Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καζάνι που βράζει το Ιράν
  • [02] Δες την ψηφιακά 2.0

    [01] Καζάνι που βράζει το Ιράν

    Δευτερα, 28 12 2009 09:46

    Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στην Τεχεράνη, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο ανιψιός του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρχοσέιν Μουσαβί, ενώ 300 άτομα συνελήφθησαν. Σύμφωνα με ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης, συνελήφθη και ο Εμπραχίμ Γιαζντί, στέλεχος του αντιπολιτευτικού κινήματος στο Ιράν. "Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τον συνέλαβαν στο σπίτι του στις τρεις τα ξημερώματα. Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλάβει και κρατήσει για λίγες ώρες την ανιψιά του", μετέδωσε η ιστοσελίδα Jaras. Ο Γιαζντί, που ηγείται του Κινήματος της Ελευθερίας, ήταν υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση του Ιράν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, αλλά παραγκωνίστηκε από τους σκληροπυρηνικούς. Ο Γιαζντί είχε συλληφθεί και μετά τα αιματηρά επεισόδια που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

    Ο Καναδάς καταδίκασε την "ωμή βία" που χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν εναντίον των διαδηλωτών και κάλεσε την Τεχεράνη να σεβασθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ο Καναδάς "ανησυχεί ιδιαίτερα για την βίαιη καταστολή που επιχειρήθηκε σήμερα (χθες) 27 Δεκεμβρίου από το ιρανικό καθεστώς κατά πολιτών που εξέφραζαν το δικαίωμά τους στην έκφραση και στη συνάθροιση με την ευκαιρία της (θρησκευτικής γιορτής) Ασούρα", τονίζει σε ανακοινωθέν του ο καναδός ΥΠΕΞ Λόρενς Κάνον.

    "Οι δυνάμεις ασφαλείας για ακόμη μία φορά κατέφυγαν στην τρομοκρατία και τη βία κατά των πολιτών του Ιράν", οι οποίοι "αξίζουν να ακούγεται η φωνή τους", τονίζει ο Καναδός υπουργός.

    "Η κυβέρνηση του Καναδά καταδικάζει την χρήση ωμής βίας από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και καλεί γι' άλλη μία φορά το Ιράν να σεβασθεί τις υποχρεώσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", προσθέτει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Νεκροί διαδηλωτές σε βίαια επεισόδια στο Ιράν Είδηση: 31246

    [02] Δες την ψηφιακά 2.0

    Δευτερα, 28 12 2009 09:18

    Το δικαίωμα απόκτησης νέου φορητού προσωπικού υπολογιστή με μέγιστη επιδότηση 400 ευρώ, παρέχει το Υπουργείο Παιδείας μέσα από τη δράση "Δες την ψηφιακά 2.0". Δικαιούχοι είναι το 25% των νεοεισαχθέντων φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, σύμφωνα με τη βαθμολογία εισαγωγής. Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όλοι οι φοιτητές που εισάγονται ως "πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες" κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-09 και 2009-10. Πρόσβαση στην υπηρεσία ΠΙΘΟΣ+ θα έχουν και όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν στο έργο "Δες την Ψηφιακά" κατά το ακ. έτος 2008-09.

    Ως προς τις διαδικασίες απόκτησης του φορητού υπολογιστή, κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας τού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ. Ειδικά για τους "πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες" η μέγιστη επιδότηση ορίστηκε στα 800 ευρώ. Η προμήθεια των επιδοτούμενων φορητών υπολογιστών μπορεί να γίνεται εως τις 23/1/2010.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 31245


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 December 2009 - 9:50:29 UTC