Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Προϋπολογισμός σωτηρίας
  • [02] Προκήρηξη άρνησης του Επαναστατικού Αγώνα
  • [03] ΝΔ: Στη μάχη της διαδοχής
  • [04] Επικρίσεις Ξενογιαννακοπούλου στις κριτικές για το εμβόλιο
  • [05] 24ωρη απεργία συμβασιούχων
  • [06] Παραδοχή Ομπάμα για καθυστέρηση στο θέμα του Γκουαντάναμο
  • [07] Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη
  • [08] Στοπ στις οικοδομικές άδειες σε πυρόπληκτες περιοχές
  • [09] Από τη Σλοβενία ο κ. Κ. Παπούλιας για Σκόπια - οικονομία - επενδύσεις
  • [10] Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:«Το πιο επείγον και ουσιαστικό είναι η αναγέννηση του κόμματος.»
  • [11] Σύνοδος για την προσέγγιση ΕΕ-Ρωσίας
  • [12] Ιαπωνική Εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • [13] Αυξημένα τα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα
  • [14] Μέθυσε ... με στοματικό διάλυμα
  • [15] Δεν παγώνει τους εποικισμούς το Ισραήλ
  • [16] Σουδάν: 47 νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών
  • [17] Πακιστάν: Νεκροί και τραυματίες Ταλιμπάν σε συγκρούσεις
  • [18] Δίκη για σοβαρό τραυματισμό δημοσιογράφου
  • [19] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [20] Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ:«Η ενότητα είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά δεν είναι υπεράνω της πολιτικής. Πολλές φορές οι ισορροπίες μας κατέστρεψαν στη
  • [21] Αλλαγές στο εξεταστικό
  • [22] Άγριο έγκλημα στη Λακωνία
  • [23] Ποινική δίωξη στη διοίκηση του ΕΜΠ
  • [24] Άμεση δράση κατά της πείνας ζητά ο ΟΗΕ
  • [25] Πρόσκληση ΣΕΒ για διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης

    [01] Παπανδρέου: Προϋπολογισμός σωτηρίας

    Τεταρτη, 18 11 2009 17:33

    Παρά τις μεγάλες αποκλίσεις από την εικόνα που υπήρχε πριν από τις εκλογές για την οικονομία, ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε την βούλησή του να τηρηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Ο κος Παπανδρέου αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, τον χαρακτήρισε προϋπολογισμό σωτηρίας. Ο Υπουργός Οικονομικών εισηγείται περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών, με καθιέρωση ανωτάτου ορίου σε κονδύλια και μισθούς και διεύρυνση της φορολογικής βάσης . Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξετάστηκε και το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, έχει ήδη ανακοινώσει τη χορήγηση ένεσης ρευστότητας ύψους 10 δισ. ευρώ το 2010, μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των δημοσίων επενδύσεων.

    "...το 2010 θα κάνουμε ρήξεις με σκοπό να ανατραπούν πρακτικές και αντιλήψεις που αδικούν την Ελλάδα..." Γ. Παπανδρέου

    Στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες του προϋπολογισμού και τα κακώς κείμενα της κρατικής μηχανής, τόνισε ότι το 2010 θα είναι η χρονιά που θα κάνουμε ρήξεις σε τομείς όπως το κράτος, η οικονομία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια με σκοπό να ανατραπούν πρακτικές και αντιλήψεις που αδικούν την Ελλάδα.

    Όπως σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, χρέος της κυβέρνησης είναι να ενημερώσει με ειλικρίνεια και πληρότητα τους πολίτες για την κατάσταση της χώρας και στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου σε κάθε υπουργείο, που θα καταλήξει σε ευρύτερες συναινέσεις.

    Στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες του προϋπολογισμού και τα κακώς κείμενα της κρατικής μηχανής, τόνισε ότι το 2010 θα είναι η χρονιά που θα κάνουμε ρήξεις σε τομείς όπως το κράτος, η οικονομία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια με σκοπό να ανατραπούν πρακτικές και αντιλήψεις που αδικούν την Ελλάδα.

    Όπως σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, χρέος της κυβέρνησης είναι να ενημερώσει με ειλικρίνεια και πληρότητα τους πολίτες για την κατάσταση της χώρας και στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου σε κάθε υπουργείο, που θα καταλήξει σε ευρύτερες συναινέσεις.

    Στόχος του διαλόγου, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι να ζητηθεί η συνεισφορά για αλλαγές με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της σπατάλης, τη δημιουργία ανταγωνιστικών προϊόντων και ενός εκπαιδευτικού συστήματος ποιότητας, αλλά και ενός συστήματος υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης που θα είναι ανθρώπινο και βιώσιμο.

    Μιλώντας ειδικότερα για τον προϋπολογισμό ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ισορροπίας μεταξύ των δημοσιονομικών προβλημάτων και την αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας, έναν προϋπολογισμό που κάνει το πρώτο βήμα για την ανάταξη της οικονομίας.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να εισηγηθεί μείωση των κρατικών δαπανών με καθιέρωση ανωτάτου ορίου σε κονδύλια και μισθούς και διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

    Ο προϋπολογισμός θα ενσωματώνει διορθώσεις στο σκέλος των δαπανών, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος έναντι του 9,4% που προβλέπεται στο προσχέδιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηριχθεί μεταξύ άλλων, στην αύξηση των άμεσων φόρων στα υψηλά εισοδήματα, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και στην αύξηση σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

    Επίσης, στην εξοικονόμηση πόρων από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με τη συγκράτηση τόσο των δαπανών συνταξιοδότησης όσο και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, εξάλλου συστήνεται ομάδα εργασίας που θα προσδιορίσει τα χρέη των νοσοκομείων και την εξόφληση των προμηθευτών και θα συντάξει πόρισμα εντός δύο μηνών.

    Είδηση: 29772

    [02] Προκήρηξη άρνησης του Επαναστατικού Αγώνα

    Τεταρτη, 18 11 2009 18:16

    Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση που έγινε από ομάδα ενόπλων στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής με προκήρυξη που έστειλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι" έστειλε η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Όπως ανακοινώθηκε από το "Ποντίκι", η οργάνωση αρνείται την εμπλοκή της σε όλες τις επιθέσεις που έχουν μείνει χωρίς ανάληψη ευθύνης και αποδίδονται από την αστυνομία στην συγκεκριμένη οργάνωση, αλλά και κάθε σχέση με τους επικηρυγμένους ως "ληστές με τα μαύρα αλλά και ότι υπάρχουν πραγματικά στοιχεία για μέλη του. Παράλληλα διαχωρίζει τον εαυτό της από όλες τις άλλες οργανώσεις, επιτίθεται κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και αντικρούει τη θεωρία περί διασύνδεσης αντάρτικου πόλης και κοινού εγκλήματος.

    Είδηση: 29774

    [03] ΝΔ: Στη μάχη της διαδοχής

    Τεταρτη, 18 11 2009 12:50

    Έντεκα μέρες απομένουν πριν από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στη Ν.Δ, ενώ η μάχη χαρακωμάτων εντείνεται. Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά 44%, έναντι της Ντόρα Μπακογιάννη 28% και του Παναγιώτη Ψωμιάδη 14%, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος. Εν τω μεταξύ, κάλπες σε 1.540 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και σε 59 στο εξωτερικό θα στηθούν στις 29 Νοεμβρίου για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ. Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου. Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση επαναβεβαίωσης ή εγγραφής μέλους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι πάνω από 18 ετών.

    Περιοδείες και ομιλίες

    Την ανάγκη μίας νέας ηγετικής ομάδας με στελέχη ικανά, αποτελεσματικά και με απήχηση στην κοινωνία επισήμανε από τη Λάρισα η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το βράδυ μιλά σε συγκέντρωση γυναικών στην Αθήνα.

    Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Αλεξανδρούπολη:

    "Kάποιοι «σύμβουλοι» που έχουν μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη μεγάλη ήττα της Ν.Δ. μας κάνουν και μαθήματα. Μας εξηγούν γιατί εμείς η Ν.Δ. είμαστε «φθαρμένο προϊόν». Γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε. Ή να τις αλλάξουμε..." είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, που αναφέρθηκε και στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας:

    "Εμείς αυτούς τους ανθρώπους δεν τους θεωρούμε ξένους σε ξένη χώρα. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι' αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία".

    Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος περιόδευσε στην Κρήτη ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος και προέβλεψε κρίση την επόμενη μέρα εκλογής αρχηγού.

    Από την πλευρά του, μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, χάριν της Δημοκρατίας, εκλέγοντας μία ώριμη ηγεσία.

    Προβάδισμα Σαμαρά με κλείσιμο της ψαλίδας

    Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποίησε ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash 96. Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά το διήμερο 16-17/11 σε δείγμα 1.204 ατόμων.

    Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Αντώνης Σαμαράς 44%, Ντόρα Μπακογιάννη 28% και Π. Ψωμιάδης 14%.

    Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν: Αντώνης Σαμαράς 41.4% Ντόρα Μπακογιάννη 40.8% και Π. Ψωμιάδης 9.5%. Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας το προβάδισμα Σαμαρά έχει υποχωρήσει κατά 2,4 μονάδες.

    Στο ερώτημα ποιον θα επιλέγατε για πρόεδρο της ΝΔ, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Σαμαρά 44.6%, Μπακογιάννη 27.8% και Ψωμιάδη 17.8%.

    Οι νεοδημοκράτες απαντούν: Σαμαρά 42.6%, Μπακογιάννη 39.7% και Ψωμιάδη 14.6%.

    Εάν υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ με 49% έναντι 46,4% της Ντόρας Μπακογιάνη, η οποία έχει, πάντως, μειώσει τη διαφορά κατά 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Στο δεύτερο γύρο, μεταξύ των "γαλάζιων" ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 50% έναντι 49,2% του Αντώνη Σαμαρά.

    Στο ερώτημα ποια είναι σημαντικότερη στήριξη, του Δ. Αβραμόπουλου στον Αντ. Σαμαρά ή του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Σημαντικότερη η στήριξη Αβραμόπουλου με ποσοστό 61% έναντι 23% του κ. Σπηλιωτόπουλου.

    Στο ίδιο ερώτημα οι Νεοδημοκράτες απαντούν: Δ. Αβραμόπουλος 52% και Σπηλιωτόπουλος 36%.

    Επιστολή Σιούφα στα μέλη της ΝΔ για την εκλογή του αρχηγού

    Σε 370.000 μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου - Εκλογών και Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, απέστειλε δια του Προέδρου της Δημήτρη Σιούφα, επιστολές με τις οποίες τα ενημερώνει για την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος στις 29 Νοεμβρίου και για το που μπορούν να ψηφίσουν, ενώ περιέχουν και την αίτηση επαναβεβαίωσης εγγραφής ή νέας εγγραφής μέλους.

    Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι ως μέλη της ΝΔ, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών. Όλοι όσοι είμαστε μέλη του Κόμματος, προσερχόμενοι στις κάλπες, θα ανανεώσουμε την εγγραφή μας καταθέτοντας συμπληρωμένη την αίτηση επαναβεβαίωσης. Την αίτηση αυτή μπορεί, επίσης, να την προμηθευτεί κάποιος, είτε από τις οργανώσεις του Κόμματος, είτε στα εκλογικά κέντρα, είτε να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της Ν.Δ. www.nd.gr. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, να εγγραφούν ως μέλη και να μετάσχουν στις εκλογές όλοι όσοι αποδέχονται τις αρχές του Κόμματός μας. Τόσο για τα μέλη που ανανεώνουν την εγγραφή τους, όσο και για τους πολίτες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά αρκεί η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης, καθώς και η καταβολή δύο (2) Ευρώ.»

    Όπως σημειώνεται στην επιστολή, εκλογικά Τμήματα θα υπάρχουν σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο.

    Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, κάλπες θα τοποθετηθούν στα σημεία που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα. Σε περίπτωση κατά την οποία ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.

    Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα μόνον στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Είδηση: 29754

    [04] Επικρίσεις Ξενογιαννακοπούλου στις κριτικές για το εμβόλιο

    Τεταρτη, 18 11 2009 14:08

    Ευρετήριο Άρθρου

    Επικρίσεις Ξενογιαννακοπούλου στις κριτικές για το εμβόλιο

    Η συζήτηση στη Βουλή

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Επικριτική εμφανίστηκε η Yπουργός Yγείας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σε όσους επιχειρηματολογούν κατά του εμβολισμού για τη νέα γρίπη. Όπως τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τίθεται ένα θέμα ευθύνης όταν επιστήμονες παίρνουν θέση κατά αφού, όπως είπε, είναι άλλο πράγμα η προσωπική γνώμη και άλλο να παίρνει κάποιος την ευθύνη να δηλώνει το αντίθετο. Το βάρος των εμβολιασμών θα σηκώσουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης ανάμεσα στους μαθητές καθώς 235 τάξεις θα παραμείνουν κλειστές για 7 ημέρες.

    Στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας θα πέσει όλο το βάρος των εμβολιασμών με το πανδημικό εμβόλιο, τόνισε η υπουργός υγείας μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ όπως επισήμανε οι νομαρχίες και οι δήμοι θα έχουν δεύτερο ρόλο.

    "Η αλλαγή αυτή έγινε γιατί το προσωπικό των νοσοκομείων πρέπει να έχει λόγο σε αυτή την προσπάθεια αλλά και γιατί θα ήταν τεράστιο το κόστος δημιουργίας εμβολιαστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα . Για την αποζημίωση της υπερεργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα υπάρξει σχετικό κονδύλι", εξήγησε η Υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εντελώς δωρεάν και προαιρετικός και θα αφορά όλους όσους ζουν και εργάζονται στην χώρας μας .

    "...το εμβόλιο είναι ασφαλές..."

    Ελένη Γιαμαρέλλου

    Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας

    Μιλώντας στην ίδια επιτροπή η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε πως "το εμβόλιο είναι ασφαλές ενώ για τα παιδιά κάτω των 10 ετών και όσους λαμβάνουν ανοσοκαταστολή απαιτούνται δύο ισόποσες δόσεις".

    Δριμεία επίθεση εναντίον των γιατρών οι οποίοι τηρούν δημοσίως αρνητική στάση για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης εξαπέλυσαν και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, σε συνέντευξη Τύπου .

    Τα βέλη τους στράφηκαν εναντίον και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας υπερβολική την προβολή των αρνητικών αυτών απόψεων.

    Οι λοιμωξιολόγοι έκαναν έκκληση στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν και επεσήμαναν ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του κύματος πανδημίας, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά 50% την τελευταία εβδομάδα.

    Υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε και ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος εμβολιάστηκε σήμερα το πρωί στο ΑΧΕΠΑ.

    Ο κ. Μάνθος ανέφερε ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει οι επιπλοκές της γρίπης είναι πολύ περισσότερες και πολύ δραματικότερες από αυτές του εμβολίου και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες.

    Την ίδια ώρα αυξάνονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς τα κρούσματα της νέας γρίπης στα μαθητικό πληθυσμό . Από σήμερα και για 7 ημέρες άλλες 235 τάξεις σε 89 σχολεία από όλη τη χώρα έκλεισαν. Για άλλη μία εβδομάδα κλείνουν και 29 νηπιαγωγεία, κυρίως στη Δράμα, και 2 ειδικά σχολεία.

    Έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν παραληφθεί 2,5 εκατομμύρια δόσεις πανδημικών εμβολίων.

    Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων, τις δύο πρώτες ημέρες του μαζικού εμβολιασμού, εμβολιάστηκαν συνολικά 4.000 γιατροί και νοσηλευτές.

    Προηγούμενο - Επόμενο &gt;&gt;

    Newer news items: 18/11/2009 18:17 - Αυξημένα τα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα

    Older news items: 17/11/2009 18:22 - ΗΠΑ: Οι καπνιστές στηρίζουν την απαγόρευση του καπνίσματος 17/11/2009 17:04 - Οι πάγοι που λιώνουν απελευθερώνουν δηλητηριώδεις ουσίες 17/11/2009 09:58 - Ελπίδες για τις μικρές σιαμαίες 16/11/2009 17:25 - Διαδικτυακές συμμορίες αισχροκερδούν πουλώντας ψεύτικα αντιϊικά 16/11/2009 16:07 - Πέντε μεταλλαγμένα γονίδια υπεύθυνα για την ανάπτυξη του Πάρκινσον

    Next page >>

    Τελευταια ΝεαΔημοφιληΑθλητικα

    Δίκη για σοβαρό τραυματισμό δημοσιογράφου

    24ωρη απεργία συμβασιούχων

    Δεν παγώνει τους εποικισμούς το Ισραήλ

    Σύνοδος για την προσέγγιση ΕΕ-Ρωσίας

    Αυξημένα τα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα

    Προκήρηξη άρνησης του Επαναστατικού Αγώνα

    Από τη Σλοβενία ο κ. Κ. Παπούλιας για Σκόπια - οικονομία - επενδύσεις

    Παπανδρέου: Προϋπολογισμός σωτηρίας

    Παραδοχή Ομπάμα για καθυστέρηση στο θέμα του Γκουαντάναμο

    Σουδάν: 47 νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών

    Κύπρος: Ο νεκρός άνοιξε την πόρτα στους βαρυπενθούντες συγγενείς

    Αύξηση της επιτήρησης για τη γρίπη

    Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι πρόγονος των Σλαβομακεδόνων

    Η Ελλάδα παρούσα με πρωτοβουλίες

    ΝΔ: Πρόεδρος από τα μέλη

    Αποσύρθηκε από την κούρσα ο Δ. Αβραμόπουλος

    Συγκίνηση στην άμμο!

    Νέα πνοή στο ΕΣΥ, ασφαλή τα εμβόλια

    Συναντήσεις Παπανδρέου με Διαμαντούρο και Αρχιεπίσκοπο

    ΝΔ: Συμβιβασμός μετά από διαβουλεύσεις

    Όλα για την πρόκριση Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που δίνει...

    Εκτός F1 ο Raikkonen το 2010 Ο manager του Kimi Raikkonen, Steve Robertson,...

    Χρόνιο πρόβλημα είχε ο Ντε Νίγκρις Ο ιατροδικαστής Χρήστος Γκραβαρίτης μετά τη νεκροψία που πραγματοποίησε στη σορό του άτυχου Μεξικανού Αντόνιο...

    Αναβλήθηκε ο αγώνας Εργοτέλης-Λάρισα Με αίτημά της η ΠΑΕ Λάρισα ζήτησε και έγινε αποδεκτή από τη Σούπερ Λίγκα η...

    window.addEvent("load", init);

    function init() {

    myTabs1 = new JATabs("myTab-21413", {animType:'animNone',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    }

    //new JATabs("myTab-21413", {animType:'animNone',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    Video της ημεραςCinemaΒιβλιοΘεατροΟικολογια

    Με Χρυσό Αλέξανδρο τιμήθηκε ο Δ. Φωτόπουλος

    Απονομή Χρυσού Αλέξανδρου στην Τζέιν Μπίρκιν

    Σπάει τα ταμεία το 2012

    Όσκαρ στη Μπακόλ για το σύνολο της προσφοράς της

    Βραβείο για το Πεθαίνοντας στην Αφθονία του ...

    Η επιστροφή του Ηρακλή Πουαρό

    Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά από τις ...

    Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου

    Κυκλοφόρησαν οι μεταφράσεις της Αττικής Κωμωδίας ...

    Γεγονός η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Βιβλιοπωλείου της ΕΕ

    Γράμμα στην κόρη μου του ΄Αρνολτ Γουέσκερ

    33 φορές κωμωδία στο θέατρο Διάνα

    Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στο Θέατρο Σοφούλη

    Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρρεν σε σκηνοθεσία A. Βουτσινά

    Ερωτική αναρχία σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη

    Οι γυναίκες σε ρόλο-κλείδι για την υπερθέρμανση

    Ανησυχία για την Κοπεγχάγη

    Μείωση 30% των αερίων μέχρι το 2020 σχεδιάζει η Ν. Κορέα

    Επιχείρηση διάσωσης

    Απειλή για την πανίδα η βιομηχανική αλιεία

    window.addEvent("load", init);

    function init() {

    myTabs1 = new JATabs("myTab-25560", {animType:'animFade',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    }

    //new JATabs("myTab-25560", {animType:'animFade',style:'teline_iii',position:'top',width:'100%',height:'auto',mouseType:'click',duration:1000,colors:10,useAjax:false,skipAnim:false});

    Χρησιμοι Συνδεσμοι

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ανθρώπων Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

    Διαβαστε επισης

    jaSLWI.expandH = 120;

    textbg = document.getElementById("ja-catslwi-textbg1");

    textbg.style.opacity = 0.8;

    textbg.style.filter = 'alpha(opacity=80)';

    Ιαπωνική Εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΜια διαφορετική γνωριμία μΞ...

    textbg = document.getElementById("ja-catslwi-textbg2");

    textbg.style.opacity = 0.8;

    textbg.style.filter = 'alpha(opacity=80)';

    Αυξημένα τα κρούσματα του AIDS στην ΕλλάδαΑυξημένα παρουσιάζονται τα...

    textbg = document.getElementById("ja-catslwi-textbg3");

    textbg.style.opacity = 0.8;

    textbg.style.filter = 'alpha(opacity=80)';

    Μέθυσε ... με στοματικό διάλυμαΜια πρωτοφανή ιδέα για να υΟ...

    Αρχειο

    Νοεμβριος, 2009

    Οκτωβριος, 2009

    Σεπτεμβριος, 2009

    Αυγουστος, 2009

    Ιουλιος, 2009

    Ιουνιος, 2009

    Μαιος, 2009

    Απριλιος, 2009

    Μαρτιος, 2009

    Φεβρουαριος, 2009

    Τετάρτη 18

    Νοεμβρίου

    2009

    Ανατ.: 07.18

    Δύση: 17.07

    Σελήνη 2 ημερών

    Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων

    Υπηρεσιες ERTonline

    Χρηματιστηριο H κίνηση στους δρόμους Αναχωρήσεις-Αφίξεις ΔΑΑ Δράσεις-Προτάσεις Oδηγος Web Gallery Fora Chat

    Τοπικες ειδησεις

    Λάρισα: Συντήρηση έργων αγροτικής οδοποιϊας στην Ελασσόνα

    Λάρισα: Θετικός στον ιό της νέας γρίπης ο νομάρχης Λάρισας

    Λάρισα: Μαζική συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο

    Αναζητηση στα ertonline sites

    (function() {var f = document.getElementById('mod_googleSearch');if (f && f.q) {var q = f.q;var b = function(){if (q.value == '') {q.style.color = '#AAAAAA';q.style.background = '#FFFFFF url(http://www.google.com/coop/intl/en/images/google_custom_search_watermark.gif) left no-repeat';}}; var f = function() {q.style.color = '#000000';q.style.background = '#ffffff';};q.onfocus = f;q.onblur = b;b();}})();

    Προσφατα videos απο το "Μενουμε Ελλαδα"

    Καρίτσα Λαρίσης - Για γιόγκα στην παραλία της ...

    Καρίτσα Λαρίσης - Το μπαλκόνι του Κισσάβου με θέα ...

    Νομός Λαρίσης - Κίσσαβος - Το βουνό της υγείας

    Πλωμάρι Λέσβου - Πεζοπορία στον ποταμό Σεδούντα

    Νομός Λαρίσης - Περιήγηση στις παραλίες

    Λέσβος - Δήμος Πολυχνίτου - Στην παραλία των Βατερών

    Κως - Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης

    Νομός Λαρίσης - Κοιλάδα Τεμπών - Με ποταμόπλοιο στα ...

    Κως - Οδοιπορικό στην Κέφαλο και την Καρδάμαινα

    Λέσβος - Μια μέρα στο Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου

    ΑρχηΚεντρικο SiteΚΕΕΠΔρασεις-Προτασεις

    Επαναφορα αρχικων ρυθμισεων Κορυφή

    Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr

    var _rsCI="gr-ertonline"; var _rsCG="0"; var _rsDN="//secure-it.imrworldwide.com/";

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-1367852-10"); pageTracker._trackPageview();

    var _rsCI="gr-ertonline"; var _rsCG="0"; var _rsDN="//secure-it.imrworldwide.com/";

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-1367852-10"); pageTracker._trackPageview();

    Είδηση: 29757

    [05] 24ωρη απεργία συμβασιούχων

    Τεταρτη, 18 11 2009 19:04

    Xωρίς ενημέρωση θα είναι η ERT on Line από τις 6πμ της Πέμπτης 19 Νοέμβρη, έως τις 6πμ της Παρασκευής 20 Νοέμβρη, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης. Στην απεργία παίρνουν μέρος οι συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων στην ΕΡΤ, με απόφαση του σωματείου τους, αλλά και οι δημοσιογράφοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, τα αιτήματα είναι: "Να μη γίνει καμία απόλυση συναδέλφου, πολύ περισσότερο με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου. Να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση και επίλυση του θέματος των ψευδεπίγραφων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, με αποκατάσταση των συναδέλφων. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των συμβασιούχων. Να παύσει το δικαίωμα στην εργασία να γίνεται αντικείμενο πελατειακών σχέσεων και συναλλαγών. Να λήξει επιτέλους η ανασφάλεια και αβεβαιότητα εκατοντάδων συναδέλφων. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μετέχουν στην αυριανή απεργία και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα".

    Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: "Έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους, όσους στήριξαν ή ανέχτηκαν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και αυτούς που χρησιμοποίησαν τη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι.

    Συμπαραστέκεται στους πραγματικούς εργαζόμενους που καθημερινά εργάζονται κάτω από αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Είναι αλληλέγγυα στον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματα τους και θα τους παρέχει κάθε βοήθεια που θα της ζητηθεί.

    Δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει με σθένος στο Γενικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε. (στις 18/12/09) τις παραπάνω θέσεις.

    Να υπάρχει Τρέιλερ (Τ/Ο) και εκφώνηση ( Ρ/Φ) για όλες τις συνδικαλιστικές δράσεις των Συναδέλφων".

    Η απεργία εξελίσσεται σε όλους τους κλάδους όπου υπάρχουν συμβασιούχοι, ενώ το Πανελλαδικό Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι: "δεν θα σταματήσει τους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση. Καλούμε όλα τα σωματεία συμβασιούχων και τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν και να δώσουν δυναμικό παρών στην πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 19/11 στις 10 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας:

    1. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις 2. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης 3. Καμία απόλυση- Καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και τους αρμόδιους φορείς (Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) να στηρίξουν την κινητοποίηση μας".

    Την Παρασκευή προχωρούν σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα stage.

    Την ανάγκη άμεσης κατάργησης των μεσαιωνικών - όπως τις χαρακτήρισε - εργασιακών σχέσεων, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε stage των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

    Είδηση: 29778

    [06] Παραδοχή Ομπάμα για καθυστέρηση στο θέμα του Γκουαντάναμο

    Τεταρτη, 18 11 2009 17:19

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι οι φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα δεν θα καταστεί δυνατό να κλείσουν στα τέλη Ιανουαρίου, όπως είχε υποσχεθεί αμέσως μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο. "Σχετικά με το Γκουαντάναμο είχαμε μια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία την οποία χάσαμε", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είχε δεσμευθεί να προχωρήσει στο κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντάναμο τον Ιανουάριο του 2010, υπογραμμίζοντας έτσι την απόφασή του να ανατρέψει την αμφιλεγόμενη πολιτική του προκατόχου του Τζορτζ Μπους. Σήμερα παραμένουν στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο συνολικά 215 κρατούμενοι.

    Κοντά στο "Σημείο Μηδέν" η δίκη των πέντε

    Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να "φοβούνται" τη διεξαγωγή στη Νέα Υόρκη της δίκης των πέντε ανδρών που κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε άλλη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    "Πιστεύω ότι αυτή η ιδέα ότι πρέπει να φοβόμαστε, ότι αυτοί οι τρομοκράτες διαθέτουν ιδιαίτερες δυνάμεις που θα μας εμποδίσουν να παρουσιάσουμε αποδείξεις εναντίον τους, να τους φυλακίσουμε και να αποδώσουμε γρήγορα δικαιοσύνη, πιστεύω ότι ήταν ένα θεμελιώδες λάθος", δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρατούνται στο Γκουαντάναμο, θα δικαστούν από δικαστήριο του νότιου Μανχάταν, όχι μακριά από το "Σημείο Μηδέν", θέατρο της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

    Προς αύξηση των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν

    Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Ομπάμα δήλωσε πως βρίσκεται "πολύ κοντά" σε μια απόφαση για την αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και θα προβεί σε ανακοίνωση "μέσα στις επόμενες εβδομάδες". Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι δεν θέλει να κληρονομήσει ο διάδοχός του στην προεδρία την αφγανική σύγκρουση και πρόσθεσε ότι μια "πολυετής κατοχή" δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

    Για πρώτη φορά η δημοτικότητα του Aμερικανού προέδρου έπεσε κάτω από το συμβολικό όριο του 50%, (48%) την στιγμή που οι Αμερικανοί ανησυχούν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ.

    Η αποδοχή του έργου του Ομπάμα μειώνεται ακόμα περισσότερο στο θέμα του Αφγανιστάν με μόνο το 38% των ερωτηθέντων να συμφωνούν με την προσέγγισή του στο ζήτημα, παρόλο που η πλειοψηφία εξακολουθεί να εκτιμά ότι είναι "καλό" να σταλούν επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

    Το 37% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο στόχος των αμερικανικών στρατευμάτων θα πρέπει να είναι η "δημιουργία μίας κυβέρνησης δημοκρατικής και σταθερής", ενώ το 65% πιστεύει ότι ο στόχος τους θα πρέπει να είναι "η εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής".

    Είδηση: 29771

    [07] Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη

    Τεταρτη, 18 11 2009 14:48

    Στην 32η τακτική ανακρίτρια απολογήθηκε την Τετάρτη και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη Αντιγόνη Χελιώτη. Στη φοιτήτρια, η οποία συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από ένταλμα σύλληψης εις βάρος της για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών", επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    Αρνείται τις κατηγορίες

    Η 22χρονη κατέθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες και επαναλαμβάνει ότι δεν έχει σχέση με το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι γιάφκα της οργάνωσης, αλλά ούτε με τους συγκατηγορούμενούς της στην υπόθεση.

    Τονίζει, επίσης, ότι το δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο επίμαχο σπίτι ήταν σε κινητό αντικείμενο.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι η 22χρονη δεν πρέπει να προφυλακιστεί και της επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    Εις βάρος της φοιτήτριας είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξη από κοινού.

    Είδηση: 29759

    [08] Στοπ στις οικοδομικές άδειες σε πυρόπληκτες περιοχές

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:48

    Αναστολή έκδοσης των οικοδομικών αδειών στις καμένες περιοχές της Β.Α Αττικής, ειδική υπηρεσία ελέγχου αδειών που έχουν εκδοθεί και Υπηρεσία Κατεδάφισης Αυθαιρέτων, προβλέπει το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που τέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή.

    Υπηρεσία Κατεδαφίσεων που θα ελέγχει συνεχώς με δορυφόρο δασικές αναδασωτέες και προστατευόμενες περιοχές προκειμένου να εντοπίζει κάθε νέα αυθαίρετη κατασκευή θεσμοθετείται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές.

    Για ένα χρόνο, διάστημα που αναμένεται να εκπονηθούν δασικοί χάρτες για τις καμένες περιοχές , παγώνει η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών. Η αναστολή αυτή αφορά εκτός σχεδίου πόλεως καμένες περιοχές σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Νέα Μάκρη, Γέρακα, Παλλήνη, Διόνυσο, Δροσιά, Μαραθώνα, Ροδόπολη, Ανθούσα, Βαρνάβα, Γραμματικό, Καπανδρίτι, Πικέρμι, Βίλια, Μαγούλα και Πεντέλη.

    Άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί θα επανελεγχθούν ως προς τη θέση του κτίσματος, οι νέες άδειες μετά την αναστολή της έκδοσης τους θα συνοδεύονται με τοπογραφικά, στα οποία θα αναφέρονται οι συντεταγμένες του οικοπέδου. Όλες οι καμένες περιοχές θα κηρύσσονται αναδασωτέες.

    Είδηση: 29766

    [09] Από τη Σλοβενία ο κ. Κ. Παπούλιας για Σκόπια - οικονομία - επενδύσεις

    Τεταρτη, 18 11 2009 18:08

    Σε φόρουμ Ελλήνων και Σλοβένων επιχειρηματιών μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Λουμπλιάνα. Μήνυμα προς τα Σκόπια ότι ο δρόμος για τους ευρωατλαντικούς θεσμούς περνάει από την Αθήνα και ότι η Ελλάδα υποστηρίζει μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, έστειλε χθες από τη Λιουμπλιάνα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    Κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του προέδρου στη Σλοβενία, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Ντανίλο Τουρκ, οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών θα επικεντρωθούν στις εμπορικές σχέσεις, ενώ σημαντικό κομμάτι της διμερούς οικονομικής συνεργασίας αποτελεί και ο τουρισμός.

    Επενδύσεις

    Αναφέρθηκε στις προοπτικές επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας και τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές και ελπιδοφόρες.

    "Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια ενώ η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, η βελτίωση των υποδομών, η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων και ο νέος αναπτυξιακό νόμος μέσω του οποίου προσφέρονται σημαντικά κίνητρα για τις νέες επενδύσεις, διαμορφώνουν έναν ελκυστικό προορισμό εισροής ξένων κεφαλαίων", τόνισε.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπούλιας μίλησε για την φιλελευθεροποίηση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, που, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της χώρας ως ενεργειακού κόμβου, ευνοούν την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

    Τουρισμός

    Πρόσθεσε ακόμη ότι Η Ελλάδα ενδιαφέρεται επίσης για την περαιτέρω ανάπτυξη διμερών της σχέσεων με τη Σλοβενία στον τομέα του τουρισμού καθώς, όπως είπε, στην χώρα μας έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα σύγχρονες υποδομές κλασσικού αλλά και εναλλακτικού τουρισμού.

    Εξαγωγές-Εισαγωγές

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στο πλαίσιο του φόρουμ, το ύψος των ελληνικών εξαγωγών προς την Σλοβενία το 2008 ανήλθε στα 245 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εισαγωγές της από την χώρα αυτή έφτασαν στα 85,4 εκ. ευρώ.

    Η Σλοβενία εισάγει από την Ελλάδα κυρίως λάδια κινητήρων, πορτοκάλια, ροδάκινα, οξείδια αργίλου,, ψάρια, ράβδους σιδήρου, σωλήνες κ.α, ενώ πέρυσι επισκέφθηκαν την χώρα μας 60.000 Σλοβένοι τουρίστες.

    Η Ελλάδα εισάγει από την Σλοβενία επιβατικά αυτοκίνητα, χαρτί εφημερίδων, ψυγεία, κουζίνες, οργανικές ουσίες, κ.α.

    Είδηση: 29773

    [10] Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:«Το πιο επείγον και ουσιαστικό είναι η αναγέννηση του κόμματος.»

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:22

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε επίπεδο επικοινωνίας, το τελευταίο ισχυρό χαρτί έρχεται από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δημόσια στήριξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Θεωρείτε ότι διευρύνει το σώμα υποστήριξης στην Ντόρα Μπακογιάννη;»

    Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: « Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είχε πρόβλημα διεύρυνσης του σώματος υποστήριξης, έχει μεγάλα πλεονεκτήματα στις κατηγορίες εκείνες των ψηφοφόρων που θεωρούνται λιγότερο πιθανοί να ψηφίσουν, όπως είναι οι πιο κεντροδεξιοί, γυναίκες, οι νέοι,. Το ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση αυτών των μεγάλων δεξαμενών. Η συμμετοχή, η σύμπραξη με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο έχει μεγάλη σημασία, γιατί έγινε με καθαρά πολιτικούς όρους. Υιοθέτησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος την πολιτική πλατφόρμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με πολιτικούς όρους γιατί πρόκειται για μια πολιτική αντιπαράθεση. Το δίλημμα για τη ΝΔ είναι αν θέλετε έναν αρχηγό με πιο δεξιά χαρακτηριστικά, ή αν θέλετε μια αρχηγό με ευρύτερα κεντροδεξιά χαρακτηριστικά που μπορεί να φέρει τη ΝΔ σε τροχιά εξουσίας, όχι για την εξουσία ως αυτοσκοπό, αλλά επειδή, αν θέλουμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα πρέπει να μπορούμε να διεκδικήσομε την εξουσία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι ο άνθρωπος της νέας γενιάς των πολιτικών της ΝΔ που πρωτοστάτησε στην επιστροφή Σαμαρά. Η Ντόρα Μπακογιάννη, η αιχμή που αφήνει τόσο απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά όσο και απέναντι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι το αμαρτωλό παρελθόν. Όταν χρειάστηκε και τους χρειάστηκε η παράταξη έφυγαν από το μαντρί.»

    Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: « Κρινόμαστε από την συνολική μας πορεία. Οι διάφορες φάσεις της πορείας ενός πολιτικού ούτε διαγράφονται, ούτε παραγράφονται και βρίσκονται στη μνήμη όλων. Επιμένω στην πολιτική διάσταση της αντιπαράθεσης. Έχουμε δύο διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον της ΝΔ, οι νεοδημοκράτες πρέπει να αποφασίσουν τι κόμμα θέλουν, τι αρχηγό θέλουν, βάσει των πολιτικών χαρακτηριστικών που φέρει, της διαδρομής που έχει κάνει και της πρότασης που έχει για το κόμμα και την κοινωνία. Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Το μόνο που υπάρχει από την άλλη πλευρά είναι ένα αόριστο ότι θα αναθέσουν σε κάποια φωτεινά μυαλά να επεξεργαστούν προτάσεις για το κόμμα. Το πιο επείγον και ουσιαστικό είναι η αναγέννηση του κόμματος.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Λένε κάποιοι ότι, μήπως η πρόταση Σαμαρά είναι αυτό που χρειάζεται η ΝΔ τώρα; Η ΝΔ είχε χάσει τις αναφορές τις δεξιές, μήπως χρειάζεται να επανακτήσει αυτές και στην πορεία μέσα από αυτά τα τραύματα να επαναφέρει τον κόσμο;»

    Είδηση: 29764

    [11] Σύνοδος για την προσέγγιση ΕΕ-Ρωσίας

    Τεταρτη, 18 11 2009 18:46

    Την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης σε οικονομικό πολιτικό και ενεργειακό επίπεδο επιχείρησαν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου κορυφής στη Στοκχόλμη.

    Οι Βρυξέλλες ζητούν από τη Μόσχα να επιβεβαιώσει τη θέληση της να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ως ξεχωριστή οντότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα 500 εκατομμύρια πληθυσμό, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Μόσχας και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο. H Ρωσία επιδιώκει περισσότερες ευρωπαϊκές επενδύσεις αλλά και την σύναψη ενός νέου οικονομικού μνημονίου.

    Για αμφότερους αντικειμενικός στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των πολιτικών προβλημάτων αλλά και η εξασφάλιση ότι δεν θα επαναληφθούν καταστάσεις όπως αυτές του περασμένου χειμώνα με τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς τη Δύση. Άλλα θέματα που τέθηκαν στην ατζέντα ήταν η κλιματική αλλαγή μέσω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η ασφάλεια και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Έτοιμη να μειώσει τις εκπομπές αερίων η Ρωσία

    Η Ρωσία αναθεώρησε προς τα πάνω σήμερα το στόχο της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ενόψει της διάσκεψης της Κοπεγχάγης, σε ποσοστό από 20 έως 25% μέχρι το 2020 σε σχέση με το 1990, έναντι του 15% που ήταν μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    "Ενώ για τη διάσκεψη της Κοπεγχάγη απομένουν λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο σήμερα και χαιρετίζω την πρόθεση που εκφράστηκε σήμερα από τον ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενός προτεινόμενου στόχου μείωσης των εκπομπών κατά 20 έως 25%" έως το 2020, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Ο κ. Μπαρόζο έκανε τις δηλώσεις αυτές στους δημοσιογράφους στην Στοκχόλμη, μετά από μια συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΕΕ και τον Ρώσο Πρόεδρο.

    Είδηση: 29776

    [12] Ιαπωνική Εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:58

    Μια διαφορετική γνωριμία με τον πολιτισμό της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, προτείνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη διοργάνωση της "Ιαπωνικής Εβδομάδας" από την Κυριακή 22 έως το Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σύγχρονο πρόσωπο της Ιαπωνίας, για μια πρωτότυπη περιπλάνηση στην ευρύτητα και την πολυμέρεια του ιαπωνικού πολιτισμού που κινείται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: τις αναπαραστατικές τέχνες, τη μουσική και την αρχιτεκτονική, ενώ ταυτόχρονα θα διεξάγονται παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους του Μεγάρου.

    Η "Ιαπωνική Εβδομάδα" πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς "Γέφυρες" που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και το Ελληνο-ιαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    Οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται ανά τομέα είναι οι ακόλουθες:

    Κυριακή 22/11/09

    Συναυλία του Tokyo Ensemble και του Ζόζι Χάτορι. Συμμετέχει η διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδή υψίφωνος Μαρία-Αλθέα Παπούλια.

    Δευτέρα 23/11/09

    Σε μία συναυλία αφιερωμένη στους σύγχρονες Ιάπωνες συνθέτες, Έλληνες μουσικοί του συνόλου Ergon Ensemble ερμηνεύουν ολιγόλεπτα έργα μουσικής δωματίου που φέρουν την υπογραφή Ιαπώνων δημιουργών του 20ού και 21ου αιώνα.

    Τρίτη 24/11/09

    Στη διάλεξή του με τίτλο "Η ιαπωνική μουσική σήμερα", ο Ιάπωνας συνθέτης Γιόρι-Άκι Ματσουντάιρα θα εξηγήσει τις αιτίες επιρροής της μουσικής της Άπω Ανατολής από τους ήχους του Δυτικού κόσμου.

    Τρίτη 24/11/09 & Τετάρτη 25/11/09

    Δώδεκα έργα με ηχοχρωματικό και συναισθηματικό πλούτο που συνδέουν τα φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία των δύο μουσικών παραδόσεων, άλλοτε αντιπαραβάλλοντας και άλλοτε αφομοιώνοντας ιδιώματα και ρυθμικά μοτίβα αποτυπώνουν τα Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής. To Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου θα ερμηνεύσει πρόσφατες δημιουργίες των νέων συνθετών Γ. Αγγελάκη, Λ. Αναστασόπουλου, Τ. Γεννάτου, Θ. Δεληγιάννη, Μ. Εκμεκτσόγλου, Ο. Ζαφειρόπουλου, Στ. Κανελλόπουλου, Θοδ. Καραθόδωρου, Ν. Καρύδη, Μ. Λαζαρίδου, Π. Λιακάκη και Ε. Φιλιού.

    Πέμπτη 26/11/09

    Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου δίνει συναυλία με σύγχρονες δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

    Τετάρτη 25/11/09

    Διάλεξη με θέμα "Θέατρο και Αναπαραστατικές Τέχνες στην Ιαπωνία σήμερα" θα δώσουν ο καθηγητής Λογοτεχνίας και Θεάτρου του Πανεπιστήμιου Κέιο του Τόκιο, Εϊχίρο Χιράτα, ο καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Γκέτε της Φρανκφούρτης, Χανς-Τίες Λέχμαν και η θεατρολόγος Ελένη Βαροπούλου.

    Τετάρτη 25/11/09 & Πέμπτη 26/11/09

    Με έναν συνδυασμό ήχου, φωτός, σωμάτων, λόγου, εικόνων και υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των Dumb Type από την Ιαπωνία, συνέθεσε το Voyage με το οποίο "συστήνεται" στο ελληνικό κοινό. Ένα δραματικό και όμορφο ταξίδι στις υπαρξιακές μας ανησυχίες, αλλά και στις παραστατικές τέχνες, που εμπλέκει τους θεατές σε μια σπουδή συναρπαστικά σουρεαλιστική για τους μηχανισμούς του σύγχρονου κόσμου.

    Παρασκευή 27/11/09

    Παραδοσιακή, μακραίωνη τέχνη, που για αιώνες ψυχαγώγησε ενήλικες κυρίως, αλλά και παιδιά, αγαπημένο θέαμα της ιαπωνικής αυλής και των σαμουράι, το Παραδοσιακό κουκλοθέατρο Χατσιότζι Κουρουμά Νινγκιό έρχεται στην Αθήνα για μια παράσταση 90 λεπτών, που θα προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την ατμόσφαιρα των λαϊκών δραμάτων της εποχής του Έντο (1603-1897, η τελευταία περίοδος της φεουδαρχικής Ιαπωνίας).

    (Κυριακή 19.30 εγκαίνια) Δευτέρα έως Σάββατο 23-28/11/09

    Διάλεξη του διάσημου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα και έκθεση αρχιτεκτονικής, με τίτλο "Οργανική Αρχιτεκτονική".

    Κυριακή έως Σάββατο 22-28/11/09

    Μέσα από το εντυπωσιακό γλυπτό "Σπιράλ", 5 σχέδια και ένα dvd με θέμα το συνολικό έργο του, το κοινό θα γνωρίσει τον Ιάπωνα γλύπτη Osamu Kido.

    Τρίτη έως Σάββατο 24-28/11/09

    Οργάνωση Εργαστηρίων αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού με τη συμμετοχή φοιτητών αρχιτεκτονικής με την επίβλεψη και το συντονισμό των Sou Fujimoto και Junya Ishigami.

    Κυριακή έως Σάββατο 22-28/11/09

    Έκθεση βιβλίων για την Ιαπωνία θα λειτουργεί στη Λέσχη του Δίσκου που βρίσκεται στο επίπεδο της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

    Δευτέρα έως Παρασκευή 23-27/11/09 & Σάββατο 28/11/09

    Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ψηφιακής εικόνας η εταιρία Toppan ξαναζωντανεύει το Ιαπωνικό Κάστρο EDO. Το κάστρο Έντο δεν υπάρχει πια, αλλά σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την όψη που είχε στο παρελθόν χάρη στην εικονική πραγματικότητα.

    Σάββατο 28/11/09

    Παρουσίαση της λεπτεπίλεπτης τέχνης της Ικεμπάνα, της ανθοδετικής τέχνης που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία τον 7ο αιώνα και αποτελεί ακόμα και σήμερα μία ζωντανή παράδοση.

    Παρασκευή 27/11/09

    Παρουσίαση και γευσιγνωσία του φημισμένου ιαπωνικού ποτού σάκε, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Ιαπωνίας.

    Τετάρτη 25/11/09

    Επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών ιαπωνικών γλυκισμάτων Wagashi, των μικροσκοπικών γλυκών από πάστα γλυκών φασολιών, ζάχαρη και νερό που στην Ιαπωνία "κουβαλούν" μια μακραίωνη ιστορία.

    Τρίτη 24/11/09

    Είδηση: 29768

    [13] Αυξημένα τα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα

    Τεταρτη, 18 11 2009 18:17

    Αυξημένα παρουσιάζονται τα νούμερα (εως και 20% ετησίως) που καταγράφουν τα κρούσματα του AIDS τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, στο Κέντρο Αναφοράς AIDS Βόρειας Ελλάδας έξι άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό HIV ενώ αριθμός των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα ανέρχεται, σήμερα, στους 800.

    Μάλιστα ο παθολόγος-λοιμοξιολόγος, Παναγιώτης Κολλάρας, κάνει λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό φορέων καθώς επισήμανε ότι ένας στους τέσσερις στους οποίους διαγιγνώσκεται η ασθένεια, δεν το γνώριζε, με αποτέλεσμα να προκύπτει πως ο αριθμός των φορέων είναι κατά 25% μεγαλύτερος από αυτόν που έχει καταγραφεί.

    Ο διευθυντής του Κέντρου Αναφοράς AIDS Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Μαλισόβας, επισήμανε πως τα νέα αυτά περιστατικά αφορούν περισσότερο άνδρες που είχαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, όμως τελευταία παρατηρείται αύξηση του AIDS και στις γυναίκες. Παράλληλα, ο κ. Μαλισόβας ανέφερε πως τα φετινά περιστατικά οροθετικών αναμένεται να υπερβούν τα 200, όταν πέρυσι ήταν 160-180.

    Μοναδική νότα αισιοδοξίας σε αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν δίνουν τα νέα φάρμακα κατά της ασθένειας, καθώς εξασφαλίζουν από 10-30 χρόνια επιβίωσης σ' αυτή την κατηγορία των ασθενών, ενώ το AIDS, από θανατηφόρα νόσος έχει μετατραπεί σε χρόνια.

    Κατά συνέπεια, οι φορείς του AIDS θα παρουσιάζουν πλέον νοσήματα και προβλήματα υγείας, που εμφανίζονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Βέβαια, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στη δημιουργία εμβολίου κατά του AIDS, αλλά τα νέα φάρμακα εξασφαλίζουν μία αρκετά καλή ποιότητα ζωής για τους φορείς.

    «Χάρη στα νέα φάρμακα, οι φορείς του ιού μπορούν να αποκτούν πλέον παιδιά, που δεν είναι θετικά στον ιό. Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο γεννήθηκαν 15 υγιή παιδιά από οροθετικούς γονείς», είπε στη συνέντευξη ο καθηγητής παθολογίας-λοιμοξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Παύλος Νικολαΐδης.

    Τον Οκτώβριο του 2008, ο αριθμός των πασχόντων και των οροθετικών στην Ελλάδα ανερχόταν σε 9.229, με το 60% εξ αυτών να ακολουθούν αντιρετροϊκή αγωγή, ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούνται, χωρίς να παίρνουν αγωγή.

    Τέλος, επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου πως οι ανασφάλιστοι πολίτες εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στη θεραπεία του AIDS ενώ τονίσθηκε η ανάγκη εμβολιασμού των φορέων κατά της νέας γρίπης.

    Είδηση: 29775

    [14] Μέθυσε ... με στοματικό διάλυμα

    Τεταρτη, 18 11 2009 14:02

    Μια πρωτοφανή ιδέα για να υποκαταστήσει ένα ποτηράκι αλκοόλ βρήκε μια μητέρα οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία με απρόοπτα όμως αποτελέσματα. Όταν συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένη με το πεντάχρονο παιδί της μέσα στο αυτοκίνητο δήλωσε οτι το αυξημένο επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της (τριπλάσιο από το κανονικό), οφείλεται στο... στοματικό της διάλυμα.

    Σύμφωνα με την κατάθεση των αστυνομικών ενώπιον του δικαστηρίου που παραπέμφθηκε η 42χρονη Σόνα Αν Κόνορ, η ίδια παραδέχθηκε ότι "είχε πιει ένα δυο ποτά" πριν οδηγήσει, αλλά ότι ήταν το στοματικό διάλυμα που την έθεσε άνω του επιτρεπόμενου ορίου, γράφει η εφημερίδα Southland Times.

    Ο δικαστής Κέβιν Φίλιπς που εκδίκασε την υπόθεση δήλωσε ότι ήταν τυχερή που δεν έπαθε καρδιακή προσβολή με "τόσο μεγάλη ποσότητα αλκοόλ", προσθέτοντας ότι "δεν θα πρέπει να ήξερες σε ποια πόλη βρισκόσουν, πόσο μάλλον να οδηγείς". Την καταδίκασε δε σε 100 ώρες κοινοτικής εργασίας και στέρηση του διπλώματος οδήγησης για εννέα μήνες.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 29756

    [15] Δεν παγώνει τους εποικισμούς το Ισραήλ

    Τεταρτη, 18 11 2009 18:58

    Την επέκταση εβραϊκού οικισμού στην Ιερουσαλήμ, με την ανέγερση 900 νέων κατοικιών, αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Λευκού Οίκου. Οι Παλαιστίνιοι, παρά τις αντιδράσεις, επιμένουν στη μονομερή ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους.

    Κλίμα έντασης πυροδοτεί και πάλι η άδεια που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, για την κατασκευή 900 νέων κατοικιών. Η ανέγερσή τους θα γίνει συνοικία «Γκίλο», στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που είχε καταληφθεί το 1967 και στη συνέχεια προσαρτήθηκε, ενώ ήδη ξεκίνησε η καταστροφή κατοικιών των Παλαιστινίων της περιοχής.

    Τα Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, απέρριψε αμερικανικό αίτημα για πάγωμα της οικοδόμησης δεκάδων κατοικιών στην συνοικία αυτή στην ανατολική Ιερουσαλήμ όπου, συνολικά ζουν 200.000 Ισραηλινοί, αλλά και 270.000 Παλαιστίνιοι.

    «Πιστεύουμε ότι καμιά πλευρά κατά κανέναν τρόπο δεν θα πρέπει να αποφασίζει μονομερώς και να προχωρά σε ενέργειες που προκαταλαμβάνουν ή δείχνουν να προκαταλαμβάνουν τις συνομιλίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ίαν Κίλι.

    Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση του Ισραήλ και επέκρινε δριμύτατα τις συνεχιζόμενες εξώσεις και καταστροφές οικιών Παλαιστινίων.

    Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε το Ισραήλ να περιορίσει την ανάπτυξη εβραϊκών οικισμών, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη οικοδομική δραστηριότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει μία επικίνδυνη κατάσταση οξύνοντας τις αντιθέσεις με τους Παλαιστίνιους.

    "Πιστεύω ότι η ανέγερση περισότερων οικισμών δεν συμβάλλει στην ασφάλεια του Ισραήλ. Πιστεύω ότι τους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο να κάνουν ειρήνη με τους γείτονές τους", είπε ο Ομπάμα.

    Από την πλευρά της η παλαιστινιακή πλευρά έσπευσε να καταδικάσει την ισραηλινή πρωτοβουλία:

    «Είναι εντελώς απαράδεκτο και αυτό που επιβεβαιώνει είναι η αξιοπιστία των θέσεών μας στο ζήτημα της εποικιστικής πολιτικής και της εποικιστικής δραστηριότητας γενικά», δήλωσε ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ.

    Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, έχει άλλωστε θέσει ως όρο για την επανέναρξη του διαλόγου, τον τερματισμό των εποικισμών στη Δυτική Όχθη.

    Είδηση: 29777

    [16] Σουδάν: 47 νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών

    Τεταρτη, 18 11 2009 17:06

    Οι ένοπλες συγκρούσεις στην αρχή της εβδομάδας μεταξύ των μελών δύο αντίπαλων φυλών προκάλεσαν τον θάνατο 47 ανθρώπων, ενώ τραυμάτισαν δεκάδες στο Νότιο Σουδάν, στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου του στρατού.

    Ένοπλοι άνδρες της φυλής Μουντάρι επιτέθηκαν σε δύο χωριά της φυλής Ντίνκα, στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, στο νότιο Σουδάν, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Κουόλ Ντίεμ Κουόλ, εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Σουδάν (SPLA), πρώην αντάρτες που σήμερα αποτελούν τον στρατό του ημιαυτόνομου Νότιου Σουδάν.

    "Δέκα μέλη της φυλής Ντίνκα σκοτώθηκαν και 16 ακόμα τραυματίστηκαν. Από την πλευρά των Μουντάρι σκοτώθηκαν 37. Οι υπόλοιποι (Μουντάρι) εκδιώχθηκαν από την περιοχή τους", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    "Πρόκειται για γειτονικές φυλές που συνηθίζουν να κλέβει η μία τα ζώα της άλλης. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία ακόμα απόπειρα ζωοκλοπής που όμως αυτή την φορά έγινε με τη χρήση αυτόματων όπλων", διευκρίνισε ο Κουόλ.

    Πολλές καλύβες κάηκαν και τα κτίρια μίας ανθρωπιστικής οργάνωσης καταστράφηκαν μερικώς, σύμφωνα με πηγή του ΟΗΕ που διατήρησε την ανωνυμία της.

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 7 ακόμα τραυματίστηκαν από σφαίρες το Σαββατοκύριακο, μεταξύ αυτών και ένας υπουργός, κατά την διάρκεια ένοπλων συρράξεων μεταξύ των αντίπαλων φυλών 60 χιλιόμετρα μακριά από την Τζούμπα, πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν.

    Από την αρχή του έτους περίπου 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των φυλών στο Νότιο Σουδάν, τέσσερα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο με το Βόρειο Σουδάν που προκάλεσε τον θάνατο 2 εκατομμυρίων ανθρώπων σε δύο δεκαετίες.

    Αυτές οι νέες συγκρούσεις ξεκίνησαν την ώρα που γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων για τις πρώτες εκλογές από το 1986, που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2010.

    Οι εκλογές αυτές είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2005 που έδωσε τέλος στον πόλεμο μεταξύ Βόρειου και Νότιου Σουδάν. Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Νότιου Σουδάν.

    Είδηση: 29770

    [17] Πακιστάν: Νεκροί και τραυματίες Ταλιμπάν σε συγκρούσεις

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:58

    Ένδεκα Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και οκτώ στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια δύο ξεχωριστών συγκρούσεων στο βορειοδυτικό Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας.

    Σύμφωνα με στρατιωτικό ανακοινωθέν, οι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Κουντ Μέλα του Νότιου Ουαζιριστάν και τραυμάτισαν πέντε στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και ένα αξιωματικό. Σκοτώθηκαν έξι αντάρτες.

    Τρεις ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν περιπολία πάτησε σε νάρκη σε δρόμο στην περιοχή Τζαντόλα.

    Ο στρατός υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα έχει σκοτώσει 546 αντάρτες στην μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, ενώ έχει χάσει 63 στρατιώτες. Οι αριθμοί ωστόσο δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένοι για τους δημοσιογράφους.

    Σε ξεχωριστό επεισόδιο στην περιοχή Κουράμ, όπου διαμένουν φυλές, οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε αντάρτες και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    Είδηση: 29767

    [18] Δίκη για σοβαρό τραυματισμό δημοσιογράφου

    Τεταρτη, 18 11 2009 19:30

    Διεξάγεται την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στη Χίο, η εξ αναβολής δίκη για το βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, όταν την άνοιξη του 2006 επισκέφτηκε τη ΔΕΗ Χίου στα πλαίσια ρεπορτάζ.

    Είδηση: 29779

    [19] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:23

    Θα συνεχιστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα προβλήματα με τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων που γίνονται για ανακαίνισης της γραμμής. Σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ, αυτό το Σαββατοκύριακο ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργεί στο τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά, ενώ από το Σάββατο 21 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου δεν θα λειτουργεί στο τμήμα Φάληρο-Ταύρος. Για το τμήμα ΕΙΡΗΝΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από την λεωφορειακή γραμμή X5 και στο τμήμα ΦΑΛΗΡΟ-ΤΑΥΡΟΣ από την λεωφορειακή γραμμή Χ6, με στάση στους ενδιάμεσους σταθμούς.

    Είδηση: 29762

    [20] Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ:«Η ενότητα είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά δεν είναι υπεράνω της πολιτικής. Πολλές φορές οι ισορροπίες μας κατέστρεψαν στη ΝΔ.»

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:19

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Επισημάνσεις» με την Πηνελόπη Γαβρά.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πραγματικά είναι τόσο κακή η εικόνα της χώρας, όσο αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα ή τελικά είναι μια πίεση που μας ασκούν για να λάβουμε σκληρά μέτρα;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Στο οικονομικό ζήτημα δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε ξεπεράσει τα όρια του συμφώνου σταθερότητας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει θέμα μιας αξιοπιστίας, αν δεν πάει καλά και αυτή τη φορά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έγιναν λάθος χειρισμοί σε βασικά ζητήματα της οικονομίας για να φτάσουμε ως εδώ που φτάσαμε;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Δεν αμφιβάλλω ότι έγιναν λάθη, έγινε και ένα έργο όμως σημαντικό και από την άλλη πλευρά θα πρέπει να κατανοήσουμε βεβαίως για να λύσει κανείς αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι με τον τρόπο τους, με τις δυνατότητές τους, ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα του ελλείμματος και μακροπρόθεσμα το θέμα του δημοσίου χρέους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η ΝΔ θα πει ναι σε συναίνεση, σε πρόσκληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσετε όλοι μαζί το μείζον ζήτημα, το οικονομικό;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Αυτό το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με τις πολιτικές της. Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει κάτι, μπορεί να πει αν συμφωνεί ή όχι και να ασκήσει μια κριτική. Αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τις κυβερνήσεις να κάνουν τη σωστή δουλειά. Διότι εδώ έχουμε περάσει από την θεωρία της σύγκρουσής επί παντός επιστητού που υπήρχε παλιά, στην θεωρία ότι δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει συναίνεση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε βασικά και κρίσιμα ζητήματα απαιτείται αυτή η συναίνεση.»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Μακάρι να υπάρχει. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί μια κυβέρνηση να λέει, αν δεν μου δώσετε τη συναίνεσή σας, δεν κάνω τίποτα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μπορούν να συνδυαστούν τα σκληρά μέτρα που μας ζητούν οι Βρυξέλλες και γενικότερα φιλολαϊκά μέτρα; Γίνεται στη δεδομένη χρονική στιγμή;⦻

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Η Κομισιόν δεν ζητά αύριο το πρωί να αλλάξει κάτι, εμείς έχουμε κάνει λάθος τα έχουμε μπερδέψει. Η Κομισιόν ζητά διαρθρωτικές αλλαγές.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Καταργείται η βάση του 10;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει στοιχειωδώς λογική. Το γεγονός ότι έπαιρναν άτομα με 1 και 1,5 που σημαίνει ότι περίπου δεν ήξεραν να γράψουν το όνομά τους, το πανεπιστήμιο δεν είναι συνέχεια του λυκείου είναι επιστήμη και έρευνα. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτά ήταν επί φαντασία του ΠΑΣΟΚ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το μέτρο έχει αφήσει πάρα πολλές χιλιάδες κενές θέσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα⦻

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Ποιος το λέει; Δημιουργούνται μόνες τους από το υπουργείο. Δεν υπάρχουν κενές θέσεις. Εδώ έχουμε ένα 70% των αποφοίτων λυκείου που πάνε στην ανώτατη εκπαίδευση. Πρόκειται για πρωτοφανή κατάσταση. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι 22% αυτό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχουν τουλάχιστον ΤΕΙ που κινδυνεύουν με λουκέτο επειδή δέχθηκαν λιγότερο από το 10% του αριθμού των εισακτέων για τα προηγούμενα 4 χρόνια.»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Αυτή είναι η αλήθεια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εν κατακλείδι διαφωνείτε πλήρως με την κατάργηση του μέτρου αυτού;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στον κόσμο, στο οποίο να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, με κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο βαθμολογίας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είστε από τα ελάχιστα στελέχη που δεν έχετε δηλώσει την υποστήριξή σας σε κανέναν από τους 3 υποψηφίους. Πιστεύετε ότι ωφελεί αυτή η στάση ουδετερότητας;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Έχουμε δεσμευτεί ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής και είπαμε να μην βγούμε να εκφραστούμε υπέρ κάποιου υποψηφίου, για να μην αμφισβητηθεί η αξιοπιστία μας -ως επιτροπή-. Ο καθένας έχει να κάνει με τη συνείδησή του. Από εκεί και πέρα μην ξεχνάτε ότι σε αυτή την εκλογή, όσο μετράει η δική μου ψήφος μετρά και η ψήφος του αγνώστου ο οποίος θα έρθει να γίνει μέλος. Βεβαίως επηρεάζουν τα πολιτικά πρόσωπα, εμένα δεν με ανησυχεί η σύγκρουση, αυτό που με ανησυχούσε πάντα στη ΝΔ ήταν ο αγώνας που γινόταν για τις ισορροπίες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχετε καταλήξει στην επιλογή σας;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Προσωπικά, ναι βεβαίως.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με κριτήρια;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Σε όλη μου τη ζωή έκανα επιλογές με βάση πολιτικά κριτήρια -και όχι άλλα κριτήρια-.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σας ανησυχεί η επόμενη μέρα; Θα μπορέσετε όλοι μαζί να βρείτε τον βηματισμό που απαιτείται;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: « Η ενότητα είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά δεν είναι υπεράνω της πολιτικής. Πολλές φορές οι ισορροπίες μας κατέστρεψαν στη ΝΔ. Αυτά που λένε οι υποψήφιοι και τα σέβομαι και τα εκτιμώ και δεν με πειράζει καθόλου η σύγκρουση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υψηλοί τόνοι από κάποιους υποστηρικτές των υποψηφίων. Βεβαίως λέτε οι πολιτικοί ότι την επομένη μέρα ξεχνιούνται⦻

    Είδηση: 29761

    [21] Αλλαγές στο εξεταστικό

    Τεταρτη, 18 11 2009 15:07

    Την Παρασκευή αναμένεται να δοθούν στο υπουργείο Παιδείας οι τελικές προτάσεις του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το εξεταστικό. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο και δευτερευόντως οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Στην κατεύθυνση αυτή- συνέχισε - θα πρέπει να προωθηθούν ριζικές αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, νέα βιβλία και νέες μέθοδοι διδασκαλίας.

    Οι προτάσεις του Συμβουλίου, αναμένεται να έχουν ως βασικό άξονα την αποδέσμευση του λυκείου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαιδευση, με στόχο την αποφόρτιση της ελληνικής κοινωνίας και τη μείωση της παραπαιδείας.

    Είδηση: 29760

    [22] Άγριο έγκλημα στη Λακωνία

    Τεταρτη, 18 11 2009 12:59

    Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία των μελών μίας ολόκληρης οικογένειας στη Λακωνία. Δράστης είναι ο 35χρονος γιός της οικογένειας. Θύματα του, η μητέρα και η αδελφή του που βρέθηκαν κατασφαγμένες, ενώ φόβοι ότι την ίδια τύχη έχει και ο πατέρας του 35χρονου που αγνοείται.Ο 35χρονος συνελήφθη στην περιοχή της Αρεόπολης και ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας.

    Ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε στο ανατριχιαστικό έγκλημα στο χωριό Στεφανιά, κοντά στη Σκάλα Λακωνίας.

    Άνδρας, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ψυχασθενής, μετά από έντονη λογομαχία με την μητέρα του στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, κατάσφαξε τη μητέρα του 70 ετών την οποία έσυρε στο δρόμο και πάτησε με το αυτοκίνητό του.

    Οι άνδρες της ασφάλειας που μετέβησαν στο σημείο, κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του, πήγαν στο σπίτι της οικογένειας στο ίδιο χωριό, όπου διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε σκοτώσει και την 35χρονη αδελφή του.

    Είδηση: 29755

    [23] Ποινική δίωξη στη διοίκηση του ΕΜΠ

    Τεταρτη, 18 11 2009 12:56

    Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρίσκεται η διοίκηση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη, και των αντιπρυτάνεων Γιάννη Πολύζου και Γεράσιμου Σπαθή, για τη λειτουργία αντιεξουσιαστικού διαδικτυακού τόπου από τους διακομιστές του ιδρύματος. Ο ίδιος ο πρύτανης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη. Την ίδια ώρα, ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου κ. Δανιά καλούνται να παρουσιαστούν έξι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να απολογηθούν για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που τους αποδίδονται σε έκθεση του πρώην οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης.

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της διοίκησης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη λειτουργία της ιστοσελίδας"Indymedia", μέσα από το δίκτυο του Ιδρύματος.

    Οι πρυτάνεις διώκονται για παράβαση καθήκοντος.

    Δεν θα κρίνω τη Δικαιοσύνη, αλλά πιστεύω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν θέσει το θέμα στη σωστή του βάση, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και δεν θα βάλουμε πάνω απ όλα το φόβο, αλλά την ελεύθερη σκέψη.

    Όσον αφορά στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, οι πράξεις, σύμφωνα με την έκθεση, φέρονται να τελέστηκαν κατά την περίοδο 1996 έως 2003, και αφορούν στον διαχειριστικό έλεγχο που είχε γίνει για τα συγκεκριμένα έτη.

    Οι Πανεπιστημιακοί έλαβαν κλήση απολογίας για σήμερα, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για τις 30 του μήνα.

    Ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών

    Οι πρυτανικές Αρχές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με ανακοίνωσή τους, σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για τη λειτουργία της ιστοσελίδας INDYMEDIA, από το δίκτυο του Ιδρύματος, αναφέρουν:

    «Το Πολυτεχνείο για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο συντονισμένων επιθέσεων για τις θέσεις που εκφράζει και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το χρέος του απέναντι στην υπέρτατη αρχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Αυτή τη φορά η αφορμή δόθηκε από επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Οι ερωτήσεις αυτές ενεργοποίησαν σειρά παρεμβάσεων αρχικά από την ΟΤΕ Α.Ε. Οι οποίες στη συνέχεια κατέληξαν στη σημερινή ποινική δίωξη των πρυτανικών αρχών από την εισαγγελική αρχή που διεξήγαγε προανακριτικό έλεγχο για παράβαση καθήκοντος και παρότρυνση υφισταμένων σε ανοχή».

    Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «το Πολυτεχνείο, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, επιφυλάσσει αποκλειστικά σε αυτό, όπως κάνουν και όλα τα άλλα ΑΕΙ, την κρίση για το τι συνιστά τους "εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς" και το πώς αυτό συνδέεται όχι μόνο με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά και την καταγραφή τους. Δεν προβαίνει σε ενέργειες προληπτικής ή κατασταλτικής λογοκρισίας ανεξάρτητα από το ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα που μπορεί να το χωρίζει από τις απόψεις που εκφράζονται».

    Σχόλιο ΛΑ.ΟΣ

    Αναφορικά με τις δηλώσεις του Πρύτανη του Ε.Μ.Π., κ. Μουτζούρη, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε:«Οι τελευταίες δηλώσεις του Πρύτανη του Πολυτεχνείου, κ. Μουτζούρη, αποτελούν "μουτζούρα" στη μακρόχρονη ακαδημαϊκή πορεία του.

    Του θυμίζουμε τη ρήση: "Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις", όπως επίσης και το τι απεκρίθη ο Σωκράτης, όταν του υπέδειξαν να αντιδράσει στην καταδίκη του: "καλός νόμος, κακός νόμος, είναι όμως νόμος"».

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Είδηση: 29753

    [24] Άμεση δράση κατά της πείνας ζητά ο ΟΗΕ

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:45

    Πεπεισμένος ότι όλοι μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε την πείνα στον πλανήτη μας, αλλά γι' αυτό οφείλουμε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) Ζακ Ντιούφ, και ζήτησε την ανάληψη άμεσης δράσης, κατά το κλείσιμο της Συνόδου Κορυφής του FAO που έγινε στη Ρώμη. Η τελική διακήρυξη της Συνόδου που ορίζει ως στόχο "την εξάλειψη της πείνας στον κόσμο" υιοθετήθηκε από την πρώτη ημέρα των εργασιών, τη Δευτέρα, αλλά δεν περιλαμβάνει δέσμευση σε αριθμούς, ούτε μια καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ο Ντιούφ είχε εκφράσει λίγο μετά την υιοθέτησή της τη λύπη του για την απουσία χρονοδιαγράμματος και αριθμητικών στόχων στη δήλωση αυτή.

    "Οι φτωχοί δεν μπορούν να περιμένουν"

    "Οφείλουμε να το κάνουμε για να έχουμε έναν κόσμο με μεγαλύτερη ευημερία, πιο δίκαιο, πιο αμερόληπτο και πιο ειρηνικό. Όμως οφείλουμε κυρίως να το κάνουμε γρήγορα: οι φτωχοί και οι λιμοκτονούντες δεν μπορούν να περιμένουν" Ζακ Ντιούφ

    Δύο στα δέκα ήταν ο βαθμός που πήρε η Σύνοδος του FAO από τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam International.

    "Μία μόνη σύνοδος δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο, όμως αναμέναμε πολύ περισσότερα. Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του προβλήματος, όταν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα. Η σχεδόν συνολική απουσία ηγετών από πλούσιες χώρες έστειλε ένα άσχημο μήνυμα ήδη από την έναρξη της συνόδου κορυφής" κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Oxfam Γκάουεν Κρίπκε.

    Είδηση: 29769

    [25] Πρόσκληση ΣΕΒ για διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης

    Τεταρτη, 18 11 2009 16:44

    Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010 απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Δ.Δασκαλόπουλος. Η ισχύουσα σύμβαση, που ήταν διετούς διάρκειας, λήγει στο τέλος του 2009 και ο κ.Δασκαλόπουλος επισημαίνει στη σημερινή επιστολή ότι η νέα σύμβαση πρέπει να συμφωνηθεί και να ανακοινωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.Η ΓΣΕΕ απαντά ότι είναι άκαιρη και πρόωρη η πρόσκληση αυτή εφόσον δεν έχει σταλεί ακόμη, όπως ορίζει ο νόμος το εξώδικο της καταγγελίας της προηγούμενης σύμβασης.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αφού χαρακτηρίζει εθνικά κρίσιμη την επόμενη χρονιά (2010) τονίζει ότι οι δυνάμεις της εργασίας - εργοδότες και εργαζόμενοι - καλούνται να εισφέρουν στην οικονομική σταθερότητα και στην επάνοδο σε συνθήκες κοινωνικής ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης.

    "...Το 2010 προαλείφεται ακόμη πιο δυσοίωνο για όλους..."

    Δ. Δασκαλόπουλος

    Πρόεδρος ΣΕΒ

    "Το 2010 προαλείφεται ακόμη πιο δυσοίωνο για όλους. Η ύφεση θα συνεχισθεί, το χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα παραμείνουν δυσβάσταχτα. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω μείωση της ζήτησης, σε συνδυασμό με χρηματοδοτική στενότητα και αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος'", τονίζει στην επιστολή του ο κ. Δασκαλόπουλος και κάνει λόγο για μια ρεαλιστική και υπεύθυνη συμφωνία που θα συνεπάγεται τεράστια οφέλη για την εθνική οικονομία και την κοινωνική συνοχή και θα επιτρέπει στους κοινωνικούς εταίρους να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας με κοινές αποφάσεις μέτρων - ανάχωμα στην αύξησή της.

    "Η συνυπογραφή, τώρα, μίας νέας Συλλογικής Σύμβασης για το 2010, θα ισοδυναμεί με ένα πραγματικό κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο έμπρακτα θα εκφράζει την κοινή μας βούληση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση ευθύνης και να εισφέρουμε στην αντιμετώπιση των διαχρονικών παθογενειών που κρατάνε τη χώρα μας πίσω. Από εμάς, και μόνο από εμάς, εξαρτάται πράγματι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων", καταλήγει η επιστολή.

    "Νωρίς ναι ψίχουλα ποτέ" απαντά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και τονίζει ότι η εργατική πλευρά θεωρεί ότι οι βιομήχανοι επιχειρούν τώρα να συνάψουν συλλογική σύμβαση θεωρώντας ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό λόγω των πιέσεων για χαμηλούς μισθούς.

    "Η πρόσκληση του ΣΕΒ για διαπραγμάτευση, συνιστά ένα γεγονός εξαιρετικά περίεργο. Για πρώτη φορά εμφανίζονται ως επισπεύδοντες για την Σύμβαση οι Εργοδότες και με κάποιες αιχμές και σχόλια, που πρέπει να βάζουν όλους τους εργαζόμενους σε ανησυχίες, καθώς συνδέουν το θέμα της Σύμβασης με την συνολική απασχόληση. Εμείς όταν εκπνεύσει η Σύμβαση στο τέλος του χρόνου είμαστε έτοιμοι για γρήγορες και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, και σε καμιά περίπτωση βέβαια σε διαπραγματεύσεις που θα οδηγούν σε υποβάθμιση του εισοδήματος των εργαζομένων. Γρήγορα Ναι. Λίγα Οχι", τόνισε σε δηλωσή του ο Γιάννης παναγόπουλος.

    "Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) αποτελεί κορυφαία διαδικασία υλοποίησης της συνταγματικά κατοχυρωμένης συλλογικής αυτονομίας", τονίζεται σε ανακοίνωση απάντηση της ΓΣΕΕ και επισημαίνεται ότι το εκάστοτε διεκδικητικό πλαίσιο, που εκ του νόμου αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων, διαμορφώνεται με συλλογικές διαδικασίες στα όργανα της και απαιτείται κάποιος χρόνος για την οριστικοποίησή του.

    "Σε κάθε περίπτωση η επίσπευση της διαπραγμάτευσης της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το αναγκαίο για την εθνική Οικονομία κλίμα, αλλά αντίθετα προκαλεί προβλήματα πυροδοτώντας πιθανές κοινωνικές εντάσεις", καταλήγει η ανακοίνωση.

    "Οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης και εξασφαλισμένη τη συνεργασία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ, αξιώνουν από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τους μισθούς πείνας, προκειμένου να υπερασπίσουν τα ταξικά συμφέροντά τους την κερδοφορία τους και τη συσσώρευση κεφαλαίων", σχολίασε το ΚΚΕ.

    Είδηση: 29765


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 November 2009 - 17:53:31 UTC