Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκάδες οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ευρώπη
  • [02] Έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για μια δέσμευση για το κλίμα
  • [03] Αύριο η κηδεία του Χρήστου Λαμπράκη
  • [04] Ομπάμα: Μεγάλη νίκη η υπερψήφιση του ν/σ για την Υγεία
  • [05] Προσλήψεις: εγκύκλιος Γ. Ραγκούση για εγκράτεια

    [01] Δεκάδες οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

    Τριτη, 22 12 2009 10:17

    Τουλάχιστον 80 νεκρούς έχει αφήσει το κύμα κακοκαιρίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως σε Πολωνία και Ουκρανία, όπου το πολικό ψύχος προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Στη Γερμανία, 3.000 επιβάτες αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, που έκλεισε για πολλές ώρες λόγω του πάγου. Στο μεταξύ, επαναλαμβάνονται από σήμερα το πρωί, μετά τέσσερις ημέρες, τα δρομολόγια με τα τρένα της Eurostar, μόνο για τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο.

    Περιορισμένα δρομολόγια για τα τρένα της Eurostar

    Την "πολύ περιορισμένη" επανέναρξη των δρομολογίων των τρένων της από σήμερα το πρωί, αλλά μόνο για τους επιβάτες οι οποίοι διαθέτουν εισιτήριο για ταξίδι που είχε προγραμματιστεί για το προηγούμενο Σάββατο ή για την Κυριακή ανακοίνωσε η Eurostar.

    Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Eurostar στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι η επανέναρξη των δρομολογίων θα αφορά τα 2/3 των συρμών, δηλαδή 26.000 επιβάτες.

    Η "Eurostar" συνεχίζει πάντως να προτρέπει τους επιβάτες της να αλλάζουν τις κρατήσεις τους για μία άλλη μέρα ή να ζητήσουν να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους, αν το ταξίδι "δεν είναι απαραίτητο".

    Από την πλευρά του, ο διευθυντής των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) Γκιγιόμ Πεπί πρότεινε δύο μέτρα για την αντιμετώπιση της παράλυσης των συρμών του Eurostar: τη βελτίωση της παροχής πληροφοριών εντός της σήραγγας της Μάγχης και την αύξηση του αριθμού των βοηθητικών συρμών.

    Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

    Για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστό το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξαιτίας του πάγου, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν εκεί περίπου 3.000 επιβάτες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

    Οι αρχές του αεροδρομίου αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας να απαγορεύουν όλες τις απογειώσεις και προσγειώσεις, διευκρίνισε ο ίδιος.

    Το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε τα ξημερώματα, ενώ ήταν σε αναμονή ενενήντα πτήσεις.

    Τη Δευτέρα ακυρώθηκαν 229 πτήσεις.

    Είδηση: 31078

    [02] Έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για μια δέσμευση για το κλίμα

    Τριτη, 22 12 2009 08:44

    Τη δέσμευση των ηγετών σε όλο τον κόσμο για την επίτευξη ενός δεσμευτικού συμφώνου για το κλίμα το 2010 ζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, παραδεχόμενος πως η συμφωνία στην Κοπεγχάγη δεν ήταν "όσο τολμηρή αναμενόταν". Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, θα δημιουργήσει στις αρχές του χρόνου μία επιτροπή σε υψηλό επίπεδο για την ανάπτυξη και για τις κλιματικές αλλαγές, η οποία θα επεξεργασθεί όλα τα εκκρεμή θέματα.Την ίδια ώρα, έντονη είναι η αντίδραση της Κίνας στις κατηγορίες του Βρετανού υπουργού Περιβάλλοντος για ευθύνη της στην αποτυχία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, τονίζοντας ότι πρόκειται για σχέδιο με στόχο τη διχόνοια μεταξύ των αναπτυσσομένων χωρών.

    "Ουσιώδης αρχή"

    "Έχω συναίσθηση του γεγονότος ότι το αποτέλεσμα της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, περιλαμβανομένης και της συμφωνίας, δεν πηγαίνει αρκετά μακριά, όσο θα περιμέναμε. Μολαταύτα, είναι η αρχή -μία ουσιώδης αρχή. Κάναμε ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση" τόνισε ο Μπαν.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε τους ηγέτες του πλανήτη "να συστρατευθούν άμεσα για την αναζήτηση μίας νομικά δεσμευτικής παγκόσμιας συνθήκης για την κλιματική υπερθέρμανση μέσα στο 2010".

    Ο ίδιος εκτιμά πως η πρόκληση για τον ΟΗΕ συνίσταται στην κινητοποίηση της απαραίτητης πολιτικής βούλησης και τη μετουσίωσή της σε πράξεις.

    Η έντονη κριτική από την εκπρόσωπο του κινεζικού ΥΠΕΞ Τζιάνγκ Γου αποτελούν την πρώτη αντίδραση στο άρθρο του Βρετανού υπουργού Περιβάλλοντος Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος κατηγόρησε την Κίνα, το Σουδάν, τη Βολιβία και άλλες Λατινοαμερικανικές χώρες ότι εμποδίζουν τις προσπάθειες να επιτευχθεί μία δεσμευτική συμφωνία για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

    Μολονότι η Τζιάνγκ δεν ανέφερε ονομαστικά τον Μίλιμπαντ, ωστόσο ο τόνος των επικρίσεών της δεν άφησε την παραμικρή απορία για το πού στρέφονταν τα βέλη της κινεζικής αντίδρασης.

    "Στόχος τους είναι να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες που θα πρέπει να αναλάβουν απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες και να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των αναπτυσσομένων κρατών. Το σχέδιο αυτό δεν θα πετύχει τίποτε" Τζιάνγκ Γου

    "Οι δηλώσεις από ορισμένους Βρετανούς πολιτικούς αποτελούν ένα σαφές πολιτικό σχέδιο" τόνισε η ίδια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Οι επικρίσεις κατά του Μίλιμπαντ μπορεί μεν να μη διαταράξουν σοβαρά τις διαπραγματεύσεις για την μετατροπή της συμφωνίας της Κοπεγχάγης σε ένα δεσμευτικό σύμφωνο για το κλίμα, αλλά αποδεικνύουν περίτρανα τη δυσπιστία που κυριαρχεί ανάμεσα στην Κίνα και τις πλούσιες χώρες, η οποία μπορεί να αποδυναμώσει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μία συμφωνίας έως τα τέλη του 2010.

    Είδηση: 31074

    [03] Αύριο η κηδεία του Χρήστου Λαμπράκη

    Τριτη, 22 12 2009 10:25

    Την Τετάρτη, στη μία το μεσημέρι, θα γίνει, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία του Χρήστου Λαμπράκη που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα τα ξημερώματα σε ηλικία 75 ετών. Ο θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη μιας πολύπλευρης προσωπικότητας με προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη, όπως επισήμαναν στις δηλώσεις τους όλοι οι κορυφαίοι παράγοντες του δημοσίου βίου, άνθρωποι του Τύπου, των γραμμάτων και των τεχνών σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στον τομέα της ενημέρωσης και του πολιτισμού.

    Ο πρόεδρος του ΔΟΛ, έχασε τη μάχη για τη ζωή στην εντατική μονάδα του Ωνασείου από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού λόγω σοβαρών καρδιαγγειακών προβλημάτων. Υπήρξε πρωτοπόρος σε πολλούς τομείς, πνεύμα δημιουργικό και ανήσυχο, βαθύτατα καλλιεργημένος, ευγενής και ευπατρίδης.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 31079

    [04] Ομπάμα: Μεγάλη νίκη η υπερψήφιση του ν/σ για την Υγεία

    Τριτη, 22 12 2009 09:13

    Μεγάλη νίκη για τον αμερικανικό λαό χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα δημόσιας υγείας από τη Γερουσία και συνεχάρη τους γερουσιαστές που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις όσων έχουν συμφέρον να μην γίνουν αυτές οι αλλαγές που προωθούνται. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, παρά τις παρελκυστικές τακτικές που ακολούθησαν οι Ρεπουμπλικανοί, που είχαν στόχο να καθυστερήσει μέχρι τα Χριστούγεννα η σχετική ψηφοφορία.

    "Αντίσταση στα συμφέροντα"

    "Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετώπισε αποτελεσματικά την προσπάθεια κωλυσιεργίας που είχε στόχο να παρεμποδιστεί η τελική ψήφος για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας και κατήγαγε μία μεγάλη νίκη για τον αμερικανικό λαό" Μπάρακ Ομπάμα

    "Αντιστεκόμενη στα ειδικά συμφέροντα -που εμποδίζουν εδώ και δεκαετίες τη μεταρρύθμιση- η Γερουσία μας έφερε πιο κοντά στη μεταρρύθμιση που θα επιφέρει μία τρομερή διαφορά" δήλωσε ο Ομπάμα.

    Η εκδοχή του νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία πρέπει τώρα να υποστεί τροποποιήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και την εκδοχή που έχει εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Στη συνέχεια, θα γίνει νέα ψηφοφορία επί του τροποποιημένου νομοσχεδίου, το οποίο, εφόσον εγκριθεί, θα πάει στο προεδρικό γραφείο για να υπογραφεί και να γίνει νόμος.

    Είδηση: 31075

    [05] Προσλήψεις: εγκύκλιος Γ. Ραγκούση για εγκράτεια

    Δευτερα, 21 12 2009 19:29

    Εγκύκλιο για θέματα προσλήψεων έκτακτου προσωπικού και συμβασιούχων έργου για το 2010, απέστειλε σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει προγραμματισμός και τα αιτήματα των φορέων να λαμβάνουν υπ όψιν το δυσμενές οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα.

    Συνέπεια των δεδομένων αυτών είναι η σύσταση τα αιτήματα να μειωθούν στα απολύτως αναγκαία. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν σταλεί στο Υπουργείο όπως και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα αιτήματα για συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Παράλληλα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, τα αιτήματα για συμβάσεις έργου, πρέπει να έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ. Εκεί θα ελεγχθούν ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Είδηση: 31067


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 December 2009 - 9:50:56 UTC