο Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι διαμορφώνονται δύο ομάδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αυτοί που εμφανίζονται ως φίλοι του λαού και οι άλλοι που παρουσιάζονται ως εχθροί του, ενώ η Σοφία Γιαννακά απευθυνόμενη στον κ. Παπακωνσταντίνου είπε: "Κάθε φορά που σας φοβίζει ο κ. Παπουτσής και η κυρία Μπιρμπίλη μην κάνετε πίσω".

    Από την πλευρά του ο Κώστας Γείτονας, σχολίασε πως "με αντεξουσιαστές βουλευτές δεν γίνεται προκοπή".

    Αντιδράσεις

    Για απόσυρση υπό τη πίεση της καθολικής κατακραυγής έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

    "Υπό την πίεση της καθολικής κατακραυγής, η κυβέρνηση έντρομη απέσυρε την, αντισυνταγματική και άσχετη με το αντικείμενο, τροπολογία της νύχτας.Ελπίζουμε ότι, μετά από αυτό το πάθημα, δεν θα επιχειρήσει και πάλι να επαναλάβει ένα τέτοιο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα", τόνισε ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 31876

    [02] Αλλαγές στο ν/σ για τις οφειλές

    Τεταρτη, 13 01 2010 15:42

    Με τροποποιήσεις ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που κατέθεσε η υπουργός Λούκα Κατσέλη, με την έναρξη της συζήτησης, διευρύνονται τα χρονικά όρια για ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και τα χρονικά όρια για υποβολή αίτησης ρύθμισης. Παράλληλα, περιορίζονται τα όρια οφειλών που μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις. Με τις αλλαγές προωθούνται και μέτρα προστασίας για δάνεια επιχειρήσεων σε πυρόπληκτες περιοχές που έχουν χορηγηθεί από το δημόσιο.

    Ως ένα πρώτο βήμα και ως μία τολμηρή δράση έναντι των χιλιάδων συνεπών επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών που νοιώθουν την πιστωτική θηλιά στο λαιμό τους, χαρακτήρισε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη το συζητούμενο στη Βουλή νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

    "Το νομοσχέδιο είναι απολύτως συνεπές με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και δίνει διέξοδο σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση. Οι ρυθμίσεις ευνοούν περισσότερο τις μικρές και βιώσιμες επιχειρήσεις, που περιήλθαν σε πρόσκαιρη αδυναμία, ενώ αποκλείει την εύνοια στους κακοπληρωτές και τις περιπτώσεις καταχρηστικής εφαρμογής", τόνισε η υπουργός, σημειώνοντας ότι το κόστος της κρίσης δεν πρέπει να το πληρώσουν μικρομεσαίες παραγωγικές δυνάμεις.

    Το νομοσχέδιο, είπε, πετυχαίνει διοχέτευση της ρευστότητας σε επιχειρήσεις και ταυτόχρονα μειώνει τον πιστωτικό κίνδυνο ρευστότητας, δεν θέτει σε κίνδυνο την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και δίνει διέξοδο στους συνεπείς επαγγελματίες.

    Ιδιαίτερα σημαντικές χαρακτήρισε η υπουργός τις ρυθμίσεις για τον "Τειρεσία" που μειώνουν τους χρόνους παραμονής μέσα στο σύστημα και τις συνακόλουθες συνέπειες που έχουν οδηγήσει επιχειρήσεις ακόμη και στον αφανισμό.

    Αλλαγές στο τελικό κείμενο

    Η υπουργός Οικονομίας, προχώρησε σε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών και βελτιώσεων, περιορίζοντας στις δύο βασικές κατηγορίες δανείων τα όρια των ποσών που αφορούν στα ρυθμιζόμενα ληξιπρόθεσμα, αλλά και ενήμερα δάνεια.

    Έτσι, διευρύνεται ο αριθμός των δυναμένων που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, καθώς πλέον αφορά και δάνεια ή πιστώσεις που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μετά την 30/6/07, αντί της 1/1/08 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο. Το σύνολο όμως της ληξιπρόθεσμης οφειλής που υπάγεται στη ρύθμιση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ, αντί των 3 εκατ. συνολικώς που προέβλεπε αρχικώς η ρύθμιση.

    Περιορίζεται το όριο συνολικής ανεξόφλητης ενήμερης οφειλής από 1 εκατ. ευρώ στις 350.000 ευρώ, προκειμένου να υπαχθούν οι εμπίπτοντες στη δυνατότητα ετήσιας περιόδου χάριτος με κεφαλαιοποίηση των τόκων, εφόσον αφορά σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας και εμφανίζουν μέχρι τον Ιούνιο '09 ετήσιο κύκλο εργασιών μικρότερο των 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς και αγροτικοί συνεταιρισμοί.

    Πέραν αυτών, η δυνατότητα επίκλησης της περιόδου χάριτος, απαιτεί η σύμβαση του ρυθμιζομένου δανείου να μην έχει διανύσει μέχρι τις 15/4/2010 το ένα τρίτο της προβλεπόμενης συμβατικής διάρκειας.

    Περιορίζεται, εξ άλλου, το ύψος του ανεξόφλητου κεφαλαίου από τις 300.000 στα 200.000 ευρώ για όσους κάνουν χρήση των διατάξεων ρύθμισης για τις ενήμερες οφειλές και αφορούν είτε φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα και κατά τη χρήση του 2008 εμφανίζουν ετήσια έσοδα μικρότερα των 150.000 ευρώ, είτε κατ' επάγγελμα αγρότες, είτε επιχειρήσεις που έχουν υποστεί καταστροφές από πυρκαγιές ή φυσικά φαινόμενα από το 2007 ως σήμερα.

    Τέλος, επιχειρήσεις και επαγγελματίες πυρόπληκτων νομών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 και στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια, δυνάμει υπουργικής απόφασης, μπορούν να ζητήσουν μέχρι τις 15/4/2010 αναστολή επί διετία και αναδρομικά από 1/1/2010 της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα του εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση. Υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι οι δανειολήπτες.

    Οξεία κριτική από την αντιπολίτευση

    Ιδιαίτερα οξύς στην κριτική του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, κρίνοντας ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση, πλην όμως, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν επιθυμεί τον διάλογο.

    Ανέφερε ότι μέσα στις 48 επόμενες ώρες επιδιώκει η κυβέρνηση να συζητηθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες η φορολογική της πολιτική, αλλά και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα δοθεί αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι στα κόμματα και στις 5 τα καλεί προς ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ο υπουργός Οικονομικών:

    "Έτσι βλέπετε τη διαβούλευση; Φοβάστε το διάλογο και την αντιπαράθεση. Η όποια συζήτηση γίνει την επόμενη πλέον εβδομάδα, αφού θα έχει σταλεί το Πρόγραμμα στις Βρυξέλλες θα είναι απλώς μία έκθεση ιδεών", είπε.

    Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για «τη διγλωσσία της κυβέρνησης και τα λανθασμένα μηνύματα που στέλνονται στην αγορά», αλλά και τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ και των έργων που έχουν προγραμματισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Ως εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Χρήστος Παπουτσής.

    Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, είπε ο κ. Παπουτσής, δεν κατάλαβαν νωρίτερα τη δυσμενή θέση των επιχειρήσεων, απορρίπτοντας τα μέτρα που ήδη ως αντιπολίτευση είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο είναι το πρώτο τολμηρό βήμα στην κατεύθυνση αναθέρμανσης της αγοράς, ενώ δίνει διαπραγματευτική δύναμη στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

    Κατέληξε δε λέγοντας ότι «οι αγορές δεν περιμένουν επικοινωνιακά τρικ και δηλώσεις επικοινωνιακού περιεχομένου, αλλά συγκεκριμένα πολιτικά μέτρα».

    Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε διαφωνία με τα όρια που τίθενται στα ποσά των δανείων για υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ έκανε λόγο για παραπλανητική αντίληψη του νομοσχεδίου, το οποίο το κόμμα του καταψηφίζει.

    Από τον ΛΑΟΣ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνης Γεωργιάδης τόνισε ότι κατ' αρχήν το κόμμα του είναι θετικό στο νομοσχέδιο, αλλά εξέφρασε φόβο ότι οι τράπεζες λόγω της ρύθμισης για τα ενήμερα δάνεια θα δίνουν δάνεια με το σταγονόμετρο υπό το φόβο να ανέβει ο αριθμός, όσων ζητήσουν ένταξη στις ρυθμίσεις.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις ταχείες διαδικασίες συζήτησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επίσης διαφώνησε με την αποστολή του νομοσχεδίου από την υπουργό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Παράρτημα των Βρυξελλών έχουμε γίνει; Εσείς διατηρείτε την απεριόριστη ασυδοσία των τραπεζών».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 31886

    [03] Σύγκρουση σκαφών στα Ίμια

    Τεταρτη, 13 01 2010 22:08

    Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, σκάφος του Λιμενικού Σώματος με τουρκική ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων. Από την σύγκρουση ευτυχώς δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές ενώ ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ζήτησε διευκρινίσεις σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του της Ακτοφυλακής της γείτονος αμέσως μετά το περιστατικό. Αν και το περιστατικό χαρακτηρίζεται από ελληνικής πλευράς ήσσονος σημασίας, ωστόσο η χώρα μας αναμένεται να προβεί σε διάβημα στην Άγκυρα.

    Είδηση: 31909

    [04] Τα ενεργειακά στο επίκεντρο

    Τεταρτη, 13 01 2010 21:58

    Η μεγάλη σημασία που αποδίδουν Μόσχα και Άγκυρα στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, επιβεβαιώθηκε στις συνομιλίες που έχει στη ρωσική πρωτεύουσα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταζίπ Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ντμίτρι Μεντβέντεβ πως οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις "είναι πραγματικά σχέσεις στρατηγικών εταίρων". Ιδιαίτερα θερμή ήταν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο συζήτησε την υλοποίηση ενεργειακών προγραμμάτων όπως ο αγωγός αερίου South Stream και ο πετρελαιαγωγός Σαμψούντας-Τσεϊχάν.

    Είδηση: 31908

    [05] Τουρκία: Θα διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα δημόσια και ιδιωτικά φροντιστήρια

    Τεταρτη, 13 01 2010 17:21

    Δημοσιεύτηκε στο σημερινό Φύλλο της Εφημερίδας της Τουρκικής Κυβέρνησης, η απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου για τη "διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα δημόσια και ιδιωτικά φροντιστήρια".

    Η απόφαση (υπ' αρ. 2009/15085) ελήφθη στις 1/6/2009, μετά από σχετικό έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Παιδείας στις 22/5/2009 και με βάση το άρθρο 2 του νόμου 2923 του 1983 περί "διδασκαλίας ξένων γλωσσών και εκμάθησης των διαφορετικών γλωσσών και διαλέκτων των Τούρκων πολιτών".

    Ο νόμος, στο άρθρο 2, αναφέρει τις "αρχές που διέπουν τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στις κάθε βαθμού δημόσιες και ιδιωτικές, γενικές και επαγγελματικές σχολές, καθώς επίσης και τις σχολές που παρέχουν παιδεία σε ξένη γλώσσα", σημειώνοντας όμως "με την επιφύλαξη των διατάξεων διεθνών συμβάσεων".

    Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι "οι αρχές σχετικά με την ίδρυση και την επίβλεψη των φροντιστηρίων αυτών καθορίζονται με κανονισμό που εκδίδει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας" και ότι "οι ξένες γλώσσες, η διδασκαλία των οποίων μπορεί να γίνει στην Τουρκία, καθορίζονται με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου".

    Το άρθρο 1 του νόμου, στο οποίο δεν στηρίζεται η απόφαση περί διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, αναφέρει ότι "σκοπός του παρόντος νόμου είναι η ρύθμιση των αρχών που διέπουν τις ξένες γλώσσες οι οποίες θα διδαχθούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα σχολεία που διδάσκουν σε ξένη γλώσσα και την εκμάθηση των διαφορετικών γλωσσών και διαλέκτων που χρησιμοποιούν παραδοσιακά οι Τούρκοι πολίτες στην καθημερινή τους ζωή".

    Το γεγονός ότι η απόφαση δεν στηρίζεται στο άρθρο 1, σημαίνει πρακτικά ότι η ελληνική γλώσσα ως προς την έγκριση για φροντιστηριακά μαθήματα, δεν τοποθετείται σε ένα πλαίσιο "γλωσσών και διαλέκτων Τούρκων πολιτών", μεταξύ των οποίων είναι οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, τα σχολεία των οποίων διδάσκουν μαθήματα στην ελληνική γλώσσα.

    Μπορεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να αφορά τη "διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε δημόσια και ιδιωτικά φροντιστήρια", αλλά ο σχετικός νόμος είναι πιο ευρύς και κάνει λόγο για "κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης".

    Ωστόσο, υπογραμμίζεται η σημείωση που υπάρχει στο άρθρο 2 για τις "διατάξεις των διεθνών συμβάσεων", που παραπέμπει θεωρητικά στη Συνθήκη της Λωζάννης, στη "Μορφωτική Συμφωνία του Βασιλείου της Ελλάδος και της Τουρκικής Δημοκρατίας" που υπογράφηκε στις 20.4.1951 (ΦΕΚ 103/Α/1952) και στη "Συμφωνία για την Πολιτιστική Συνεργασία" που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στις 4 Φεβρουαρίου 2000. (ΦΕΚ 142/Α/2001).

    ΑΠΕ Είδηση: 31897

    [06] Άβαταρ: Κάτω οι καπνιστές

    Τεταρτη, 13 01 2010 17:30

    Μία αμερικανική αντικαπνιστική οργάνωση άσκησε χθες δριμεία κριτική κατά της ταινίας Avatar λέγοντας ότι η εμφάνιση της πρωταγωνίστριας να καπνίζει στέλνει το λάθος μήνυμα στους θεατές.

    Η οργάνωση, η οποία αποκαλείται "Άκαπνες Ταινίες", χρησιμοποίησε το διαφημιστικό χώρο των περιοδικών Variety και The Hollywood Reporter για να διαμαρτυρηθεί με ολοσέλιδες καταχωρήσεις για την...κακή συνήθεια της επιστήμονα Γκρέις Ογκουστίν, την οποία υποδύεται η Σιγκούρνι Γουίβερ.

    Σε σχόλιά του στους The New York Times, ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Κάμερον συμφώνησε ότι οι ηθοποιοί-πρότυπα για τη νεολαία δεν θα πρέπει να καπνίζουν στις ταινίες, συμπλήρωσε όμως ότι "οι ταινίες πρέπει να απεικονίζουν την πραγματικότητα". Είδηση: 31899


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 January 2010 - 21:50:27 UTC