Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικές οι 100 πρώτες ημέρες
  • [02] Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις για τις γονικές παροχές
  • [03] Παρενέργειες του εμβολίου της νέας γρίπης- Έρευνα για 41σοβαρά περιστατικά
  • [04] ΗΠΑ: Άμεσος και αυστηρός έλεγχος σε πάνω από 130 Μπόινγκ 737
  • [05] Ακύρωση του 30%-50% των πτήσεων στα αεροδρόμια του Παρισιού λόγω του χιονιού
  • [06] Στο μετρό ημίγυμνοι σα να μη συμβαίνει τίποτα
  • [07] Γεννιέται νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών
  • [08] Επιστολή της μητέρας του Α. Γρηγορόπουλου στον Ι. Τέντε
  • [09] Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την επίθεση έξω απ'τη Βουλή

    [01] Θετικές οι 100 πρώτες ημέρες

    Τριτη, 12 01 2010 17:04

    Για θετικό πρόσημο στο έργο της κυβέρνησης μέσα στις πρώτες 100 μέρες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την άσχημη κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση το έργο των πρώτων ημερών είναι περισσότερο και ποιοτικότερο. Την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου με συνέντευξή του στο Ζάππειο θα δώσει το πρώτο στίγμα του κυβερνητικού έργου μέσα σε αυτό το συμβολικό διάστημα. Όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις μεγάλες ανατροπές που η κυβέρνηση ήδη έχει δρομολογήσει αλλά και για το "δύσκολο προϋπολογισμό που όμως υλοποιεί πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης."

    Οι 100 μέρες είναι μόνο η αρχή καθώς το 2010 θα είναι το έτος των μεγάλων ανατροπών σημείωσε επίσης ο κ. Πεταλωτής και επισήμανε ότι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για Βαβέλ στην κυβέρνηση δεν ευσταθούν λέγοντας ότι μέσα σε 3 μήνες η κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπα στην οικονομία και το κράτος που δεν έχουν ανοίξει τις τελευταίες δεκαετίες.

    "Το ότι κυκλοφορούν σενάρια, εκδοχές ή πιθανές προτάσεις και λύσεις που προέρχονται πολλές φορές από τη διαβούλευση που γίνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελούν και τελικά μέτρα και αποφάσεις", επισήμανε.

    "Το έργο που έχει παράξει αυτή η κυβέρνηση είναι περισσότερο και ποιοτικότερο από όσο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, δεδομένης της κατάστασης που παραλάβαμε από τη ΝΔ, στην οικονομία και το κράτος", τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση έχει "πυροδοτήσει" το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας απέναντι στους εταίρους, η οποία, όπως είπε, φαίνεται και από την πρόσφατη έκθεση της EUROSTAT για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία.

    Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην κριτική όσον αφορά σε πράξεις, γεγονότα και παραλείψεις και εξήγησε ότι παραλείψεις και λάθη μπορεί να γίνουν μέσα στον πυρετώδη τρόπο που εργάζεται η κυβέρνηση.

    Όσον αφορά στα πρόσωπα Υπουργών ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεχόμαστε να κριθούν βάσει γεγονότων, όχι βάσει σχολίων και με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αφορούσε στον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι όταν σχόλια και δημοσιεύματα αφορούν υπουργούς και αποτελούν "λιβελογραφήματα", τότε η κυβέρνηση θα δίνει την απάντησή της.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση συγκρούεται με τα προβλήματα και όταν προκύπτουν αρρυθμίες και καθυστερήσεις, αντιμετωπίζονται με συλλογική δράση.

    "Δυστυχώς, οι πρώτες 100 ημέρες της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν περισσότερη αβεβαιότητα στην οικονομία, περισσότερη ανασφάλεια στις συναλλαγές, περισσότερη αβεβαιότητα και σύγχυση στους πολίτες. Το κλίμα αυτό επιδεινώνεται καθημερινά από τις επιπολαιότητες, τους αυτοσχεδιασμούς, τις αντιφατικές διαρροές, τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης", σχολίασε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. Είδηση: 31838

    [02] Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις για τις γονικές παροχές

    Τριτη, 12 01 2010 11:57

    Την Τετάρτη πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στο νέο αφορολόγητο όριο και στους νέους συντελεστές που θα ισχύουν στις γονικές παροχές και δωρεές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αφορολόγητο όριο θα διαμορφωθεί στις 200.000 ευρώ, ενώ πάνω από τα 200.000 ευρώ θα επιβάλλονται συντελεστές από 5% έως και 20%, ανάλογα με το ύψος της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας. Όσον αφορά στην πρώτη κατοικία, θα καθιερωθεί αφορολόγητο 300.000 ευρώ. Ρυθμίσεις προωθεί η κυβέρνηση και για την έκπτωση των στεγαστικών δανείων από το εισόδημα, όπου αναμένεται να καθιερωθεί η έκπτωση του 100% των τόκων για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας νωρίτερα στο Alter η νέα κλίμακα γονικών παροχών μετά το αφορολόγητο όριο, θα ξεκινά από συντελεστή 1% και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της αξίας του ακινήτου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ακόμη μείωση των τελών κυκλοφορίας με παράλληλη όμως αύξηση των φόρων στα καύσιμα, σταδιακή αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στο ύψος της πραγματικής αξίας, αλλά και φόρο σε τράπεζες, καζίνο, ιδιωτικές κλινικές και γενικά σε επιχειρήσεις που απαλλάσσονται σήμερα από ΦΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι τεράστιες ανάγκες του ασφαλιστικού.

    Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης της φορολογίας των καταθέσεων ή αναγραφής τους στη φορολογική δήλωση.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Διευκρινίσεις για γονικές παροχές-κληρονομιά Είδηση: 31816

    [03] Παρενέργειες του εμβολίου της νέας γρίπης- Έρευνα για 41σοβαρά περιστατικά

    Τριτη, 12 01 2010 21:08

    Σαράντα ένα σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χρήση του εμβολίου για τη νέα γρίπη, ιατρικά επιβεβαιωμένες, έχουν καταγραφεί επί συνόλου 350 χιλιάδων εμβολιασμών που είχαν γίνει ως τις 3 Ιανουαρίου. Τα δύο σοβαρότερα περιστατικά αφορούν στον ενδομήτριο θάνατο δύο εμβρύων, στην 34η εβδομάδα και 22η εβδομάδα της κύησης λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Οι άλλες περιπτώσεις αφορούσαν καρδιαγγειακές διαταραχές, κι ακόμη διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, του νευρικού και του αναπνευστικού.

    Από την έναρξη των εμβολιασμών, έως και τις 3 Ιανουαρίου έχουν χορηγηθεί 2. 122 δόσεις εμβολίων σε εγκύους και έχουν κοινοποιηθεί στον ΕΟΦ επτά αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών σε εγκύους. Οι πέντε αναφορές αφορούσαν τις ίδιες τις μητέρες. Όμως τα τελευταία 2 κρούσματα αφορούσαν στα ίδια τα έμβρυα. Γεγονός που ανησυχεί τους επιστήμονες. Η πρώτη διένυε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης και η δεύτερη τον πέμπτο. Και στις δύο διαπιστώθηκε ενδομήτριος θάνατος των εμβρύων 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους μετά τον εμβολιασμό τους.

    Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 360 χιλιάδες δόσεις του πανδημικού εμβολίου. O EOF επιβεβαίωσε σαράντα μία σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι ασθενείς εμφάνισαν κυρίως καρδιαγγειακές , νευρολογικές και αναπνευστικές διαταραχές ενώ κάποιοι άλλοι εμφάνισαν επιπλοκές στο ανοσοποιητικό τους σύστημα ή λοιμώξεις. Εντωμεταξύ , ο επικεφαλής του τμήματος υγείας της Ευρώπης ζητά από όλες τις χώρες να διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις παραγγελίες των εμβολίων καθώς τα περισσότερα παραμένουν στα αζήτητα.

    Ο κ. Γούνταργκ υποστήριξε πως η κήρυξη της πανδημίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα καθώς η γρίπη αποδείχθηκε ήπια. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού της νέας γρίπης . του εμβολίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικό άρθρο:Ρουμανία: Στους 92 οι νεκροί από τη γρίπη Είδηση: 31851

    [04] ΗΠΑ: Άμεσος και αυστηρός έλεγχος σε πάνω από 130 Μπόινγκ 737

    Τριτη, 12 01 2010 23:08

    Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA διέταξε την αυστηρή επιθεώρηση σε πάνω από 130 αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 737, τα πιο παλιά του στόλου των αερομεταφορών, για να εντοπιστούν πιθανές ρωγμές στην άτρακτο, σύμφωνα με οδηγία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. "Εκδόθηκε αυτή η οδηγία για να εντοπιστούν και να επισκευαστούν πιθανές ρωγμές στην άτρακτο αεροσκαφών που ενδέχεται να προκαλέσουν αιφνίδιες θραύσεις και ταχεία αποσυμπίεση του θαλάμου των επιβατών στο αεροσκάφος", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της FAA.

    Το μέτρο αυτό ελήφθη μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σε ένα Β737 των Southwest Airlines στις 13 του περασμένου Ιουλίου, μισή ώρα μετά την απογείωσή του. Η καμπίνα υπέστη ξαφνική αποσυμπίεση που προκλήθηκε από μια τρύπα στο ταβάνι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Επιβάτες ανέφεραν ότι είδαν πως η τρύπα αυτή είχε άνοιγμα 30 εκατοστών.

    Το αεροσκάφος που μετέφερε 126 επιβάτες και είχε πενταμελές πλήρωμα και εκτελούσε την πτήση Νασβίλ (Τενεσί)-Βαλτιμόρη (Μέριλαντ) προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση. Αυτός ο τύπος αεροσκάφους Β737-300 βγήκε από την αλυσίδα παραγωγής το 1994 και σύμφωνα με τα αρχεία της FAA ένας τεχνικός έλεγχος που έγινε τον Ιανουάριο του 2009 αποκάλυψε οκτώ ρωγμές που ήταν αναγκαίο να επιδιορθωθούν. Αμέσως μετά το περιστατικό αυτό, η εταιρεία Southwest Airlines έλεγξε και τα 181 αεροσκάφη αυτού του τύπου (Β737-300) του στόλου της πριν επαναρχίσουν οι πτήσεις τους.

    Το 2008 η εταιρεία Southwest εντόπισε ραγίσματα σε τουλάχιστον μισή ντουζίνα από τα αεροσκάφη της τύπου Β737 και αναγκάστηκε να πληρώσει ένα πρόστιμο 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων που της επέβαλε η FAA γιατί καθυστέρησε να κάνει ελέγχους στα αεροσκάφη της.

    Η οδηγία της FAA αφορά ορισμένα παλιά μοντέλα αεροσκαφών τύπου Β737-300, Β737-400 και Β737-500.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 31854

    [05] Ακύρωση του 30%-50% των πτήσεων στα αεροδρόμια του Παρισιού λόγω του χιονιού

    Τριτη, 12 01 2010 23:21

    Η γενική διεύθυνση της γαλλικής πολιτικής αεροπορίας ζήτησε σήμερα από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 30% έως το 50% όλων των προγραμματισμένων πτήσεών τους για την Τετάρτη από το παρισινό αεροδρόμιο Ντε Γκωλ εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και των δυνατών βροχοπτώσεων που προβλέπονται για αύριο 13/1.

    "Η γενική διεύθυνση της γαλλικής πολιτικής αεροπορίας ζητά απ όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν για αύριο Τετάρτη το πρωί το 30% τουλάχιστον των πτήσεών τους από και προς το αεροδρόμιο Ρουασί Ντε Γκωλ που μπορεί να φτάσουν μέχρι και μείωση των πτήσεων κατά 50% εάν κριθεί αναγκαίο", σύμφωνα με ανακοίνωση. Στο άλλο παρισινό αεροδρόμιο, το Ορλί, "η κίνηση θα μειωθεί κατά 50%" αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση όπου τέλος υπάρχει σύσταση στους επιβάτες να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 31855

    [06] Στο μετρό ημίγυμνοι σα να μη συμβαίνει τίποτα

    Τριτη, 12 01 2010 15:46

    Εκατοντάδες νεοϋορκέζοι μετακινήθηκαν με το μετρό της πόλης τους φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Την προηγούμενη Κυριακή (10/1) όσοι θέλησαν να συμμετάσχουν στην ένατη ετήσια Διαδρομή στον Υπόγειο Χωρίς Ρούχα επιβιβάστηκαν στα βαγόνια του μετρό φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Η ιδέα είναι να κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα.

    Συναντήθηκαν σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίστηκαν σε ομάδες, και κατευθύνθηκαν σε διαφορετικούς σταθμούς. Μόλις μπήκαν μέσα στα βαγόνια, άρχισαν να γδύνονται και να διπλώνουν τα ρούχα τους.

    Οι περισσότεροι διάβαζαν περιοδικά ή συζητούσαν μεταξύ τους. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2002 με τη συμμετοχή τότε μόνο επτά ανθρώπων.

    Στη συνέχεια, εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις. Διοργανώτρια είναι η οργάνωση Improv Everywhere, η οποία δηλώνει ότι αποστολή της είναι να προκαλεί "σκηνές χάους και χαράς σε δημόσιους χώρους". Είδηση: 31831

    [07] Γεννιέται νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών

    Τριτη, 12 01 2010 17:16

    Μετά τα laptops, τα notebooks, τα netbooks και τα smartphones, φαίνεται πως έρχεται η σειρά των smartbooks και των tablets ή slates. Το 2010 θα είναι η χρονιά τους. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η αίσθηση των αναλυτών που παρακολούθησαν τη διάσημη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων του Λας Βέγκας των ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή και η οποία θεωρείται το κατ' εξοχήν "βαρόμετρο" για τις μελλοντικές τάσεις στην αγορά πληροφορικής διεθνώς.

    Στους φορητούς υπολογιστές η τάση είναι σαφής εδώ και καιρό: να γίνουν ελαφρύτεροι, λεπτότεροι και ισχυρότεροι -και αυτό όντως κάνουν. Όμως αρκετοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι καταναλωτές χρειάζονται πια μια διαφορετική κατηγορία συσκευών, τα smartbooks, που ξεφεύγουν από τη "συνομοταξία" του κλασικού φορητού Η/Υ, ενσωματώνοντας διαφορετικά στοιχεία.

    Ουσιαστικά τα smartbooks (όπως φαίνεται και από το όνομα τους) αποτελούν μια "γέφυρα" ανάμεσα στα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα (smartphones) και στα μικρά φορητά (netbooks), δηλαδή κινούνται στον χώρο των προϊόντων με οθόνη ανάμεσα στις 5 και 15 ίντσες. Παράλληλα, ορισμένα smartbooks έρχονται σταδιακά να ενσωματώσουν μια άλλη συσκευή που τελευταία βρίσκεται σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης, τον e-reader (ψηφιακό αναγνώστη ηλεκτρονικών βιβλίων).

    Το βασικό ερώτημα είναι αν όντως υπάρχει χώρος, κάποιο κενό, στην αγορά για μια νέα κατηγορία υπολογιστών και αν αυτή καλύπτει πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών ή αν οι εταιρίες "εφηύραν" τα smartbooks απλώς για να δημιουργήσουν από το πουθενά μια νέα ζήτηση για τα προϊόντα τους.

    Σύμφωνα με ορισμένους κατασκευαστές, τα netbooks (που φτιάχτηκαν για να επιτρέπουν στον χρήστη να βρίσκεται παντού και πάντα συνδεμένος στο διαδίκτυο, έχοντας παράλληλα πολλές από τις δυνατότητες ενός laptop), παραμένουν ακόμα πολύ μεγάλα, πολύ βαριά και πολύ αργά στο ξεκίνημά τους. Από την άλλη, τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα είναι, αντίθετα, υπερβολικά μικρά και ανίσχυρα, από πλευράς επεξεργαστή, για να "τρέξουν" μια σχετικά μεγάλη γκάμα εφαρμογών και προγραμμάτων.

    Έτσι, προκύπτει, υποτίθεται, η ανάγκη για τα "υβριδικά" smartbooks, αν και προς το παρόν κανείς δεν φαίνεται να συμφωνεί απολύτως σε τι συνίσταται μια τέτοια συσκευή. Τη σύγχιση επιτείνει η σταδιακή ανάδυση μιας στενά συγγενικής νέας κατηγορίας, του υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet) ή υπολογιστή-πλάκα (slate), που μπορεί να θεωρηθεί smartbook. Ουσιαστικά, η μόνη διαφορά ανάμεσα σε ένα tablet και ένα slate είναι ότι το δεύτερο διαθέτει μόνο οθόνη αφής, ενώ το πρώτο, εκτός από την οθόνη αφής, έχει και μερικά πλήκτρα. \

    Θα ξανακάνει η Apple το θαύμα της;

    Το γεγονός και μόνο ότι η Apple αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει ένα νέο σχετικό προϊόν (φημολογείται ότι θα μοιάζει σαν ένα iPod Touch με μεγάλη οθόνη πιθανώς 10 ή 11 ιντσών), το οποίο -σαν τόσα άλλα στο παρελθόν, όπως o Μacintosh, το iPod ή το iPhone- δεν αποκλείεται καθόλου να κάνει πάταγο, είναι αρκετό για να έχει δημιουργηθεί η δέουσα έξαψη στην αγορά και στους ανταγωνιστές της, που πασχίζουν να προλάβουν τις εξελίξεις, πριν το δαιμόνιο "Μήλο", για μια ακόμη φορά, ορίσει τους κανόνες μιας χρυσοφόρας νέας αγοράς.

    Οι υπολογιστές "ταμπλέτες" ή "πλάκες" που παρουσιάστηκαν στο Λας Βέγκας, είναι σχετικά ισχυροί, διαθέτοντας επεξεργαστές Intel Atom, Μarvell Armada ή Qualcomm Snapdragon, με ταχύτητες γύρω στο 1 Gigahertz, ανάλογες με αυτές των laptops πριν λίγα χρόνια. Μπορούν, έτσι, να "τρέξουν" πλήρη λειτουργικά συστήματα και "βαριές" εφαρμογές, αντίθετα με τα πιο ανίσχυρα και με μικρότερες οθόνες "έξυπνα" κινητά. Οι επεξεργαστές τους είναι σχετικά αποδοτικοί από ενεργειακή άποψη, με αποτέλεσμα οι μπαταρίες τους να διαρκούν από επτά έως δέκα ώρες, ανάλογα με τις εφαρμογές που "τρέχουν". Επιπλέον, οι περισσότεροι υπολογιστές-ταμπλέτες μπορούν να συνδεθούν στο Ίντερνετ, καθώς και με άλλες συσκευές ασύρματα (με Wi-Fi και Bluetooth), ενώ μερικές φορές επιτρέπουν και την σύνδεση μέσω 3G.

    Ορισμένες νέες συσκευές αυτής της κατηγορίας, όπως το HP Slate, μπορούν να "τρέξουν" πλήρεις εκδόσεις του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7 της Microsoft, ενώ άλλες, όπως το Skylight της Lenovo, "τρέχουν" τροποποιημένες εκδόσεις του ανοικτού λειτουργικού συστήματος Linux.

    Η γκάμα τιμών που θα κυμανθεί η νέα κατηγορία smartbooks και tablets-slates είναι μεταξύ των 500 έως 800 δολαρίων, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Το κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα με το "Νιού Σάιεντιστ", είναι: αυτοί οι υπολογιστές θα προσελκύσουν πράγματι αγοραστές; Για τους κατασκευαστές, η απάντηση είναι θετική, με το σκεπτικό ότι, για κάθε ξεχωριστό χρήστη, ένα smartbook ή ταμπλέτα θα είναι πρωτίστως αυτό που εκείνος θα θέλει η συσκευή του να είναι. Για κάποιον π.χ. θα είναι, πάνω από όλα, τηλέφωνο (κάτι σαν μεγαλύτερο iPhone ή Blackberry), για έναν άλλον φορητός Η/Υ για συνεχές "σερφάρισμα", για κάποιον άλλο συσκευή ανάγνωσης βιβλίων ή παρακολούθησης βίντεο, ή ακόμα ψηφιακή κορνίζα κ.ο.κ.

    Μερικοί κατασκευαστές παραδέχτηκαν στο Λας Βέγκας ότι δεν είναι σίγουροι για τη ζήτηση και απλώς "δοκιμάζουν το έδαφος" να δουν ποια θα είναι η ανταπόκριση των καταναλωτών. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι μάλλον η σχετικά μικρή οθόνη, με συνέπεια να είναι δύσκολο για τον χρήστη να χρησιμοποιεί το smartbook του με τις ώρες. Από την άλλη, δεν είναι σίγουρο ότι η ευκολία της οθόνης αφής θα είναι όντως χρήσιμη και λειτουργική σε μια μικρή οθόνη όπου θα πρέπει ο χρήστης να "πλοηγηθεί" σε περιβάλλον Windows.

    Μένει να αποδειχθεί αν τα smartbooks και τα tablets-slates έρχονται για να μείνουν στην αγορά και κατά πόσο θα την "κατακτήσουν" εκτοπίζοντας λίγο-πολύ τα smartphones, τα netbooks και τους e-readers ή αν απλώς θα λειτουργούν συμπληρωματικά με αυτές τις συσκευές. Προκύπτει βέβαια και το αναπόφευκτο ερώτημα: Τελικά πόσες φορητές συσκευές είναι διατεθειμένος να κουβαλά μαζί του κάποιος! Είδηση: 31839

    [08] Επιστολή της μητέρας του Α. Γρηγορόπουλου στον Ι. Τέντε

    Τριτη, 12 01 2010 20:14

    Καταγγελίες για κενά και παραλείψεις που ακολουθήθηκαν στη διαδικασία της κύριας ανάκρισης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάνει λόγο η μητέρα του με αναφορά της στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οκτώ ημέρες από την έναρξη της δίκης στην Άμφισσα με κατηγορούμενους τους δύο ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, η μητέρα του αναφέρεται σε σφάλματα που εμπόδισαν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης και επαναφέρει την πρόταση της η δίκη να γίνει στην Αθήνα.

    Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Βερτζίν Τσαλικιάν, απέστειλε μέσω του δικηγόρου της, επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, με την οποία καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα σε δίκη των δύο ειδικών φρουρών, που φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου της και ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας στις 20 Ιανουαρίου 2010.

    Στην επιστολή της μεταξύ άλλων αναφέρει:

    "Υπό την ιδιότητα της πολιτικώς ενάγουσας στην υπόθεση της δολοφονίας του υιού μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέτω υπό την κρίση σας τα ακόλουθα σφάλματα και παραλείψεις της μέχρι τούδε διαδικασίας, τα οποία χωρίς να θέλω να αποδώσω σε κανέναν πρόθεση συγκάλυψης, αντικειμενικά παρεμποδίζουν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, δημιουργούν δε προϋποθέσεις προνομιακής μεταχείρισης των κατηγορουμένων.

    Ειδικότερα:

    1.Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ. Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο. 2. Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου του μαθητή Ν. Ρ., ο οποίος κατέθεσε ότι ο Επ. Κορκονέας «πυροβόλησε προς το μέρος του» (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί). 3. Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ. Κορκονέας. 4. Η δίκη μεταφέρθηκε στην Άμφισσα χωρίς μάλιστα να αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η επιλογή της Άμφισσας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού: 5. Δεν κλητεύθηκαν από τον Εισαγγελέα ουσιώδεις μάρτυρες. 6. Δεν αναζητήθηκε ο υπηρεσιακός φάκελος των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές καταδίκες και να εκτιμηθεί η προσωπικότητα αυτών». Ήδη η επιστολή διαβιβάστηκε από τον Τέντε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

    Zητάει την παρέμβαση Παπανδρέου με επιστολή της

    Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Βερτζίν Τσαλικιάν απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη και αντιτάσσεται για ακόμη μία φορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου να διεξαχθεί η δίκη του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα που φέρεται ως δολοφόνος του παιδιού της, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας και ζητάει την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

    Mεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι "επιτακτική ανάγκη και ελάχιστο χρέος στη μνήμη του νεκρού παιδιού μου με αναγκάζει να σας γράψω την παρούσα επιστολή, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη για τη δολοφονία του, αφού προηγούμενες αιτήσεις μου και παραστάσεις των δικηγόρων μου προσέκρουσαν, εντελώς αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου, στον κυματοθραύστη κρατικών και Πολιτειακών Οργάνων".

    Παράλληλα, αναφέρεται στις δυσκολίες διεξαγωγής της δίκης στην Άμφισσα υπογραμμίζοντας ότι χθες η μητέρα της εισήχθη στο Λαϊκό νοσοκομείο μετά από πτώση κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την μεταφορά της στην Άμφισσα που θα διεξαχθεί η δίκη. Ακόμα, στην επιστολή της αναφέρει ότι της είναι αδιανόητο ότι η συντεταγμένη πολιτεία φέρεται ότι αδυνατεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας εκ προοιμίου δίκαιης δίκης, επιλέγοντας τόπο διεξαγωγής της την Άμφισσα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31849

    [09] Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την επίθεση έξω απ'τη Βουλή

    Τριτη, 12 01 2010 17:48

    Η Οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", με προκήρυξή της στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για την προκλητική βομβιστική επίθεση έξω από τη Βουλή στο κέντρο της Αθήνας, τρεις ημέρες μετά το χτύπημα.

    Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης

    Η οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" μαζί με την "Αντάρτικη ομάδα Τεροριστών" ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στον άγνωστο στρατιώτη σύμφωνα με πρoκήρυξη που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα "Athens.indymedia.org" με τίτλο "Η δημοκρατία δεν θα νικήσει".

    Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι: "η δημοκρατία είναι το πραξικόπημα που δεν κατεβάζει τα τανκς στους δρόμους αλλά τις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων. Η δημοκρατία διοικεί με τη δύναμη της προπαγάνδας της" και πως: "λειτουργεί ως προκάλυμμα της κτηνώδους μηχανής του καπιταλισμού και αποτελεί την βιτρίνα του συστήματος στα πρότυπα της οικονομίας της νύχτας και των μαφιόζων".

    Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφερόμενος στην επιλογή της Βουλής ως στόχο υπογραμμίζει ότι σκοπός ήταν: "να προσβάλουμε αυτό το σύμβολο, το κύρος της δημοκρατίας χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό". Καταλήγοντας η προκήρυξη αναφέρει για μια ακόμα φορά ότι οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση και ζητούν την άμεση διακοπή των προφυλακίσεων των τριών κατηγορουμένων και την παύση των διώξεων των υπόλοιπων που κατηγορούνται. "Η παράταση της ομηρίας τους αποτελεί ανοιχτή αφορμή για την εντατικοποίηση των επιθέσεών μας" επισημαίνεται στην προκήρυξη.

    Τέλος η οργάνωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στον "αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα" και αναφέρεται σε "ανυπότακτους μαχητές" που "έχασαν τη ζωή τους, τον Χρήστο Κασσίμη, Χρήστο Τσουτσουβή, Μιχάλη Πρέκα, Χριστόφορο Μαρίνο και Χάρη Τεμπερεκίδη".

    Το κείμενο εξετάζεται από τους ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΝΕΤ Είδηση: 31850


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 January 2010 - 21:50:35 UTC