Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό
  • [02] Έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα
  • [03] Πρόστιμα ΕΦΕΤ σε σουπερ μάρκετ και εταιρία τροφίμων
  • [04] Έρευνες για τον άγνωστο που πυροβολεί κατά πολιτών
  • [05] Πύρινες φλόγες στη Νότια Αυστραλία
  • [06] Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ:«Το να θέσεις όλους τους φορολογούμενους και όλα τα εισοδήματα σε μια ενιαία φορολογική κλίμακα είναι μια δίκαιη αρχή, θα

    [01] Απόψε η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό

    Τεταρτη, 23 12 2009 12:45

    Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη σημερινή τελευταία μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, η οποία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Tην Τρίτη, συνεχίστηκε η κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ελλείμματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υποστήριξε πως η ΝΔ δίνει στο Κοινοβούλιο ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας. Την κατηγορία αυτή πρέπει να απευθύνετε στον πρωθυπουργό απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Η πρώτη μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου - Σαμαρά αναμένεται το βράδυ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

    Ανέβηκαν εκ νέου σήμερα οι τόνοι στη Βουλή λίγες μόνο ώρες πριν πάρουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί και διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την οικονομία.

    Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, καταλογίζοντας απροθυμία των βουλευτών της "να τοποθετηθούν επί του πιο κρίσιμου προϋπολογισμού", και απέδωσε την απροθυμία αυτή στις "τρεις διαφορετικές απόψεις" που επικρατούν σχετικά με το ποσοστό του δημόσιου ελλείμματος.

    Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, η μια άποψη υποστηρίζει ότι το έλλειμμα ήταν 6%, η δεύτερη ότι ήταν 8,2% ενώ υπάρχει και η τρίτη άποψη των «κύκλων Αλογοσκούφη» που μιλάει για 12,7% έλλειμμα.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών, στη σύντομη παρέμβασή του, σχολίασε και τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντής περί "οργίων σπατάλης" και "λαμόγιων" λέγοντας μεταξύ άλλων: "Μιλάτε προφανώς για τα πεπραγμένα των συγκατοίκων σας. Μην ελέγχετε εμάς για σπατάλες γιατί δεν ξέρω αν είναι πρακτική στη πολυκατοικία, άλλος να γλεντάει και άλλος να πληρώνει".

    Η τοποθέτηση Σαχινίδη προκάλεσε την παρέμβαση του πρόεδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι με τις πρακτικές τους "κατάντησαν την Ελλάδα να είναι μπαταξής".

    Για εξορθολογισμό του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης και εγκαθίδρυση κανόνων διαφάνειας στη δημόσια ζωή έκανε λόγο ο υπουργός Χάρης Καστανίδης.

    Ο Υπουργός τόνισε ότι μέχρι τέλος του Ιανουαρίου το υπουργείο θα εισηγηθεί νομοσχέδιο για την επαναφορά του αυτοδιοίκητου στα δικαστήρια, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Την ίδια περίοδο θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών, όσον αφορά τη θητεία των διοικούντων και το περιεχόμενο σπουδών.

    Ο κ. Καστανίδης μιλώντας για τα δημοσιονομικά σημείωσε ότι το σύστημα των διεθνών αγορών με τη "βοήθεια" και πολιτικών από το εσωτερικό καλλιέργησαν κλίμα πανικού με συνακόλουθα τα παιχνίδια κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας, μέσα σε έναν πόλεμο συκοφαντιών τόσο κατά της σημερινής κυβέρνησης, όσο και του τέως πρωθυπουργού.

    "Θέλουμε συναίνεση αλλά θα είμαι σαφής", ανέφερε στην συζήτηση του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας προσθέτοντας, δεν θα αφήσουμε κανένα στενοκέφαλο πολιτικό ή συντεχνιακό συμφέρον να σταθεί εμπόδιο στην εκπλήρωση των προσδοκιών του λαού.

    Ο κ. Δρούτσας ανέφερε επίσης τη συνεχή και αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στο Οικουμενικό πατριαρχείο προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για την επίλυση του κυπριακού.

    Αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας είπε ότι η κυβέρνηση θέλει μέτωπο με ξεκάθαρες θέσεις πάνω στην εθνική κόκκινη γραμμή, το οποίο δεν πρέπει να εγκαταλειφτεί για την πολυκατοικία και το ρετιρέ της.

    Η τελευταία αυτή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. "Να ακουστεί κάτι από το ρετιρέ", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Την απάντηση για την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στα Σκόπια την ακούσαμε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλουμε λοιπόν να ακούσουμε και από σας ότι δεν θα ξεφύγουμε από αυτή την γραμμή είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει την Βουλή σε τι ποσό ανήλθαν τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ την τελευταία πενταετία.

    Στη κατάσταση που επικρατεί στο Ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

    "Δανεισμός από το Μάιο αν δεν ανατραπεί η κατάσταση..."

    Γιώργος Κουτρουμάνης

    υφυπουργός Εργασίας

    Λέγοντας ότι α Ταμεία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξέπεμψε σήμα κινδύνου τονίζοντας ότι με αυτά τα δεδομένα αν δεν ανατραπεί η κατάσταση μέσα στο 2010 η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει από τον Μάιο και τον Ιούνιο στο δανεισμό για να καταβληθούν συντάξεις και άλλες παροχές που οφείλει το σύστημα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

    Τόνισε ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται τομές, «δομικές αλλαγές», και κάλεσε πολιτικούς και πολίτες στη δημιουργία ενιαίων κανόνων που θα εφαρμόζονται από όλους και για όλους.

    "Τελείωσε η εποχή της ανευθυνότητας, της ανικανότητας και της αναξιοπιστίας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ριζικές τομές που θα εξαφανίσουν τις ανισότητες". τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου και επεσήμανε, ότι παρά τη κρίση , ο προϋπολογισμός περιέχει αυξημένα κονδύλια για την παιδεία κατά 1 δισ. 134.000 ευρώ.

    Εμείς εδώ δεν ήρθαμε για μερεμέτια αλλά για να κάνουμε τομές και να βελτιώσουμε τη θέση της χώρας και τη ζωή των πολιτών, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στην ανομία και μηδενική ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται.

    Την ανάγκη απεμπλοκής από τις ΝΑΤΟϊκές προτεραιότητες, όσο και από νεοφιλελεύθερες επιλογές στο χώρο της ναυτιλίας, επεσήμανε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας.

    Εκφράζοντας την πολιτική του κόμματός του για τον τομέα της Άμυνας και της Ναυτιλίας, ο κος Δρίτσας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, κυρίως σε ό,τι αφορά την σύνδεσή τους με την μετατροπή του ελληνικού στρατού σε επαγγελματικό.

    Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Ναυτιλίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει 34 φοροαπαλλαγές για εφοπλιστές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, χωρίς κανέναν υπολογισμό για το όφελος που θα προκύψει.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 31123

    [02] Έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα

    Τεταρτη, 23 12 2009 14:56

    Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η τροχαία, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων των Χριστουγέννων, που αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη. Αυξημένη είναι η κίνηση στα δρομολόγια του ΟΣΕ, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προτιμούν να μετακινηθούν με τρένο σε προορισμούς προς τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στα Τέμπη, από την κατολίσθηση της προηγούμενης εβδομάδας. Πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Υλίκης όπου υπάρχουν έργα. Οι ταξιδιώτες αντιμετώπισαν κυκλοφοριακά προβλήματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά 4 χιλιομέτρων. Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων η τροχαία προχώρησε στη παραχώρηση μιας επί πλέον λωρίδας.

    Με ευκολία ταξιδεύουν όσοι επέλεξαν τα υπεραστικά λεωφορεία καθώς τα δρομολόγια είναι συχνά και η διαθεσιμότητα ανάλογη της ζήτησης. Εισιτήρια για τα ΚΤΕΛ μπορεί να προμηθευτεί ο ταξιδιώτης ακόμη και αυθημερόν.

    Αυξημένη είναι η κίνηση και στα σιδηροδρομικά δίκτυα καθώς φέτος λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη τα τραίνα συνδέουν ευκολότερα την κεντρική με τη βόρεια Ελλάδα.

    Η κίνηση είναι αυξημένη στον ΟΣΕ κατά 15% σε σχέση με πέρσι. Οι επιβάτες ωστόσο θα ταλαιπωρηθούν στο να κλείσουν εισιτήριο καθώς το τηλεφωνικό κέντρο κράτησης θέσεων 1110 δεν λειτουργεί λόγω λήξης της σύμβασης με τη διαχειρίστρια εταιρεία.

    Ο ΟΣΕ προσανατολίζεται στο να μπορούν να ενημερωθούν οι επιβάτες για τα δρομολόγια μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, για να κλείσουν όμως θέση θα πρέπει να μεταβούν στους κεντρικούς σταθμούς.

    Τα μέτρα της τροχαίας θα είναι αυξημένα κατά την εορταστική περίοδο και χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους για να διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

    Και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η κίνηση για την περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι αυξημένη κατά 12% σε σχέση με πέρσι.

    Για την παραμονή των Χριστουγέννων έχουν προγραμματιστεί 467 πτήσεις, 17 τσάρτερ , 3 έκτακτες. Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα γίνουν 391 πτήσεις, στις 26/12 420 πτήσεις, 8 τσάρτερ, 2 έκτακτες και στις 27/12 480 πτήσεις, 27 τσάρτερ, 8 έκτακτες

    Δημοφιλείς αεροπορικοί προορισμοί σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται πως είναι στο εσωτερικό η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Ρόδος και τα Χανιά, ενώ εκτός Ελλάδας τα σκήπτρα κρατούν η Λάρνακα, το Παρίσι, το Λονδίνο ,η Ρώμη, η Πράγα και η Βιέννη.

    Από αύριο ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς.

    Είδηση: 31126

    [03] Πρόστιμα ΕΦΕΤ σε σουπερ μάρκετ και εταιρία τροφίμων

    Τεταρτη, 23 12 2009 16:36

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 160.000 ευρώ επιβλήθηκαν με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από εισήγηση του ΕΦΕΤ, σε ένα σουπερ μάρκετ και μια εταιρία τροφίμων, ενώ εκρέει η επιβολή προστίμου σε εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων για ανεπαρκή ασφάλεια τροφίμων και παραπλάνηση των καταναλωτών. Τα ασφαλή τρόφιμα δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του Έλληνα πολίτη υπογραμμίζει η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

    Τα πρόστιμα αφορούν τις εταιρίες ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (Κατάστημα Αμαρουσίου στη Λεωφόρο. Κηφισίας) και την ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕΒΕ.

    Στην ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτή καθ' υποτροπή και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.

    Στην ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ, για ακατάλληλα τρόφιμα και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων. Οι ελεγκτές βρήκαν μεταξύ άλλων σουσάμι με περιττώματα ζώων.

    Εκκρεμεί η επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ στην εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα για σοβαρές παραβάσεις μεταξύ των οποίων παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένων και μη κανονικών τροφίμων, εκτεταμένη παραπλάνηση καταναλωτή και κατοχή μη επιτρεπόμενων χρωστικών.

    Διακινούσαν αντί για φέτα λευκό τυρί και αντί για φρέσκο γάλα γάλα σε σκόνη

    Επιπλέον, η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή αποφάσισε τον αποκλεισμό της ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. από τα προγράμματα στήριξης και Αγροτικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο.

    Είδηση: 31131

    [04] Έρευνες για τον άγνωστο που πυροβολεί κατά πολιτών

    Τεταρτη, 23 12 2009 15:15

    Στο "σκοτάδι" παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου που πυροβολεί αναίτια εναντίον πολιτών μέσα από ένα μαύρο τζιπ, τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αθήνα. Το τελευταίο θύμα του άγνωστου "πιστολέρο", ήταν 47χρονη γυναίκα, χθες στις 10 το βράδυ, στη διασταύρωση Χειμάρας και Βορείου Ηπείρου, στον Κολωνό.Η γυναίκα βάδιζε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο, όταν, όπως είπε η ίδια αργότερα, σταμάτησε δίπλα της ένα μαύρο τζιπ, μέσα από το οποίο ο άγνωστος την πυροβόλησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα. Η 47χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον "Ερυθρό Σταυρό", όπου παραμένει για νοσηλεία. Την ίδια ώρα εικόνες - σοκ κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κατά τη διάρκεια ληστείας.

    Ο κύκλος των δολοφονικών επιθέσεων, που εξελίσσονται σε θρίλερ, άρχισε προχθές με πρώτο στόχο έναν άνδρα, Βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο χέρι ενώ έκανε ποδήλατο στο Βοτανικό.

    Τέσσερις άνθρωποι έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής πυροβολισμούς από τουλάχιστον έναν άγνωστο δράστη που ανοίγει πυρ μέσα από ένα μαύρο τζιπ, μεγάλου κυβισμού, με φιμέ τζάμια και σκούρες ζάντες που κινείται για την ώρα στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

    Επόμενο θύμα ήταν ένας 52χρονος στο Μοσχάτο, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στη σπονδυλική στήλη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο μανιακός δράστης πυροβόλησε και μία 42χρονη γυναίκα στην ίδια περιοχή, χωρίς ευτυχώς να βρει στόχο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του τζιπ έχει πιθανότατα μακρύ μαλλί και πυροβολεί συνήθως από την πλευρά του συνοδηγού, κατεβάζοντας λίγο το σκουρόχρωμο τζάμι. Σύμφωνα με μία μαρτυρία, στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ή τρία άτομα, κάτι όμως που αντιμετωπίζει με επιφύλαξη η Αστυνομία, η οποία πιστεύει ότι πρόκειται για μοναχικό δράστη, πιθανόν με ψυχολογικά προβλήματα, αφού δεν ζήτησε τίποτα από τα θύματά του, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

    Εκτεταμένες έρευνες κάνει η Αστυνομία και για τον εντοπισμό δύο ένοπλων κακοποιών που τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν διαπράξει εφτά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Ο βίαιος τρόπος δράσης αποτυπώνεται καρέ-καρέ σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από πρατήριο στη Λ. Μαραθώνος, στο οποίο έγινε ληστεία προχθές αργά το απόγευμα.

    Είδηση: 31128

    [05] Πύρινες φλόγες στη Νότια Αυστραλία

    Τεταρτη, 23 12 2009 12:40

    Στον πύρινο εφιάλτη ζουν οι πολίτες στη Νότια Αυστραλία με τις πυρκαγιές να έχουν κάψει τουλάχιστον 5.000 στρέματα χαμηλής βλάστησης. Οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά κατοικημένες περιοχές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από τα σπίτια τους. Οι ισχυροί άνεμοι και οι θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς κελσίου δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

    Είδηση: 31122

    [06] Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ:«Το να θέσεις όλους τους φορολογούμενους και όλα τα εισοδήματα σε μια ενιαία φορολογική κλίμακα είναι μια δίκαιη αρχή, θα κάνει καλό στη κοινωνία.»

    Τεταρτη, 23 12 2009 13:20

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σήμερα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, σε αυτόν θα βαδίσουμε το 2010, ή θα δούμε κάτι άλλο;»

    Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ: « Δεν έχουμε πάρα πολλά περιθώρια να δούμε κάτι άλλο. Θα πρέπει και να βαδίσουμε ως προς το επαχθές ας το πω μέρος, με την έννοια των δημοσιονομικών, δεν μπορούμε να αποσαθρώσουμε και την κοινωνία τελείως, παίρνοντας πολύ σκληρά μέτρα που θα ακυρώσουν και την κίνηση της αγοράς και το ελάχιστο όριο διαβίωσης των πολιτών. Αυτή είναι η ισορροπία που προσπαθεί να πετύχει αυτός ο προϋπολογισμός και αυτή είναι η δυσκολία του.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κάποιοι λένε ότι θα πρέπει να είναι πιο σκληρά τα μέτρα.»

    Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ: « Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο Ζάππειο έβαλε κάποιες παραμέτρους σημαντικές και για την μείωση των δαπανών και για την ανάπτυξη της χώρας. Μπορεί να δώσει σημαντικές απαντήσεις σε αυτά που ταλαιπωρούν τη χώρα μας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Και ακόμα το φορολογικό νομοσχέδιο δεν το ξέρουμε τι θα περιλαμβάνει επί της ουσίας, έρχεται το ασφαλιστικό το οποίο έρχεται πολύ πιο νωρίςβ¦μέσα στο Πάσχα θα έχουμε μια σαφή εικόνα που το πάει η κυβέρνηση⦻

    Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ: « Το να θέσεις όλους τους φορολογούμενους και όλα τα εισοδήματα σε μια ενιαία φορολογική κλίμακα είναι μια δίκαιη αρχή για να φορολογήσεις, αυτό είναι κάτι το οποίο θα κάνει καλό στη κοινωνία. Κάνουμε και μια μεγάλη προσπάθεια να τεθούν βασικές αρχές σε βασικούς τομείς που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι αυτό που θα προκύψει ως όφελος από αυτές τις αλλαγές θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στους πολίτες, σε σχέση με τα όποια μέτρα παίρνονται κατά καιρούς προκειμένου να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε και τις δημοσιοοικονομικές υποχρεώσεις μας. Και στο θέμα του ασφαλιστικού και στο θέμα του φορολογικού συστήματος έχει ξεκινήσει η συζήτηση, έχουμε δείξει ότι πάμε με ανοιχτά χαρτιά σε αυτές τις διαδικασίες. Ούτε θα αιφνιδιαστούν οι πολίτες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ποιες είναι οι αρρυθμίες της κυβέρνησης κατά τη γνώμη σας;»

    Είδηση: 31124


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 December 2009 - 17:50:52 UTC