Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Live η τηλεμαχία Καραμανλή β Παπανδρέου στο site της ΕΡΤ
  • [02] Στον απόηχο του ντιμπέιτ των έξι αρχηγών
  • [03] Τσίπρας: Αναμόρφωση και αναβάθμιση του ΕΣΥ
  • [04] Στις σχολές ΟΑΕΔ ο Γ. Καρατζφέρης
  • [05] Στο εδώλιο για τις μετοχές - φούσκες
  • [06] Ονδούρα: παρέμβαση του στρατού και επεισόδια
  • [07] Ωφελημένη η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  • [08] Ακριβή στις τραπεζικές συναλλαγές η Ελλάδα

    [01] Live η τηλεμαχία Καραμανλή β Παπανδρέου στο site της ΕΡΤ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 09 2009 19:37

    Η τηλεμαχία Καραμανλή β Παπανδρέου θα μεταδοθεί απόψε απευθείας και από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Κατά την άφιξή του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός αρκέστηκε να δηλώσει "θα τα πούμε μέσα" ενώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε οτι "το δίλημμα των εκλογών είναι το πόσο θέλουμε να συνεχίσουμε μια ιστορία τέλματος, αποτυχίας, αδιαφάνειας και σκανδάλων ή μια κυβέρνηση που θα νοικοκυρέψει τη χώρα".

    Η μετάδοση της τηλεμαχίας θα γίνει σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Οι κκ. Καραμανλής και Παπανδρέου θα αντιπαρατεθούν σε πέντε θεματικές ενότητες. Την τηλεμαχία θα συντονίσει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ Μαρία Χούκλη, ενώ θα μεταδοθεί και online από την ΕΡΤonline, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Πέντε θεματικές ενότητες

    Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλο με τη δημοσιογράφο-συντονίστρια να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου.

    Η συζήτηση θα διαρκέσει 75 λεπτά και θα είναι δομημένη σε 15λεπτες ενότητες.

    Η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: Οικονομία-Ανάπτυξη, Κοινωνικά θέματα-Παιδεία, Κράτος-Δημόσια Διοίκηση, Περιβάλλον-Υποδομές και Εξωτερική Πολιτική.

    Οι κκ.Καραμανλής και Παπανδρέου θα τοποθετούνται επί τρία λεπτά σε κάθε πρωτολογία και δευτερολογία, κι ένα λεπτό σε κάθε τριτολογία. Η παρουσία της θεματολογίας γίνεται από τη συντονίστρια σε ένα λεπτό.

    Μπροστά τους θα υπάρχει ρολόι, όπου θα εμφανίζεται ο χρόνος όταν τους υπολείπονται 15 δευτερόλεπτα.

    Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τρίλεπτες γενικές τοποθετήσεις των δύο. Πρώτος θα τοποθετηθεί ο Γ. Παπανδρέου και θα κλείσει ο Κ. Καραμανλής.

    Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

    Από τις 18.30, η ΝΕΤ μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις γύρω από την τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών.

    Η Πηνελόπη Γαβρά με δημοσιογράφους της ΕΡΤ, εκλογικούς αναλυτές και σχολιαστές παρουσιάζει τον παλμό της κορυφαίας πολιτικής αντιπαράθεσης.

    Αμέσως μετά την αναμέτρηση, ο Κωνσταντίνος Ζούλας φιλοξενεί τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουμουτσάκο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου αντιστοίχως.

    Είδηση: 27013

    [02] Στον απόηχο του ντιμπέιτ των έξι αρχηγών

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 09 2009 18:17

    Το στίγμα των προθέσεών τους για την επομένη των εκλογών, έδωσαν οι έξι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας που διεξάγη στην ΕΡΤ . Η αναμέτρηση κύλησε σε λιγότερο ασφυκτικό πλαίσιο, ενώ ιδαίτερα ξεχώρισε το μέρος του ντιμπέιτ, στο οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν μεταξύ τους απευθείας ερωτήσεις.

    Αποτίμηση του ντιμπέιτ των έξι

    Ικανοποίηση σήμερα στη Ρηγίλλης από την εμφάνιση του Πρωθυπουργού, όπου με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζουν και την αποψινή εμφάνιση του. Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, κατά τη χθεσινή τηλεμαχία ο Κώστας Καραμανλής ήταν σαφής, ξεκάθαρος και ειλικρινής.

    Ικανοποίηση και στην Ιπποκράτους από την εμφάνιση στη χθεσινή αναμέτρηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ενώ προετοιμάζονται για το στίγμα του Γιώργου Παπανδρέου στο αποψινό ντιμπέιτ των δύο.

    Δικαιωμένοι για τις προβλέψεις που είχαν κάνει ότι δεν επρόκειτο να παραχθεί ουσιαστικό πολιτικό αποτέλεσμα απο την τηλεμαχία δηλώνουν στον Περισσό. Παράλληλα, υπενθυμίζουν οτι είχαν καταθέσει προτάσεις για την διεξαγωγή ουσιαστικότερου διαλόγου, που όμως δεν έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα να ασκείται και πάλι κριτική εκ των υστέρων.

    Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ από την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς υπηρέτησε απόλυτα το στόχο που είχαν θέσει, να παρουσιαστεί δηλαδή ο προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Απολύτως ικανοποιημένοι από την εμφάνισή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στο χθεσινό ντιμπέιτ δηλώνουν συνεργάτες του, επισημαίνοντας ότι ήταν ξεκάθαρος στις θέσεις του, καθώς το κόμμα τους δεν έχει τίποτε να κρύψει

    Ευχαριστημένοι είναι και οι Οικολόγοι-Πράσινοι από την πρώτη εκπροσώπηση του κόμματος σε τηλεμαχία και την εμφάνιση του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Νίκου Χρυσόγελου.

    Είδηση: 27012

    [03] Τσίπρας: Αναμόρφωση και αναβάθμιση του ΕΣΥ

    Για χρεωκοπία και κατάρρευση του ΕΣΥ - απόρροια των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνασπισμού και από το νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ στηλίτευσε την απόπειρα απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία χαρακτήρισε ως χώρους κοινωνικής προσφοράς. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στο επίκεντρο της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση του ΕΣΥ στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αξιόπιστου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης, αλλά κι ενός συνολικά αξιόπιστου συστήματος υγείας, ώστε ο κάθε πολίτης που ζει και εργάζεται σε αυτήν την χώρα να έχει την δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε σε ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στην ανάγκη σωστής διαχείρισης, προέβλεψε, όμως, ότι έρχονται δύσκολες ημέρες, αλλά η κοινωνία θα αντιδράσει με αξιοπρέπεια και περηφάνια, όπως κάνει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που δίνει μάχη για να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά και να μην καταρρεύσουν.

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν οι Α. Μπένος, καθηγητής κοινωνικής ιατρικής του ΑΠΘ, ο Νίκος Μανιός γιατρός, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο Γ.Μπασκόζος, γιατρός, υποψήφιος Β' Αθήνας.

    Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας που θα παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27019

    [04] Στις σχολές ΟΑΕΔ ο Γ. Καρατζφέρης

    Τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, στον Πειραιά, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και εκτίμησε, ότι η ανεργία στην Ελλάδα, φτάνει το 10 τοις εκατό. Πρότεινε, πενταετή απασχόληση των ανέργων σε ακριτικές περιοχές, με δωρεάν κατοικία, παρεχόμενη από το κράτος."Είναι αδιανόητο να φτάνει στο 10% η καταγεγραμμένη ανεργία, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη στην ουσία, αφού δεν καταγράφονται τα παιδιά των 400 ευρώ που είναι στα στέιτζ, οι φοιτητές και οι στρατεύσιμοι. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για μια κοινωνία μη ταξική, όταν ένα μεγάλο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας μένει δύο, τρία και τέσσερα χρόνια εκτός εργασίας. Κάτι πρέπει να αλλάξει", δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αλλά και για το τι μπορούμε να περιμένουμε σήμερα από τη συζήτηση των αρχηγών των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να χάσει από αυτόν τον Παπανδρέου, ο οποίος μόλις πέρασε στα δύσκολα έχασε την ψυχραιμία του, άρχισε να βρίζει, έκανε πάρα πολλά "σαρδάμ" και δεν απαντούσε επί της ουσίας.

    "Θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη ο αγχωμένος Καραμανλής να χάσει από αυτόν τον Παπανδρέου που δεν έχει τις δυνάμεις για κάτι εξαιρετικό", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με τη διαδικασία της τηλεμαχίας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι διεσώθη μετά την υιοθέτηση της δικής του πρότασης να υπάρχουν ερωτήματα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27020

    [05] Στο εδώλιο για τις μετοχές - φούσκες

    Κοινωνία

    Στο τριμελές Εφετείο της Αθήνας παραπέμπονται, σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, 67 άτομα, χρηματιστές, επιχειρηματίες και στελέχη τραπεζών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου το 1999. Αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων κατηγορίες για απάτη, υπεξαίρεση και ξέπλυμα "μαύρου χρήματος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27011

    [06] Ονδούρα: παρέμβαση του στρατού και επεισόδια

    Ειδήσεις

    Στρατιωτικός και αστυνομικός κλοιός δημιουργήθηκε στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ονδούρα, όπου βρίσκεται ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας Μανουέλ Ζελάγια. Παράλληλα εξεδίωξαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και ροπάλων, χιλιάδες οπαδούς του που πέρασαν τη νύχτα μπροστά στο κτίριο.

    Οι συγκεντρωθέντες αγνόησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ο στρατός επιδόθηκε σε πόλεμο νεύρων με μικροφωνικές εγκαταστάσεις που μεταδίδουν με μεγάλη ένταση ήχου τον εθνικό ύμνο, καθώς και άλλους διαπεραστικούς ήχους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζελάγια ανατράπηκε από πραξικόπημα στις 28 Ιουνίου.

    Είδηση: 27021

    [07] Ωφελημένη η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

    Ειδήσεις

    Η Ελλάδα και η Πολωνία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι χώρες που ωφελήθηκαν περισσότερο από τις δαπάνες του προϋπολογισμού της Ε.Ε το 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις Βρυξέλλες, το 2008 η Ελλάδα έλαβε καθαρά από τον κοινοτικό προϋπολογισμό 6,187 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,65% του ΑΕΠ, ενώ η Πολωνία έλαβε καθαρά 4,3 δισ. ευρώ ή 1,24% του ΑΕΠ.

    Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην αναλυτική εκτέλεση του κοινοτικού προϋπολογισμού που αφορά την Ελλάδα, προκύπτει ότι η χώρα μας έλαβε 8,514 δις. ευρώ, εκ των οποίων 4,7 δισ. ευρώ από τις δαπάνες που προορίζονται για την πολιτική της Συνοχής και 3,4 δισ. ευρώ από τις αγροτικές δαπάνες, ενώ την ίδια χρονική περίοδο η συνεισφορά της στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2008 ανήλθε σε 2,327 δις. ευρώ.

    Το 2008 οι μεγαλύτεροι καθαροί συνεισφορείς, δηλαδή οι χώρες στις οποίες οι εισροές από τα κοινοτικά ταμεία είναι μικρότερες από τις εκροές προς αυτά στον προϋπολογισμό της ΕΕ που έφτασε τα 116, 5 δισ. ευρώ ήταν η Γερμανία με 7,8 δισ. ευρώ, η Ιταλία με 4,6 δισ. ευρώ , η Γαλλία με 4,4 δισ. ευρώ , η Ολλανδία με 1,5 δισ. ευρώ, η Σουηδία με 1 δισ. ευρώ και η Μεγάλη Βρετανία με 993 εκατ. ευρώ.

    Από τα στοιχεία της Επιτροπής προκύπτει ακόμη πως σε ότι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Συνοχής η Ισπανία έλαβε καθαρά 2,4 δισ. ευρώ (0,23% του ΑΕΠ), η Πορτογαλία 2,6 δισ. ευρώ (1,66% του ΑΕΠ) και η Ιρλανδία 512 εκατ. ευρώ (0,33% του ΑΕΠ).

    Είδηση: 27016

    [08] Ακριβή στις τραπεζικές συναλλαγές η Ελλάδα

    Ειδήσεις

    Την δέκατη θέση στη λίστα των πιο ακριβών χωρών στον τομέα των τραπεζικών συναλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση αυτό οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος μεταφοράς χρημάτων, όπως οι προμήθειες.

    Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καταναλωτικά τραπεζικά προϊόντα στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται, ότι από τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων που εξετάστηκαν σε 224 τράπεζες σε όλη την ΕΕ, αριθμός που αντιστοιχεί στο 81% της ευρωπαϊκής αγοράς, συμπεραίνεται ότι οι χρεώσεις των τραπεζών προς τους καταναλωτές δεν είναι σαφής, ενώ η ενημέρωση προς τους πελάτες τους είναι δυσνόητη και ελλιπής.

    Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι το κόστος διατήρησης ενός τρέχοντος τραπεζικού λογαριασμού ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 54 ευρώ. Το υψηλότερο κόστος διατήρησης τραπεζικού λογαριασμού στις χώρες της ΕΕ, καταγράφεται στην Ιταλία (253 ευρώ) και το χαμηλότερο στην Βουλγαρία (27 ευρώ). Επίσης, η μελέτη της Επιτροπής σημειώνει ότι το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου όσον αφορά τη διαφάνεια των τιμών. Η μελέτη αναφέρει, ακόμη, ότι το 41% των καταναλωτών στην Ελλάδα δυσκολεύονται να συγκρίνουν τις προσφορές για τρέχοντες λογαριασμούς.

    Σε γενικές γραμμές, η μελέτη της Επιτροπής εντοπίζει σημαντικά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες ενημερώνουν τους πελάτες τους, όπως π.χ. ασαφείς τιμές και ελλιπείς πληροφορίες προς τους καταναλωτές. Η Επιτροπή τονίζει ότι το 33% των τραπεζών παρέχουν ελλιπή ενημέρωση για τις τιμές τους και αναφέρει ότι στα δύο από τα τρία καταναλωτικά προϊόντα που εξετάστηκαν, οι εμπειρογνώμονές της ζήτησαν διευκρινιστικές απαντήσεις. Σημειώνεται, επίσης, η μεγάλη διακύμανση του κόστους διατήρησης ενός τρέχοντος λογαριασμού από χώρα σε χώρα, με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία να συγκαταλέγονται στις πιο ακριβές.

    Η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα καταναλωτών, Μεγκλένα Κούνεβα ανέφερε: "Υπάρχουν ενδείξεις ότι παραβιάζονται βασικές καταναλωτικές αρχές, καθώς παρουσιάζονται προβλήματα όπως σύνθετη τιμολόγηση, υποκρυπτόμενα τέλη και ασαφής και ελλιπής πληροφόρηση. Οι τράπεζες πρέπει να βάλλουν μία τάξη όσον αφορά τη μεταχείριση των καταναλωτών και τα κράτη μέλη θα πρέπει να προστατέψουν τους καταναλωτές".

    Είδηση: 27023


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 September 2009 - 16:52:06 UTC