Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Πρωθυπουργού για τη διαφθορά
  • [02] Σήμερα η απόφαση για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα
  • [03] Προβλήματα από τη βροχή στη Θεσσαλονίκη - Χιόνια στα ορεινά της Κοζάνης- Φλώρινας
  • [04] Μπράουν και Σαρκοζί εναντίον τραπεζιτών
  • [05] Θρυλική πρόκριση στους 16
  • [06] Έτοιμος για το Νόμπελ ο Ομπάμα
  • [07] N. Γκρούεφσκι: Ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη εξεύρεση λύσης

    [01] Παρέμβαση Πρωθυπουργού για τη διαφθορά

    Πεμπτη, 10 12 2009 10:35

    Την συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενότητα και συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια κρίσιμη φάση με χρονίζοντα προβλήματα που έχουν σχέση με μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας και επιβαρύνσεις στους προϋπολογισμούς. Τόνισε την ανάγκη εθνικής συστρατευσης για να λυθούν τα προβλήματα από κοινού και να πάει η Ελλάδα μπροστά γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για εθνική ανάγκη να συμφωνήσουν όλοι σε μία εκστρατεία κατά της διαφθοράς, και όχι μόνο να συζητούν, αλλά και να πάρουν αποφάσεις.

    Μέτρα για τη διαφάνεια

    Δέσμη μέτρων για τη διαφάνεια αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

    Το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες , προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνονται θεσμικά θέματα, η οικονομική κρίση, το ζήτημα της απασχόλησης, η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι εξωτερικές σχέσεις.

    Οι «27» αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εγκρίνουν τα συμπεράσματα του πρόσφατου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για τις σχέσεις της Ε.Ε. τόσο με την Τουρκία όσο και με την ΠΓΔΜ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Συνάντηση πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια Είδηση: 30668

    [02] Σήμερα η απόφαση για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα

    Πεμπτη, 10 12 2009 08:56

    Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Οι εργαζόμενοι ζητούν μονιμοποίηση ή προσαύξηση της μοριοδότησης των συμβασιούχων. Στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν σωρευτεί περισσότεροι από 5.000 τόνοι απορριμμάτων. Το βασικό αίτημα των απεργών για μοριοδότηση υποστηρίζεται ομόφωνα από την ΚΕΔΚΕ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, επισημαίνει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζει τα αιτήματά τους αντισυνταγματικά και άδικα έναντι άλλων πολιτών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Αδιέξοδο με τα σκουπίδια που πνίγουν την Αθήνα

    Είδηση: 30663

    [03] Προβλήματα από τη βροχή στη Θεσσαλονίκη - Χιόνια στα ορεινά της Κοζάνης- Φλώρινας

    Πεμπτη, 10 12 2009 09:09

    Προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων παρατηρούνται από το πρωί στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που συνεχίζεται από την Τετάρτη το απόγευμα . Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν σε περιοχές περιφερειακά της πόλης, όπως το Πλαγιάρι και οι ισχυροί άνεμοι. Η αποκατάσταση των βλαβών αναμένεται να γίνει άμεσα ενώ συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκοψαν κορμούς δέντρων στις ανατολικές περιοχές της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, κλειστή παραμένει η παραλίμνια επαρχιακή οδός από τη Ρεντίνα προς τη Βόλβη καθώς στο οδόστρωμα έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά. Η κίνηση διεξάγεται ομαλά μέσω της Εγνατίας οδού.

    Χιόνια στα ορεινά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

    Νωρίτερα το πρωί το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε προειδοποίηση για την επικράτηση ανέμων έντασης 8 και 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό Κόλπο.

    Στο μεταξύ, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, χωρίς μέχρι στιγμής, να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων.

    Οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) έκλεισαν ενώ ομαλά διεξαγότων μέχρι νωρίς το πρωί, η κίνηση των οχημάτων προς το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου, τόσο από τη Βέροια όσο και από τη Νάουσα.

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται και η κίνηση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό «3-5» Πηγάδια, στο όρος Βέρμιο.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 30664

    [04] Μπράουν και Σαρκοζί εναντίον τραπεζιτών

    Πεμπτη, 10 12 2009 09:49

    Την επιβολή έκτακτου φόρου στα μπόνους που δίνουν οι τράπεζες στα στελέχη τους, ζητούν με άρθρο που συνυπογράφουν και δημοσιεύεται στην έγκριτη Wall Street Journal, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν. "Πιστεύουμε ότι μία έκτακτη φορολόγηση των μπόνους που δίνονται θα πρέπει να εξετασθεί ως προτεραιότητα, δεδομένου ότι τα μπόνους για το 2009 θα πρέπει να θεωρηθούν ως αποτέλεσμα της κρατικής υποστήριξης στο τραπεζικό σύστημα" τονίζουν χαρακτηριστικά και προτείνουν καλύτερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής ώστε να γίνουν διορθώσεις στις διεθνείς ανισορροπίες.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: For Global Finance, Global Regulation Είδηση: 30665

    [05] Θρυλική πρόκριση στους 16

    Πεμπτη, 10 12 2009 00:01

    Σπύρος Αμπελάκης

    Ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια τη νίκη με 1-0 στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη» απέναντι στην Άρσεναλ στον αγώνα για την τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου και προκρίθηκε πανάξια στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ ως 2η στον 8ο όμιλο και θα περιμένει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου για να μάθει τον αντίπαλό του στην επόμενη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν έξυπνα απέναντι στους Άγγλους - που κατέβηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους - προσέχοντας τα νώτα τους και μετά το πρώτο "αναγνωριστικό" 20λεπτο επέβαλαν το δικό τους ρυθμό στον αγώνα και με περίσσια ψυχή και πάθος πήραν τη νίκη με γκολ του Λεονάρντο στο 47΄ κάτω από τις έντονες επευφημίες των οπαδών του Ολυμπιακού στις εξέδρες του «Καραϊσκάκη».

    Ο Ζίκο πολύ σωστά φρόντισε να «θωρακίσει» στα μετόπισθεν την ομάδα του αφού απέναντι ο Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να μην κατέβασε τους βασικούς του παίκτες, όμως αυτοί που έπαιξαν έτρεχαν ακατάπαυστα επί 90 λεπτά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και δημιούργησαν πολλούς "πονοκεφάλους" στην εστία του Νικοπολίδη που σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές επεμβάσεις για να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα.

    Περισσότερα στο news.ert.gr/sports

    Είδηση: 30662

    [06] Έτοιμος για το Νόμπελ ο Ομπάμα

    Πεμπτη, 10 12 2009 10:31

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα Πέμπτη στη Νορβηγία για να παραλάβει το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ζωντανά πλάνα από το αεροπλάνο να προσγειώνεται με ασφάλεια στο κυριότερο αεροδρόμιο του Όσλο. Ο Ομπάμα είναι ο τρίτος εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά το Θίοντορ Ρούσβελτ και το Γούντρο Γουίλσον, που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο. Ο Τζίμι Κάρτερ τιμήθηκε με το βραβείο δύο δεκαετίες μετά την περίοδο προεδρίας του. Άλλοι προβεβλημένοι τιμηθέντες με Νομπέλ Ειρήνης είναι ο Νέλσον Μαντέλα, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η Μητέρα Τερέζα. Ο Ομπάμα είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ και τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας και στη συνέχεια να παραλάβει το βραβείο στη διάρκεια τελετής, που θα ξεκινήσει στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30667

    [07] N. Γκρούεφσκι: Ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη εξεύρεση λύσης

    Πεμπτη, 10 12 2009 10:24

    Ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, επέρριψε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολαν Γκρούεφσκι. Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη, ανέφερε ότι "μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν ήθελε να βρεθεί λύση. Έθετε τέτοιους όρους, που καμία κυβέρνηση και κανείς πολιτικός, από την άλλη μεριά, δεν θα μπορούσε να τους αποδεχτεί" ."Είπα ευθέως και στον κ. Παπανδρέου ότι καμία κυβέρνηση, τα επόμενα 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια αιτήματα και όρους" πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας θα συνεχιστούν.

    Για την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων

    Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ είπε ότι το θέμα για τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της ΠΓΔΜ θα επανέλθει τους επόμενους έξι μήνες.

    Πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για τη χώρα του, καθώς, όπως σημείωσε, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για λήψη σχετικής απόφασης.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 30666


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 December 2009 - 9:52:18 UTC