Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας
  • [02] Στην Πάτρα για τον Άγ. Ανδρέα ο Πρωθυπουργός
  • [03] ΣΥΝ: Απάντηση Ανανεωτών σε Α. Αλαβάνο
  • [04] Συγκοινωνιακός κόμβος ο σταθμός του Νομισματοκοπείου
  • [05] Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα
  • [06] Εμπρηστικές επιθέσεις κατά του Τύπου στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «Όλοι σήμερα αποτελούμε την ενιαία, την μεγαλύτερη και καλύτερη ΝΔ.»
  • [08] Σύνοδος Ε.Ε για την κοινή αγροτική πολιτική
  • [09] Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
  • [10] Ναι στο εμβόλιο της νέας γρίπης λένε οι πνευμονολόγοι
  • [11] Συνάντηση Παπούλια με WWF - Greenpeace, ενόψει Κοπεγχάγης
  • [12] Συνομιλίες Δ. Δρούτσα - Μ. Κυπριανού
  • [13] Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Πρέπει να φτιάξουμε σύντομα τα του οίκου μας και η ΝΔ να ασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρα πολύ
  • [14] Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: «Υπάρχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και ισχυρή εντολή, η οποία είναι εγγυητής για την ενότητα, «αλλάξτε τα όλα.»
  • [15] Συνάντηση Παπακωνσταντίνου - ΚΕΔΚΕ
  • [16] Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί

    [01] Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας

    Δευτερα, 30 11 2009 14:43

    Σημαντικές δηλώσεις για τις οικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια εκδήλωσης του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα η "Ώρα της ελληνικής οικονομίας". Κατηγορηματικοί πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεωκοπίας για την Ελλάδα, ήταν τόσο ο επίτροπος της ΕΕ Χοακίν Αλ Μούνια, όσο και ο πρόεδρος του Γιουρογκρουπ Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλόντ Τρισέ. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση.

    Σημεία της ομιλίας του κ. Παπακωνσταντίνου

    "Τις τελευταίες ημέρες έγιναν και κερδοσκοπικά παιχνίδια και αναλύσεις που αδικούν τη χώρα. Αδικούν τον παραγωγικό τομέα, τον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και μία κυβέρνηση 50 ημερών που έχει διάθεση για μεγάλες τομές. Η χώρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι και χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις και δεν πρόκειται να είναι ανεκτές οι "περίεργες σχέσεις πολιτείας, οικονομίας και Μέσων".

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει πολύ μεγάλα μέτωπα τομών και αλλαγών όπως:

    Την εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος με ένα νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάρτιο στη Βουλή. Χαρακτήρισε απαράδεκτο τα δημόσια έσοδα να είναι στην Ελλάδα κατά 5 μονάδες χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να γίνουν σημαντικές τομές και στον τρόπο ελέγχου διασταυρώσεων και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

    Την αλλαγή στο σύστημα των δημοσίων δαπανών οι οποίες είναι στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά παράλληλα είναι τελείως αναποτελεσματικές. Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό θα είναι ο προϋπολογισμός προγραμμάτων.

    Με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος ο διάλογος για το οποίο έχει ξεκινήσει και είναι πάρα πολύ δύσκολος γιατί ενέχει μεγάλες συγκρούσεις.

    Η σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων ως βόμβα όχι μόνο δημοσιονομική αλλά και για τη χορήγηση των συντάξεων στο μέλλον.

    Η διεθνής κρίση και η ύφεση έφεραν στην επιφάνεια τις πραγματικές διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας που κρύβονταν επί σειρά ετών. Αυτές είναι ένα σπάταλο κράτος που δεν εξυπηρετεί τους πολίτες, μια γραφειοκρατία που εμποδίζει τις επενδύσεις και ένας κοινωνικός ιστός που δεν διαδραματίζει το ρόλο του. Το σημερινό αναπτυξιακό πρότυπο έκλεισε τον κύκλο του και χωρίς μεταφορά πόρων στην πράσινη ανάπτυξη η Ελλάδα θα συνεχίσει να χάνει μερίδιο στις διεθνείς αγορές. Κύρια κινητήρια δύναμη, σε αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης πρέπει να είναι ο ιδιωτικός τομέας.

    Η κυβέρνηση, δίνει ένα σαφές στίγμα αλλαγών και με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή και με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβληθεί τον Ιανουάριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα είναι ο "Οδικός Χάρτης" για τις μεγάλες αλλαγές και κάλεσε φορείς και επιχειρηματικό τομέα να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια".

    Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Γουολ Στριτ Τζέρναλ, αναφέρει ότι: "Αυτό που η Ελλάδα έχει ανάγκη από τους εταίρους της είναι ουσιαστικά μια άρση της δυσπιστίας". Στο ίδιο άρθρο ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει κατηγορηματικά ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν υπογραμμίζοντας ότι οι πραγματικές αλλαγές χρειάζονται χρόνο, η αναστήλωση της ελληνικής αξιοπιστίας δε θα γίνει εν μία νυκτί και ότι οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται σήμερα θα παράγουν αποτελέσματα στο μέλλον.

    "Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία και αδράνεια, επιβάλλονται άμεσες κινήσεις για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό και την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Επίσης η κ. Κατσέλη επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ενώ σύντομα θα διαμορφωθεί νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ισχύσει από το 2010.

    Παρέμβαση Γ. Παπαθανασίου

    Μιλώντας ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, αναφέρθηκε τόσο στην περίοδο που αντιμετώπισε ο ίδιος, όσο και στις τρέχουσες εξελίξεις.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου: "Ο βασικός λόγος για τα δημοσιονομικά προβλήματα και την αύξηση του κόστους του δανεισμού, είναι η είσοδος της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η οικονομία μας δεν έχει διαρθρωτικά προβλήματα. Όσο και αν ορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ θέλουν να εμφανίσουν ότι για όλα φταίει η κακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πραγματικότητα είναι πως όλες οι χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας της διεθνούς κατάστασης".

    Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σαν αντιπολίτευση έδινε ευχάριστες υποσχέσεις υποστηρίζοντας μάλιστα ότι "λεφτά υπάρχουν", καταλογίζοντάς του ανεύθυνη πολιτική και ως κυβέρνηση, λέγοντας: "Αντί η νέα κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ακυρώνει το νέο Υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σήμερα δίπλα μας και τον οποίο εκτιμώ, με μια παρέμβασή του στη Βουλή, εκπροσωπώντας το κόμμα του, πετυχαίνει να ανατρέψει την εισοδηματική πολιτική. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον αποδοκιμάζει δημοσίως και τηλεοπτικώς. Και ο Πρόεδρος της Βουλής τον επικρίνει για ανακολουθία προεκλογικών υποσχέσεων και κυβερνητικών αποφάσεων, ως προς το θέμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων. Και όλα αυτά, προτού καν ο Υπουργός τολμήσει να πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις".

    Αντιδράσεις

    Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: "Εντελώς περιττές είναι οι "συμβουλές" του Αμερικανού πρέσβη υπέρ της ελαστικής εργασίας και της φοροαπαλλαγής του κεφαλαίου αφού σ' αυτή την κατεύθυνση και με ιδιαίτερο ζήλο εργάζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως προηγούμενα και αυτή της ΝΔ. Άλλωστε οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί αξιοπιστίας της οικονομίας και περί ανταγωνιστικότητας είναι η ανταπόκριση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για υψηλότερη κερδοφορία, δηλαδή για ακόμα φθηνότερη από την ήδη φθηνή εργατική δύναμη. Η δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, καθώς και η βαθειά κρίση που πλήττει τον καπιταλισμό, αποκαλύπτουν πόσο ξεπερασμένος και επικίνδυνος είναι για τους εργαζόμενους".

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ.κ. Αλμούνια και Γιούνκερ για την Ελληνική Οικονομία, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε: "Η τυπική διαδικασία της χρεοκοπίας φυσικά είναι αδύνατη. Η ουσιαστική είναι, όμως, απολύτως ορατή. Πρέπει να βρούμε το πολιτικό θάρρος, κυβέρνηση και κόμματα, να θεσπίσουμε μια συνεκτική πολιτική μακριά από λαϊκισμούς και στείρους λαρυγγισμούς".

    O Π. Σκουρλέτης, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, δήλωσε: "Πριν λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός μίλησε πρώτος απ' όλους για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Με αυτή του τη δήλωση συνέβαλε στη διαμόρφωση του ανάλογου κλίματος για να εκδηλωθεί μια διεθνής κερδοσκοπική επίθεση εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα δια στόματος του κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να ανασκευάσει. Η αλήθεια είναι, ότι η κυβέρνηση θέλοντας να εφαρμόσει μια βαθιά αντικοινωνική και κατ' ουσίαν νεοφιλελεύθερη πολιτική, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα κατατρομοκράτησης της κοινωνίας για κάμψει τις αντιστάσεις της. Όσο όμως, δεν διανοείται να αμφισβητήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και το σημερινό νεοφιλελεύθερο εποικοδόμημα που κυριαρχεί στην ΕΕ θα παραμένει όμηρος των νεοφιλελεύθερων συντηρητικών πολιτικών. Αυτές οι πολιτικές σήμερα μεταφράζονται σε μια ακόμα μεγαλύτερη ύφεση για την ελληνική οικονομία αλλά και ωθούν στην ανέχεια και στην απελπισία ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας".

    Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Βουτιά στα χρηματιστήρια σε Ντουμπάι-Αμπού Ντάμπι

    Είδηση: 30190

    [02] Στην Πάτρα για τον Άγ. Ανδρέα ο Πρωθυπουργός

    Δευτερα, 30 11 2009 12:53

    Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες για να ανταπεξέλθει των δυσκολιών και είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των πολιτών, τόνισε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Πάτρα, στην μνήμη του Αγίου Ανδρέα. Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε το Δημαρχείο και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

    Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Ανδρέα παρέστη τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός στην Πάτρα.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και κομματικά στελέχη του νομού, προσκύνησε την τιμία κάρα του πολιούχου Αγίου Ανδρέα και ακολούθησε τη λιτανεία στους δρόμους της πόλης.

    Το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα "Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας", που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΥΝ: Απάντηση Ανανεωτών σε Α. Αλαβάνο &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Συνάντηση Παπακωνσταντίνου - ΚΕΔΚΕ

    Είδηση: 30184

    [03] ΣΥΝ: Απάντηση Ανανεωτών σε Α. Αλαβάνο

    Δευτερα, 30 11 2009 14:22

    Πολιτική απάντηση στα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Αλέκος Αλαβάνος στην 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού και με σημερινή ανακοίνωση χαρακτηρίζει "διχαστική, αντισυνασπισμική και υβριστική για την ανανεωτική αριστερά την παρέμβαση αυτή, η οποία υπαγορεύεται, από προφανείς σκοπιμότητες".

    Βολές όμως δέχεται και η ηγεσία του συνασπισμού, στην οποία καταλογίζουν παραβίαση των αποφάσεων της κεντρικής πολιτικής επιτροπής και συναίνεση σε αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούν σε ρευστοποίηση του Συνασπισμού.

    Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας

    "Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τη σοβαρή κρίση και τα αδιέξοδα του σχήματος.

    Ερήμην της πολιτικής συγκυρίας, σε μια ατέρμονη και εσωστρεφή οργανωτίστικη συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στη βαθμιαία μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα με επιλογές κορυφών που δεν ικανοποιούν καμία πλευρά.

    Οφείλουμε κατηγορηματικά να υπενθυμίσουμε ότι ως μέλη του ΣΥΝ έχουμε την κάρτα μέλους του κόμματός μας και δεν είμαστε ούτε προτιθέμεθα να γίνουμε μέλη άλλου κόμματος.

    Εκφράζουμε απ΄ αυτή την άποψη την αντίθεσή μας με την ηγεσία του ΣΥΝ, η οποία, κατά παραβίαση των αποφάσεων της ΚΠΕ, προχώρησε στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σε συμφωνίες που ρευστοποιούν του ΣΥΝ.

    Επιμένουμε στην ανάγκη επανακαθορισμού των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και διεύρυνσης των συμμαχιών μας προς τον χώρο των αριστερών σοσιαλιστών και των Οικολόγων -Πράσινων.

    Σε κάθε περίπτωση η εξωστρεφής δράση με την αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση και ένα εναλλακτικό σχέδιο για την κοινωνία αποτελούν τα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα για το κόμμα μας.

    Τέλος η διχαστική, αντισυνασπισμική και υβριστική για την ανανεωτική αριστερά παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου, η οποία υπαγορεύεται από προφανείς σκοπιμότητες, προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές του κόμματός μας και της ανανέωσης του αριστερού κινήματος. Ο Αλέκος Αλαβάνος, αρκετά αργά βέβαια, περνάει την παιδική αρρώστια του κομμουνισμού: Τον αριστερισμό.

    Η Ανανεωτική Πτέρυγα καλεί τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μακριά από λαϊκισμούς και αριστερισμούς, για μια νέα πορεία του ΣΥΝ με κύριο μέλημα τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας".

    Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής: "Η ομιλία του Αλ. Αλαβάνου ήταν μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Μετά από μια πολύμηνη απουσία και πλήρη αποχή από τις τελευταίες εκλογές, αποτελεί επί της ουσίας, πλήρη μεταστροφή σε όσα ήξερε ο κόσμος ότι συμβολίζει και εκφράζει ο Αλ. Αλαβάνος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που είδα είναι τον Αλ. Αλαβάνο να επιτίθεται με σφοδρότητα στο διάδοχό του στην προεδρία του Συνασπισμού, που ο ίδιος πρότεινε, να επιτίθεται στο κόμμα του, το Συνασπισμό, που τον τίμησε για δεκαετίες με τα ύπατα αξιώματα, και να επιτίθεται και στην πολιτική που ο ίδιος ακολούθησε για χρόνια, όσο ήταν στο τιμόνι".

    Σχετικά άρθρα:ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίο μητρώο μελών,ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμηρή ομιλία Α. Αλαβάνου

    Συνομιλίες Δ. Δρούτσα - Μ. Κυπριανού&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Στην Πάτρα για τον Άγ. Ανδρέα ο Πρωθυπουργός

    Είδηση: 30189

    [04] Συγκοινωνιακός κόμβος ο σταθμός του Νομισματοκοπείου

    Δευτερα, 30 11 2009 16:25

    Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να μεταφερθούν δέκα με δώδεκα αφετηρίες λεωφορείων από τον σταθμό "Εθνική Αμύνης" στον σταθμό του "Νομισματοκοπείου", ο οποίος μετατρέπεται πλέον σε μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο. Ως το τέλος του νέου χρόνου αναμένεται να παραδοθούν όλοι οι νέοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ που τώρα είναι υπό κατασκευή.

    Ένας από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους του λεκανοπεδίου θα λειτουργεί σε λίγες ημέρες στον σταθμό του "Νομισματοκοπείου" όπου θα μεταφερθούν οι περισσότερες από τις αφετηρίες των λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται έναντι του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

    Ως το τέλος του 2010 θα παραδοθούν σταδιακά όλοι οι νέοι σταθμοί που κατασκευάζονται στις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ στα δυτικά και τα νότια προάστια της Αθήνας. Ορισμένοι από αυτούς, όπως του Περιστερίου, αποτελούν αφορμή και για μεγάλες αναπλάσεις.

    Στον Ελαιώνα, η κατασκευή του μεγάλου αμαξοστασίου των συρμών του ΜΕΤΡΟ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και στην επιφάνεια του σταθμού σχεδιάζεται να μεταφερθεί από τον Κηφισό ο σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων. Δίπλα από τον σταθμό του "Κεραμικού" θα λειτουργεί -μέχρι το τέλος του χρόνου- ακόμα ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης των Ι.Χ..

    Η γραμμή 4 που συνδέσει το κέντρο της Αθήνας με το Γαλάτσι και τον Παράδεισο Αμαρουσίου επανασχεδιάζεται ώστε να συμπεριλάβει κι άλλες περιοχές, όπως είναι ο Βύρωνας και η Καισαριανή. Η μελέτη για τη γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει η δημοπράτησή της.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

    Εμπρηστικές επιθέσεις κατά του Τύπου στη Θεσσαλονίκη &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί

    Είδηση: 30198

    [05] Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

    Δευτερα, 30 11 2009 18:01

    Πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη της πολυμερούς ελληνορωσικής διμερούς συνεργασίας θα προσδώσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Οι ελληνορωσικές σχέσεις βασίζονται στην πολυετή ιστορία της διακρατικής συνεργασίας, θεμέλιο της οποίας είναι οι παραδόσεις φιλίας και ιστορικής εγγύτητας των πολιτισμών των δύο λαών, δήλωσε ο κ. Νεστερένκο, αναφερόμενος στη συνάντηση του κ. Λαβρόφ με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Οι σχέσεις μας "έχουν εταιρικό χαρακτήρα και σταθερά ανοδική δυναμική", είπε ο Ρώσος διπλωμάτης θυμίζοντας την υπάρχουσα νομική τους βάση: την Κοινή Διακήρυξη για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας και πολυμερούς συνεργασίας, τα Κοινά προγράμματα δράσης για τα έτη 2005-6 και 2007-9, καθώς και τις τακτικές πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου και τον μόνιμο διάλογο τόσο μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, όσο και μεταξύ των επιτελών των δύο υπουργείων.

    Σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο, κατά τις διαβουλεύσεις θα συζητηθούν η κατάσταση πραγμάτων στις διμερείς πολιτικές σχέσεις και σε σειρά πρακτικών τομέων οικονομικής συνεργασίας, καθώς και διεθνή προβλήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    "Η σύμπτωση απόψεων Ρωσίας και Ελλάδας στις προσεγγίσεις τους για την πλειονότητα των παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων δημιουργεί μια καλή βάση συνεργασίας των δύο χωρών..." A. Νεστερένκο

    "Η σύμπτωση απόψεων Ρωσίας και Ελλάδας στις προσεγγίσεις τους για την πλειονότητα των παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων δημιουργεί μια καλή βάση συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και διασκέψεων", επεσήμανε ο κ. Νεστερένκο, εκτιμώντας ότι "η ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, στην οποία θα δοθεί μεγάλη σημασία κατά τις επικείμενες συνομιλίες, θα έχει στόχο τη διεύρυνση αυτών των τομέων".

    Αναφερόμενος ειδικότερα στη διμερή οικονομική συνεργασία, που "αναπτύσσεται ιδιαιτέρως δυναμικά", ο κ. Νεστερένκο είπε ότι "η υλοποίηση της Συμφωνίας για το ρωσικό φυσικό αέριο, που προμηθεύεται η Ελλάδα, η εργασία για την υλοποίηση του τριμερούς ρωσο-ελληνο-βουλγαρικού σχεδίου κατασκευής του διαβαλκανικού πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καθώς και η υλοποίηση του σχεδίου South Stream ανοίγουν ευρείες δυνατότητες για τη συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας στην υπόθεση της διασφάλισης σταθερούς προμήθειας με ενεργειακές πηγές και ενδυνάμωσης της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη".

    Επόμενο &gt;Συνάντηση Παπούλια με WWF - Greenpeace, ενόψει Κοπεγχάγης

    Είδηση: 30201

    [06] Εμπρηστικές επιθέσεις κατά του Τύπου στη Θεσσαλονίκη

    Δευτερα, 30 11 2009 18:15

    Άνθρωποι του Τύπου αποτέλεσαν τους στόχους των άγνωστων πυρομανών κακοποιών οι οποίοι το απόγευμα δρώντας βάση καλά οργανωμένου σχεδίου χτύπησαν με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από γκαζάκια σε τρία σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι πυροδότησαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Σε μία ακόμη περίπτωση, ο μηχανισμός δεν εξερράγη.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι στόχοι θεωρούνται επιλεγμένοι και ιδιαίτερου συμβολισμού. Ανάμεσα σε αυτούς, περιλαμβάνονται τα γραφεία των προέδρων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Μόσχου Βοϊτσίδη και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Μανόλη Λαμτζίδη.

    Στην περίπτωση του προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δράστες τοποθέτησαν τα γκαζάκια έξω από την πόρτα του δικηγορικού του γραφείου, στο 2ο όροφο κτιρίου επί της οδού Σαλαμίνος 10. Ο εμπρηστικός μηχανισμός δεν εξερράγη, καθώς εντοπίστηκε εγκαίρως από τον θυρωρό της οικοδομής.

    Αντίθετα, υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΘ, σε οικοδομή επί της οδού Εγνατίας 74.

    Επιπλέον, στόχος εμπρηστών ήταν το σπίτι του αντιπρόεδρου του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΔΟΕΑΠ), Παναγιώτη Νεστορίδη, σε οικοδομή στην οδό Μιαούλη 56. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    Εξάλλου, εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σε γραφεία ξενοδοχειακής επιχείρησης, στην οδό Τσιμισκή 11.

    Για όλες τις υποθέσεις το έργο της προανάκρισης έχει αναλάβει η Ασφάλεια.

    Επόμενο &gt;Συγκοινωνιακός κόμβος ο σταθμός του "Νομισματοκοπείου"

    Είδηση: 30202

    [07] Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «Όλοι σήμερα αποτελούμε την ενιαία, την μεγαλύτερη και καλύτερη ΝΔ.»

    Δευτερα, 30 11 2009 15:48

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ντένια Σαρακίνη. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μεγάλη η νίκη για τον κο Σαμαρά. Σίγουρα όμως η διεύρυνση της εκλογικής βάσης συνέβαλε πολύ σε αυτό.» Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Θέλω να τονίσω ότι είναι μεγάλη η νίκη της κοινωνικής βάσης της ΝΔ, η οποία πήρε την διαχείριση του κόμματός μας στα χέρια της και την αφαίρεσε από τους μηχανισμούς. Είναι μεγάλη νίκη της πολιτικής αν θέλετε και εκείνων που είναι στην πολιτική για να επαναφέρουν την ιδεολογία και όχι να αποϊδεολογικοποιήσουν την πολιτική για να μπορούν να ασκούν τη εξουσία στο όνομα της πολιτικής εξωθεσμικά συμφέροντα. Υποκλίνομαι αν θέλετε στους απλούς ανθρώπους που αγαπούν τη ΝΔ, οι οποίοι κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των δήθεν ειδικών, ότι δεν θα μετακινηθούν από τους καναπέδες τους μετά από μια τόσο βαριά έως και ταπεινωτική ήττα σηκώθηκαν όρθιοι για να ξαναδώσουν νέα ελπίδα στην παράταξη. Δεν είναι δυνατόν οι λίγοι να αποφασίζουμε για τους πολλούς. Αλλά οι πολλοί να αποφασίζουν για τους λίγους. Ο Αντώνης Σαμαράς -εγώ το έλεγα- έχει αναδειχθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως ο ηγέτης της γενιάς μας και σε όσους προσπάθησαν να τον κατηγορήσουν για το ¨93 έλεγα κάτι απλό, αν δεν είχαν συμβεί αυτά τα γεγονότα χωρίς να τα δικάζω δεν είμαι δικαστής, θα ήταν αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας από τότε, από την δεκαετία του ¨90. Μια και μου δώσατε τον λόγο, να χαιρετίσω για την γενναιότητα της Ντόρας, η οποία εγκαίρως αναγνώρισε, συνεχάρη. Όλοι σήμερα αποτελούμε την ενιαία, την μεγαλύτερη και καλύτερη ΝΔ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Την κα Μπακογιάννη την στήριξαν πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη.» Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Ποιος το προσδιορίζει; Ποιος βάζει τα κριτήρια; Τα ηγετικά στελέχη, και εκεί ο Κώστας Καραμανλής, ένας χαρισματικός ηγέτης έχασε. Διότι οι επιλογές του ήταν από δραματικές οι περισσότερες έως απογοητευτικές.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το γεγονός ότι αυτά τα στελέχη δεν κατάφεραν να δώσουν στη Ντόρα Μπακογιάννη το προβάδισμα, ή αυτό που ανέμενε, σημαίνει και κάτι άλλο;» Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: « Εκεί οι μηχανισμοί και από κάτω η κοινωνία. Η ΝΔ έπαψε να είναι το κόμμα εκείνων που κάποιοι έλεγαν είναι τα ηγετικά στελέχη, έπαψε να είναι το κόμμα των μηχανισμών, έπαψε να είναι το κόμμα που ανέχεται κόμμα μέσα στο κόμμα. Εμένα η κοινωνική βάση είναι η δύναμή μου, δεν απεκόπη ποτέ από αυτήν, για αυτό και ενδεχομένως κάποια ισχυρά μίντια δεν με αποκαλούν ούτε κορυφαίο ούτε πρωτοκλασάτο, πρώτος εκλέγομαι πάντα.»

    Επόμενο &gt;Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Πρέπει να φτιάξουμε σύντομα τα του οίκου μας και η ΝΔ να ασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρα πολύ πειστικά.»

    Είδηση: 30193

    [08] Σύνοδος Ε.Ε για την κοινή αγροτική πολιτική

    Δευτερα, 30 11 2009 15:36

    Στις 10 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσουν στο Παρίσι οι εκπρόσωποι των 22 Ευρωπαϊκών χωρών που υποστηρίζουν την κανονιστική ρύθμιση των αγροτικών αγορών προκειμένου να "σκεφθούν το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής" (ΚΑΠ). Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Μπρουνό Λε Μερ: "Οργανώνουμε στις 10 Δεκεμβρίου στο Παρίσι την G22 (Ομάδα 22) για να σκεφτούμε το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής".

    "Είναι καιρός να πάρουμε θέσεις μάχης για να υπερασπιστούμε μια ισχυρή κοινή αγροτική πολιτική, για να υπερασπιστούμε μια ανανεωμένη ΚΑΠ, οι εργασίες πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.

    "Επιθυμώ η Γαλλία να τεθεί επικεφαλής του κινήματος υπέρ της ανανέωσης της κοινής αγροτικής πολιτικής", συνέχισε.

    Οι διαπραγματεύσεις για τον μελλοντικό προϋπολογισμό της ΚΑΠ 2013 θα αρχίσουν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ενώ ορισμένες χώρες θέλουν να περιορίσουν τον προϋπολογισμό αυτό, το Παρίσι υποστηρίζει μια "φιλόδοξη" ΚΑΠ που θα προσφέρει στην Ευρώπη "τη διατροφική ανεξαρτησία της".

    Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν συμμετέχουν σ' αυτή τη σύνοδο της 10ης Δεκεμβρίου είναι η Δανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Μάλτα.

    Αυτή τη στιγμή, ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ) απορροφά από μόνος του το 47% του συνολικού προϋπολογισμού της ΕΕ που ανήλθε το 2008 σε 116 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρώτη αγροτική δύναμη της Ευρώπης, η Γαλλία είναι επίσης η χώρα που κυρίως ωφελείται από την ΚΑΠ.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Συνομιλίες Νετανιάχου -Μέρκελ στη Γερμανία

    Είδηση: 30194

    [09] Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    Δευτερα, 30 11 2009 17:20

    Τις προτάσεις του για το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, με έναρξη της 15 Δεκεμβρίου. Αναμένεται η συνήθως τυπική έγκριση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

    Όπως προβλέπεται, τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, την παραμονή των Χριστουγέννων, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

    Η Κυριακή κατά την οποία θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, θα είναι η 20 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εργασίας της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.

    Επόμενο &gt;Αλμούνια: "Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας"

    Είδηση: 30200

    [10] Ναι στο εμβόλιο της νέας γρίπης λένε οι πνευμονολόγοι

    Δευτερα, 30 11 2009 14:11

    Υπέρ του εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού, που διαμένει στη χώρα μας, έναντι του ιού της γρίπης Η1Ν1, τάσσονται ομόφωνα οι Έλληνες πνευμονολόγοι, μετά την παρουσίαση και αξιολόγηση των παραμέτρων, οι οποίες αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

    Κατά τη διάρκεια του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος, το οποίο ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, και μετά από διεξοδική συζήτηση Ελλήνων και ξένων κορυφαίων επιστημόνων, διαπιστώθηκε ότι: η πανδημία εξελίσσεται παγκοσμίως με αυξανόμενη ένταση, οι επιπτώσεις της σε απώλειες υγείας και ζωών επί του παρόντος να κινούνται μέσα σε ελεγχόμενα όρια, δεν μπορούν όμως να χαρακτηρισθούν ως αμελητέες , το σημαντικότερο μέσο για τον έλεγχο της επέλασης μιας πανδημίας ήταν και είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός και ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας μας πρέπει να φθάσει στο αναγκαίο για τον έλεγχο της πανδημίας επίπεδο προκειμένου να υπάρξουν ευνοϊκές επιπτώσεις τόσο στον ρυθμό επέκτασης, όσο και στην βαρύτητα των κρουσμάτων της νόσου.

    Με βάση τις ανωτέρω διαπιστώσεις, οι Έλληνες πνευμονολόγοι ιατροί καλούν όλον τον πληθυσμό της χώρας να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα και, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα και τις επίσημες οδηγίες, να εμβολιασθεί έναντι της γρίπης Η1Ν1. "Η εξάπλωση της γρίπης μπορεί να αντιμετωπισθεί με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες όταν όλοι, συντεταγμένα και ανάλογα με τη θέση που αντιστοιχεί στον καθένα, γίνουν τμήματα ενός εύρωστου αναχώματος απέναντι στο πανδημικό κύμα" επισημαίνουν οι πνευμονολόγοι.

    Έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν για να εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης απηύθυνε και η Υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς απο αύριο ξεκινά η τρίτη φάση εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού με προτεραιότητα στις ηλικίες απο 6 μηνών μέχρι 50 ετών.

    Εν τω μεταξύ, σε 19 ανέρχονται τα θύματα του ιού στη χώρα μας, μετά και τον σημερινό θάνατο ενός 55χρονου με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς το πανδημικό κύμα αναμένεται να φθάσει στην κορύφωση του λίγο πριν απο τις γιορτές.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Επόμενο &gt;Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για τους μεταλλαγμένους τύπους της νέας γρίπης

    Είδηση: 30188

    [11] Συνάντηση Παπούλια με WWF - Greenpeace, ενόψει Κοπεγχάγης

    Δευτερα, 30 11 2009 16:29

    Με τον διευθυντή της WWF Hellas Δημήτρη Καραβέλλα και το Διευθυντή του ελληνικού τμήματος της Greenpeace Νίκο Χαραλαμπίδη, που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας ο οποίος ενημερώθηκε για την "Συνθήκη της Κοπεγχάγης" ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα. Οι επικεφαλής των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων παρουσίασαν στον Κ. Παπούλια την πρότασή τους για την "Συνθήκη", στο πλαίσιο της εκστρατείας της WWF Hellas και της Greenpeace "Μαζί για το Κλίμα".

    Υποδεχόμενος τους κ. Καραβέλλα και Χαραλαμπίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για "χαμηλή νέφωση πάνω από την Κοπεγχάγη", ο δε κ. Καραβέλλας σημείωσε ότι "μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί συνολικά η αναγκαία πολιτική βούληση από τις χώρες που κινούν τα νήματα".

    Σε ό,τι αφορά την στάση της Ελλάδας, ο κ. Χαραλαμπίδης σημείωσε ότι "είναι από τις φορές που η Ελλάδα έχει πάρει έναν πολύ καλό δρόμο και έχει κάνει θετικά βήματα μπροστά".

    Σημείωσε, ωστόσο, ότι "οι χώρες που έχουν μεγάλο κομμάτι ευθύνης, οι Ηνωμένες Πολιτείες κλπ. δεν έχουν κάνει τα βήματα που όλοι περιμέναμε και θα έπρεπε να πάρουν" και πρόσθεσε: "Το δεύτερο ενδιαφέρον με την υπόθεση της Κοπεγχάγης είναι ότι αυτή τη φορά ξέρουμε πολύ σωστά και με μεγάλη ακρίβεια τι πρέπει να κάνουμε και μέχρι πότε. Η επιστημονική κοινότητα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών μας έχει δώσει με πάρα πολλή σαφήνεια τι πρέπει να πετύχουμε, πόσο πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου, μέχρι πότε, για να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες των κλιματικών αλλαγών ".

    Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας δήλωσε στρατευμένος στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά τόνισε ότι δυστυχώς δεν βλέπει κάτι το δεσμευτικό που θα μπορούσε να βγει από την Κοπεγχάγη, κάποια πλατφόρμα πολιτική. "Μακάρι να καθορίσει έστω ένα πλαίσιοβ¦", σημείωσε.

    Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Συνομιλίες Δ. Δρούτσα - Μ. Κυπριανού

    Είδηση: 30199

    [12] Συνομιλίες Δ. Δρούτσα - Μ. Κυπριανού

    Δευτερα, 30 11 2009 16:13

    Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας, ενόψει των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αξιολόγηση της Τουρκία.

    Ο Κύπριος υπουργός βρέθηκε στην Αθήνα για την Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ και μετά τη συνάντηση δήλωσε: ''Είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω, τον φίλο Δημήτρη για τις τελευταίες συναντήσεις στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί και βεβαίως ενημέρωσα για την τελευταία συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όσον αφορά την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε το θέμα, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή, και μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Βεβαίως, θα μείνουμε σε μια συνεχή, να μην πω καθημερινή επαφή μέχρι τη συνάντηση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες''.

    Ερωτηθείς για τη θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας μπροστά στο ενδεχόμενο η Τουρκία να μην έχει προβεί σε κίνηση καλής θέλησης μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Δρούτσας απάντησε: ''Νομίζω έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μέχρι τότε, Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό εκ μέρους μας, να προκαταλάβουμε την όποια θέση και την όποια απόφαση''.

    Για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ, που ξεκινά αύριο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις ξιφασκίας και τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε συνέντευξη Τύπου.

    Τις εργασίες της συνόδου θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός. Όπως δήλωσε ο κ. Δρούτσας, στη συνάντηση που θα συμμετέχουν περισσότεροι από 46 υπουργοί Εξωτερικών, στόχος της ελληνικής προεδρίας είναι να υπάρξει πολιτική διακήρυξη και σύγκλιση των θέσεων Ανατολής-Δύσης σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δρούτσας: "Ο ΟΑΣΕ είναι ο μοναδικός περιφερειακός οργανισμός ασφάλειας στον οποίο συμμετέχουν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των υπόλοιπων χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και είναι το φυσικό φόρουμ για ένα τέτοιο διάλογο. 'Ηδη έχουμε προτείνει την προσέγγιση των χωρών των Δ.Βαλκανίων με την ΕΕ με ορίζοντα το 2014. Είναι ευκαιρία η ΕΕ που αποτελεί το πιο φιλόδοξο ειρηνευτικό πρόγραμμα στην Ευρώπη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να εδραιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, προσκαλώντας αυτά τα κράτη να γίνουν μέλη της".

    Στο περιθώριο της συνόδου αναμένεται να γίνουν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών Ρωσίας, Γαλλίας, Τουρκίας καθώς και με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.

    Συνάντηση Παπούλια με WWF - Greenpeace, ενόψει Κοπεγχάγης &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;ΣΥΝ: Απάντηση Ανανεωτών σε Α. Αλαβάνο

    Είδηση: 30196

    [13] Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Πρέπει να φτιάξουμε σύντομα τα του οίκου μας και η ΝΔ να ασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρα πολύ πειστικά.»

    Δευτερα, 30 11 2009 15:15

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ντένια Σαρακίνη. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Σαμαράς είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Αδιαμφισβήτητη η νίκη του.» Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Ο λαός, η εκλογική βάση της ΝΔ εξέλεξε πρόεδρο από την πρώτη Κυριακή και με σημαντική διαφορά, ούτως ώστε να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις. Και είναι προς τιμή και της κας Μπακογιάννη που προτού καλά καλά ανακοινωθεί το αποτέλεσμα βγήκε και αναγνώρισε τη νίκη του κου Σαμαρά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Που οφείλεται η τόσο ξεκάθαρη νίκη του κου Σαμαρά;» Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Πιστεύω ότι και η στρατηγική του ήταν καλή, αλλά και μίλησε και στην καρδιά του νεοδημοκράτη. Η στρατηγική της κας Μπακογιάννη ήταν στρατηγική εθνικών εκλογών και όχι εσωκομματικών εκλογών. Μόνο που πρέπει να φτιάξουμε σύντομα τα του οίκου μας και η ΝΔ πρέπει να ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο, τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρα πολύ πειστικά, ούτως ώστε να κερδίσουμε πάλι την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και να μπούμε σε τροχιά εξουσίας, που σημαίνει ότι σύντομα πρέπει να πάμε σε ένα τακτικό συνέδριο.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το θέμα της μεγάλης εκλογικής ήττας της 4ης Οκτωβρίου, τα αίτιά της θα πρέπει να κυριαρχήσει⦻ Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Και όχι μόνο να αναζητηθούν τα αίτια, να αναδειχθούν τα αίτια. Θα είναι τραγικό, αν δεν γίνει αυτή η συζήτηση, αν βάλουμε κάτω από το χαλί πάλι τα λάθη που κάναμε. Νομίζω ότι αυτό περιμένει και ο ελληνικός λαός, να αναδείξουμε αυτά τα λάθη και να απομονώσουμε τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες, αλλά και τα πρόσωπα που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό, την βάση της ΝΔ. Η βάση αναζητά ρόλο και το έδειξε με την σημαντική και πρωτοφανή συμμετοχή της. Πρέπει να έχει φωνή, ρόλο θεσμοθετημένο όμως μέσα από το συνέδριο, μέσα στο καταστατικό. Και το τρίτο που πρέπει να συζητήσουμε είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, πρέπει να κάνουμε ένα σύγχρονο κυβερνητικό πρόγραμμα, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα του 2004. Πρέπει να έχουμε θέσεις και θέσεις που θα βγουν μέσα από μια ζύμωση πολιτική, που θα γίνει με την βάση του κόμματος.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πόσο θα μπορέσετε να διατηρήσετε την ενότητα, γιατί αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο.» Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: « Είναι αυτό που πρέπει να γίνει, μπορεί να γίνει από την στιγμή που ο νέος πρόεδρος του κόμματος ανοίξει την αγκαλιά του και βάλει μέσα όλα τα στελέχη της ΝΔ, άσχετα με το ποια θέση πήρε ο καθένας μέχρι χθες. Έχουμε χρέος να εργαστούμε για τον κόσμο της ΝΔ, για το καλό της Ελλάδας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με αποκλεισμούς. Νομίζω ότι πάντα ένας οργανισμός χρειάζεται μετάγγιση με νέο αίμα, όταν μάλιστα και αυτή είναι η εντολή της εκλογικής βάσης.»

    Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «Όλοι σήμερα αποτελούμε την ενιαία, την μεγαλύτερη και καλύτερη ΝΔ.»&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: «Υπάρχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και ισχυρή εντολή, η οποία είναι εγγυητής για την ενότητα, «αλλάξτε τα όλα.»

    Είδηση: 30192

    [14] Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: «Υπάρχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και ισχυρή εντολή, η οποία είναι εγγυητής για την ενότητα, «αλλάξτε τα όλα.»

    Δευτερα, 30 11 2009 15:10

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Νέτα Σκέτα» με τον Στρατή Τριλίκη. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κουρασμένη αλλά χαμογελαστή σας ακούω⦻ Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Ναι, διότι πέτυχε μια διαδικασία η οποία βγάζει ισχυρή τη ΝΔ, διαψεύστηκαν όλοι όσοι έλεγαν ότι θα αποτύχει, ότι δεν θα υπάρξει συμμετοχή. Οι πολίτες απέδειξαν ότι θέλουν ενεργό ρόλο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το μήνυμα που πρέπει να λάβει ο κος Σαμαράς, θα πρέπει να το εμπεδώσει και να το αποτυπώσει στην πολιτική εφαρμογή του, στην πράξη.» Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Ο κος Σαμαράς, το μήνυμα δεν χρειάζεται να το λάβει. Ήδη η πολιτική του εκστρατεία βασίστηκε πάνω σε αυτό, δηλαδή στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, στον πολίτη και όχι στον πελάτη. Απέδειξε ότι οι μηχανισμοί δεν φτουράνε -να το πω έτσι-, όταν ο λαός συμμετέχει και όταν σεβόμαστε τους πολίτες. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και ισχυρή εντολή, η οποία είναι εγγυητής για την ενότητα, «αλλάξτε τα όλα.» Αυτοί οι οποίοι πήγαν και ψήφισαν έγιναν και μέλη του κόμματος.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κατέβηκαν για πρώτη φορά μαζικά, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ. Στο κόμμα της ΝΔ δεν μας είχαν συνηθίσει οι οπαδοί να κατεβαίνουν σε τέτοιες κινητοποιήσεις πολιτικές, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που το συνήθιζαν τα μέλη του. Εξαρτάται και από το νέο αρχηγό, αλλά και από την κα Μπακογιάννη ο τρόπος που θα επιχειρήσουν και θα προσπαθήσουν να εμπεδώσουν αυτό το κλίμα της ενότητας.» Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Ο κος Σαμαράς είπε ότι εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο λαός. Και νομίζω ότι αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε, διότι ακριβώς έχει την αγκαλιά, την μεγάλη αγκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Τουλάχιστον από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά επιχειρήθηκε να μην ανεβάσουμε τους τόνους, να μην πολώσουμε το κλίμα, κατά συνέπεια δεν έχουμε πράγματα να πάρουμε πίσω. Όμως οι πολίτες απαιτούν από εμάς να βρούμε τον δρόμο μας στην πορεία που εκείνοι μας χαράζουν.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ποιες κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του νέου προέδρου;» Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Στην διασφάλιση της ενότητας όπου εγγυητής της είναι η βάση, στην ιδεολογία, στην οργάνωση του κόμματος, το οποίο θα πρέπει να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνουμε μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχετε ένα μοντέλο στο μυαλό σας;» Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Πετυχημένο μοντέλο είναι ο Σαρκοζί, επίσης πετυχημένο είναι το μοντέλο της Μέρκελ.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αφήσατε αρκετό χώρο στο κέντρο για να κινηθούν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ξεκινούν από το κέντρο για να φτάσουν προς την αριστερά.» Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Εμείς μιλάμε για μια μεγάλη σύγχρονη κεντροδεξιά, η οποία δεν θα κρύβει τις ιδέες της. Δεν μιλούμε για ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να έχουμε ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μας τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, την μεσαία τάξη, η οποία μεσαία τάξη πρέπει να σας πω την είχαμε ξεχάσει και βέβαια το να μην εκχωρούμε την ευαισθησία μας για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και την αγάπη για τον τόπο μας ούτε δεξιότερά μας, ούτε αριστερότερά μας. Με μεγάλωμα της πίτας που το προϊόν της ευημερίας θα διαχέεται κάτω στην κοινωνία και δεν θα μένει μέσα από νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δυστυχώς εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτές τις πολιτικές, νομίζω ότι θα λειτουργήσουμε ελκυστικά, θα ακτινοβολήσουμε τις ιδέες μας αυτές και η κοινωνία θα τις αγκαλιάσει.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα αρχίσει να γκρινιάζει ο Καρατζαφέρης γιατί πάτε να του κλέψετε τον πολιτικό χώρο⦻ Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Η ΝΔ είναι κόμμα πολυσυλλεκτικό, μεγαλώνει η επιρροή μας στην κοινωνία.»

    Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Πρέπει να φτιάξουμε σύντομα τα του οίκου μας και η ΝΔ να ασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρα πολύ πειστικά.» &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Σ.ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ: «Το σημαντικό είναι η ψυχική ενότητα, δεν τελειώσαμε με την αλλαγή προέδρου, έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε στη ΝΔ.»

    Είδηση: 30191

    [15] Συνάντηση Παπακωνσταντίνου - ΚΕΔΚΕ

    Δευτερα, 30 11 2009 11:50

    Οικονομικά κι άλλα ζητήματα έθεσε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Νικήτας Κακλαμάνης, το προεδρείο ξεκαθάρισε στον υπουργό ότι δεν διαπραγματεύεται θεσμοθετημένους πόρους, ζήτησε καταβολή των οφειλόμενων στους ΟΤΑ, ενώ για το θέμα των συμβάσεων και τα Stage, είπε ότι θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ ακόμη και στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Στην Πάτρα για τον Άγ. Ανδρέα ο Πρωθυπουργός&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Ο Αντώνης Σαμαράς νέος αρχηγός της ΝΔ

    Είδηση: 30183

    [16] Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί

    Δευτερα, 30 11 2009 12:59

    Καλά στην υγεία τους είναι οι εννιά Έλληνες ναυτικοί, μέλη του 28μελούς πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου πλοίου "Μαραν Κένταυρος", το οποίο έπεσε στα χέρια Σομαλών Πειρατών στο κόλπο του Αντεν της Αφρικής, την Κυριακή το μεσημέρι. Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από δήλωση του Έλληνα υποπλοίαρχου, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί τόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και ο θάλαμος επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος σε συνεργασία με τη διεθνή ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην περιοχή.

    Στην περιοχή όπου εκτιμάται ότι πλέει το ελληνικών συμφερόντων πλοίο "Μαράν Κένταυρος" κατευθύνεται η ελληνική φρεγάτα Αδρίας.

    Η εντολή του διοικητή της ευρωπαϊκής αποστολής "Αταλάντα" είναι να εντοπίσει το εμπορικό σκάφος και να το παρακολουθήσει.

    Το ΓΕΕΘΑ επισημαίνει ως προτεραιότητα την ασφάλεια του πληρώματος.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σομαλίας

    Συγκοινωνιακός κόμβος ο σταθμός του "Νομισματοκοπείου"&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

    Είδηση: 30185


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 November 2009 - 17:53:00 UTC