Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurovision 2010: Οι 10 ελληνικές υποψηφιότητες
  • [02] Σε ύφεση ο ιός. Ελάχιστη η ανταπόκριση στον εμβολιασμό
  • [03] Κόντρα στη Βουλή για την ΕΡΤ
  • [04] Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη σορό του Τ.Παπαδόπουλου
  • [05] ΓΣΕΕ: Συνεδρίαση και εντάσεις
  • [06] Siemens: Καταθέσεις για τη δίωξη Ν. Ζαγοριανού
  • [07] Καταγγελίες για κακοποίηση βρέφους

    [01] Eurovision 2010: Οι 10 ελληνικές υποψηφιότητες

    Παρασκευη, 18 12 2009 15:16

    Δέκα καλλιτέχνες επέλεξε η ΕΡΤ, μετά από επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, για να συμμετάσχουν στον ελληνικό διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. Ο νικητής του ελληνικού τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 55η Eurovision στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, στις 25, 27 και 29 Μαΐου.

    Οι 10 καλλιτέχνες

    Γιώργος Αλκαίος & Friends

    Κατερίνα Αυγουστάκη

    Ελευθερία Ελευθερίου

    Εmigre

    Γιώργος Καραδήμος

    Μέλισσες

    Μάνος Πυροβολάκης - MP3

    Δέσποινα Ρίτσι

    Second Skin

    Χρήστος Χατζηνάσιος

    Η επιλογή θα γίνει με ψηφοφορία κριτικής επιτροπής (50%) και κοινού (50%).

    Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό αρχές Φεβρουαρίου.

    Δείτε και φωτογραφίες των υποψηφίων στο: Eurovision 2010: Οι 10 ελληνικές υποψηφιότητες Είδηση: 30971

    [02] Σε ύφεση ο ιός. Ελάχιστη η ανταπόκριση στον εμβολιασμό

    Παρασκευη, 18 12 2009 14:13

    Στη χώρα μας 53 άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της νέας γρίπης. Ωστόσο, από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες, θεωρούν ότι ο ιός περνά σε φάση ύφεσης. Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι δεν θα διατεθούν τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια που έχει παραγγείλει, λόγω μικρής ανταπόκρισης του κόσμου στον εμβολιασμό και προσπαθεί να βρει τρόπους ακύρωσης της παραγγελίας.

    Σε ύφεση ο ιός

    Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο ιός της νέας γρίπης στην Ελλάδα περνά στη φάση ύφεσης. Αυτό προκύπτει από τον μειωμένο αριθμό των κρουσμάτων που ζητούν ιατρική βοήθεια, αλλά και από την σταθεροποίηση των απουσιών στα σχολεία. Θα χρειαστούν όπως λένε άλλες 5 εβδομάδες για να ολοκληρώσει το κύκλο του το πρώτο πανδημικό κύμα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια κύματα. Μέχρι σήμερα, 53 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εξ αιτίας του εν λόγω ιού. Βεβαίως, το υπουργείο υγείας προχωρά στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού ως το τέλος του χρόνου, ώστε να ανοίξουν 61 μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα.

    Ελάχιστη η ανταπόκριση στον εμβολιασμό Η Ελλάδα διαθέτει 3.636.700 δόσεις του πανδημικού εμβολίου καταπολέμησης της νέας γρίπης, όπως είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη γραμμή" η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Από τις δόσεις αυτές, έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου το ένα τέταρτο και ήδη οι παράγοντες του υπουργείο εκτιμούν ότι θα μείνουν αχρησιμοποίητα αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες εμβόλια. Ως και τις 17 Δεκεμβρίου είχαν εμβολιαστεί λιγότεροι από 340.000 πολίτες, αριθμός πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. Πλέον, στην Αριστοτέλους, μελετούν ήδη με ποια νόμιμη διαδικασία θα "παγώσουν" την δεύτερη παραγγελία των 8 εκατομμυρίων εμβολίων.

    Κλείσιμο τμημάτων και σχολείων λόγω γρίπης από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου Σύμφωνα με την ενημέρωση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την καταγραφή κρουσμάτων γρίπης Η1Ν1 και περιστατικών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αποφάσισε την παύση λειτουργίας τμημάτων και τάξεων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και σχολείων, από Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 και για 7 ημέρες. Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι: Δημοτικά Σχολεία: § 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών § 138ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών § 33ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών: Τμήμα Γ1 § 173ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών § 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου: Τμήμα Α1 § 11ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης: Τμήματα Α3, Ε2 § 2ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού: Τμήμα ΣΤ2 § 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής: Τμήμα Δ2 § 17ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου: Τμήμα Γ § 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου: Τμήμα Ε3 § 12ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ηρακλείου: Τμήμα Γ2 § 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης § 4ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας: Τμήμα Α1 § 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας: Τμήμα Α2 & § 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω Γυμνάσια: βΆ 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου: Τμήμα Γ6 Λύκεια: § 17ο ΓΕΛ Αθηνών: Τμήματα Γ1, Γ3 § 2ο ΓΕΛ Βύρωνα: Τμήμα Γ1 § ΕΠΑΣ Γαλατσίου: Τμήμα ΑΑΚ2 § 5ο Λύκειο Χαλανδρίου § 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου: Τμήματα Α3, Α4 § 2ο ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης: Τμήμα ΒΕ & § 4ο ΓΕΛ Γλυφάδας: Τμήμα Γ2.

    Τρία κρούσματα γρίπης στην Αχιλλοπούλειο και στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου Κλειστά παραμένουν από την Πέμπτη 17/12 και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου του νέου έτους, τα ελληνικά εκπαιδευτήρια Καΐρου, λόγω της εκδήλωσης τριών κρουσμάτων της γρίπης σε μαθητές που φοιτούν εκεί. Πρόκειται για την Αχιλλοπούλειο Σχολή [Δημοτικό Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου] και την Αμπέτειο Σχολή [Γυμνάσιο και Λύκειο] της Μονής Σινά, τα οποία στεγάζονται στο Σπετσεροπούλειο κτίριο στην Ηλιούπολη του Καΐρου και όπου διδάσκονται περίπου 120 παιδιά. Μεταξύ των μέτρων που έλαβε άμεσα η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, συμπεριλαμβάνεται και η οργάνωση ειδικού τμήματος για τη νέα γρίπη στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου. Τις δραστηριότητές του -για τους ίδιους λόγους- διέκοψε για ένα μήνα και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΝΕΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30975

    [03] Κόντρα στη Βουλή για την ΕΡΤ

    Παρασκευη, 18 12 2009 16:11

    Στον σημαντικό ρόλο που πρέπει να επιτελέσει η Δημόσια Τηλεόραση, αναφέρθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε ερώτηση του Σπύρου Χαλβατζή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατηγόρησε τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία, στην οποία -όπως υποστήριξε- ιδιαίτερος ρόλος έχει ανατεθεί, στην δημόσια τηλεόραση. Ο κ. Γερουλάνος, επισήμανε, ότι η ΕΡΤ, μπορεί να μην έχει επιτελέσει πλήρως τον ρόλο της, αλλά, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για μονομέρεια.

    Υπάρχει διάθεση και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ να αρχίσει ένας νέος διάλογος για τον ρόλο της κρατικής τηλεόρασης, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντικό να αξιοποιηθεί κάθε πρόταση που θα μπορούσε να κάνει καλύτερη την ΕΡΤ και εξέφρασε την ελπίδα να ανταποκριθούν τα κόμματα. Ο κ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στην ΕΡΤ κάνοντας λόγο για ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία, με αφορμή ντοκιμαντέρ και εκπομπές που είχαν ως θέμα τους την πτώση του "Τείχους του Βερολίνου".

    Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή αναλυτικότερα Τη διαβεβαίωση ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις ώστε να γίνει αντικειμενική και αμερόληπτη η ειδησεογραφία στην Δημόσια Τηλεόραση, αλλά και να υπάρξει ποιοτική βελτίωση των εκπομπών και των προγραμμάτων της, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

    Ταυτοχρόνως, έκανε λόγο για ανούσιες προεκλογικές προσπάθειες και μικροκομματικά παιχνίδια των δημόσιων καναλιών, από ανθρώπους πίσω και μπροστά από το γυαλί, για να διασυρθεί το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, αποδίδοντας τις σε μία «δημοσιοϋπαλληλική αγωνία να ικανοποιηθούν στενόμυαλα κομματικά αφεντικά».

    Απαντώντας, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, ο οποίο κατηγόρησε τα κρατικά κανάλια για ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία σε βάρος του κόμματος του, ο υπουργός Πολιτισμού ζήτησε συγκεκριμένα παραδείγματα και όχι γενικόλογες καταγγελίες «για να τις συζητήσουμε και να διορθώσουμε όπου γίνονται λάθη».

    «Είμαι ο πρώτος που θα συμφωνούσα ότι η Ελληνική Τηλεόραση έχει πολύ δρόμο να διαβεί μέχρι να γίνει ένα κανάλι με απόλυτα αμερόληπτες ειδήσεις», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Πολλές φορές κι εγώ παρακολουθώντας τη ΝΕΤ και την ΕΤ-1 και πόσο μάλλον την ΕΤ-3 -τα προηγούμενα χρόνια- αναρωτιόμουν γιατί πληρώνω το τέλος, για να παρακολουθώ μία εντελώς ανούσια προσπάθεια του καναλιού να διασύρουν και το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του. Αναρωτιόμουν ποιοι θεωρούσαν ότι αυτό έκανε καλό στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ακόμη πιο στενόχωρο από αυτό το μικροκομματικό παιχνίδι είναι και το γεγονός ότι υπηρετήθηκε όχι μόνο από ανθρώπους που δουλεύουν τις ειδήσεις πίσω από το γυαλί, αλλά και μπροστά. Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών απέδειξε ότι είναι εντελώς ανούσια μία τέτοια προσπάθεια και ότι είναι περισσότερο αποτέλεσμα μίας δημοσιοϋπαλληλικής αγωνίας να ικανοποιήσουν στενόμυαλα κομματικά αφεντικά, παρά μία ουσιώδους προσπάθειας να στηρίξει τη ΝΔ».

    "...Η Ελληνική Τηλεόραση μπαίνει σε μια νέα εποχή..."

    Πάνος Γερουλάνος Υπουργός Πολιτισμού

    Ο κ. Γερουλάνος, έδωσε έμφαση στον σημαντικό ρόλο που έχει αλλά και πρέπει να διαδραματίζει η Κρατική Τηλεόραση, η οποία κοστίζει -όπως είπε- στον Έλληνα φορολογούμενο, συμπληρώνοντας ότι «εδώ είναι και το μεγάλο διακύβευμα που έχουμε μπροστά μας. Ειδικά τώρα, που η Ελληνική Τηλεόραση μπαίνει σε μία νέα εποχή με ένα νέο Δ.Σ. και με τη διάθεση να μπει σε έναν τέτοιο ουσιαστικό διάλογο για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη, είναι πάρα πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες».

    Από την πλευρά του, ο κ. Χαλβατζής κατηγόρησε τον υπουργό ότι δεν απάντησε επί της ουσίας των καταγγελιών του, ενώ υποστήριξε ότι και πολλές και πυκνές και συχνές, υπήρξαν παρεμβάσεις και δραστηριότητες των κρατικών καναλιών κατά του Κομμουνιστικού κόμματος.

    Στο σημείο αυτό ανέφερε σειρά «αντικομουνιστικών προγραμμάτων και εκπομπών», προσθέτοντας ότι «η διεθνής και η ελληνική εμπειρία απέδειξαν ότι ο αντικομουνισμός είναι ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο για να χτυπά και να χειραγωγεί το εργατικό κίνημα». Ακόμα, υποστήριξε ότι και η Ε.Ε. έχει καθορίσει επίσημα την πολιτική της ως αντικομμουνιστική, επιδιώκοντας την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. «Βεβαίως η Κρατική Τηλεόραση θα μπορούσε να παίξει ένα πολύ σπουδαίο παιδαγωγικό ρόλο κι εμείς έχουμε κάνει επανειλημμένα προτάσεις», κατέληξε ο κ. Χαλβατζής.

    «Θα με βρείτε παντού σύμμαχο σε ο,τιδήποτε θέλετε να συζητήσουμε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οφείλει να έχει η κρατική τηλεόραση», ανταπάντησε ο υπουργός Πολιτισμού και αναφέρθηκε ονομαστικά σε «πολύ καλές εκπομπές», που έχουν γίνει κατά καιρούς στην ΕΡΤ.

    Ταυτοχρόνως, καυτηρίασε το γεγονός ότι «η κρατική τηλεόραση εισήγαγε παιδικές εκπομπές από το εξωτερικό και μέχρι προσφάτως υποστήριζε ότι μέρος του παιδαγωγικού της προγράμματος, ήταν κινούμενα σχέδια από το εξωτερικό».

    «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά, πρέπει να συνεργαστούμε. Σας διαβεβαιώ ότι ως υπουργείο, έχουμε κάθε καλή διάθεση να τις κάνουμε και είμαι στη διάθεσή σας. Ελπίζω και στη δική σας συμβολή», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

    ΠΗΓΕΣ: NET-105,8 / NET / ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30978

    [04] Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη σορό του Τ.Παπαδόπουλου

    Παρασκευη, 18 12 2009 13:35

    Μια βδομάδα από τη σύληση του τάφου του τέως Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και την εξαφάνιση της σορού του, η κυπριακή Αστυνομία θα χρησιμοποιεί από σήμερα εξειδικευμένο λογισμικό σύστημα για τη διευκόλυνση των ερευνών της. Με το λογισμικό σύστημα θα γίνεται επεξεργασία και αξιολόγηση των πληροφοριών που διαβιβάζονται στην Αστυνομία. Σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος πρόσθεσε ότι από σήμερα θα λειτουργεί αίθουσα διαχείρισης σοβαρών συμβάντων. Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία αποτάθηκε σε προηγμένες χώρες από τις οποίες ζήτησε βοήθεια, ενώ σημείωσε, δεν αποκλείεται να μετακληθούν στην Κύπρο και ανακριτές από το εξωτερικό.

    Είπε επίσης ότι την τελευταία βδομάδα έγιναν έρευνες σε χώρους, στους οποίους ενδεχομένως να έχει ταφεί η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά δεν προέκυψε οτιδήποτε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30965

    [05] ΓΣΕΕ: Συνεδρίαση και εντάσεις

    Παρασκευη, 18 12 2009 15:19

    Συνεδρίασε σήμερατο γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, με στόχο τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου της συνομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

    "Τις τελευταίες ημέρες ο δημόσιος πολιτικός διάλογος ενίοτε μετατρέπεται σε απροκάλυπτη πίεση για την άσκηση αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής με επώδυνα μέτρα τα οποία αφορούν στις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας (πάγωμα μισθών, κατάργηση αφορολόγητου, κατάργηση δώρου, κ.ά.). Αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικές δυνάμεις και εργοδοτικοί φορείς έχουν αποδοθεί σ' ένα μπαράζ να «μπολιάσουν» την κοινή γνώμη ότι απαιτούνται τέτοια μέτρα και να εξωθήσουν την κυβέρνηση να μην αντιστοιχηθεί με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά να εφαρμόσει τις προτάσεις της νέο-συντηρητικής αντιπολίτευσης δηλαδή, αυτές που αντιστοιχούνται με την ασκούμενη πολιτική από την Ε.Ε. η οποία κυριαρχείται από συντηρητικές και νέο-φιλελεύθερες δοξασίες οι οποίες έχουν φέρει την οικονομία της Ευρώπης στην ύφεση και την παρακμή.

    Αποκρούουμε κατηγορηματικά τις απόψεις που ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα «αλά Ιρλανδία» σε βάρος των μη εχόντων και μη κατεχόντων. Είναι οι ίδιες φωνές -σε Ελλάδα και Ευρώπη- που το 2003 -2004 είχαν εκστασιαστεί με το περίφημο «Ιρλανδικό θαύμα», το οποίο είχε οικοδομηθεί στη φθηνή, επισφαλή και ελαστική εργασία και στη μηδαμινή φορολόγηση των επιχειρήσεων και των κερδών οδηγώντας στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης".

    Προϋπολογισμός και συλλογική σύμβαση

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό τόνισε ότι: "Η αύξηση των δαπανών για την παιδεία, υγεία και του προϋπολογισμού δημόσιων επενδύσεων είναι επίσης οικονομικά αποτελεσματική και κοινωνικά επιθυμητή και χρήσιμη για τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι αρκετή για να νιώσει ο Έλληνας εργαζόμενος την ασφάλεια από την ενίσχυση της ποιότητας των κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας. Η περαιτέρω αύξηση των δαπανών αυτών αποτελεί επίσης κριτήριο της αξιοπιστίας της νέας Κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζόμενους".

    Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε: "Στα αρνητικά του νέου Προϋπολογισμού θα συμπεριελάμβανα την εισπρακτική λογική διαχείρισης των έμμεσων φόρων και των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Η δυσμενής δημοσιονομική πραγματικότητα δημιουργεί ένα υπόβαθρο ανοχής, αλλά σε καμία περίπτωση η δημοσιονομική πολιτική της χώρας δεν μπορεί να ασκείται βάσει συγκυριακών αντιδράσεων που πάντα πλήττουν τους εργαζόμενους και τα χαμηλά εισοδήματα. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για τη δημοσιονομική μετάβαση της χώρας σε ένα νέο, διαφανές, σύστημα κατάρτισης και εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

    Η «Αχίλλειος πτέρνα» του νέου Προϋπολογισμού είναι η πραγματοποίηση των προσδοκιών για τα δημόσια έσοδα. Η άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά αναγκαία για την αντιμετώπιση της τεράστιας φοροδιαφυγής και την εμπέδωση αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης".

    Tέλος o κ. Παναγόπουλος έθεσε σα στόχους "την κατάργηση των Ν. 3429 (για τις ΔΕΚΟ), Ν.3385 (για τις εργασιακές σχέσεις και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας), των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Πετραλιά και ο σεβασμός της συλλογικής αυτονομίας, των ΣΣΕ και των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας». Επίσης για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας τόνισε πως: "Στη φετινή σύμβαση τα κριτήριά μας πρέπει να είναι κοινωνικά και να στοχεύουν στην ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος των νεο-εισερχομένων στην «αγορά» εργασίας, στους αμειβόμενους με το «μισθό ασφαλείας», τους νέους και τις νέες που βιώνουν το απαράδεκτο καθεστώς των ευέλικτων, ανασφαλών και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας".

    Εντάσεις και αποχωρήσεις

    Ο κ. Παναγόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΜΕ ότι διασπά την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ αποκάλεσε μέλη του ΠΑΜΕ επαγγελματικούς έμμισθους τραμπούκους.

    Η παράταξη του ΠΑΜΕ κατηγόρησε τη ΓΣΕΕ για συνδικαλιστική απραξία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος χαρακτήρισε απεργοσπάστη τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τον κατηγόρησε ότι έβγαλε παράνομη τη χτεσινή απεργία, πριν από τα δικαστήρια.

    "Στις πρώτες 70 μέρες η κυβέρνηση φαίνεται ότι ξόδεψε γρήγορα το αποθέματα ανοχής ή και των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει. Και είναι πλέον γεγονός ότι μεγάλος μέρος των πολιτών έχοντας φτάσει στα όρια του δεν είναι διατεθειμένοι να γίνει στο ίδιο έργο θεατές. Καμιά κυβερνητική εναλλαγή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα ως μαξιλαράκι για να νομιμοποιήσει για άλλη μια φορά νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Δεν μπορεί πια να ακινητοποιήσει τις σκέψεις τους, δεν μπορεί να τους τρομοκρατεί", τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γαβρίλης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης που πρόσκειται στο ΣΥΝ. Συνεχίζοντας ζήτησε: "Να προτείνουμε ως βασικές αιχμές τη γενναία αύξηση του κατώτερου ποσού με διορθωτικό ποσό 200 ευρώ με πρόσθετη αναπροσαρμογή στη βάση του πληθωρισμού έτσι ώστε τα επόμενα τρία χρόνια να εξομοιωθεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα".

    Είδηση: 30972

    [06] Siemens: Καταθέσεις για τη δίωξη Ν. Ζαγοριανού

    Παρασκευη, 18 12 2009 14:31

    Στο Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Εφετών βρέθηκε σήμερα ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, για την υπόθεση της Siemens. Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, κατηγορίες που αφορούν σε χειρισμούς του στην υπόθεση αυτή. Κυρίως οι χειρισμοί του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ήταν αυτοί που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή.

    Προσήλθαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γιάννης Σακελάκος, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς και ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου - ο οποίος δήλωσε ότι είναι πρωτοφανές να διώκονται δικαστές για ενέργειες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπου Αθανασίου.

    Επιστολή Παπανικολάου

    Την ίδια ώρα με επιστολή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην προϊστάμενος επιθεώρησης δικαστηρίων Ιωάννης Παπανικολάου, καταγγέλλει κύκλωμα προστασίας του πρώην ανακριτή της Siemens Νίκου Ζαγοριανού.

    Ιδιαίτερα επικριτικός είναι ο κ. Παπανικολάου προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα επειδή δεν του κοινοποίησε την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει εναντίον του ο ανακριτής Ζαγοριανός προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, δικαίωμα που δεν στερήθηκε-όπως αναφέρει-ούτε επί χούντας. Επίσης κατηγορεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ότι επιχείρησε να του αφαιρέσει τον πειθαρχικό φάκελο που είχε σχηματίσει κατά του Ν.Ζαγοριανού σε μια προσπάθεια φίμωσης ώστε να μην εκφέρει την τελική του κρίση.

    Είναι χαρακτηριστική η έκφραση του κ. Παπανικολάου ότι προσέκρουσε "σε σκληρό και αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας του ελεγχόμενου και του ανακριτικού του έργου", ζητώντας από τη δικαιοσύνη να αποκαλύψει ποιοί παρείχαν την κάλυψη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30968

    [07] Καταγγελίες για κακοποίηση βρέφους

    Παρασκευη, 18 12 2009 13:36

    Αγοράκι μόλις 5 μηνών μεταφέρθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι από βρεφονηπιακό σταθμό στο παιδιατρικό τμήμα ιδιωτικής κλινικής με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς φέρει κατάγματα στα κάτω και άνω άκρα και αιμορραγία στο κεφάλι. Οι γονείς του κατηγορούν για την κακοποίηση τους υπευθύνους του σταθμού.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 30966


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 December 2009 - 17:51:04 UTC