Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξοδος Πρωτοχρονιάς: Λιγότερα τα θανατηφόρα τροχαία
  • [02] Επίδοτηση εισφορών στη μάχη κατά της ανεργίας
  • [03] Πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία
  • [04] Γκόρντον Μπράουν: Ο πιο κακοντυμένος άνδρας στον κόσμο
  • [05] Ληστεία στα Σφακιά Χανίων
  • [06] ΕΔΕ για τον Κακαουνάκη
  • [07] Ανέλαβε υπηρεσία ο Αστυνομικός της Γειτονιάς

    [01] Έξοδος Πρωτοχρονιάς: Λιγότερα τα θανατηφόρα τροχαία

    Δευτερα, 04 01 2010 17:53

    Λιγότερα φέτος τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κατά την έξοδο των εορτών της Πρωτοχρονιάς σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 31-12-2009 έως 03-01-2010 καταγράφηκαν σε όλη την Επικράτεια, τα ακόλουθα τροχαία ατυχήματα:

    Θανατηφόρα: 6 έναντι 14 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό μείωσης 57,1%)

    Βαριά: 12 έναντι 11 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό αύξησης 9,1%)

    Ελαφρά: 117 έναντι 94 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό αύξησης 24,5%)

    Επιπλέον οι θανόντες - τραυματίες από τα ατυχήματα αυτά είναι:

    7 θανόντες έναντι 16 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό μείωσης 56,3%)

    13 βαριά τραυματίες έναντι 15 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό μείωσης 13,3%)

    169 ελαφρά τραυματίες έναντι 148 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό αύξησης14,82)

    AΠΕ Είδηση: 31510

    [02] Επίδοτηση εισφορών στη μάχη κατά της ανεργίας

    Δευτερα, 04 01 2010 17:33

    Κίνητρο στην πρόσληψη νέων ανέργων αποτελεί η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία προβλέπει την τετραετή επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τους, έως και 100% τον πρώτο χρόνο. Στόχος είναι η αναχαίτιση της ανεργίας των νέων, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 25%, καθώς αναμένεται να επωφεληθούν 50.000 άνεργοι έως 30 ετών. Χρήση του μέτρου, που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την προστασία των εργασιακών σχέσεων, μπορούν να κάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους.

    Ελπίδα για αναχαίτιση της ανεργίας των νέων που φθίνει το 25% καλλιεργεί η ρύθμιση που καταρτίζει το υπουργείο Εργασίας με την επιδότηση εισφορών.

    Το πρόγραμμα της επιδότησης από το κράτος εργοδοτικών και εργατικών εισφορών 4ετους διάρκειας αφορά ανέργους του ΟΑΕΔ έως 30 ετών και προβλέπει για το πρώτο χρόνο 100% κάλυψη, 75% το δεύτερο, 50% το τρίτο και 25% το τέταρτο με την προϋπόθεση ότι ο εργοδότης που επιθυμεί να προσλάβει ανέργους, δεν θα απολύει χωρίς την ύπαρξη σπουδαίου λόγου, κατά τη διάρκεια της επιδότησης και ένα χρόνο μετά τη λήξη του προγράμματος.

    Η ρύθμιση πρόκειται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τη προστασία των εργασιακών σχέσεων που πρόκειται να κατατεθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

    Επιδότηση εισφορών μπορούν να πάρουν ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες κατά τη έναρξη του προγράμματος απασχολούσαν έως 50 άτομα. Το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2010 στα 100 εκατ ευρώ.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου αναμένεται να ωφεληθούν 50.000 νεαρά άτομα, αριθμός που θα συμβάλλει στη μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα της ανεργίας.

    Το Δεκέμβριο του 2009 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΣΥΕ προστεθήκαν περίπου 200.000 άνεργοι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Το 60% του συνολικού αριθμού των ανέργων είναι νέοι μέχρι 34 ετών ενώ το 25% κάτω από 30.

    "Είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά ότι θα προσπαθήσουμε για να κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο κύμα της ανεργίας των νέων μας. Από κει και πέρα είναι σαφές ότι προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει σκέψη και στο οικονομικό και στο εργασιακό επιτελείο της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Ακόμη όμως δεν έχει υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, δεν υπάρχει συγκεκριμένο κείμενο. Όταν υπάρξει, θα τεθεί σε διαβούλευση. Η σκέψη όμως υπάρχει", τόνισε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

    Για μέτρα ασπιρίνες έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ και για δώρο στους εργοδότες ο ΣΥΡΙΖΑ.

    "Οι ..."ασπιρίνες" του Νόμου Πετραλιά δεν μπόρεσαν, προφανώς, να ρίξουν τον "πυρετό" του ασφαλιστικού. Χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις: Ένα Ταμείο, κατάργηση ενσήμων και αντικατάστασή τους με ένα τέλος επί του τζίρου των εργασιών", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

    "Η κυβέρνηση προσφέρει στους εργοδότες το καλύτερο δώρο φορτώνοντας το βάρος της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών τους 1,3 δις ευρώ στους ίδιους τους φορολογούμενους. Με αυτό τον τρόπο υπονομεύει την ήδη ελαστική ασφαλιστική συνείδηση των εργοδοτών και ανοίγει το δρόμο στις επιχειρήσεις να απολύσουν μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσουν με την επιδοτούμενη από το κράτος εργασία των νέων", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-AΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 31508

    [03] Πολίτες στα στρατιωτικά νοσοκομεία

    Δευτερα, 04 01 2010 17:15

    Το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων και σε ασφαλισμένους άλλων Ταμείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την επίσκεψη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε, στο πλαίσιο της προσφοράς των στρατιωτικών νοσοκομείων, σε καιρό ειρήνης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού λαού, ήδη νοσηλεύονται ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, υπό προϋποθέσεις, και το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλα Ταμεία. Ο υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, ενώ επισκέφθηκε ασθενείς και αντάλλαξε μαζί τους ευχές.

    "Στόχος μας είναι, το 424 τα 4 μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, τα 13 στο σύνολό τους στρατιωτικά νοσοκομεία στη χώρα, να λειτουργήσουν υποδειγματικά, ξεπερνώντας τα προβλήματα που έχουν λίγο - πολύ όλα τα νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας. Θέλουμε τα στρατιωτικά νοσοκομεία να βρεθούν στην εμπροσθοφυλακή του δημοσίου συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας', τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν τα περιθώρια για προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και σε δικαιούχους που δεν ανήκουν στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων.

    "Στόχος μας είναι να εξυγιάνουμε τα οικονομικά των στρατιωτικών νοσοκομείων, να ολοκληρώσουμε τον εξοπλισμό τους, ώστε να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, να αξιοποιήσουμε το τεράστιο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει εδώ μέσα", συμπλήρωσε εξήρε το έργο και τις δυνατότητες του ιατρικού επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού τονίζοντας ότι έχουν υψηλά προσόντα και πολύ μεγάλες δυνατότητες.

    "Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο ο μηχανισμός που προστατεύει την εθνική ακεραιότητα, την εθνική ασφάλεια, είναι και ένας τεράστιος οργανισμός παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, σε συνθήκες κρίσης, αλλά και σε συνθήκες ομαλές, φυσιολογικές, γιατί ο πολίτης πιστεύει πάρα πολύ στο στρατιωτικό γιατρό και στη στρατιωτική ιατρική", κατέληξε. Είδηση: 31506

    [04] Γκόρντον Μπράουν: Ο πιο κακοντυμένος άνδρας στον κόσμο

    Δευτερα, 04 01 2010 16:41

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ψηφίστηκε ως ο πιο κακοντυμένος άνδρας στον κόσμο από τους αναγνώστες του ανδρικού περιοδικού GQ.

    Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Μπράουν "δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τέλειο παράδειγμα του βρετανικού στυλ".

    Μπορεί, ωστόσο, να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι, παρότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο κακοντυμένους άνδρες, δεν είναι ο μοναδικός ηγέτης που συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα, αφού εκεί βρίσκονται και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί- στην τρίτη θέση- και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ στην όγδοη.

    Αυτό όμως που μάλλον θα τον πονέσει περισσότερο είναι ότι ο πιθανότερος αντίπαλος του Μπράουν για τις φετινές βουλευτικές εκλογές, ο συντηρητικός Ντέιβιντ Κάμερον, βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τους πιο καλοντυμένους άνδρες.

    Κατά την περυσινή χρονιά, ο Μπράουν βρισκόταν στην τρίτη θέση της λίστας με τους πιο κακοντυμένους.

    AΠΕ Είδηση: 31505

    [05] Ληστεία στα Σφακιά Χανίων

    Δευτερα, 04 01 2010 16:32

    Ένοπλη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής, σημειώθηκε το μεσημέρι στα Σφακιά Χανίων. Δύο φορτηγά αυτοκίνητα, έκλεισαν το δρόμο σε χρηματαποστολή εταιρίας σεκιούριτι που μετέφερε τα χρήματα για ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

    Αμέσως μετά την ακινητοποίηση της χρηματαποστολής, οι ληστές χτύπησαν με την κάνη του όπλου, οδηγό και συνοδηγό και πήραν τα χρήματα. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα χρήματα που εκλάπησαν, ήταν περίπου 70.000 ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31503

    [06] ΕΔΕ για τον Κακαουνάκη

    Δευτερα, 04 01 2010 16:18

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης για την υπόθεση νοσηλείας του Νίκου Κακαουνάκη στον Ευαγγελισμό ζήτησε από το διοικητή του νοσοκομείου η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί ο διοικητής κάλεσε τους Θεράποντες ιατρούς και ζήτησε να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στη νοσηλεία του αείμνηστου δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν ασάφειες ή αδιευκρίνιστα στοιχεία στον ιατρικό φάκελο ο οποίος εστάλη στο υπουργείο ενώ όπως έγινε γνωστό μπορεί να τον λάβει όποιος έχει έννομο συμφέρον.

    Είδηση: 31502

    [07] Ανέλαβε υπηρεσία ο Αστυνομικός της Γειτονιάς

    Δευτερα, 04 01 2010 17:53

    Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, τόσο στις γειτονιές των αστικών κέντρων, όσο και της περιφέρειας, είναι ο στόχος του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή 218 αστυνομικών που άρχισαν περιπολίες σε συνολικά 45 τμήματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο θεσμός επανέρχεται, με αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο ρόλο, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

    Από το πρωί, 218 αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε συνολικά 45 Αστυνομικά Τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην πρώτη φάση εφαρμογής του θεσμού που θα διαρκέσει έξι μήνες επιλέχθηκαν περιοχές με κριτήριο την πυκνότητα και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού τους, το βαθμό εγκληματικότητας και τις δυνατότητες συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών με τις Αρχές.

    Οι αστυνομικοί θα περιπολούν με δίκυκλα στις γειτονιές ανά δύο, θα είναι ένστολοι και θα ασκούν καθήκοντα προληπτικής αστυνόμευσης.

    Όλοι θα φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα. Θα εργάζονται σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες ανάλογα με τις ανάγκες της γειτονιάς και τις προγραμματισμένες συναντήσεις τους με πολίτες και φορείς της περιοχής. Θα είναι διαθέσιμοι για επικοινωνία μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αλλά και μέσω του γραφείου τους στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Αυτή η εβδομάδα θα είναι «αναγνωριστική» για τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς. Θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες επαφές με τους τοπικούς φορείς, τους καταστηματάρχες, τις σχολικές κοινότητες και τους κατοίκους στις περιοχές ευθύνης τους.

    Την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 16/01, οι 218 αστυνομικοί θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι. Αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι η αποστολή, το έργο τους, ο κώδικας συμπεριφοράς- δεοντολογίας, τα επαγγελματικά καθήκοντα, η επικοινωνία με τους πολίτες και η επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετανάστες.

    Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς θα κατανεμηθούν ως εξής:

    · Γ.Α.Δ. Αττικής: 114 αστυνομικοί- 57 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης: 28 αστυνομικοί- 14 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Κρήτης: 4 αστυνομικοί σε 2 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Πελοποννήσου: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Αν. Μακεδονίας & Θράκης: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας: 4 αστυνομικοί- 2 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Θεσσαλίας: 12 αστυνομικοί- 6 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Στ.Ελλάδας: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Ηπείρου: 10 αστυνομικοί- 5 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Ιονίων Νήσων: 4 αστυνομικοί- 2 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Δυτ.Ελλάδος: 8 αστυνομικοί- 4 τομείς

    · Γ.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου: 10 αστυνομικοί- 5 τομείς Είδηση: 31511


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 January 2010 - 17:51:28 UTC