Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θλιβερή αυλαία της τραγωδίας
  • [02] Τουρκία: Συλλήψεις οκτώ αξιωματικών του στρατού
  • [03] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ιράν
  • [04] Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν

    [01] Θλιβερή αυλαία της τραγωδίας

    Κυριακη, 27 12 2009 11:01

    Θλίψη και ερωτηματικά για την απώλεια των τριών Ελλήνων και των έξι Φιλιππινέζων ναυτικών του ελληνικού φορτηγού "Aegean Wind", το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ έπλεε ανοιχτά της Βενεζουέλας. Ελαφρά τραυματίστηκαν 3 Έλληνες και 2 αλλοδαποί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όλοι πέθαναν από ασφυξία και οι ειδικοί θα κληθούν να απαντήσουν εάν λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης του πλοίου.

    Έρευνα σε βάθος ανακοίνωσε η υπουργός Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

    Τη βαθιά της θλίψη για τη ναυτικη τραγωδια εξεφρασε η ΝΔ, την τιμωρια των ενοχων ζητησε το ΚΚΕ, ενώ ο ΛΑΟΣ κάλεσε την Πολιτεία να παρακολουθησει απο κοντα την διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Τραγικός επίλογος Είδηση: 31218

    [02] Τουρκία: Συλλήψεις οκτώ αξιωματικών του στρατού

    Σαββατο, 26 12 2009 21:11

    Οκτώ αξιωματικοί του στρατού συνελήφθησαν στα πλαίσια των ερευνών για πιθανό σχέδιο δολοφονίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας. Σε σημείωμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων αναφέρει πως οι αξιωματικοί από την Περιφερειακή Διοίκηση Επιστράτευσης στην Άγκυρα συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου έπειτα από έρευνα των γραφείων τους από την εισαγγελία. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπαζμπούγκ και τον αρχηγό Στρατού Ισίκ Κοζανέρ μετά τις συλλήψεις, αλλά δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από τη συνάντηση.

    Έρευνες άρχισαν να διεξάγονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν φρουρός αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις έξω από την κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τότε είχαν συλληφθεί δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι αφέθηκαν εν συνεχεία ελεύθεροι.

    Φόβοι εκφράζονται πως οι νέες αυτές συλλήψεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της έντασης μεταξύ των φιλελεύθερων Ισλαμιστών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και τον παραδοσιακά θεματοφύλακα του κοσμικού κράτους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31213

    [03] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ιράν

    Κυριακη, 27 12 2009 11:25

    Τρεις υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχασαν τη ζωή τους, μετά τις βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο της Τεχεράνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jaras. Ιστοσελίδα της ιρανικής αντιπολίτευσης ανάφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μία περιοχή του κέντρου της Τεχεράνης που βρίσκεται σε κάποια απόσταση από εκείνη όπου σκοτώθηκαν νωρίτερα τρεις άνθρωποι. "Ακούστηκαν πυροβολισμοί και στην πλατεία Ενκελάμπ. Οι διαδηλωτές φωνάζουν ρυθμικά 'Θάνατος στο Δικτάτορα'", ανέφερε η ιστοσελίδα Jaras.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Βίαιες συγκρούσεις στο Ιράν Είδηση: 31221

    [04] Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν

    Κυριακη, 27 12 2009 11:18

    Πακιστανοί μαχητές ανατίναξαν την κατοικία κυβερνητικού αξιωματούχου στην περιοχή Κουράμ, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τον ίδιον και άλλους πέντε ανθρώπους, ανέφεραν η τοπική κυβέρνηση και αξιωματούχοι ασφαλείας. Η επίθεση στην περιοχή Σάντα, κατά την οποία σκοτώθηκε ο χαμηλόβαθμος τοπικός αξιωματούχος Σαρφράζ Χαν, όπως και ο γιος του, φαίνεται να εντάσσεται στην αιματηρή εκστρατεία συνδεόμενων με την Αλ Κάιντα μαχητών, οι οποίοι αντιμάχονται την πολιτική κυβέρνηση του προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, την οποία θεωρούν φιλοαμερικανική. Η επίθεση στην κατοικία του Χαν, που πραγματοποιήθηκε πριν από την αυγή, δεν συνδέεται με τη σεκταριστική βία στο κυρίως σουνιτικό Πακιστάν και μπορεί να είναι μία αντίδραση στη συνεχιζόμενη καταστολή από το στρατό των μαχητών Ταλιμπάν που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    "Τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν κοντά στη μάντρα του σπιτιού και πυροδοτήθηκαν νωρίς το πρωί, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους", δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Χαλίντ Μουμτάζ Κούντι. "Δεν συνδέεται με το Μοχαράμ και μπορεί να είναι μία αντίδραση στη στρατιωτική δράση", είπε, αναφερόμενος στον πρώτο μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

    Η σεκταριστική βία έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στο Πακιστάν τα τελευταία 30 χρόνια. Από έκρηξη στην εμπορική πρωτεύουσα του Πακιστάν, Καράτσι, χθες Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι. Προφανώς πρόκειται για επίθεση σε μία πομπή σιιτών για την Ασούρα.

    Εξάλλου, ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ που εξαπολύθηκε χθες βράδυ εναντίον κέντρου των μαχητών στο Βόρειο Ουαζιριστάν ανήλθε σήμερα στους 13, ανέφεραν αξιωματούχοι ασφαλείας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31220


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 December 2009 - 9:50:18 UTC