Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύμα κακοκαιρίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ
  • [02] Νεκρά μέλη της αλ Κάιντα σε επιδρομή στην Υεμένη
  • [03] Πακιστάν: Ανώτατο δικαστήριο αναγνώρισε πως και οι hijra είναι άνθρωποι
  • [04] Όχι Λοβέρδου στην εθελουσία στον ΟΤΕ
  • [05] Έκρηξη βόμβας στο Κόσοβο

    [01] Κύμα κακοκαιρίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Πεμπτη, 24 12 2009 15:57

    Πολικός ψύχος επικρατεί σε πολλές περιοχές του κόσμου. Στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, προγραμματισμένες πτήσεις ματαιώνονται και αρκετοί είναι εκείνοι που ακυρώνουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Δρόμοι ολισθηροί λόγω πάγου και ομίχλη, δυσκολεύουν τους οδηγούς. Σε Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και σε Βόρεια Ιρλανδία, οι κατά τόπους αρχές ζητούν από όλους όσους βγαίνουν στους δρόμους να είναι προσεκτικοί. Μόνο στο Λίνκολν-σάιρ, σημειώθηκαν 40 τροχαία και ένας οδηγός έχασε τη ζωή του. Mεγάλα προβλήματα στην Ιβιρική, καθώς οι αρχές έκλεισαν αρκετούς δρόμους. Στην Ισπανία, μεγάλα προβλήματα, λόγω χιονοπτώσεων, στις περιοχές Μαδρίτης, Χουέσκα, Λεόν, Παλέντσια και στις επαρχίες Καντάμπρια και Αούστριας. Εκατοντάδες πολίτες αποκλείστηκαν. Καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν πολλές άλλες περιοχές. Βροχοπτώσεις και κακοκαιρία ανάγκασαν τις αρχές και στην Πορτογαλία να κλείσουν πολλούς δρόμους, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 31160

    [02] Νεκρά μέλη της αλ Κάιντα σε επιδρομή στην Υεμένη

    Πεμπτη, 24 12 2009 09:14

    Το θάνατο βρήκαν 34 μέλη της αλ Κάιντα -περιλαμβανομένων δύο υψηλόβαθμων στελεχών της- στην Αραβική χερσόνησο, σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη της Υεμένης, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να "σχεδίαζαν επιθέσεις" σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τόσο στην Υεμένη όσο και σε άλλες χώρες.

    Η επίθεση, που εξαπολύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, είχε στόχο τοποθεσία στην ανατολική επαρχία Σάμπουα, όπου εξελισσόταν "συνάντηση μελών της οργάνωσης".

    "Η επιδρομή έγινε τη στιγμή που δεκάδες μέλη της αλ Κάιντα μετείχαν σε συνάντηση στην Ουάντι Ραφάντ" είπε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή 650 χλμ. ανατολικά της Σαναά.

    Οι αρχές στην Υεμένη ανακοίνωσαν ότι εντείνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον "μελών της αλ Κάιντα".

    Tις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα εκτυλίσσονται, επίσης, μια σιιτική εξέγερση στο βορρά, καθώς και επεισόδια αυτονομιστικής βίας στο νότο.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Dozens killed in Yemen air strike on al-Qaeda suspects' Είδηση: 31145

    [03] Πακιστάν: Ανώτατο δικαστήριο αναγνώρισε πως και οι hijra είναι άνθρωποι

    Πεμπτη, 24 12 2009 18:20

    Το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε τις αρχές να αναγνωρίσουν τους ευνούχους ως ξεχωριστό φύλο, εκδίδοντας μία απόφαση που αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της κοινωνικής αυτής μειονότητας, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστική πηγή.

    Γνωστοί ως "hijra" στη συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία του Πακιστάν, οι ευνούχοι, οι παρενδυτικοί (τραβεστί), οι ερμαφρόδιτοι και οι τρανσέξουαλ αποτελούν ένα είδος απόκληρων που συχνά ζουν ομαδικά σε φτωχογειτονιές και επιβιώνουν επαιτώντας, χορεύοντας σε γιορτές και γάμους και όχι σπάνια εκδιδόμενοι.

    Ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Ιφτιχάρ Τσάουντρι έδωσε εντολή στις αρχές να προμηθεύσουν τα μέλη της κοινότητας αυτής με δελτία ταυτότητας στα οποία θα αναγράφονται ως "hijra" αλλά και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ως πολιτών αυτής της χώρας και για την προστασία τους από κοινωνικές διακρίσεις.

    "Είναι η πρώτη φορά στην 62χρονη ιστορία του Πακιστάν που λαμβάνονται τέτοια μέτρα για το καλό μας", δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου των hijra Αλμας Μπόμπι.

    "Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα που μας δίνει αξιοπρέπεια και ταυτότητα στην κοινωνία. Τώρα αναγνωρίζουν ότι είμαστε κι' εμείς ανθρώπινα όντα", πρόσθεσε.

    Οι hijra αντιμετωπίζονται με ανάμεικτα συναισθήματα. Σε πολλές περιπτώσεις εμπνέουν φόβο διότι πιστεύεται ότι μπορούν να καταραστούν κάποιον με ολέθρια αποτελέσματα, εμπνέουν όμως και οίκτο, διότι θεωρούνται ως απόκληρα τέκνα του Αλλάχ.

    Συχνά δεν τους δέχονται στα σχολεία ή στα νοσοκομεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να τους ενοικιάσουν ή να τους πουλήσουν την περιουσία τους. Ακόμα και οι οικογένειές τους σε πολλές περιπτώσεις τους αποκληρώνουν ή τους αδικούν στο μοίρασμα της κληρονομιάς.

    Ο ακριβής αριθμός των hijra στο Πακιστάν είναι άγνωστος, αν και οι εκπρόσωποί τους κάνουν λόγο για 300.000 άτομα σε σύνολο πληθυσμού 180 εκατομμυρίων. Τον περασμένο Ιούνιο, το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε να διενεργηθεί απογραφή της κοινότητάς τους. Είδηση: 31161

    [04] Όχι Λοβέρδου στην εθελουσία στον ΟΤΕ

    Πεμπτη, 24 12 2009 09:49

    Επαχθή για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και καταστροφική σε σχέση με το μήνυμα που αποστέλλει στην ελληνική κοινωνία, την Ευρωπαϊκή Ένώση και τους διεθνείς Οργανισμούς, χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος την εθελούσια έξοδο που προωθεί η διοίκηση του ΟΤΕ. Εξάλλου, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε τον κίνδυνο της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει δραστική μεταρρύθμισή του. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, πρώτο μέτρο είναι η νομιμοποίηση άνω των 100.000 παρανόμων μεταναστών και η ένταξή τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

    "Αντίθετη με την πολιτική της κυβέρνησης"

    ''Αυτή η εθελουσία δεν θα γίνει γιατί είναι αντίθετη με την πολιτική που έχει χαράξει η Κυβέρνηση'' επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

    "Με πρακτικούς όρους ομιλώντας, η εθελούσια αυτή έξοδος δεν θα γίνει" προσθέτει ο υπουργός.

    Πάντως, επιφυλακτικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των συνδικάτων, αλλά και του ΣΕΒ, στην πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας στο πλαίσιο του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, να υπολογίζονται οι εισφορές με βάση τον τζίρο των επιχειρήσεων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 31147

    [05] Έκρηξη βόμβας στο Κόσοβο

    Πεμπτη, 24 12 2009 14:19

    Βόμβα εξερράγη νωρίς τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα της πόλης Κόσοφσκα Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα. Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ" που επικαλείται δηλώσεις του περιφερειακού διοικητή της Αστυνομικής Υπηρεσίας Κοσόβου, Εργκίν Μέντιτς, η έκρηξη σημειώθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα. Τα κίνητρα των δραστών, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 31157


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 December 2009 - 17:50:55 UTC