Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων
  • [02] Κλιματικές αλλαγές - οικονομική κρίση στο επίκεντρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
  • [03] ΝΔ: Κορυφώνεται η μάχη των υποψηφίων
  • [04] Διαρροή από πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ
  • [05] Πρόεδρος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ο Γ.Ζορμπάς
  • [06] Επιθέσεις σε κομμωτήρια τα ξημερώματα
  • [07] ΗΠΑ: Παράλυτος ο δράστης της επίθεσης στο Φορτ Χουντ του Τέξας
  • [08] Αυστραλία: Υπό έλεγχο οι 130 πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία
  • [09] Τρεις συλλήψεις για την επίθεση με πυρσούς κατά λεωφορείου

    [01] Αρχίζει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

    Δευτερα, 23 11 2009 09:10

    Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ενώ έντονες ανησυχίες προκαλεί στο κοινό, η διχογνωμία που παρατηρείται στην επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο κατά της γρίπης Α.Στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, τα βρέφη άνω των 6 μηνών, οι αιμοδότες, οι έγκυες δευτέρου και τρίτου τριμήνου και όσοι φροντίζουν βρέφη έως 6 μηνών. Το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    Έντονες ανησυχίες προκαλεί στο κοινό, η διχογνωμία που παρατηρείται στην επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο κατά της γρίπης Α.

    "Οι επαγγελματίες υγείας παίζουν με την ζωή του ασθενούς, αν νοσήσουν. Γι αυτό και οφείλουν να κάνουν το εμβόλιο που είναι προαιρετικό" Π.Ευσταθίου, διοικητής ΚΕΛΠΝΟ

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Π. Ευσταθίου Διοικητής του ΚΕΛΠΝΟ, τόνισε ότι σε καμία χώρα που δοκιμάσθηκε το εμβόλιο, δεν προκλήθηκαν προβλήματα και αυτό αφορά 50-60 εκατομμύρια ανθρώπους.

    "Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν" πρόσθεσε και κάλεσε τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν το εμβόλιο.

    "Οι επαγγελματίες υγείας παίζουν με την ζωή του ασθενούς, αν νοσήσουν. Γι αυτό και οφείλουν να κάνουν το εμβόλιο που είναι προαιρετικό" είπε χαρακτηριστικά.

    Σημείωσε ακόμα ότι "κάποιοι συνάδελφοι εκφράζουν προσωπικές θέσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη, προκαλώντας σύγχυση.

    Ερωτηθείς για το θέμα της μετάλλαξης, μίλησε για παραλλαγή του ιού, σημειώνοντας ότι "και σε αυτή τη φάση, το εμβόλιο προφυλάσσει"

    Δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο

    Χθες έχασε τη μάχη για τη ζωή η 11χρονη που νοσηλευόταν με τον ιό στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και έπασχε από φυματίωση, ενώ το Σάββατο εξέπνευσαν ένας 16χρονος και ένας 70χρονος, που όμως έπασχαν και από άλλα σοβαρά νοσήματα.

    Στην εντατική νοσηλεύονται 16 άνθρωποι, από τους οποίους οι 10 είναι διασωληνωμένοι.

    Είδηση: 29860

    [02] Κλιματικές αλλαγές - οικονομική κρίση στο επίκεντρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Δευτερα, 23 11 2009 10:06

    Αρχίζουν στις τέσσερις το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, οι εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Άγιο Δομίνικο. Στις εργασίες προεδρεύει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου. Αντικείμενο του Συμβουλίου είναι η διεθνής οικονομική κρίση καθώς και η κλιματική αλλαγή ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης για το Περιβάλλον στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Παπανδρέου -σύμφωνα με πληροφορίες- θα κάνει λόγο για "ανάγκη εξόδου από την κρίση μέσα από πολιτικές που θα εμπεδώνουν τη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος".

    Τρία θέματα συζήτησης

    Αντικείμενο του Συμβουλίου είναι η πορεία προς την Κοπεγχάγη και ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση και η διεύρυνση των ανισοτήτων κυρίως μεταξύ βορρά και νότου, καθώς και η μείωση των εξοπλισμών.

    Είδηση: 29864

    [03] ΝΔ: Κορυφώνεται η μάχη των υποψηφίων

    Δευτερα, 23 11 2009 09:43

    Στην τελική ευθεία μπαίνει η κούρσα για την διαδοχή της ηγεσίας στη ΝΔ. «Η ιδεολογία της πολιτικής καθαρότητας οδηγεί σε μια περιχαρακωμένη ΝΔ», είπε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή» η Ντόρα Μπακογιάννη. Υποστήριξε ότι έχει υπηρετήσει την ιδεολογία της ΝΔ, όπως την χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και κατέληξε πως αν η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει, πρέπει να έχει άνοιγμα στο κέντρο. Η κ. Μπακογιάννη στις 5 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με στελέχη της ΝΔ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στις Μυκήνες, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου θα συναντηθεί με στελέχη του κόμματος.

    Ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει το απόγευμα σε μέλη και φίλους της ΝΔ σε ξενοδοχείο της Αθήνας, και το βραδύ σε συγκέντρωση στον ΟΛΠ. «Η ΝΔ πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της, με σαφές και ξεκάθαρο στίγμα και μετά να ανοιχτεί στην κοινωνία», επανέλαβε από το Βόλο, ο Μεσσήνιος πολιτικός.

    Πάρων ως το τέλος δήλωσε από τη Χαλκιδική ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι στο δεύτερο γύρο δεν θα κινηθεί υπέρ κανενός υποψηφίου.

    Σήμερα Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με στελέχη και φίλους της ΝΔ στις 11 στην Κόρινθο, στις 2 στην Πάτρα και το απόγευμα στον Πύργο και την Καλαμάτα.

    Είδηση: 29863

    [04] Διαρροή από πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ

    Δευτερα, 23 11 2009 08:45

    Ραδιενεργός διαρροή από το πυρηνικό εργοστάσιο του Three Mile Island στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο και ανακοινώθηκε την Κυριακή. Από τη διαρροή, η οποία ήταν μικρής έκτασης, μολύνθηκε μία μικρή ομάδα εργαζομένων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικών των ΗΠΑ, το ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης.

    Σε εξέλιξη έρευνες για τα αίτια της διαρροής

    «Δεν διαθέτω τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν, όμως όλοι τους έχουν καθαρθεί και πρόκειται για μικρό αριθμό», τόνισε η Ντάιαν Σκρένσι και χαρακτήρισε το περιστατικό μικρής σημασίας.

    Στο κτήριο την ώρα του ατυχήματος, βρίσκονταν περίπου 150 εργαζόμενοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν.

    Η αιτία της διαρροής, παραμένει άγνωστη και διεξάγονται έρευνες.

    Είδηση: 29858

    [05] Πρόεδρος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ο Γ.Ζορμπάς

    Δευτερα, 23 11 2009 11:15

    Με απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Ζορμπάς αναλαμβάνει πρόεδρος ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη συγκρότηση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τη θέσπιση αντίστοιχης θέσης γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Είδηση: 29865

    [06] Επιθέσεις σε κομμωτήρια τα ξημερώματα

    Δευτερα, 23 11 2009 11:38

    Δύο επιθέσεις σε κομμωτήρια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον Κολωνό και στον Άγιο Δημήτριο. Στον Άγιο Δημήτριο, άγνωστοι πέταξαν στις 5.10 το πρωί, αυτοσχέδια χειροβομβίδα σε κομμωτήριο προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη του μαγαζιού. Από την έκρηξη άνοιξε κρατήρας στο πεζοδρόμιο και υπέστησαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα και η είσοδος διπλανής πολυκατοικίας. Η αστυνομία, αποδίδει την επίθεση σε κυκλώματα εκβιαστών.

    Η δεύτερη επίθεση έγινε στις τρεις τα ξημερώματα σε κομμωτήριο στον Κολωνό στη διασταύρωση Άργους και Πλάτωνος.

    Άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

    Είδηση: 29866

    [07] ΗΠΑ: Παράλυτος ο δράστης της επίθεσης στο Φορτ Χουντ του Τέξας

    Δευτερα, 23 11 2009 09:05

    Παράλυτος είναι και ο στρατιωτικός ψυχίατρος Νιντάλ Χασάν, δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Φορτ Χουντ του Τέξας και οι γιατροί πιστεύουν ότι δεν θα γίνει καλά, γράφει η εφημερίδα Washington Post. "Δεν αισθάνεται τίποτε από το στήθος ως τα κάτω άκρα", δήλωσε ο συνήγορός του Τζον Γκάλιγκαν σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην εφημερίδα. Δικαστής, ο οποίος ανέκρινε επί μία ώρα τον Χάσαν, αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του, διευκρινίζει η εφημερίδα.

    "Στη διάρκεια της ανάκρισης αποκοιμήθηκε. Όταν του μιλάει κάποιος απαντάει λογικά, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ τη συζήτηση", τόνισε ο συνήγορός του.

    Ο Χασάν που τραυματίστηκε στην επίθεση στις 5 Νοεμβρίου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του στρατιωτικού νοσοκομείου στο Μπρούκ.

    Στην επίθεση σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και 42 τραυματίστηκαν.

    Είδηση: 29859

    [08] Αυστραλία: Υπό έλεγχο οι 130 πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία

    Δευτερα, 23 11 2009 09:34

    Εξαιρετικά ισχυρές πυρκαγιές, 130 τον αριθμό, υποβοηθούμενες από την ζέστη και ανέμους ταχύτητας 60χλμ/ώρα κατέστρεψαν χθες Κυριακή 12.000 εκτάρια στην κεντροδυτική Νέα Νότια Ουαλία, χωρίς την απώλεια ζωών. Στις πυρκαγιές, που βρίσκονται σήμερα υπό έλεγχο, απασχολήθηκαν 1.700 πυροσβέστες, 70 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 500 οχήματα. Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βικτώρια, ακολουθούν το επιτυχημένο μοντέλο ελέγχου εμπρηστών (το επονομαζόμενο "Νομάς") της Νότιας Αυστραλίας με τη συνδρομή της αστυνομίας (έλεγχος των υπόπτων και σεσημασμένων εμπρηστών), σε συνδυασμό με τη χρήση ηλεκτρονικής παρακολούθησης (κάμερες) και περιπολιών περιοχών σε κίνδυνο.

    Σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, 35% των ετήσιων πυρκαγιών είναι τυχαίες, 13% σκόπιμες, 37% ύποπτες, 6% οφείλονται σε φυσικά αίτια, 5% σε ανάφλεξη κατασβεσμένων πυρκαγιών και 4% σε άλλα αίτια. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, ο τυπικός εμπρηστής είναι λευκός άνδρας ετών 27. Ωστόσο για το 31% των πυρκαγιών υπαίτιοι υπήρξαν νεαροί κάτω των 18. Οι πλέον επικίνδυνες ώρες για εμπρησμούς είναι μεταξύ 13.00 και 16.00 τα Σαββατοκύριακα και 15.00 και 18.00 τις καθημερινές.

    Τα 10 βήματα που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για την αποφυγή θυμάτων κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σύμφωνα με τους Αυστραλούς είναι:

    Εθνικό Σύστημα Προειδοποίησης βάση τηλεφωνικών γραμμών, παρακολούθηση των επιπέδων συναγερμού, μεταστέγαση σε περίπτωση 'καταστροφικών' πυρκαγιών, προετοιμασία/εξοπλισμός σε περίπτωση παραμονής σε οικίες, αποφυγή καταφυγίων, προετοιμασία/καθαρισμός των ιδιοκτησιών, καταχώριση των στοιχείων των κατοίκων σε ιστοτόπους των τοπικών πυροσβεστικών σταθμών, παρακολούθηση των εμπρηστών από τις αρχές και πρόστιμα σε περίπτωση που ιδιοκτησίες πλησίον δασικών εκτάσεων δεν έχουν καθαριστεί/προετοιμαστεί σωστά.

    Είδηση: 29862

    [09] Τρεις συλλήψεις για την επίθεση με πυρσούς κατά λεωφορείου

    Δευτερα, 23 11 2009 09:18

    Τρία άτομα, ηλικίας 18, 27 και 37 ετών, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την επίθεση που έγινε χθες Κυριακή, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, κατά λεωφορείου του ΟΑΣΘ. Κατά την επίθεση, οι δράστες έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου και πέταξαν πυρσούς στο εσωτερικό του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός 10χρονου αγοριού. Οι συλληφθέντες εικάζεται ότι είναι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 29861


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 November 2009 - 9:52:29 UTC