Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Καραμανλή σε Παπανδρέου
  • [02] Κάλεσμα Παπανδρέου για αυτοδυναμία
  • [03] Ομιλία Παπαρήγα στο Βόλο
  • [04] Κεντρική εκδήλωση των Οικολόγων-Πράσινων
  • [05] Βρέθηκε μικρό οπλοστάσιο στη Βουλιαγμένη

    [01] Επίθεση Καραμανλή σε Παπανδρέου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 09 2009 21:11

    Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την άρνησή του να συμμετάσχει σε ένα δεύτερο μεταξύ τους ντιμπέιτ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός από το Ηράκλειο " Αρνείται έναν δημόσιο διάλογο γιατί επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας", είπε ο κ. Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας πως πίσω από τις εξαγγελίες του για ενιαία φορολογική κλίμακα κρύβονται νέοι φόροι για τους μικρομεσαίους και τους αγρότες. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η επιλογή των εκλογών αφορά στο ερώτημα ποιός έχει ρεαλιστικό σχέδιο και ποιός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη διεθνή κρίση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27197

    [02] Κάλεσμα Παπανδρέου για αυτοδυναμία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 09 2009 21:31

    Στις 4 Οκτώβρη, κάνουμε το κρίσιμο βήμα, για να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Λάρισα, επισημαίνοντας ότι την επόμενη Κυριακή, κάθε μία ψήφος, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι αυτό κάλεσε τους πολίτες, από όπου και αν προέρχονται, ότι και αν ψηφίζουν, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, γιατί όπως υπογράμμισε, μόνο μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή και σταθερή αυτοδυναμία, μπορεί να εγγυηθεί μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άσκησε σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Καραμανλή σε όλα τα επίπεδα, λέγοντας ότι η Κυβέρνησή του -λαού θέλοντος- δεν θέλει απλά να κυβερνήσει καλύτερα από τη Ν.Δ., αλλά να κυβερνήσει καλά για τον τόπο.

    Με αφορμή την προεκλογική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος, κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ., ότι παραπλανούν και πάλι τους Έλληνες πολίτες, με ψέματα, υπεκφυγές και πόλωση, σαν να ήταν απόντες τα τελευταία έξι χρόνια.

    Τέλος στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, έριξε ιδιαίτερο βάρος στην Αγροτική Πολιτική που δεσμεύεται να ακολουθήσει, ξεκαθαρίζοντας προς τους Έλληνες αγρότες, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη φορολογία τους, θα προωθήσει την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, θα καλύψει και τις αγροτικές επιχειρήσεις στο ταμείο εγγυοδοσίας, θα αυξήσει τις συντάξεις των αγροτών στα 550 ευρώ για τον άγαμο αγρότη και στα 950 για το ζευγάρι και ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

    Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα δώσει μάχη στις Βρυξέλλες για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και μετά το 2013 και δεσμεύτηκε τέλος για μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους υδάτινους πόρους που θα αξιοποιεί και τις αναγκαίες ποσότητες νερού από τον Αχελώο, για το Θεσσαλικό Κάμπο.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27198

    [03] Ομιλία Παπαρήγα στο Βόλο

    Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έκανε η Αλέκα Παπαρήγα από το Βόλο. Η Γενική Γραμματέας, ζήτησε από τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων και να στηρίξουν με τη δύναμή τους το ΚΚΕ.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27195

    [04] Κεντρική εκδήλωση των Οικολόγων-Πράσινων

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 09 2009 21:55

    Την πρότασή τους για μια πράσινη στροφή στην οικονομία ανέπτυξαν στην κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος υποστήριξε ότι με μια διαφορετική πολιτική μπορεί να δημιουργηθούν 100.000 πράσινες θέσεις εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

    Τη δική τους πολιτική πρόταση για στροφή στην πράσινη οικονομία, παρουσίασαν απόψε, οι Οικολόγοι Πράσινοι, στην κεντρική τους προεκλογική εκδήλωση, στην Αθήνα.

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι επέλεξαν αντί για συγκέντρωση να πραγματοποιήσουν μια ανοικτή συζήτηση σε καφέ της πλατείας Κοτζιά, όπου οι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού Νίκος Χρυσόγελος και Γιάννα Κοντούλη, απάντησαν σε ερωτήσεις πολιτών που βρέθηκαν εκεί ή έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Οι επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις τοποθετήσεις τους επανέλαβαν τις θέσεις του κόμματος για μια συνολική και συνεκτική πολιτική, η οποία συνδυάζει την οικολογία με την οικονομία και την κοινωνία.

    Τόνισαν την ανάγκη να επενδύσει η χώρα μας στην πράσινη οικονομία για να βγούμε από την οικονομική κρίση, καθώς ,όπως είπαν, μπορούν να δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίες που θα συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Αναφέρθηκαν αναλυτικά στις θέσεις τους για τη δασοπροστασία, για τη στροφή στη βιολογική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία. Παράλληλα μίλησαν για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας με τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές και τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκοινωνιακή κάλυψη όλης της χώρας, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής.

    Τέλος κάλεσαν τους πολίτες να ψηφίσουν με συνείδηση και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων, τονίζοντας ότι πρέπει να αναρωτηθούμε τι μέλλον θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

    Την εκδήλωση συντόνισε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27199

    [05] Βρέθηκε μικρό οπλοστάσιο στη Βουλιαγμένη

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 09 2009 21:11

    Οπλοστάσιο με χειροβομβίδες , πυροκροτητες, όλμους και φυσίγγια βρέθηκε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης το απόγευμα κινητοποίησε τις αρχές ασφαλείας. Ο οπλισμός περισυνελέγη στη διάρκεια κοινής επιχείρησης λιμενικού και Αντιτρομοκρατικής το απόγευμα της Κυριακής και ήδη εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

    Έξι χειροβομβίδες, τέσσερις πυροσωλήνες εκτόξευσης βλημάτων, πέντε πυροκροτητές, 46 φυσίγγια και ένας όλμος βρέθηκαν το απόγευμα από δύτες του λιμενικού, στη θάλασσα στον όρμο της Βουλιαγμένης, σε απόσταση περίπου έξι μέτρων από την ακτή, κάτω από την εσοχή ενός βράχου.

    Ο οπλισμός βρέθηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, που έγινε χθες το βράδυ στην Άμεση Δράση, ο οποίος κατήγγειλε ότι είδε ένα άτομο να πετάει ένα δέμα στη θάλασσα, που του φάνηκε ύποπτο.

    Η αστυνομία ειδοποίησε το λιμενικό και σήμερα έγινε επιχείρηση και ανασύρθηκαν τα αντικείμενα. Χρειάστηκε μάλιστα και η παρέμβαση πυροτεχνουργού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος εξουδετέρωσε τη μία από τις χειροβομβίδες που ήταν ενεργή.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, από την πρώτη έρευνα φαίνεται ότι πρόκειται για κλεμμένο στρατιωτικό υλικό και ότι κάποιος το πέταξε για να μην ενοχοποιηθεί που βρισκόταν στην κατοχή του, λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την τρομοκρατία.

    Ωστόσο ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας προκειμένου να ερευνηθεί για να διαπιστωθεί αν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

    Εν τω μεταξύ, την άκρη του νήματος στην υπόθεση της γιάφκας του Χαλανδρίου προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικές αρχές. Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται όλα τα ευρήματα , ενώ μεγάλο ζητούμενο για τις αρχές παραμένει αν υπάρχει διασύνδεση των μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μεθαύριο Τρίτη θα απολογηθούν στην 32η τακτική ανακρίτρια οι τέσσερις συλληφθέντες. Ασύλληπτοι παραμένουν οι έξι καταζητούμενοι. Εν τω μεταξύ ένα μικρό οπλοστάσιο που βρέθηκε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης προκαλεί την κινητοποίηση των αρχών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27194


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 September 2009 - 20:51:26 UTC